HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 11:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Amnesty International: Zabrana gay parade u Budimpešti je "užasna"
PostPostano: 07 tra 2012, 13:23 

Policija je opravdala svoju odluku nemogućnošću da osigura normalno odvijanje saobraćaja

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International osudila je u petak kao "užasnu" policijsku odluku da zabrani planiranu godišnju gay paradu 7. jula u Budimpešti zbog ometanja saobraćaja.

AI u saopćenju navodi da je zabrana nesrazmjerna i neosnovana i da ne uzima u obzir prava lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transeksualaca na slobodno izražavanje i mirno okupljanje.

AI poziva policiju Budimpešte da povuče svoju odluku napominjući da je slična odluka prošle godine odbijena na sudu, prenosi mađarska novinska agencija MTI.

Policija je opravdala svoju odluku nemogućnošću da osigura normalno odvijanje saobraćaja alternativnim putevima, a advokati kažu da se ista maršruta koristi za sportske događaje i proteste demonstracije, od kojih je posljednji bio upravo jedan provladin miting.

Vrh

Naslov: Re: Amnesty International: Zabrana gay parade u Budimpešti je "užasna"
PostPostano: 07 tra 2012, 13:27 

Zabrana gay parade u Budimpešti je ....... odličan potez , sličan onome iz Beograda u koji bi se sve zemlje trebale ugledati.

Osobno nije mi lijep prizor gledati dva muškarca kako se polugoli na cesti usred grada gdje prolaze djeca bičuju, a vjerujem nije ni djeci .

Što rade doma njihova stvar, tu imaju svako pravo raditi što god žele , nismo totalitarno društvo .

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, krstjanin i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: