|
|
Stranica: 55/226.
|
[ 5630 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 13:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60230 Lokacija: DAZP HQ
|
Ovo što pišeš su početne teze s početka sukoba, ajmo reći zrdavorazumske. U medjuvremenu su Azeri ipak osvojili nešto, imaju uspjeha i incijativu i očito i morala i motivacije. Teško će ovo Armenci obraniti, i u njih se uvukao crv sumnje, pogotovo zbog napuštanja položaja, ajd sad budi siguran kad će ponovno i gdje napustiti položaj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 13:36 |
|
|
dudu je napisao/la: Ovo što pišeš su početne teze s početka sukoba, ajmo reći zrdavorazumske. U medjuvremenu su Azeri ipak osvojili nešto, imaju uspjeha i incijativu i očito i morala i motivacije. Teško će ovo Armenci obraniti, i u njih se uvukao crv sumnje, pogotovo zbog napuštanja položaja, ajd sad budi siguran kad će ponovno i gdje napustiti položaj. Nekad ulazak na teritoriju se desi zato sto te neko pusti a ne zato sto si osvojio. Neka brda ili doline su cesto neobranjive sa jedne strane tako da se tu povlacis nakon prvog metka. Tu smo bas ti i ja vec pisali na temu o Karauli Kosare u zadnjem Kosovskom ratu. A ja ne tvrdim da Azeri nisu nesto i osvojili ali je to po mojoj procjeni sitno i nebitno ako ne slome cjeli NK. Sta mislis po tvojoj procjeni do kad mogu Azeri sebi priustit da im gine stotinjak vojnika dnevno ? Ja ne djelim tvoje misljenje da vrijeme radi za Azere nego bas mislim da radi za Armence. Azeri su se pripremili na rat i napali, lako je pripremit prvi par dana i prvi par koraka bitke, jer je prilicno predvidljivo. Samo sta poslje toga sta kad se pocnu desavat stvari koje nisi predvidio? Imas prijmer ABiH i HVO-a da su prvi par napada ABiH bili prilicno uspjesni na HVO jer taj to nije ocekivao a ABiH je bila spremna na to. HVO je negdje gubio negdje se povlacio dok se nije konsoldirao, pripremio i uzvratio. A onda su ovi u ABiH ostali bez ideja jer su mislili kako je "lagano" pocelo tako ce se i zavrsit i nisu bili spremni da se nadu u defenzivnom polozaju. Onda su poceli da se desavaju izvrsne vojne pobjede HVO-a kao TVIGI 94, Ahmici, Stupni Dol itd. itd. To sto se danas svaka nasa pobjeda oznacava kao zlocin to su politicke price o tome sad necemo. Da se vratim na NK, pogledaj malo kronologiju rata. U pocetnim danima su Armenci mnogo vise ginuli a Azeri puno brze napredovali jer su imali faktor iznenadenja. Nisam upucen u vojnu moc ni jedni ni drugi ali nekako sramezljivo moram rec da ocekujem za 10ak dana da ce Armenci pocet pomalo vrcat teritorij.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 13:38 |
|
|
80-ih su imali dragovoljce kršćanske dok su na drugoj strani bili mudzahedini, danas su ostali samo mudzahedini sa poraženim pripadnicima ISIL-a.
BiH Muslimani su u ovom sukobu
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 13:49 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Zbog Armenije i šire slike moguće da če
NeHum i BiH biti na "liniji vatre".
Nadajmo se samo medijsko političko obavještajne.
