|
|
Stranica: 18/73.
|
[ 1815 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 23:56 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5877 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
oliver je napisao/la: Mogao bi i ti isto tako da procitas kojoj federalnoj jedinici tvoje ili ostala sela i gradovi koje ovako olako svojatas pripada iz novina a da ne bude bas onako kako ti zelis. To tako ide. Čemu čuđenje? oliver je napisao/la: Ok onda, grad Bosnjackom entitetu a sela okolo gdje je ko vecina. To je bio jedan od mojih prijedloga. Već sam ranije postavio takvu kartu. Ali, ništa od toga. Uskoplje Hrvatima. oliver je napisao/la: Pa kad zagovaras da bude iznimka u slucaju Gornjeg Vakufa gdje je 76 % Bosnjaka ( ultrasovi podaci ) pa zasto ne bi bio umjesto toga izuzetak Kresevo ako vec neces doslijednost ? Ako mene pitaš - ne dam Kreševo. A što će se dogovoriti, ne znam. oliver je napisao/la: Pa kad zagovaras da je Jajce " hrvatsko" jer je 52 % BiH Hrvata kako onda da nije i Livno isto tako za Bosnjake ? Doslijednost se trazi statisticaru, doslijednost. Jajce ima apsolutnu hrvatsku većinu, a Livno nije niti 1991.g. imalo muslimansku apsolutnu većinu. Danas su u Livnu apsolutna većina Hrvati, bez daljnjeg. Hrvati će se vjerojatno morati pomiriti s gubitkom Vareš Majdana (koji je imao relativnu hrvatsku većinu 1991.g.), a vjerojatno će Bošnjaci dobiti i Konjic u kojem su 1991.g. Muslimani bili samo relativna većina, to shvati kao kompenzaciju. Glazbenik je napisao/la: Nadaj se. oliver je napisao/la: Kazem ti ja , kad se ti mozes nadati sto ne bi i ja. Pa jesam li ti osporio pravo da se nadaš? Upravo suprotno - pozvao sam te da se nadaš. oliver je napisao/la: Dobro je da se slazemo. Kazem ti ja potreban je kompromis i doslijednost i sve ce biti dobro. Negdje izgubis da bi negdje drugo dobio . Da.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 17:15 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: oliver je napisao/la: Mogao bi i ti isto tako da procitas kojoj federalnoj jedinici tvoje ili ostala sela i gradovi koje ovako olako svojatas pripada iz novina a da ne bude bas onako kako ti zelis. To tako ide. Čemu čuđenje? Pa kazem ti nemoj se ni ti cuditi kad procitas da nije bas sve onako kako ti zelis. Pregovori znace kompromise.
oliver je napisao/la: Ok onda, grad Bosnjackom entitetu a sela okolo gdje je ko vecina. To je bio jedan od mojih prijedloga. Već sam ranije postavio takvu kartu. Ali, ništa od toga. Uskoplje Hrvatima. Po kriterijima koje si bas ti postavio citav grad Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet. Ako hoces da mjenjas kriterije bujrum ali kao sto sam rekao doslijednost, ono sto zagovaras za Gornji Vakuf se prenosi i na ostale gradove : ako hoces da ga dijelis onda i ostali gradovi se dijele ( ne samo Pucarevo i Vitez ) vec i Zepce, Stolac itd. Ako trazis iznimke onda se isto tako iznimci mogu traziti i na drugim mjestima gdje vama ne ide u korist. oliver je napisao/la: Pa kad zagovaras da bude iznimka u slucaju Gornjeg Vakufa gdje je 76 % Bosnjaka ( ultrasovi podaci ) pa zasto ne bi bio umjesto toga izuzetak Kresevo ako vec neces doslijednost ? Ako mene pitaš - ne dam Kreševo. A što će se dogovoriti, ne znam. Ako mene pitas ne dam ni ja Gornji Vakuf . A sto ce ce se dogovoriti , ne znam. oliver je napisao/la: Pa kad zagovaras da je Jajce " hrvatsko" jer je 52 % BiH Hrvata kako onda da nije i Livno isto tako za Bosnjake ? Doslijednost se trazi statisticaru, doslijednost. Jajce ima apsolutnu hrvatsku većinu, a Livno nije niti 1991.g. imalo muslimansku apsolutnu većinu. Danas su u Livnu apsolutna većina Hrvati, bez daljnjeg. Hrvati će se vjerojatno morati pomiriti s gubitkom Vareš Majdana (koji je imao relativnu hrvatsku većinu 1991.g.), a vjerojatno će Bošnjaci dobiti i Konjic u kojem su 1991.g. Muslimani bili samo relativna većina, to shvati kao kompenzaciju. Jajce nema apsolutnu BiH Hrvatsku vecinu , ono 2 preko 50 % spada u statisticku gresku i ti kao statisticar na ovom forumu bi trebao da znas o tome tako da se moze reci da je u najboljem slucaju relativna vecina. Shvati da je kompenzacija za Konjic Busovaca gdje je 1991 bila relativna BiH Hravtska vecina ( 48 %-44%). Glazbenik je napisao/la: Nadaj se. Pa jesam li ti osporio pravo da se nadaš? Upravo suprotno - pozvao sam te da se nadaš. Ni ja tebi ne osporavam da se mozes nadati
oliver je napisao/la: Dobro je da se slazemo. Kazem ti ja potreban je kompromis i doslijednost i sve ce biti dobro. Negdje izgubis da bi negdje drugo dobio . Da. Kad se sve vidi i sabere ja mislim da ti uopste ne racunas da ces trebati da pregovaras sa Bosnjacima da bi dobio to sto zelis vec se nadas da ces dobiti to servirano na hastalu. Da ce neko da se pobrine da se sve sredi u vasu korist. Ali moram da te naupomenem da se to vec jednom dogodilo. 1993 je citava MZ stala iza Vens-Ovenovog plana koji vam je dao kontrolu nad svim ovim sto i danas sanjas . I ne samo MZ vec je bilo mnogo vaznije sto je citava Hrvatska ne samo verbalno i moralno vec i prakticki od predsjednika koji je i bio inicajator svega toga pa preko ministra odbrane pomagala vojno/politicki/ekonomski/logosticki/obavjestajno itd , citav drzavni aparat je bio ukljucen u stvaranje HB. Cetnici su isto tako prakticno pomagali i sta bi ? Bosnjaci po vama nisu ni tada a ni sada neki faktor koji se ista pita , pa sta onda bi ? Tada niste uspjeli da ostvarite to sto danas zelite iako su uslovi bili mnogo bolji tada , gdje je zapelo ? MZ vas podrzavala, Hrvatska bilo ukljucena do maksimuma, cetnici isto tako , vas protivnik po vama bio i ostao niza rasa....sta je bilo ? Nema HB a pogotov gdje ste tada uzimali zdravo za gotovo da ce biti . Pa se ti nadaj da ce ti neko servirati kao i tada ali nije sve do serviranja. Ja ti kazem a vidim da mi niko da sada nije rekao drugacije : imas tri mogucnosti da dobijes to sto zelis 1) legalno : pregovori ali to podrazumjeva kompromis 2) legalno: preglasavanje ali za to trebas da sacekas 15-20 god. 3) nelegalno: koristenje razlicitih oblika sile a za ovo se iskreno nadam da ni ne pomisljas . Na tebi je da odlucis kako .
|
|
Vrh |
|
|
FOCAK
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:36 |
|
|
Nedamo mi Muslimani ni pedljanikome.Ako hocete entitet trazite od Srba :Posavinu,za pocetak?
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:46 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
FOCAK je napisao/la: Nedamo mi Muslimani ni pedljanikome.Ako hocete entitet trazite od Srba :Posavinu,za pocetak? Alo pa ti kao Musliman si manjinac, tebe se neće ništa pitat
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:47 |
|
|
FOCAK je napisao/la: Nedamo mi Muslimani ni pedljanikome.Ako hocete entitet trazite od Srba :Posavinu,za pocetak? I posavinu i središnje bosnu ! Za Mostar, Stolac i Čapljinu je situacija odavno jasna.
|
|
Vrh |
|
|
FOCAK
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:47 |
|
|
MRSHO je napisao/la: FOCAK je napisao/la: Nedamo mi Muslimani ni pedljanikome.Ako hocete entitet trazite od Srba :Posavinu,za pocetak? Alo pa ti kao Musliman si manjinac, tebe se neće ništa pitat
|
|
Vrh |
|
|
FOCAK
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:48 |
|
|
perspektiva vam je nla,hocemo i mi Podrinje i Prijeddor!Kad mi dobijemo to i vi ce te entitet!NIKAD
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:49 |
|
|
Ps Focak okanite se vi Hrvata, kako napreduje povratak u Foču, Prijedor i Zvornik?
|
|
Vrh |
|
|
FOCAK
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:52 |
|
|
Isto ko Vama u Travnik i posavinu!Eto razmisli malo,hoce li Srbi dati Prijedor i Focu.n.pr!Nisi koridor dali iz Gorazda za Sarajevo!Isto je to u konacnici!Svi smo ratovali j protiv drugih!
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 19:56 |
|
|
FOCAK je napisao/la: perspektiva vam je nla,hocemo i mi Podrinje i Prijeddor!Kad mi dobijemo to i vi ce te entitet!NIKAD Naši politicčari stalno govore o 3. Entitetu, vaši nešto slabo pričaju Foči i Prijedoru. Mi smo Travnik odbranili (dio) i o tom nema priče. Nemoj povlačiti paralelu između obranjenih i neobranjenih mjesta. Ono što je HVO držao ide Hrvatima, ono šta je ABiH držala ide Bošnjacima, pošteno?
|
|
Vrh |
|
|
FOCAK
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 20:33 |
|
|
sta kad nemate prolaza, ..nedamo proc
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 20:43 |
|
|
Niste dali ni 1993 pa se opet niste nešto dobro proveli Koliko vidim mi smo još tu...
|
|
Vrh |
|
|
FOCAK
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 12 pro 2009, 21:05 |
|
|
da pohvalim moderaciju,nema uvreda ZA SAD!
