HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 20 tra 2024, 01:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 11 svi 2009, 17:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23309
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Berlusconi je opet podigao na noge europsku javnost. Točno u njegovom stilu, bez rukavica, ne bih se čudio da većina europskih politčara slično razmišlja, ali naravno, oni neće to reći:

"Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da njegova zemlja nikada neće biti multietnička i da će, u skladu s tim, Italija i dalje vraćati brodove s imigrantima u Afriku, navodi britanski "Telegraf".
"Pripadnici ljevog krila otvorili su vrata
imigrantima koji dolaze iz afričkih zemalja u želji da Italiju proglase multietničkom državom", rekao je Berlusconi i naglasio da "taj dio društvene populacije nije njegova ideja".

Sve više imigranata, naročito iz istočne Europe i Afrike, dolazi u Italiju, što je uznemirilo građane ove zemlje koja se, pored uobičajenih problema, suočava i s posljedicama globalne ekonomske krize, prenose u ponedjeljak agencije.

Pripadnici opozicije oštro su kritizirali ovu izjavu talijanskog premijera.

- Da, mi zaista nudimo drugačiju sliku. Mi želimo da Italija bude multietnička, pluralistička i slobodna! Želimo živjeti u zemlji u kojoj nije bitno kom se bogu klanjate, koje boje vam je koža ili gdje ste rođeni, već koliko ste pošteni, vrijedni i dobronamjerni prema drugima, izjavila je Giovanna Melandri, predstavnica Demokratske stranke.

I Doktori bez granica, Ujedinjene nacije i Vatikan ocijenili su ovaj Berlusconijev potez kao sraman čin nedostojan jednog premijera.

S druge strane, Berlusconi je odbacio kritike, rekavši da će ubuduće jedino oni koji ispunjavaju uvjete za politički azil moći ostati u Italiji.

- Ja ne vidim problem. Uvijek ćemo pomoći svima, pa čak i imigrantima, ukoliko dođe do nesreće na otvorenom moru. Međutim, ukoliko im u pomoć priteknemo van granica naše zemlje, imamo pravo da im ne dozvolimo ulaz u Italiju, objasnio je Berlusconi.

Talijanske vlasti vratile su prošlog tjedna šest brodova, koji su prevozili oko 1.500 imigranata, koji su se pokušali iskrcati na otok Lampedusa. Ti brodovi su potom, u pratnji obalske straže i mornarice, upućeni prema Libiji.

Italija je u prošlosti prihvaćala imigrante i upućivala ih na identifikaciju prije nego što nadležne službe procijene hoće li im biti izdat azil ili neka druga vrsta zaštite."


Preuzeto sa poskok.info

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 11 svi 2009, 17:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23309
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ovo me podsjeti na ono, kad je u Hrvatskoj Čačić jednom u "Nedjeljom u 2" govorio o poželjnim i nepoželjnim imigrantima. Dosta je i Čačić otvoreno govorio, tko bi od stranih radnika se brzo uklopio, s kim bi imali problema.

Bilo je dan-dva medijske reakcije, ali onako dosta blago. Da je izjava došla s desne strane u hrvatskoj političkoj sceni, mogu zamisliti javno čerečenje i medijski linč, od hrvatskih vrlih novinara.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 12 svi 2009, 11:33 
Offline

Pridružen/a: 07 svi 2009, 12:19
Postovi: 596
Tocno to lideru, to je bilo kad je rekao da bi on radije u HR bijele i krstene doseljenike nego crnce i muslimane ako se ne varam.
Pa budimo realni, to i je istina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 12 svi 2009, 23:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 svi 2009, 22:03
Postovi: 1446
Mogu raznorazne udruge i glasila tupiti da je višeetničnost društva nešto najljepše na svijetu ali to redovito vodi u nemire, probleme i prikrivenu mržnju čak i u najliberalnijim zemljama svijeta a pogotovo kod nas. Talijani si mogu priuštiti ovakve otvorene ispade jer su velika i moćna zemlja a da je Hrvat ovako nešto izjavio odmah bi krenula poznata procedura - fašisti, NDH, Jasenovac, genocid, bla bla bla... Da ni ne spominjem da Berlusconija ionako smatraju za poluidiota. Model višeetničnosti djeluje samo u SAD-u gdje su svi po ispravama Amerikanci a i onda si međusobno uzimaju mjeru samo što se o tome ne priča ako se baš ne mora.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 13 svi 2009, 06:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30442
Ne ovisi to samo o Berlusconiju. Italija je zemlja sa vrlo niskim natalitetom (koliko ono imaju 8-9?). Prije ili kasnije trebat će im radna snaga i morat će doći od nekud.

Nacionalna država jeste sa manje problema, ali samo ako su i svi ostali aspekti društva zdravi. Ovako mogu jedno vrijeme, ali ne koliko hoće.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

807 of 2558 - 31.55%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 13 svi 2009, 08:56 
Offline

Pridružen/a: 06 svi 2009, 14:26
Postovi: 449
Ja ne vidim nista lose u multietnicnosti (uostalom, i Hrvati koji odu zivjeti u Kanadu, USA, Svedsku itd. ocekuju da budu prihvaceni od domacina) sve dok dosljak ne pokusava nametnuti svoja pravila u domacinovoj kuci.

Takve treba nogom u dupe.

Dodje arap u Francusku i zahtjeva serijatske zakone, ma mosh misliti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 13 svi 2009, 13:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17
Postovi: 3884
Lokacija: Nanya Lakes
----------------------------------------------------------------------------------
Silvio Berlusconi, the Italian Prime Minister, appears to have made a serious verbal gaffe after telling a German TV station that the 17,000 people left homeless by the Abruzzo earthquake should consider themselves to be on a "camping weekend".

Touring camps set up for survivors of Monday’s disaster, in which at least 250 people were killed, Mr Berlusconi told a reporter from N-TV: “They have everything they need, they have medical care, hot food... Of course, their current lodgings are a bit temporary. but they should see it like a weekend of camping."



---------------------------------------------------------------------------------

Gaffe-prone Italian PM Silvio Berlusconi put his foot in it again last night after praising President-elect Barack Obama on having a great suntan.

Berlusconi, 72, made the controversial comment in Moscow during a visit to Russian President Dmitry Medvedev. He said Obama was “young, handsome and tanned”.

Widely condemned for his remark, a rattled Berlusconi, who is currently on trial for corruption, snapped: “What’s the problem? It was a compliment. If these people don’t have a sense of humour why don’t they just…”



-----------------------------------------------------------------------------------

When the inevitable controversy erupts in Italy or abroad, Mr Berlusconi often blames the "leftist press" for quoting him out of context or accuses journalists of twisting his words.

Here are some of his worst remarks:

• On Mussolini: "Mussolini never killed anyone. Mussolini used to send people on vacation in internal exile."

• On business: "Another reason to invest in Italy is that we have beautiful secretaries – superb girls."

• To a German MEP: "In Italy there is a man producing a film on Nazi concentration camps – I shall put you forward for the role of Kapo (a guard chosen from among the prisoners)."

• On left-wing voters: "I trust the intelligence of the Italian people too much to think that there are so many pricks around who would vote against their own best interests."

• In the wake of the 9/11 attacks: "We must be aware of the superiority of our civilisation, a system that has guaranteed wellbeing, respect for human rights and – in contrast with Islamic countries – respect for religious and political rights."

• On plans to base an EU food standards agency in Finland instead of Parma: "Parma is synonymous with good cuisine. The Finns don't even know what prosciutto is."

• On his career: "I don't need to go into office for the power. I have houses all over the world, stupendous boats, beautiful aeroplanes, a beautiful wife, a beautiful family. I am making a sacrifice."

• During a group photo of EU leaders in 2002 he made the horned gesture behind a Spanish minister.

• Before the 2006 election, which he lost, he said any Italian who didn't vote for him would be a "dickhead".

• On his equal opportunities minister and former model Mara Carfagna: "I'd go anywhere with you, even to a desert island. If I weren't already married, I would marry you straight away."

_________________
Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 18 svi 2009, 20:29 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5909
Dobar je Berlusconi, rekao je za Nijemce da su "arogantni plavušani". :-umirem

Glede teme, to je tričavo:

*jedno su "prave" stare nacije (Talijani, Englezi, Nijemci,..), a drugo nacije nastale kolonizacijom (Brazil, SAD, Austalija,..). Neka su treća priča neeuropske zemlje koje ovdje realno nisu tema (Kina, Vijetnam, Čad, Katar,..).

* idiotizam je prve vrste da te kolonijalne nacije (SAD, Kanada,..), kao i bivše kolonijalne sile (Britanija, Nizozemska, Francuska,..) pokušavaju nametnuti višerasni i višeetnički model zemljama koje nisu imale kolonije, koje nemaju kolonijalne repove, i u kojima vlada posve druga situacija- neovisno o tom je li njihova elita pala pod utjecaj te multi-ideologije (Danska, Poljska, Češka, Austrija, Finska, Italija,...). Sve te zemlje, kao i Hrvatska, monorasne su i monoetničke.

Kog vraga da uvozimo neasimilabilne crnce, hinduse, žute i muslimane kad nam to ne treba i od toga dobijamo samo glavobolju ? Ni Japanci ne uvoze nikoga, ni Korejci, ....koji qratz se to gura pod nos samo bijelim Europljanima ?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 21 svi 2009, 14:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2009, 10:12
Postovi: 1281
ako se baš mora uvozit radnu snagu, mislim da su najbolji izbor Ukrajinci, nije im problem savladat hrvatski jezik, lako bi se prilagodili i mnogi kroz generacije asimilirali, još jedna pogodna okolnost je to što su Ukrajinke prva liga

slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 22 svi 2009, 17:34 
Offline

Pridružen/a: 07 svi 2009, 12:19
Postovi: 596
@starfucker
Jel ima koja Zvjezdana Ukrajinka? :D

@on-topic
Ja nisam za multietnička mjesta kao sto su Francuska, Nizozemska i VB, ako vec trebamo radnu snagu, neka to radije budu Ukrajinci, Poljaci, Rumunju (tu nemislim na Cigane :D ) :-loptam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 22 svi 2009, 17:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69051
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
A oće li biti multietniĆka?

