|
|
Stranica: 3/9.
|
[ 217 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 01:46 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15124 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
ManInBlack je napisao/la: Opet vi o bajkama, imate temu religija i sl. Ne serite ovdje
Amidži u obećanoj zemlji udaraju na džamije, danas još jedna napadnuta blizu one što je jučer gorjela. Reci i daramu za bajke ti si ateista na baterije. Klasično Hrvatstvo.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 15:21 |
|
|
korrisnik je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Opet vi o bajkama, imate temu religija i sl. Ne serite ovdje
Amidži u obećanoj zemlji udaraju na džamije, danas još jedna napadnuta blizu one što je jučer gorjela. Reci i daramu za bajke ti si ateista na baterije. Klasično Hrvatstvo. Klasicno Hrvatstvo je primalo vase izbjeglice dok ste vi s nama ratovali
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 16:14 |
|
|
Gdje bilo sve napada za bozic ?
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 17:09 |
|
|
ZARATILI U AUSTRIJI: Muslimani posekli raspeće, hrišćani uzvratili svinjskom glavom na džamijiIncident je izazvao ogorčenje i bes turske zajednice u Austriji, a celi slučaj sada iztražuje policija. Uoči Božića jedan musliman je u Donjoj Austriji posekao raspeće u parku ispred svoje kuće BEČ - Neko je na božićno jutro okačio svinjsku glavu o kvaku ulaznih vrata džamije, koja se nalazi u ulici Damštrase (Dammstraße), u 20. bečkoj opštini. Fotografiju svinjske glave na vratima džamije koja pripada islamskom udruženju Atib, kao i popratni tekst pod naslovom „Svinjski napad“ prvi je objavio turski portal na nemačkom jeziku Haberžurnal (Haberjournal). Ova fotografija je u za veoma kratko vreme veliki broj puta podeljena na Fejsbuku, te je izazvala ogorčenje i bes turske zajednice u Austriji. Celi slučaj sada iztražuje policija. Nedavno je otvaranje ove džamije dovelo do demonstracija i izazvalo nezadovoljstvo stanovnika ove opštine, međutim u međuvremenu je došlo do smirivanja situacije. Da podsetimo da je uoči Božića Egipćanin muslimanske veroispovesti električnom testerom posekao je i oborio krst sa Isusom Hristom, visok 1,9 metara u parku ispred svoje kuće u mestu Gros Encersdorf u Donjoj Austriji, jer nije želeo da ga gleda. http://www.kurir.rs/austrija/18zaratili ... ak-1647032
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 17:32 |
|
|
korrisnik je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Opet vi o bajkama, imate temu religija i sl. Ne serite ovdje
Amidži u obećanoj zemlji udaraju na džamije, danas još jedna napadnuta blizu one što je jučer gorjela. Reci i daramu za bajke ti si ateista na baterije. Klasično Hrvatstvo. Pa obratio sam se i njemu, zar ne *
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 17:33 |
|
|
Blitz je napisao/la: Da podsetimo da je uoči Božića Egipćanin muslimanske veroispovesti električnom testerom posekao je i oborio krst sa Isusom Hristom, visok 1,9 metara u parku ispred svoje kuće u mestu Gros Encersdorf u Donjoj Austriji, jer nije želeo da ga gleda.
E baš vesela situacija, i onda bi kao trebalo svakom papku dati azil. Ali opet mislim da je 70% naspram 30% u korist normalnih useljenika.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 18:14 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15124 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ne bi me čudilo da krščani sami sebi sijeku krstove kad su mogli crkve međusobnu u ratu 90 rušiti kako ne bi sad i da optuže muslimane. Taste your medicine. Isto se tretiraju i napadi na džamije od kršćana da to muslimani rade zbog medijske pažnje. Platili nekom talibanu da ruši krstove.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 18:18 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ne bi me čudilo da krščani sami sebi sijeku krstove kad su mogli crkve međusobnu u ratu 90 rušiti kako ne bi sad i da optuže muslimane.
Bio je rat a u ratu se pamet pomuti i neki ljudi jesu radili te stvari, mene je čisto sram pojedinaca iz mog naroda koji si rušili tuđe bogomolje
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 18:25 |
|
|
i_jopet je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ne bi me čudilo da krščani sami sebi sijeku krstove kad su mogli crkve međusobnu u ratu 90 rušiti kako ne bi sad i da optuže muslimane.
Bio je rat a u ratu se pamet pomuti i neki ljudi jesu radili te stvari, mene je čisto sram pojedinaca iz mog naroda koji si rušili tuđe bogomolje Vidi ovako što do sad muslimani nisu rušili krstove u Austriji i ovo je sve nečije maslo da satanizuje muslimane i to se vidi iz aviona. Dokaz tome je odmah kontra napad na džamiju. Dakle gledano globalno, neko samo jedva čeka da gurne muslimane da sami sebe "ubiju".
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 18:37 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Vidi ovako što do sad muslimani nisu rušili krstove u Australiji ovo je sve nečije maslo da satanizuje muslimane i to se vidi iz aviona. Dokaz tome je odmah kontra napad na džamiju. Dakle gledano globalno, neko samo jedva čeka da gurne muslimane da sami sebe "ubiju". Malo je čudna ta pojava rušenja križa u Austriji to priznajem ali ima svakavog svijeta. Ja ne mislim da je u pitanju podmetanje, jednostavno čovjek dođe iz neke nazovimo primitivne sredine i nije u stanju da se prilagodi jer nije stekao drugačije životne navike. A to što je riječ uglavnom o muslimanima to je za razmišljanje, ovakve pojave su mnogo rijeđe među budistima, hindusima i sl.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 18:57 |
|
|
i_jopet je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Vidi ovako što do sad muslimani nisu rušili krstove u Australiji ovo je sve nečije maslo da satanizuje muslimane i to se vidi iz aviona. Dokaz tome je odmah kontra napad na džamiju. Dakle gledano globalno, neko samo jedva čeka da gurne muslimane da sami sebe "ubiju". Malo je čudna ta pojava rušenja križa u Austriji to priznajem ali ima svakavog svijeta. Ja ne mislim da je u pitanju podmetanje, jednostavno čovjek dođe iz neke nazovimo primitivne sredine i nije u stanju da se prilagodi jer nije stekao drugačije životne navike. A to što je riječ uglavnom o muslimanima to je za razmišljanje, ovakve pojave su mnogo rijeđe među budistima, hindusima i sl. Muslimani su meta jer se nedaju konvertovati na kršćanstvo i to ti je prije su jevreji bili samo što su oni bolje organizovani /Banke i nekad su u talu sa muslimanima kad treba zabraniti obrezivanje ujedine se ili halal kad treba zabraniti meso odmah muslimani pozovu jevreje da će biti zabranjeno i košer tako da i muslimani i jevreji igraju svoju igru ali sad su muslimani trenutna meta i to će tako biti sa većim širenjima Islama pa makar ga i primio neko bez imigranata. I sam Papa kaže vodite dijaloge sa muslimanima, mada i on je lukavi Latin sam po se bi ali eto muslimani su dužni da vode dijaloge /po Islamu/ sa nemuslimanima ali da ne ulaze puno u rasprave jer poslije tih rasprava nastaje vrijeđanje zbog razlika. Puno Islamofobije doprinosi isto konvertovanju na Islam jer narod ne voli sistem, ako nekog progoniš medijima šta to znači. Evo primjer Islamofobijom sve više i više ljudi će prelaziti na Islam jer će ih radoznalost time vući.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 19:21 |
|
|
Ko hoce to konvertirati muslimane? Muslimane po zapadnoj Europi cine Turci, Arapi i crnci, i sad ti ozbiljno mislis da njih hoce neko konvertirati??Za cega? Jos cu ti reci nesto, ti koji pokusavaju konvertirati i nabijaju na nos svoje gluposti su upravo muslimani. Eno dan nakon bozica trevin jednog poznanika Turcina, sto mislis da ce on cestitati bozic, par onako iz pristojnosti. Hoce ***, pocne on meni pricati kako su u Turskoj nasli neku alternativnu Bibliju u kojoj pise da je Isus samo prorok. Nakon sto san ga posla u picku materinu i nastavija puten mislin se kakav je to mentalni sklop. Bezobrazan, smrdljiv i odbojan mentalni sklop.
Neda njima Bog da krscani postanu kao oni sto se tice osjecaja superiornosti, razbijati i pendreceti ce ih ko mlade majmune.
Jedini ''normalni'' muslimani koje poznajen tu u Njemackoj, su tvoji i Albanci, i Aleviti. To je to. Ovo ostalo je zatucana bagra, i nije za Europu.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 19:30 |
|
|
Pa nije meni niko čestitao ni Novu Hidžretsku ako ti je čestitanje Božića od muslimana nekakva iskrenost onda si se zajebao ja jesam bio čestitao Uskrs i ima fetvi različitih za čestitanje neki dozvoljavaju neki ne ,nemuslimanskih praznika, ali eto ne osjećam to i samo prilazi preko jezika i nije od srca tako da priskačem. Ali ako meni neko čestita Božić online a desilo se eto čovjek se zabuni ili iz dobre volje ne bitno šta ću ja sad napišem i ja fala i nek ti je berićetno i vozdra a prvi neću više jesam prije ali mi nekako licemjerno prema toj osobi izgleda čestitati nešto što ne osjećam. Kad bi neko čestitao mi Božić ja sam u fazonu onom Man whatever, ravnodušan. A kad bi neki musliman kršćanu (što je i za muslimane apsurdno) čestitao Bajram onda bi se moglo reći ne da njima Allah da postanu muslimani. Nije "prsenje" ako ti neko neće čestitati blagdan to muslimani ni ne očekuju od drugih a u drugu ruku ne smatraju iskrenim jer taj ko čestita pa eto ne vjerujuje u kao što musliman vjerjuje, ili ne vjeruje ni kršćanin muslimanu ako mu čestita jer to je onako fraza, i opet svede se Božić ili Bajram na poklone baklave i hurmašice.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 19:31 |
|
|
Žele Jehovini svjedoci.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 19:47 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Pa nije meni niko čestitao ni Novu Hidžretsku ako ti je čestitanje Božića od muslimana nekakva iskrenost onda si se zajebao ja jesam bio čestitao Uskrs i ima fetvi različitih za čestitanje neki dozvoljavaju neki ne ,nemuslimanskih praznika, ali eto ne osjećam to i samo prilazi preko jezika i nije od srca tako da priskačem. Ali ako meni neko čestita Božić online a desilo se eto čovjek se zabuni ili iz dobre volje ne bitno šta ću ja sad napišem i ja fala i nek ti je berićetno i vozdra a prvi neću više jesam prije ali mi nekako licemjerno prema toj osobi izgleda čestitati nešto što ne osjećam. Kad bi neko čestitao mi Božić ja sam u fazonu onom Man whatever, ravnodušan. A kad bi neki musliman kršćanu (što je i za muslimane apsurdno) čestitao Bajram onda bi se moglo reći ne da njima Allah da postanu muslimani. Nije "prsenje" ako ti neko neće čestitati blagdan to muslimani ni ne očekuju od drugih a u drugu ruku ne smatraju iskrenim jer taj ko čestita pa eto ne vjerujuje u kao što musliman vjerjuje, ili ne vjeruje ni kršćanin muslimanu ako mu čestita jer to je onako fraza, i opet svede se Božić ili Bajram na poklone baklave i hurmašice. Ti ne kuzis poantu, dolazi lik meni i sere mi nesto o nekakvoj turskoj Bibliji, koja dokazuje da je Isus samo prorok. Dan nakon bozica! Pa ako ne zelis cestitati, bar zavezi. Bezobrazluk na n-tu.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 19:54 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Pa nije meni niko čestitao ni Novu Hidžretsku ako ti je čestitanje Božića od muslimana nekakva iskrenost onda si se zajebao ja jesam bio čestitao Uskrs i ima fetvi različitih za čestitanje neki dozvoljavaju neki ne ,nemuslimanskih praznika, ali eto ne osjećam to i samo prilazi preko jezika i nije od srca tako da priskačem. Ali ako meni neko čestita Božić online a desilo se eto čovjek se zabuni ili iz dobre volje ne bitno šta ću ja sad napišem i ja fala i nek ti je berićetno i vozdra a prvi neću više jesam prije ali mi nekako licemjerno prema toj osobi izgleda čestitati nešto što ne osjećam. Kad bi neko čestitao mi Božić ja sam u fazonu onom Man whatever, ravnodušan. A kad bi neki musliman kršćanu (što je i za muslimane apsurdno) čestitao Bajram onda bi se moglo reći ne da njima Allah da postanu muslimani. Nije "prsenje" ako ti neko neće čestitati blagdan to muslimani ni ne očekuju od drugih a u drugu ruku ne smatraju iskrenim jer taj ko čestita pa eto ne vjerujuje u kao što musliman vjerjuje, ili ne vjeruje ni kršćanin muslimanu ako mu čestita jer to je onako fraza, i opet svede se Božić ili Bajram na poklone baklave i hurmašice. Ti ne kuzis poantu, dolazi lik meni i sere mi nesto o nekakvoj turskoj Bibliji, koja dokazuje da je Isus samo prorok. Dan nakon bozica! Pa ako ne zelis cestitati, bar zavezi. Bezobrazluk na n-tu. Ma znam kad bi meni kršćanin neki rekao za Kurban bajram da je Isus se žrtvovao za kršćanstvo i da sam ja pagan sad u tom kontekstu.
|
|
Vrh |
|
|
kelvin
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 20:20 |
|
|
ovaj egipcanin sto je pilom posjekao kriz,pa treba njemu pilom glavu odsjeci,ovo ozbiljno mislim
da krscanin u turskoj,saudiji ili jemenu spali islamsku zastavu bio bi raskomadan na milijun komadica,trebamo i mi tako poceti,bez milosti
no svejedno,raduje me budjenje krscana
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 21:26 |
|
|
kelvin je napisao/la: ovaj egipcanin sto je pilom posjekao kriz,pa treba njemu pilom glavu odsjeci,ovo ozbiljno mislim
da krscanin u turskoj,saudiji ili jemenu spali islamsku zastavu bio bi raskomadan na milijun komadica,trebamo i mi tako poceti,bez milosti
no svejedno,raduje me budjenje krscana Sumnjam da bi u Turskoj tako bilo jer Turci su nekakvi postali skoroz kukavični što se tiče gay parade a kamoli reagovanja ostalih. Ono ostalo moguće jer zastava Saudije ima vjersku simboliku ona slova. I mene raduje sloboda kršćana i bacanje libarlno ateističkih okova. Bosanski zmaje Husejne kapetane Gradaščeviću.
|
|
Vrh |
|
|
kelvin
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 23:13 |
|
|
korrisnik je napisao/la: kelvin je napisao/la: ovaj egipcanin sto je pilom posjekao kriz,pa treba njemu pilom glavu odsjeci,ovo ozbiljno mislim
no svejedno,raduje me budjenje krscana Sumnjam da bi u Turskoj tako bilo jer Turci su nekakvi postali skoroz kukavični što se tiče gay parade a kamoli reagovanja ostalih. Ono ostalo moguće jer zastava Saudije ima vjersku simboliku ona slova. I mene raduje sloboda kršćana i bacanje libarlno ateističkih okova. Bosanski zmaje Husejne kapetane Gradaščeviću. jebes paradu,turci su to morali odraditi,takva je naredba od sefova,cekaj ako erdogan i islamisti jos malo ojacaju,******** ce nestati iz turske,morat ce paradirat negdje drugdje,zapamti sto sam ti rekao
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 23:51 |
|
|
2 mjeseca prije Ramazana pa Bošnjaci bi se ovakvima najebali matere, čak i oni ateistički Bošnjaci ne vole baš ******** eto apsurdno ali tako je.
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 27 pro 2014, 23:54 |
|
|
Da li holivud podgrejava antimuslimansko raspoloženje u Evropi i svetu ?
Ponekad svetu više nije potreban heroj.Ponekad je potrebno čudovište. Ovu rečenicu izgovara Vlad Drakula u filmu ''Dracula untold''. Film je ''antiislamski'' za muslimane, jer spominje turski genocid nad Hrišćanima, odnosno pojavu robovlasništva, odnosno janjičara, kao i svirepa i brutalna masovna ubistva nemuslimana i pohod na Evropu, ali u suštini u blažoj formi, pošto su Turci bili još brutalniji u stvarnosti.
Poruka je jasna, Evropi ne pomažu više heroji, nego čudovište, verovatno neko poput onoga koje se pojavilo u Nemačkoj pre nešto manje od jednog veka.
Na kraju filma Vlad Drakula se pojavljuje u sadanjem vremenu u nekom evropskom gradu, a njegov mentor koji ga je stvorio kaže ''igra može da počne.''
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 28 pro 2014, 00:02 |
|
|
Blitz je napisao/la: Da li holivud podgrejava antimuslimansko raspoloženje u Evropi i svetu ?
Ponekad svetu više nije potreban heroj.Ponekad je potrebno čudovište. Ovu rečenicu izgovara Vlad Drakula u filmu ''Dracula untold''. Film je ''antiislamski'' za muslimane, jer spominje turski genocid nad Hrišćanima, odnosno pojavu robovlasništva, odnosno janjičara, kao i svirepa i brutalna masovna ubistva nemuslimana i pohod na Evropu, ali u suštini u blažoj formi, pošto su Turci bili još brutalniji u stvarnosti.
Poruka je jasna, Evropi ne pomažu više heroji, nego čudovište, verovatno neko poput onoga koje se pojavilo u Nemačkoj pre nešto manje od jednog veka.
Na kraju filma Vlad Drakula se pojavljuje u sadanjem vremenu u nekom evropskom gradu, a njegov mentor koji ga je stvorio kaže ''igra može da počne.'' Karadžiću vodi Srbe svoje vodi Srbe svoje ... Drakula ili Vampir je čovjek koji je opsjednut vragom i takav je imao odbojnost prema krstu isto tako ako je čovjek opsjednut džinom kršćaninom tj vragom njemu smeta krst i ne može da gleda u njega dokaz tome je kršćanski egzorcizam. Onda ko pije krv od životinja svjesno je smatran đavolom u judaizmu (košera hrana) a u Islamu je haram jesti krv od životinje, a sad kad se uzme na primjer judaizam jer po njemu kršćani vjeruju onda taj drakula nije nikako bezazlen. Vampiri su možda i postojali ali ne kao mitovi da se pretvaraju u šišmiše na drugi način ja to zamišljam.Malo kad se odvadi mitologije i vrati se 300 godina unazad pa u Hrvatskoj prije 300-400 godina su morali imati krstove na poljima zbog vještica jer su se bojali takvih a da ne spominjem Srbiju koja je palila vještice za vrijem Osmanskog carstva.
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 28 pro 2014, 00:52 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Blitz je napisao/la: Da li holivud podgrejava antimuslimansko raspoloženje u Evropi i svetu ?
