|
|
Stranica: 71/78.
|
[ 1943 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ćamil
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 12 ruj 2022, 20:15 |
|
|
Haram je napisao/la: neman je napisao/la: Kako četnici znaju to napuhati, taj filmić je nešto slično kao granatiranje Knina. Debili najavili 5.000 a došlo jedva 2.000. Jedva da se itko na to obazirao, budale ostale među sobom. Pa Srbi jebiga, vole da pretjeruju. :) A to sto kazes, da, trenutno je malo, ali strpimo se da sve jos malo nadodje... Čekaj da bude -9 noću, danju oko 2...
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 12 ruj 2022, 21:05 |
|
|
Haram je napisao/la: neman je napisao/la: Kako četnici znaju to napuhati, taj filmić je nešto slično kao granatiranje Knina. Debili najavili 5.000 a došlo jedva 2.000. Jedva da se itko na to obazirao, budale ostale među sobom. Pa Srbi jebiga, vole da pretjeruju. :) A to sto kazes, da, trenutno je malo, ali strpimo se da sve jos malo nadodje... Nema šanse da u Austriji dođe do većeg bunta, previše je novca vlada podlijelia. Osim toga Austrija već sada ima dosta plina do Ožujka a skladišta se i dalje pune.
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 12 ruj 2022, 21:13 |
|
|
neman je napisao/la: Haram je napisao/la:
Pa Srbi jebiga, vole da pretjeruju. :)
A to sto kazes, da, trenutno je malo, ali strpimo se da sve jos malo nadodje...
Nema šanse da u Austriji dođe do većeg bunta, previše je novca vlada podlijelia. Osim toga Austrija već sada ima dosta plina do Ožujka a skladišta se i dalje pune. Helikopterski novac ne kupuje socijalni mir. Kad krenu masovni stečaji, otkazi... Ali vama papanjerosima očito još nije jasno da ovo sve nije zbog Ukrajine. Vi slavite dva oslobođena sela u Donjim pizdićima... Ovo je Veliki reset, pod krinkom rata u Ukrajini. Pretraži malo kakve restrikcije su pokušali nametnuti nizozemskim farmerima. Traže da proizvodnja hrane bukvalno stane.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 12 ruj 2022, 21:23 |
|
|
neman je napisao/la: Haram je napisao/la:
Pa Srbi jebiga, vole da pretjeruju. :)
A to sto kazes, da, trenutno je malo, ali strpimo se da sve jos malo nadodje...
Nema šanse da u Austriji dođe do većeg bunta, previše je novca vlada podlijelia. Osim toga Austrija već sada ima dosta plina do Ožujka a skladišta se i dalje pune. Podijelili su *** do sad. Jos su to obecanja i odluke - vjerujem tek kad vidim tih pisljivih 500 na kontu koji bi kao trebali da pokriju sad sva poskupljenja do sad i u buduce..
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 12 ruj 2022, 21:34 |
|
|
Ćamil je napisao/la: neman je napisao/la: Nema šanse da u Austriji dođe do većeg bunta, previše je novca vlada podlijelia. Osim toga Austrija već sada ima dosta plina do Ožujka a skladišta se i dalje pune.
Helikopterski novac ne kupuje socijalni mir. Kad krenu masovni stečaji, otkazi... Ali vama papanjerosima očito još nije jasno da ovo sve nije zbog Ukrajine. Vi slavite dva oslobođena sela u Donjim pizdićima... Ovo je Veliki reset, pod krinkom rata u Ukrajini. Traže da proizvodnja hrane bukvalno stane. Kakve veze imaju seljaci u Holandiji sa Austrjiom? Baš nikakve, oni se protive odavno potrebnim reformama, njihov problem. Osim toga ne interesira me diskusija sa desničarima koja stalno paničare protiv svega što ne razumju. A razumju jako malo toga.
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 12 ruj 2022, 21:41 |
|
|
Holandija i Austrija su EU članice. Zemlje članice ne mogu imati samostalnu agrarnu politiku.
Što pokušavaju u jednoj zemlji, pokušat će i u drugih 27.
Ali desničar sam, ajde. Režemo ton...
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 ruj 2022, 13:50 |
|
|
Ne znam kako je u BRD-u po tom pitanju ali u Austriji nikad nije falilo ovoliko radnika kao trenutno. Pocevs od turizma, preko industrije, usluznih djelatnosti, pa sve do policije i zdravstva, obrazovnih institucija itd..
Veliki je problem to sto sve vise ljudi ne zele da rade 100 posto tj. 40 sati sedmicno,ili 38,5 zavisno od branse, a slab natalitet migracija samo djelimicno moze nadomjestiti.
I da, mamu im kapitalisticku, vi koji mislite da trziste sve regulise. Po toj logici bi plate trebale da skoce u nebesa al ***.. Cudno, a?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 ruj 2022, 13:59 |
|
|
Skočile bi plaće da neće uvesti imigrante.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1060 of 2558 - 41.44%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 ruj 2022, 14:00 |
|
|
Haram je napisao/la: Ne znam kako je u BRD-u po tom pitanju ali u Austriji nikad nije falilo ovoliko radnika kao trenutno. Pocevs od turizma, preko industrije, usluznih djelatnosti, pa sve do policije i zdravstva, obrazovnih institucija itd..
Veliki je problem to sto sve vise ljudi ne zele da rade 100 posto tj. 40 sati sedmicno,ili 38,5 zavisno od branse, a slab natalitet migracija samo djelimicno moze nadomjestiti.
I da, mamu im kapitalisticku, vi koji mislite da trziste sve regulise. Po toj logici bi plate trebale da skoce u nebesa al ***.. Cudno, a? Nije svabo lud da povisi plate i da skoce u nebesa. To je naviklo na jeftinu snagu i tako ima da ostane makar uvezli 100 milijuna imigranata
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 16 ruj 2022, 18:51 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Haram je napisao/la: Ne znam kako je u BRD-u po tom pitanju ali u Austriji nikad nije falilo ovoliko radnika kao trenutno. Pocevs od turizma, preko industrije, usluznih djelatnosti, pa sve do policije i zdravstva, obrazovnih institucija itd..
I da, mamu im kapitalisticku, vi koji mislite da trziste sve regulise. Po toj logici bi plate trebale da skoce u nebesa al ***.. Cudno, a? Nije svabo lud da povisi plate i da skoce u nebesa. To je naviklo na jeftinu snagu i tako ima da ostane makar uvezli 100 milijuna imigranata Tako nekako. Samo ne bih takav pristup bas etnoizirao jer ne mislim da se radi o "tipicno svapskom" fenomenu vec je stvar okvira u kojem cvjetaju takve turbokapitalisticke cvjecke koje bi najradje da im radnik sljaka 16 sati dnevno ko u 19. stoljecu a da mu da "stan" i hranu. Kvacice, niposto. Nit ima ikakvog smisla to sto govoris posto UPRKOS dolasku migranata iz svih EU zemalja ali i sire te plate ne skacu. Prije 10 do 20 godina si ovde gdje sam ja mogao cuti u vrh glave jugoslovenski i turski, sad ceski, slovacki, poljski, farzi, tj. dari, arapski, itd.. Dakle migranti su tu ali opet fali radnika na svakom koraku. Posto tu i tamo "saradjujem" s murijom poslovno, znam iz prve ruke da u svim pokrajinama sluzbenici moraju djelimicno da rade i do 60, 70 sati sedmicno jer im fali osoblja. Prodavacica fali na svakom koraku..et sutra da dodjes mogo bi prodavati peciva po pekarama bez problema, doduse za mizernih 1200 do 1400 netto.. ako i toliko.
|
|
Vrh |
|
|
Bonaca
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 18 ruj 2022, 21:43 |
|
|
sada diskusja 22.10h, ORF 2
IM ZENTRUM Das große Zittern - Wie lange reicht unsere Energie?
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 19 ruj 2022, 07:59 |
|
|
Haram je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nije svabo lud da povisi plate i da skoce u nebesa. To je naviklo na jeftinu snagu i tako ima da ostane makar uvezli 100 milijuna imigranata
Tako nekako. Samo ne bih takav pristup bas etnoizirao jer ne mislim da se radi o "tipicno svapskom" fenomenu vec je stvar okvira u kojem cvjetaju takve turbokapitalisticke cvjecke koje bi najradje da im radnik sljaka 16 sati dnevno ko u 19. stoljecu a da mu da "stan" i hranu. Kvacice, niposto. Nit ima ikakvog smisla to sto govoris posto UPRKOS dolasku migranata iz svih EU zemalja ali i sire te plate ne skacu. Prije 10 do 20 godina si ovde gdje sam ja mogao cuti u vrh glave jugoslovenski i turski, sad ceski, slovacki, poljski, farzi, tj. dari, arapski, itd.. Dakle migranti su tu ali opet fali radnika na svakom koraku. Posto tu i tamo "saradjujem" s murijom poslovno, znam iz prve ruke da u svim pokrajinama sluzbenici moraju djelimicno da rade i do 60, 70 sati sedmicno jer im fali osoblja. Prodavacica fali na svakom koraku..et sutra da dodjes mogo bi prodavati peciva po pekarama bez problema, doduse za mizernih 1200 do 1400 netto.. ako i toliko. Pod pojmom "svabo" i mislim na takve
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 19 ruj 2022, 18:20 |
|
|
Ulica u Gracu preimenovana u Ivica Osim Straße a i plac ispred stadiona u Gracu ce se zvati Ivica Osim Platz. Koja bi to fora bilo, zivis u Austriji i kad te pitaju za adresu ti kazes ovo.
|
|
Vrh |
|
|
Bonaca
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 04 lis 2022, 11:22 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 04 lis 2022, 12:02 |
|
|
Bonaca je napisao/la: sankcije prema rusiji imaju pozitivan utjecaj na austriju nezaposlosnost je pala na razinu prije financijske krize od 2008e na 4,4% po internacijonalnoj tabeli (5,9% po austrijskom sistemu) https://de.statista.com/statistik/daten/studie/288887/umfrage/arbeitslosenquote-in-oesterreich-nach-monaten/penznioneri će dobiti povišicu od 10,2% - 5,8%, to je svakom najmanje neto 14 x 100.- € https://www.derstandard.at/story/2000139654269/regierung-praesentiert-vier-milliarden-schweres-pensionspaket+ za svakog građananina najmanje € 500.- neto finacijske pomoći radi krize. matalici su u pregovorima postavili +10,6% na stol, čekamo što će oni izvući, svi drugi će se po njima ravanati. skaldišta plina su popunjeni 80% što je za austriju dovoljno do proljeća. došlo je vrijeme da kepecu pooštrimo sankcije Samo prdi golube. Prvo, povisica od 10 % ide samo onim penzionerima koji dobijaju minimalac. Za ostale ide "povisica" od 5 do 8,5 posto. Sto realno znaci GUBITAK jer je inflacija MNOGO veca. Drugo, tih 500 eura sam bas jucer dobio u bonovima. Mogu si ih u guzicu strpati jer sam od pocetka rata potrosio samo na benzin toliko vise da tih 500 eura jedva to da pokrije. Trece, skladista su popunjena ALI dio tog plina je namjenjen drugima, npr. Italiji. Cetvrto, preko 50% gradjana ne podrzava sankcije Rusiji a oficijelni narativ je takav kao da svaki pojedinac stoji za tog sranja. PEto..ma *** peto..mogo bi vako do sutra ali neda mi se vise. I nista manje glup ne ispadas time sto koristis te smajlice i tako cool i woke izraze poput "kepec" dok Zelenski jedva da je veci od metar i zilet.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 04 lis 2022, 12:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Imali rekordno turističko ljeto. Problem ti zaposliti ljude.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bonaca
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 04 lis 2022, 12:15 |
|
|
@ haram vidim da ti je čitanje sa razumijevanjem problem, no to je tipična pojava kod svih obožavatelja kepeca. nema problema
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 04 lis 2022, 12:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Imali rekordno turističko ljeto. Problem ti zaposliti ljude. I ne samo to, bas jucer je izbacena analiza po kojoj se negativni efekti vec osjecaju na radnom trzistu kao i to da sad slijedi sunovrat i na tom polju. Pogotovo jer ide zima i sezonski poslovi tipa Baustelle odpadaju.
|
|
Vrh |
|
|
Bonaca
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 06 lis 2022, 08:53 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 06 lis 2022, 12:51 |
|
|
Österreichische Gesellschaft für EUROPAPolitik...
Pa kretenu da nisam u odredjenim vodama mogao bi meni da solis pamet i prodajes muda pod bubrege. To je NGO. Takvi se finansiraju iz Brisela a ne grize se ruka koja te hrani (osim ako si ONO bas iznad svega i slobodan um individualac).
U Standardu diskutiras s ozbiljnim ljudima...heh. Ne, razgovaras sa picketinama ulizicama koji obozavaju da budu u rulji i da potvrdjuju ponizno vladajuci narativ..razgovaras s picketinama koje ne znau drugacije no da siluju "melden" dugmic gdje onda jos ******** *** iz moderacije dolazi i daje banove neistomisljenicima..iako se U REKLAMI kunu u pravo pojedinca na misljenje i ispoljavanje istog..i to ti kvalitet? Pa vi ste izrodi kakvih nema, treba bas tlaciti i sutati jednostavno jer nemate mrve ponosa i postenja. Vama ce - ako niko - dohakati evropski nacisti kad preuzmu ovo sranje, a preuzece posto je to nalicje i narav Evrope da vazda sklizne u nacizme kad prigusti.
|
|
Vrh |
|
|
Bonaca
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 06 lis 2022, 13:45 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 06 lis 2022, 14:55 |
|
|
Vrh gluposti je to sto si VDBa nazvao "lijevim". Kod njega ni lijeva ruka nije lijevo.
I stash ti na ovom forumu uopste ako si "zeleni liberal"?
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 09 lis 2022, 11:40 |
|
|
Hajmo Austrijanci s foruma. Ja mogu samo do 13 ali vecina do 17 casova da se skine matori zelenas.
Zaokruzite bilo koga jer je cilja da ovaj ne dobije 50 plus i da mora u drugi krug. A tamo ga ceka desni Rosenkranz pa onda moze svako sam za sebe odluciti da li da uopste glasa. Bitno je odaslati signal jer je matori sistemski kandidat, kandidat kojeg sve etablirane partije podrzavaju - ili otvoreno ili precutno tako sto nisu postavili vlastitog kandidata. I tako ga pustaju da nastupa protiv 6 manje vise nepoznatih kandidata bez gotovo ikakve partijske pozadine (osim Rosenkranz i FPÖ). Glas protiv matorog je glas protiv sankcija, glas protiv otrovanog narativa, protiv ratne psihoze, glas protiv rata i siromastine, glas protiv rusofobije.
Sve mu je maltene namjesteno kao ni jednom predsjedniku do sad koji je morao "braniti titulu". I ako sad ne prodje, to ce biti jaka poruka. Znam da su sanse male jer je tesko protiv sistemski uhodane mashinerije ali ja sam ipak mobilisao svu porodicu, dva-tri druga koji inace nebi isli.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 09 lis 2022, 16:37 |
|
|
Et…danas po prvi put u zivotu glasah za desnog kandidata. Jos sam mu navukao 5 dodatnih glasova samo danas, a mogao sam vise da nisam tek danas poceo direktno nagovarati druge ljude.
