|
|
Stranica: 419/921.
|
[ 23006 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Karabaja
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:41 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Lako je srati ovoj RobbieMo-i-ostali generaciji. Sad kad imate državu. Kako li je bilo ovim momcima? Citat: Tog 15. rujna 1972. sve švedske radiopostaje i televizijske kuće javile su alarmantnu vijest. Otet je putnički zrakoplov Scandinavian Airlines Systema sa 96 putnika koji je letio u pravcu Göteborg – Stockholm.
Letio je iz Torslande (kod Göteborga), a otet je u toj zračnoj luci.
To je bila prva otmica u povijesti Švedske i vlasti ni pod koju cijenu nisu željele ugroziti živote putnika. Nisu imale drugu mogućnost nego udovoljiti otmičarima. Odlučili su pristati na sve njihove uvjete. A otmičari Tomislav Rebrina, Nikola Lisac, Rudolf Prskalo su htjeli samo jedno.
Nemoj samo da ispadne da ja branim ovaj ili onaj terorizam, ne branim. Slicna stvar se desila 11. Septembra 1976 u New Yorku. Ali to uopste nije poenta. Poenta je da svako ko je stjeran u ćošak može pribjeći radikalnim mjerama
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:41 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Trebaš nam dati primjer gdje su hrvatski teroristi namjerno ubijali civile, da ne kažem odrubljivali glave ili zlostavljali djecu.
I da su Hrvati javno na trgovima te zločine slavili?
Ne treba. Pitanje je bilo o činjenju terorističkih akata. Hamas neće biti uništen zbog terorizma, nego zbog ovih nedjela u subotu koja sam pobrojao. To je djelovalo poput šoka, nije to obični terorizam. Možda je bio i cilj da bude šok. Ako je to bio cilj, uspjeli su.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
alh84001
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:44 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Ne treba. Pitanje je bilo o činjenju terorističkih akata. Sto otmica svedskog zrakoplova nije bila - to je bio bijeg zatvorenika. Ako ti moram crtati razliku izmedju tog dvoje, ja zbilja ne znam sto radis na ovom forumu. (Otmica koju je napravio Zvonko Busic spada u teroristicki akt. Niti taj avion nije oboren. A postoji kvalitativna razlika u tome je li ti cilj bio ubiti nekoga, ili je cilj nesto drugo.)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HHerceg
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:44 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Legionnaire je napisao/la: Lako je srati ovoj RobbieMo-i-ostali generaciji. Sad kad imate državu. Kako li je bilo ovim momcima? Citat: Tog 15. rujna 1972. sve švedske radiopostaje i televizijske kuće javile su alarmantnu vijest. Otet je putnički zrakoplov Scandinavian Airlines Systema sa 96 putnika koji je letio u pravcu Göteborg – Stockholm.
Letio je iz Torslande (kod Göteborga), a otet je u toj zračnoj luci.
To je bila prva otmica u povijesti Švedske i vlasti ni pod koju cijenu nisu željele ugroziti živote putnika. Nisu imale drugu mogućnost nego udovoljiti otmičarima. Odlučili su pristati na sve njihove uvjete. A otmičari Tomislav Rebrina, Nikola Lisac, Rudolf Prskalo su htjeli samo jedno.
Nemoj samo da ispadne da ja branim ovaj ili onaj terorizam, ne branim. A di je ona kad smo ubili jugoslavenskog ambasadora.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
tetejac
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:46 |
|
|
Au kako ih ravnaju. Kad god prebacim kanal samo se dimi iz Gaze. Udri bandu!
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
alh84001
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:47 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Pa kad Hrvatska bude svako malo bombardovala italijane i krala im zemlju, mozda i dođe. Pošto se to ne dešava konstatujem da tvoja usporedba nije baš najbolje promišljena. Hrvatska je 'bombradovala Talijane i krala im zemlju', sto u sklopu Austrije, sto u sklopu Jugoslavije. Barem ako njih pitas. Jel ti znas ista o povijesti? I dalje vidimo kako Giuseppe i Giovanni ne upadaju na Ultru ili Motovusniki filmski festival s kalasima kako bi klali posjetitelje. Uzmi i Srbe, koje je Hrvatska 'prekomjerno granatirala' i 'protjerala s vjekovnih ognjista', i to par puta u 20om stoljecu. Pa se ne raznose po jadranskoj obali, i ne upadaju na Duborvacke ljetne igre kako bi ubijali posjetitelje i izvodjace, vec ih svake godine, posebno ljeti, rekao bih tisuce, ako ne i deseci tisuca, posjete rodni kraj.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:51 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
alh84001 je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Onaj kad je Vesna Vulović preživjela je bio vrlo vjerovatno srušen od ustaške emigracije.
Aha, dakle nemas. Reci, kad ces mi vratiti 1 000 000 eura koje sam ti posudio? Legionnaire je napisao/la: Ne kontam ovo pitanje za NDH. Ja sam svoju poentu dokazao, sad ne bih više da oftopičarim.
Ti nisi dokazao apsolutno nista. Samo imas svoje fantazije o ustaskoj emigraciji koja rusi avione, bez zrnca dokaza. A pitanje je vrlo jednostavno - je li NDH bila zlocinacka/teroristicka drzava? I ako jest, kako si dosao do tog zakljucka? Aj jesi navro. Baš me briga hoćeš li vjerovati da li su ustaše ili neko drugi. Naravno da su ustaše, te '72 su bili aktivni, nisu pohapšeni, pa je "vrlo vjerovatno". Eto kidnapovali avione 100%, šta hoćeš gore? De objasni šta je "teroristička država". Pa ću ti reći šta mislim o NDH. Ako je to politika činjenja masivnog terora prema običnom stanovništvu, onda da. Ali prvo definiši. I stvarno ne vidim kakve veze ima ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:54 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Istina je, nakon sati i sati naglabanja bi ti na kraju rekao dvije drzave su ok. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) U vezi ovog: Pa fatah to i zeli. U tome se razlikuje njihova agenda od hamasove. Ali Netanyahu je odrzavao hamas sve ove godine da bi oslabio isti taj fatah. I opet to Izraelcima razlog za dalje naseljavanje Zapadne obale a niposto za korak ka palestinskoj drzavi. Pa govori li ti išta to ako je Netanjahu želio što jači Hamas!? Možda da Hamas nije branitelj Palestinaca i ne radi u interesu Palestine? A kad sam ja to tvrdio da jeste? Mrzim teorije zavere bez da imam konkretne dokaze ali postoje misljenja po kojima je hamas produkt CIA, Mossada i saudiarapskih para. Nebi me zacudilo kad bi tako barem na pocetku bilo. I Dodik se oteo kontroli jbg ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:56 |
|
|
Terorom ise bavis kad nemas druge. Moderna partizanstina tj gerilska borba plus neke novotarije.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Karabaja
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:56 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa kad Hrvatska bude svako malo bombardovala italijane i krala im zemlju, mozda i dođe. Pošto se to ne dešava konstatujem da tvoja usporedba nije baš najbolje promišljena. Hrvatska je 'bombradovala Talijane i krala im zemlju', sto u sklopu Austrije, sto u sklopu Jugoslavije. Barem ako njih pitas. Jel ti znas ista o povijesti? I dalje vidimo kako Giuseppe i Giovanni ne upadaju na Ultru ili Motovusniki filmski festival s kalasima kako bi klali posjetitelje. Uzmi i Srbe, koje je Hrvatska 'prekomjerno granatirala' i 'protjerala s vjekovnih ognjista', i to par puta u 20om stoljecu. Pa se ne raznose po jadranskoj obali, i ne upadaju na Duborvacke ljetne igre kako bi ubijali posjetitelje i izvodjace, vec ih svake godine, posebno ljeti, rekao bih tisuce, ako ne i deseci tisuca, posjete rodni kraj. Mozda nisu Đuzepe i Đovano ali jest Mario Roatta. I kad ste ih zadnji put bombardovali? Bascudno sto ne uleću
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Karabaja
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:57 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa kad Hrvatska bude svako malo bombardovala italijane i krala im zemlju, mozda i dođe. Pošto se to ne dešava konstatujem da tvoja usporedba nije baš najbolje promišljena. Hrvatska je 'bombradovala Talijane i krala im zemlju', sto u sklopu Austrije, sto u sklopu Jugoslavije. Barem ako njih pitas. Jel ti znas ista o povijesti? I dalje vidimo kako Giuseppe i Giovanni ne upadaju na Ultru ili Motovusniki filmski festival s kalasima kako bi klali posjetitelje. Uzmi i Srbe, koje je Hrvatska 'prekomjerno granatirala' i 'protjerala s vjekovnih ognjista', i to par puta u 20om stoljecu. Pa se ne raznose po jadranskoj obali, i ne upadaju na Duborvacke ljetne igre kako bi ubijali posjetitelje i izvodjace, vec ih svake godine, posebno ljeti, rekao bih tisuce, ako ne i deseci tisuca, posjete rodni kraj. Mozda nisu Đuzepe i Đovano ali jest Mario Roatta. I kad ste ih zadnji put bombardovali? Bascudno sto ne uleću
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rika sv Vida
|
|
|
Ček, oteti avion u kojem na kraju nitko nije stradao, od strane nekih emigranata, bivših ustaša, ti izjednačavaš sa upadom na glazbeni festival i klanjem i silovanjem stotina djevojaka uz urlike alah akbar i uz slavlje naroda dok su njihova silovana i izbodena tijela vukli Gazom? Tebi je to isto?
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
alh84001
|
|
|
Legionnaire je napisao/la: I stvarno ne vidim kakve veze ima ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Ima veze, jer si napisao sljedece Legionnaire je napisao/la: Sad iz toga treba izvući zaključak da je Hrvatska teroristička država? Ja smatram da ne. Implicirajuci kako je nemoguce izvuci zakljucak kako je neka drzava teroristicka. Kako bi ti nazvao drzavu/entitet, ciji jedini vladari u programu/ustavu imaju ekvivalent rasnih zakona koje je imala NDH, navodeci kako ce pobiti sve Zidove. I ne samo da to imaju u dokumentima, nego koriste svu infrastrukturu i operativu te organizacije/entiteta/drzave kako bi to sto su napisali i proveli u djelo. Umjesto toga ti pricas o nekim pikzibner disidentima, koji ni sami nisu valjda znali kako su uopce uspjeli napraviti to sto su napravili, i izjednacavas to sa drzavom?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 21:59 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Karabaja je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Lako je srati ovoj RobbieMo-i-ostali generaciji. Sad kad imate državu.
Kako li je bilo ovim momcima?
Nemoj samo da ispadne da ja branim ovaj ili onaj terorizam, ne branim. Slicna stvar se desila 11. Septembra 1976 u New Yorku. Ali to uopste nije poenta. Poenta je da svako ko je stjeran u ćošak može pribjeći radikalnim mjerama Da. To je jako često, kad neko hoće državu. Naravno ne treba opravdavati, ali je potrebno razumjeti. Završi na dva načina. Ili onako ko u Baskiji, Čečeniji slomom separatista, hapšenjima/likvidacijom ili uspjehom. Onda se ta država polako distancira od svojih nedjela. Tako će možda i Palestina ako ispije jednog dana se ograditi od nekih nedjela.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:00 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa govori li ti išta to ako je Netanjahu želio što jači Hamas!?
Možda da Hamas nije branitelj Palestinaca i ne radi u interesu Palestine?
A kad sam ja to tvrdio da jeste? Mrzim teorije zavere bez da imam konkretne dokaze ali postoje misljenja po kojima je hamas produkt CIA, Mossada i saudiarapskih para. Nebi me zacudilo kad bi tako barem na pocetku bilo. I Dodik se oteo kontroli jbg ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Ako je Hamas produkt CIA i radikal Netanjahu želi jači Hamas, bi li onda za Palestince bilo bolje da se odreknu Hamasa?
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
alh84001
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:05 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Mozda nisu Đuzepe i Đovano ali jest Mario Roatta. Tocno. I gledamo na njega kao i na Hamas danas. Ali ne branimo Talijanima pravo na postojanje, i ne zelimo ih sve utopiti u moru. Dapace, imamo dvojezicnost u Istri. Karabaja je napisao/la: I kad ste ih zadnji put bombardovali? Bascudno sto ne uleću Zelis reci da ako prodje 50 godina, a Izraelski Arapi se i dalje budu ponasali kao danas, da ces se strogo usprotiviti bilo kakvom zatiranju izraelske drzave?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
alh84001
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:07 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Ja bih molio kolege forumase muslimanskog backgrounda da objasne, ako mogu, zasto tako ostrasceno promatraju konflikt na podrucju Izraela/Palestine. Sto je to sto vas toliko zaokuplja i veze za taj prostor da ste toliko uneseni u to, i to toliko da ste sposobni reci kako vam je zao sto svi sudionici festivala nisu pobijeni. Kako to da iz vasih usta cujemo toliko o nesretnim civilim Gaze, a ne cujemo nista o nesretnim zrtvama upada Hamasa u kibuce. Iskreno me zanima. S time da odmah odbijam nekakva objasnjenja kako se radi o nepravdi prema potlacenim pripadnicima odredjene etnicke skupine - takvih sukoba na svijetu imamo vjerojatno na stotine, pa ih ne dozivljavate cak niti kao fusnotu.
Isto tako me zanima koje je vase vidjenje, sto je Izrael trebao napraviti kao odgovor na subotnji upad terorista u zidovska naselja, i klanje i otimanje ljudi koje je onda uslijedilo. Evo, vi ste Benyamin Netanyahu, ili visokopozicionirani casnik IDF-a. Sto biste smatrali kao efikasnu reakciju?
I trece - je li Hamas izraz teznji izraelskih Arapa, barem s podrucja Gaze, ili je totalitaristicki rezim koji je kooptirao milijune Arapa za svoje djelovanje? Ako je ovo drugo, odnosno ako ne uziva podrsku i potporu vecine stanovnika Gaze, zasto onda tako svesrdno podrzavate njihove zlocine? Moram ponoviti ovaj post, jer nesto su mi tihi kolege forumasi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:10 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: I stvarno ne vidim kakve veze ima ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Ima veze, jer si napisao sljedece Legionnaire je napisao/la: Sad iz toga treba izvući zaključak da je Hrvatska teroristička država? Ja smatram da ne. Implicirajuci kako je nemoguce izvuci zakljucak kako je neka drzava teroristicka. Kako bi ti nazvao drzavu/entitet, ciji jedini vladari u programu/ustavu imaju ekvivalent rasnih zakona koje je imala NDH, navodeci kako ce pobiti sve Zidove. I ne samo da to imaju u dokumentima, nego koriste svu infrastrukturu i operativu te organizacije/entiteta/drzave kako bi to sto su napisali i proveli u djelo. Umjesto toga ti pricas o nekim pikzibner disidentima, koji ni sami nisu valjda znali kako su uopce uspjeli napraviti to sto su napravili, i izjednacavas to sa drzavom? Važi. Pokaži mi te članove ustava Palestine, da vidim šta su to usvojili, gdje su Jevreji niža klasa. Da li ih trpaju u logore, ako i uopšte ima tamo gde oni kontrolišu. Nego kako ja vidim stvari. Palestina na svom teritoriju ima Židove koje hoće da protera. Oni koji su u napravilljenim ilegalnim naseljima, protiv čega se i SAD usprotivio. U pitanju je čist izraelski ekspanzionizam. To nije urađeno zbog neke prijetnje Izraelu (kako će par dodatnih gradova osigurati Izrael?) Palestina s druge strane nema želju da se širi na Izrael, jasno je da su slabi za tako nešto, i da im je premija Two state solutions sa granicama po UNu. Nemaju želje da proteruju druge Židove. Ako Izrael odustane od ekspanzionizam, onda će se i naći mir. Ako ne, onda mi mogli imati onakve nedaće opet.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:10 |
|
|
Pitanje, znate li gdje je ovo? ![slika](https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/26/44/2b/ee/arcmed-hotels-al-mashtal.jpg)
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Karabaja
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:15 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pitanje, znate li gdje je ovo? ![slika](https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/26/44/2b/ee/arcmed-hotels-al-mashtal.jpg) U Gazi. Ali ne koristi logiku koju planiraš koristiti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
|
|
Hamas je koristio vodovod koji je naravno financirala EU za izradu raketa.
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HHerceg
|
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pitanje, znate li gdje je ovo? ![slika](https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/26/44/2b/ee/arcmed-hotels-al-mashtal.jpg) Pretpostavljam u Palestini?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:18 |
|
|
Muslimani i komunjare u Parizu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Karabaja
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 12 lis 2023, 22:19 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pitanje, znate li gdje je ovo? ![slika](https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/26/44/2b/ee/arcmed-hotels-al-mashtal.jpg) Pretpostavljam u Palestini? U Gazi. Jesi vidio kako dobro žive, sve imaju, i bazen.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|