|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 111 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 14:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nije svaki Hrvat automatska "dobit", mnogi su i uteg. Primjera radi, kad bi pocrkalo pola tuceta daidža, u BiH bi bilo manje Hrvata, ali bi im bilo bolje. Ovi koji su za razna preseljenja time žele zaustaviti produkciju sličnih kadara. Doduše, slučaj Posušje (najveća tvornica daidžansko-pravaškog-komunističkog šljama) bi trebalo prodrmati taj način razmišljanja.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 15:17 |
|
|
Preseljenje je morebit dobro i nužno kada zuje kugle oko ušiju, kama stoji ispod vrata, a prozor ti proširi granata ili sličnih građevinskih zahvata kakve smo viđali u ratu, kada je u Sarajevu bilo "komotno" skoro svakom Hrvatu koji se kleo u hArmiju, Tita, a pljuvao HVO, šahovnicu i TuDŽmana... Svako tko je mogao tada je nagulio i "humano se preselio" da bi ostala glava na ramenu. Sada nije došlo dotle ali je za budućnost mrka kapa, ako se ne slaže sa dahom multietniĆnosti i graDŽanstva što zrači iz saraj-kasabe samo produljuje agoniju za sebe i za djecu.
Dalje, više nije toliko bitna niti nacija, manjina ili ne, kao nečiji problem koliko je to vjersko opredjeljenje i tu će sigurno biti problema u budućnosti, ne samo za nemuslimane nego i za ateiste, agnostike,...ukratko nevjernike, preostale prijeratne građane, raju i Ostale koji će se morati suočiti sa islamskim fundamentalizmom, sandžačkim primitivizmom, mahalskim populizmom i ostalim "izmima" koji postaju svakodnevica u šeheristanu.
Za diskriminirane gurmane uvijek ima bliskih kuhinja u Istočnom Sarajevu, Kiseljaku da ne ispadne bogohulnik ako u nekoj ašćinici ili granapu zapita jel imaju "slučajno" svinjetine..., dakle to i nije toliko nesnosno, ako se ima duboka škrinja i ne misli se sušiti svinjetina.
Ima stotine razloga za otići među "svoje", ali ako nisi "svoj na svome",...džaba sve, sirotinja i tamo i vamo kuburi iste probleme i grebe istu koru, zato ako se nema love uvijek se možeš nasaditi da svugdje budeš bukvalno svoj na "svome".
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 15:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
@Ibre
Pa prema podacima koji su se dali pročitat na ovim stranicama upravo Jajčani (s Dobretićima) i Žepčaci su hrvatski "zečevi".
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 16:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59860 Lokacija: DAZP HQ
|
Vrbosna HR je napisao/la: srbi su pametni bili, odma iza rata 120 000 ih se skupilo i otišlo vidjeli su da zap. sarajevo nije pogodno za život(srba) zar su Hrvati tako glupasti(jesu) pa još vjeruju u neki multikulti suživot? otišlo gdje? na zapad, za Srbiju, svuda osim u BIH.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 17:21 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: @Ibre
Pa prema podacima koji su se dali pročitat na ovim stranicama upravo Jajčani (s Dobretićima) i Žepčaci su hrvatski "zečevi". To stoji Junuz no da bi nam dobro doslo tamo da smo dve trecine a ne 50 posto svakako bi. Dok se neki blagi pad u broju u jednoj cisto hrvatskoj opcini ne bi pravo niti osjetio u politickom smislu.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 17:21 |
|
|
Dudu.. znaci vecina stanovnika danasnjeg I.Sarajeva nisu porijeklom iz Obicnog Sarajeva..
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 18:03 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Ibar je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Naučite se gledati Hrvate u tisućama, ne u postocima, Srba je u Zg 1 %, a u D. Lapcu 100 %, pa koji od njih imaju veći utjecaj na društvo u RH? Srba je u Zagrebu 3.5 posto.. al nebitno za ovu pricu.. Srbi su u Zagrebu i Hrvatskoj jedna obicna nacionalna manjina.. Nista vise, nista manje.. Osobno bi mi bilo drago da se neki Hrvati Duvna nasele u Jajce u sklopu nekog programa studiranja ili zaposljavanja. Tamo su Hrvati potrebniji nego u Duvnu iako su i u Duvnu potrebni al Duvno ce rodit nove u to ne sumnjam Lijepo zboriš ali nažalost u ovom trenutku to su samo iluzije, pa di će se netko ko ima kucu, njivu, blago il poso u Duvnu selit u Jajce di nema apsolutno ništa, da se dogodi neko veliko-neprisilno seljenje stanovništa trebaju se za to stvoriti ekonomski uvjeti, pa ja sad završavam fakultet, još mi je diplomski osto i imam veliku želju vratit se dole ali opet sve zavisi od posla, nemože se od zraka živjeti...al opet u hrvatskoj je još gore tako da hocu-necu vracam se u ******** BIH
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 18:15 |
|
|
Tema je kretenoidna do bola. A evo i razloga:
Gdje bi selio Hrvat iz Sarajeva ? U Hercegovinu - NE. U Srednju Bosnu - NE. U Hrvatsku - DA/MOŽDA. U Inozemstvo - DA/VJEROVATNO.
Šta smo mi BIH Hrvati dobili "seljenjem" sarajevskih , tuzlanskih i inih Hrvata ? *** u valjda 90% slučajeva. Smanjili si ionako nevelik broj u BIH.
Nemojte se ni sekundu zavaravati da bi netko iz Sarajeva išao živjet u Busovaču ili netko iz Tuzle u Posušje. Bi 1 od 10 slučajeva...
A da sele u većinski hrvatske krajeve šta dobijemo s time ? U Srednjoj Bosni nešto u Hercegovini - ništa.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 18:17 |
|
|
Koliko sarajevskih Hrvata ima u Hercegovini ? 5-10% od izbjeglih u vrh glave ? Koliko ih ima u Hrvatskoj i vanka ? 90% nas ... 7 Voila...
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 18:29 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Ibar je napisao/la: Srba je u Zagrebu 3.5 posto.. al nebitno za ovu pricu.. Srbi su u Zagrebu i Hrvatskoj jedna obicna nacionalna manjina.. Nista vise, nista manje..
Osobno bi mi bilo drago da se neki Hrvati Duvna nasele u Jajce u sklopu nekog programa studiranja ili zaposljavanja. Tamo su Hrvati potrebniji nego u Duvnu iako su i u Duvnu potrebni al Duvno ce rodit nove u to ne sumnjam
Lijepo zboriš ali nažalost u ovom trenutku to su samo iluzije, pa di će se netko ko ima kucu, njivu, blago il poso u Duvnu selit u Jajce di nema apsolutno ništa, da se dogodi neko veliko-neprisilno seljenje stanovništa trebaju se za to stvoriti ekonomski uvjeti, pa ja sad završavam fakultet, još mi je diplomski osto i imam veliku želju vratit se dole ali opet sve zavisi od posla, nemože se od zraka živjeti...al opet u hrvatskoj je još gore tako da hocu-necu vracam se u ******** BIH Znam da to nije realno dinamo brate samo kazem da bi bilo dobro kad bi se moglo. Apsolutno si u pravu. I iz Duvna bjeze nasi kamoli iz Jajca. Tako je kako je sad . Treba zadrzat i ono sto imamo.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 18:34 |
|
|
Tu si u pravu PCM skroz. Sarajevski Hrvat bi eventualno posao za Mostar koji je velik grad al i to je pitanje..
Drugo.. Sarajevo je glavni grad.. grad sa desetinama crkvi.. grad u kojemu smo stoljecima prisutni.. grad u kojem su sva veleposlanstva i predstavnistva..
Cujem da u zadnje vrijeme neki Hrvati kupuje stanove u I.Sarajevu a rade u Sarajevu..
U svakom slucaju strah od nekog Muslimani Hrvata u Sarajevu je neopravdan. Imaju skolske centre, crkve, fratri i svecenici dobro rade s narodom.. nema tog straha.. Toliko smo mala grupacija sad u tom Sarajevu da nas jednostavno ignoriraju...
|
|
Vrh |
|
|
Kusmadagni
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 18:53 |
|
|
Ibar, Koga boli *** koliko Sarajevo ima crkvi i dali ima veleposlanstava u njemu ili ne, koga briga za tvoje fratre!? Jel me oni hrane?
Da u pravu si, ignoriraju nas. Ignoriraju nas pri zapošljavanju, u školama, ignoriraju čak i Katedralu u po' grada. Hrvat je nitko i ništa u SA. A To koliko crkava ima ne znači mu nikakvu utjehu, barem ne eksistencialnu.
Našli se debili raspravljat o preseljavanju Hrvata iz Bosne. Eto ja vas preseljavam u p.m.
_________________ Rov pa tranšej, tako redom, krivudavo poput zmije, crtu drže hrabri momci, neće proći džihadije, džihadije navaljuju žele islam proširiti, a Hrvati svoje brane i svoji će na svom biti.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 18:56 |
|
|
Ignorirat će nas još više. Mi smo popušili u Sarajevu i amen. Nikad doduše ni nismo tamo bili "gazde". Situacije se obrnula i dugoročno će se održati nekih 10ak tisuća Hrvata u SA u vrh glave i to je to. Iseljavat iste je besmisleno. ne dobijamo ništa s tim.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 19:00 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
PCM je napisao/la: Ignorirat će nas još više. Mi smo popušili u Sarajevu i amen. Nikad doduše ni nismo tamo bili "gazde". Situacije se obrnula i dugoročno će se održati nekih 10ak tisuća Hrvata u SA u vrh glave i to je to. Iseljavat iste je besmisleno. ne dobijamo ništa s tim. Ja bih ove što hoće preseljavati naselio u po Sarajeva!
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 19:04 |
|
|
podržavam samo ako će selit u srednju bosnu, posavinu i slična mjesta u kojima smo manjina a nekad smo bili većina ili smo li-la... kakve koristi ako dođu u Zap. Herc. ili Završje? to je ionako naše...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 20:13 |
|
|
dudu je napisao/la: Vrbosna HR je napisao/la: srbi su pametni bili, odma iza rata 120 000 ih se skupilo i otišlo vidjeli su da zap. sarajevo nije pogodno za život(srba) zar su Hrvati tako glupasti(jesu) pa još vjeruju u neki multikulti suživot? otišlo gdje? na zapad, za Srbiju, svuda osim u BIH. Pokušano je sistematsko raseljavanje sarajevskih Srba, tipa Hadžićani u Bratunac, Ilijašani u Brčko, ovi u Trebinje, ovi po istočnoj Bosni... međutim, posle par godina se sve to svelo na 4 grupe: 1. ostali gdje su otišli 2. Srbija 3. Srpsko Sarajevo 4. inostranstvo Ono što je činjenica je da nisu svi sarajevski Srbi bili ni urbani ni visokoobrazovani, bilo je tu masa ljudi iz okolnih sela, ljudi niskog obrazovanja i "društvenog staleža", prve ili druge generacije doseljenika, i oni su mogli da se uklope u manje sredine, određen procenat, da je bilo ekonomske podrške.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 20:37 |
|
|
Kusmadagni je napisao/la: Ibar, Koga boli *** koliko Sarajevo ima crkvi i dali ima veleposlanstava u njemu ili ne, koga briga za tvoje fratre!? Jel me oni hrane?
Da u pravu si, ignoriraju nas. Ignoriraju nas pri zapošljavanju, u školama, ignoriraju čak i Katedralu u po' grada. Hrvat je nitko i ništa u SA. A To koliko crkava ima ne znači mu nikakvu utjehu, barem ne eksistencialnu.
Našli se debili raspravljat o preseljavanju Hrvata iz Bosne. Eto ja vas preseljavam u p.m. Dokle god je KC aktivna u svom djelovanju nema straha od Muslimani. A Muslimani je glavni razlog po VrhBosni kumu zasto bi Hrvati trebali otici.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 21:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mene čudi kraj ovoliko aktivnosti, utjecaja i pojavljivanja po medijima KC u BiH, kako nema pokatoličavanja... O.K. uspjeli su Turke u "Bosance" prevest djelomično ali ipak bi za očekivat bilo i katolika bar pokojeg.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 21:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mene čudi kraj ovoliko aktivnosti, utjecaja i pojavljivanja po medijima KC u BiH, kako nema pokatoličavanja... O.K. uspjeli su Turke u "Bosance" prevest djelomično ali ipak bi za očekivat bilo i katolika bar pokojeg. Ima nesto neHrvata ateista koji su se pokatolicili u zadnje vrijeme. Mali broj ali ima. Al da neki Suljo postane katolik pa okolina bi ga pojela. Moro bi preselit u Siroki.. Iako ima i takvih slucajeva.. Okolina je nemilosrdna. U Srednjoj Bosni znam za jednu obitelj koja je sa islama presla na katolicanstvo nakon ovog rata a nisu Cigani
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 21:19 |
|
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 21:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23964 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Metemma je napisao/la: dudu je napisao/la: otišlo gdje? na zapad, za Srbiju, svuda osim u BIH.
