Prijedlog roditeljskog vijeća je da se umjesto izgradnje nove školske zgrade za 548 osnovaca, organizira nastava u školskoj zgradi u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku.
Vi ne čitate između redova izgleda,ili nećete...To su već otrcani fazoni sa tim uvaljivanjem u HR škole,kao i uostalom sve drugo što se pokušava pod izlikom "diskriminacije",a u biti kukavičje jaje.
Ma jasno je meni markane što oni hoče!!!
Ali mene više brine što je nas svaki dan sve manje i manje.Možeš li mi ti reći što nas je svaki dan manje?
Prijedlog roditeljskog vijeća je da se umjesto izgradnje nove školske zgrade za 548 osnovaca, organizira nastava u školskoj zgradi u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku.
Vi ne čitate između redova izgleda,ili nećete...To su već otrcani fazoni sa tim uvaljivanjem u HR škole,kao i uostalom sve drugo što se pokušava pod izlikom "diskriminacije",a u biti kukavičje jaje.
Ma jasno je meni markane što oni hoče!!!
Ali mene više brine što je nas svaki dan sve manje i manje.Možeš li mi ti reći što nas je svaki dan manje?
Otkud ti to?Kod nas u školi gužve na upisu bile...
Baš ga i ja slušam kako cvili, nešto mi se i ne čini kad dođem u središnju Bosnu da hrvatske djece nema...
A što se škole tiče, tu definitivno treba nešto promijenit, ujedinit nastavne programe, ujedinit škole, uvest termin "maternji jezik", a samo predmet jezika izvodit na zasebnim jezicima (hrvatskom, bosanskom, srpskom) ukoliko ima dovoljan broj zainteresiranih za bilo koji od jezika. Profesori predaju na svom jeziku, djeca se izražavaju na svom jeziku i pazit da niko zbog toga ne bude diskriminiran.
Ovo barem što se tiče državnih škola u Federaciji.
Znam da vam se pristup neće svidjeti ali je logičan.
drove, malo si naporan sa tim "žalosna sova" nastupom, meni te je iskreno žao, pogotovo kada si izvalio da nisi bio na ljetovanju već X godina. Morat ćemo ti srediti jednu turneju po Jadranu + neku krasoticu da ti skine mrak sa očiju.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
drove, malo si naporan sa tim "žalosna sova" nastupom, meni te je iskreno žao, pogotovo kada si izvalio da nisi bio na ljetovanju već X godina. Morat ćemo ti srediti jednu turneju po Jadranu + neku krasoticu da ti skine mrak sa očiju.
Ne znam da li je oženjen,ako nije nek poradi na natalitetu Tako se bori za HB.Krasoticu za rukicu pa u svoj kraj.
Mislim da nemate pojme, bez uvrede!A za jadran može.
Ne znam da li je oženjen,ako nije nek poradi na natalitetu Tako se bori za HB.Krasoticu za rukicu pa u svoj kraj.
Obrati se svećeniku i pitaj ga koliko je se djece krstilo ove godine.
OK, javi mi se pred sljedeće ljeto, čovjek sam od riječi. Jedino što tražim zauzvrat je da malo popraviš raspoloženje...ove žalopojke znaju biti zarazne.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
OK, javi mi se pred sljedeće ljeto, čovjek sam od riječi. Jedino što tražim zauzvrat je da malo popraviš raspoloženje...ove žalopojke znaju biti zarazne.
Hvala Ministry, ali evo i ja ću završiti svoje pisanje na HercegBosni.Ja uvijek bar pokušam!
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
Mar-kan je napisao/la:
Znam ja da oni prodaju svoju priču o ugroženosti, a tolko božjih ljudi u njih (hodža) a nijedan da pomogne svom narodu, ccc. Meni je to nekak civilizacijski pomak unatrag da se rade prvo bogomolje a tek onda vrtići i škole te firme. Totalno pomješani prioriteti i to če im se obit o glavu.
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
hercnjak je napisao/la:
Baš ga i ja slušam kako cvili, nešto mi se i ne čini kad dođem u središnju Bosnu da hrvatske djece nema...
A što se škole tiče, tu definitivno treba nešto promijenit, ujedinit nastavne programe, ujedinit škole, uvest termin "maternji jezik", a samo predmet jezika izvodit na zasebnim jezicima (hrvatskom, bosanskom, srpskom) ukoliko ima dovoljan broj zainteresiranih za bilo koji od jezika. Profesori predaju na svom jeziku, djeca se izražavaju na svom jeziku i pazit da niko zbog toga ne bude diskriminiran.
Ovo barem što se tiče državnih škola u Federaciji.
Znam da vam se pristup neće svidjeti ali je logičan.
