|
|
Stranica: 447/921.
|
[ 23006 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Svarog
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:48 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10021 Lokacija: Banja Luka
|
Graničar18 je napisao/la: Svarog je napisao/la: Devedesetih , kada se nama otimalo , Izrael ( preciznije Jevreji ) i muslimani , su bili složni ko malo kad . Pomagali su sve naše neprijatelje . Tako da stvarno ne vidim razloga da sagaramo u podršci bilo kome od njih . Da je gadno gledat - jest.. al šta ćeš ? Izraelci ili pojedini američki političari jevrejskog porijekla ? Da su bili pojedini kao što kažeš , pa ajd' , da im se progleda kroz prste...Međutim , bilo ih je masa . Toliko puno da to nije moglo biti slučajno i neplanski . Na kraju , priznali su i terorističku otimačinu Kosova i Metohije , prethodno pomagajući da se ona desi . Dakle ,gledajmo svog posla (a nije da ga nemamo ) nismo dužni podršku ni jednim ni drugim . Niti smo shupci što je ne izjašnjavamo .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:48 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Izraelci ili pojedini američki političari jevrejskog porijekla ? Ne mogu nikad bit na istoj strani s islamistima,i domaćim neprijateljima iz BiH koji ih podržavaju. Svaki Jevrej je Izraelac jer u svakom času može da dobije izraelski pasoš. Nema razlike. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Israeli_citizenship_lawEvery Jew in the world has the unrestricted right to immigrate to Israel and become an Israeli citizen.Zašto je Sorošu zabranjen ulazak u Izrael ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:49 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sayeret Matkal je napisao/la: Sarajkica naša kmeči kao i Reuf
Svako iole normalan ne opravdava ovo. Zidovska udruga iz De se oclasila cak zbog pocetka i nvazije Samo totalno bolesna osoba moze navijati da pogaze ljude koji se nemaju cime braniti. I zbiju preko milion i po ljudi na teritoriju gdje je kos 2 miliona. To ce biti presedan. Najveci logor u povjesti. Pos““ se na civilizitani svijet koji to gleda. Uvijek je isto, muslimani slave ubijanje beba, silovanja i otmice kao "briljantnu vojnu operaciju" a onda ide "zar ne možemo živjeti u miru"?
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:50 |
|
|
Zar nije Srbija prva priznala Palestinu?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:50 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39628 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Zanimljiva podjela na forumu: Većina Hrvata za Izrael ali postoji manjina koja je za Hamas. Većina Srba za Hamas ali postoji manjina koja je za Izrael. Svi Bošnjaci za Hamas., vjerojatno je tako i u Gazi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:52 |
|
|
Svarog je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Izraelci ili pojedini američki političari jevrejskog porijekla ?
Da su bili pojedini kao što kažeš , pa ajd' , da im se progleda kroz prste...Međutim , bilo ih je masa . Toliko puno da to nije moglo biti slučajno i neplanski . Na kraju , priznali su i terorističku otimačinu Kosova i Metohije . Dakle ,gledajmo svog posla (a nije da ga nemamo ) nismo dužni podršku ni jednim ni drugim . Niti smo shupci što je ne izjašnjavamo . Problem je što zbog tih američkih političara jevrejskog porijekla koji su omraženi kod Srba,pojedini Srbi vatreno podržavaju islamiste.Ja s islamistima ne mogu bit na istoj strani i istom stroju.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:52 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sayeret Matkal je napisao/la: Sarajkica naša kmeči kao i Reuf
Svako iole normalan ne opravdava ovo. Zidovska udruga iz De se oglasila cak zbog pocetka i nvazije Samo totalno bolesna osoba moze navijati da pogaze ljude koji se nemaju cime braniti. I zbiju preko milion i po ljudi na teritoriju gdje je jos 2 miliona zbijeno. Uz ogromne zrtve. To ce biti presedan. Najveci logor u povjesti. Pos““ se na civilizitani svijet koji to gleda.
Nisu te baš pogodile one silovane žene, koje vjerojatno teroristi i sad siluju da se ižive dok su još živi jer znaju da im ide sudnji dan. Niti su te ona djeca zaklana lice u lice zabrinula.
Sad kada Izrael ide da čisti teritorij od terorista koji se kriju među civilima, sad je problem.
Inače, Hamas je vojno taktički odradio dobro, da su se samo zadržali na vojnim ciljevima ne bi sada nitko odobravao ovo što će sad napraviti Izrael. Njihov cilj su bili civili, a ne kolateralna žrtva, koja je također moguća u ratu.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:53 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Sayeret Matkal je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Svako iole normalan ne opravdava ovo. Zidovska udruga iz De se oclasila cak zbog pocetka i nvazije Samo totalno bolesna osoba moze navijati da pogaze ljude koji se nemaju cime braniti. I zbiju preko milion i po ljudi na teritoriju gdje je kos 2 miliona. To ce biti presedan. Najveci logor u povjesti. Pos““ se na civilizitani svijet koji to gleda.
Uvijek je isto, muslimani slave ubijanje beba, silovanja i otmice kao "briljantnu vojnu operaciju". Kao katoliku draže mi je da Židovi koji su razapeli Isusa i niječu Isusa drže Isusov grob i Jerusalem nego djeca Baala. Jedni i drugi su neispravni ali ako mi već ne kontroliramo bolje je da oni drže, oni barem ne žele u svoju sektu prebaciti kršćanske spomenike. Ne seri. Niko ne brani hamasev cin terorizma. Ali ova prekomjerno silna odmazda pogadja palestinski narod a ne Hamas. Samo umobolna osoba moze navijati za progon preko milion civila u svojevrstan logor od 180 kvadratnih Kilometera. Upozrebu bijelog fosfora i danonocne vazdusne napade. Samo UMBOLNICI to podrzavaju.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:56 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
potocnj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Svako iole normalan ne opravdava ovo. Zidovska udruga iz De se oglasila cak zbog pocetka i nvazije Samo totalno bolesna osoba moze navijati da pogaze ljude koji se nemaju cime braniti. I zbiju preko milion i po ljudi na teritoriju gdje je jos 2 miliona zbijeno. Uz ogromne zrtve. To ce biti presedan. Najveci logor u povjesti. Pos““ se na civilizitani svijet koji to gleda.
Nisu te baš pogodile one silovane žene, koje vjerojatno teroristi i sad siluju da se ižive dok su još živi jer znaju da im ide sudnji dan. Niti su te ona djeca zaklana lice u lice zabrinula. Sad kada Izrael ide da čisti teritorij od terorista koji se kriju među civilima, sad je problem. Inače, Hamas je vojno taktički odradio dobro, da su se samo zadržali na vojnim ciljevima ne bi sada nitko odobravao ovo što će sad napraviti Izrael. Njihov cilj su bili civili, a ne kolateralna žrtva, koja je također moguća u ratu. Istael cisti teritoriji od palestinskog naroda. Ili tvrdis da je oko milion i pol terorista zivjelo mirno na pragu izraelske drzave? I da su to zidovi dozvolili? Koga lazete? Da bi ste opravdali svoje umobolne stavove?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:57 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Uspoređuješ neusporedivo.Srbija je bila država prije njemačke okupacije,Palestina nije nikad. Čoveče, to nema veze, ali i da ima, onda sam ti dao Pakistan i Indija. A nisi odgovorio pa evo opet. Kolonijalisti Englezi odlaze, dele svoju bivšu koloniju na Indiju i Pakistan. Kolonijalisti Englezi odlaze, dele svoju bivšu koloniju na Izrael i Palestinu. Dve vere, dve države, nijedna nije postojala pre toga je modernom obliku. Treba li onda da Indija drži npr Pakistan 70 godina pod vojnom okupacijom kao i Izrael Palestinu? Citat: Možda bi Izraelci i dali Palestincima državu,da ovi nemaju i planu nestanak Izraela i Jevreja šta misliš ? To si čuo na dnevniku pretpostavljam? Tamo su ti rekli šta oni žele? Palestinci nemaju državu, nemaju mir, nemaju neki oblik demokracije ili mirnog izjašnjavanja, nemaju šansu formiranja odgovorne vlastite elite da bi ti uopšte mogao reći za njih da oni "traže ili pokušavaju ovo ili ono". Veliki cinizam. Ajmo držati ljude i državu 70 godina pod okupacijom bez kraja na vidiku, ajmo I'm otimati zemlju i naseljavati naše ljude u prostor njihove države, jer ako slučajno dobiju slobodu, možda će ratovati protiv nas? Daj reci da se zajebavaš.
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:59 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sayeret Matkal je napisao/la: Uvijek je isto, muslimani slave ubijanje beba, silovanja i otmice kao "briljantnu vojnu operaciju".
Kao katoliku draže mi je da Židovi koji su razapeli Isusa i niječu Isusa drže Isusov grob i Jerusalem nego djeca Baala.
Jedni i drugi su neispravni ali ako mi već ne kontroliramo bolje je da oni drže, oni barem ne žele u svoju sektu prebaciti kršćanske spomenike. Ne seri. Niko ne brani hamasev cin terorizma. Ali ova prekomjerno silna odmazda pogadja palestinski narod a ne Hamas. Samo umobolna osoba moze navijati za progon preko milion civila u svojevrstan logor od 180 kvadratnih Kilometera. Upozrebu bijelog fosfora i danonocne vazdusne napade. Samo UMBOLNICI to podrzavaju. Dakle nisi podržavala napad na Izrael i slavila dok su upadali?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 12:59 |
|
|
Za ovo sto se desava i sto se bude desavalo neko ce u buducnosti debelo odgovarati. Pobiti i raseiti milione nikom nije uspjelo nekaznjeno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:00 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39628 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Od oduševljenja do kmeke kratak je put kod islamista.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:01 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ne seri. Niko ne brani hamasev cin terorizma. Ali ova prekomjerno silna odmazda pogadja palestinski narod a ne Hamas. Samo umobolna osoba moze navijati za progon preko milion civila u svojevrstan logor od 180 kvadratnih Kilometera. Upozrebu bijelog fosfora i danonocne vazdusne napade. Samo UMBOLNICI to podrzavaju.
Dakle nisi podržavala napad na Izrael i slavila dok su upadali? Koje umobolne pitanje. Da podrzavam teroriste sto mi ubijaju vrsnjake na Festivalu?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:02 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Uspoređuješ neusporedivo.Srbija je bila država prije njemačke okupacije,Palestina nije nikad. Čoveče, to nema veze, ali i da ima, onda sam ti dao Pakistan i Indija. A nisi odgovorio pa evo opet. Kolonijalisti Englezi odlaze, dele svoju bivšu koloniju na Indiju i Pakistan. Kolonijalisti Englezi odlaze, dele svoju bivšu koloniju na Izrael i Palestinu. Dve vere, dve države, nijedna nije postojala pre toga je modernom obliku. Treba li onda da Indija drži npr Pakistan 70 godina pod vojnom okupacijom kao i Izrael Palestinu? Citat: Možda bi Izraelci i dali Palestincima državu,da ovi nemaju i planu nestanak Izraela i Jevreja šta misliš ? To si čuo na dnevniku pretpostavljam? Tamo su ti rekli šta oni žele? Palestinci nemaju državu, nemaju mir, nemaju neki oblik demokracije ili mirnog izjašnjavanja, nemaju šansu formiranja odgovorne vlastite elite da bi ti uopšte mogao reći za njih da oni "traže ili pokušavaju ovo ili ono". Veliki cinizam. Ajmo držati ljude i državu 70 godina pod okupacijom