HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 vel 2026, 19:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Incest kao pojava kod muslimana
PostPostano: 23 kol 2013, 17:47 

joe enter je napisao/la:

Zato ja kažem dasu talibani i tsali tzv.fanatici zapravo pravi vernici , a ovi drugi su moderni koji veru prilagođavaju trenutku ili okolini u kojoj se nalaze.
Zato ja uvek furam svoj stav da su svi moderni vernici obične licemerne seronje , i takođe uvek govorim da je religija kriva a ne ljudi tj.ona ih je dodatno napravila blesavim.

Nemoj biti jedan od onih koji vjeruju u ono što ŽELE da je istna, a ne ono što JEST.
Islam nikad ne potencira nasilje (osim u slučaju odbrane) i ne možeš te krvoločnike poistovjećivati sa islamom.
Nemoj me razočarati sad kad sam izjavila sa si mi OK u svakom pogledu.
Talibani i vehabije su otpaci, sektaši, odmetnici, kako hoćeš. To je stavi i islamske zajednice u BiH.

Citat:
Pogledaj šta kaže kuran o ženama

4.34 Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!

Da, taj citat je jako popularan među nemuslimanima :D

Samo ću kopirati bivšeg člana ovog foruma Hamzu Yusufa

Citat:
-Žene eh.žene...stalno je to u žiži oko islama.
Postoji ajet jedan jedini u Kur'anu koji daje dozvolu da se žena udari i navešću ga ali prije toga treba reći nešto bitno.
Skoro svako drugi ajet ima svoj kontext odnosno kako znamo da Kur'an nije objavljen odjednom nego su ti ajeti dolazili vremenom i svaki je objašnjavao kako se postaviti prema nekom događaju koji se konkretno desio u tom periodu objave.
Dakle u arapskom surovom plemenskom društvu žena je bila isto što i predmet ,mogao si je ubiti (arapi su često svoje novorođene kćeri žive zakopavali) bez da odgovaraš, naslijediti ,nije imala pravo skoro ni na šta .
u tom takvom društvu dolazi Objava koja zabranjuje ubijanje ,ne dozvoljava da se žena može naslijediti, daje joj pravo da naslijeđuje imovinu , uvodi obavezu muškarcima davanja bračnog poklona u novcu prije braka, dozvoljava ženi da se razvede.
ajet o kojem sam gore pričao se desio zbog slijedećeg : jedna žena je bila udana i prilično problematična prema mužu ,nisu se nikako slagali ali nije mu davala razvod ,vjerovatno jer ga je voljela.
Jednog dana je došla kod Muhameda a.s. i požalila mu se da ju je muž ošamario te je Muhamed a.s. odmah rekao : "odmazda !" tj da muškarcu treba udariti šamar . Znači to je bilo 15-ak godina nakon što su ih smatrali predmetima.
Onda je objavljen ajet povodom tog slučaja :
Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti. A onih čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik! (Nisa-Žene)

Dakle to je taj famozni ajet od preko 6000 koji se nalaze u Kur'anu

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 17:49 

Sayuri je napisao/la:
Znači ako bih išla vašim putem sad bih trebala tvrditi da je katoličanstvo bolesna religija jer se žene Hrvati rođaci.
U katoličanstvu jasno stoji da ženidba između rođaka po ravnoj liniji nije uopšte dozvoljena, a po bočnoj liniji dozvoljena je između rođaka u četvrtom koljenu. Je li to spriječilo Hrvate da žene rođake? Nije. Može li se za to osuditi katoličanstvo na način kako ste vi osudili islam zbog običaja da se žene rođaci koji su eto slučajno muslimani, a vjernici očito nisu?
Ne može.
Hrvati čak idu korak dalje. Prije se to možda moglo opravdati zbog izolovanosti, neupućenosti.

Ima svuda takvih ljudi, ali najviše u muslimanskim zemljama. Isto kao i pedofilnih brakova. To je činjenica bez obzira što se te stvari dešavaju i drugdje po svijetu...

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 17:52 

pozitivac je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:
Znači ako bih išla vašim putem sad bih trebala tvrditi da je katoličanstvo bolesna religija jer se žene Hrvati rođaci.
U katoličanstvu jasno stoji da ženidba između rođaka po ravnoj liniji nije uopšte dozvoljena, a po bočnoj liniji dozvoljena je između rođaka u četvrtom koljenu. Je li to spriječilo Hrvate da žene rođake? Nije. Može li se za to osuditi katoličanstvo na način kako ste vi osudili islam zbog običaja da se žene rođaci koji su eto slučajno muslimani, a vjernici očito nisu?
Ne može.
Hrvati čak idu korak dalje. Prije se to možda moglo opravdati zbog izolovanosti, neupućenosti.

Ima svuda takvih ljudi, ali najviše u muslimanskim zemljama. Isto kao i pedofilnih brakova. To je činjenica bez obzira što se te stvari dešavaju i drugdje po svijetu...

Moguće. Posebno zato što su u zadnjih 15 godina mediji opsjednuti islamom, talibanima, vehabijama i nikad ništa pozitivno neće napisati. Samo traže nekakve negativnosti jer je cilj da se muslimani što više oblate. To je isto kao što se na ovom forumu lijepe samo negativne vijesti o Bošnjacima kako bi se što više potakla mržnja prema njima.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 17:57 

Citat:
LONDON: Britain's huge Pakistani community should be legally prevented from marrying first cousins, a Labour Party MP has declared, after new research showed Pakistani families produced an alarming 30% of the UK's genetically diseased children.

The research, conducted by the BBC and broadcast to a shocked nation on Tuesday, found that at least 55% of the community was married to a first cousin.

This is thought to be linked to the probability that a British Pakistani family is at least 13 times more likely than the general population to have children with recessive genetic disorders.

The research found that while British Pakistanis accounted for just 3.4% of all births, they had 30% of all British children with recessive disorders and a higher rate of infant mortality.

On Wednesday, Ann Cryer, the outspoken Labour MP for the Pakistani-populated Yorkshire constituency of Keighley, said it was time to stop being "politically correct."

With foresight, she insisted "it's not racist" to discuss the need for Britain's Pakistanis to adopt a different lifestyle and look outside their families for husbands and wives.

http://articles.timesofindia.indiatimes ... is-cousins

Reče laburistica, čija stranka se inače bori za prava muslimana i dobiva izbore u četvrtima gdje oni žive...

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:05 

Pozitivac pa naravno da treba spriječiti takve brakove. Svim muškarcima kojima takvo nešto samo padne na pamet odrezala bih spolovilo tupim žiletom.

Žene i danas ispaštaju u svim dijelovima svijeta. I u poslu i u svim sferama. Ni u 21. stoljeću nisu ravnopravne muškarcima i tako će biti Boga pitaj do kada.
Baš sam nedavno čitala knjigu Zaljubljena Peonija u kojoj je radnja smještena u 17. stoljeće.
Opisuju kinesku tradiciju podvezivanja stopala dugu hiljadu godina. Ženi su se u šestoj ili sedmoj godini lomila stopala, a onda bi se zdrobljene kosti oblikovale, prsti bi se podvlačili pod taban, pa bi se noga zamotala u platno kako bi se spriječio njen rast. Te žene su bile skoro invalidi. Na nogama dugim 7-10cm nisu mogle hodati ni 10 metara a da se ne umore, a to se sve radilo jer su muškarci voljeli takva stopala.
U svakoj kulturi ima nešto takvo jbg...
Uvijek sve po ženama.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:23 

Sayuri je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Zato ja kažem dasu talibani i tsali tzv.fanatici zapravo pravi vernici , a ovi drugi su moderni koji veru prilagođavaju trenutku ili okolini u kojoj se nalaze.
Zato ja uvek furam svoj stav da su svi moderni vernici obične licemerne seronje , i takođe uvek govorim da je religija kriva a ne ljudi tj.ona ih je dodatno napravila blesavim.

Nemoj biti jedan od onih koji vjeruju u ono što ŽELE da je istna, a ne ono što JEST.
Islam nikad ne potencira nasilje (osim u slučaju odbrane) i ne možeš te krvoločnike poistovjećivati sa islamom.
Nemoj me razočarati sad kad sam izjavila sa si mi OK u svakom pogledu.
Talibani i vehabije su otpaci, sektaši, odmetnici, kako hoćeš. To je stavi i islamske zajednice u BiH.

Citat:
Pogledaj šta kaže kuran o ženama

4.34 Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!

Da, taj citat je jako popularan među nemuslimanima :D

Samo ću kopirati bivšeg člana ovog foruma Hamzu Yusufa

Citat:
-Žene eh.žene...stalno je to u žiži oko islama.
Postoji ajet jedan jedini u Kur'anu koji daje dozvolu da se žena udari i navešću ga ali prije toga treba reći nešto bitno.
Skoro svako drugi ajet ima svoj kontext odnosno kako znamo da Kur'an nije objavljen odjednom nego su ti ajeti dolazili vremenom i svaki je objašnjavao kako se postaviti prema nekom događaju koji se konkretno desio u tom periodu objave.
Dakle u arapskom surovom plemenskom društvu žena je bila isto što i predmet ,mogao si je ubiti (arapi su često svoje novorođene kćeri žive zakopavali) bez da odgovaraš, naslijediti ,nije imala pravo skoro ni na šta .
u tom takvom društvu dolazi Objava koja zabranjuje ubijanje ,ne dozvoljava da se žena može naslijediti, daje joj pravo da naslijeđuje imovinu , uvodi obavezu muškarcima davanja bračnog poklona u novcu prije braka, dozvoljava ženi da se razvede.
ajet o kojem sam gore pričao se desio zbog slijedećeg : jedna žena je bila udana i prilično problematična prema mužu ,nisu se nikako slagali ali nije mu davala razvod ,vjerovatno jer ga je voljela.
Jednog dana je došla kod Muhameda a.s. i požalila mu se da ju je muž ošamario te je Muhamed a.s. odmah rekao : "odmazda !" tj da muškarcu treba udariti šamar . Znači to je bilo 15-ak godina nakon što su ih smatrali predmetima.
Onda je objavljen ajet povodom tog slučaja :
Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti. A onih čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik! (Nisa-Žene)

Dakle to je taj famozni ajet od preko 6000 koji se nalaze u Kur'anu

Sayuri , ja se na apologete ne obazirem , a naročito na ove modernevernike koji nisu u stanju da osude te plemenske spise već ih šatro drugačije tumače i govore da ovi talibani pogrešno čitaju ono što je zapisano.

Nisam ja samo pritv islama već i protiv hrišćanstva , jer i ono kao i islam pretopstavlja da je muškarac od boga dan da vlada nad ženama , a žene su same po sebi sklone grehu.

Ako su pogrešni ti redovi iz kurana , zašto ih ne odstrane i ne odreknu ih se??? , pa neće jer onda im čitava religija pada u vodu.
I samim time što takvi redovi ostaju u knjizi i što postij velika dvojnost u svetim spisima naravno da će ih mnogi upotrebljavati.

Jesi ti čitala bibliju?? , ako jesi onda znaš da je i tamo rečeno da je muškarac iznad žene i da ona postoji zarad njega jer i bog je muškog roda.
Adanas svi ti moderni hrišćani bez imalo srama pričaju o ravnopravnosti muškaraca i žena , a nijedan se nije usudio reći da se trebaju izbrisati svi stihovi koji govore o neravnopravnosti iz istih razloga što i muslimani neće da se odrkenu onih redove gde se prporučuje mlaćenje žene.

To objašnjenje što si stavila od nekog muslimana je zapravo omča oko vrata svima jer čim postoji u kuranu i niko se ne odriče toga sasvim je logično da će se neko pozvati na to i raditi po tome.

Zato ja i govorim ovde da su religije krive i da su tzv,sveti spisi najveće dno ikada jer jednostavno od prvog do zadnjeg retka pripadaju nekom davnom vremenu plemena sa bliskog istoka , i kako takvi nemaju šta tražiti u civilizovanom svetu.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:25 

Sayuri je napisao/la:
Pozitivac pa naravno da treba spriječiti takve brakove. Svim muškarcima kojima takvo nešto samo padne na pamet odrezala bih spolovilo tupim žiletom.

Onda bi većina Pakistanaca išla pod nož i tko zna koliko još druge braće muslimana :D

Citat:
Žene i danas ispaštaju u svim dijelovima svijeta. I u poslu i u svim sferama. Ni u 21. stoljeću nisu ravnopravne muškarcima i tako će biti Boga pitaj do kada.
Baš sam nedavno čitala knjigu Zaljubljena Peonija u kojoj je radnja smještena u 17. stoljeće.
Opisuju kinesku tradiciju podvezivanja stopala dugu hiljadu godina. Ženi su se u šestoj ili sedmoj godini lomila stopala, a onda bi se zdrobljene kosti oblikovale, prsti bi se podvlačili pod taban, pa bi se noga zamotala u platno kako bi se spriječio njen rast. Te žene su bile skoro invalidi. Na nogama dugim 7-10cm nisu mogle hodati ni 10 metara a da se ne umore, a to se sve radilo jer su muškarci voljeli takva stopala.
Uvijek sve po ženama.