Pokušano je sistematsko raseljavanje sarajevskih Srba, tipa Hadžićani u Bratunac, Ilijašani u Brčko, ovi u Trebinje, ovi po istočnoj Bosni... međutim, posle par godina se sve to svelo na 4 grupe: 1. ostali gdje su otišli 2. Srbija 3. Srpsko Sarajevo 4. inostranstvo Ono što je činjenica je da nisu svi sarajevski Srbi bili ni urbani ni visokoobrazovani, bilo je tu masa ljudi iz okolnih sela, ljudi niskog obrazovanja i "društvenog staleža", prve ili druge generacije doseljenika, i oni su mogli da se uklope u manje sredine, određen procenat, da je bilo ekonomske podrške. Ima ih sada nešto u Bijeljini i Banja Luci. Mislim na prijeratne sarajevske Srbe.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 21:41 |
|
|
lider30 je napisao/la: Metemma je napisao/la: Pokušano je sistematsko raseljavanje sarajevskih Srba, tipa Hadžićani u Bratunac, Ilijašani u Brčko, ovi u Trebinje, ovi po istočnoj Bosni... međutim, posle par godina se sve to svelo na 4 grupe: 1. ostali gdje su otišli 2. Srbija 3. Srpsko Sarajevo 4. inostranstvo
Ono što je činjenica je da nisu svi sarajevski Srbi bili ni urbani ni visokoobrazovani, bilo je tu masa ljudi iz okolnih sela, ljudi niskog obrazovanja i "društvenog staleža", prve ili druge generacije doseljenika, i oni su mogli da se uklope u manje sredine, određen procenat, da je bilo ekonomske podrške.
Ima ih sada nešto u Bijeljini i Banja Luci. Mislim na prijeratne sarajevske Srbe. Pa to su ovi pod 1. Ima ih maltene po svim opštinama BiH, posebno istočne, posebno ako su porijeklom iz tih opština. Prije godinu i nešto, tražim neku adresu u Vranju, pitam lika, tek skontam naglasak, pitam ga odakle je, kad Sarajlija
|
|
Vrh |
|
|
Kusmadagni
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 21:52 |
|
|
Ibar je napisao/la: Kusmadagni je napisao/la: Ibar, Koga boli *** koliko Sarajevo ima crkvi i dali ima veleposlanstava u njemu ili ne, koga briga za tvoje fratre!? Jel me oni hrane?
Našli se debili raspravljat o preseljavanju Hrvata iz Bosne. Eto ja vas preseljavam u p.m. Dokle god je KC aktivna u svom djelovanju nema straha od Muslimani. A Muslimani je glavni razlog po VrhBosni kumu zasto bi Hrvati trebali otici. O kakvom Muslimani vi trabunjate? 21. stoljeće je, naše ljude brinu prvenstveno ekonomski problemi zbog šikaniranja u svim društvenim sferama, u školama, na poslu, u trgovini, na ulici, u općinskim institucijama itd.... oni koji su skloni mijenjanju identiteta i nisu dostojni da budu dio hrvatskog korpusa i za njih me boli briga (Komšići, Markešići i slični kvazifranjevci na koje se ti pozivaš).
_________________ Rov pa tranšej, tako redom, krivudavo poput zmije, crtu drže hrabri momci, neće proći džihadije, džihadije navaljuju žele islam proširiti, a Hrvati svoje brane i svoji će na svom biti.
|
|
Vrh |
|
|
Maksvell
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 23:18 |
|
|
lider30 je napisao/la: Metemma je napisao/la: Pokušano je sistematsko raseljavanje sarajevskih Srba, tipa Hadžićani u Bratunac, Ilijašani u Brčko, ovi u Trebinje, ovi po istočnoj Bosni... međutim, posle par godina se sve to svelo na 4 grupe: 1. ostali gdje su otišli 2. Srbija 3. Srpsko Sarajevo 4. inostranstvo
Ono što je činjenica je da nisu svi sarajevski Srbi bili ni urbani ni visokoobrazovani, bilo je tu masa ljudi iz okolnih sela, ljudi niskog obrazovanja i "društvenog staleža", prve ili druge generacije doseljenika, i oni su mogli da se uklope u manje sredine, određen procenat, da je bilo ekonomske podrške.
Ima ih sada nešto u Bijeljini i Banja Luci. Mislim na prijeratne sarajevske Srbe. Ima ih u mnogo Bijeljini mnogo, to stoji. Cijela nova naselja su nikla. Cini mi se kako su Srbi sarajevski potegnuli do istocne Bosne, gdje su zaposjeli prazne bosnjacke kuce i stanove, dok su im zemljaci iz Hrvatske Krajine ucinili isto diljem Bosanske Krajine.
_________________ Sandžak-Bosno, srce ponosno!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 23:32 |
|
|
Maksvell je napisao/la: Ima ih u mnogo Bijeljini mnogo, to stoji. Cijela nova naselja su nikla. Cini mi se kako su Srbi sarajevski potegnuli do istocne Bosne, gdje su zaposjeli prazne bosnjacke kuce i stanove, dok su im zemljaci iz Hrvatske Krajine ucinili isto diljem Bosanske Krajine. Pa ga ne uvrijedi... dijete drago švecko, zašto ali zašto pričaš o nečem u čemu pojma nemaš? U RS niko nije ostao bez svoje imovine ili stanarskog prava, i niko danas ne živi bespravno u tuđoj imovini. Jel te sramota kad lupiš glupost?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|