E pa nema ti to logike to što trabunjaš stari moj... ko biva ova država hoče u EU koja ima 20 službeni jezika i gdje nije problem da svak uči na svom jeziku a ti nama tu prodaješ muda za bubrege... šta se tu može ujedinit.. hrvatski i bosanski jezik.. ili šta ne kontam... da svako govori i uči šta hoče i kako hoče... to kad bude u Belgiji, Njemačkoj ili Švicarskoj.. e onda može i kod nas... a ovako... u samo u suludim glavama..
OŠ i SŠ Novi Travnik gdje se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku kubure sa prostorom i rade u 3 smjene pa i subotom ko biva trebaju primit djecu koja su do sad učila na bosanskom jeziku i bosanskom programu pa da sad uče na nekom tamo planu i programu i nekom tamo jeziku (valda ti imaš ideju kojem) i to zato što je lakše napravit kaos nego gradit školu i radit i stvarat uvijete za normalan život...
ne znaš ti ovdje situaciju ni bit ove priče... zato pusti piši o nečem drugom
SKUPŠTINE KANTONA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE - Srednjobosanski kanton / Kanton Središnja Bosna Uskoro nam dolaze izbori i donosimo vam za početak kompletnu listu kandidata za skupštinu Srednjobosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna, preuzetu sa stranice izborne komisije BiH. Ovo je jedan od 3 glasačka listića koja ćete dobiti na izborima. Ostala 2 ćemo uskoro postaviti na stranicu. Izbori su uskoro, i dobro proučite liste i odlučite ko zaslužuje vaš glas, jer možda baš on donosi promjene.
HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 1 BATINIĆ MIRKO 2 DŽAMBAS ZDENKA 3 KVASINA JOSIP 4 GARIĆ LJUBICA 5 TOKIĆ ZRINKO 6 BOJČETIĆ ŽELJKO 7 VIDOVIĆ RADOJE 8 KUNA GRETA 9 GOLUB BRANKO 10 PETROVIĆ NIKICA 11 VITIĆ DAJANA 12 LUKOVIĆ ZORAN 13 LUKIĆ VLATKA 14 BOŠNJAK-MATIĆ TOMISLAV 15 PLAVČIĆ MIRJANA 16 KOMŠIĆ VLATKA 17 KVASINA IVICA 18 ZELIĆ MIROSLAV 19 KAURINOVIĆ NENADIĆ VIKTORIJA 20 ĐURAN ANKICA 21 LJUBAS IVAN 22 JEZERČIĆ STIPAN 23 SIVONJIĆ ANTO 24 LULIĆ GORAN 25 IVIĆ SANJA 26 ŠANTIĆ LJUBAN 27 ĐIDO DRAGAN 28 LOVRINOVIĆ IVAN 29 BANDIĆ MAGDALENA 30 KESIĆ ZDENKA 31 MARJANOVIĆ BORIS 32 TOLO ANA 33 GRUBEŠIĆ ŽELJKO
STRANKA ZA NAROD BOSNE I HERCEGOVINE 1 ALKIĆ SENAD 2 JUSIĆ EDINA 3 ŠIŠIĆ ALEN 4 LUŠIJA ARIF 5 ALIEFENDIĆ BERINA 6 ISAK ENISA 7 VELAGIĆ SAFET 8 VUGDALIĆ NADIN 9 SMAJIĆ MULO 10 POPARA MAIDA 11 DAGOJA FERID 12 SMAJIĆ OMER 13 SARAČ SULEJMAN 14 ZUKIĆ LEJLA 15 BEKTAŠ MURIS 16 BEŠO HEDIJA 17 MERDŽANIĆ JASMINA
TVOJA I MOJA - TIM STRANKA U BIH 1 FAZLIBAŠIĆ OMER 2 MUŠANOVIĆ ALMIRA 3 MUŠANOVIĆ REĐO 4 FAZLIBAŠIĆ MAIDA 5 BEGANOVIĆ MURIS 6 FAZLIBAŠIĆ EMIR 7 HASKIĆ MARIZELA 8 MUŠANOVIĆ MUAMER 9 HASKIĆ ELVIS
STRANKA PENZIONERA - UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE 1 FILIPOVIĆ MILAN 2 ČIZMEĐIĆ RAJKA 3 HADŽIBEGOVIĆ ISMET 4 MAMELEDŽIJA RABIJA 5 FORŠNARIĆ MLADEN-DRAGAN 6 MULAMUHIĆ ISMET 7 MULAIMOVIĆ NAMIRA 8 IMŠIREVIĆ RAIF 9 ZELIĆ MARKO 10 DŽULIĆ HAZIMA 11 MALENICA IVO 12 KAHVEDŽIĆ MEHMED 13 ZUPUROVIĆ IZETA 14 DIZDAR MIRSAD 15 KOBILIĆ MERZUK 16 ŠTAVIČKI RAZIJA 17 ČAMPARA MITHAD 18 ISIĆ MARICA 19 HADŽIABULIĆ SAFET 20 ŠKANDRO SAFETA 21 KUHTA VJEKOSLAV 22 AŠČIĆ MEHMED 23 BIBIĆ EDINA 24 BOGIĆ PILE 25 CRNJAK RADIVOJ 26 HADŽIJUSUFOVIĆ BEDRIJA 27 ŠEHIĆ MUJO 28 JAKEŠEVIĆ MLADEN 29 SUBOTIĆ LJERKA 30 TOPČIĆ NEDŽAD 31 KAPETAN JUSUF
...jer boli ove neka stvar za obicnim pukom... i opet ce se dese maliverzacije na izborima kao i prosli put ... glasat ce se do IZNEMOGLOSTI ... dok putari ne pobjede Lozancic,Deba, Krizo, ...
