|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 59 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Betandwin
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 03 vel 2010, 22:27 |
|
|
e fala drug , neka si stavio i tu sliku , neko se i tim ponosi ...što da ne
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 03 vel 2010, 22:31 |
|
|
Evo malo i o kinima , neko negdje napisa da u njegovu mjestu ima sto put bolje kino nego u Sarajevu , pa da vidimo: Prvo multipleks kino se nalazi u bivšem kinu Dubrovnik. Izgradnja cijelog kompleksa koštala je osam miliona KM, a pet dvorana i propratni sadržaji zauzimaju 2.500 metara kvadratnih. Za izgradnju ovog objekta nisu trošena budžetska sredstva. Kapacitet svih dvorana je 730 mjesta. Svake sedmice publika će moći uživati u pet do sedam filmova koji će se prikazivati u 20 do 30 projekcija dnevno. U toku jedne godine planirano je 120 premijernih prikazivanja najvećih svjetskih hitova.
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 03 vel 2010, 22:41 |
|
|
Knjižara Svjetlost u centru Sarajeva, koja je otvorila svoja nova vrata za posjetitelje početkom ljeta, nakon potpunog preuređenja postala je jedno od omiljenih mjesta okupljanja ljubitelja knjige. Čini se da investicija od 450 hiljada maraka, ipak, nije bila uzaludna.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 03 vel 2010, 23:17 |
|
|
Kad je u Busovači bio "AVATAR",ccc...
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 03 vel 2010, 23:18 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kad je u Busovači bio "AVATAR",ccc...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 07 vel 2010, 10:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Pa nisu valjda kulturni ponosi Sarajeva Radoncicev minaret, ovaj, toranj. Kino, neces ti... Sarajevo je prljav grad, jos uvijek razrusen, ljeti javni promet doslovno smrdi da je meni uvijek draze pjeske prehodati par kilometara. Ljudi su Boze sacuvaj (ne znam jesu li to lokalni ili dosljaci) ja sam na svoje oci vidio kako ljudi istresu bez pardona pune vrece smeca u onu rijeku fekalija zvanu Miljacka. To ne govorim sto ga mrzim, jer ne mrzim, ali je tako. Razrusen...
Ponosi bi trebali biti Vrelo Bosne i sl, a ne Radoncicev toranj...Kao da je nekom recimo turistu stalo do tornja koji kod njih ima 1000 vise i koji su 10 puta visi-luksuzniji itd. A da ne govorimo o kakvom se bolidu radi.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 08 vel 2010, 00:35 |
|
|
Pola ovih "ponosa" kojima se razbacuje betandwin su najobicnije ublehe, naprimjer kao Svjetlost, prvo uniste tvrtku a onda je utrape nekom muslimanskom tajkunu za male pare.
Vidjeno iks puta. Radnici su dobili nogu, naravno, a novouposleni su uglavnom Fate, Muje i Sulje.
Nije to samo muslimanski stil "privatizacije", ali kad se vec tu razbacujes sa 2ponosima Sarajeva", budi malo precizniji. Zamazujes oci ljudima.
Mozda je tebi Radoncicev toranj ponos Sarajeva, normalnim ljudima recimo nije.
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:13 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:16 |
|
|
Sarajevska Hagada je jevrejski rukopisni iluminirani kodeks, koji potiče iz srednjovjekovne Španije. Smatra se jednom od najljepših knjiga ove vrste a čuva se u Zemaljskom muzeju u Sarajevu i u njegovom posjedu nalazi se od 1894. godine, dok je prije toga pripadala sarajevskoj jevrejskoj porodici Kohen. Sarajevska Hagada je zajedno sa Jevrejima napustila Španiju još u 15. vijeku, a postoje podaci da se još 1609. godine nalazila u Italiji. Nastala je negdje u sjevernoj Španiji, u drugoj polovini 14. vijeka, dakle poslije 1350. godina
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:27 |
|
|
Gazi Husrev-begova džamija ili samo Begova džamija u Sarajevu je zbog svoje veličine i privlačnosti jedan od najznačajnijih spomenika sakralne islamske arhitekture na Balkanu. Izgrađena je 1530
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:31 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:46 |
|
|
bosnozemljomoja je napisao/la: Uvijek mi je bilo zanimljivo da sve te sa. grupe su zapravo hrvatski bendovi, pa manje vise sve i sto vrijedi i sto je vrijedilo u tom gradu je od Hrvata...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 18:49 |
|
|
Jah, naše Sarajevo. Gdje u svijetu imaš da u 12 sati istovremenočuješ ezan, zvona sa katedrale, i zvona sa..., nije bitno.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 19:18 |
|
|
Aztec je napisao/la: Uvijek mi je bilo zanimljivo da sve te sa. grupe su zapravo hrvatski bendovi, pa manje vise sve i sto vrijedi i sto je vrijedilo u tom gradu je od Hrvata... Hrvatski bendovi? Ja bih prije rekla MJESANI bendovi
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 19:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 20:38 |
|
|
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 11 lis 2010, 22:15 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kum Bečo je napisao/la: Jah, naše Sarajevo. Gdje u svijetu imaš da u 12 sati istovremenočuješ ezan, zvona sa katedrale, i zvona sa..., nije bitno. Da ti pomognem: u Zagrebu! Samo ih sve nadglasa zvuk grickog topa. I ne pokusavaju nadglasat jedni druge, kultura buraz. Meni je onaj spot s Bregom bio najava rata a ne nesto za ponosit se. Cuje se i u Zg ezan, ali normalne glasnoce i kratkoce, sukladan gradskom okruzenju za razliku od Bosne gdje sunjegovi decibeli kvazipokazivac zapishanog teritorija. Kad tako bude i u Seheru imat cete se cime ponosit.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 01 stu 2010, 12:43 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 01 stu 2010, 12:48 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kum Bečo je napisao/la: Jah, naše Sarajevo. Gdje u svijetu imaš da u 12 sati istovremenočuješ ezan, zvona sa katedrale, i zvona sa..., nije bitno. Da ti pomognem: u Zagrebu! Samo ih sve nadglasa zvuk grickog topa. I ne pokusavaju nadglasat jedni druge, kultura buraz. Meni je onaj spot s Bregom bio najava rata a ne nesto za ponosit se. Cuje se i u Zg ezan, ali normalne glasnoce i kratkoce, sukladan gradskom okruzenju za razliku od Bosne gdje sunjegovi decibeli kvazipokazivac zapishanog teritorija. Kad tako bude i u Seheru imat cete se cime ponosit. E baš si mu dobro odgovorio. Ovi likovi misle da samo kod njih postoji multietničnost i vjerska tolerancija.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 02 stu 2010, 10:01 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Da ti pomognem: u Zagrebu! Samo ih sve nadglasa zvuk grickog topa. I ne pokusavaju nadglasat jedni druge, kultura buraz. Meni je onaj spot s Bregom bio najava rata a ne nesto za ponosit se. Cuje se i u Zg ezan, ali normalne glasnoce i kratkoce, sukladan gradskom okruzenju za razliku od Bosne gdje sunjegovi decibeli kvazipokazivac zapishanog teritorija. Kad tako bude i u Seheru imat cete se cime ponosit. E baš si mu dobro odgovorio. Ovi likovi misle da samo kod njih postoji multietničnost i vjerska tolerancija. Zapravo ne postoji...
|
|
Vrh |
|
|
TokiVoki
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 06 ožu 2011, 05:03 |
|
|
Aztec je napisao/la: bosnozemljomoja je napisao/la: Uvijek mi je bilo zanimljivo da sve te sa. grupe su zapravo hrvatski bendovi, pa manje vise sve i sto vrijedi i sto je vrijedilo u tom gradu je od Hrvata... Budi co'ek pa mi nadji barem 1 dokaz gdje se bilo koja od tih grupa naziva(izjasnjava) hrvatskom grupom? Bas bih volio cuti npr. D. Sucica, pokojnog D. Popovica, Bregovica, Losica, Tifu itd. kada bi ih pitali jesu li oni (bili) HRVATSKI bendovi Jesu li i nadrealisti mozda hrvatski? Zamisli samo da negdje procitas "legendarni HRVATSKI bendovi Indexi, Zabranjeno Pusenje, Bijelo Dugme, Plavi Orkestar" Ima i ona poznata "tako ti je mala moja kad ljubi Hrvat" Cuo sam svakakvih gluposti, ali je ova stvarno za medalje
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 06 ožu 2011, 15:16 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bosnozemljomoja
|
Naslov: Re: Kulturni ponosi Sarajeva Postano: 06 ožu 2011, 15:22 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|