|
|
Stranica: 16/36.
|
[ 891 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
havajac
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 29 svi 2011, 18:56 |
|
|
sioux111 je napisao/la: havajac je napisao/la: Sioux111 svaka cast za zalagenje i prijedloge,otvarnje ociju tvog pogleda na problematiku!Ima jedna izreka koja kaze:Ako zelis gladnoga spasiti jedan dan od gladi daj mu ribu da jede i vode da pije!Ako ga zelis spasiti cijeli zivot od gladi,nauci ga kako se lovi riba!Mislim da je u tome problem,da su ljudi naucili da kukaju i zapomazu,dok je bilo humanitarne pomoci dobro je jos bilo,ali kada su to ukinuli,nastala je panika!Zale se svi da su ljudi sa sela se spustili u grad,i kvare prosijecan zivot i civilizaciju!Zasto nisu onda pametniji iz grada otisli na selo i poceli se baviti,stocarstvom,poljoprivredom,pcelarstvom,sumarstvom idt.!?Dok se svijest ljudi koji ovako misle kao neki na forumu ne osvjesti i pocnu ponovo stvarati i proizvoditi,nece biti promjene niti ce ih neko uzeti za ruku i reci radi ovako! Hvala drug trudim se što bi rekli djelovat ideološki na svijest (u školi me učili da je i to bitno posebno kad nemožeš na drugi način uticat).. kad ne mogu više uradit konkretnije dobro je i to... Dobro si i ti definirao problem Novog Travnika i ljudi tamo... zadnji pet godina životne me staze odnijelo tamo i čudna je to sredina al nemogu bit ravnodušan prema njima... nekad su predmet divljenja, nekad velikog razočarenja, nekad žaljenja... a najviše možda onaj osječaj da je Novi Travnik grad izgubljene prilike Hrvata SB... toliko smo tog imali kao priliku tamo da uradimo a do sad još nismo... i sve je na stand by tamo, nešto se čeka i u tom čekanju sve polako i neprimjetno tone... istina ja vjerujem u neku novu generaciju koja se neće sječati BNT-a i onog života prije.. nego če u svakoj sadašnjoj neprilici gledati novu priliku za promijene nabolje.. i naravno računam na sve one koji su sad izvan NT a sjeta i ljubav ih vrati u grad bar ponekad... sve one koji žive od spomena na bolju prošlost iskreno žalim (a takvih je pun grad)... posebice iz razloga što ne vide da ako je netko tko je u tom gradu živio i radio prija 30 godina i u njemu uradio život bolje nego danas mi.. to je naš veliki generacijski poraz..poraz svih nas... ne poraz nekih imaginarnih krivaca nego poraz nas koji smo šutili i prihvatali to... raspisa se ja i više nego sam mislio.. puno pozzz pa se čitamo... Trebamo se,Hrvati ugledati na Kinu i Kineze!Gdje god je Hrvat, on se nekako prilagodi toj sredini i situaciji,dok Kinez gdje ga god posaljes on ostaje Kinez,drzi svoj jezik,imena,tradiciju i obicaje,neka mi neko navede gdje su se to Kinezi,preoblikovali u nesto drugo nego sto jesu!Zato su trenutno najmocnija sila kugle zemaljske!Sa cime?Sa radnom snagom,ostalo je sve zapad donjeo,savremenu tehnologiju,industriju itd
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 08 lip 2011, 23:20 |
|
|
Trebamo se,Hrvati ugledati na Kinu i Kineze! Da je ovo izraceno na nekom drugom mjestu,morti bi stajal...ovak za Novi Travnik??? Pa i Kinezi pobjegose iz njega!
Gradska ljekarna,definitivno zatvorena,radi gubitaka koji nisu sprecavali ravnatelja da si priskrbi mnogo dobru placu!? Radio postaja,ode na bubanj, privatizaciju,usput onak mi nije jasno cija je oprema, ako netko zna morti neka napise. Nece federalni partnerinikako ... smeta im "postaja" pa su uspjeli u donaciju odbit jer je u kunama !?!?!?! Komunalno, e tu je jos nejasno cije ce da bude, jer je ostao samo plac...ostalo privatizirao sin direktora,pa masine daje pod zakup istoj tvrtki...divnog li menadmenta! Ni u Kalinskoj nis bolje nije, vodu niko ne placa,pa je dobro dok je jos imamo jer je nejasno ko njom gospodari TMH mozda...a Hari i Best nemaju namjeru platiti dig 30.000KM valjda je to i njihova voda... SIZ se gasi,jer odavno je samo sam sebi svrha,osatlo je jos samo da se poslovni prostori raskrcme! Niti vrtic nije rentabilan...njega nece zatvoriti,vec ce se mjenjati menadment ... iste karte isti spil, sam malo promjesan...hahaha A poslovni prostori,u vlasnistvu grada ili sto bi se pod tim nazivom trebalo kriti,jos nisu odredeni koja je cjena najma,valjda je opcinski budet toliko jak da za time nema potrebe. E posto je toliko jak,u asvaltiranje prema (mislim) programu FAR idu samo putevi BEZ ASVALTA ili makadamski, i gle cuda neko normalan pomisli da bi se moglo KONACNO asvaltirati relacija od P Luke prema Sebesicu,iz kojega je eto izvuceno toliko robe da je trebao liciti na Hram Smaragdnog Bude, koliko je sinog novca izvuceno,ali NE asvalt ide prema privatnim vikendicama,jer sto bi lokalne kabadahije lupale po makadamu. Cudno je to opcinsko vjece,koje lici svakim danom na Monti Pajton,da bilo sto donese sto bi moglo sprovesti u djelo,pa tako ako vas nekim slucajem ujede pas lutalica sto je veca umjetnos izbjeci, onda morate da nadete,dovedete veterinaru,utvrdite da je to bas taj,oni ga vakcinisu (nije jasno o cijem trosku) napravite ozljedni list,pa se uputite sa svim tim papirima na sud radi potrazivanja odstete,jer su donjeli odluku da vise nema eutanazije i sintora,pa grad izgleda ko rezervat za pse lutalice,jer ih nemilice dovlace u grad... A vjecnici...covjek se zapita kako neko ko ima 50god. i vise sa radnim iskustvom naravno i visokom kvalifikacijom, moze donositi takve zakljucke uredbe NEVJEROJATNO!!! IMA TOGA JOS, SAMO MI JE ZAO STO NITKO NE PISE O TIM STVARIMA. U jednom trenutku sam pomislio kako ce nacelnik Lendo proglasit stecaj opcine kako je krenuo, sto bi bilo za svaku pohvalu, jer jedino sto ima neku svrhu je maticni ured...ostali su jednostavno nepotrebni. Jeftinije bi bilo da im place idu ali da nedolaze na posal, barem bi se utedilo na struji,vodi,telefonu,i ostalom uredskom materijalu...
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 09 lip 2011, 08:37 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
zomby je napisao/la: Trebamo se,Hrvati ugledati na Kinu i Kineze! Da je ovo izraceno na nekom drugom mjestu,morti bi stajal...ovak za Novi Travnik??? Pa i Kinezi pobjegose iz njega!