@Žepče.
Čuj Cigani radna snaga? =))

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 22 svi 2009, 20:25 
Offline

Pridružen/a: 07 svi 2009, 12:19
Postovi: 596
Kod mene rade odlicno ko komunalci :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 23 svi 2009, 00:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2009, 10:12
Postovi: 1281
Zepce Jugend je napisao/la:
@starfucker
Jel ima koja Zvjezdana Ukrajinka? :D


ima ih masa :lol:


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 24 svi 2009, 19:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58784
Lokacija: DAZP HQ
ukrajinke dabome :-oleole

ne bi bilo loše pokupiti i albance katolike s kosova, makedonije i sjeverne albanije. ove iz sjeverne albanije si već dovoze srbi iz južne srbije, pa ih još i popravoslavljuju.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 26 lip 2009, 19:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23309
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
"Talijani me vole ovakvoga kakav jesam: velikodušna, poštena, odana i pouzdana. I zato se i ne namjeravam mijenjati", rekao je u petak 72-godišnji premijer talijanskim novinarima.

Priznao je kako je možda pozvao jednog ili više "pogrešnih" gostiju, no smatra da nije učinio ništa nemoralno.
U međuvremenu su četiri članice talijanske Akademije pozvale na bojkot idućeg susreta na vrhu G-8 koji će se od 8. do 10. srpnja održati u L'Aquili.

Pozvale su da to učine i prve dame sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije te da ne doputuju u Italiju na sastanak.

Bojkotom bi pokazale neslaganje sa seksističkim i uvredljivim ponašanjem talijanskoga medijskog tajkuna prema ženama, stoji u njihovom priopćenju objavljenom u četvrtak.

Prijedlog o bojkotu dosad je potpisalo 6500 žena, prenijela je Hina.

No Berlusconi se nije dao zbuniti i u četvrtak je prijedlog članica te akademije komentirao: "Ali, što ćemo bez žena? Pa nismo valjda homoseksualci? Idući ću put sa sobom povesti nekoliko zabavljačica - punoljetnih, naravno."


Kralja. :lol: King.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 27 lip 2009, 12:16 
Offline

Pridružen/a: 07 svi 2009, 12:19
Postovi: 596
On je po meni jedan od boljih, a definitivno najsmješniji političar na svjetskoj sceni :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 28 lip 2009, 07:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17
Postovi: 3884
Lokacija: Nanya Lakes
Zepce Jugend je napisao/la:
On je po meni jedan od boljih, a definitivno najsmješniji političar na svjetskoj sceni :D


Citat:
Patricia Addario jedna je od djevojaka koje je talijansko tužiteljstvo ispitalo sumnjajući na prostituciju. Patricija tvrdi da posjeduje video snimke na kojima je s talijanskim premijerom. Vjeruje da su upravo one razlog nedavne provale u stan.

Novinarima se obratila nakon što je drugoj navodnoj Berluskonijevoj djevojci netko zapalio automobil.

"Lopovi su ostavili skupi televizor, a ukrali moje CD-e, donje rublje i haljine. Uzeli su sve što je imalo veze samnom. Bila je to čudna provala. Zašto im trebaju moji CD-i?", kazala je talijanskim medijima Addario.


:-oleole

_________________
Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 28 lip 2009, 20:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 19:55
Postovi: 174
Lokacija: Herceg Bosna
Bravo za Berluskonija. Jel treba da napravi od Italije drugu Francusku...... :-oleole :-oleole


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Berlusconi: Italija nikad neće biti multietnička
PostPostano: 05 srp 2009, 00:00 
Offline

Pridružen/a: 23 lip 2009, 22:34
Postovi: 574
Zrinski je napisao/la:
Bravo za Berluskonija. Jel treba da napravi od Italije drugu Francusku...... :-oleole :-oleole


Potpuno se slažem, Berlusconi je as, zašto bi on dopustio useljavanje u Italiju?
Bivšim kolonijalnim zemljama (Francuska,Velika Britanija,Nizozemska) se njihova kolonijalistička presezanja obijaju u glavu, i potpuno podržavam Berlusconija što ne dopušta Afrikancima itd. da ne ulaze u Italiju. Italija nije bila tako izrazito kolonistička država kao što su npr. FRA,VB,NIZ, pa tako u današnjoj Francuskoj kad im pogledaš športske reprezentacije (rukomet,nogomet itd.) Frnacuzi su zastupljeni 5-10% posto u reprezentacijama vlastite zemlje. Kada bi takav slučaj bio sa Hrvatima ja ne bih navijao za Hrvatsku.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 58 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO