|
|
Stranica: 4/88.
|
[ 2189 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 10 svi 2013, 22:54 |
|
|
Po Njemačkoj jako malo uzimaju državljanstva, nitko od mojih gore, ni Zagrepčani, ni Zagorci , ni Imoćani, nije uzeo njemačko državljanstvo... No, djeca nemaju hrvatsko državljanstvo, pa bi kroz koje desetljeće broj Hrvata u Njemačkoj mogao biti smiješno malen...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 10 svi 2013, 22:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60710 Lokacija: DAZP HQ
|
ma vraga ne uzimaju državljanstva, više se te mlađe generacije trse, nego stariji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 10 svi 2013, 23:00 |
|
|
Zapravo, jedan mi je uzeo njemačko državljanstvo, jer je dobio dobar posao u Njemačkoj, a naši su ga htjeli poslati u vojsku pod prijetnjom zatvora... Uz to, u hrvatskim dokumentima su ga nazvali Stevo umjesto Steve 
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 10 svi 2013, 23:01 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8174 Lokacija: Republic of Srpska
|
volvo ti si uzimao podatke sa Wikipedie?! Moram priznat da su podaci sa Wiki potpuno idiotski,kad je riječ o Srbima,a vjerovatno i o Hrvatima,ispade da Srba ima 13 miliona,što je daleko od realne cifre,koja je ne više od 11.A broj Hrvata ispade 7,mada sam uvjerenja da Hrvata nema više od 6 miliona.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 10 svi 2013, 23:05 |
|
|
ne znam koliko i dalje stoji podatak otprije 10-tak godina da hrvatsko državljanstvo ima 8 milijuna ljudi. čini mi se debelo pretjeranim.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 10 svi 2013, 23:13 |
|
|
@ stora, da, s Wiki, brojke su većinom iz raznih svjetskih statistika, osim onih okruglih koji su procjene... Tako da su ARG, BRA, Čile i Novi Zeland jedini problem...
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 10 svi 2013, 23:18 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8174 Lokacija: Republic of Srpska
|
volvo Pretpostavio sam... Samo se postavlja pitanje relevantnosti. Krećem od svog naroda,mnogo su nabudžene neke brojke,tipa da u BiH ima 1,45 miliona Srba.... Ima tu još primjera, ima i nekih umanjenih tipa Albanije i procjene... ali sve u svemu,kao što dudu reče debelo ga prenagliše sa procjenom Srba,a vjerujem i ostalih naroda s ovih područja.Biće da su korijeni i porijeklo jedno,a da je izjašnjavanje potpuno drugačije, dosta srpskih i hrvatskih imena,a malo Srba i Hrvata u tim većim zemljama,iz različitih razloga dosta ih uzima državljanstva i praktično se odriče izvornog etniciteta.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 11 svi 2013, 13:39 |
|
|
Igra brojeva i statistike. Švabice se jamačno više seksaju od ovih sa boom natalitetom,samo što švabice upražnjavaju sex radi čistog zadovoljstva,manje radi poklapanja Austrije 
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 11 svi 2013, 13:59 |
|
|
Zato će im i Njemačku poklopiti netko drugi ako tako nastave. A onda će biti kukulele.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 11 svi 2013, 14:01 |
|
|
Poklapaju Turci,poklapaju Indijci,poklapaju Poljaci,ali boli Švaba neka stvar. Švabe su te koji se pitaju,pa makar ih bilo i ispod 1/3 u Stuttgartu npr.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 28 lip 2013, 20:59 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 01 srp 2013, 18:15 |
|
|
Jermeni u Jermeniji 2001: 97.9% 2011: 98.1%
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 14 kol 2013, 09:46 |
|
|
Češka: 2001. 90.5% Česi 2011. 63.7% Česi 1991. 39% katolici 2011. 10% katolici Što je s tim ludim Česima? Zar su se zaboravili prebrojavat. Evo još jednog dokaza kako nije mudro češki dezertirati iz ratova. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 14 kol 2013, 09:54 |
|
|
na svim popisima po Europi je vidljivo da se sve veći broj ljudi ne želi izjasniti ni nacionalno, ni religiozno, od Rusije, Bugarske, pa do najupečatljivijeg primjera Češke, gdje su ti podaci groteskni i besmisleni. taj fenomen je jedino izbjegnut kod nas u Hrvatskoj gdje se doslovno zanemariv postotak (zapravo u promilima) stanovništva nije nacionalno izrazio. međutim, ne da se ni usporediti nacionalna osvještenost Hrvata i Čeha, po tom pitanju smo dva različita svijeta.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 14 kol 2013, 09:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mislim da je Perecima (ne mislim na Hrvate RH nego Perece), Češka vodilja, san i konačni cilj.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 14 kol 2013, 10:06 |
|
|
Neki dan sam nešto tražio i završim na članku od jutarnjeg i neki komentar koji ti blago digle živac. Ali je odličan taj facebook. Otvoriš ga i sve je jasno. Stronghold 3, SFR Jugoslavija - SFR Yugoslavia, Ivo Josipovic Predsjednik Republike Hrvatske, Josip Broz Tito, YUretroShop.com, Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju, Wikileaks, NARODNI HEROJI JUGOSLAVIJE, Mesa Selimovic, Izjasni se kao Jugosloven/ka na popisu, Jugoslaveni Smo Zauvijek, Putnik kroz vrijeme, GRAĐANSKI FRONT OSTALIH, Glas Razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku, Marlon Brandoi još 42 I onda ga više ne shvaćaš ozbiljno.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 14 kol 2013, 10:38 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da je Perecima (ne mislim na Hrvate RH nego Perece), Češka vodilja, san i konačni cilj. Tih 40% anacionalnih u Češkoj čini manju štetu nego 4% anacionalnih kod nas. Nema šanse da bi se iti jedan Čeh pobunio protiv Benešovih dekreta, dok mi svakog kolovoza slušamo sranja o Oluji, a o "razornoj tuđmanovskoj bosanskoj politici" da ne pričam...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 14 kol 2013, 15:17 |
|
|
http://www.lstatic.org/PDF/demographenglish.pdfjako zanimljivi podaci za Libanon, o migracijama po etničkim/vjerskim skupinama, fertilitetu za svaku skupinu, broju rezidentnog stanovništva, glasača i projekcijama za budućnost itd.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 26 kol 2013, 21:03 |
|
|
Svida mi se projekcija za buducnost Libanona !
|
|
Vrh |
|
 |
jaiv
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 27 kol 2013, 01:16 |
|
|
Da, do 2045 60-40 muslimani-kršćani. Ali... kršćani su bili većina do demografskog pomaka uslijed doseljavanja velikog broja muslimana, pretežito Palestinaca što je onda uz ostale čimbenike dovelo do građanskog rata. Može se povući paralela sa Srednjom Bosnom gdje je također demografski pomak u korist muslimana doveo do rata, uz ostale okolnosti.
To je takva religija, gdje god osjete da mogu ostvariti potpunu prevlast nasiljem, to i pokušaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 03 ruj 2013, 10:55 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ide i kod Srbina, moj Vuče. Uvali se u upravu i bere menadžersku plaću od par desetaka tisuća eura. Drinski vuk je napisao/la: E divlji prijatelju,ove Svabe sa mnom ganjaju kamioncinu sa balvanima u subarktickom pojasu,sjeverni Sibir. I nemaju desetak hiljada eura,ali imaju vise nego u Njemackoj. @doc Na sta ti to ciljas? A?  Vuče, tebi odgovara ova slika full. Samo, onda promijeni ime u ˝polarni medvjed˝ radje bolje bi odgovaralo opisu Divlja svinja5 je napisao/la: Jesi sada u sjevernom Sibiru? Tamo si valjda siguran od ustaša i mudžahedina. Kralju, kidam se od smijeha u zadnje vrijeme na tvoje izjave Kratko, jasno, inteligentno, jezgrovito, duhovito. Svinja rulz! @Vuče, što se ˝paša˝ i ˝ustaša˝ tiče, pazi se i u hladnom Arktiku, opreza nikad dosta. Neprijatelj nikad ne spava 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 03 ruj 2013, 11:24 |
|
|
BBC je napisao/la: Probajte pogoditi zašto su komunisti i partizani puno više rabili izraz "fašizam" nego "nacizam". I mislim na sve komunjare Europe. Ima veze sa kompleksima seljaka koje su podsvjesno osjećali spram Njemaca. Poslije im išli na azil i bauštelu, bježali od svog jada.
A vezano za taj "fašizam". Uvijek se lakše praviti bolji od smiješnih Italijana i Musolinija.
Marksisti i komunjare su negdje duboko u sebi svjesni da su seljačine i krkani. Točno. Toliko su jadni, zbunjeni i izgubljeni da nemogu izgovorit riječ ˝nacizam˝ već eventualno ˝naci-fašizam˝ jel seru u gaće čim čuju riječ ˝nacizam˝ a i prisjete se koliko je Hitlerova Njemačka bilo društveno-ekonomski naprednija te društveno-politički manje nakaradna i zločinačka od svih komunističkih tvorevina. Vujadin je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Islanđani imaju jako rigorozne zakone za imigraciju. Između ostalog moraš biti sličan (ostavljeno na slobodnu diskreciju službenike što znači "sličan" u praksi to znači bijelac, europskih korijena, sa dovoljnim obrazovanjem itd...) etničkim Islanđanima te kada se useliš moraš odbaciti svoje staro ime i prezime i uzeti neko od islandskih imena i prezimena. Ukratko totalno ti preprave identitet kada uđeš unutra.
Island je populaciono malo, ali samim tim i tradicionalnije društvo od drugih zemalja Zapadne Evrope. U svim naseljima van Rejkjavika, vjerovatno se svi među sobom znaju.  Prisniji su međusobni odnosi, manja je otuđenost i naravno da će porodica u takvom društvu da zadrži ključnu ulogu. Imali su malih problema i imaju još sa incestom. Mladi imaju neki program u I phonima koji provjerava k`o im je rođak u kojem koljenu, što nije ni čudo s obzirom da ih je tako malo a ogroman teritorij ehhe storaB je napisao/la: Volvo,možda nećeš vjerovati sve mi je to poznato u vezi LA,ali postavljam logično pitanje koliko su ti Hrvati zapravo zadržali hrvatskog identiteta??? (siguran sam da znaš puno više nego ja)
Što se Austrije tiče, kažem očekivao sam veću brojku,mada može biti da dosta onih koji su u Austriji,imaju dvojna državljanstva,pa se stoga tiče utisak da ih je puno više. O Gradištancima znam čitav jedan esej ;) Statistički najbrojnija etnička grupa u Austriji nakon Austrijanaca su Srbi. Vujadin je napisao/la: Drinski vuk je napisao/la: Englez nije bombardovao Beograd na Bozic. Englez nije imao Ausvic,Treblinku... Englez nije pokusao trecinu polovinu Slovena pobiti,trecinu protjerati u Sibir a trecina da mu sluzi kao roblje. Nastavi niz... Jedina gora stvar od otvorenih neprijatelja su lažni prijatelji i saveznici, a to su nama Englezi. I jedni i drugi zaslužuju mali milion Abdula, Mehmeta, Aiša i Dželila u svom dvorištu, pa nek se bave sami sobom, a ne da mrcvare druge evropske države. Pošteno i realno. Ti si uostalom najrealniji Srbin na forumu, neopterećen kojekakvim (srpskim) mitovima komunističkim i inim, dobro ne svim  Al si fakat ok forumaš, i više od toga, samo rado ispoljiš mržnju spram Muslimana pa i Hrvata ponekad, to ti zamjeram jedino ;) Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa valjda je i tada bilo teško zamisliti. Ipak, najkulturnija i najrazvijenija evropska nacija da potone na taj nivo... Zamisli se čovek.
Svaka čast za ovo. Rijetko ćeš od nekog Srbina čut ovakvo što, al ti si Jagnje ipak poseban i drago mi je da je tako :) Vujadin je napisao/la: Ja stojim pri stavu da su skučeni stanovi u neboderima smrt za natalitet.  Dobro stojiš. Općenito (veliki) gradovi, a pogotovo soliterčeki.
|
|
Vrh |
|
 |
Jeanne d'Arc
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 03 ruj 2013, 11:50 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Ja stojim pri stavu da su skučeni stanovi u neboderima smrt za natalitet.  Dobro stojiš. Općenito (veliki) gradovi, a pogotovo soliterčeki. A RH se svim silama upire da nagura što više mlade populacije u (nove) nebodere po Zagrebu, posljednja dva desetljeća. U vrijeme kada sve europske države imaju politiku srezavanja stanovništva u svojim najvećim gradovima ili bar ograničavanja rasta, ponegdje i drastičnim financijskim i mjerama prostornog planiranja. Industrijsko doba je prošlo, stanovništvo nagurano u većim gradovima je štetno za državu, pogotovo ako nema stanovništva na bacanje, ako ima područja kojima prijeti depopulacija. Manjak mozga. Dobro da je došla kriza i zaustavila nicanje novih stambenih naselja oko Zagreba jer bi ovi do sad iselili čitavu RH u Zagreb.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 03 ruj 2013, 12:31 |
|
|
doc je napisao/la: Zato će im i Njemačku poklopiti netko drugi ako tako nastave. A onda će biti kukulele. Misliš da u Europi (prvenstveno zapadnoj) u sljedećih 20ak godina neće doći na vlast neki luđak s idejama o novoj kristalnoj noći? Mađarska ima najniži natalitet u Europi (a njihov jezik nitko ne razumije). Ako se ovako nastavi Romi će dobiti svoju prvu europsku državu. Zato je kod njih i toliko jak Jobbik. Česi su katolici manje više samo na papiru bili (povjesno husiti i raznorazni heretici). Ovo za naciju, počeli su si stvarati "mega Istre" tamo. Moravsku, Šlesku... Pa se drugačije izjašnjavaju. Iako je moravski dijalekt srodniji slovačkom (bar bio prije tisućinjak godina) nego standardnom češkom, malo su pukli. Samo kao što je netko rekao, oni su puno više državotvorniji nego ovaj nas cirkus. @Dudu, čovjek bez korijena=biljka bez života. A to je trend u EU. Šarenilo, svi europljani, nitko lokalac, pa da se lakše uvezu afrički ili azijski radnici za komadićak cijene. @MoS, yup. I think that also. @Jaiv, velik komad Libanonaca ti je sad u Brazilu, lat. americi, ili u europi. Stari od Shakire je (mislim) Libanonac. Sve ide na zapad. @Jeanne, misliš da je to slučajno? Slučajni premjer i predsjednik bi rađe bili predsjednici neke druge države, a ne RH.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 20 ruj 2013, 23:59 |
|
|
Što se Rusije tiče u Rusiju se slilo jako puno mladih Rusa iz bivših sovjetskih republika, napose Ukrajine, pribaltičkih zemalja te srednjoazijskih. Radi se o milijunima mladih. U isto vrijeme slijevali su se i drugi neruski narodi, doduše ne u tolikom broju, no njihov natalitet i dalje je snažan.
Rusija je u međuvremenu povećala natalitet domicilnog stanovništva no on i dalje nemože pratiti pojedine manjinske grupe(muslimani, Kinezi)
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|