Da kod nas ništa dugo ne može biti svjedoči i primjer "propucanog" radara u Nević Polju. Nedugo nakon stavljanja u upotrebu statičnog radara za mjerenje brzine, (ne)savjesni pojedinci su i tome stali u kraj, na ne baš tako moderan način - pucali su u njega. Tako se sa zadnje strane radara mogu vidjeti 3 (TRI) rupe od metka, zasad nepoznatog kalibra, ali kao što narod kaže slika vrijedi hiljadu (tisuću) riječi.
Napomena: Ne znamo dali je radar trenutno u funkciji, pa ko voli nek izvoli.
548 novotravničkih osnovaca ni danas nisu u klupama
548 učenika novotravničke osnovne škole Safvet beg Bašagić ni danas nisu u školskim klupama. Vijeće roditelja zbog izuzetno loših uvjeta u zgradi bivšeg đačkog doma koji ugrožavaju živote djece odlučili su se na bojkot nastave. Uz zahtjev za osiguranje boljih uvjeta ili nastavak izgradnje nove školske zgade za koju treba osigurati dva i po miliona maraka, roditelji insistiraju da njihova djeca imaju iste uvjete kao i ostali. Prema riječima predsjednika Vijeća roditelja Enesa Šakića za sada niko od predstavnika Ministarstva obrazovanja nije ponudio rješenje.
Da kod nas ništa dugo ne može biti svjedoči i primjer "propucanog" radara u Nević Polju. Nedugo nakon stavljanja u upotrebu statičnog radara za mjerenje brzine, (ne)savjesni pojedinci su i tome stali u kraj, na ne baš tako moderan način - pucali su u njega. Tako se sa zadnje strane radara mogu vidjeti 3 (TRI) rupe od metka, zasad nepoznatog kalibra, ali kao što narod kaže slika vrijedi hiljadu (tisuću) riječi.
Napomena: Ne znamo dali je radar trenutno u funkciji, pa ko voli nek izvoli.
Izgleda da radar nije propucan, već je ošinut (da se tako izrazim) tri puta krampom.Radar koji je do sada 16.000 km kazni zabilježio i ko zna koliko života spasio, jer na tom mjestu je dosta ljudi poginulo.Radar koji je korisniji od cijele policijske postaje u NT, dohakano je krampom.
Valjda lokalni mještanin kojem je došlo 200km kazne, koju je zabilježio radar, odlućio je da ga ošine krampom.
Izgleda da radar nije propucan, već je ošinut (da se tako izrazim) tri puta krampom.Radar koji je do sada 16.000 km kazni zabilježio i ko zna koliko života spasio, jer na tom mjestu je dosta ljudi poginulo.Radar koji je korisniji od cijele policijske postaje u NT, dohakano je krampom.
Valjda lokalni mještanin kojem je došlo 200km kazne, koju je zabilježio radar, odlućio je da ga ošine krampom.
To je netko sa zaprežnim kolima,prekoračio mu konj brzinu I udaren je 3 x ,da se ljaga baci na Srbe...
To je netko sa zaprežnim kolima,prekoračio mu konj brzinu I udaren je 3 x ,da se ljaga baci na Srbe...
Na cesti Sisak-Zagreb, je dosta ovih slucajeva bilo ... policija je kasnije stavljala kamere i u kante za otpad ... ali su neki i dalje uspjevali da iste nadu i demoliraju ih ... kasnije se odustalo pa sada policija sa radarom vrsi pregled ...
Novotravničanki 2 godine uslovno zbog trgovine drogom
Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Benjamina Delića na četiri godine i šest mjeseci zatvora, Latifa Žilića na godinu i šest mjeseci, a Amru Kurić uslovno na dvije godine zbog trgovine drogom.
U presudi se navodi da je prošle godine Dževad Salihaj, koji je u bjekstvu u Srbiji i koji se pojavljuje kao organizator, iz inostranstva nabavljao veće količine droge “skank” koju je sakrio u svoj stan u Travniku i stan Amre Kurić u Travniku. Radi daljeg transporta i preprodaje droge u Hrvatsku stupio je u kontakt sa Delićem, a ovaj naknadno sa Žilićem, organizujući se tako u grupu radi transporta droge s ciljem preprodaje u Hrvatsku.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.