HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 16 tra 2024, 23:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: bosanski musliman uhicen u americi
PostPostano: 29 srp 2009, 23:00 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 22:54
Postovi: 587
Amerikanci uhitili terorističku skupinu u kojoj je bio i jedan Bosanac

WASHINGTON - Američke vlasti uhitile su su sedam osoba iz Sjeverne Karoline, uključujući naturaliziranog Amerikanca porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Albanca s Kosova, pod optužbom da su planirali i prikupljali novac za terorističke napade u inozemstvu, između ostalog, i na Kosovu. Američki mediji javljaju da su uhićeni vođa grupe Daniel Patrick Boyd, te Anes Subašić, Hisen Šerifi, Mohamad Omar Ali Hasan, Zijad Jagi, Zakarije i Dilan Boyd.


Američki tužitelj je izjavio da je vođa te grupe Daniel Patrick Boyd, koji je iskustvo iz obuke u Afganistanu i Pakistanu od 1989. do 1992. godine iskoristio da fomira vlastitu organizaciju, koja bi trenirala borce, prikupljala novac i izvodila napade izvan granica SAD-a. Među uhićenima su i Boydova dva sina, Zakarije i Dilan. Uhićenima prijeti doživotni zatvor ukoliko budu osuđeni, javila je FTV.


Prema sedam točaka optužnice, otpečaćene u Sjevernoj Karolini, vlasti su optužile Boyda i ostale da su putovali u Gazu, Izraele, Jordan, Pakistan i na Kosovo da bi isplanirali ili angažirali ljude za napade.


Oni su optuženi za zavjeru za nabavku materijala za podršku teroristima, za zavjeru za ubojstvo, kidnapiranje i ranjavanje ljudi u inozemstvu. Boyd i ostali su, također, optuženi za vježbanje pucanja iz oružja, uglavnom iz pušaka koje imaju metke za probijanje metala, i za izvođenje vježbi u vojnom stilu.


Optužnica, u kojoj se navodi da je ova skupina bila aktivna od kraja 2006. do ovog mjeseca, ne optužuje ih da su izveli bilo kakav napad. Jedan američki dužnosnik rekao je novinarima da nema indicija da je Boydova grupa bila povezana s nekom međunarodnom militantnom organizacijom ili da je planirala napade u SAD-u.


28.8.2009.
Pincom.info

_________________
"Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Navodni Poslanik i 22 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO