|
|
Stranica: 36/63.
|
[ 1559 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Wind
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 05 ožu 2015, 17:59 |
|
|
Metemma je napisao/la: Sad si nas bacio u rebus, čekamo objašnjenje :) Rebus: Ti si viđeniji forumaš!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 05 ožu 2015, 18:29 |
|
|
Wind je napisao/la: Metemma je napisao/la: Sad si nas bacio u rebus, čekamo objašnjenje :) Rebus: Ti si viđeniji forumaš! Ja sam viđenija osoba u svakom pogledu, što?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 05 ožu 2015, 18:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Wind je napisao/la: Rebus: Ti si viđeniji forumaš! Ja sam viđenija osoba u svakom pogledu, što? Eto radi Novosti iz Sarajeva .
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 05 ožu 2015, 21:24 |
|
|
Wind je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ja sam viđenija osoba u svakom pogledu, što?
Eto radi Novosti iz Sarajeva . Dijete drago, pokušaj da artikulišeš svoje misli i jasno saopštiš to što želiš. Vježbaj, čitaj, piši.. nije to tako teško.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 05 ožu 2015, 22:41 |
|
|
Metemma je napisao/la: Wind je napisao/la: Eto radi Novosti iz Sarajeva .
Dijete drago, pokušaj da artikulišeš svoje misli i jasno saopštiš to što želiš. Vježbaj, čitaj, piši.. nije to tako teško. Puna ti usta samohvale. Pazim da se ne zagrcneš.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 05 ožu 2015, 22:46 |
|
|
I ti si meni simpatična.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 08 ožu 2015, 17:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Doslovice, svaki drugi-treći dan pucnjava u Sarajevu, pokušaji ubojstva, obračuni naoružanih skupina. Definitvno najneisgurniji grad u regiji. Citat: Rano jutros u Sarajevu došlo do pucnjave u kojoj su ozlijeđene četiri osobe. Pucnjava se dogodila jutros u 4:40 sati u Rustempašinoj ulici bb. u sarajevskom naselju Ilidža, potvrđeno je za "Avaz" iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.
Ozlijeđene su četiri osobe, muškarci inicijala A. K. (1990.), S. M. (1990.), J. E. (1985.) i C. E. (1973.), koji su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Na njih je pucala jedna ili više osoba najvjerojatnije iz automobila u pokretu.
"J. E. je zadobio prostrijelnu ranu lica i upućen je na Kliniku za maksilofacijalnu kirurgiju. S. M. ima ustrijelnu ranu u predjelu grudnog koša, zbog čega je upućen na Kliniku za torakalnu kirurgiju. Oni su zadržani na liječenju. A. K. ima kontuzije, ozljedu glave, a S. E. ima ozljedu potkoljenice. Obojica su pušteni kući", kazala je Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.
Policijski službenici su na licu mjesta uradili očevid.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 ožu 2015, 23:14 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Metemma je napisao/la: bura je napisao/la: Pa zato danas policija na sve strane. Dosla Koljinda. Nadamo se da su joj cevapi prijali i da ce ju miris cevapa voditi kroz politiku koju bude vodila prema nasoj dragoj BeHa. Ćevapi, vrhunsko dostignuće bošnjačke kulture i civilizacije, ponos i zvijezda vodilja ! Fakat prvi put cujem da je u pitanju Bosnjacki ne Bosanski specijalitet. Ko pravi Banjalucke cevape s obzirom da ste napravili etnicko ciscenje?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 ožu 2015, 23:49 |
|
|
bura je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ćevapi, vrhunsko dostignuće bošnjačke kulture i civilizacije, ponos i zvijezda vodilja ! Fakat prvi put cujem da je u pitanju Bosnjacki ne Bosanski specijalitet. Ko pravi Banjalucke cevape s obzirom da ste napravili etnicko ciscenje? Prave ga i u Baru i u Novom Pazaru, pa ti vidi koliko je bosanski. Sem toga, gdje sam napisao da je to bošnjački specijalitet? Glede multietnčnosti, banjalučki je multietničan kao i sarajevski. A najpoznatiji je "Kod Muje", u samom centru BL. Ima li u SA ćevabdžinica "Kod Steve"?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 15 ožu 2015, 11:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dobar projekt u Sarajevu, sponzoriran od švedske Vlade. Citat: Tokom ovog vikenda u sarajevskom HUB-u 387 dešava se prava informatička revolucija: preko 70 programerki i programera sudjeluje u Hackatonu koji od petka 13. do nedjelje 15. marta ima za cilj regrutirati najbolje ideje za projekt Smart Sarajevo.
