Ovo je isjecak iz jednoga clanka koji sam nasao na netu
linkOvo je samo isjecak, a postavio sam ga zato sto sam se uvjerio sigurno preko 500 puta u istinitost ovoga clanka i to bas u ovom selu koje se zove Sarajevo, pa se prisjetih posta koji je jedan clan foruma (pretpostavljam da je bosnjak) napisao
"koliko bosnjaka radi u aluminiju mostar?" U strukturama vlasti nema zaposlenog niti jednog Hrvata ni u županiji ni u općinama. Na Stupu se nalazi crkva koja je spomenik pod zaštitom države, Katolički školski centar, vrtić, Caritas, a koja okuplja sve katolike Hrvate naselja Stup jer ni u općinskim strukturama vlasti kao ni u županijskim nema Hrvata zbog nejedinstva stranaka s hrvatskim predznakom. “Teško je naći posao Hrvatu iz dva razloga. Prvi je što su mahom bošnjačke tvrtke u Sarajevu, a drugi što hrvatske tvrtke biraju Bošnjake za direktora radi lakše komunikacije s drugom tvrtkom”, tvrdi župnik župe Stup don Ivo Paradžik, dodajući da katolici često traže od svećenika da im pomognu pronaći posao. “Najteže je naći posao za nekvalificirani kadar, a drugi se nekako snađu”, ističe Paradžik, i dodaje da je žalosno da u Sarajevu nema jake političke stranke u kojoj bi Hrvat iz Sarajeva mogao imati neki oslonac. “U Sarajevu djeluju političari iz drugih krajeva BiH koji nemaju neki veliki interes da pomognu sarajevskim Hrvatima”, kaže don Ivo.E sada da jos nadodam posto imam prigodu da razgovaram jako puno HercegBosanskih Hrvata koji zive u sarajevu rade imaju obitelji krpaju kraj s krajem dan s danom. Koji nisu kameleoni, normalni i posteni ljudi, na sve stvari koje moraju da pretrpe i da podnesu samo iz jednoga razloga! Jer su Hrvati! Od mobinga do prisilnog otkaza itd da sada ne skrecem s teme.
A sada cu da zavrsim Topicevim rijecima
"Licemejrno je kukati što se samnjuje broj Hrvata, a ne htjeti ništa učiniti. Dobro mi uopće i živimo pored ovakvih staratelja." Iako on nije bas se iskazao te bih ga ubrojao medju staratelje, ali ako prosudimo malo bolje mislim da je posteno rekao.