|
|
Stranica: 61/71.
|
[ 1765 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mario_cro
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 01:36 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
PCM je napisao/la: Mladi malo previše kenjaju Mario, deklarativno su sutra za odlazak iz Hrvatske. Al kad treba nešto konkretno napraviti u tom smjeru - ćorak, odnosno samo rijetki. Slažem se da ih ima masu koji pričaju o tome al ništa konkretno ne rade. Ja sam nažalost odbijen(za ovu godinu) i za to krivim naše prevrijedne službenike u pošti za to. Bolje da ne pričam koji su to procedure oko papirologije ,zasigurno da jedan dio odustane samo zbog toga. No nećemo ići dalje u offtopic ,držimo se teme.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 02:37 |
|
|
Pripadnici Fataha, Hamasa, Islamskog Džihada i još jedna grupacija (nemogu se sjetit imena) na Zapadnoj Obali dogovorili su primirje zbog izraelskog napada na Gazu.. (podsjećaju malo na razne frakcije BBB koji se ujediniše nakon što ih je Mamić nagazio ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ) Uglavnom svatko tko prekrši primirje će bit smatran izdajnikom Palestine i islama tako nešto stoji u priopćenju ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Inače Fatah i Hamas su u zategnutim odnosima na Zapadnoj Obali već dugo.. Različit pristup i ideje u riješavanju palestinskog pitanja + borba za (lokalnu) vlast dovele su ih u jednom trenutku i na ivicu unutarnjeg ratnog sukoba.. Islamski Džihad dosta nepoznata, malobrojna ali vrlo radikalna grupacija zalaže se za uništenje države Izrael i islamsku Palestinu i ostvarenje tog cilja isključivo vojnim putem.. Te dečke politika puno ne zanima ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) S vremenom su bili bliže Hamasu a sad je možemo reć Hamas bliži Fatahu s obzirom da se natječe u političkoj areni i da ima određenu odgovornost pred međunarodnom zajednicom.. I.DŽ. s druge strane je isključivo vojno-gerilska grupacija koju politika ne zanima..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 11:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sad im sjebavaju svu medijsku infrastrukturu. Morat će preko satelitskih telefona stavljati videa na Youtube.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 13:10 |
|
|
Izrael bi vjerujem tu Gazu uvalio Egiptu da se riješi problema, ali ovi u Egiptu ih ne žele. Mal komad zemlje a previše naroda, tko će to sve hraniti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
volvoks
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 13:26 |
|
|
Gaza je u svakom pogledu ekonomski neodrživa, jedino uspiredivo Gazi je Singapur, samo što je on bankarsko, prometno i turističko središte jugoistočne Azije, a gaza je....
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 13:41 |
|
|
Mislim da bi islamisti( tvrda struja među njima) rado prihvatila Gazu..
Gaza nije ekonomsko neodrživa.. Gaza je pomorski entitet.. Gaza je jedan veliki grad koji se i nakon zadnjeg izraelskog upada sasvim solidno obnovio i razvio.. Ima Gaza potencijala.. Položaj joj je super.. Bilo je nekih planova i ideja da se od Gaze napravi neki novi Dubai nekakav veliki distrikt-grad koji bi postao novo središte na tim prostorima.. To su neki muslimanski biznismeni predlagali šeici nesjećam se sad.. U principu ideja nije loša.. I time bi se pacifizirao širi prostor jel i samim Gažanima nebi pasale bombe,rakete i sve ostalo jer bi ih ekonomski uništilo.. No s obzirom na situaciju, radikalnost u Gazi te Izraelovo ušetavanje u istu kad mu se sprdne taj će projekt izgleda pričekati.. Do sudnjeg dana bojim se..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 14:04 |
|
|
Koliko vidim snalaze se relativno dobro. Najveći problem im je smeće koje sami bacaju na ulicu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 15:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60360 Lokacija: DAZP HQ
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 15:41 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Sjećam se kad je Arafat na samrti ostavio Palestinu Izraelu u amanet.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
joe enter
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 15:55 |
|
|
Imam agoniju izbora koga više ne volim , dal' Arapčine dal' Židove-Jevreje-Izraelce , jer znam da će zbog njih sve u 3 p.m otići.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 16:12 |
|
|
Zamolio bih vas da se koriste zvanična imena naroda,koja ne vrijeđaju pripadnike imenovanih.Hvala.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
joe enter
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 16:25 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zamolio bih vas da se koriste zvanična imena naroda,koja ne vrijeđaju pripadnike imenovanih.Hvala. OK , moja greška , alida se zna nije bilo to zbog ne daj bože antisemitizma već samo zbog ovoga što se u današnjici dešava. Ali sa druge strane trebaš zamoliti i one koji Hrvate iz Hercegovine zovu Škutorima , onda one koji zovu Bošnjake Muslimanima ili Turcima na primer , ili kad neko zove Srbe iz Srbije Srbijanicima , ili najgore kad neko kaže "bosanski katolici i bosanski pravoslavci" , a da ne govorim o tome da jedan veliki evropski narod zovemo svi zajedno po nedostatku moći govora ili da budem jasniji po invaliditetu-Nemci. Ali suzdržaću se od ovoga Čivuti , mada i dalje tvrdim da nisu bitna nazivlja nego kakav je stav o tome koga nazivaš drugačije nego što tzv.politička korektnost nalaže.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 16:30 |
|
|
joe enter je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Zamolio bih vas da se koriste zvanična imena naroda,koja ne vrijeđaju pripadnike imenovanih.Hvala. OK , moja greška , alida se zna nije bilo to zbog ne daj bože antisemitizma već samo zbog ovoga što se u današnjici dešava. Ali sa druge strane trebaš zamoliti i one koji Hrvate iz Hercegovine zovu Škutorima , onda one koji zovu Bošnjake Muslimanima ili Turcima na primer , ili kad neko zove Srbe iz Srbije Srbijanicima , ili najgore kad neko kaže "bosanski katolici i bosanski pravoslavci" , a da ne govorim o tome da jedan veliki evropski narod zovemo svi zajedno po nedostatku moći govora ili da budem jasniji po invaliditetu-Nemci. Ali suzdržaću se od ovoga Čivuti , mada i dalje tvrdim da nisu bitna nazivlja nego kakav je stav o tome koga nazivaš drugačije nego što tzv.politička korektnost nalaže. Nije to zbog tebe samo,da ne krene epidemija tih izraza...Nema potrebe za tim.Iskreno,ja i ne znam što znači Škutor ili Čifut,pa moram tražiti pojašnjenje...ali bitno je u kakvom se kontekstu spominje to,ako je vrijeđanje moraćemo sankcionirati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ernani
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 16:45 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Neka IDF pokrene taktiku spaljena zemlja, nema vise zalosti sa moje strane.
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
joe enter
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 16:46 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: OK , moja greška , alida se zna nije bilo to zbog ne daj bože antisemitizma već samo zbog ovoga što se u današnjici dešava.
Ali sa druge strane trebaš zamoliti i one koji Hrvate iz Hercegovine zovu Škutorima , onda one koji zovu Bošnjake Muslimanima ili Turcima na primer , ili kad neko zove Srbe iz Srbije Srbijanicima , ili najgore kad neko kaže "bosanski katolici i bosanski pravoslavci" , a da ne govorim o tome da jedan veliki evropski narod zovemo svi zajedno po nedostatku moći govora ili da budem jasniji po invaliditetu-Nemci.
Ali suzdržaću se od ovoga Čivuti , mada i dalje tvrdim da nisu bitna nazivlja nego kakav je stav o tome koga nazivaš drugačije nego što tzv.politička korektnost nalaže.
Nije to zbog tebe samo,da ne krene epidemija tih izraza...Nema potrebe za tim.Iskreno,ja i ne znam što znači Škutor ili Čifut,pa moram tražiti pojašnjenje...ali bitno je u kakvom se kontekstu spominje to,ako je vrijeđanje moraćemo sankcionirati. Čifut(çıfıt) je turski naziv za Jevrejina , ali eto postalo je pežorativno svojevremeno iz nekih razloga , kao što je i kod Srba reč Židov pežorativna postala takođe iz nekih razloga , a kod vas je normalna i jedina. Ni ja ne znam šta znači škutor , ali vidim da Hrvati iz kamenjara vole ponekad sebe tako nazvati , ali ne vole da ih tako zovu Bošnjaci i Srbi. Otprilike nešto kao fora sa "nigger" kod crnaca u Americi(uf pardon Afroamerikanaca ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ) Ali Markane shvatio sam poruku i držaću se nje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 17:12 |
|
|
Fascinantna je ta "briga" i Turaka i Bošnjaka o Palestincima. Muslimani u Iraq-u im pobiju za jednu godinu više muslimana nego Židovi uspiju za 34 godine. I to niti spominju niti ih nešto puno briga.
2011 - Iraq = oko 4100 ubijenih - Palestina = oko 120 ubijenih (Palestinaca)
Koje je to licemjerstvo i korištenje mrtvih za političke ciljeve, to je da povratiš. Odmah misli odlete na Srebrenicu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ernani
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 17:19 |
|
|
Sin lidera Hamasa u Zapadnoj Obali, ima muda kao gajde.
Mislim da je konvertirao na krscanstvo.
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 20:45 |
|
|
Prijedlog "Muslimanske braće"-Egipat,Iran i Hezbolah... ![slika](http://m.ruvr.ru/data/2012/11/21/1278819737/4kollaj_8fg5656fg56fg5656gg.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 20:52 |
|
|
Ernani je napisao/la:
Sin lidera Hamasa u Zapadnoj Obali, ima muda kao gajde.
Mislim da je konvertirao na krscanstvo.
He...jebeno žestoko.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lebowski
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 20:55 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 20:56 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Mar-kan je napisao/la: Prijedlog "Muslimanske braće"-Egipat,Iran i Hezbolah... ![slika](http://m.ruvr.ru/data/2012/11/21/1278819737/4kollaj_8fg5656fg56fg5656gg.jpg) Ovo se nikako ne može ostvariti pošto su Iran i muslimanska braća u konfrotaciji, posebice tu mislim na Siriju a o odnosima muslimanske braće i Hezbolaha da i ne govorim....
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 21:00 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Imate istu priču. Mi znamo što stoji u kuranu, za razliku od tebe.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ernani
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 21:02 |
|
|
U medjuvremenu traje jos jedan rat protiv Izraela : http://www.reuters.com/article/2012/11/ ... DL20121118(Reuters) - More than 44 million hacking attempts have been made on Israeli government web sites since Wednesday when Israel began its Gaza air strikes, the government said on Sunday.
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 21:06 |
|
|
BBC je napisao/la: Fascinantna je ta "briga" i Turaka i Bošnjaka o Palestincima. Muslimani u Iraq-u im pobiju za jednu godinu više muslimana nego Židovi uspiju za 34 godine. I to niti spominju niti ih nešto puno briga.
2011 - Iraq = oko 4100 ubijenih - Palestina = oko 120 ubijenih (Palestinaca)
Koje je to licemjerstvo i korištenje mrtvih za političke ciljeve, to je da povratiš. Odmah misli odlete na Srebrenicu. Krvati sunitsko-šijitski rat
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Iran vs Izrael Postano: 21 stu 2012, 21:07 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Prijedlog "Muslimanske braće"-Egipat,Iran i Hezbolah... ![slika](http://m.ruvr.ru/data/2012/11/21/1278819737/4kollaj_8fg5656fg56fg5656gg.jpg) Ovo se nikako ne može ostvariti pošto su Iran i muslimanska braća u konfrotaciji, posebice tu mislim na Siriju a o odnosima muslimanske braće i Hezbolaha da i ne govorim.... Vidjećemo,na površini možda jesu u sukobu,ali ispod je druga priča...Što misliš zašto se sad u Egiptu dešavaju previranja,zašto pokušavaju Siriju da odrade itd.?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|