Shvaćam ja što ti hoćeš reć i nemam ništa protiv ravnopravnosti žena. Ali ženama je najgore baš u muslimanskom svijetu, a van njega u afričkim nemuslimanskim zemljama. To uopće nema smisla relativizirati. Ja baš mislim da islam igra veliku ulogu u tome, u kombinaciji sa plemenskim običajima.

Običaj iz Kine kojeg si opisala je ogavan, ali danas žene u Kini imaju mnogo veća prava od žena u većem dijelu islamskog svijeta.

Slike govore tisuće riječi:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:33 

Sayuri je napisao/la:
pozitivac je napisao/la:

Moguće. Posebno zato što su u zadnjih 15 godina mediji opsjednuti islamom, talibanima, vehabijama i nikad ništa pozitivno neće napisati. Samo traže nekakve negativnosti jer je cilj da se muslimani što više oblate. To je isto kao što se na ovom forumu lijepe samo negativne vijesti o Bošnjacima kako bi se što više potakla mržnja prema njima.

Problem je Sayuri kad blate islam i muslimane hrišćani,raznorazni fašisti i pripadnici drugih religija , e u tome je problem.

Ja ću da kritikujem i pljujem sve što je retrogradno i ne pripada civilizovanom svetu , a islam i ostale religije definitivno ne pripadaju.

Svaki čovek kome je glavni identitet islam ili hrišćanstvo mora stati iza onoga što njegova vera preporučuje i onoga što im piše i njihovim svetim spisima , inače je lažov i ima zle namere da od sebe prvi mučenika i da tim mučeništvom da sebi za pravo da ubija.tlači,....

To je ono ako islam nije religija mira , sad ću ti glavu otkinuti.

Ako piše u kuranu , "Udri ženu" , onaj vernik se toga mora ili odreći ili stati iza toga , a ne laprdati kako neko pogrešno tumači i čita jer eto on je bolji od nekog drugog za tumačenje.

Većina ljudi je ucenjena religijom i nisu u stanju da je se odreknu bez obzira što su svesni koliko gadosti u njoj ima i koliko gadosti ona preporučuje , a još gore što takvim ponašanjem daju prostor onima koji pravilno tumače iislam tj.čitaju ono što piše i toga se pridržavaju.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 18:45 

Enter ne znam jesi li čitao Kuran ali to je jako kompleksna knjiga. To mnogi iskorištavaju kako bi ga tumačili po svom ćejfu. Postoje hadisi koji su bukvalno rečeno upute za Kuran, znači u njima se objašnjavaju stavke iz Kuranu.
Ali ni svi hadisi nisu priznati...čini mi se da postoje samo 2 koja se koriste.
Isto kao što se namjerno pogrešno tumačio Kuran za nečije potrebe, tako i danas protivnici islama izvode neke ajete tj izvode se rečenice iz konteksta kako bi se ta religija prikazala u što lošijem svjetlu.

Ali me čudi kako uzimaš stvari zdravo za gotovo.
Ja kad pročitam običnu vijest uzmem je s rezervom jer novinari lažu, a ljudi vjeruju u ono što im odgovara.

Baš nedavno na jednom forumu nešto sam pisala s nekim i kažem kako nikad nisam bila bukvalista, kako unatoč ratu, gladi i progonstvu, nikad nisam krivila čitav narod (Srbe i Hrvate) već pojedince. Ali sad, 18 godina nakon rata, kad vidim po portalima i forumima šta se piše često se upitam jesam li u krivu. Pa gdje su ti dobri ljudi za koje sam vjerovala da čine veliku većinu na sve tri strane? Onda mi djiha reče (onaj što sam ga spomenula na temi forumaši koji nam fale) kako su oni tu, kako su zaista većina, ali nažalost budale su puno glasnije od njih.
To se isto može reći i za religije. Oni pravi vjernici koji žive po propisu tj u miru, molitvi, povučeni, sigurno neće divljati po forumima, odnosno po virtuali, a bogme i reali.

Nešto me glava steže pa odoh malo prošetati. Ne znam koji joj je klinac.

PS pozitivac nisam te pozdravila, ne vidjeh te odavno :001_smile

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 19:06 

Sayuri , upravo je problem ta tzv.kompelksnost,dvojonost, i mnogostrukost kod svetih spisa , i upravo je to ono što odvratno jer daje mogućnost svakome stane iza stiha koji mu odgovara.

U bibliji takođe piše da voliš bližnjeg svoga i da ne ubijaš , a vamo genocidi na sve strane u ime toga boga.
U kuranu piše da se poštuje žena , a vamo da je možeš mlatiti i imati robinje.

Ali šta problem zapravo , pa problem je u tome što je kuran i biblija tzv.reč od boga , i kao takva je ona neupitna , e kad je reč od boga i kad je to neupitno sasvm mje logično da će neko božju reč iskoristiti jer je božja reč.

Jesi primetila da je vrlo simptomatično da svi moderni vernici koji imaju moderne civilizacijske navike ipak govore o lošem tumačenju redova,pa vremenu koje se to spisalo,pa onda pomenu drugi stih gde je suprotno od toga,..... , ali nijedan od njih neće reći pošteno jasno i glasno TAJ STIH NE VALJA I TREBA GA OBRISATI I JA GA SE ODRIČEM.
A zašto to neće da uradi?! , pa zato što je u pitanju božja reč a božja reč je neupitna i nepromenjiva.

Zato i ja kažem te odvratne knjige su problem a ne ljudi , a upravo te knjige daju prostor lošim ljudima da se razmašu i rade šta ono što tamo piše jer kako rekoh to je božja reč i kao takva nepromenjiva i ko u nju zadre ili je ospori je zao i islamofob i hrhišćanofob.

Kuku nama svima dok je tih spisa i palamuđenja oko njih jebenih 2000 godina , previše je života i žrtava odnešeno u ime njih a da spisi nisu krivi i da nisu pogrešni , već eto ljudi su krivi što ih šatro pogrešno tumače.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 19:40 

pozitivac je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:

Onda bi većina Pakistanaca išla pod nož i tko zna koliko još druge braće muslimana :D

Citat:
Uvijek sve po ženama.

Shvaćam ja što ti hoćeš reć i nemam ništa protiv ravnopravnosti žena. Ali ženama je najgore baš u muslimanskom svijetu, a van njega u afričkim nemuslimanskim zemljama. To uopće nema smisla relativizirati. Ja baš mislim da islam igra veliku ulogu u tome, u kombinaciji sa plemenskim običajima.

Običaj iz Kine kojeg si opisala je ogavan, ali danas žene u Kini imaju mnogo veća prava od žena u većem dijelu islamskog svijeta.

Slike govore tisuće riječi:

slika

slika

Malo prvoloptaška usporedba, po toj logici bi Masaike bile najslobodnije svjetske žene, a uz to i to društvo najnaprednije. No, dobro znamo da nije tako, tamo se ženama uklanjaju klitorisi, a i prakticira se "suhi snošaj"(Ženama se lišćem uklanja prirodna lubrikantna tvar) jer žena nikad u životu ne smije uživati.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 19:43 

volvoks je napisao/la:
Malo prvoloptaška usporedba, po toj logici bi Masaike bile najslobodnije svjetske žene, a uz to i to društvo najnaprednije.

Oni su slobodni i napredni kao čimpanze, i muškarci i žene...

A u Kini žene imaju stvarno veća prava nego u većem dijelu islamskog svijeta, što je tu sporno?

Inače, evo i jedne zanimljive karte vezano za temu:

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 20:02 

The Best and Worst Places for Women

slika

http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... -list.html

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 20:21 

pozitivac je napisao/la:

Lista je stvarno super,ženama je jednako dobro u Japanu kao i Lesothu gdje svaka ima dužnost plesati na plesu djevica, a i dobre su šanse da imaju HIV te umru pri porođaju. Također, šiptarke spadaju u najzadoboljnije žene svijeta, a Srpkinje su u rangu sa Saudijskom Arabijom :sega

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 21:08 

Pa napravi ti bolju listu. Uglavnom, pokazuje da je najgore ženama u muslimanskom svijetu i nemuslimanskim afričkim zemljama, kao što rekoh. Stvarno skačeš bezveze kad treba branit islam...

Ne radi se o općenitoj kvaliteti života, već o ravnopravnosti spolova, sigurno je prosječna žena nekog šeika u Emiratima bogatija od one u Mongoliji, ali ima ima manje prava i šanse za napredak.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 21:46 

Još neke karte, na jednoj je Lesoto još bolji od Japana nego na prethodno postavljenoj. Zvuči bezveze, ali valjda su kao kriterij prenaglasili sudjelovanje u političkom životu, u čemu Lesoto ima prednost jer je skoro duplo veći postotak žena u parlamentu. Možda je najrealnija ova zadnja "Gender Inequality Index" karta, koja vjerojatno više uzima u obzir i životni standard.

Citat:
Gender Gap Report 2012

slika

Gender Inequality Index

slika

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:13 

Pozitivac miči te karte. Ispade da je BiH naprednija od Srbije. Vidi se da ih je bojio neki amater.

Citat:
Kuku nama svima dok je tih spisa i palamuđenja oko njih jebenih 2000 godina , previše je života i žrtava odnešeno u ime njih a da spisi nisu krivi i da nisu pogrešni , već eto ljudi su krivi što ih šatro pogrešno tumače.

Ali vidi. Čovjek je ili dobar ili loš, nevezano za to je li vjernik ili ateista.
Ako je čovjek po prirodi loš, a za sebe misli da je vjernik (što je spojivo samo u njegovoj glavi) on će raditi zlodjela krijući se iza religije.
Religija će samo pojačati njegovu zloću tj on će religijom opravdavati ono što radi (što je naravno pogrešno).
Pozivaće se npr na džihad kao onaj naš ludi Mevlid iako to nema veze s džihadom.
Da ne bude sve o islamu, najbolji primjer za ovo gore su križarski ratovi koji su vođeni pod pokroviteljstvom crkve, a sve zbog bogatstva i moći.

A ako je čovjek dobar, a vjernik, vjera u Boga će ga učiniti još boljim čovjekom jer on će iz toga crpiti ono najbolje.

Isto tako kad otac siluje dijete, kad se dogodi masakr i šta ja znam, mnogi će reći zašto je Bog ovo dopustio.
Je li Bog odgovoran za našu zloću?
Sad mi pade na pamet kako je mar-kan rekao da moderatori nisu tu da vaspitavaju forumaše i da svako sam bira kojim će putem, konkretno na forumu sam odlučuješ šta i kako ćeš pisati.
Znači sam donosiš odluke o svojim postupcima.
Ne možemo za sve okrivljavati religiju, pobogu.

Hajde nećemo više o ovom.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:26 

Dok vi skužite da je islam zao u temeljima već ćete imati sharia zakone. Učite na povijesnim i svjetskim primjerima.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:29 

BBC je napisao/la:
Dok vi skužite da je islam zao u temeljima već ćete imati sharia zakone. Učite na povijesnim i svjetskim primjerima.

Evo BBC. Tipičan primjer lošeg čovjeka koji veze nema s religijom. Ko je tu kriv :zubati

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:34 

Daj pričaj nam o haditima "koji nisu priznati", "koji su priznati". Pa je jedan te isti pisac priznat kad lijepo o Muhamedu, kad piše o njegovim zločinima onda vam nepriznat.

Ili je autentičan, ili ne. Takiya i ostalo možete prodavati naivcima.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:38 

Ova tema je čisti pokušaj trolanja, odnosno mamac da se odredjen broj hrvatskih i srpskih forumaša zalijepi i ispolji negativan naboj.
U isto vrijeme i pokušaj privlačenja paznje nekoliko preostalih forumskih Bošnjaka :D

U BiH sasvim sigurno Bošnjaci ne prakticiraju incest.Ako i ima slučajeva, ima ih koliko kod preostala DVA naroda.A braniti bilo koju religiju općenito onako je Šizifov posao.
Zato dragi BBC, pozitivac i djole na mjestu voljno !
Isto ovako bi mogli o pedofiliji i sličnim pojavama u drugim religijama.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:42 

Meni ne treba tema da bih privukla pažnju onog čiju pažnju želim privući. Takvi lete na pp kao ose kojih je u zadnje vrijeme mašalah :zubati
A nije vala niko ni ispoljavao negativni naboj. Kulturno smo pisali, bez ijedne uvrede.
Ali u pravu si. Zamorno je ovo brate. Baš što ti reče Sizifov posao a ja nisam navikla da raspravljam, pa se laganini povlačim s teme.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 22:43 

joe enter je napisao/la:
Jesi ti čitala bibliju?? , ako jesi onda znaš da je i tamo rečeno da je muškarac iznad žene i da ona postoji zarad njega jer i bog je muškog roda.

Zato ja i govorim ovde da su religije krive i da su tzv,sveti spisi najveće dno ikada jer jednostavno od prvog do zadnjeg retka pripadaju nekom davnom vremenu plemena sa bliskog istoka , i kako takvi nemaju šta tražiti u civilizovanom svetu.

To što si ti čitao,ne znači i da si razumio,a očigledno nisi.Tebe ne zanima da shvatiš Bibliju i ono što u njoj piše,nego samo da pljuješ...

Kao prvo,gdje to piše da je Bog muškog roda?Gdje se uopće spominje spol?

Drugo,ne razumiješ uopće biblijski koncept,u kompletu uzmi ili ostavi,a ne parcijalno,ne razumiješ Plan Spasenja niti Plan uništenja.Da razumiješ,razumio bi i uloge muškarca i žene,prvenstveno kao Božjih stvorenja.

Citat:
Nema tu više ni Židova ni Grka; nema više ni roba ni slobodnjaka; nema više ni muškog ni ženskog, jer ste svi samo jedan u Kristu Isusu

Kompjuter je kriv što pišeš gluposti?ili forum?struja?
joe enter je napisao/la:
Ja ću da kritikujem i pljujem sve što je retrogradno i ne pripada civilizovanom svetu , a islam i ostale religije definitivno ne pripadaju.

Svaki čovek kome je glavni identitet islam ili hrišćanstvo mora stati iza onoga što njegova vera preporučuje i onoga što im piše i njihovim svetim spisima , inače je lažov i ima zle namere da od sebe prvi mučenika i da tim mučeništvom da sebi za pravo da ubija.tlači,....

A što to pripada tvom civilizovanom svijetu-droga,alkohol,prostitucija,ratovi,glad,eutanazija,abortusi,kriminal,korupcija,prevare...?Svaki čovjek koji se kune u civilizaciju,mora da stane iza onog što ta civilizacija preporučuje,valjda kroz zakone i ustave,inače je licemjer i lažovčina,koji opravdava sva zla koja se dešavaju u tom "civilizovanom demokratskom" svijetu...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 07:56 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ova tema je čisti pokušaj trolanja, odnosno mamac da se odredjen broj hrvatskih i srpskih forumaša zalijepi i ispolji negativan naboj.
U isto vrijeme i pokušaj privlačenja paznje nekoliko preostalih forumskih Bošnjaka :D

U BiH sasvim sigurno Bošnjaci ne prakticiraju incest.Ako i ima slučajeva, ima ih koliko kod preostala DVA naroda.A braniti bilo koju religiju općenito onako je Šizifov posao.

Ja nisam govorio da je islam zaslužan za srodničke brakove , već su i islam i hrišćanstvo zaslužni da takvi brakovi budu društveno prihvatljivi s'obzirom da bez patrijahalnog društva kome je osnov religija toga i nema , jer ne možeš sad ti Sarajka da se zdogovoriš sa rodbinom oko toga da je odlična star da se ženite i udajte međusobno jer je to odličan interes sviju vas , ono tipa "Gde si seko" , "Gde si braco" , "oćemo li ja i ti đecu praviti jer će nam biti bolje" , a ona "Oćemo braco nego šta neg' hoćemo".
Mora iza toga stojati tzv.duhovna priča i društvo koje počiva na njoj , a gde je duhovna priča za sve se ima opravdanja pa i za ovakvo nešto.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2013, 14:41 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

A šta je to trolerski ako se ukaže na činjenicu da se incest najviše prakticira u muslimanskim zemljama?

U nekima takvi brakovi čak čine većinu. Imaš li ikakvo istraživanje koje bi pokazalo da to nije istina?

Citat:

Mogli bi o tome, ali statistički su te pojave najviše zastupljene u islamskom svijetu.

To je glupo relativizirati, po toj logici bi nakon masakra u Srebrenici mogli reći, pa šta onda, i u drugim zemljama ljudi ubijaju jedni druge...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, sirokibrig i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: