|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 54 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 12:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59799 Lokacija: DAZP HQ
|
Na ovoj temi ćemo pratiti demografsko kretanje 4 općine koje zahvaćaju Lašvu, a to su Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača. http://startbih.info/Novost.aspx?novostid=6196na ovom sajtu imaju dnevne izvještaje iz rodilišta u Travniku i Novoj Biloj. 13.4. Citat: U bolnici u TRAVNIKU rođeno je pet dječaka i tri djevojčice. U bolnici u NOVOJ BILOJ rođen je jedan dječak. Od 1.1. do 13.4. rođeno je: Travnik 233 Nova Bila 150 uz napomenu da nisu baš svaki dan ažurni, pa u ovim ukupnim podacima nedostaje 30-tak dana.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 12:42 |
|
|
Mozel se tu ikako saznat nesto kao u Mostaru "cije" su bebe?? Da vidimo jel se krenilo u poklapanje u Lasvi?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 13:24 |
|
|
u grubo može jer se u Travniku rađaju Bošnjaci Travnika, Novog Travnika, dijelom Viteza i Busovače, dok se u Novoj Biloj rađaju Hrvati Lašve.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 14:01 |
|
|
Koliki je faktor tu Zenica, mislis da se tamo ne radaniko iz te regije?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 14:03 |
|
|
zato sam i stavio da se Bošnjaci Viteza i Busovače samo dijelom rađaju u Travniku, a pretpostavljam uglavnom u Zenici. pored ova dva rodilišta, ima još jedno manje u Jajcu, a i Bugojno ima svoje.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 14:09 |
|
|
hmmmm u svakom slucaju treba pojacat malo taj broj sa nase strane, ma da i ovaj broj nije los ako je stvarno vakav.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 14:12 |
|
|
Neloše. Nadajmo se da će bit još bolje
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 22:14 |
|
|
dudu je napisao/la: u grubo može jer se u Travniku rađaju Bošnjaci Travnika, Novog Travnika, dijelom Viteza i Busovače, dok se u Novoj Biloj rađaju Hrvati Lašve. Solidan broj Hrvata se rađa i u Travniku i u Zenici.Neki liječnici vode privatno trudnoće pacijenata iz Viteza npr.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 22:15 |
|
|
tko se onda još rađa u Novoj Biloj? ona godišnje ima više rođenih (oko 750-800) nego što FZS pokazuje da se u cijelom kantonu rodi Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 22:19 |
|
|
dudu je napisao/la: tko se onda još rađa u Novoj Biloj? ona godišnje ima više rođenih (oko 750-800) nego što FZS pokazuje da se u cijelom kantonu rodi Hrvata. Uglavnom Hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 13 tra 2012, 22:24 |
|
|
ma ok, ali to ne objašnjavu razliku. u zbroju travničko rodilište i ovo u Novoj Biloj imaju preko 2 tisuće rođenih, a tu su još jajačko i bugojansko. pod pretpostavkom da se Fojnica, Kiseljak i Kreševo rađaju u Sarajevu, ispada da se u Novoj Biloj rađaju fantomska djeca. rađaju li se u Novoj Biloj svi naši iz kantona, to bi moglo objasniti brojke?
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 10:44 |
|
|
To mirise da FZS laze... mozda je i tamo poklapanje nastalo a da niko nezna jbg Sarajevo laze i maze oci i muslimani misle da je sve ok kad ono za paar godine razgledaju se a sve oko njih Hrvati u SBK !!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 10:54 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Mislim da ćemo trebati čekati potpunije podatke ako uopće izađu (mjesto prebivališta majke , nacionalnost ) .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:03 |
|
|
ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a.
|
|
Vrh |
|
|
iconda
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:06 |
|
Pridružen/a: 21 ožu 2011, 15:43 Postovi: 344 Lokacija: Središnja Bosna - Lašvanska dolina
|
da, tako hrvati iz lašve se rađaju u travniku i zenici
tj. trudnoće vode ti doktori iz tih bolnica na inicijativu samih roditelja
znam bezbroj primjera
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:10 |
|
|
dudu je napisao/la: ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a. Iskreno FZSovi podaci imaju dobrih segmenata , ali ovo oko SBŽ i ostalih hrvatskih županija mi se čini potpunom muljažom i friziranjem , ako RH može voditi podatke o Hrvatima iz BiH koji se rode u RH te ih u završnim podacima izbrišu iz evidencije prirodnog priraštaja RH , onda i FZS može preuzeti te "izbrisane" i uvrstiti ih po prebivalištu u njihove županije . Makar što više vrijeme odmiće sve sam uvjereniji da se radi o čistoj propagandi .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
iconda
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:14 |
|
Pridružen/a: 21 ožu 2011, 15:43 Postovi: 344 Lokacija: Središnja Bosna - Lašvanska dolina
|
dosta dobrog liječničkog kadra iz nove bile je u zadnje vrijeme pobjeglo u hrvatsku i europu: dobili stipendije, specijalizacije u bolnici, i onda dali šprint pa tako sad je trend uvoz mladih srpskih liječnika
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:15 |
|
|
dudu je napisao/la: ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a. Ali zasto bi prijavio dijete u hrvatskoj kad zivis u Mostaru pa sam sebi kompliciras stvar onda zbog vrtica i skole kasnije kad ti je dijete tamo prijavljeno a vamo zivi??? Ja sam ubjeden da FZS, kako ti kazes, frizira podadke da bi narodu mazo oci i da mogu uvjeravat sebe u pricfu o 2 mil. muslimana i 400 000 Hrvata !!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:18 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: dudu je napisao/la: ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a. Ali zasto bi prijavio dijete u hrvatskoj kad zivis u Mostaru pa sam sebi kompliciras stvar onda zbog vrtica i skole kasnije kad ti je dijete tamo prijavljeno a vamo zivi??? Ja sam ubjeden da FZS, kako ti kazes, frizira podadke da bi narodu mazo oci i da mogu uvjeravat sebe u pricfu o 2 mil. muslimana i 400 000 Hrvata !! Ti koji si rode dijete u Hrvatskoj si ne kompliciraju , već naprotiv dijete dobije dvojno državljanstvo , a roditelji dobiju lijepi poticaj ($) iz RH .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:19 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a. Iskreno FZSovi podaci imaju dobrih segmenata , ali ovo oko SBŽ i ostalih hrvatskih županija mi se čini potpunom muljažom i friziranjem , ako RH može voditi podatke o Hrvatima iz BiH koji se rode u RH te ih u završnim podacima izbrišu iz evidencije prirodnog priraštaja RH , onda i FZS može preuzeti te "izbrisane" i uvrstiti ih po prebivalištu u njihove županije . Makar što više vrijeme odmiće sve sam uvjereniji da se radi o čistoj propagandi . problem je što tu djecu ne mogu evidentirati jer dobijaju OIB, a bh. JMBG tek kad krenu u osnovnu školu. dotad su nepostojeći što se BIH tiče.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:21 |
|
|
dudu je napisao/la: ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a. Može li se išta o srednjoj Bosni zaključiti na osnovu krštenja? Je li postoje ti podaci za Lašvu?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:22 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: dudu je napisao/la: ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a. Ali zasto bi prijavio dijete u hrvatskoj kad zivis u Mostaru pa sam sebi kompliciras stvar onda zbog vrtica i skole kasnije kad ti je dijete tamo prijavljeno a vamo zivi??? Ja sam ubjeden da FZS, kako ti kazes, frizira podadke da bi narodu mazo oci i da mogu uvjeravat sebe u pricfu o 2 mil. muslimana i 400 000 Hrvata !! znam kakva je praksa ovdje u Tomsilavgradu. prijave djecu u Hrvatskoj na adresi na kojoj su roditelji prijavljeni, žena se obično prijavi da radi kao kućna pomoćnica i ostvari pravo na porodiljni. uz to ide i pomoć države za dijete, a također ako je ima i pomoć od lokalne vlasti. s 5 godina, pred polazak u školu ih upisuju u matične knjige BIH i dobijaju svoj JMBG i otad ih bh. statistika evidentira.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la: ne bih se čudio da FZS stvarno frizira podatke. u drugom mjesecu je po onim podacima iz matičnog ureda u Mostaru rođeno oko 250 djece, bez manjih rodilišta u Konjicu, Ljubuškom i Čapljini, što znači da je bilo i do 300 rođenih u ta dva kantona. po podacima FZS-a u drugom mjesecu je u HNŽ-u rođeno 134, a u ZHŽ-u 65, zbirno samo 199. doduše, već duže vremena mi se čini da se određeni broj djece zapravo rađa u Mostaru i općenito u BIH, a prijavljuje u Hrvatskoj, ali pitanje je je li takvo što uopće moguće ili je problem u podacima FZS-a. Može li se išta o srednjoj Bosni zaključiti na osnovu krštenja? Je li postoje ti podaci za Lašvu? postoje. obično bude oko 200-250 krštenja više nego je rođenih po FZS-u. krštenih bude 900-950, a rođenjih po FZS-u od 680-730.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:26 |
|
|
dudu je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Ali zasto bi prijavio dijete u hrvatskoj kad zivis u Mostaru pa sam sebi kompliciras stvar onda zbog vrtica i skole kasnije kad ti je dijete tamo prijavljeno a vamo zivi??? Ja sam ubjeden da FZS, kako ti kazes, frizira podadke da bi narodu mazo oci i da mogu uvjeravat sebe u pricfu o 2 mil. muslimana i 400 000 Hrvata !!
znam kakva je praksa ovdje u Tomsilavgradu. prijave djecu u Hrvatskoj na adresi na kojoj su roditelji prijavljeni, žena se obično prijavi da radi kao kućna pomoćnica i ostvari pravo na porodiljni. uz to ide i pomoć države za dijete, a također ako je ima i pomoć od lokalne vlasti. s 5 godina, pred polazak u školu ih upisuju u matične knjige BIH i dobijaju svoj JMBG i otad ih bh. statistika evidentira. Ja i ti sad ocekivas od nekog seljaka iz Breze koji radi u Sarajevu u FZSu da on to skonta??
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Lašva demografija Postano: 14 tra 2012, 11:35 |
|
|
Šta kažu crkveni podaci za lašvu? Kakav je omjer krštenih i umrlih?
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|