Naslov: Re: Zašto je Australia jedna od najpoželjenijih useljeničkih država?
Postano: 25 ruj 2012, 12:39
Prvi Australci su bili stanovnici kažnjeničkih kolonija. I jedna od najpoznatijih irskih narodnih pjesama govori o mužu koji se oprašta od žene i djece jer ga Englezi šalju u Botany Bay u Australiju, a što je danas Sydney central business district.
By a lonely harbor wall She watched the last star falling As that prison ship sailed out against the sky Sure she'll wait and hope and pray For her love in Botany Bay It's so lonely 'round the Fields of Athenry
Low lie the Fields of Athenry Where once we watched the small free birds fly Our love was on the wing we had dreams and songs to sing It's so lonely 'round the Fields of Athenry
Ako je stvar genetike, zar nije Australija nastala na kriminalcima, otok zatvor? Ili je to neki mit?
Većim dijelom mit jer su u kaznenu koloniju slali Irce, za smiješne prijestupe, tipa krađe kruha, za vrijeme velike gladi u prvoj polovici 19 stoljeća.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Postano: 25 ruj 2012, 20:34
Možda je najpoželjnija jer ljudi sebi u glavi stvore predodžbu o pješčanim plažama. Mnogi i ne znaju da bi mogli zaglaviti u nekoj pustinji,kojih u Australiji ne manjka. Ipak,u BiH je definitivno najpopularnija Skandinavija,u Hrvatskoj Kanada.
Postano: 25 ruj 2012, 20:39
Ministry of Sound je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:
Ako je stvar genetike, zar nije Australija nastala na kriminalcima, otok zatvor? Ili je to neki mit?
Većim dijelom mit jer su u kaznenu koloniju slali Irce, za smiješne prijestupe, tipa krađe kruha, za vrijeme velike gladi u prvoj polovici 19 stoljeća.
Baš to, na prave kriminalce se tad trosilo onoliko koliko kosta uze, na drugi kraj svijeta se šalju opasni elementi
Postano: 25 ruj 2012, 20:54
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24375 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
doc je napisao/la:
Prvi Australci su bili stanovnici kažnjeničkih kolonija. I jedna od najpoznatijih irskih narodnih pjesama govori o mužu koji se oprašta od žene i djece jer ga Englezi šalju u Botany Bay u Australiju, a što je danas Sydney central business district.
By a lonely harbor wall She watched the last star falling As that prison ship sailed out against the sky Sure she'll wait and hope and pray For her love in Botany Bay It's so lonely 'round the Fields of Athenry
Low lie the Fields of Athenry Where once we watched the small free birds fly Our love was on the wing we had dreams and songs to sing It's so lonely 'round the Fields of Athenry
Čaki ar la.
Odlična je. Slušao sam je prije sa Dublinersima, slušao sam je na Pecari, kad je lik/neki Irac pjevao pored mene, kad su igrali sa St Patricksom. Slušao sam i obradu Liverpoolovih navijača - Fields of Anfield road itd.,
Postano: 25 ruj 2012, 22:42
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
Ne volim australsku faunu. Sve što je najotrovnije stvoreno je tamo natrpano, od pauka (zubi za uštrcavanje otrova dugi 1-2 cm), plavoprstenasta hobotnica - ubije te za sat ili dva, nema protuotrova, postoji samo tretman po simptomima, najotrovniju puž na svijetu, isto ubije za sat ili dva, najotrovnija morska zmija..... Ministre jesam što propustio?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Postano: 25 ruj 2012, 22:45
Zadar1993 je napisao/la:
Ne volim australsku faunu. Sve što je najotrovnije stvoreno je tamo natrpano, od pauka (zubi za uštrcavanje otrova dugi 1-2 cm), plavoprstenasta hobotnica - ubije te za sat ili dva, nema protuotrova, postoji samo tretman po simptomima, najotrovniju puž na svijetu, isto ubije za sat ili dva, najotrovnija morska zmija..... Ministre jesam što propustio?
Postano: 25 ruj 2012, 22:48
Zadar1993 je napisao/la:
Kad razmisliš da u europi postoje dvije stvarno otrovne životinje koje su opasne za covjeka, da nema nekakvih oluja, u dobrom dijelu i potresa, stvarno smo blagoslovljeni
Postano: 25 ruj 2012, 22:52
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
Mar-kan je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Ne može se kući autom...
Molim?
volvoks je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Kad razmisliš da u europi postoje dvije stvarno otrovne životinje koje su opasne za covjeka, da nema nekakvih oluja, u dobrom dijelu i potresa, stvarno smo blagoslovljeni
Upravo tako, nama je najgadnija beštija crna udovica zapravo, za koju imaš protuotrov, a najgora zmijurina poskok, čiji otrov u prosjeku počne na čovjeka djelovat (ukolko nisi alergičan jasno) za 4-6 sati. Odnosno ako te ugrize stigneš popit kavu prije tretmana .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.