No, kad nema ljevicara, sem zajebanta iz Bierpartei punkrockera doktora medicine, no on je u biti samo drustveno ulijevo jer ima cak infirmicu neku, i kad je alernativa zeleni malogradjanin za mene je stvar jasna.
Pomalo cudan osjecaj ali cista savjest jer sam glasao za ono sta verbalno zagovara a ne za osobu kao osobu. Ustvari mi se jebe za osobom.
U pet ce rezultati pa cemo vidjeti da li ce Austrija dozivjeti politicki zemljotres koji ni jedan od etabliranih medija ne ocekuje.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 09 lis 2022, 19:22 |
|
|
Nazalost. Ali malo je falilo, pogotovo kad se uzme u obzir to da je aktualni predsjednik bio jedini kandidat politickog establishmenta u Austriji a to do sad u historiji ove drzave nikad nije bio slucaj. Dakle vazda su tu glavne partije slale kandidate u utrku, ovaj put je to ucinila samo FPÖ.
Dobio je dakle 55 posto glasova, sto pak znaci da je, oduzmemo li glasove koje je dobio drustvenoljevicarski Dominik Vlazny alias Marco Pogo, oko 38 % gradjana glasalo za:
- Smjenu trenutne vlade (u Austriji je to kao kad izgovori rijec PUC jer toga nikad nije bilo) - Ukidanje sankcija Rusiji - Zabranu dolaska dodatnih migranata u zemlju - Protiv EU i naoruzavanja Ukrajine
Ovo su teme, pored klasicnih socijalnih temica, koje su dominirale izbornu kampanju. I nisu svi ovi koji su glasali protiv predsjednika i sistema FPÖ glasaci posto se FPÖ krece trenutno na oko dvadesetak posto.
Rezimski kandidat je dakle uprkos cinjenici da je zaista sve upregnuto da se nebi desio politicki zemljotres osvojio jedva 55 posto glasova. Da je osvojio manje od 50 posto morao bi u drugi krug.
Siguran sam u to da bi vecina onih koji nisu izasli na izbore glasali protiv rezimskog kandidata - a takvih je zaista mnogo. Ne samo zato sto malogradjanluk ovde tradicionalno bolje mobilizira, svjesni su svoje klasne pripadnosti iako to nikad nebi nazvali klasom posto je to - jel - ogavni komunjizam, vec zato sto dosta ljudi koji ne idu na izbore negiraju sistem sam po sebi. Da im je neko objasnio da bi glasanjem za bilo koga sem za predsjednika istom tom sistemu pokazali srednjak, oni bi mozda i izasli. Radnici fizikaneri su nazalost dobrim dijelom izmanipulisani, ubijeni u pojam. Et ovaj jedan frend mi. Potice iz malogradjanske porodice ali je sam obicni fabricki radnik i mora svasta nesto da guta..opet izasao i glasao za Van De Bellena posto dugogodisnji, decenijski framing cini svoje, pa je tu i drustvo, jarani koji bi ga osudili, TV serije netflix prime disney - on ima sve to. Znam, i sam sam bio zrtva toga, tog framinga, tako da ih apsolutno razumijem. Ali nemaju nikakvog socijalistickog odgoja, od vrtica pa naovamo im se udara u mozgove da je to neko veliko, veliko zlo, gledaju holivudske filmove, tako da nije ni cudno. Ne osjecaju klasnu pripadnost iako ih ponizavaju Leberkässemmelom umjesto Weihnachtsfeier na racun firme. Nisu ljudi krivi, a mozda i jesu. Tendiram izmedju ko im jebe mater u picku gledaj sebe, ti si ionako povlasten, i ljutnje zbog toliko gluposti naocigled svega.
I da, kandidat za kojeg sam glasao i koji je najglasnije "lajao" protiv sankcija Rusiji i svega toga, je dobio nesto manje od 6 posto glasova. A lik je samo pravio reklamu preko svog Youtube kanala. Niko sem predsjednika i ovog kandidata FPÖ stranke nije imao plakate na javnim mjestima.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|