Rat novi bi ovde sve zatro i bili bi na razini Bi.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 13:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24083 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Carmello Šešelj je napisao/la: BBC je napisao/la: Sasvim ih dovoljno. Što ste se napalili da ih mora biti (gusto) kao Indijaca i Meksikanaca. Treba to nahraniti i zaposliti sve. Dovoljno ih je, nije poenta da ih je nedovoljno, nego da im broj pada. I pored negativnog prirodnog priraštaja, još se i masovno iseljavaju na Zapad, a da tragedija bude potpuna, većina onih koji se iseljavaju nisu radnici na skeli i perači dupeta, nego fakultetski obrazovani ljudi, krema drušva. Demografka kretanja su im veliki problem, nemoj da si u iluziji da misliš da nisu. Da im se ne naseljavaju kao ludi ovi iz okolnih retardistana, danas bi ih bilo dvocifren broj milona stanovnika manje. Mislim da bi Rusiji idealno bilo 200 milijuna ljudi na onoliko prostranstvo i za samodostatnost. Već idu prema 140 milijuna, što je malo. Veći demografski potencijal omogućuje dobar pool za vrhunske znanstvenike u svim poljima, intelektualce, vrhunske poduzetnike. Nije isto imati pool od 100 milijuna ljudi ili pool od 200 milijuna ljudi za vrhunske inžinjere, istraživače, pronalazače i znanstvenike. Po meni trenutna demografska kretanja za Rusiju su jako nepovoljna i već polako demografski se priblizavaju donjoj granici relevantnosti. I mislim da im je 200 milijuna ljudi optimalno da budu medju TOP 3 svjetska igrača. Za biti svjetski igrač, koliko god se demografija ne smatra glavnim kriterijem, ja mislim da je ona ravnopravna s dva ostala - vojna moć i gospodarska moć. Tek kad imaš sve tri - vodiš svjetske geostrateške igre.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 13:59 |
|
|
Citat: Zbog Armenije i šire slike moguće da če
Rat novi bi ovde sve zatro i bili bi na razini Bi. Zato je bitno da se u narednom periodu ne povlače ishitreni politički potezi. Izbegavati "zaleđena žarišta", samo mir i stabilnost. Ekonomija je najbitnija. Zbog toga smo svi za Mini Šangaj svim srcem. <3
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 14:11 |
|
|
Azeri i dalje ordiniraju uz iransku granicu gdje su ta spaljena sela iz devedesetih, dok ne vidim dokaz da su negdje nesto zauzeli u filmskom obliku, kao iz ona dva tri mjesta gdje su uslikali nesto, mogu oni sebi te Alyeve presice u guzicu staviti
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 14:17 |
|
|
K:M je napisao/la: Zbog Armenije i šire slike moguće da če
Rat novi bi ovde sve zatro i bili bi na razini Bi. Nije Bosna centar svijeta !!! Luka u Neumu ni u snovima nece da sa desi pogotov ne nekakva Turska a cak ni Ruska sta je stobom ? Otsao na ljetovanje u Neum na 5 dana i sad se umislio kao strucnjak za pomorstvo ? Mogao si Barbu Busatliju nasljedit, i on je takav bio. Podsjecas me na one nase ljude sto su 91´pricali kako ce iz naseg rata izrast treci svijetski jer eto Juga/Balkan je toliko bitan. Erdo gleda kako Osmansko carstvo opet uvest u Evropu ali tu ne racuna na BiH ni 1%. Covjek dugorocno gleda preko turaka u Njemackoj i muslimana u Francuskoj to da ostvari. Nije ovo 15. stoljece da moras pregazit Balkan ako oces iz Istanbula za Paris, danas u avionu tamo stignes za 2 sata. Necu dalje u Off Topic i necu dalje na ovo replicirat. Poceo sam se zanimat za NK, i tome ocu da cujem vise a ne famoznoj luki u Neumu. To je davno zavrsena prica.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 14:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24083 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Neum je nebitan u regionalnim geostrateskim igrama, a kamoli u nekim sirim.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 14:43 |
|
|
Mene zanima da li su ovi zabrinuti za Rusiju svesni šta se dešava po EU ili je na sceni noj efekat. Glava u pesak i to. Al dobro... Da ne idem u offtopić više. Citat: Nije ovo 15. stoljece da moras pregazit Balkan ako oces iz Istanbula za Paris, danas u avionu tamo stignes za 2 sata. Mada deo pozvane ekipe ipak mora da pešači preko ovih prostora ka konačnom odredištu blagostanja Zapadne Evrope.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 14:45 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Nbgd88 je napisao/la: Citat: Zbog Armenije i šire slike moguće da če