bez kraja na vidiku, ajmo I'm otimati zemlju i naseljavati naše ljude u prostor njihove države, jer ako slučajno dobiju slobodu, možda će ratovati protiv nas? Daj reci da se zajebavaš. I ti si svašta čuo na dnevniku.Naravno da ne daju državu onima koji žele njihov nestanak.Jel bi ti meni dao da uđem u tvoju kuću,kad bi želio da te ubijem ? Nije ni Srbija htjela dat Kosovo,il misliš da je trebala ? PS nedopustivo je bit na istoj strani s islamistima,nije srpski.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:04 |
|
|
Smiješno je da oni koji ne priznaju Kosovo traže od Izraela da prizna Palestinu.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:04 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12572 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Haram je napisao/la: Zato nema nikakvog razloga da me vrijedjas nazivajuci me zivotinjom. Šta fali životinjama? Nema razloga opravdavati nečija ubojstva zato što misliš kako su pobijeni "narkomani", "nacisti", "cionisti", "fašisti", itd. U jednom o prvih postova kako je počinjen zločin, rekao sam šta mislim o arapima (palestincima) i židovima koje sam sreo, iznio sam i mišljenje kako hamas != palestinski narod u Gazi, te kako bi Izraelćani trebli ohladiti svoje glave. Također ovaj sukob je potaknut od strane Rusije i njenog saveznika Irana. Dva dana nakon što se dogodio masakr, Rusija je pokrenula ofanzivu. Slučajno?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:05 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Nisu te baš pogodile one silovane žene, koje vjerojatno teroristi i sad siluju da se ižive dok su još živi jer znaju da im ide sudnji dan. Niti su te ona djeca zaklana lice u lice zabrinula.
Sad kada Izrael ide da čisti teritorij od terorista koji se kriju među civilima, sad je problem.
Inače, Hamas je vojno taktički odradio dobro, da su se samo zadržali na vojnim ciljevima ne bi sada nitko odobravao ovo što će sad napraviti Izrael. Njihov cilj su bili civili, a ne kolateralna žrtva, koja je također moguća u ratu.
Istael cisti teritoriji od palestinskog naroda. Ili tvrdis da je oko milion i pol terorista zivjelo mirno na pragu izraelske drzave? I da su to zidovi dozvolili? Koga lazete? Da bi ste opravdali svoje umobolne stavove? Čisti od terorista, koji se skrivaju u narodu. Ja sam realan pa znam zapravo da taj narod gleda na te teroriste kao na heroje jer je to takav mentalitet, ali evo, da se pravimo da nije, pa opet Hamas gleda na civile kao sredstvo za svoje ciljeve a ne da ih zaštiti kao što to svaka normalna vojska radi sa civilima. Hamas nikad nije zaštitio svoje civile, baš suprotno. I Izrael ima sredstva da napravi potpuni genocid nad palestincima, čak mislim da imaju i dovoljnu medijsku mašineriju da sve to izrelativiziraju. Ili da okrive Iran da je "ispustio" atomsku bombu koju su spremali dopremiti u Izrael. Kako god, mogu ih uništit sve a to ne urade. Inače, moj stav po ovom pitanju je identičan stavu predsjednika Zelenskog. Slava Ukrajini!
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:07 |
|
|
daramo je napisao/la: Egipat odlučio propustiti strane državljane kroz granični prijelaz Rafah. Još jedan dokaz da i egipatski muslimani drže Palestince u logoru kao i Izrael. Ali nijedan musliman to ne kritizira niti Egipat naziva aparthejd državom, kao što ne kritizira niti Maroko zbog aparthejda nad Saharcima ili Tursku zbog aparthejda nad Kurdima. Prvo, definisti "musliman". Ako mislis na Bosnjake, ja cu ti reci: Egipat agira kako agira jer je i on pod imperijalistickom cizmom US and A. Finansijska pomoc koju dobijaju se ne moze usporediti s onim sto imperij daje USraelu, ali je ipak pozamasna. Samo kao primjer, 2022. godine je u USA odobrena vojna pomoc za Egipat u visini od 2,5 milijardi dolara. Onda je Biden zatratio da se preispita 130 miliona od toga zbog "krsenja ljudskih prava u Egiptu". Ne znam kako je zavrsilo ali nebitno. I drugo, Egipat ih ne ubija i Egipat im nije oduzeo zemlju, natjerao ih u taj jedan izbjeglicki kamp ogromnih razmjera, koji je postao neka vrsta grada, onda su to opkolili sa svih strana, izradili zice i zidove, i sad dovrsavaju posao takoreci. Zavrsni cin genocida koji se sprovodi na rate vec dugo vremena. Naravno da kritikujem turski nacionalizam koji cilja ka asimilaciji Kurda (nazivaju ih "Brdskim Turcima").
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:07 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sayeret Matkal je napisao/la: Dakle nisi podržavala napad na Izrael i slavila dok su upadali? Koje umobolne pitanje. Da podrzavam teroriste sto mi ubijaju vrsnjake na Festivalu? Kako bi Izrael trebao reagirati? Izrael tvrdi da je oteto 120 civila, oteto je nekoliko puta više-blizu 1000. Kako bi po tebi trebali reagirati?
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:09 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Haram je napisao/la: Zato nema nikakvog razloga da me vrijedjas nazivajuci me zivotinjom. Šta fali životinjama? Nema razloga opravdavati nečija ubojstva zato što misliš kako su pobijeni "narkomani", "nacisti", "cionisti", "fašisti", itd. U jednom o prvih postova kako je počinjen zločin, rekao sam šta mislim o arapima (palestincima) i židovima koje sam sreo, iznio sam i mišljenje kako hamas != palestinski narod u Gazi, te kako bi Izraelćani trebli ohladiti svoje glave. Također ovaj sukob je potaknut od strane Rusije i njenog saveznika Irana. Dva dana nakon što se dogodio masakr, Rusija je pokrenula ofanzivu. Slučajno? Vidi moj odgovor Daramu u vezi festivala. Citat: U jednom o prvih postova kako je počinjen zločin, rekao sam šta mislim o arapima (palestincima) i židovima koje sam sreo, iznio sam i mišljenje kako hamas != palestinski narod u Gazi, te kako bi Izraelćani trebli ohladiti svoje glave. Također ovaj sukob je potaknut od strane Rusije i njenog saveznika Irana. Dva dana nakon što se dogodio masakr, Rusija je pokrenula ofanzivu. Slučajno? Ja ne citam svaki post, logicno. Sto se Rusije tice, na koji nacin je to Rusija mogla da potakne zadnji napad hamasa na Izrael? Iran, moguce, ali Rusija tu ne moze ni prismrditi. Preko Egipta nisu mogli jer je Egipat US saveznik.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:13 |
|
|
potocnj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Istael cisti teritoriji od palestinskog naroda. Ili tvrdis da je oko milion i pol terorista zivjelo mirno na pragu izraelske drzave? I da su to zidovi dozvolili? Koga lazete? Da bi ste opravdali svoje umobolne stavove?