Na kraju filma Vlad Drakula se pojavljuje u sadanjem vremenu u nekom evropskom gradu, a njegov mentor koji ga je stvorio kaže ''igra može da počne.'' Karadžiću vodi Srbe svoje vodi Srbe svoje ... Drakula ili Vampir je čovjek koji je opsjednut vragom i takav je imao odbojnost prema krstu isto tako ako je čovjek opsjednut džinom kršćaninom tj vragom njemu smeta krst i ne može da gleda u njega dokaz tome je kršćanski egzorcizam. Onda ko pije krv od životinja svjesno je smatran đavolom u judaizmu (košera hrana) a u Islamu je haram jesti krv od životinje, a sad kad se uzme na primjer judaizam jer po njemu kršćani vjeruju onda taj drakula nije nikako bezazlen. Vampiri su možda i postojali ali ne kao mitovi da se pretvaraju u šišmiše na drugi način ja to zamišljam.Malo kad se odvadi mitologije i vrati se 300 godina unazad pa u Hrvatskoj prije 300-400 godina su morali imati krstove na poljima zbog vještica jer su se bojali takvih a da ne spominjem Srbiju koja je palila vještice za vrijem Osmanskog carstva. Ma pusti istoriju vampira, kao da si otkrio toplu vodu, nego odgledaj film. U ovom filmu glavni lik Vlad Drakula se ne plaši krsta, jer je iz ljubavi prema svom hrišćanskom narodu morao da pređe na tamnu stranu, on čak i kao vampir zadržava svoju beskonačnu ljubav prema porodici i naciji, takođe na kraju opet postaje čovek.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 28 pro 2014, 00:55 |
|
|
Blitz je napisao/la: korrisnik je napisao/la:
Karadžiću vodi Srbe svoje vodi Srbe svoje ... Drakula ili Vampir je čovjek koji je opsjednut vragom i takav je imao odbojnost prema krstu isto tako ako je čovjek opsjednut džinom kršćaninom tj vragom njemu smeta krst i ne može da gleda u njega dokaz tome je kršćanski egzorcizam. Onda ko pije krv od životinja svjesno je smatran đavolom u judaizmu (košera hrana) a u Islamu je haram jesti krv od životinje, a sad kad se uzme na primjer judaizam jer po njemu kršćani vjeruju onda taj drakula nije nikako bezazlen. Vampiri su možda i postojali ali ne kao mitovi da se pretvaraju u šišmiše na drugi način ja to zamišljam.Malo kad se odvadi mitologije i vrati se 300 godina unazad pa u Hrvatskoj prije 300-400 godina su morali imati krstove na poljima zbog vještica jer su se bojali takvih a da ne spominjem Srbiju koja je palila vještice za vrijem Osmanskog carstva.
Ma pusti istoriju vampira, kao da si otkrio toplu vodu, nego odgledaj film. U ovom filmu glavni lik Vlad Drakula se ne plaši krsta, jer je iz ljubavi prema svom hrišćanskom narodu morao da pređe na tamnu stranu, on čak i kao vampir zadržava svoju beskonačnu ljubav prema porodici i naciji, takođe na kraju opet postaje čovek. holivud a priznati ćeš da i taj film malo baca više na nacionalizam nego na kršćanstvo, jer ima nekih rituala koje Crkva ne odobrava a u ovom filmu se dešavaju. A Holivud je to, imaš i autorske slobode i onomatopeja i ostalih stilskih figura.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Budi se istok i zapad, sjever i jug Postano: 29 pro 2014, 15:16 |
|
|
29.12.2014. Zapaljena džamija na jugu ŠvedskeCitat: Kasno sinoć vatrogasne ekipe su ugasile podmetnuti požar u džamiji u gradu Eslov na jugu Švedske.
Požar je izbio u kasnim satima, a vatrogasci su ga brzom reakcijom ugasili.
Požar u džamiji Islamskog kulturnog udruženja u švedskom Eslovu nije uzrokovao ljudske, već samo materijalne gubitke.
Nadležni organi su započeli istragu o sinoćnjem incidentu, a prvi nalazi ukazuju da je požar podmetnut.
Ovo je treći napad na džamije u Švedskoj u posljednjih pet dana. U podnevnim satima 25. decembra je zapaljena džamija u gradu Eskilstuna, a u večernjim satima istog dana su razbijeni prozori na još jednoj džamiji koja se nalazi u neposrednoj blizini ranije zapaljene, javlja agencija Anadolija.
Fondacija Expo je uradila istraživanje o porastu rasizma i mržnje prema strancima u Švedskoj u kojem se navodi da je na džamije u toj zemlji ove godine izvedeno najmanje 12 napada.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|