Rat novi bi ovde sve zatro i bili bi na razini Bi. Zato je bitno da se u narednom periodu ne povlače ishitreni politički potezi. Izbegavati "zaleđena žarišta", samo mir i stabilnost. Ekonomija je najbitnija. Zbog toga smo svi za Mini Šangaj svim srcem. <3 Točno. Samo krotko i miroljubivo. Mir nema alternativu. ____----_____------______ Da odgovorim kolegama, BiH je bila kapisla 1914. Mi smo nevažni svi skupa, bitna je potpala a idealni "vremenski uvjeti". Koktel 3 naroda i vjere, koje sa ANIMALNO MRZE. Žele revanš, da satru grugog/e. Mnogi redikuli extremisti po općilištima rade to svjesno ili ne. Mržnju podgrijevaju.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:13 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Mene zanima da li su ovi zabrinuti za Rusiju svesni šta se dešava po EU ili je na sceni noj efekat. Glava u pesak i to. . EU će islamisti pregazit, tu pomoći nema, za Rusije je bilo nade donedavno.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:20 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Da se vratim na NK, pogledaj malo kronologiju rata. U pocetnim danima su Armenci mnogo vise ginuli a Azeri puno brze napredovali jer su imali faktor iznenadenja. Nisam upucen u vojnu moc ni jedni ni drugi ali nekako sramezljivo moram rec da ocekujem za 10ak dana da ce Armenci pocet pomalo vrcat teritorij. Meni se čini da je upravo obrnuto i da što rat dulje traje, da Azerima brže ide napredovanje. U svakom slučaju, iza svakog sukoba, Artsek je manji i manji. Armenci nemaju snage za uzvrate, za kontre, a Azeri su dosta odlučni u borbi i ne posustaju usprkos žrtvama. Ne čini mi se da imaju (bar zasad) neki efekt Vukovara koji bi ih demoralizirao. JNA je tako pomalo kidala Hrvatsku, no već dok je Vukovar padao ona je i gubila teritorije (Bilogora, Zap. Slavonija). Ne vidim to kod Azera, uostalom tu ima ko zna koliko mudžahedinskih frakcija.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:34 |
|
|
Ajmo povjerovat Azerima da su sve to uzeli sto kazu, onda asu uzeli sad ca. 5% povrsine NK. Zato im je trebalo sad dva tjedna ili koliko traju borbe. Sad je pitanje jel imaju oni snage za jos godinu dana borbe dok uzmu cjeli NK. Pomisli da i oni trose ogromne resurse i ne samo ljudske. Ne krijem da navijam za Armence ali mislim i da ima opravdanog razloga za optimizam.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:41 |
|
|
Ne znam zasto stalno ljudi porede ovaj rat sa balkanom, paralale sa vukovarom, krajinom, srebrenicom, to nikakve veze sa vezom nema.
Mrznja izmedju Armena i Azera je najmanje religijska, cak stavise azeri su siije a ovamo ih direktno pomazu zidovi iz Izraela i sunije iz Turske, dok siitski Iran podrzava Armene a da cirkus bude kompletan, arapaski svijet takodje podrzava Armene, Katar, SA, UAE i tako dalje.
Regionalni sukob star tko zna koliko vremena, sukob arapa i osmanlija je preko stotinu godina star, od pocetka u pozadini stoje Englezi prije svih, samo licnost Lorensa od Arabije je dovoljno malo dublje istraziti. Zatim kavkaski sukobi i neprijateljstva koja su bar desetak puta kompleksniji od nasih balkanskih.
Sto se tice Armena, sta znaci nece izdrzati, izgubice pola, cijeli NK, Armeniju, sta. Danas su u direktnim pregovorima sa NATO paktom, tamo im je kompletno izaslanstvo, ne znam sta ce dobiti od toga ali ocito su nezadovoljni Putinovim djelima a tu im ne mozes zamjeriti nista. Ovaj ih je pustio niz vodu, sto ne znaci da nece i NATO. Turska je u NATO, a zapad opcenito ima zelju poklopiti taj cijeli prostor svojom sapom. Uz ovakvog mutavog Putina, to ce i uraditi.
Tu su u sustini Armeni malo bitni jer se igraju neke igre vece od njih, ostaje samo da vidimo sta ce biti od ovog rata opcenito, ja ne vjerujem da je tu zelja Azera da osvoje NK i na tome ce stati. Ovo nije ni pocelo zbog NK, niti je to samo sukob dva naroda.
Azeri jos nisu uzeli ni 1% NK, ovo su sve prostori koje su Armeni okupirali devedesetih, spalili i unistili sva ta azerska sela. Oni kontroliraju puno vise od famoznog NK.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:54 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
crni_bombarder je napisao/la: Ne znam zasto stalno ljudi porede ovaj rat sa balkanom, paralale sa vukovarom, krajinom, srebrenicom, to nikakve veze sa vezom nema.
Mrznja izmedju Armena i Azera je najmanje religijska, cak stavise azeri su siije a ovamo ih direktno pomazu zidovi iz Izraela i sunije iz Turske, dok siitski Iran podrzava Armene a da cirkus bude kompletan, arapaski svijet takodje podrzava Armene, Katar, SA, UAE i tako dalje.
Regionalni sukob star tko zna koliko vremena, sukob arapa i osmanlija je preko stotinu godina star, od pocetka u pozadini stoje Englezi prije svih, samo licnost Lorensa od Arabije je dovoljno malo dublje istraziti. Zatim kavkaski sukobi i neprijateljstva koja su bar desetak puta kompleksniji od nasih balkanskih.
Sto se tice Armena, sta znaci nece izdrzati, izgubice pola, cijeli NK, Armeniju, sta. Danas su u direktnim pregovorima sa NATO paktom, tamo im je kompletno izaslanstvo, ne znam sta ce dobiti od toga ali ocito su nezadovoljni Putinovim djelima a tu im ne mozes zamjeriti nista. Ovaj ih je pustio niz vodu, sto ne znaci da nece i NATO. Turska je u NATO, a zapad opcenito ima zelju poklopiti taj cijeli prostor svojom sapom. Uz ovakvog mutavog Putina, to ce i uraditi.
Tu su u sustini Armeni malo bitni jer se igraju neke igre vece od njih, ostaje samo da vidimo sta ce biti od ovog rata opcenito, ja ne vjerujem da je tu zelja Azera da osvoje NK i na tome ce stati. Ovo nije ni pocelo zbog NK, niti je to samo sukob dva naroda.
Azeri jos nisu uzeli ni 1% NK, ovo su sve prostori koje su Armeni okupirali devedesetih, spalili i unistili sva ta azerska sela. Oni kontroliraju puno vise od famoznog NK. Ma kakvi. Režu im glave kao ISIL iz dosade.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:55 |
|
|
[facebook][/facebook] crni_bombarder je napisao/la: Ne znam zasto stalno ljudi porede ovaj rat sa balkanom, paralale sa vukovarom, krajinom, srebrenicom, to nikakve veze sa vezom nema.. Te usporedbe su više radi lakšeg razumijevanja, približavanja stvari ljudima ovih prosotra. Naravno da stvari nisu identične.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 15:56 |
|
|
To je predstava za malu djecu, kao da pokazu armencima da im nisu okrenuli leda.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 16:16 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Azeri jos nisu uzeli ni 1% NK, ovo su sve prostori koje su Armeni okupirali devedesetih, spalili i unistili sva ta azerska sela. Oni kontroliraju puno vise od famoznog NK. Meni je sve to sto Armenci drze unutar Azerbajdzana, NK. Zato sam dosao na neki 5% i nije oenta jel to 3 ili 8%. Nisam detaljno upoznat sa tim sta je bilo prije, volio bi bas da vidim mapu koji dio tog teritorija naseljavaju armenci a koji su uzeli azerima pa je sad prazan. Znaci da Azeri jos nisu nista uzeli gdje su stvarno naseljeni Armenci nego tek vratili izgubljeno? Kakva je zvanicna uloga Armenske drzave i vojske jel potpora samo tajna i nezvanicna ili bas salju i zvanicno vojsku itd. u NK. Mislio sam da oni zvanicno ne ucestuju u tom ratu kao sto VS nije bila u Hrvatskoj nego samo Vojska RSK a istinu svi znaju. Ako su stvarno direktno ukljuceni onda jest malo razocarajuci.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 16:32 |
|
|
Provrti samo google maps i vidjeces sela koja su spaljena, karakteristicne rusevine.
Slicno se moglo vidjeti i u Gruziji, nego su Oseti i Abhazi nakon 2008 takva sela poravnali bagerima i izgradili neke nove objekte montaznog tipa, bukvalno su gruzijska sela izbrisana sa lica zemlje. U NK azerska sela jos stoje takva, samo pogledas i vidi se tocno gdje su zivjeli Armeni.
Azeri su armenska sela u Azerbejdzanu kao i ova u Gruziji, izbrisali sa lica zemlje.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 16:37 |
|
|
A ocemu da ja poznam jel ono spaljeno 1992 ili 2020 i cije je selo ? Kazem ti nije me do sad puno zanimao ovaj konflikt.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 16:40 |
|
|
Pa vidi se sve, i gdje su rovovi iskopani, to nisu rovovi to su ogromni kompleksi transea, spaljena zemlja, bukvalno se sa satelita vidi linija razdvajanja. Malo kombiniras sa mapama, a sustini evo tu je sve okvirno sto trebas znati. NK je samo ovo bijelo, zuto je sto su Armeni okupirali od Azera a oni cak potrazuju ove crvene prostore koje oni smatraju okupiranim od Azera. Luda kuca je to. Imaju i ove cetiri pet tockica sto su enklave uz granicu
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 16:44 |
|
|
E ovo mi je zanimljiva mapa, hvala.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 21 lis 2020, 16:48 |
|
|
ovo je mapa onoga sto Azeri tvrde da su zauzeli, jedino su u ovom Hadrutu usli na teritorij nekadasnje autonomne oblasti NK. A i tu su zivjeli Azeri, cak i na cuvenoj Shushi su se naseljavali Azeri tijekom SSSR. Shusha je armenski "sveti grad" gdje su Azeri naseljavali svoje ljude u pokusaju da asimiliraju Armene na tom prostoru. NK je armenski etnicki prostor oduvijek, Staljin ga je dao tada tek formiranoj SR Azerbejdzanu, nesto kao Krim koji je poklonjen Ukrajini.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|