|
|
Stranica: 19/44.
|
[ 1099 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 00:06 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
novovrijeme je napisao/la: Ne seri Mujaga. "Legitimno, već i - Razumno. Logično" je da mi od njih tražimo cijelo Sarajevo. Al pošto je to nemoguće i pošto smo potpisali da je njihovo mi smo sebi napravili novo na svojoj zemlji. Ko što su oni potpisali da je ovo naše. Nikad neće dobiti ni m2 RS. Tuđe nećemo svoje ne damo. Srbe iz Istočnog Sarajeva više niko nikad protjerati neće. Budališ, ostrašćeniku. Nama Sarajevo NE TREBA. Ni u kom smislu. A gledajući slike koje stavljate - niko normalan ga poželeo ne bi. Ni kao jebeni POKLON. Svestan si da je RS NAMERNO sužena na više mesta da bi bila obogaljena. Nama trebaju ti delovi. Umoči svoju usijanu glavu u kantu leda i prihvati Stvarnost. Srpsko tlo možda neće biti onoliko koliko je pravedno ali kad već neće to onda treba da bude funkcionalno.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 00:08 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne seri Mujaga. "Legitimno, već i - Razumno. Logično" je da mi od njih tražimo cijelo Sarajevo. Al pošto je to nemoguće i pošto smo potpisali da je njihovo mi smo sebi napravili novo na svojoj zemlji. Ko što su oni potpisali da je ovo naše. Nikad neće dobiti ni m2 RS. Tuđe nećemo svoje ne damo. Srbe iz Istočnog Sarajeva više niko nikad protjerati neće. Budališ, ostrašćeniku. Nama Sarajevo NE TREBA. Ni u kom smislu. A gledajući slike koje stavljate - niko normalan ga poželeo ne bi. Ni kao jebeni POKLON. Svestan si da je RS NAMERNO sužena na više mesta da bi bila obogaljena. Nama trebaju ti delovi. Umoči svoju usijanu glavu u kantu leda i prihvati Stvarnost. Srpsko tlo možda neće biti onoliko koliko je pravedno ali kad već neće to onda treba da bude funkcionalno. Aj mrš sa teme Mujo. Odjebaus.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 00:12 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa ne morate nam dati Istocno Sarajevo. Ali u slucaju razlaza vi cete sami iseliti, jer bez Sarajeva, tih par zgrada sto ste napravili nema apsolutno nikakvu perspektivu Što bez Sarajeva? Pa ne mislite ga valjda premjestiti bliže Zenici? Zamisli Sarajevo kao Bazel. Jedan grad u tri države.  Njemačka - Weil am Rhein (Kiseljak, Hrvatka) Francuska - Saint Louis (Istočno Sarajevo, Srbija) Svicarska - Basel (Sarajevo, Islamska Republika Bosna) 
|
|
Vrh |
|
 |
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 00:25 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
novovrijeme je napisao/la: Aj mrš sa teme Mujo. Odjebaus. Da si mi lepo rekao - bih. Ovako, "Mujo" ostaje! P.S.: kad sam se tek registrovao, zvao si me "Safet". Lepše je od "Mujo"... 
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 00:29 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11261 Lokacija: Global South Upozorenja: 1
|
novovrijeme je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Što bez Sarajeva? Pa ne mislite ga valjda premjestiti bliže Zenici? Zamisli Sarajevo kao Bazel. Jedan grad u tri države.  Njemačka - Weil am Rhein (Kiseljak, Hrvatka) Francuska - Saint Louis (Istočno Sarajevo, Srbija) Svicarska - Basel (Sarajevo, Islamska Republika Bosna)  Da samo sto bez institucija BiH gdje popunjavate kte, vi tamo mozete zaposliti eventualno 20 ljudi.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 00:34 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Njemačka - Weil am Rhein (Kiseljak, Hrvatka) Francuska - Saint Louis (Istočno Sarajevo, Srbija) Svicarska - Basel (Sarajevo, Islamska Republika Bosna)  Da samo sto bez institucija BiH gdje popunjavate kte, vi tamo mozete zaposliti eventualno 20 ljudi. Pa te intitucije finansira RS sa 1/3. Te pare ćemo preusmjeriti na institucije RS koje možemo prebaciti u Istočno Sarajevo. Ne brini se ti za nas. Kad smo mogli napraviti grad možemo ga i održavati.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 08:57 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11261 Lokacija: Global South Upozorenja: 1
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Da samo sto bez institucija BiH gdje popunjavate kte, vi tamo mozete zaposliti eventualno 20 ljudi. Pa te intitucije finansira RS sa 1/3. Te pare ćemo preusmjeriti na institucije RS koje možemo prebaciti u Istočno Sarajevo. Ne brini se ti za nas. Kad smo mogli napraviti grad možemo ga i održavati. Meni je ovo super jer gledam kako se srpska mitomanija razvija u realnom vremenu. Čuj napravili grad.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 11 svi 2021, 09:22 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa te intitucije finansira RS sa 1/3. Te pare ćemo preusmjeriti na institucije RS koje možemo prebaciti u Istočno Sarajevo. Ne brini se ti za nas. Kad smo mogli napraviti grad možemo ga i održavati.
Meni je ovo super jer gledam kako se srpska mitomanija razvija u realnom vremenu. Čuj napravili grad. Da da, grad Mujo. 30-35.000 stanovnika u urbanoj zoni ima jako malo gradova u tzv. BiH. Mogu se prebrojati na prste. Bihać je na lažnom popisu imao 39.000. Što znači da nema ni 30.000. A Bihać je 4. muslimanski grad po veličini. Živi bili pa vidili da će Istočno Sarajevo u narednih 25 godina prestići Tuzlu. Zajedno smo rasli Grade ja i ti Isto plavo nebo poklonilo nam stih Ispod Trebevića sanjali smo sne Ko će brže rasti Ko će ljepši biti Ti si bio mali A rodio se ja S Jahorine uz osmijeh Slao si mi san Dječak koji raste zavolio te tad Ostao je ovdje vezan Za svoj grad Bilo gdje da krenem O tebi sanjam Putevi me svi tebi vode čekam s nekom čežnjom Na svijetla tvoja Istočno Sarajevo ljubavi moja 
|
|
Vrh |
|
 |
IvanIS
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 21 svi 2021, 15:04 |
|
|
Definitivno jedno od ljepsih mjesta za zivot u RS. Istina blizina Sarajeva je bitan faktor i prazni se istok, ali to je prosto cinjenica koja nije vezana samo za Istocno Sarajevo. Imamo i Bosnjaka, Arapa cak, Kineza i naravno Hrvata koje ni ne razlikujemo zbog istih imena i prezimena, cesti mjesani brakovi, itd. Moj prvi post namjerno vezan bas za ovu temu, pozdrav svima, nadam se kvalitetnoj raspravi.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 21 svi 2021, 22:24 |
|
|
Imamo 2 - 3 kineske porodice i to je sve  . Od Arapa uglavnom turisti,možda poneki postanar. Miješanih brakova ima, ali ne ko prije ni ti su nešto puno učestali.
|
|
Vrh |
|
 |
IvanIS
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 21 svi 2021, 22:36 |
|
|
Arapi podstanari, Arapi drze par stanova koje rentiraju. Ipak smo mi na zlu glasu pa se ne pojavljuju javno, culi su da smo jako islamofobicni.
|
|
Vrh |
|
 |
IvanIS
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 21 svi 2021, 22:49 |
|
|
Volimo mi nase Kineze, jeste da im je bio opao promet u prvom talasu korone, al opustili se ljudi, vidjeli da ne jedu zmije i sismise bar ne javno.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 01:24 |
|
|
IvanIS je napisao/la: Arapi podstanari, Arapi drze par stanova koje rentiraju. Ipak smo mi na zlu glasu pa se ne pojavljuju javno, culi su da smo jako islamofobicni. Ima ih ljeti. Viđao sam ih u Bingu u onim njihovim nošnjama. Par stanova su uzeli u Hilandarskoj i ljeti dođu. Zadnja 2 ljeta nije ih bilo. Odsjedaju u slastičarni Luxor...ali pristojni su. Čini mi se kulturniji i normalnijih od naših domaćih muslimana.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 08:55 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 11:06 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3918 Lokacija: Stolni grad
|
novovrijeme je napisao/la: Ono kad 2 Muslimana pričaju o Istočnom Sarajevu Gdje su vam ti Muslimani i Hrvati? Izbori 2020. Citat: Istočno Novo Sarajevo https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... /9/140/0/0Muslimanske stranke - 8 glasova Hrvatske stranke - 0 glasova Citat: Istočna Ilidža https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... /9/132/0/0Muslimanske stranke - 6 glasova Hrvatske stranke - 0 glasova Gdje su? Nevidiljivi? Preobratili se u Bazdulje? Sad si i ti malo počeo takijati, kako će biti glasova za Hrvatske stranke kad nijedna nije ni izašla na izbore.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 13:30 |
|
|
Hrvati koji žive u Istočnom i imaju dokumente ovdje glasaju za SNSD obično. Oni koji nemaju dokumente ovdje prijavljeni su negdje na području kantona Sarajevo. Muslimani većim dijelom imaju prijavi na području kantona Sarajevo,jer tamo se liječe,primaju penzije itd. Treba isto naglasaiti da dobar dio ljudi ovdje koji radi u stranim kompanijama bez obzira na naciju uopšte ne izlazi na izbore i ne glasa.
|
|
Vrh |
|
 |
nesvrstan95
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 13:40 |
|
|
šteta za istočno sarajevo šta su radili onako zbijene zgrade .
_________________ Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si . Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 14:03 |
|
|
nesvrstan95 je napisao/la: šteta za istočno sarajevo šta su radili onako zbijene zgrade . Nisu baš zbijene. Samo su Hilandarsku ulicu usrali. Zgrade i u Spasovdanskoj i Dečanskoj imaju dovoljno razmaka i širok trotoar.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 17:54 |
|
|
Gazda je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ono kad 2 Muslimana pričaju o Istočnom Sarajevu Gdje su vam ti Muslimani i Hrvati? Izbori 2020. Istočno Novo Sarajevo https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... /9/140/0/0Muslimanske stranke - 8 glasova Hrvatske stranke - 0 glasova Istočna Ilidža https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... /9/132/0/0Muslimanske stranke - 6 glasova Hrvatske stranke - 0 glasova Gdje su? Nevidiljivi? Preobratili se u Bazdulje? Sad si i ti malo počeo takijati, kako će biti glasova za Hrvatske stranke kad nijedna nije ni izašla na izbore. Da ima Hrvata bilo bi i hrvatskih stranaka. Glupost o monogobrojim Hrvatima i Muslimanima u Istočnom Sarajevu se ne spominje više nigdje na interenet planeti, samo na ovoj temi i to od forumskih Muslimana koji glume Srbe. Što im to treba ja ne razumijem. Ušlo im u krv multikulti takijanje pa takijaju i gdje nema nikakve logike ni potrebe. Elem, zgrada na granici.  Već se stiglo do 6. etaže. Još ni traga od ogledala. Čekamo ogledalo.
|
|
Vrh |
|
 |
IvanIS
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 22 svi 2021, 20:22 |
|
|
Mozda su mislili na zrcalo, sad je trend kroatizama u bosanskom. Poceli govoriti opcina, a nikad prije nisu govorili samo da nas kao nerviraju.
|
|
Vrh |
|
 |
oddie
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 23 svi 2021, 15:09 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2021, 13:46 Postovi: 6 Lokacija: Ispod Trebevića
|
novovrijeme je napisao/la: Gazda je napisao/la: Sad si i ti malo počeo takijati, kako će biti glasova za Hrvatske stranke kad nijedna nije ni izašla na izbore. Da ima Hrvata bilo bi i hrvatskih stranaka. Glupost o monogobrojim Hrvatima i Muslimanima u Istočnom Sarajevu se ne spominje više nigdje na interenet planeti, samo na ovoj temi i to od forumskih Muslimana koji glume Srbe. Što im to treba ja ne razumijem. Ušlo im u krv multikulti takijanje pa takijaju i gdje nema nikakve logike ni potrebe. Samo u mom ulazu od 20 stanova tri hrvatske i dvije bošnjačke obitelji. Za koga glasaju, ne znam i ne zanima me. Ja ne izlazim na izbore jer nemam kome dati glas. Hrvatskih stranaka nema ne zato što "nema" Hrvata, nego zato što HDZ boli kiki za sve izvan Zapadne Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 23 svi 2021, 15:14 |
|
|
Evo još jednog. Kakve psihopate... Jeste li se baš toliko usrali zbog Istočnog Sarajeva? Pa tek je 30.000 Srba tamo. Šta ćete kad bude 100.000? 
|
|
Vrh |
|
 |
oddie
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 23 svi 2021, 15:33 |
|
|
Treba li slikati kitu pa ti poslati u inbox?
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 23 svi 2021, 15:42 |
|
|
oddie je napisao/la: Treba li slikati kitu pa ti poslati u inbox? Ne još. Kad stavimo granicu na Dobrini onda ćeš onda pokazivati kitu i pasoš.
|
|
Vrh |
|
 |
oddie
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 23 svi 2021, 15:52 |
|
|
Bojim se da će mi do tad otpasti
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|