|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 12:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Možda nisam podrobnije pratio, ali je ovo čini mi se prvi napad koji je rezultirao žrtvom. Nije dobro. Citat: Belgija: Napadnuta džamija
U napadu na džamiju u Anderlehtu, život je izgubio njen imam, a jedna osoba je povrijeđena. Napadač je na taj vjerski objekat bacio molotovljev koktel, a policija ga je uhapsila.
Osumnjičeni je uhapšen na mjestu napada i pritvoren, rekla je portparolka policije Mari Verbeke agenciji Frans pres. Identitet osumnjičenog nije saopšten.
Prema njenim riječima, imam se vjerovatno ugušio u požaru koji je izbio, a zgrada je skoro potpuno izgorjela.
Belgijska televizija RTBF je izvijestila da se najmanje 50 osoba okupilo oko šiitske džamije. Oblast oko džamije, blizu glavnog međunarodnog željezničkog čvora Belgije, naseljena je brojnim muslimanskim imigrantima, a u toj opštini većinom žive stanovnici porijeklom iz sjeverne i centralne Afrike.
Nezavisne
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zmajček
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 12:22 |
|
|
Bruxelles: Vehabija zapalio džamiju, imam se ugušio
M.M. Utorak, 13. ožujka 2012. 10:13 Fena Napad molotovljevim koktelom na džamiju u briselskom predgrađu Anderlecht, u kojem je smrtno stradao imam, izvršio je vehabija, priopćila je policija u ponedjeljak navečer.
- Imam (47) se ugušio pokušavajući da ugasi vatru nastalu ubacivanjem zapaljene boce s benzinom kroz prozor džamije u kojoj se okupljaju šiiti, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Joel Milcke.
Napadač je uhićen, ali se njegovo ime ne navodi u policijskom priopćenju.
Policija još priopćava da je napadač pripadnik salafijskog pokreta, odnosno vehabija, i da je zapalio džamiju ogorčen zbog situacije u Siriji.
Pobornici režima sirijskog predsjednika Bašara al Asada su uglavnom šiiti iz sekte Alavita, dok pobunjenici većinom pripadaju sunitskoj struji islama, čije ekstremno krilo čine vehabije.
Napad se dogodio u ponedjeljak navečer, kada je napadač sjekirom razbio prozor džamije i unutra ubacio molotovljev koktel.
Imam, čije ime također nije navedeno, ugušio se gaseći vatru u kojoj je džamija gotovo sasvim izgorjela, a još jedna osoba je lakše ozlijeđena i nakon ukazane medicinske pomoći puštena kući, priopćila je policija.
Oko džamije, koja je i ranije bila meta napada, okupilo se više stotina ogorčenih vjernika a vlasti, uključujući gradonačelnika Anderlechta Vincenta Van Goisendhowena, apeliraju na mir i pokušavaju da smire strasti.
Na licu mjesta je i potpredsjednica belgijske Muslimanske zajednice Isabel Pray, koja je pozvala šiite u Belgiji da ostanu mirni i "ne padnu u zamku provokacije".
Islamski centar Rida, najvažnije šiitsko svetilšte u Bruxellesu, stavljen je pod jaku policijsku zaštitu.
U Belgiji živi oko pola milijuna muslimana, od kojih su velika većina suniti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lebowski
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 13:27 |
|
|
Je li BBC bio na forumu u to vrijeme?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 13:49 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Lebowski je napisao/la: Je li BBC bio na forumu u to vrijeme? Nije bio je na Jarunu u to vrijeme,alibi mu daju labud Trpimir i patak Zvonimir ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 13:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne smijete se tući između sebe.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 21:09 |
|
|
živili ti šijiti oni se cine ok . ne progone krscane i nisu poznati po progonu drugih i drugacijih
ovi suniti su ˝cigani˝ najveci
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 22:15 |
|
|
Nije cudno sto je ovaj taliban napa alevite, bilo je i pogroma nad njima, primjerice u turskoj.paradoks je slijedeci:aleviti su u turskoj poznati kao sekularni nacionalosti, kemal atatuerk im svetinja, u vojsci su vodeci sto se tice visih pozicija.cvrsto su ove islamske radikale drzali za jaja.samo tamo gubu utjecaj, kao i u siriji.u turskoj jaca ova neo osmanlijska struja.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 22:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Meni je samo macke zao. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 22:37 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Aztec je napisao/la: Meni je samo macke zao. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Bice tebi uskoro zao itekako!
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 22:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60329 Lokacija: DAZP HQ
|
klasika, međumuslimanski sektaški obračuni, to nas vjerojatno čeka i u BIH vrlo skoro.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 22:40 |
|
|
Nevolje u raju ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 22:42 |
|
|
To sekta za alevite zvuci pogrdno, ljudi se najbolje uklapaju u zapadna drustva, dosta su tolerantni.njih se mora jacati da opstanu, u turskoj, kao i u siriji.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 13 ožu 2012, 22:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Aztec je napisao/la: Meni je samo macke zao. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Bice tebi uskoro zao itekako! Ej, prijatelju, ja pogrijesio temu. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Koji si ti glupan, jebote. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 14 ožu 2012, 00:47 |
|
|
dudu je napisao/la: klasika, međumuslimanski sektaški obračuni, to nas vjerojatno čeka i u BIH vrlo skoro. na sto se referiras dudu na vehe? jel kolko znam u bih nema sijita il ima nekih stranaca?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 14 ožu 2012, 00:50 |
|
|
Ibar je napisao/la: dudu je napisao/la: klasika, međumuslimanski sektaški obračuni, to nas vjerojatno čeka i u BIH vrlo skoro. na sto se referiras dudu na vehe? jel kolko znam u bih nema sijita il ima nekih stranaca? Ja sam prije 2 godine predvidio sukob komunista i islamista. Trebao bi početi oprilike za 3 godine.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Belgija: Napadnuta džamija Postano: 14 ožu 2012, 00:51 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|