Smart Sarajevo (Pametno Sarajevo) je petogodišnji projekt koji će se odvijati pod okriljem HUB-a 387, u suradnji s Ambasadom Švedske i Gradskom upravom i kroz koji će Sarajevo prerasti u tzv. Smart City (pametan grad).
Oko ove inicijative već se okupio veći broj mladih, uspješnih i poduzetnih ljudi koji žele kroz tehnologiju i praktično znanje stvoriti ljepšu, bolju i sretniju budućnost za građane Sarajeva i okoline, po uzoru na uspješna iskustva zapadnoevropskih gradova. Ovu inicijativu podržali su brojni mladi developeri, ekolozi, elektroničari, arhitekti, umjetnici, fotografi, ekonomisti, kao i uspješni bh. poduzetnici koji žive u dijaspori.
Četrdesetosmosatni Hackaton koji se ovog vikenda odvija u HUB-u 387 iznjedrit će perspektivne ideje za startupe koji će se razvijati u narednih pet godina. Dvodnevno takmičenje svečano je otvorio ambasador Švedske u BiH Frederik Schiller.
Pobjednici ovog prestižnog događaja dobit će početni kapital za startupe, vlasništvo u startupima, radni prostor i dnevno mentorstvo uspješnih poduzetnika iz San Francisca i Washingtona.
Za 48 sati učesnici Hackatona imaju zadatak da završe aplikacije koje će se javno prezentirati u nedjelju 15. marta s početkom u 18:00. Ovaj događaj bit će otvoren za posmatrače, te, ukoliko želite svjedočiti o nevjerovatnim postignućima i briljantnim idejama mlade bh. pameti, dođite u nedjelju u HUB-u 387, u Bosmal City Centru u Sarajevu.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 07 tra 2015, 14:43 |
|
|
Sarajevo Tower: Moderna 26-spratnica promijenit će izgled grada
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 tra 2015, 18:26 |
|
|
Fahro to neće dozvoliti.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 tra 2015, 18:43 |
|
|
Citat: Organizator Sarajevski sajam i partner TKD Šahinpašić, pozivaju vas da u terminu od 22. do 27. aprila 2015. godine učestvujete na međunarodnoj manifestaciji: 27. SARAJEVSKI SAJAM KNJIGA XIII Bijenale knjige Pozivamo vas da se predstavite na ovoj uspješnoj i dobro posjećenoj međunarodnoj sajamskoj manifestaciji. Sarajevski sajam knjiga biće mjesto izravnog susreta ponude i potražnje, neposrednih kontakata poslovnih ljudi iz izdavaštva, knjižarstva i bibliotekarsva - sa kupcima i čitateljima. Ponovo će, u aprilu 2015. godine Centar "Skenderija" i Sarajevo biti mjesta za druženje uz knjigu i sa knjigom... Pozivamo vas da nam se pridružite - po 27. put i budete dio uspješne organizacije festivala knjige, koji se iznova svake godine, potvrđuje kao svojevrsni praznik kulture i umjetnosti. Organizator i partner dodatno će obogatiti programsku šemu, koja će sadržavati: Promocije izdavačkih kuća, književnih dijela i autora Organizaciju okruglih stolova i stručnih skupova na aktuelne teme iz oblasti knjižarstva i književnosti Međunarodne susrete bibliotekara Slavista Susrete sa laureatima književnih nagrada Dječije radionice Prodaju knjiga po povoljnim cijenama Dodjele nagrada za više kategorija iz oblasti knjižarstva i književnosti Veliki dio sadržaja održavaće se na centralnom prezentacionom prostoru, koji će kao i prethodnih godina biti u središtu pozornosti izlagača, posjetilaca i medija, ali i mjesto gdje će se na Svjetski dan knjige 23. aprila / travnja dodjeliti nagrade iz više kategorija. Napominjemo da će pri dodjeljivanju lokacije za štandove izlagača, od najvećeg značaja biti kvalitet izdavačke produkcije. To je način za izražavanje podrške izdavačima čija produkcija po kvalitetu i kvantitetu to zaslužuje. Još jednom - pozivamo vas da učestvujete na Sajmu - biće to zaista izuzetna prilika da pred brojnom publikom promovirate vaš izlagački opus, ostvarite poslovne ciljeve, ali i lično zadovoljstvo... Sarajevski Sajam Tel: + 387 33 217-327 Fax: +387 33 445-156 E-mail: [email protected] TKD Šahinpašić Tel: +387 33 771-180 Fax: +387 33 771-188 E-mail: [email protected]
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 17 tra 2015, 10:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bošnjački jezici nikad nisu daleko od OHR guzica, da ne koristim onu ružniju riječ. A po virtuali su tako "drčni" i "hrabri". Citat: Inzko: Sarajevo treba stvoriti novi imidž dinamičnog grada
Visoki predstavnik danas je posjetio premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i razgovarao o životnim temama kao što su prijevoz, gas, grijanje, vodovod i kultura.
Premijer Konaković je zahvalio Inzku na posjeti dodajući da mu mnogo znači što je s prvim čovjekom BiH mogao razgovarati o problemima komunalne infrastrukture, povezivanju regija, kulturnoj saradnji te hijerarhiji i vertikali propisa u državi.
Također je dodao da će u budućem radu koristiti iskustva i prijedloge koje mu je Inzko iznio te da se nada će saradnja biti nastavljena nakon implementacije određenih projekata. Citat: „Mnogo nam znače iskustva i prijedlozi Inzka koje smo danas čuli. Komparirali smo evropska iskustva i brendove sa onima u Sarajevu. Očekujem da ćemo imati i dalje dobru saradnju, a posebno kad i mi počnemo implementirati ideje koje je Vlada sebi stavila u prioritet. U OHR-u i Inzku vidimo ozbiljne partnere u implementiranju naših ideja“, stoji u saopštenju Vlade Kantona Sarajevo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 17 tra 2015, 13:00 |
|
|
Selo veselo u Sarajevu. Citat: Navijač ubijen u udruzi na stadionu Grbavica Objavljeno 16.04. - 23:17 Ubijen Mirza Raščić
Samo dan nakon postavljanja bombe na stadionu Grbavica, u Sarajevu se dogodila i tragedija. U prostorijama udruge navijača Željezničara ubijen je 26-godišnji Mirza Raščić.
Kako je objavila sarajevska policija 26-godišnji mladić je propucan hicima iz vatrenog oružja, a na putu do bolnice je preminuo. Ubojica je pobjegao i policija ga još uvijek traži.
Vodstvo kluba bilo je šokirano nakon vijesti o ubojstvu mladića. Oštro su osudili svaki oblik nasilja i pozvali sve institucije da se priključe u borbi protiv nasilja.
‘Šokirani smo i oštro osuđujemo svaki oblik nasilja, te pozivamo državne institucije, organe reda, ali i sva sportska udruženja i sve ljubitelje nogometa da nam se pridruže u borbi protiv svih oblika nasilja’, naveli su iz Željezničar izrazivši sućut obitelji stradalog navijača.
Prema riječima glasnogovornika sarajevske policije Irfana Nefića, upotreba vatrenog oružja se dogodila u 19:10 sati u prostorijama navijačke udruge.
Ubojstvo se dogodilo samo dan nakon što je na stadionu pronađena bomba. Nakon prijave da je na sjevernoj tribini eksplozivna naprava, policija je doista i pronašla bombu. U klubu smatraju kako se ne radi o diverziji. Čelnici kluba su poručili kako nema razloga za sumnju u sigurnost na stadionu dodavši kako se vjerojatno radi o potezu neodgovornog pojedinca./HMS/
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 19 tra 2015, 23:18 |
|
|
Samo sabur žgadijo islamistička. Sve će se to samo od sebe popraviti i srediti. Citat: Ahić: Sigurnosna situacija u Sarajevu sve gora, vrijeme je za vanredne mjere i racije Piše: E. F. Nakon ubistva Mirze Raščića, 26-godišnjeg mladića čiji je život, sudeći prema dosadašnjim rezultatima istrage, ugašen "greškom", građani naše zemlje, naročito stanovnici Sarajeva strahuju za svoj život.
Kako kažu, boje se izaći na ulice jer su tuče prestale da postoje te su prerasle u opasne obračune u kojima se za oružje poteže olako i bez bilo kakvog razmišljanja.
Žele biti sigurni, a od nadležnih zahtijevaju hitnu akciju. Nakon još jedne prerano ugašene mladosti i sve većeg nasilja na ulicama, zabrinuti su i analitičari sigurnosne situacije u našoj zemlji.
Pitanje je vremena kada će i nama desiti
"Sistem vrijednosti u našoj državi je odavno poremećen. Prošla su vremena kada se slobodno moglo spavati ispod bilo kojeg drveta. Sada su te poremećene vrijednosti koje vladaju 20 godina postale normalne i svi mi smo zapravo objekti i izvor ugroženosti koji razmišlja da li se treba zaštititi samo zbog toga što je izašao na ulicu“, kazao je za Klix.ba Jasmin Ahić, profesor na Fakultetu za kriminalistiku u Sarajevu.
Kako ističe, stvari su počele izmicati kontroli kada dođe do toga da neko poslije tuče zapravo odluči da koristi hladno oružje.
"Mi trebamo da se bavimo uzrocima u ovom slučaju. Svi tražimo krivce a moramo znati da i mi sami snosimo dio krivice. Jer jednostavno šutimo na ono što nam se dešava. Nakon što se hladnokrvno ubije mladić, mi nastavljamo dalje, ne prijavljujemo porodično nasilje, krađu, tuču, ne radimo sve što možemo da spriječimo ovakve stvari. A činjenica je da je samo pitanje vremena kada će se isto nama desiti“, kazao je Ahić.
Gdje su nestale racije?
Prema njegovim riječima, činjenica je da mladi zbog velike nezaposlenosti ne mogu da nađu svoje mjesto u društvu niti da sebi osiguraju egzistenciju. Zato se mladi i okreću kriminalu, a tome pogoduje i poremećeni sistem vrijednosti u kojem se cijeni samo materijalno.
Kako se čini, sigurnosne strukture nisu dovoljno prilagodile novim uvjetima te u posljednje vrijeme izostaje pravi odgovor na stanje u kojem se danas društvo nalazi.
"Činjenica jeste da sve ovo zaslužuje varedno stanje, vanredne mjere. Već dvije godine na ovim prostorima nema racija i to se osjeti. Zašto ne idemo u te restorane u objekte u kojima se sve događa pa ne legitimišemo ljude, ne pronađemo oružje? U tom slučaju sve bi bilo drugačije. Međutim, nekako svi plivaju u tome i samo gledaju svoju korist“, kazao je Ahić.
Tako, kaže Ahić, dolazimo do toga da smo svi, svake minute, u opasnosti.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 28 tra 2015, 17:29 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 02 svi 2015, 15:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Rece Dino Šaran neki dan da u zapadnom Sarajevu ima 17 % rođenih Sarajlija. Baš me iznenadio.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 02 svi 2015, 15:16 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5914 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Rece Dino Šaran neki dan da u zapadnom Sarajevu ima 17 % rođenih Sarajlija. Baš me iznenadio. Dino Šaran je napisao/la: - Doživio je demografske promjene. U Sarajevu danas ima najmanje Sarajlija. Kažu nekih 17 posto. Skoro k'o PDV. Doživio je slom generacije. Ta priča o sarajevskoj duši me uvijek malo nervirala. Kad nemaš ništa onda imaš dušu. Pa svaki grad ima dušu. Ima i New York dušu, ima i Tuzla dušu. Kakav je problem s tom dušom? Ljudi gledaju tu „sarajevsku dušu“ kroz Nadrealiste i taj New Primitives, gdje je opet svak' gled'o svoje guzove. Previše se danas drži do toga kao da je to nešto važno. Sad u ovom momentu to više uopšte nije važno. Ja sam apsolutno protiv te vrste nostalgije. http://lupiga.com/intervjui/intervju-dino-saran-mi-smo-ovdje-samo-jedna-mala-i-sasvim-nebitna-vukojebina
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 02 svi 2015, 15:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Dino Šaran je napisao/la: Imaš chemtrailse. Oni se jasno vide. Izgledaju kao obični tragovi aviona. Neka ljudi obrate pažnju. To su kemikalije koje prosipaju na nas. A čiji su avioni? Zna se dobro ko kontroliše nebo.
Dobro, koji bi bio njihov interes u tome?
- Depopulacija, buraz. Smanjenje broja stanovnika na planeti, to je njihov interes.
Ako i uzmemo da je to tako, zar ne postoje neki jednostavniji i učinkovitiji načini da se to „odradi“?
- Postoje, naravno, ali su transparentni. Znam neke ljude koji, ovako kao i ja, pričaju o tim chemtrailsima i događa im se ista stvar. Čim ih spomenu, odmah im ljudi govore - „aj nemoj paranoisat“. Koje paranoisanje? Pa bar to vidiš golim okom čim je vedro. Služe za uništavanje prirodnog sjemena, da bi svi onda kupovali ono vještačko. A kod nas je dovoljno loše i bez toga.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 02 svi 2015, 15:28 |
|
|
Samo pogledati pad broja stanovnika u istočnoj Evropi poslednjih dekada... ha...
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 02 svi 2015, 15:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: :dragobojic Dino Šaran je napisao/la: Imaš chemtrailse. Oni se jasno vide. Izgledaju kao obični tragovi aviona. Neka ljudi obrate pažnju. To su kemikalije koje prosipaju na nas. A čiji su avioni? Zna se dobro ko kontroliše nebo.
Dobro, koji bi bio njihov interes u tome?
- Depopulacija, buraz. Smanjenje broja stanovnika na planeti, to je njihov interes.
Ako i uzmemo da je to tako, zar ne postoje neki jednostavniji i učinkovitiji načini da se to „odradi“?
- Postoje, naravno, ali su transparentni. Znam neke ljude koji, ovako kao i ja, pričaju o tim chemtrailsima i događa im se ista stvar. Čim ih spomenu, odmah im ljudi govore - „aj nemoj paranoisat“. Koje paranoisanje? Pa bar to vidiš golim okom čim je vedro. Služe za uništavanje prirodnog sjemena, da bi svi onda kupovali ono vještačko. A kod nas je dovoljno loše i bez toga. Kompletan idiot kao i 90% tih "osvještenih i angažiranih" pop glazbenika. Znanje nula, analiticke mogucnosti i manje od nule... Klasicni heroj Balkana i buntovnih tinejdzera koji "mrze nacionaliste" al bi zato glavu odsjekli prvom "četniku, ****** ili ustaši" kraj sebe...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 02 svi 2015, 15:38 |
|
|
Ima takvih u Hrvatskoj koliko hoćeš - od zadnjih što sam imao priliku čitati - Damir Urban koji kaže da "Hrvatska opasno klizi u FAŠIZAM"
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 08 lip 2015, 20:36 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 08 lip 2015, 22:14 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|