|
|
Stranica: 63/180.
|
[ 4489 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 22:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
To su teme za podforuma religija. Čiji Bog je jači i tako to. Na ovoj temi se to mjeri nosačima aviona i bombama. Što bi Židovima vrijedilo vjerovanje da nemaju moderno naoružanje. Kao i Jezidima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tuta
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 22:28 |
|
|
Cenim da nam ode šengen u trokurac. Citat: Diplomatski izvori: Francuska će u petak tražiti suspenziju SchengenaFrancuska policija provela je racije u pet gradova diljem zemlje zbog napada u kojem je, prema zadnjim informacijama, poginulo najmanje 129 ljudi ![slika](http://www.vecernji.hr/media/cache/1c/53/1c536e40f158360a9fdbb2667c75a6d3.jpg) Večernji list
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 22:35 |
|
|
Englezi vrlo oštro. Neću ništa izdvajati, pročitajte sve. Citat: How Homeland’s hunky hit-man Peter Quinn told us what our leaders just don’t dare say about ISIS and Islam
By KATIE HOPKINS FOR MAILONLINE PUBLISHED: 19:56 GMT, 16 November 2015 | UPDATED: 20:16 GMT, 16 November 2015 Don't tell me. I don't want to hear it.
I don't want to hear the attacks in Paris have nothing to do with Islam.
Because here's the rub. Any man shouting Allahu Akbar as he blows himself to paradise is an adherent of the same religion and scriptures children are forced to learn, repeat and regurgitate by Muslims clerics the world over.
Or, as Peter Quinn, the CIA hitman from Homeland, put it in a remarkably prescient episode from the current series broadcast six weeks ago: '(ISIS) has a clear strategy. A strategy which includes beheadings, crucifixions, and the revival of slavery, and it all derives from their f*cking book, the only book they ever read.'
In fact the scene when he tells the CIA and US military top brass the brutal truth about ISIS is worth reading in full:
CIA official: You said a program should be renewed. I'm asking is our strategy working? Peter Quinn: What strategy?Tell me what the strategy is and I'll tell you if it's working. [Silence] See, that right there is the problem because they - they have a strategy. They're gathering right now in Raqqa by the tens of thousands, hidden in the civilian population, cleaning their weapons and they know exactly why they're there. CIA official: Why is that? Peter Quinn: They call it the end times. What do you think the be-headings are about? The crucifixions in Deir Hafer, the revival of slavery? Do you think they make this s*** up? It's all in the book. Their f****** book. The only book they ever read - they read it all the time. They never stop. They're there for one reason and one reason only: to die for the Caliphate and usher in a world without infidels. That's their strategy and it's been that way since the seventh century. So do you really think that a few special forces teams are going to put a dent in that? CIA official: Well what would you do? Peter Quinn: Are you offering me a promotion? CIA official: I'm offering you a hypothetical. Peter Quinn: Two-hundred thousand American troops on the ground indefinitely to provide security and support for an equal number of doctors and elementary school teachers. CIA official: Well that's not going to happen. Peter Quinn: Then I better get back there. CIA official: What else? What else would make a difference? Peter Quinn: Hit reset. CIA official: Meaning what? Peter Quinn: Meaning pound Raqqa (ISIS’s stronghold) into a parking lot. No wonder that clip’s going viral.
As with 9/11, 7/7, the Charlie Hebdo massacres, and the public beheading in the UK of drummer Lee Rigby, the race to find the Paris killers has been equaled only by the rush of the usual liberal fluff-muffins to distance ‘moderate’ Muslims from the ideology of the terrorists.
The writers behind ‘Homeland’ are acutely aware of the vast gulf between what the population thinks and what the politicians would have them believe. What we are not allowed to think is that anything intrinsic to Muslim culture perpetuates these atrocities.
And what politicians would have us believe is that in no way are the acts of suicide bombers linked to a religion which encourages exactly that.
And yet parallels are easily drawn. If 27% of British Muslims had sympathy with the Charlie Hebdo attacks and 100% think homosexuality should be banned, just how wide is the gulf between mainstream Muslims and ISIS stalwarts throwing gay men from buildings or emptying Kalashnikov’s into the crowds.
In Homeland Quinn says, 'they’re there for one reason and one reason only,’ and continues, ‘to die for the Caliphate and usher in a world without infidels. That's their strategy and it's been that way since the 7th century.’
Asked about American strategy in Syria, Quinn can only look puzzled: there is no strategy. Sadly, fact is even more tragic than fiction.
Obama looks like a man stalling for time until he can hand over the keys of the White House to someone with the stomach for a fight. Francoise Hollande at least rightly said the terrorist attacks in Paris were an act of war
Even after Paris Obama looks like a man stalling for time until he can hand over the keys of the White House to someone with the stomach for a fight. Obama is talking a good game—of standing shoulder to shoulder with France.
Francoise Hollande said the terrorist attacks in Paris were an act of war. And I believe he is right. But are we gathering the armies of the European Union to help them? No. Leaders of the free world are busy tweeting empty words and taking selfies of their sad faces.
But no one is coordinating a unified defence of Western freedoms. We have singularly failed to bridge the vast gulf between sympathy and action. And if Muslims want to distance themselves from the extremists lurking at the periphery of their religion, they would be wise to walk in a different direction, to speak out against the terror behind this 'religion of peace'.
Where is this show of defiance? How often do we hear Muslim clerics denounce the actions of terrorists in their ranks? The answer is: nowhere and not enough.
Declare yourselves. Whose side are you on? Theirs or ours? Are you looking for shelter? Or harboring hate?
Liberals would like us to believe we are part of a vibrant multicultural society. The reality is that we are not a blend of cultures living together harmoniously. We are a culture on course to be eradicated by a more determined one.
Quinn says his strategy for Syria would be two-hundred thousand American troops on the ground indefinitely to provide security and support for an equal number of doctors and elementary school teachers.
Personally, I prefer his alternative option: ‘Pound Raqqah into a parking lot.'
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 22:41 |
|
|
Već kačio vojvoda Ministar na temu o TV Serijama. Njesra, kao ****** priče kako je Alija bio agent KOSa koji im nije dao da oslobode Banjoluku. A u principu, nije ni trebalo da počnu da prave sranja u tuđoj zemlji.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 22:51 |
|
|
Nije poanta u seriji. Već da se to reklo javno, na jakom UK mediju. Mada sumnjam da si uopće pročitao sve, sudeći po komentaru.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 22:52 |
|
|
Gledao sam tu epizodu. Ovaj tvoj tekst nisam :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 22:53 |
|
|
Oprošteno ti je.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 16 stu 2015, 23:57 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39885 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
FRANCUSKA IMA NOVI PLAN Svi koji otputuju u Siriju i vrate se od tamo mogli bi u kućni pritvorI sad kad netko kaže da je francuska vlada normalna ![smajl052 :smajl052](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl052.gif)
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Dr Who
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 02:31 |
|
|
daramo je napisao/la: U Sarajevu je bila osvijetljena vijećnica.
Gledam na tv francusku ambasadu u Sarajevu, to ograđeno kao zatvor a ambasada u Zagrebu u običnoj zgradi uz cestu, eto kako se zapadnjaci osjećaju sigurno u našem glavnom gradu. Danas je u FBiH dan žalosti, je li u RS i Srbiji.
Kažu dogovarali napad preko Playstationa a organizator bio uhvaćen u Grčkoj i pušten. U Republici Srpskoj ponedeljak dan žalosti. U Srbiji naprednjački dupeuvlakači zacepili čitava tri dana, u Novom Sadu greškom okrenuli naopako francusku zastavu (Đorđo Mortadela fazon) a ministar unutrašnjih poslova Dr Slina se ovako upisivao u knjigu žalosti: Privitak:
e3U8AAB85C.jpg.jpg [ 44.17 KiB | Pogledano 2081 put/a. ]
Egipćani ispali lafovi. Privitak:
XIAIxA52.jpg [ 39.75 KiB | Pogledano 2078 put/a. ]
![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Dr Who
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 02:51 |
|
|
Lepo ja kažem juče - ovo je i naš (srpski) problem. Sranje u Parizu je pokrenulo lanac događaja koji ne mogu a da i nas ne puknu. Čuda velikoga, Šengen ode u k, nemačka vlada u krizi, migrante neće niko, a svi u okruženju jedan za drugim naprasno dižu ograde. Sve to dok nama šizofreničar objašnjava da kao ludaci (tim rečima) plaćamo održavanje praznih kasarni. Dakle, u perspektivi, nije sigurno da li će migranti moći da prođu dalje, a što bi u rikverc. Dok promene rutu, koliko će ih se zapatiti u Srbiji na neodređeno vreme? Kasarne nam zvrje prazne, a zima stiže.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 05:55 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 10:19 |
|
|
Dr Who je napisao/la: Lepo ja kažem juče - ovo je i naš (srpski) problem. Sranje u Parizu je pokrenulo lanac događaja koji ne mogu a da i nas ne puknu. Čuda velikoga, Šengen ode u k, nemačka vlada u krizi, migrante neće niko, a svi u okruženju jedan za drugim naprasno dižu ograde. Sve to dok nama šizofreničar objašnjava da kao ludaci (tim rečima) plaćamo održavanje praznih kasarni. Dakle, u perspektivi, nije sigurno da li će migranti moći da prođu dalje, a što bi u rikverc. Dok promene rutu, koliko će ih se zapatiti u Srbiji na neodređeno vreme? Kasarne nam zvrje prazne, a zima stiže. Problem je isti ali nije zajednički. Da je zajednički, zajedno bismo ga i rješavali na granici Grčke i Turske. Ovako je sve prepušteno stihiji i svako će se sa svojim problemima suočavati sam i svako će gledati da svoj problem utrpa drugom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 11:00 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 13:46 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2015, 17:38 Postovi: 1754 Lokacija: Novi Sad
|
Citat: Syria - President Bashar al-Assad on Paris Attacks (Interview) | English Subtitles
![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif)
_________________ [quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 17:31 |
|
|
Citat: PARIZ POD OPSADOM Traju policijske akcije u celom gradu, otkriveno poreklo pasoša teroristehttp://www.blic.rs/Vesti/Svet/606966/PA ... -teroriste ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif)
_________________ [quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 17:34 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39885 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Francuska aktivirala članak o kolektivnoj obrani EU, Hrvatska čeka upute. Vjerovatno će se tražiti zatvaranje i kontrola granica EU ili Francuska obara šengen. Dosta je više Merkelinog ludovanja, prekipilo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 18:33 |
|
|
Kažu i da su rekli novinarima da je "islam religija mira". Potpun repertoar šupljih i prodavanja magle. Citat: 15:45 - Belgijanci priznali da su nakon masakra povezli Abdeslama iz Pariza za Brisel Belgijska policija privela je dvojicu muškaraca koji su priznali da su u subotu oko četiri ujutru povezli glavnog osumnjičenog Salaha Abdeslama iz Pariza za Brisel. Muhamed Amri (27) i Hamza Atu (21) poriču bilo kakvu umešanost u napade. Amri je rekao samo to da je u subotu "otišao u Francusku kako bi pokupio prijatelja". Policija je u stanu ovih Belgijanaca pronašla amonijum nitrat koji može biti iskorišćen za pravljenje bombi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 18:46 |
|
|
Ovakve treba u zatvor na max kaznu. Hebo on majku svoju. A čitavoj obitelji i rodbini zabraniti ulazak u EU. Citat: Ko je Podgoričanin uhapšen u Nemačkoj sa oružjem?
Tanjug | 17. 11. 2015. - 14:47h | Komentara: 3
Tim francuskih inspektora doputovao je u Nemačku kako bi saslušao Podgoričanina Vlatka Vučelića (51) koji je u toj zemlji uhapšen s arsenalom oružja devet dana pre terorističkog napada u kojem je u petak veče u Parizu izginulo 129 osoba.
Kalašnjikov nalik onim koje je Vučelić prevozio u kolima Crnogorska Uprava policije je juče sopštila da ih je Nacionalni centralni biro Interpola Pariz obavestio da se Vučelić za sada ne povezuje sa dešavanjima u Parizu.
Vest da je Vladan Vučelić uhapšen u Nemačkoj njegov brat Željko primio je sa nevericom i kako je kazao zbrka mu je u glavi. - Ne znam što da mislim. Zbrka mi je u glavi. Kada sam video na televiziji da je uhapšen sa "pola kasarne" oružja u kolima i da ga dovode u vezu sa ovim napadima, prvo sam mislio da je to neka zabuna. Da to ne može biti on. Odakle on u Nemačkoj. Nikada granicu nije prešao. I de će tamo. Po čijem dogovoru, nagovoru vidno rezigniran - ispričao je za podgoričku "Pobjedu" Željko Vučelić.
On kaže da njegov mlađi brat svesno nije mogao imati ama baš nikakve veze sa islamistima", ali da može biti da ga je neko unajmio da za neke sitne pare nešto preveze u inostranstvo ili doveze iz inostranstva, ali da je u život siguran da njegov brat nije znao šta je u automobilu.
- Milo mi je što taj metak, to oružje nije prošlo dalje. Da nekoga ocrni, da ostavi nekoga bez brata, familije. To mi je milo, a žao mi je njegove robije. Znam da ga čeka. Kako će on sam protiv velikih sila - dodaje Vučelić. On je naglasio i da je pričao je sa prijateljima svoga brata, te da niko ništa ne zna. Siguran je da je njegov brat u poslovnu kombinaciju ušao dok je on bio u banji u Igalu, od 20. do 27. oktobra i da je brat iskoristio priliku dok nije bio pod njegovim "nadzorom". Veruje da je tada izvadio i pasoš i međunarodnu vozačku dozvolu.
Poslednji put brata je vidio 31. oktobra. I sve je bilo u redu. Posle pet-šest dana shvatio je da ga nema. Zvao ga je na mobilni koji je bio isključen, pitao prijatelje. Niko ništa nije znao. Onda mu je sestra od strica rekla kako je njoj kazao da neće biti tu do nedelje, 8. novembra, da putuje u inostranstvo i da ga ne zove jer će biti u romingu.
Vučelići policiji nisu prijavili nestanak. Nadali su se da će se pojaviti. I ranije je znao da se ne javlja na telefon. Da nestane, ponekad i po mesec i duže, dok je radio u "Auto Boki".
A onda, 11. novembra, osamdesetogodišnja majka pozvala na mobilni telefon starijeg sina i rekla mu da su u Piperima neki ljudi i da traže Vladana. Bili su to ljudi iz rent-a-kara. Rekli su nam da je iznajmio automobil i da je trebalo da ga vrati 9. novembra. Pokazali nam papire. Sa njegovim imenom, brojem lične karte, potpisom, uplatom od 211 evra za sedam dana, kaže Vučelić. Slučaj nije prijavio policiji jer je smatrao da nema potrebe kada je to već uradila agencija od koje je iznajmio automobil.
Vladan Vučelić je u Nemačkoj zaustavljen 5. novembra tokom rutinske kontrole na autoputu Salcburg-Minhen, a na navigacionom sistemu u autu kao krajnja destinacija bio je obeležen Pariz, odnosno javni parking u tom gradu. Policija je u autu pronašla revolver, dvje automatske puške AK-47, dve ručne bombe, osigurače, detonatore i 200 grama eksploziva. Osim toga, u autu je bilo i nekoliko francuskih telefonskih kartica i nekoliko adresa u Parizu. U toku ispitivanje Vučelića u Nemačkoj
Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joakim Herman je za nemačke medije istakao da je u toku ispitivanje da li je i na koji način Vučelić bio u kontaktu sa teroristima koji su napravili masakar u Parizu. "Ako neko transportuje kalašnjikove, eksploziv i ručne bombe sumnja postoji. U svakom slučaju ovolika količina oružja ukazuje na terorističke namere bilo direktne ili samo u vidu snabdijevanja terorista oružjem. Na osnovu prikupljenih podataka krajnja destinacija uhapšenog bio je Pariz", kazao je Herman.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 19:34 |
|
|
Amerikanci (senatori) zaključili da je nemoguće razlikovati teroriste od mirnih migranata i ne žele primati nijednog.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 19:36 |
|
|
Citat: (Islam in Europe) Documentary how Arab and African Immigrants Destroying Europe
Jedan od boljih dokumentaraca, sve je lepo i detaljno objašnjeno ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 19:41 |
|
|
Privitak/ci: |
![1.png (122.29 KiB) Pogledano 2278 put/a. 1.png](./download/file.php?id=6119&t=1&sid=aa2da73743b62d2fe8e902f1b0baf41a)
1.png [ 122.29 KiB | Pogledano 2278 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 21:00 |
|
|
Otkazana prijateljska utakmica Njemačka - Nizozemska u Hannoveru. Neka, psihoza je najbolji neprijatelj islama. Samo nek ih rokaju i bombardiraju psihozom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 21:05 |
|
|
To Evropljane bombarduju psihozom. Islamiste treba bombardovati fosfornim bombama, psihoze već imaju dovoljno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 21:08 |
|
|
Isto i utakmica Belgija - Španjolska a na El Clasicu Španjolci kažu da će pregledavati i sendviče. Samo je pitanje do kada će ljudi trpiti ovu psihozu i krenuti u smijenu onih kojih su im ovo priredili.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 stu 2015, 21:09 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To Evropljane bombarduju psihozom. To sam i mislio. Moraju se buditi pa na bilo koji način.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|