|
|
Stranica: 29/30.
|
[ 747 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 00:22 |
|
|
NekoIme je napisao/la: Ovakvo nešto, ne znam koliki bi tu bio postotak Hrvata, vjerujem da bismo bili oko 55-60% Usput, ovo bi vjerojatno bila općina s najnakaradnijim oblikom u cijeloj BiH  Pa cijela općina je manje-više šuma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 00:23 |
|
|
NekoIme je napisao/la: Ceha je napisao/la: Popis je fejk.
No ajde... Po tom popisu je gradić pola-pola, u Majdanu ima 300 muslimana više od naših, a skoro svi ostali muslimani su na jugu općine. Jug Zavidovića je pust. Za Olovo bi trebalo pogledati što i kako, ali to je isto prašuma.
U Kaknju je opća depopulacija, naravno veća s hrvatske, nego s muslićke strane. Ali ono je neka prirodna granica, označuje neki hr. katastar i slično.
Tu bi eventualno moglo biti pomicanja granice s te strane i to je to...
E pa upravo zato što je fejk se ja bojim da je nas tamo popisano dosta više nego što nas je zapravo živilo 2013. (A o današnjoj situaciji da i ne govorim). Za muslimane nisam siguran, ne mislim da su imali toliki interes niti volju popisivati se fiktivno u Varešu u tolikom postotku. Po meni je bitno uzeti hrvatski grunt tamo i zapisat ga kao hr. prostor. Da uzmemo koju tisuću muslimana više po stoljetnima hrvatskim selima.... Nema veze. A i realno Kraljeva Sutjeska bi bila druga općina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 00:29 |
|
|
Ceha je napisao/la: NekoIme je napisao/la: E pa upravo zato što je fejk se ja bojim da je nas tamo popisano dosta više nego što nas je zapravo živilo 2013. (A o današnjoj situaciji da i ne govorim).
Za muslimane nisam siguran, ne mislim da su imali toliki interes niti volju popisivati se fiktivno u Varešu u tolikom postotku.
Po meni je bitno uzeti hrvatski grunt tamo i zapisat ga kao hr. prostor. Da uzmemo koju tisuću muslimana više po stoljetnima hrvatskim selima.... Nema veze. A i realno Kraljeva Sutjeska bi bila druga općina. Ako će se BiH raspadati onda svakako, ali zar jedno od načela obnove HRHB ne bi trebalo biti da muslimani nisu većina ni u jednoj općini, a pogtovo ne u ovakvoj kakva je Vareš, koji bi bio enklava. Nema nas koliko Srba, niti imamo povezan prostor kao oni da bismo si mogli dopuštati Vukosavlja i Srebrenice po HB. Ako ćemo crtati međe entiteta na osnovu hrvatskog grunta, nećemo činiti ni 60% u takvim granicama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 12:01 |
|
|
NekoIme je napisao/la: Ceha je napisao/la: Po meni je bitno uzeti hrvatski grunt tamo i zapisat ga kao hr. prostor. Da uzmemo koju tisuću muslimana više po stoljetnima hrvatskim selima.... Nema veze. A i realno Kraljeva Sutjeska bi bila druga općina.
Ako će se BiH raspadati onda svakako, ali zar jedno od načela obnove HRHB ne bi trebalo biti da muslimani nisu većina ni u jednoj općini, a pogtovo ne u ovakvoj kakva je Vareš, koji bi bio enklava. Nema nas koliko Srba, niti imamo povezan prostor kao oni da bismo si mogli dopuštati Vukosavlja i Srebrenice po HB. Ako ćemo crtati međe entiteta na osnovu hrvatskog grunta, nećemo činiti ni 60% u takvim granicama. Pa, u onim granicama bi Hrvati trebali biti većina, ali bi se trebala izdvojiti Kraljeva Sutjeska kao posebna općina (tu jbg. ne bi bili većina). Postoje neki prostori koji mogu ući u Distrikt/e, a koji su malo bitniji. Uostalom u Kraljevoj Sutjesci bi nas bilo puno više da muslići tamo ne pljačkaju i ubijaju penziće. Što se same većine tiče, li-la. Načelno, mi ne želimo muslimane u svojim prostorima. Jer ako u njih uđu... To je sirotinja, koju ćemo onda morati financirati. Pa će se tu namnožiti, pa ovo, pa ono. Ako ih ostavimo same sebi, tu će nastati prazna šuma, Dnovakufi i kasabe. Al neke stvari opet trebaš pokupiti. Uzet par graničnih sela tu nije problem, a i kakva su sirotinja, gro njih će glasati za Hrvate, ako ih platiš. No to opet radi druge probleme, od korupcije, pa nadalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 13:03 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4758 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Ma upitno je bili Hrvati bili većina i u Varešu sa Gradom i Majdanom bez južnih sela, većina Muslimana tamo obitava u samom gradu i Majdanu, a Hrvata je 30%, a mladih 20%, bilo bi li-la možda 50% i 40% rođenih, sa Sutjeskom nema šanse, taj prostor danas ima možda 1/4-1/5 Hrvata. Uostalom sve što mi tražeimo u Varešu, oni mogu u Stocu, te su dvije općine međusobno ogledalo.
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 15:00 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Ma upitno je bili Hrvati bili većina i u Varešu sa Gradom i Majdanom bez južnih sela, većina Muslimana tamo obitava u samom gradu i Majdanu, a Hrvata je 30%, a mladih 20%, bilo bi li-la možda 50% i 40% rođenih, sa Sutjeskom nema šanse, taj prostor danas ima možda 1/4-1/5 Hrvata. Uostalom sve što mi tražeimo u Varešu, oni mogu u Stocu, te su dvije općine međusobno ogledalo. Lako se napravi neki prostor i mjesto nepoželjnim za život. Samo primijeniti njihovu taktiku i brzo bude broj Muslimana prepolovljen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 15:29 |
|
|
|
Nemojte biti tuzni, nacrtat ce vam Ceha kartu do crkve u Olovu da okacite na zid
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 15:40 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Nemojte biti tuzni, nacrtat ce vam Ceha kartu do crkve u Olovu da okacite na zid Ma Vareš je izgubljen prije 32 godine, sve nakon toga je farsa, nikakva tuga.
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 15:46 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Ma Vareš je izgubljen prije 32 godine, sve nakon toga je farsa, nikakva tuga.
Vraga je izgubljen. Nema tamo ni muslimana. Ako se budemo dijelili na način tko je što unio u BiH onda je izgubljen no pošto Muslimani neće pristat na to onda su sve karte otvorene i Vareš kako god ide nama
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 20:36 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Ma upitno je bili Hrvati bili većina i u Varešu sa Gradom i Majdanom bez južnih sela, većina Muslimana tamo obitava u samom gradu i Majdanu, a Hrvata je 30%, a mladih 20%, bilo bi li-la možda 50% i 40% rođenih, sa Sutjeskom nema šanse, taj prostor danas ima možda 1/4-1/5 Hrvata. Uostalom sve što mi tražeimo u Varešu, oni mogu u Stocu, te su dvije općine međusobno ogledalo. Objesiš šahovnicu, pozoveš na obavjesni novodoseljene rezidente... Znaš kak to ide.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 20:36 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Ma Vareš je izgubljen prije 32 godine, sve nakon toga je farsa, nikakva tuga.
Vraga je izgubljen. Nema tamo ni muslimana. Ako se budemo dijelili na način tko je što unio u BiH onda je izgubljen no pošto Muslimani neće pristat na to onda su sve karte otvorene i Vareš kako god ide nama To je šuma. A muslimani nestaju, pa...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 21:26 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Ma upitno je bili Hrvati bili većina i u Varešu sa Gradom i Majdanom bez južnih sela, većina Muslimana tamo obitava u samom gradu i Majdanu, a Hrvata je 30%, a mladih 20%, bilo bi li-la možda 50% i 40% rođenih, sa Sutjeskom nema šanse, taj prostor danas ima možda 1/4-1/5 Hrvata. Uostalom sve što mi tražeimo u Varešu, oni mogu u Stocu, te su dvije općine međusobno ogledalo. Stolac i Vareš se značajno razlikuju po tome da muslimani u Stocu nemaju nikakav kompaktni etnički prostor, već dvije mrljice od po 60-ak posto većine u vidu samog gradica Stoca i sela Ošanjića, tako da stvarno nemam pojma bi li oni čak i da im mi dopustimo na tim prostorima mogli napraviti svoju funkcionalnu općinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 21:39 |
|
|
NekoIme je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Ma upitno je bili Hrvati bili većina i u Varešu sa Gradom i Majdanom bez južnih sela, većina Muslimana tamo obitava u samom gradu i Majdanu, a Hrvata je 30%, a mladih 20%, bilo bi li-la možda 50% i 40% rođenih, sa Sutjeskom nema šanse, taj prostor danas ima možda 1/4-1/5 Hrvata. Uostalom sve što mi tražeimo u Varešu, oni mogu u Stocu, te su dvije općine međusobno ogledalo. Stolac i Vareš se značajno razlikuju po tome da muslimani u Stocu nemaju nikakav kompaktni etnički prostor, već dvije mrljice od po 60-ak posto većine u vidu samog gradica Stoca i sela Ošanjića, tako da stvarno nemam pojma bi li oni čak i da im mi dopustimo na tim prostorima mogli napraviti svoju funkcionalnu općinu. To je najveći problem, ali takva općina bi isto bila funkcionalnija od recimo Istočnog Drvara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 23:07 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: NekoIme je napisao/la: Stolac i Vareš se značajno razlikuju po tome da muslimani u Stocu nemaju nikakav kompaktni etnički prostor, već dvije mrljice od po 60-ak posto većine u vidu samog gradica Stoca i sela Ošanjića, tako da stvarno nemam pojma bi li oni čak i da im mi dopustimo na tim prostorima mogli napraviti svoju funkcionalnu općinu.
To je najveći problem, ali takva općina bi isto bila funkcionalnija od recimo Istočnog Drvara. Realno gledajući sve je funkcionalnije od Istočnog Drvara 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 11 sij 2026, 23:26 |
|
|
NekoIme je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
To je najveći problem, ali takva općina bi isto bila funkcionalnija od recimo Istočnog Drvara.
Realno gledajući sve je funkcionalnije od Istočnog Drvara  Pa naravno, samo kažem nije to nmgce.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 18:42 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Nemojte biti tuzni, nacrtat ce vam Ceha kartu do crkve u Olovu da okacite na zid Ma Vareš je izgubljen prije 32 godine, sve nakon toga je farsa, nikakva tuga. Slažem se s ovim. Pa većina tih Hrvata koji sad žive u Varešu, uglavnom su muslimanofilični. To je ratni dobitak Muslimana i jedina općina gdje oni nisu bili u većini a da su je uspjeli osvojit. Ja sam za poštivanje ratnih rezultata, tko je što unio u Federaciju, to treba i iznijet iz nje. Kako poslovica kaže "tko hoće veće, izgubi iz vreće" pa tako, držimo se onog što je bilo pod HVO nakon Daytona. Najveće sranje bilo je pristat na povratak izbjeglica, trebalo je stvorit etnički čiste prostore i legalizirat rezultate humanog preseljenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 21:55 |
|
|
|
a) HVO je držao Daštansko u općini Vareš. b) postoji gomila hrvatskih sela (i lokaliteta) na sjeveru općine i uz rubove. Grad sam po sebi nije pretjerano bitan, a kroz x godina će ionako postati šumom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mikimiki971
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 22:20 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mikimiki971
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 22:27 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 22:40 |
|
|
|
Vareš rođeni 2018 po FZS
Hrvati : 6 Muslimani : 39
Vareš rođen 2024 po FZS
Hrvati: 5 Muslimani: 20
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 22:45 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Vareš rođeni 2018 po FZS
Hrvati : 6 Muslimani : 39
Vareš rođen 2024 po FZS
Hrvati: 5 Muslimani: 20 Hrvati konstantni, muslimani se prepolovili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 23:00 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1265 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Kako je HVO uspio držati 1 selo? Muslimanima nije bio interes?
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 23:18 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Kako je HVO uspio držati 1 selo? Muslimanima nije bio interes? Mislim da je to selo između VRS i ARBiH bilo pa je možda i njima odgovaralo da bude i HVO tu. Šverc također.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 12 sij 2026, 23:31 |
|
|
Nije jedno selo, već su četiri. Daštansko je najveće. Da stvar bude bolja, to je bilo muslimansko selo bilo  Srbi nisu dopustili izvlačenje vojske, samo žena i djece, da su muslimani tu probali uć, na*ebali bi. Da stvar bude bolja, tu je Komšić radio neka s*anja poslije Washingtonskog sporazuma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mikimiki971
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 06 vel 2026, 18:49 |
|
|
Citat: CIK BiH je potvrdila četiri kandidatske liste koje su predložile ovjerene političke stranke, dok je ranije već bila ovjerena prijava jednog nezavisnog kandidata.
Konačna lista kandidata je zaključena, a građani Vareša će na glasačkom listiću imati ukupno pet kandidata i to Nurdina Begovića (SBiH), Stelu Terzić (HDZ BiH), Malika Rizvanovića (SDA), Igora Šimića (HDS) i nezavisnog kandidata Darija Dodika.
Kako je i od ranije poznato, redoslijed političkih subjekata i kandidata na glasačkom listiću bit će utvrđen žrijebanjem.
Birači će imati priliku da između pet kandidata izaberu novog načelnika općine.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|