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 13 pro 2009, 18:43 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5877 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
oliver je napisao/la: Po kriterijima koje si bas ti postavio citav grad Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet. Ako hoces da mjenjas kriterije bujrum ali kao sto sam rekao doslijednost, ono sto zagovaras za Gornji Vakuf se prenosi i na ostale gradove : ako hoces da ga dijelis onda i ostali gradovi se dijele ( ne samo Pucarevo i Vitez ) vec i Zepce, Stolac itd. Ako trazis iznimke onda se isto tako iznimci mogu traziti i na drugim mjestima gdje vama ne ide u korist. Već sam nebrojeno puta ponovio: ne dijelim naselja. Uz podjelu po kriteriju većine bit će i iznimaka, gdje će za gubitak određenih područja u korist prvog naroda, drugi narod za kompenzaciju dobiti nešto od prvog naroda. Jednostavno. Nikad ti nisam zanijekao mogućnost tražiti što te je volja. Ali, da bi tražio moraš pregovarati o etničkom razgraničenju Federacije BiH, a to si do sada odbijao. oliver je napisao/la: Jajce nema apsolutnu BiH Hrvatsku vecinu , ono 2 preko 50 % spada u statisticku gresku i ti kao statisticar na ovom forumu bi trebao da znas o tome tako da se moze reci da je u najboljem slucaju relativna vecina. Shvati da je kompenzacija za Konjic Busovaca gdje je 1991 bila relativna BiH Hravtska vecina ( 48 %-44%). U gradu Jajcu je Željko Bojčetić (Hrvatska Koalicija) dobio 2449 od 4665 glasova ili 52,50%, Nisvet Hrnjić (Savez SDA-S BiH) 1939 od 4665 glasova ili 41,56% te Angijad - Ango Hadžiosmanović (SDP BiH) 277 od 4665 glasova ili 5,94%. Uz to odnos broja hrvatske djece do 18 godina prema bošnjačkoj je još povoljniji nego među punoljetnom populacijom. Hrvati imaju manju izlaznost na izbore, dakle više ih je u gradu nego što pokazuju rezultati izbora. A izbori pokazuju da su apsolutna većina. Genijalan si: daješ Busovaču, grad s ukupno 3899 stanovnika 1991.g. (Hrvati 1 760, Muslimani 1 486 stanovnika) okružen hrvatskim selima za Konjic, grad s 13 729 stanovnika (Hrvati 3 036, Muslimani 6 697 stanovnika) okružen hrvatskim selima. Nisam budala da prihvatim takvu ponudu. Konjic će te puno skuplje stajati. Možeš ti i bolje. oliver je napisao/la: Kad se sve vidi i sabere ja mislim da ti uopste ne racunas da ces trebati da pregovaras sa Bosnjacima da bi dobio to sto zelis vec se nadas da ces dobiti to servirano na hastalu. Da ce neko da se pobrine da se sve sredi u vasu korist. Sjećam se Banovine Hrvatske. Bošnjaci će biti ti koji će doći s 3. entitetom na pladnju. oliver je napisao/la: Ali moram da te naupomenem da se to vec jednom dogodilo. 1993 je citava MZ stala iza Vens-Ovenovog plana koji vam je dao kontrolu nad svim ovim sto i danas sanjas . I ne samo MZ vec je bilo mnogo vaznije sto je citava Hrvatska ne samo verbalno i moralno vec i prakticki od predsjednika koji je i bio inicajator svega toga pa preko ministra odbrane pomagala vojno/politicki/ekonomski/logosticki/obavjestajno itd , citav drzavni aparat je bio ukljucen u stvaranje HB. Cetnici su isto tako prakticno pomagali i sta bi ? Bosnjaci po vama nisu ni tada a ni sada neki faktor koji se ista pita , pa sta onda bi ? Tada niste uspjeli da ostvarite to sto danas zelite iako su uslovi bili mnogo bolji tada , gdje je zapelo ? Srbi su 5. svibnja 1993. odbili Vance-Owenov plan i time je on propao. S obzirom da nemaš pojma o povijesti, javi se kad je naučiš. oliver je napisao/la: MZ vas podrzavala, Hrvatska bilo ukljucena do maksimuma, cetnici isto tako , vas protivnik po vama bio i ostao niza rasa....sta je bilo ? Još ću jednom ponoviti - nikad nisam koristio drugi naziv za Bošnjake, nego Bošnjaci. oliver je napisao/la: Nema HB a pogotov gdje ste tada uzimali zdravo za gotovo da ce biti . Pa se ti nadaj da ce ti neko servirati kao i tada ali nije sve do serviranja. Ja ti kazem a vidim da mi niko da sada nije rekao drugacije : imas tri mogucnosti da dobijes to sto zelis 1) legalno : pregovori ali to podrazumjeva kompromis 2) legalno: preglasavanje ali za to trebas da sacekas 15-20 god. 3) nelegalno: koristenje razlicitih oblika sile a za ovo se iskreno nadam da ni ne pomisljas . Na tebi je da odlucis kako . Kompromis je odavno prihvaćen, već sam ti rekao da ne vjerujem da će bošnjački političari prihvatiti općinu Soli, pa će Hrvate radije kompenzirati Uskopljem i bošnjačkim naseljima općine Novi Travnik itd. A hrvatski političari će pristati na takav kompromis.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 14 pro 2009, 11:10 |
|
|
oliver je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: U Vitezu to ide malo brže - sve više i više malih Hrvatića.
Hrvati Vitez izbori 2004 53% Vitez izbori 2006 56% Vitez izbori 2008 60%
Brojke su okvirne, ali puno govore...
Jos bolje za vas , kad vas bude toliki postotak u Federaciji ili barem u onim opstinama gdje zelite da bude HB moci cete da izglasate sta hocete. Sto onda govorite da vam ne odgovara sadasnja situacija i da necete da cekate vise da se promjeni kad je buducnost bas onakva kakvu zelite ? Kad vas vec ovako dobro ide u Vitezu mozete poceti isto tako da pravite djecu i u Gornjem Vakufu pa je vase za 15-20 godina : Hrvati prema izborima Godina-- Hrvati--- Ukupno-- Hrvati % 2004---- 2514---- 7224---- 34.80% 2006---- 2262---- 7880---- 28.71% 2008---- 2689---- 9189---- 29.26% Sada raste, a rasti će još više nakon što počne vaš egzodus prema zemljama EU. Tj kad vam napokon omoguće vize
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 16 pro 2009, 15:38 |
|
|
A neće ni Hrnjić dugo...
Dana 11.12.2009.godine Policijskoj upravi Jajce podnesena je krivična prijava protiv Nisveta Hrnjića, načelnika Općine i Ibrahima Hrnjić iz Lupnice zbog osnovane sumnje da su za dobijanje donacija za izgradnju obiteljske kuće u Lupnici falksificirali i podnijeli lažnu dokumentaciju, te da su sredstva tako dobijene donacije nenamjenski utrošili za izgradnju nove kuće za koju nemaju gradjevinsku dozvolu , čime su oštetili donatore za ukupan iznos doniranog građevinsakog matrijala i plaćenih radova na izgradnji, te izbjegli plaćanje naknada općini i za dobijanje urbanističke dozvole i građevinske dozvole, čime su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti ukupno navedenih iznosa. Inače jedan od prvih poteza tada novoizabranog načelnika (u prvom mandatu) bio je da sebi i svome ocu osigura donaciju, pa se postavlja i pitanje zašto nitko do sada nije postavio bilo kakvo pitanje u vezi s tom bespravnom gradnjom. Posebno je zanimljivo da općinski građevinski inspektor, načelnikov rođak Miralem Makić, u svome dopisu tvrdi da nema vremena da iziđje na teren u Lupnicu, u kojoj načelnik sada u putnom pojasu magistralnog puta za Travnik preko Dobretića gradi dvije garaže, također bez dozvole i bez plaćenih naknada, a na istoj parceli na kojoj se nalazi i njegova veleljepna bespravno sagrađena vila. Postavlja se i ptanje iz kojih prihoda su izvršeni preostali radovi u rekordno kratkom roku. Bespravno sagrađeni objekt nezakonito je priključen na elektro mrežu, a obzirom da su radovi na priključenju objekta izvedeni u vrijeme kad je rađena ulična rasvjeta u Lupnici, postavlja se i pitanje da li su i ti radovi plaćeni ili su urađeni u sklopu elektrifikacije Lupnice, dakle i to o tuđjem trošku
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 16 pro 2009, 17:40 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: A neće ni Hrnjić dugo...
Dana 11.12.2009.godine Policijskoj upravi Jajce podnesena je krivična prijava protiv Nisveta Hrnjića, načelnika Općine i Ibrahima Hrnjić iz Lupnice zbog osnovane sumnje da su za dobijanje donacija za izgradnju obiteljske kuće u Lupnici falksificirali i podnijeli lažnu dokumentaciju, te da su sredstva tako dobijene donacije nenamjenski utrošili za izgradnju nove kuće za koju nemaju gradjevinsku dozvolu , čime su oštetili donatore za ukupan iznos doniranog građevinsakog matrijala i plaćenih radova na izgradnji, te izbjegli plaćanje naknada općini i za dobijanje urbanističke dozvole i građevinske dozvole, čime su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti ukupno navedenih iznosa. Inače jedan od prvih poteza tada novoizabranog načelnika (u prvom mandatu) bio je da sebi i svome ocu osigura donaciju, pa se postavlja i pitanje zašto nitko do sada nije postavio bilo kakvo pitanje u vezi s tom bespravnom gradnjom. Posebno je zanimljivo da općinski građevinski inspektor, načelnikov rođak Miralem Makić, u svome dopisu tvrdi da nema vremena da iziđje na teren u Lupnicu, u kojoj načelnik sada u putnom pojasu magistralnog puta za Travnik preko Dobretića gradi dvije garaže, također bez dozvole i bez plaćenih naknada, a na istoj parceli na kojoj se nalazi i njegova veleljepna bespravno sagrađena vila. Postavlja se i ptanje iz kojih prihoda su izvršeni preostali radovi u rekordno kratkom roku. Bespravno sagrađeni objekt nezakonito je priključen na elektro mrežu, a obzirom da su radovi na priključenju objekta izvedeni u vrijeme kad je rađena ulična rasvjeta u Lupnici, postavlja se i pitanje da li su i ti radovi plaćeni ili su urađeni u sklopu elektrifikacije Lupnice, dakle i to o tuđjem trošku Svi će oni, tamo gdje i pripadaju
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 20 pro 2009, 15:41 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: oliver je napisao/la: Po kriterijima koje si bas ti postavio citav grad Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet. Ako hoces da mjenjas kriterije bujrum ali kao sto sam rekao doslijednost, ono sto zagovaras za Gornji Vakuf se prenosi i na ostale gradove : ako hoces da ga dijelis onda i ostali gradovi se dijele ( ne samo Pucarevo i Vitez ) vec i Zepce, Stolac itd. Ako trazis iznimke onda se isto tako iznimci mogu traziti i na drugim mjestima gdje vama ne ide u korist. Već sam nebrojeno puta ponovio: ne dijelim naselja. Uz podjelu po kriteriju većine bit će i iznimaka, gdje će za gubitak određenih područja u korist prvog naroda, drugi narod za kompenzaciju dobiti nešto od prvog naroda. Jednostavno. Pa super onda . Za Gornji Vakuf dadnite Neum i sve ce biti OK . Ili za Gornji Vakuf planiras da "poklonis" Tuzlu ili Sarajevo U tom slucaju mozes za Neum da dobijes Medzugorje
Nikad ti nisam zanijekao mogućnost tražiti što te je volja. Ali, da bi tražio moraš pregovarati o etničkom razgraničenju Federacije BiH, a to si do sada odbijao. Zagovaras etnicko razgranicenje i kad ti ukazem sta bi znacilo to razgranicenje bas po tim uslovima koje si postavio onda pocnes da izmisljas iznimke. oliver je napisao/la: Jajce nema apsolutnu BiH Hrvatsku vecinu , ono 2 preko 50 % spada u statisticku gresku i ti kao statisticar na ovom forumu bi trebao da znas o tome tako da se moze reci da je u najboljem slucaju relativna vecina. Shvati da je kompenzacija za Konjic Busovaca gdje je 1991 bila relativna BiH Hravtska vecina ( 48 %-44%). U gradu Jajcu je Željko Bojčetić (Hrvatska Koalicija) dobio 2449 od 4665 glasova ili 52,50%, Nisvet Hrnjić (Savez SDA-S BiH) 1939 od 4665 glasova ili 41,56% te Angijad - Ango Hadžiosmanović (SDP BiH) 277 od 4665 glasova ili 5,94%. Uz to odnos broja hrvatske djece do 18 godina prema bošnjačkoj je još povoljniji nego među punoljetnom populacijom. Hrvati imaju manju izlaznost na izbore, dakle više ih je u gradu nego što pokazuju rezultati izbora. A izbori pokazuju da su apsolutna većina. -Pogledaj kako ste sabirali galsove SDP-a u Novom Travniku i kako se tamo niko nije pobunio da se korisiti taj metod. Kad se isti taj metod primjeni u Jajcu dobijes 52,5 % - 47, 5 % a isto tako "zaboravljas" da su to brojevi za nacelnika i da su BiH Srbi glasali za Bojčetića, znaci u tih 52, 5 % ste zabrali i Srbe kao " Hrvate ". A kao "statisticar " na pvpm forumu valjda ti je poznato da je + /- 3 % marginala za pogreske u statistickim podacima tj "apsolutna " vecina je u toj marginali - Kad vec racunas na djecu lijepo sam ti rekao da imas opciju br 2 tj da sacekas 15-20 godina pa mozes da izglasas sta hoces. Ako hoces podjelu sada , onda je vazece sadasnje stanje na terenu. - BiH Hrvati imaju manju izlaznost jer dio onih koji se vode kao stanovnici u BiH ustvari zive u Hrvatskoj jer po danasnjim pravilima niko se ne odjavljuje iz BIH vec se mogu da slobodno presele u Hrvatsku jer posjeduju Hrvatsko drzavljanstvo. Na isti nacin iskoristavate i zloupotrebljavate Hrvatski budzet pa se lazno prijavljujtete zbog dodataka za djecu i penzije. Zato je i manja izlaznost na izborima i pored velike akcije da se poveca izlaznost kao 2008 . Ta akcija nije bila samo na terenu i po strankama vec je bila i medijski popracena preko novina, radija pa cak i preko internet portala . Genijalan si: daješ Busovaču, grad s ukupno 3899 stanovnika 1991.g. (Hrvati 1 760, Muslimani 1 486 stanovnika) okružen hrvatskim selima za Konjic, grad s 13 729 stanovnika (Hrvati 3 036, Muslimani 6 697 stanovnika) okružen hrvatskim selima. Nisam budala da prihvatim takvu ponudu. Konjic će te puno skuplje stajati. Možeš ti i bolje. U Busovaci je danas oko pola stanovnistva Bosnjaci i kad budes imao nesto slicno u Konjicu mozes se javiti. I jos "zaboravljas " da bi donio bilo kakvu odluku u Busovaci ne mozes to uraditi a da se za to ne pitaju Bosnjaci a pogotovo ako se radi o tako krupnim stvarima pri odluci u kojem entitetu bi pripao. U Konjicu nemas li priblizno slicnu situaciju ma koliko god sela imao okolo. Kao sto sam ti rekao ako hoces na legalan nacin onda se mora ici kroz legalne kanale a tu vam treba i saglasnost Bosnjaka kao npr u Busovaci. oliver je napisao/la: Kad se sve vidi i sabere ja mislim da ti uopste ne racunas da ces trebati da pregovaras sa Bosnjacima da bi dobio to sto zelis vec se nadas da ces dobiti to servirano na hastalu. Da ce neko da se pobrine da se sve sredi u vasu korist. Sjećam se Banovine Hrvatske. Bošnjaci će biti ti koji će doći s 3. entitetom na pladnju. Sjecaj se ti Banovine Hrvatske koliko hoces ali ako hoces da se sjecamo starih dobrih vremena kad je Tudzman bio Titin general pa je mlatio po Blajburgu one koji su zagovarali Banovinu. Danas Banovine nema ali ako hoces da je se sjetis skokni malo do saveznika Dodika pa ga podsjeti kako je i BL bila u Banovini. Reci mi kad se vratis sta ti je rekao . oliver je napisao/la: Ali moram da te naupomenem da se to vec jednom dogodilo. 1993 je citava MZ stala iza Vens-Ovenovog plana koji vam je dao kontrolu nad svim ovim sto i danas sanjas . I ne samo MZ vec je bilo mnogo vaznije sto je citava Hrvatska ne samo verbalno i moralno vec i prakticki od predsjednika koji je i bio inicajator svega toga pa preko ministra odbrane pomagala vojno/politicki/ekonomski/logosticki/obavjestajno itd , citav drzavni aparat je bio ukljucen u stvaranje HB. Cetnici su isto tako prakticno pomagali i sta bi ? Bosnjaci po vama nisu ni tada a ni sada neki faktor koji se ista pita , pa sta onda bi ? Tada niste uspjeli da ostvarite to sto danas zelite iako su uslovi bili mnogo bolji tada , gdje je zapelo ? Srbi su 5. svibnja 1993. odbili Vance-Owenov plan i time je on propao. S obzirom da nemaš pojma o povijesti, javi se kad je naučiš. Pa sto je onda HVO postavio ultimatum da se ABiH iseli ili stavi pod komandu HVO u tim provincijama ( ne samo u Hercegovini vec i u Bugojnu , Travniku, Konjicu, Novim Travniku itd) ? Ako je propao plan jer ga cetnici nisu htjeli kako to onda da ste se pozivali na njega kad ste postavili ultimatum ( kad smo vec kod ultumatuma tada ste tvrdili : " Ko ce sta ****** da pita ! Ili ce da prihvate sta im se nudi ili se mogu da kupe u Tursku !" Zvuci poznato zar ne ? ) Malo istorije nije na odmet zar ne oliver je napisao/la: MZ vas podrzavala, Hrvatska bilo ukljucena do maksimuma, cetnici isto tako , vas protivnik po vama bio i ostao niza rasa....sta je bilo ? Još ću jednom ponoviti - nikad nisam koristio drugi naziv za Bošnjake, nego Bošnjaci. Nisi mozda ti ali se koristi cesto i od mnogo tvojih prijatelja na forumu. Npr Bobovac je tvrdio kako su " Bosnjaci niza rasa" i nije baniran vec pogledaj malo koliko ima upozorenja . Nema ni jedan i pored takvog sovinistickog i rasistickog pljuvanja..ali to se ocigledno smije reci na forumu bez ikakvog straha .
oliver je napisao/la: Nema HB a pogotov gdje ste tada uzimali zdravo za gotovo da ce biti . Pa se ti nadaj da ce ti neko servirati kao i tada ali nije sve do serviranja. Ja ti kazem a vidim da mi niko da sada nije rekao drugacije : imas tri mogucnosti da dobijes to sto zelis 1) legalno : pregovori ali to podrazumjeva kompromis 2) legalno: preglasavanje ali za to trebas da sacekas 15-20 god. 3) nelegalno: koristenje razlicitih oblika sile a za ovo se iskreno nadam da ni ne pomisljas . Na tebi je da odlucis kako . Kompromis je odavno prihvaćen, već sam ti rekao da ne vjerujem da će bošnjački političari prihvatiti općinu Soli, pa će Hrvate radije kompenzirati Uskopljem i bošnjačkim naseljima općine Novi Travnik itd. A hrvatski političari će pristati na takav kompromis. Kao sto sam naveo na pocetku ti se nadas da ce Bosnjaci pristati da za Tuzlu dadnu Gornji Vakuf i Novi Travnik Dobar ti je ovaj fazon, sto ne trazis i Travnik a da Bosnjacima "dadnes " Zenicu Vec sam ti rekao ako hoces kompromis onda Neum za Gornji Vakuf.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 20 pro 2009, 15:46 |
|
|
Ceha je napisao/la: oliver je napisao/la: Jos bolje za vas , kad vas bude toliki postotak u Federaciji ili barem u onim opstinama gdje zelite da bude HB moci cete da izglasate sta hocete. Sto onda govorite da vam ne odgovara sadasnja situacija i da necete da cekate vise da se promjeni kad je buducnost bas onakva kakvu zelite ? Kad vas vec ovako dobro ide u Vitezu mozete poceti isto tako da pravite djecu i u Gornjem Vakufu pa je vase za 15-20 godina :
Hrvati prema izborima
Godina-- Hrvati--- Ukupno-- Hrvati % 2004---- 2514---- 7224---- 34.80% 2006---- 2262---- 7880---- 28.71% 2008---- 2689---- 9189---- 29.26%
Sada raste, a rasti će još više nakon što počne vaš egzodus prema zemljama EU. Tj kad vam napokon omoguće vize Ako si vec ubjedzen da tako raste sacekaj 15-20 godina i sve ce biti onako kako ti zelis. Cemu zurba i skrlet, samo sjedi, pravi djecu i kad narastu sve je tvoje sto zelis. a za vize, ja ti lijepo kazem , ako hoces nesto sto ti mozes da uradis imas one tri pocije koje sam naveo a ako ti cekas da ce ti cetnici ili MZ da nesto pokloni na hastalu..cekaj ti vize. Vi vec imate pasose i mogucnost da putujete i onda se pitate sto je tako mala izlaznost BiH Hrvata na izbore
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 20 pro 2009, 17:02 |
|
|
oliver je napisao/la: Pa super onda . Za Gornji Vakuf dadnite Neum i sve ce biti OK . Ili za Gornji Vakuf planiras da "poklonis" Tuzlu ili Sarajevo U tom slucaju mozes za Neum da dobijes Medzugorje Uskoplje i Neum nisu usporedivi slučajevi. oliver je napisao/la: Zagovaras etnicko razgranicenje i kad ti ukazem sta bi znacilo to razgranicenje bas po tim uslovima koje si postavio onda pocnes da izmisljas iznimke. Kakve veze tvoj komentar ima s mojim upisom? oliver je napisao/la: A kao "statisticar " na pvpm forumu valjda ti je poznato da je + /- 3 % marginala za pogreske u statistickim podacima tj "apsolutna " vecina je u toj marginali Dakle, ne razumiješ se u statistiku? Statistička greška se odnosi na sasvim druge stvari od onih na koje ti aludiraš. oliver je napisao/la: - Kad vec racunas na djecu lijepo sam ti rekao da imas opciju br 2 tj da sacekas 15-20 godina pa mozes da izglasas sta hoces. Ako hoces podjelu sada , onda je vazece sadasnje stanje na terenu. Sadašnje stanje na terenu je predmet nagađanja, budući da nemamo popis stanovništva. Imamo rezultate izbora - apsolutna većina u gradu Jajcu preferira hrvatsku opciju. oliver je napisao/la: - BiH Hrvati imaju manju izlaznost jer dio onih koji se vode kao stanovnici u BiH ustvari zive u Hrvatskoj jer po danasnjim pravilima niko se ne odjavljuje iz BIH vec se mogu da slobodno presele u Hrvatsku jer posjeduju Hrvatsko drzavljanstvo. Na isti nacin iskoristavate i zloupotrebljavate Hrvatski budzet pa se lazno prijavljujtete zbog dodataka za djecu i penzije. Zato je i manja izlaznost na izborima i pored velike akcije da se poveca izlaznost kao 2008 . Ta akcija nije bila samo na terenu i po strankama vec je bila i medijski popracena preko novina, radija pa cak i preko internet portala . Zašto onda ima više hrvatske djece u OŠ, nego što je udio Hrvata među glasačima? To pitanje ti je postavljeno x-puta i nikad nisi dao niti jedan dokaz kojim bi demantirao tvrdnju da bošnjačke djece nema u jajačkim školama u značajnijem broju. Ne brini za hrvatski budžet. oliver je napisao/la: U Busovaci je danas oko pola stanovnistva Bosnjaci i kad budes imao nesto slicno u Konjicu mozes se javiti. I jos "zaboravljas " da bi donio bilo kakvu odluku u Busovaci ne mozes to uraditi a da se za to ne pitaju Bosnjaci a pogotovo ako se radi o tako krupnim stvarima pri odluci u kojem entitetu bi pripao. U Konjicu nemas li priblizno slicnu situaciju ma koliko god sela imao okolo. Kao sto sam ti rekao ako hoces na legalan nacin onda se mora ici kroz legalne kanale a tu vam treba i saglasnost Bosnjaka kao npr u Busovaci. Dakle, grad pod kontrolom A RBiH je etnički očišćen, a grad pod kontrolom HVO-a nije. Hvala. oliver je napisao/la: Sjecaj se ti Banovine Hrvatske koliko hoces ali ako hoces da se sjecamo starih dobrih vremena kad je Tudzman bio Titin general pa je mlatio po Blajburgu one koji su zagovarali Banovinu. Danas Banovine nema ali ako hoces da je se sjetis skokni malo do saveznika Dodika pa ga podsjeti kako je i BL bila u Banovini. Reci mi kad se vratis sta ti je rekao . Nitko na Bleiburgu nije zagovarao Banovinu Hrvatsku, ona je tada bila passé. Banja Luka nije bila u granicama Banovine Hrvatske. Još jednom si potvrdio da nemaš pojma o povijesti. Educiraj se, pa se javi. A što se tiče tvog komentara, on pokazuje da si promašio poantu koju sam jasno naveo - ja nisam rekao da je Banovina Hrvatska optimalno rješenje ili da ona predstavlja stara dobra vremena, već da su Hrvati dobili takvu ponudu od Srba kada su se Srbi našli u situaciji da je odzvonilo njihovoj hegemoniji premda su u svojim rukama imali i vojsku i žandarmeriju i MVP i državne financije. oliver je napisao/la: Pa sto je onda HVO postavio ultimatum da se ABiH iseli ili stavi pod komandu HVO u tim provincijama ( ne samo u Hercegovini vec i u Bugojnu , Travniku, Konjicu, Novim Travniku itd) ? Ako je propao plan jer ga cetnici nisu htjeli kako to onda da ste se pozivali na njega kad ste postavili ultimatum ( kad smo vec kod ultumatuma tada ste tvrdili : " Ko ce sta ****** da pita ! Ili ce da prihvate sta im se nudi ili se mogu da kupe u Tursku !" Zvuci poznato zar ne ? ) Malo istorije nije na odmet zar ne Plan je bio u optjecaju mjesecima, u više oblika. Vidim da nemaš apsolutno nikakav uvid u slijed i uzroke povijesnih događaja. Educiraj se preko poveznice: http://www.slobodanpraljak.com/materijali/PUBLIKACIJE%20O%20RATU/ISTINA_O_BOSNI_I_HERCEGOVINI_DOKUMENTI_1991_1995/ISTINA_O_BOSNI_I_HERCEGOVINI_DOKUMENTI_1991_1995.pdfAlija Izetbegović je potpisao dogovor kojim su svi gradovi koje si naveo pripali hrvatskim provincijama: 91. Vance-Owenov mirovni plan: Nacrt dogovora o Bosni i Hercegovini (Ženeva, 02/05. 01. 1993.)*Zatim je ministar obrane BiH izdao zapovijed o potčinjavanju kao korak ka ostvarenju dogovora: 93. Ministarstvo obrane BiH: Zapovijed ministra obrane BiH Bože Rajića (Sarajevo, 16. 1. 1993.)*Napomena: oba dokumenta možeš pročitati na gore postavljenoj poveznici (dokumenti su pod rednim brojevima 91. i 93.). Glazbenik je napisao/la: Još ću jednom ponoviti - nikad nisam koristio drugi naziv za Bošnjake, nego Bošnjaci. oliver je napisao/la: Nisi mozda ti ali se koristi cesto i od mnogo tvojih prijatelja na forumu. Npr Bobovac je tvrdio kako su " Bosnjaci niza rasa" i nije baniran vec pogledaj malo koliko ima upozorenja . Nema ni jedan i pored takvog sovinistickog i rasistickog pljuvanja..ali to se ocigledno smije reci na forumu bez ikakvog straha .
Meni nemaš što spočitavati tuđi izbor riječi. A upravo si ti višekratno suspendiran zbog vrijeđanja i nepoštovanja pravila ophođenja na forumu. Bobovac je upozoren i prestao je koristiti navedenu sintagmu. Ovaj forum je što se ophođenja s drugima na višoj razini od bošnjačkih foruma (za koje si rekao da ih ne pratiš). oliver je napisao/la: Kao sto sam naveo na pocetku ti se nadas da ce Bosnjaci pristati da za Tuzlu dadnu Gornji Vakuf i Novi Travnik Dobar ti je ovaj fazon, sto ne trazis i Travnik a da Bosnjacima "dadnes " Zenicu Vec sam ti rekao ako hoces kompromis onda Neum za Gornji Vakuf. Neće dati za Tuzlu, već za prsten hrvatskih sela oko Tuzle. Bolje poznajem mentalni sklop bošnjačkih političara od tebe. A na forumu imaš izračunat broj Hrvata i navedena sela koja pripadaju mogućoj općini Soli.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 20 pro 2009, 21:50 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: oliver je napisao/la: Pa super onda . Za Gornji Vakuf dadnite Neum i sve ce biti OK . Ili za Gornji Vakuf planiras da "poklonis" Tuzlu ili Sarajevo U tom slucaju mozes za Neum da dobijes Medzugorje Uskoplje i Neum nisu usporedivi slučajevi. Gornji Vakuf i Neum su identicni slucajevi. Trazis Gornji Vakuf kao izuzetak zbog strateskog cilja povezivanja Srednje Bosne i Hercegovine i zbog slicnog strateskog cilja Bosnjaci zele Neum. Ako vec smatras da ce ti biti udovoljeno da napravis iznimku od onih uslova koje si sam naveo zbog strateskih razloga onda se podrzaumjeva to isto i na drugim teritorijama. oliver je napisao/la: Zagovaras etnicko razgranicenje i kad ti ukazem sta bi znacilo to razgranicenje bas po tim uslovima koje si postavio onda pocnes da izmisljas iznimke. Kakve veze tvoj komentar ima s mojim upisom? Tvrdis da zelis razgranicenje na etnickoj osnovi ali kad ti se ukaze sta to razgranicenje znaci bas prema kriterijama koje si ti postavio...onda pocinjes da trazis iznimke i izgovore sto to "mora" da bude kako ti hoces. Ja zagovaram da podjela nije moguca jer ste to pokusali vec nekoliko puta i svaki put ste pokazali u praksi da je to neizvodivo ali ako hoces da dijelis onda treba i da shvatis da ne bi bilo bs onako kako bi ti zelio i to bas bazirano zbog tvojih kriterija: - Ako zagovaras podjelu gdje idu gradovi i naselja u onad etnicki entitet gdje je vrecina onda i Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet - Ako zagovaras djeljenje Gornjeg Vakufa onda se dijele i ostali gradovi i naselja - Ako zagovaras iznimke u Gornjem Vakufu onda iznimke mogu biti i na drugim mjestima i ne samo tamo gdje tebi odgovara. oliver je napisao/la: A kao "statisticar " na pvpm forumu valjda ti je poznato da je + /- 3 % marginala za pogreske u statistickim podacima tj "apsolutna " vecina je u toj marginali Dakle, ne razumiješ se u statistiku? Statistička greška se odnosi na sasvim druge stvari od onih na koje ti aludiraš. 2 % je statisticka greska kako god da ga okrenes a ne " apsolutna " vecina. oliver je napisao/la: - Kad vec racunas na djecu lijepo sam ti rekao da imas opciju br 2 tj da sacekas 15-20 godina pa mozes da izglasas sta hoces. Ako hoces podjelu sada , onda je vazece sadasnje stanje na terenu. Sadašnje stanje na terenu je predmet nagađanja, budući da nemamo popis stanovništva. Imamo rezultate izbora - apsolutna većina u gradu Jajcu preferira hrvatsku opciju. Imamo rezultate izbora- apsolutna vecina ( 15- 10 ) u opstinskom vijecu i nacelnika koji ne preferira dodikovu opciju. Dok se ne uvede gradsko vijece ili nesto slicno opstinsko vijece ima vlast u Jajcu a do tada je to stanje na terenu. oliver je napisao/la: - BiH Hrvati imaju manju izlaznost jer dio onih koji se vode kao stanovnici u BiH ustvari zive u Hrvatskoj jer po danasnjim pravilima niko se ne odjavljuje iz BIH vec se mogu da slobodno presele u Hrvatsku jer posjeduju Hrvatsko drzavljanstvo. Na isti nacin iskoristavate i zloupotrebljavate Hrvatski budzet pa se lazno prijavljujtete zbog dodataka za djecu i penzije. Zato je i manja izlaznost na izborima i pored velike akcije da se poveca izlaznost kao 2008 . Ta akcija nije bila samo na terenu i po strankama vec je bila i medijski popracena preko novina, radija pa cak i preko internet portala . Zašto onda ima više hrvatske djece u OŠ, nego što je udio Hrvata među glasačima? To pitanje ti je postavljeno x-puta i nikad nisi dao niti jedan dokaz kojim bi demantirao tvrdnju da bošnjačke djece nema u jajačkim školama u značajnijem broju. Ja sam ti postavio dokaz kako ste manipulirali i sabrali sve ucenike iz sela koja gravitiraju nekim skolama kao ucenike iz te skole iako u tim selima ima glasaca koji glasaju za drugaciju politicku opciju. Ne brini za hrvatski budžet. Vidim da vi ne brinete a sto bi se brinuli kad ga samo iskoristavate a ni malo ne punite. oliver je napisao/la: U Busovaci je danas oko pola stanovnistva Bosnjaci i kad budes imao nesto slicno u Konjicu mozes se javiti. I jos "zaboravljas " da bi donio bilo kakvu odluku u Busovaci ne mozes to uraditi a da se za to ne pitaju Bosnjaci a pogotovo ako se radi o tako krupnim stvarima pri odluci u kojem entitetu bi pripao. U Konjicu nemas li priblizno slicnu situaciju ma koliko god sela imao okolo. Kao sto sam ti rekao ako hoces na legalan nacin onda se mora ici kroz legalne kanale a tu vam treba i saglasnost Bosnjaka kao npr u Busovaci. Dakle, grad pod kontrolom A RBiH je etnički očišćen, a grad pod kontrolom HVO-a nije. Hvala. Gradovi pod kontrolom HVO-a kao Stolac, Livno , Zapadni Mostar, Capljina, Prozor, cak i Jajce gdje niste dali Bosnjacima cak ni da ga posjete su primjeri demokratije i kulture na ercegovacki nacin ako vec neces da to zoves etnicko ciscenje. oliver je napisao/la: Sjecaj se ti Banovine Hrvatske koliko hoces ali ako hoces da se sjecamo starih dobrih vremena kad je Tudzman bio Titin general pa je mlatio po Blajburgu one koji su zagovarali Banovinu. Danas Banovine nema ali ako hoces da je se sjetis skokni malo do saveznika Dodika pa ga podsjeti kako je i BL bila u Banovini. Reci mi kad se vratis sta ti je rekao . Nitko na Bleiburgu nije zagovarao Banovinu Hrvatsku, ona je tada bila passé. Banja Luka nije bila u granicama Banovine Hrvatske. Još jednom si potvrdio da nemaš pojma o povijesti. Educiraj se, pa se javi. A što se tiče tvog komentara, on pokazuje da si promašio poantu koju sam jasno naveo - ja nisam rekao da je Banovina Hrvatska optimalno rješenje ili da ona predstavlja stara dobra vremena, već da su Hrvati dobili takvu ponudu od Srba kada su se Srbi našli u situaciji da je odzvonilo njihovoj hegemoniji premda su u svojim rukama imali i vojsku i žandarmeriju i MVP i državne financije. Dobili su ponudu od Srba da dijele nesto sto nije bilo njihovo kao sto ste dobili i ponudu 92/93. Lahko je bilo dijeliti nesto sto nije vase. oliver je napisao/la: Pa sto je onda HVO postavio ultimatum da se ABiH iseli ili stavi pod komandu HVO u tim provincijama ( ne samo u Hercegovini vec i u Bugojnu , Travniku, Konjicu, Novim Travniku itd) ? Ako je propao plan jer ga cetnici nisu htjeli kako to onda da ste se pozivali na njega kad ste postavili ultimatum ( kad smo vec kod ultumatuma tada ste tvrdili : " Ko ce sta ****** da pita ! Ili ce da prihvate sta im se nudi ili se mogu da kupe u Tursku !" Zvuci poznato zar ne ? ) Malo istorije nije na odmet zar ne Plan je bio u optjecaju mjesecima, u više oblika. Vidim da nemaš apsolutno nikakav uvid u slijed i uzroke povijesnih događaja. Educiraj se preko poveznice: http://www.slobodanpraljak.com/materijali/PUBLIKACIJE%20O%20RATU/ISTINA_O_BOSNI_I_HERCEGOVINI_DOKUMENTI_1991_1995/ISTINA_O_BOSNI_I_HERCEGOVINI_DOKUMENTI_1991_1995.pdfAlija Izetbegović je potpisao dogovor kojim su svi gradovi koje si naveo pripali hrvatskim provincijama: 91. Vance-Owenov mirovni plan: Nacrt dogovora o Bosni i Hercegovini (Ženeva, 02/05. 01. 1993.)*Zatim je ministar obrane BiH izdao zapovijed o potčinjavanju kao korak ka ostvarenju dogovora: 93. Ministarstvo obrane BiH: Zapovijed ministra obrane BiH Bože Rajića (Sarajevo, 16. 1. 1993.)*Napomena: oba dokumenta možeš pročitati na gore postavljenoj poveznici (dokumenti su pod rednim brojevima 91. i 93.). Te tvrdnje ste isto tako pokusali da iznesete na sudenju zlocincima iz najviseg vrha HB i pokazali su se vrijedni koliko i tvoje tvrdnje = 0. Sam si rekao da je plan propao jer su ga cetnici odbacili a sada se pozivas na njega. I tada nije potpisan plan da se ABIH potcini HVO-u ili da se iseli , to je bio ULTIMATUM koji je HVO postavio na svoju ruku i pokazao se ultimatum na laznim osnovama . To sto je HVO mislio da je pljackati konvoje sa hranom isto kao i boriti se je druga prica. Glazbenik je napisao/la: Još ću jednom ponoviti - nikad nisam koristio drugi naziv za Bošnjake, nego Bošnjaci.
Meni nemaš što spočitavati tuđi izbor riječi. A upravo si ti višekratno suspendiran zbog vrijeđanja i nepoštovanja pravila ophođenja na forumu. Ja sam baniran jer govorim ono sto se vama ne svidza a ne zato sto vrijedam ikoga. Bobovac je upozoren i prestao je koristiti navedenu sintagmu. Ovaj forum je što se ophođenja s drugima na višoj razini od bošnjačkih foruma (za koje si rekao da ih ne pratiš). To nije istina. On nije upozoren vec mu je savjetovano da to ne govori vise. Pogledaj malo njegov profil i vidjeces da nema ni jedno upozorenje i to sto ti tvrdis je neistina ako je u neznanju. Sada znas i nadam se da ces prestati da to iznosis jer je lahko utvrditi da nije istina. oliver je napisao/la: Kao sto sam naveo na pocetku ti se nadas da ce Bosnjaci pristati da za Tuzlu dadnu Gornji Vakuf i Novi Travnik Dobar ti je ovaj fazon, sto ne trazis i Travnik a da Bosnjacima "dadnes " Zenicu Vec sam ti rekao ako hoces kompromis onda Neum za Gornji Vakuf. Neće dati za Tuzlu, već za prsten hrvatskih sela oko Tuzle. Bolje poznajem mentalni sklop bošnjačkih političara od tebe. A na forumu imaš izračunat broj Hrvata i navedena sela koja pripadaju mogućoj općini Soli. Ako mislite da cete dobiti nesto sto ne kontrolisete ( Gornji Vakuf ) za nesto sto ni ne postoji a kamoli gdje imate kontrolu ( imaginarna opstina Soli ) onda vidim da Bosnjacke politicare smatrate da su isti kao sto smatrate i ostatak Bosnjackog naroda-glupi, primitivni, kukavice, nesposobne, lijene... . Samo se pitam sta to onda cini vas jer sam priznajes da nemate plana a ni nacina da sami izmjenite situaciju u kojoj se nalazite vec se nadate da ce cetnici ili MZ da vam serviraju sve sto zelite.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 20 pro 2009, 21:55 |
|
|
Ceha je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A neće ni Hrnjić dugo...
Dana 11.12.2009.godine Policijskoj upravi Jajce podnesena je krivična prijava protiv Nisveta Hrnjića, načelnika Općine i Ibrahima Hrnjić iz Lupnice zbog osnovane sumnje da su za dobijanje donacija za izgradnju obiteljske kuće u Lupnici falksificirali i podnijeli lažnu dokumentaciju, te da su sredstva tako dobijene donacije nenamjenski utrošili za izgradnju nove kuće za koju nemaju gradjevinsku dozvolu , čime su oštetili donatore za ukupan iznos doniranog građevinsakog matrijala i plaćenih radova na izgradnji, te izbjegli plaćanje naknada općini i za dobijanje urbanističke dozvole i građevinske dozvole, čime su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti ukupno navedenih iznosa. Inače jedan od prvih poteza tada novoizabranog načelnika (u prvom mandatu) bio je da sebi i svome ocu osigura donaciju, pa se postavlja i pitanje zašto nitko do sada nije postavio bilo kakvo pitanje u vezi s tom bespravnom gradnjom. Posebno je zanimljivo da općinski građevinski inspektor, načelnikov rođak Miralem Makić, u svome dopisu tvrdi da nema vremena da iziđje na teren u Lupnicu, u kojoj načelnik sada u putnom pojasu magistralnog puta za Travnik preko Dobretića gradi dvije garaže, također bez dozvole i bez plaćenih naknada, a na istoj parceli na kojoj se nalazi i njegova veleljepna bespravno sagrađena vila. Postavlja se i ptanje iz kojih prihoda su izvršeni preostali radovi u rekordno kratkom roku. Bespravno sagrađeni objekt nezakonito je priključen na elektro mrežu, a obzirom da su radovi na priključenju objekta izvedeni u vrijeme kad je rađena ulična rasvjeta u Lupnici, postavlja se i pitanje da li su i ti radovi plaćeni ili su urađeni u sklopu elektrifikacije Lupnice, dakle i to o tuđjem trošku Svi će oni, tamo gdje i pripadaju A gdje to veliki bojovnice Ceha ? Znas gdje se nalazi Nisvet pa bujrum ti mu reci gdje to pripada i gdje ce da zavrsi ne samo on vec i ostali Bosnjaci. Znas gdje mu je kancelarija, znas kako da ga nadzes pa bujrum bojovnice, sto se bojis ? Nadam se da se neces sakriti iza Dodika jer znam da ocekujes da ce ti on servirati "treci " entitet pa nije valjda da ocekujes da ce on za tebe i da kaze Nisvetu i ostalima to sto ti ocigledno ne smijes. Zvuci mi poznato to : " Ili ce ****** da pristanu da bude kako mi hocemo u HB ili ce da zavrse u Turskoj / moru"....i sta bi poslije toga ?
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 20 pro 2009, 23:19 |
|
|
oliver je napisao/la: Gornji Vakuf i Neum su identicni slucajevi. Trazis Gornji Vakuf kao izuzetak zbog strateskog cilja povezivanja Srednje Bosne i Hercegovine i zbog slicnog strateskog cilja Bosnjaci zele Neum. Ako vec smatras da ce ti biti udovoljeno da napravis iznimku od onih uslova koje si sam naveo zbog strateskih razloga onda se podrzaumjeva to isto i na drugim teritorijama. Budući da ne shvaćaš koliko si nelogičan, osjećam se dužnim nacrtati ti razliku, ali nemam mogućnosti, pa će crtanje pričekati. Glazbenik je napisao/la: Kakve veze tvoj komentar ima s mojim upisom? oliver je napisao/la: Tvrdis da zelis razgranicenje na etnickoj osnovi ali kad ti se ukaze sta to razgranicenje znaci bas prema kriterijama koje si ti postavio...onda pocinjes da trazis iznimke i izgovore sto to "mora" da bude kako ti hoces. Moj upis je bio: Glazbenik je napisao/la: Nikad ti nisam zanijekao mogućnost tražiti što te je volja. Ali, da bi tražio moraš pregovarati o etničkom razgraničenju Federacije BiH, a to si do sada odbijao. Ako ne želiš razumjeti što znači pregovarati, nego docirati kako je razgraničenje na etničkoj osnovi za tebe neprihvatljivo - nastavi tratiti i svoje i moje vrijeme. Napisao sam da možeš tražiti i Neum, ali u sklopu pregovora o razgraničenju, a kada dođe do njih obje strane, a posebno Bošnjaci će biti raspoloženi za iznimke. oliver je napisao/la: Ja zagovaram da podjela nije moguca jer ste to pokusali vec nekoliko puta i svaki put ste pokazali u praksi da je to neizvodivo ali ako hoces da dijelis onda treba i da shvatis da ne bi bilo bs onako kako bi ti zelio i to bas bazirano zbog tvojih kriterija: - Ako zagovaras podjelu gdje idu gradovi i naselja u onad etnicki entitet gdje je vrecina onda i Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet - Ako zagovaras djeljenje Gornjeg Vakufa onda se dijele i ostali gradovi i naselja - Ako zagovaras iznimke u Gornjem Vakufu onda iznimke mogu biti i na drugim mjestima i ne samo tamo gdje tebi odgovara. Ne može apsolutno svako naselje doći u "svoju" federalnu jedinicu. Iz puno razloga. Zato će biti kompenzacija. Već sam x-puta rekao da prekrajanjem općinskih granica različite općine mogu dobiti drugačiju etničku većinu. Zašto to ne možeš shvatiti. Dapače, u sklopu hrvatske federalne jedinice može biti i općina s bošnjačkom većinom. Uvrsti i to u svoje opcije. Ako grad ima bošnjačku većinu, a neposredna okolica je hrvatska i preteže nad gradom - primio bih ga u hrvatsku federalnu jedinicu. oliver je napisao/la: 2 % je statisticka greska kako god da ga okrenes a ne " apsolutna " vecina.
Apsolutna većina je sve iznad 50%. Statistička greška se računa preko standardne devijacije i označava interval u kojem se nalazi nekih 99% vrijednosti mjerenja. Standardna devijacija se računa preko kvadrata odstupanja od srednje vrijednosti. A u slučaju izračuna rezultata izbora u gradu Jajcu i nakon sto izračunavanja rezultat će uvijek biti isti ( standardna devijacija=0%), jer se ne radi o procjeni već o egzaktnom broju do kojeg se dolazi. Ne razbacuj se frazama kojima ne razumiješ značenje. oliver je napisao/la: Imamo rezultate izbora- apsolutna vecina ( 15- 10 ) u opstinskom vijecu i nacelnika koji ne preferira dodikovu opciju. Dok se ne uvede gradsko vijece ili nesto slicno opstinsko vijece ima vlast u Jajcu a do tada je to stanje na terenu. Prekrajanje granica općina je najmanji problem i najbezbolnije rješenje. Inače, fantomskih Srba u gradu Jajcu koji su mogli glasati za Bojčetića kao načelnika (nema dokaza da jesu), a glasali su za Dodikovu stranačku listu je 15, ako ne vjeruješ izračunaj, pa me korigiraj. Dakle, Hrvata je više od 50% - bez daljnjeg. oliver je napisao/la: Ja sam ti postavio dokaz kako ste manipulirali i sabrali sve ucenike iz sela koja gravitiraju nekim skolama kao ucenike iz te skole iako u tim selima ima glasaca koji glasaju za drugaciju politicku opciju. Nisi postavio ništa, a kamo li dokaz, u tome i jest problem. oliver je napisao/la: Vidim da vi ne brinete a sto bi se brinuli kad ga samo iskoristavate a ni malo ne punite. Ti znaš? I zašto se opet meni obraćaš kolektivno? oliver je napisao/la: Gradovi pod kontrolom HVO-a kao Stolac, Livno , Zapadni Mostar, Capljina, Prozor, cak i Jajce gdje niste dali Bosnjacima cak ni da ga posjete su primjeri demokratije i kulture na ercegovacki nacin ako vec neces da to zoves etnicko ciscenje. Kakvi Hercegovci u Jajcu? Livno, Stolac, Zapadni Mostar, Čapljina, Prozor i Jajce su očuvali više Bošnjaka nego Istočni Mostar i Konjic Hrvata. Dakle, poanta tvog posta je? oliver je napisao/la: Dobili su ponudu od Srba da dijele nesto sto nije bilo njihovo kao sto ste dobili i ponudu 92/93. Lahko je bilo dijeliti nesto sto nije vase. BiH je naša, pogledaj joj sadašnji Ustav, ako si već neznalica što se tiče povijesti i ranijih događaja. oliver je napisao/la: Sam si rekao da je plan propao jer su ga cetnici odbacili a sada se pozivas na njega. I tada nije potpisan plan da se ABIH potcini HVO-u ili da se iseli , to je bio ULTIMATUM koji je HVO postavio na svoju ruku i pokazao se ultimatum na laznim osnovama . To sto je HVO mislio da je pljackati konvoje sa hranom isto kao i boriti se je druga prica. Pročitaj dokumente s poveznice, pa ćeš shvatiti koliko mjeseci i zbog koga se pregovaralo o Vance-Owenovom planu, tko je bio bio neprijatelj mira u BiH itd. Ja sam ti dao poveznicu na lepezu dokumenata, ako ih nisi sposoban pogledati, shvatiti, pa smisleno komentirati, ne osjećam daljnju obvezu pojašnjavati ih. Slijep si pored zdravih očiju. Početnu odluku je donio ministar obrane BiH. Zašto bi Armija RBiH bila tolerirana kao samostalna formacija na području koje je Alija Izetbegović priznao kao hrvatske provincije? Nema smisla. oliver je napisao/la: Ja sam baniran jer govorim ono sto se vama ne svidza a ne zato sto vrijedam ikoga. Baniran si jer provociraš i vrijeđaš (koristio si izraz bosanski katolici umjesto Hrvati, dakle neprimjereno). oliver je napisao/la: To nije istina. On nije upozoren vec mu je savjetovano da to ne govori vise. Pogledaj malo njegov profil i vidjeces da nema ni jedno upozorenje i to sto ti tvrdis je neistina ako je u neznanju. Sada znas i nadam se da ces prestati da to iznosis jer je lahko utvrditi da nije istina. Upozoren ili savjetovan - ista stvar. Učinak je da je i bez bana prestao koristiti tu sintagmu, a ti si višekratno baniran. Dakle, da se ti držiš pravila, a da se tebe vrijeđa mogao bi se žaliti, ali ti sam vrijeđaš pa si licemjer (munafik) kada isto spočitavaš drugima. Upozorenja istječu (brišu se) nakon određenog vremena, pročitaj pravila foruma. Na kraju, nisam moderator, pa nisam ni prava adresa za žalbe. oliver je napisao/la: Ako mislite da cete dobiti nesto sto ne kontrolisete ( Gornji Vakuf ) za nesto sto ni ne postoji a kamoli gdje imate kontrolu ( imaginarna opstina Soli ) onda vidim da Bosnjacke politicare smatrate da su isti kao sto smatrate i ostatak Bosnjackog naroda-glupi, primitivni, kukavice, nesposobne, lijene... . Samo se pitam sta to onda cini vas jer sam priznajes da nemate plana a ni nacina da sami izmjenite situaciju u kojoj se nalazite vec se nadate da ce cetnici ili MZ da vam serviraju sve sto zelite. Dogovori se sam sa sobom, je li ti stanje iz 1991.g. relevantno ili ne? Ako ti nije relevantno tko je gdje bio većina 1991.g. zašto onda imaš obraza spominjati ikakvo etničko čišćenje - bilo Hrvatima, bilo Srbima. Meni je stanje iz 1991.g. relevantno, pa imam pravo predbacivati etničko čišćenje i Bošnjacima i Srbima. Drugima na ovom forumu stanje iz 1991.g. nije presudno - to predstavlja pluralizam mišljenja, nešto što krasi ovaj forum. Što se tiče bošnjačkih političara: U Mostaru su igrali na strategiju iscrpljivanja, očekujući da će OHR intervenirati kao deus ex machina u njihovu korist i što se dogodilo? Do intervencije je došlo, bošnjački političari su je pozdravili kao pobjedu, da bi sutradan zahvaljujući njoj izgubili, a kao kolateralna šteta bošnjačke strategije iscrpljivanja nestalo je bošnjačko Narodno pozorište u Mostaru. Toliko o glupima. Kad smo kod primitivnih, tvoj junak Nisvet Hrnjić se uklanjanjem božićnog drvca uvrstio u istaknute primjere. O ostalim osobinama bošnjačkih političara koje si ti naveo, dao bi se napisati cijeli esej. Vrijeme radi za Hrvate, to je moje mišljenje.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 21 pro 2009, 00:49 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: oliver je napisao/la: Gornji Vakuf i Neum su identicni slucajevi. Trazis Gornji Vakuf kao izuzetak zbog strateskog cilja povezivanja Srednje Bosne i Hercegovine i zbog slicnog strateskog cilja Bosnjaci zele Neum. Ako vec smatras da ce ti biti udovoljeno da napravis iznimku od onih uslova koje si sam naveo zbog strateskih razloga onda se podrzaumjeva to isto i na drugim teritorijama. Budući da ne shvaćaš koliko si nelogičan, osjećam se dužnim nacrtati ti razliku, ali nemam mogućnosti, pa će crtanje pričekati. Nema potreba za crtanjem i igranjem sa bojicama ,ja sam tu fazu presao prije osnovne skole. Gornji Vakuf i Neum su slicni jer imaju stratesko znacenje a ako trazis takvu iznimku u Gornjem Vakufu onda se to isto trazi i u Neumu . Obrati paznju da su u svakim pregovorima koji su bili o etnickoj podjeli Bosnjaci trazili Neum kao sto su i Hrvati iz Zagreba i BiH Hrvati iz Gruda trazili Gornji Vakuf. Ako mislis da mozes da nastavis da trazis Gornji Vakuf a da Bosnjaci "zaborave" Neum onda vidim zasto se jos igras sa bojicama. Glazbenik je napisao/la: Kakve veze tvoj komentar ima s mojim upisom?
Moj upis je bio: Glazbenik je napisao/la: Nikad ti nisam zanijekao mogućnost tražiti što te je volja. Ali, da bi tražio moraš pregovarati o etničkom razgraničenju Federacije BiH, a to si do sada odbijao. Ako ne želiš razumjeti što znači pregovarati, nego docirati kako je razgraničenje na etničkoj osnovi za tebe neprihvatljivo - nastavi tratiti i svoje i moje vrijeme. Napisao sam da možeš tražiti i Neum, ali u sklopu pregovora o razgraničenju, a kada dođe do njih obje strane, a posebno Bošnjaci će biti raspoloženi za iznimke. Ja sam ti rekao da je za mene neprihvatljivo ali ako vec smatras da je najbolje rjesenje da cu da pristanem na to ali da budes doslijedan jer znam da ne mozes da dobijes to sto zelis bas po tim kriterijama sto si ti postavio. Postavljas "kriterije", crtas karte, racunas statistiku ...ali samo u onom slucaju gdje to teni odgovara, cim se pokaze da je drugacije onda se pozivas na iznimke i tvoje "zelje ". Ako vec hoces podjelu mozda je na kraju i dobojes ali budi siguran da nece biti onako kako ti zelis. oliver je napisao/la: Ja zagovaram da podjela nije moguca jer ste to pokusali vec nekoliko puta i svaki put ste pokazali u praksi da je to neizvodivo ali ako hoces da dijelis onda treba i da shvatis da ne bi bilo bs onako kako bi ti zelio i to bas bazirano zbog tvojih kriterija: - Ako zagovaras podjelu gdje idu gradovi i naselja u onad etnicki entitet gdje je vrecina onda i Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet - Ako zagovaras djeljenje Gornjeg Vakufa onda se dijele i ostali gradovi i naselja - Ako zagovaras iznimke u Gornjem Vakufu onda iznimke mogu biti i na drugim mjestima i ne samo tamo gdje tebi odgovara. Ne može apsolutno svako naselje doći u "svoju" federalnu jedinicu. Iz puno razloga. Zato će biti kompenzacija. Kompenacija je OK ali kao sto sam ti spomenuo nije kompenzacija ono sto ti zelis da "dadnes " Bosnjacima da bi dobio ono sto ti zelis vec je to da dadnes ono sto Bosnjaci zele da bi ti dobio ono sto ti zelis. "Kompenzacija" gdje Bosnjacima nudis imaginarnu opstinu Soli koja uopste ne postoji i gdje Bosnjaci danas imaju vlast da bi dobio Gornji Vakuf Hoces Gornji Vakuf- trebas dati Neum. Kompenzacija i kompromis. Opcija 1.
Već sam x-puta rekao da prekrajanjem općinskih granica različite općine mogu dobiti drugačiju etničku većinu. Zašto to ne možeš shvatiti. Dapače, u sklopu hrvatske federalne jedinice može biti i općina s bošnjačkom većinom. Uvrsti i to u svoje opcije. Ali to ide i u drugom pravcu. U sklopu bosnjacke federalne jedinice može biti i opstina sa bih hrvatskom vecinom. Uvrsti i to u svoje opcije. Ako grad ima bošnjačku većinu, a neposredna okolica je hrvatska i preteže nad gradom - primio bih ga u hrvatsku federalnu jedinicu. oliver je napisao/la: 2 % je statisticka greska kako god da ga okrenes a ne " apsolutna " vecina.
Apsolutna većina je sve iznad 50%. Statistička greška se računa preko standardne devijacije i označava interval u kojem se nalazi nekih 99% vrijednosti mjerenja. Standardna devijacija se računa preko kvadrata odstupanja od srednje vrijednosti. A u slučaju izračuna rezultata izbora u gradu Jajcu i nakon sto izračunavanja rezultat će uvijek biti isti ( standardna devijacija=0%), jer se ne radi o procjeni već o egzaktnom broju do kojeg se dolazi. Bez popisa na etnickoj osnovi nema rezultata o etnickoj pripadnosti i nacin da se po strankama ocjenjuje je sam po sebi samo ocjena a kao takav je statisticki podlozan greskama Ne razbacuj se frazama kojima ne razumiješ značenje. Ne razbacuj se frazama kojima ne razumiješ značenje. oliver je napisao/la: Imamo rezultate izbora- apsolutna vecina ( 15- 10 ) u opstinskom vijecu i nacelnika koji ne preferira dodikovu opciju. Dok se ne uvede gradsko vijece ili nesto slicno opstinsko vijece ima vlast u Jajcu a do tada je to stanje na terenu. Prekrajanje granica općina je najmanji problem i najbezbolnije rješenje. Za prekrajanje opstine trebas da dobijes saglasnost Bosnjaka a to ne mozes dobiti preglasavanjem ni na Federalnom, kantonalnom ili opstinskom nivou, opcija 2. Opstinsko vijece ima politicku vlast i nacelnik a 15 od 25 je apsolutna vecina i to je fakticno stanje u gradu i opstini . Inače, fantomskih Srba u gradu Jajcu koji su mogli glasati za Bojčetića kao načelnika (nema dokaza da jesu), a glasali su za Dodikovu stranačku listu je 15, ako ne vjeruješ izračunaj, pa me korigiraj. Dakle, Hrvata je više od 50% - bez daljnjeg. Vec sam ti rekao da nacin koji ti koristis nije statisticki ispravan I u gradu vas moze biti 100 % ali ne znam da li ti je poznato : Ne postoji gradsko vijece ili gradski nacelnik. Postoji opstinsko vijece i nacelnik opstine a tu pogledaj semafor, 15 od 25 je ipak velika vecina. oliver je napisao/la: Ja sam ti postavio dokaz kako ste manipulirali i sabrali sve ucenike iz sela koja gravitiraju nekim skolama kao ucenike iz te skole iako u tim selima ima glasaca koji glasaju za drugaciju politicku opciju. Nisi postavio ništa, a kamo li dokaz, u tome i jest problem. Nisi ni ti . oliver je napisao/la: Vidim da vi ne brinete a sto bi se brinuli kad ga samo iskoristavate a ni malo ne punite. Ti znaš? I zašto se opet meni obraćaš kolektivno? Pa sami se hvalite bas na ovom forumu kako se lazno prijavljujete u Hrvatskoj da bi dobivali dodatke za porodilje , penzije i sl. I ti se kolektivno obracas u ime BiH Hrvata pa u cemu je sada problem. Kad trazis treci entitet onda si predstavnika zajednice ali kad se krade iz Hrvatskog bidzeta onda si pojedinac ? oliver je napisao/la: Gradovi pod kontrolom HVO-a kao Stolac, Livno , Zapadni Mostar, Capljina, Prozor, cak i Jajce gdje niste dali Bosnjacima cak ni da ga posjete su primjeri demokratije i kulture na ercegovacki nacin ako vec neces da to zoves etnicko ciscenje. Kakvi Hercegovci u Jajcu? Njima saljete sve pare od centrala pa je ocigledano da oni vode glavnu rijec. Livno, Stolac, Zapadni Mostar, Čapljina, Prozor i Jajce su očuvali više Bošnjaka nego Istočni Mostar i Konjic Hrvata. Dakle, poanta tvog posta je? U Istocnom Mostaru nije ostao kamen na kamenu prvo zbog cetnika pa onda zbog HV/HVO-a tako da ne dzabe ne prolijevas krokodilske suze za Hrvatima iz I.Mostara. U Konjicu su bili ratni sukobi i tu je proglasena HB i kad nije uspjela pobjegli ste cetnicima u krilo da vas oni spase. U Livnu, Stocu, Zapadnom Mostaru, Capljini , Prozoru , Jajcu nije metak ispaljen od Bosnjaka a opet su svi istjerani / nije im dozvoljeno cak ni da posjete svoje kuce. oliver je napisao/la: Dobili su ponudu od Srba da dijele nesto sto nije bilo njihovo kao sto ste dobili i ponudu 92/93. Lahko je bilo dijeliti nesto sto nije vase. BiH je naša, pogledaj joj sadašnji Ustav, ako si već neznalica što se tiče povijesti i ranijih događaja. Kad je vasa sto je hoces da dijelis ? oliver je napisao/la: Sam si rekao da je plan propao jer su ga cetnici odbacili a sada se pozivas na njega. I tada nije potpisan plan da se ABIH potcini HVO-u ili da se iseli , to je bio ULTIMATUM koji je HVO postavio na svoju ruku i pokazao se ultimatum na laznim osnovama . To sto je HVO mislio da je pljackati konvoje sa hranom isto kao i boriti se je druga prica. Pročitaj dokumente s poveznice, pa ćeš shvatiti koliko mjeseci i zbog koga se pregovaralo o Vance-Owenovom planu, tko je bio bio neprijatelj mira u BiH itd. Ja sam ti dao poveznicu na lepezu dokumenata, ako ih nisi sposoban pogledati, shvatiti, pa smisleno komentirati, ne osjećam daljnju obvezu pojašnjavati ih. Kad uvjeris tuziloca i sudiju u Haagu onda se mozes i meni obratiti. Slijep si pored zdravih očiju. Početnu odluku je donio ministar obrane BiH. Donio nezakonito. Zašto bi Armija RBiH bila tolerirana kao samostalna formacija na području koje je Alija Izetbegović priznao kao hrvatske provincije? Nema smisla. Rekao sam ti , pokusaj da to prodas tuziocu i sudijama u Haagu pa tako spasi vojne i politicke "velikane" HB koji se tamo nalaze optuzeni za zlocinacki poduhvat a taj zlocinacki poduhvat je bio pokusaj stvaranja HB , iste one stvorevine koju ti pokusavas da podignes iz pepela nazivajuci je "treci entitet". oliver je napisao/la: Ja sam baniran jer govorim ono sto se vama ne svidza a ne zato sto vrijedam ikoga. Baniran si jer provociraš i vrijeđaš (koristio si izraz bosanski katolici umjesto Hrvati, dakle neprimjereno). I vi ste koristili isti izraz Muslimani i tako ste osporavali postojanje Bosnjaka kao nacije vec samo kao religiozne skupine. Kad sam skrenuo paznju na to onda sam bio baniran. Zbog cega nije vrijedanje kad se Bosnjaci zovu Muslimani a jeste kad se BiH Hrvati zovu BiH Katolici oliver je napisao/la: To nije istina. On nije upozoren vec mu je savjetovano da to ne govori vise. Pogledaj malo njegov profil i vidjeces da nema ni jedno upozorenje i to sto ti tvrdis je neistina ako je u neznanju. Sada znas i nadam se da ces prestati da to iznosis jer je lahko utvrditi da nije istina. Upozoren ili savjetovan - ista stvar. Učinak je da je i bez bana prestao koristiti tu sintagmu, a ti si višekratno baniran. Dakle, da se ti držiš pravila, a da se tebe vrijeđa mogao bi se žaliti, ali ti sam vrijeđaš pa si licemjer (munafik) kada isto spočitavaš drugima. Nije ista stvar. I nije samo on vrijedao i nije samo na taj nacin. On ili bilo ko drugi nije upozoren ili baniran zbog tih izjava. Upozorenja istječu (brišu se) nakon određenog vremena, pročitaj pravila foruma. Upozorenje je zvanicno i stoji u profilu i on to nije dobio tj nije mu nista izbrisano jer nije nikad ni dobio. Na kraju, nisam moderator, pa nisam ni prava adresa za žalbe. oliver je napisao/la: Ako mislite da cete dobiti nesto sto ne kontrolisete ( Gornji Vakuf ) za nesto sto ni ne postoji a kamoli gdje imate kontrolu ( imaginarna opstina Soli ) onda vidim da Bosnjacke politicare smatrate da su isti kao sto smatrate i ostatak Bosnjackog naroda-glupi, primitivni, kukavice, nesposobne, lijene... . Samo se pitam sta to onda cini vas jer sam priznajes da nemate plana a ni nacina da sami izmjenite situaciju u kojoj se nalazite vec se nadate da ce cetnici ili MZ da vam serviraju sve sto zelite. Dogovori se sam sa sobom, je li ti stanje iz 1991.g. relevantno ili ne? Ako ti nije relevantno tko je gdje bio većina 1991.g. zašto onda imaš obraza spominjati ikakvo etničko čišćenje - bilo Hrvatima, bilo Srbima. Meni je stanje iz 1991.g. relevantno, pa imam pravo predbacivati etničko čišćenje i Bošnjacima i Srbima. Ja sam tebe nekoliko puta pitao da sam odlucis sta je relevantno i da se toga i drzimo. Ako je stanje iz 1991 onda da se ode prema tom stanju a ne da se poziva na stanje iz 1991 gdje tebi odgovara a na danasnje stanje opet gdje tebi odgovara. Citavo vrijeme skrecem paznju na doslijednost ali vidim da je to tesko za neke. Drugima na ovom forumu stanje iz 1991.g. nije presudno - to predstavlja pluralizam mišljenja, nešto što krasi ovaj forum. Procitaj gore navedeno. Što se tiče bošnjačkih političara: U Mostaru su igrali na strategiju iscrpljivanja, očekujući da će OHR intervenirati kao deus ex machina u njihovu korist i što se dogodilo? Do intervencije je došlo, bošnjački političari su je pozdravili kao pobjedu, da bi sutradan zahvaljujući njoj izgubili, a kao kolateralna šteta bošnjačke strategije iscrpljivanja nestalo je bošnjačko Narodno pozorište u Mostaru. Toliko o glupima. Kad smo kod primitivnih, tvoj junak Nisvet Hrnjić se uklanjanjem božićnog drvca uvrstio u istaknute primjere. O ostalim osobinama bošnjačkih političara koje si ti naveo, dao bi se napisati cijeli esej. Ja sam tebe i ostale lijepo pitao : Ako su vam protivnici tako glupi, primitivni , lijeni , nesposobni kao sto tvrdite a vi se nadate da vam je jedina mogucnost da dobijete to sto zelite pomoc od cetnika i MZ a da sami priznate da ne mozete svojom snagom da to ostvarite...sta to govorite sami o sebi ? Vrijeme radi za Hrvate, to je moje mišljenje. Zato ti i kazem: Cekaj 15-20 godina i sve ce se srediti u vasu korist. To sam vam vec nekoliko puta naveo, to sam ti cak stavio kao i opciju ( opcija 2 ) da dobijes sta zelis a ne da se nadas da ce ti cetnici ili MZ da serviraju na hastalu HB. 15-20 godina i imaces sve
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 21 pro 2009, 08:56 |
|
|
Oliver, nisi na pijaci pa se okani ovih bojica i trgovina BiH/HB na temi Jajce...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|