Gradska ljekarna,definitivno zatvorena,radi gubitaka koji nisu sprecavali ravnatelja da si priskrbi mnogo dobru placu!? Radio postaja,ode na bubanj, privatizaciju,usput onak mi nije jasno cija je oprema, ako netko zna morti neka napise. Nece federalni partnerinikako ... smeta im "postaja" pa su uspjeli u donaciju odbit jer je u kunama !?!?!?! Komunalno, e tu je jos nejasno cije ce da bude, jer je ostao samo plac...ostalo privatizirao sin direktora,pa masine daje pod zakup istoj tvrtki...divnog li menadmenta! Ni u Kalinskoj nis bolje nije, vodu niko ne placa,pa je dobro dok je jos imamo jer je nejasno ko njom gospodari TMH mozda...a Hari i Best nemaju namjeru platiti dig 30.000KM valjda je to i njihova voda... SIZ se gasi,jer odavno je samo sam sebi svrha,osatlo je jos samo da se poslovni prostori raskrcme! Niti vrtic nije rentabilan...njega nece zatvoriti,vec ce se mjenjati menadment ... iste karte isti spil, sam malo promjesan...hahaha A poslovni prostori,u vlasnistvu grada ili sto bi se pod tim nazivom trebalo kriti,jos nisu odredeni koja je cjena najma,valjda je opcinski budet toliko jak da za time nema potrebe. E posto je toliko jak,u asvaltiranje prema (mislim) programu FAR idu samo putevi BEZ ASVALTA ili makadamski, i gle cuda neko normalan pomisli da bi se moglo KONACNO asvaltirati relacija od P Luke prema Sebesicu,iz kojega je eto izvuceno toliko robe da je trebao liciti na Hram Smaragdnog Bude, koliko je sinog novca izvuceno,ali NE asvalt ide prema privatnim vikendicama,jer sto bi lokalne kabadahije lupale po makadamu. Cudno je to opcinsko vjece,koje lici svakim danom na Monti Pajton,da bilo sto donese sto bi moglo sprovesti u djelo,pa tako ako vas nekim slucajem ujede pas lutalica sto je veca umjetnos izbjeci, onda morate da nadete,dovedete veterinaru,utvrdite da je to bas taj,oni ga vakcinisu (nije jasno o cijem trosku) napravite ozljedni list,pa se uputite sa svim tim papirima na sud radi potrazivanja odstete,jer su donjeli odluku da vise nema eutanazije i sintora,pa grad izgleda ko rezervat za pse lutalice,jer ih nemilice dovlace u grad... A vjecnici...covjek se zapita kako neko ko ima 50god. i vise sa radnim iskustvom naravno i visokom kvalifikacijom, moze donositi takve zakljucke uredbe NEVJEROJATNO!!! IMA TOGA JOS, SAMO MI JE ZAO STO NITKO NE PISE O TIM STVARIMA. U jednom trenutku sam pomislio kako ce nacelnik Lendo proglasit stecaj opcine kako je krenuo, sto bi bilo za svaku pohvalu, jer jedino sto ima neku svrhu je maticni ured...ostali su jednostavno nepotrebni. Jeftinije bi bilo da im place idu ali da nedolaze na posal, barem bi se utedilo na struji,vodi,telefonu,i ostalom uredskom materijalu... E moj zomby a da se ti stvarno odseliš iz NT, bar na neko vrijeme bilo gdje možda je tamo negdje daleko za 5 ako već nije tu... sjebat če te ovo.. ideš prema jebenoj depresiji otičeš u klinac skroz... a započetak prestani gledat onu debilnu TV Mahalu koja prenosi te sjednice OV (vjeruj mi ona je dio specijalnog rata protiv nas i još muslimani peru pare preko nje) i nemoj slušat nebuloze komandanta grada Lende... ajd malo do Sebešića gajbušu pive ponesi, roštilj, koku koju povedi, ohladi pivu, ugrij koku... uradi nešto... malo do etno sela odeš gore na ravno rostovo... imaš na pavlovici isto ekstra predjela za doć do sebe... a ja te uvjeravam da če čak i u NT pobjedit dobri momci.. je za nepovjerovat ali hoće... Bit če to dobro.. vjeruj mi... puno pozzz i Bog i Hrvati... PS Zdenčo u Udruzi kadrovira, i sprema novu postavu gradske političke elite, na raspodijeli mjesta direktora i upravnih te nadzornih odbora... možeš kovertu sa prijedlogom kadrova ostavit kod kože tj tajnika Udruge ako je predsjednik odsutan...
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 10 lip 2011, 00:15 |
|
|
Hahahaha...ne drma mene nikakav crnjak ni apatija,ja ti imam ekstreman imunoloski sistem, nemam ja kada za crnjak,ove stvari nisam gledao na toj tv sto je spominjes,neznam ni postoji TV MAhala,ja sve informacije do kojih dodem su internog tipa,jer ne vjerujem radiju i tv-u. E sto se tice Sebesica i Mutnice,Prokoskog ,e moj ti sta sam ja tu pive ohladio,kope valjo i ...jaooo...neznam koliko ko poznaje taj kraj,evo tebi preporuka, otidi na Crvene Zemlje...ako znas gdje je to vjeruj bolje se svasta vidi odozgo.
A sto se tice boljih dana za grad...e sto bi volio dozivit, pa makar on i KINEZ bio. Ovako,da ce doci bolji...tesko,tesko,...bas kontam ko bi mogao doci...
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 10 lip 2011, 10:09 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
zomby je napisao/la: Hahahaha...ne drma mene nikakav crnjak ni apatija,ja ti imam ekstreman imunoloski sistem, nemam ja kada za crnjak,ove stvari nisam gledao na toj tv sto je spominjes,neznam ni postoji TV MAhala,ja sve informacije do kojih dodem su internog tipa,jer ne vjerujem radiju i tv-u. E sto se tice Sebesica i Mutnice,Prokoskog ,e moj ti sta sam ja tu pive ohladio,kope valjo i ...jaooo...neznam koliko ko poznaje taj kraj,evo tebi preporuka, otidi na Crvene Zemlje...ako znas gdje je to vjeruj bolje se svasta vidi odozgo.
A sto se tice boljih dana za grad...e sto bi volio dozivit, pa makar on i KINEZ bio. Ovako,da ce doci bolji...tesko,tesko,...bas kontam ko bi mogao doci... To je TV Jasmin prenosi te slavne sjednice OV za što uredno šalje fakture općini i masno to naplačuje bezbeli... al šta je to naspram zadovoljstva naših domačica i kučanica koje imaju prigodu redovno dnevno kavenisanje nadopunit pričama i prepričavanju šta je rekao Križo na vijeću, kako odgovara Kajić ili što nam Željo nešto mudro šuti... a može se čut i neka mudra pošalica našeg doktora Džambasa... Do Crvene zemlje nisam stigo otić, al budem već jer sam dogovaro s jednom vašom ekipom iz NT... a ono sve što si pobrojao su možda ponajljepši dijelovi u BiH sigurno... tako blizu urbanog a tako lijepo i skoro nedirnuto... onaj vaš umirovljeni bivši načelnik stari dr. Krajnc mi je govorio kakve su planove imali sa tom Pavlovicom u njegovo vrijeme, onim jezerom Radovan i čitavim tim područjem... al tad kao i sad neka destruktivna ekipa mu to zeznula sve... jebiga u Novom su izgleda ljudi i priroda baš u suprotnosti... al ja vjerujem opet bit če to dobro ... valda za vlasti Kineza kad već ne znamo mi vladat s tim... puno pozzz drug i treba uživat bar u prirodi kad nemožeš u urbanom dijelu općine..
|
|
Vrh |
|
|
STALKER
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 15 lip 2011, 16:34 |
|
|
GSI je napisao/la: Ove slike su slikane u lipnju 1994., a slike je nacinio neki Emir, pa stoga zakljucujem kako mi nismo drzali ovaj soliter, barem ne do toga perioda. Ja ipak mislim da su ih HOS-ovci naprasili iz ovog solitera: Mozda grijesim, ipak sam ja mladji forumas. Nego, jesi i ti iz Novog Travnika ili si samo tijekom rata boravio tu? Nisam mogao a da ne komentarisem ovu sliku... Ovaj soliter su drzale Hrvatske snaga tokom perioda od 3 godine. To je prekinuto jedno jutro, 1994-te godine, nakon sto je ova mala rupica napravljena u tom soliteru...iza te rupice su bili hrvatski snajperisti. Jako dobro se sjecam svega toga, cak i mjesta sa kojeg je pucano na soliter, oruzja kojim je pucano, ljudi koji su pucali i razloga zbog kojeg je pucano na ovaj soliter, a to je sprecavanje ubijenja CIVILA od strane hrvatskih snajperista.
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 15 lip 2011, 17:23 |
|
|
STALKER je napisao/la: GSI je napisao/la: Ove slike su slikane u lipnju 1994., a slike je nacinio neki Emir, pa stoga zakljucujem kako mi nismo drzali ovaj soliter, barem ne do toga perioda. Ja ipak mislim da su ih HOS-ovci naprasili iz ovog solitera: Mozda grijesim, ipak sam ja mladji forumas. Nego, jesi i ti iz Novog Travnika ili si samo tijekom rata boravio tu? Nisam mogao a da ne komentarisem ovu sliku... Ovaj soliter su drzale "Hrvatske" snaga tokom perioda od 3 godine. To je prekinuto jedno jutro, 1994-te godine, nakon sto je ova mala rupica napravljena u tom soliteru...iza te rupice su bili "hrvatski" snajperisti. Jako dobro se sjecam svega toga, cak i mjesta sa kojeg je pucano na soliter, oruzja kojim je pucano, ljudi koji su pucali i razloga zbog kojeg je pucano na ovaj soliter, a to je sprecavanje ubijenja CIVILA od strane "hrvatskih" snajperista. Ti si dobro polupo lončiće.. drug moj... zna se ko je snajperiso po gradu čije snage... Relej je vas ukopo i naša vatra odozgo..za soliterima nismo imali potrebu vjeruj mi...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 15 lip 2011, 18:03 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25697 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
STALKER je napisao/la: [ To je prekinuto jedno jutro, 1994-te godine, nakon sto je ova mala rupica napravljena u tom soliteru...iza te rupice su bili "hrvatski" snajperisti. Jako dobro se sjecam svega toga, cak i mjesta sa kojeg je pucano na soliter, oruzja kojim je pucano, ljudi koji su pucali i razloga zbog kojeg je pucano na ovaj soliter, a to je sprecavanje ubijenja CIVILA od strane "hrvatskih" snajperista. Tko o čemu muslimani o snajperima. Ne znam da je ikada u povijesti ijedna oružana formacija koristila više snajperista i to sa rasprskavajućim, DUM-DUM i inim zabranjenim streljivom, od muslimanske tzv ABiH. Ali dobro, izvoli kad se dobro sjećaš, napiši točno mjesto i vrijeme odakle je pucano te oruđe iz kojeg je pucano (nemoj i one koji su pucali, nema smisla). Također daj spisak civila koji su ubijeni baš sa tog solitera. Treba i to da se zna, nek se čuje istina. To nam treba da vidimo da li uopće ima smisla pričati s tobom ili navodiš informacije rekla-kazala.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 23 srp 2011, 23:00 |
|
|
... gradi se parking kod dvorane, i kod doma zdravlja...za pohvalu! ...ocrtavaju se linije na kolniku, ali mi se cini da je opet neko razrjedio boju,pa poslje kise kao da nisu ni bojili...vjerojatno je boja dosla iz Sklad gradnjie ili su narucitelji isli na tecaj kod HAC-a ...hahahaha nasa posla...
Desava se nesto ... al novih privrednih subjekata ni u mislima nema...!?
|
|
Vrh |
|
|
pucanj u noci
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 08 kol 2011, 12:01 |
|
|
sioux111 je napisao/la: STALKER je napisao/la: Nisam mogao a da ne komentarisem ovu sliku... Ovaj soliter su drzale "Hrvatske" snaga tokom perioda od 3 godine. To je prekinuto jedno jutro, 1994-te godine, nakon sto je ova mala rupica napravljena u tom soliteru...iza te rupice su bili "hrvatski" snajperisti.
Tko je uopce drza ovaj soliter? Jako dobro se sjecam svega toga, cak i mjesta sa kojeg je pucano na soliter, oruzja kojim je pucano, ljudi koji su pucali i razloga zbog kojeg je pucano na ovaj soliter, a to je sprecavanje ubijenja CIVILA od strane "hrvatskih" snajperista.
Ti si dobro polupo lončiće.. drug moj... zna se ko je snajperiso po gradu čije snage... Relej je vas ukopo i naša vatra odozgo..za soliterima nismo imali potrebu vjeruj mi...
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 02 ruj 2011, 23:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 03 ruj 2011, 18:03 |
|
|
To ustase kvare multietnicnu drzavu...
|
|
Vrh |
|
|
kobajagi
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 13 ruj 2011, 00:19 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ali dobro, izvoli kad se dobro sjećaš, napiši točno mjesto i vrijeme odakle je pucano te oruđe iz kojeg je pucano (nemoj i one koji su pucali, nema smisla). Na dan kad je renoviran ovaj soliter, snajperista sa tog solitera je ubio troje ljudi u Kalinskoj. Haubica 122 mm gadjala je iz Pobrdjana. Prva granata je otisla u Bugarsku, druga je bila direktan pogodak. Poslije toga nije pucano sa tog solitera. Inace, samu zgradu je drzala Armija, tj, grupica ljudi koji su tu stanovali. Dugo im se hrana dostavljala sajlom koja je bila zakacena na onaj drugi "Koricev" soliter. HVO je prokopao transe od Radnickog doma i usli su u soliter, mada, ovi su jedva docekali da se predaju. A ko i ne bi, i meni bi dosadilo biti toliko vremena zatvoren u cetiri zida, plus neizvjesnost. Svi su kasnije razmijenjeni.
