HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 lip 2026, 02:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4515 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 181  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Francuska
PostPostano: 07 sij 2015, 17:31 

PCM je napisao/la:
Islam=zlo

Polahko, sta si se zaletio...

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 17:40 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Je li se Dežulović oĆitovao povodom ovoga. :zubati

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 17:45 

Vratit će im to Francuzi desetostruko. Imaju zajebane avio bombe.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 17:55 

Često se sjetim riječi jednog Francuza dragovoljca u hrvatskim postrojbama kad mi pričao (pričali na engleskom) kako se već godinama u Francuskoj vode pravi ulični ratovi između policije i muslimana. Sa kalašnjikovim i svim ostalim naoružanjem. I žalio mi se kako vlasti i policija stalno rade pritiske i prijetnje na vodeće medije i TV kuće da to ne objavljuju u vijestima zbog "multi-kulturalnosti" i ostalih politički-korektnih gluposti. To je bilo početkom 90-ih prije široke masovnosti Interneta i ako je suditi po njegovim riječima odvijalo se već puno godina i prije toga.

Tad sam ga slušao onako iz respekta, ali sam to pripisao njegovoj prebujnoj mašti i pretjeranoj slikovitosti opisa stvari. Poslije toga sam se puno puta sjetio njegovih riječi. Francuzima došlo do grla, više se to ne da sakrivati radi političke korektnosti.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 18:09 

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/ ... fault.aspx

Evo jos malo,nije im bilo dosta za danas,gamad odvratna

Nekad mi je Izrael bio mrzak,no sada samo znam da mi je svakim danom sve drazi,jedini znaju
kako treba sa teroristima postupat

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 18:25 

kelvin je napisao/la:

Nekad mi je Izrael bio mrzak,no sada samo znam da mi je svakim danom sve drazi

Kod mene je taj proces tekao obrnuto.
A u tome me je dodatno učvrstio i novootkriveni i neponovljivi gospodin Imran.

https://www.youtube.com/results?search_ ... ein+prevod

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 19:30 

PREŽIVELA NAPAD Naterali su me da ih pustim u redakciju, sve su ih poubijali za pet minuta (6)

Prema izveštajima medija, u severnom delu Pariza su promenili vozilo i za njima se još traga. Policija je našla automobil koji su napustili. Očevici navode da su napadači vikali: "Osvetili smo proroka!". Zaposleni u listu su se sklonili na krov zgrade, a napadači su se sukobili s policijom. Predstavnik policije Roko Kontento opisao je mesto napada kao "klanicu".

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/524933/PR ... pet-minuta

ŽRTVE KRVAVOG PIRA: Oni su ubijeni u napadu terorista u Parizu!

slika

PARIZ - Četiri od 12 žrtava napada na redakciju satiričnog nedeljnika "Šarli Ebdo" su karikaturisti tog lista, saopštilo je francusko tužilaštvo.

Karikaturiste Šara, Kabua, Volinskog i Tinjua, identifikovali su preživeli na mestu nesreće neposredno posle napada, precizirano je.

Tužilaštvo je navelo i da je još sedam osoba ranjeno u napadu, i da je četvoro od njih u teškom stanju. Dvojica napadača sa kapuljačama i u crnoj odeći, teško naoružani, upali su oko podneva u sedište tog lista, i izveli napad, nezapamćen u poslednjih 40 godina u Francuskoj.

Napadači su uzvikivali "Alahu Akbar" i "Osvetićemo proroka" pucajući po kancelarijama Šarli Ebdoa, a sa tog mesta su pobegli crnim vozilom. U Parizu je podignut nivo uzbune, a po ulicama grada brojne su policijske blokade i kontrole.

http://www.kurir.rs/planeta/zrtve-krvav ... ak-1653234

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 19:31 

Upravo imamo priliku gledati vladajucu svjetsku TV '' Dupli Arsin '' live.

Dvanaest mrtvih Francuza .
Ruzan i tragican pocetak 2015. u Francuskoj , inace clanici EU.
Slijedom one poznate poslovice , na koju se ljudi sve manje obaziru , koja kaze...
''Kad ubijes jednog covjeka , ubio si citav svijet '' Znaci , danas su u Francuskoj ubili dvanest svjetova.
Posto je dvanaest broj , hajmo jos brojeva...
Neki dan u Iraku , u kome od pocetka intervencije Zapada , dakle i Francuske ,ubijeno preko milion ljudi , a zemlja uvedena u haos ... je sirom zemlje eksplodiralo nekoliko automobila bombi .
Stradalo je 37 ljudi .
U Libiji , u cijoj se ponovnoj kolonizaciji Francuska fino isprsila , preko 600 mrtvih u zadnja dva mjeseca .
I jos desetine hiljada je mrtvih diljem svijeta u cijim ubistvima ima makar malo i francuske zasluge ..
Meni je to vise od 12 .
A na ''brojeve'' mrtvih Arapa , se vise niko ni ne obazire .. bezmalo nisu ni vjest .
Zasto su francuski zivoti vrjedniji od arapskih ?

Osim toga , misljenja sam da vazalni odnos koje EU ima sa najvecim svjetskim aktuelnim ubicom ( USA ) sve manje isplati .
Bas briga Amere , mogu kuvati do mile volje...jer , mnogo je lakse arapima preplivati Sredozemno more ( sto i rada 365 dana u godini ) nego Atlanski okean .

Do '' demokratizacija''pod vodstvom USA fasista , niko iz Libije i Sirije , Iraka ..nije bjezao .

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 19:37 

kelvin je napisao/la:

Citat:
Islamization of Europe a good thing

Rabbi Baruch Efrati believes Jews should 'rejoice at the fact that Europe is paying for what it did to us for hundreds of years by losing its identity.

A now, Europe is losing its identity in favor of another people and another religion, and there will be no remnants and survivors from the impurity of Christianity.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 73,00.html

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 19:48 

Islamska država pohvalila napad na redakciju u Parizu

Pripadnik ekstremne džihadističke organizacije Islamska država pohvalio je danas napad na francuski satirični nedeljnik u kome je jutros ubijeno 12 ljudi i rekao agenciji Rojters da je ovaj napad osveta za vređanje islama.

Naoružani napadači su jutros upali u redakciju magazina "Šarli ebdo" i ubili 12 ljudi, a joše nekoliko ranili. U ovom najtežem terorističkom napadu u Francuskoj u poslednjih nekoliko decenija ubijeni su urednici "Šarli ebdoa" i dva policajca.

"Lavovi islama su osvetili našeg Proroka", rekao je Abu Musab, Sirijac koji se bori u redovima Islamske države koja je osvojila velike delove iračke i sirijske teritorije. "Ovo su naši lavovi. To je prvi čin, a uslediće još. Neka se krstaši uplaše zato što i treba da se plaše", kazao je on, dodajući da su on i njegovi saborci srećni zbog današnjeg napada.

Abu Musab je rekao da ne zna izvršioce napada, ali je dodao da su "oni na putu emira i našeg šejka Osame (bin Ladena)". Emir je lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi.

Press online

Svarog je napisao/la:
A na ''brojeve'' mrtvih Arapa , se vise niko ni ne obazire .. bezmalo nisu ni vjest .

Nisu u pitanju životi, možda ja želim ovog meseca da posetim Pariz, jer me boli ku%ac za muslimanske zemlje, sa sve Turskom i Egiptom i njihovom egzotikom.

Možda želim da posetim Jerusalim ili opet Beč gde je sada nažalost najveća baza islamista.

Zašto bi trebalo da razmišljam o tome da li će neki pomahnitali musliman da digne sebe i druge u vazduh ili da puca na civile ?

Jesam li ja terao muslimane da ruše svoje vlade i da dovode na vlast najgore koje imaju ?
Nije valjao Gadafi ?

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 19:56 

Agathonikos je napisao/la:
kelvin je napisao/la:

nekako mislim da ih nema puno koji tumače kuran kao dotični gospodin, kojem se mora priznat da ima šmeka

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:02 

Blitz je napisao/la:

Svarog je napisao/la:

Jesam li ja terao muslimane da ruše svoje vlade i da dovode na vlast najgore koje imaju ?
Nije valjao Gadafi ?

U tvojim pitanjima je i odgovor.
Sve te zemlje arapske zemlje , koje su se svojevremeno oslobodile zapadne kolonijalne vlasti i svoje prirodne resurse su trosili po svom nahodjenju , bar mi to odavde znamo ,i bile gradilista . Imalo se, moglo se .
Samim tim , migracija iz njih je bilo neuporedivo manje .
Sad , kada su im raspomamljeni Jenkiji sa EU vazlima ,iskoristivsi trenutnu monopolarnost planetice , od kuca i zivota napravili rusevine ,jad i cemer , naravno da gule . I naravno u EU .
Posto je, ko sto rekoh , smrdljiva USA daleko.

Strasno je ovo sto cu reci , ali su ovi teroristicki akti , koje cine muslimanski ekstremisti , su statisticka greska u odnosu na drzavni terorizam Zapada ,od kojeg se pola planete pusi .

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:04 

Vujadin je napisao/la:
kelvin je napisao/la:

Citat:
Islamization of Europe a good thing

Rabbi Baruch Efrati believes Jews should 'rejoice at the fact that Europe is paying for what it did to us for hundreds of years by losing its identity.

A now, Europe is losing its identity in favor of another people and another religion, and there will be no remnants and survivors from the impurity of Christianity.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 73,00.html

mozemo i razumjeti da ima onih koji su ogorceni sto se desilo u proslosti pa pisu i razmisljaju
ovako,no takvi su manjina

kako god,dokle god zrael dize tlak ovakvim radikalima imat ce moje simpatije,no i dalje
se protivim maltretiranju i ubijanju nevinih civila koje je izrael cinio,no nitko nije
savrsen pa tako ni izraelci

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:06 

Agathonikos je napisao/la:
kelvin je napisao/la:

simpatican je ovaj gospodin imran :D

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:18 

Pantagana je napisao/la:

nekako mislim da ih nema puno koji tumače kuran kao dotični gospodin, kojem se mora priznat da ima šmeka

Gospodinu Imranu su skoro sva svjetska džamijska vrata zatvorena, izraziti je protivnik proxytalibanije i novopečenih džihad ratnika koje vidi kao judeozapadne pse rata a islamsku eshatologiju o Armagedonu (Melhama) i muslimansko savezništvo sa kuranskim Ruumom vidi u savezništvu sa Rusijom jer Ruum je po njemu Rusija a ne zapadno judeohrišćanstvo izraženo i kroz savezništvo Zapada i israela. Inače je sa Trinidad i Tobaga, veliki je kritičar Turske, Saudijske Arabije i Katara a Ameriku vidi kao nasljednicu Britanije na svjetskom tronu a Israel kao nasljednicu USA. Pod Israelom na tom tronu vidi i dolazak Melhame, pojavu Dedžala, odnosno Antihrista, dolazak Isa, odnosno Hrista.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:22 

Toliko o multikulturalnosti Francuske kako je došljaci vide.
Ma koliko se politička špica Francuske trudila pogurati one lijepe revolucionarne ideje slobode, jednakosti, bratstva nema im ništa od toga jer ovi divlji barbari koje Francuska hrani ne znaju cijeniti i poštivati išta.
Brzo bi narod mogao uzeti pravdu u svoje ruke po poznatim francuskom načinima pa bi opet mogli imati giljotine na ulicama.

Dok Europa trpi udarce i guta uvrede, gubi svoju kulturu, civilizacijske vrijednosti i demografsku homogenost Izrael trlja ruke, oni su davno načili kao se može "živjeti" pored ovih divljaka, ogradi se bedemom i žicom, nauružaj se do zuba i pucaj pa pitaj.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:33 

Svakom prema zaslugama...

Iako bi Berlin bio primjereniji ovaj tjedan...

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:36 

Kao prvo da osudim ovaj barbarski čin ubijanja.

Kao drugo ovo nisu pravi muslimani. Islam je religija ljubavi i mira.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:49 

"Ne ksenofobiji, da različitosti i toleranciji!"

Te vrijednosti ćemo braniti do smrti.

A šansa za takav kraj se povećava proporcionalno porastom broja naših dragih muslimana.

Blagodati multikulturalizma i različitosti.

Uživajmo.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:50 

Sve se vrati i naplati, treba samo napomenuti da su sami Francuzi dosta puta bili saveznici ovih divljaka koji su nama radili o glavi od Turaka do nedavnog rata, ne možeš nesmiljeno uvoziti i pomagati toliko "braće" a ne očekivati da ti sutra zabodu nož u leđa.
Pa svi urbani centri su puni muslimana, Francuska visi o koncu.

Mene samo nešto zanima, kakva je budućnost Francuske, revolucija i ustanak naroda ili Francuska šaptom pada kao Bosna dok Francuzi uživaju u šampanjcu i slušaju šansone ponavljajući mantru sloboda, jednakost, bratstvo.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 20:55 

Krasno šta kažu Francuzi, streljivo korišteno u napadu potječe iz tvornice Igman, koja je u Konjicu, u Federaciji BiH.

slika

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 21:27 

"Ljubav je jača od mržnje."

Francuzi će voliti, džihadisti će mrziti.

Pa da vidimo tko je jači!

Samo bez nasilja (sa strane onih koji vole).

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 21:49 

Oni nisu napali Francusku, ni Francuze

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 21:49 

daramo je napisao/la:
Krasno šta kažu Francuzi, streljivo korišteno u napadu potječe iz tvornice Igman, koja je u Konjicu, u Federaciji BiH.

slika

Neće valjda biti Alijini bojovnici iz rata, sa iskustvom. Teško, ali eto nije isključeno.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2015, 21:50 

BarackObama je napisao/la:

Kao drugo ovo nisu pravi muslimani. Islam je religija ljubavi i mira.

Oni i za tebe kažu da nisi pravi musliman. I dodaju uz to ublehu da je "islam religija ljubavi i mira".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4515 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 181  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: