|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 59 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zubizareta
|
Naslov: Jeste li ikada bili u Zenici? ;) Postano: 18 ožu 2010, 00:03 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2010, 23:59 Postovi: 32 Lokacija: Zenica; Republika Bosna!
|
da li ste bili? sta kazete? misljenja?
|
|
Vrh |
|
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 18 ožu 2010, 01:07 |
|
|
popio kavu na jednoj benzinskoj na putu za slavoniju, nema većih dojmova (na tom mjestu je cura napaltila 12kuna za akvu, ness i gazirani sok )
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
Vrh |
|
|
DEFENSE
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 18 ožu 2010, 03:22 |
|
|
Bio sam dva puta stao od tri puta, prolazio za Slavoniju stao također na benzinskoj popili bi kavu i druga pića i sve je bilo OK
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 18 ožu 2010, 08:56 |
|
|
Prođem i stanem često, prava Bosna gizdava, rosna i pitoma, nažalost sa puno dima i smoga...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 18 ožu 2010, 09:51 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25640 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bio sam često ali zadnji put 1992. ;) Djelovala je kao tipični socrealistički industrijski grad bez nekih zabavnih sadržaja... sjećam se da sam jednom dugo tumarao da nađem ikakvu slastičarnu da se malo počastim kolačima :) Tamo su ljudi iz okolnih mjesta išli uglavnom radi toga što se u Zenici (Crkvice) nalazio bolnički centar, vrlo rijetko radi drugih razloga... jer ako si želio kupiti nešto, teško da je toga bilo u Zenici, prije u Visokom - trgovačkom središtu ili pak u Sarajevu koje je isto pred nosom bilo. Bio je to siromašan grad, kao i sada. (barem je tako meni djelovao). Imao je i par svijetlih točki, npr. robna kuća Beograđanka je imala puno krasnih igrački. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 18 ožu 2010, 12:57 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Prolazio jedanput. Na Zenicu me asocira zatvor i smog. Prolazeći nisam vidio ni jedno.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 18 ožu 2010, 13:04 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
hercegovac1981 je napisao/la: Prolazio jedanput. Na Zenicu me asocira zatvor i smog. Prolazeći nisam vidio ni jedno. Mene i KP dom u kojem nije lako prezivjeti. Nikad bio, a ni nemam je zelju posjetiti, za razliku od, recimo, Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 18 ožu 2010, 21:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 31 ožu 2010, 13:54 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Prolazio jedanput. Na Zenicu me asocira zatvor i smog. Prolazeći nisam vidio ni jedno. Mene i KP dom u kojem nije lako prezivjeti. Nikad bio, a ni nemam je zelju posjetiti, za razliku od, recimo, Sarajeva. KP Dom znaci "Kulturno Popravno dom" U prevodu to znaci Zatvor. Rodio sam se u Zenici i neznam sta mislis Pitanjem tim svojim???? Sta te tacnije Interesuje???
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 31 ožu 2010, 16:07 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25640 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Valjda - Kazneno-popravni dom, a ne kulturni?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 02 tra 2010, 11:07 |
|
|
Haha tu sam se sam nekako sjebo, da kazneno popravni dom.
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 14:57 |
|
|
Bez uvrede... ali Zenica je uvjerljivo naružniji grad koji sam u životu vidio, oni neboderi sa oronulom fasadom su katastrofa i uopće neizgledaju lijepo, Zenica bi bez njih puno ljepša bila.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 15:00 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: Bez uvrede... ali Zenica je uvjerljivo naružniji grad koji sam u životu vidio, oni neboderi sa oronulom fasadom su katastrofa i uopće neizgledaju lijepo, Zenica bi bez njih puno ljepša bila. Citat: Zenica je uvjerljivo naružniji grad koji sam u životu vidio
Znači ljepota jednog grada se ogleda u fasadama zgrada. Aj ne ..., pa valjaju im parkovi i ono zelenilo po gradu ko pola Bosne, nastranu Željezaru i smog.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 15:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sultan iskače iz paštete, Sarajevo, Zenica, east Mostar...uloga Valtera za sva 3 grada, je li možda branio i ljepote Tuzle (ako mi je promaklo?)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 15:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Šta će čovjek, kad ga otjeraše iz Stoca otkrio solitere, prirasli mu srcu...
Ja mogu o Ze govoriti a on baš i ne bi trebao.
Recimo da je grad savršeno zamišljen, puno bolje od drugih gradova, ali su dobru ideju ukakali komunjare i loša osnova za razvoj: rudarstvo i metalurgija, a malo kasnije i komunistički soliteri a još malo kasnije talibanija, tako da umjesto "Maribora" (koji je meni ideal života) imamo danas zagađenu kasabu sa previše sirotinje u visokim zgradama...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
atan
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 16:29 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: KP Dom znaci "Kulturno Popravno dom" U prevodu to znaci Zatvor. Rodio sam se u Zenici i neznam sta mislis Pitanjem tim svojim???? Sta te tacnije Interesuje??? garant si pomiješao "kpd" sa "kud"
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 19:01 |
|
|
Definitivno najružniji grad u kojem sam ikad bio. I to ne samo u BiH.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 19:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23956 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Samo prolazio. Nije me se dojmila.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
GraBa
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 20:15 |
|
|
Tipicno planski u duhu bratstva-jedinstva izgrađen grad."UZAVRELI GRAD"!!!!
|
|
Vrh |
|
|
atan
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 20:55 |
|
|
lider30 je napisao/la: Samo prolazio. Nije me se dojmila. pa nije zenica venecija ili las vegas pa da je plaho lijepa na 2-3 bačena pogleda.stani ,popi kafu među rajom ,malo bolje razgledaj pa te se možda nešto i dojmi.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
|
Vitez
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 21:39 |
|
Pridružen/a: 01 lis 2009, 19:48 Postovi: 66 Lokacija: Lašvanska dolina
|
Vuco je napisao/la: Definitivno najružniji grad u kojem sam ikad bio. I to ne samo u BiH. Garant nikad nisi bio u Travniku
|
|
Vrh |
|
|
GraBa
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 22:23 |
|
|
Vitez je napisao/la: Vuco je napisao/la: Definitivno najružniji grad u kojem sam ikad bio. I to ne samo u BiH. Garant nikad nisi bio u Travniku Ne zna sta je propustio
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 23:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Šta će čovjek, kad ga otjeraše iz Stoca otkrio solitere, prirasli mu srcu...
Ja mogu o Ze govoriti a on baš i ne bi trebao.
Recimo da je grad savršeno zamišljen, puno bolje od drugih gradova, ali su dobru ideju ukakali komunjare i loša osnova za razvoj: rudarstvo i metalurgija, a malo kasnije i komunistički soliteri a još malo kasnije talibanija, tako da umjesto "Maribora" (koji je meni ideal života) imamo danas zagađenu kasabu sa previše sirotinje u visokim zgradama... Jes' čuo ti za onu: Čuvaj se Hrvata iz Doca, Srbina iz Sokoca i muslimana iz Stoca
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 23:18 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Sultan iskače iz paštete, Sarajevo, Zenica, east Mostar...uloga Valtera za sva 3 grada, je li možda branio i ljepote Tuzle (ako mi je promaklo?) Zadnja opomena pred ban, pa ti sad gledaj I šta fali Tuzli?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: jeste li ikada bili u Zenici?;) Postano: 05 tra 2010, 23:24 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Sultan je napisao/la: Jes' čuo ti za onu: Čuvaj se Hrvata iz Doca, Srbina iz Sokoca i muslimana iz Stoca Jesam, još je preostalo ove iz Sokoca istjerat pa da izreka u potpunosti izgubi smisao...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|