|
|
Vrh |
|
|
Juraj
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 22 ruj 2011, 18:47 |
|
|
E ljudovi moji, danas sam se uvjerio kako ovaj grad pada u ruke muslimana. Naime kako je proslo 5 god od zavrsetka skolovanja, nikada se nisam prijavio na biro, pa sam danas odlucio. I normala ustanem u 7:30, krenem prema poreznoj, ok oni rade od 8 sacekam par min, zena otkljucava ljubazno me pozdravi dobar dan sta trebate itd. Nakon toga krenem u Opčinu, kad ono 8:20, a vrata su zakljucana iako je na vratima radno vrijeme od 8:00... No dobro, sacekam par min, kad eto ce ti ga "gospodin" sa bradom, cirka 10cm, mi otvara vrata... Hmmm sad ono prvi dojam zaprepasten sam, no ajd, udjem lijepo i gledam gdje da stanem, komu da se obratim njega cu izbjegavat sigurno, obratim se gospodji, na akreditaciji vidim da je Hrvatica, i tako. U trenutku govora sa njom ulazi neki tip koji ce sa vrata "Selam Alejkum", a na to ce 3 djelatnika "Alejukm selam", e ljudi kako sam se tada osjecao to vam ne mogu opisati, htio sam da im kazem idite u planine cobani, pa se tamo selamite mater vam j...., al eto ipak sam se suzdrao... Ono sto sam htio da kazem, da je sve otislo u lijepi K...., opcinu okupiraju muslimani, ne samo opcinu citav grad je u pitanju, a mi togledmao i ne poduzimamo nista, slusamo raznorane salame, kobasice i ostale pozdrave, za koje se zna gdje se i kad se izgovaraju...
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 22 ruj 2011, 19:27 |
|
|
Mene je bradati u Kaknju Pozdravio sa "selam alejkum", ja mu odgovorio sa "uvjek Isus bio faljen"... Prijatelj pored mene samo sto se nije usrao a ovaj domaci musliman je nesto na arapski prico sam onim bradonjom, valjda mu prevodio.
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 23 ruj 2011, 07:49 |
|
|
Juraj je napisao/la: E ljudovi moji, danas sam se uvjerio kako ovaj grad pada u ruke muslimana. Naime kako je proslo 5 god od zavrsetka skolovanja, nikada se nisam prijavio na biro, pa sam danas odlucio. I normala ustanem u 7:30, krenem prema poreznoj, ok oni rade od 8 sacekam par min, zena otkljucava ljubazno me pozdravi dobar dan sta trebate itd. Nakon toga krenem u Opčinu, kad ono 8:20, a vrata su zakljucana iako je na vratima radno vrijeme od 8:00... No dobro, sacekam par min, kad eto ce ti ga "gospodin" sa bradom, cirka 10cm, mi otvara vrata... Hmmm sad ono prvi dojam zaprepasten sam, no ajd, udjem lijepo i gledam gdje da stanem, komu da se obratim njega cu izbjegavat sigurno, obratim se gospodji, na akreditaciji vidim da je Hrvatica, i tako. U trenutku govora sa njom ulazi neki tip koji ce sa vrata "Selam Alejkum", a na to ce 3 djelatnika "Alejukm selam", e ljudi kako sam se tada osjecao to vam ne mogu opisati, htio sam da im kazem idite u planine cobani, pa se tamo selamite mater vam j...., al eto ipak sam se suzdrao... Ono sto sam htio da kazem, da je sve otislo u lijepi K...., opcinu okupiraju muslimani, ne samo opcinu citav grad je u pitanju, a mi togledmao i ne poduzimamo nista, slusamo raznorane salame, kobasice i ostale pozdrave, za koje se zna gdje se i kad se izgovaraju... Sve ti vjerujem drug al da su općinu otljučali u 8:20 e to malo teže...otkako komadant grada tj. onaj oficir JNA iz Opare sjede u fotelju načelnika općine tamo je sve pod vojnički pa i za manje grijehe a ne otpočinjanje službe u 8:00 bi nekom slijedila smijena ili bar oštar ukor onako pod vojnički... Istina da se selamaju, al ko nam je kriv kad smo mi u klincu (više mi Hrvati neg općina i grad) Nego gledaj drug ovo... tamo negdje 91-92 ti je bilo više u klincu nego sad, grad pun Srba, Muslimana, ma komunjara uglavnom. Hrvata i to posebno onih pravi nacionalno osviješćenih nje bilo ni petina po statistikama ali je bilo momaka sa srcem i mudima, pa taj grad za koji kažeš da je u njemu sve otišlo u klinac vratišmo u te hrvatske okvire. 1995 bio je to hrvatski grad po svemu.... Jedan general Kukanjac koji je bio general JNA i imao pod svojim zapovjedništom 70-80 000 ljude i ogromnu vojnu tehniku morao je doć pregovarat sa Prčetom iz Bučića da mu on Šuše i ostali popuste nakon one barikade i blokade oružja iz Bratstva na Bučićkom pravcu 1991 godine... Lendo ti nije smio mrdnit iz kalinske. izbjegavao nas i bojao se samo tako.... Đžamiju nisu smijeli napravit u svom dijelu grada u kalinskoj sve dosad a kamoli šta drugo... eto ti stanja A ti sad kažeš oni zavladali,.... aferim i ako je tako vladali ili pokušali s nama vladati su mnogi... al me brine nešto drugo sad, gdje su Hrvati sa srcem i mudima, koji su nekad i kad je teže bilo imali onu stvar da nešto urade... imali sad neko da napiše neki grafit u gradu, da zalijepi hrvatski grb negdje,(ili ono sa facebook grupe dobro došli u herceg-bosnu) da organizira neke proteste. da uradi nešto bilo što da im pokaže da se nikad ali ni sad nismo dali zajebavat.... e zato ja kažem nije grad u k.... nego mi Hrvati.. otišli smo uklinac..postali plačljive pičke kojima neko treba doć pa rješit nešto u njihovom gradu... a nije uvijek bilo tako.. do nas je .. nemožemo odgovorit na izazaov današnjeg trenutka.. i do nas je jebiga a ne do onih koji salamaju ili šta već rade.. pozz drug i BOG I HRVATI... ZA DOM SPREMNI
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 23 ruj 2011, 11:01 |
|
|
@Juraj, ako ne izradite i zalijepite par ovakvih plakata, onda mi vas i nije žao :)
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 09 stu 2011, 01:51 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: @Juraj, ako ne izradite i zalijepite par ovakvih plakata, onda mi vas i nije žao :)
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 09 stu 2011, 02:00 |
|
|
Novi Travnik Promocija knjige Glorije Lujanovic
Svaka cast i na keteringu Tanji "Milano"... ...naravno na sluzbenim stranicama ...nista
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 24 stu 2011, 12:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 27 stu 2011, 13:26 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 27 stu 2011, 13:35 |
|
|
..zna li netko pojedinosti odrzane na saboru HSP-a?
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 27 stu 2011, 14:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
zomby je napisao/la: Znači glavni mustaša u BiH je opet YUrišić - a Đeneral Neću-izdat-ja napušta sabor .....
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 27 stu 2011, 15:13 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: zomby je napisao/la: Znači glavni mustaša u BiH je opet YUrišić - a Đeneral Neću-izdat-ja napušta sabor ..... Koliko sam čuo-svi su napustili Sabor,kad je završen
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Novi Travnik Postano: 27 stu 2011, 17:25 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Mar-kan je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Znači glavni mustaša u BiH je opet YUrišić - a Đeneral Neću-izdat-ja napušta sabor ..... Koliko sam čuo-svi su napustili Sabor,kad je završen Čito ja u nekom listu da je Đeneral i prije napustio sabor , možda je morao ići srati nakon što je čuo dio govora predsjednika stranke ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|