Čisti od terorista, koji se skrivaju u narodu. Ja sam realan pa znam zapravo da taj narod gleda na te teroriste kao na heroje jer je to takav mentalitet, ali evo, da se pravimo da nije, pa opet Hamas gleda na civile kao sredstvo za svoje ciljeve a ne da ih zaštiti kao što to svaka normalna vojska radi sa civilima. Hamas nikad nije zaštitio svoje civile, baš suprotno. I Izrael ima sredstva da napravi potpuni genocid nad palestincima, čak mislim da imaju i dovoljnu medijsku mašineriju da sve to izrelativiziraju. Ili da okrive Iran da je "ispustio" atomsku bombu koju su spremali dopremiti u Izrael. Kako god, mogu ih uništit sve a to ne urade. Inače, moj stav po ovom pitanju je identičan stavu predsjednika Zelenskog. Slava Ukrajini! Hamas je teroristicka organizacija. Ne predstavlja palestinski narod. Svrha takvih govana i terorista poznata je godinama unazad. Niko nije protiv odmazde istih. I ne samo Hamasa. Nego i ostalih koji djeluju poput zadnjih govana i ubijaju civile. Medjutim ovo sto Israel radi nije vojno ograniceno na teritoriju neke teroristicke otganizacije koja lokalno djeluju u Gazi. Nego je usmjereno na palestinski narod. Napad Hamasa dosao je Istaelu kao izlika pred svijetom za svinjarije. Ovo uslovljavanje da milion i pol ljudi se povuce na teritoriju od 180 kvadratnih Kilometera izaazvace i vojnu i humanitarnu katastrofu. Za koju ce odgovarati u buducnosti. A i onaj ko je poslao nosac aviona kao podrsku iz USA. I svako ko optavdava ovo sranje je umobolni bolesnik.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:14 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: I ti si svašta čuo na dnevniku.Naravno da ne daju državu onima koji žele njihov nestanak. Ali palestinska država je nestala i prije nego je nastala, Jevreji su dobili Izrael, Arapi su dobili Palestinu i onda su Jevreji odmah zauzeli i Palestinu. Izrael je učinio da Palestina nestane, i ti sad kriviš nekakve obične ljude ili ekstremiste među Palestincima koji izjave da Izrael treba nestati? Pa to je samo izjava, oni to govore, a Izrael je to uradio. Shvataš li? Jedini odgovorni su Jevreji, jer oni drže tuđu teritoriju pod okupacijom. A nisi čak ni anektirali tu teritoriju, tako da daju ljudima tamo građanska prava. Nego baš, vojna okupacija, 70 godina. Citat: Nije ni Srbija htjela dat Kosovo,il misliš da je trebala ? PS nedopustivo je bit na istoj strani s islamistima,nije srpski. Ti si odlepio jer misliš da su ti nekakvi islamisti uzeli Kosovo. Uzeli su ti ga cionisti, a iskoristili su šiptarski nacionalizam. Da nema jevrejske Amerike, šta misliš čiji bi sad Kosmet bio?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:15 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12572 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Haram je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Šta fali životinjama? Nema razloga opravdavati nečija ubojstva zato što misliš kako su pobijeni "narkomani", "nacisti", "cionisti", "fašisti", itd.
U jednom o prvih postova kako je počinjen zločin, rekao sam šta mislim o arapima (palestincima) i židovima koje sam sreo, iznio sam i mišljenje kako hamas != palestinski narod u Gazi, te kako bi Izraelćani trebli ohladiti svoje glave. Također ovaj sukob je potaknut od strane Rusije i njenog saveznika Irana. Dva dana nakon što se dogodio masakr, Rusija je pokrenula ofanzivu. Slučajno?
Vidi moj odgovor Daramu u vezi festivala. Citat: U jednom o prvih postova kako je počinjen zločin, rekao sam šta mislim o arapima (palestincima) i židovima koje sam sreo, iznio sam i mišljenje kako hamas != palestinski narod u Gazi, te kako bi Izraelćani trebli ohladiti svoje glave. Također ovaj sukob je potaknut od strane Rusije i njenog saveznika Irana. Dva dana nakon što se dogodio masakr, Rusija je pokrenula ofanzivu. Slučajno? Ja ne citam svaki post, logicno. Sto se Rusije tice, na koji nacin je to Rusija mogla da potakne zadnji napad hamasa na Izrael? Iran, moguce, ali Rusija tu ne moze ni prismrditi. Preko Egipta nisu mogli jer je Egipat US saveznik. Egipat je "nesvrstani". Američki saveznici ne kupuju sofisticiranu vojnu opremu od Rusije. Rekoh Rusija preko svojih saveznika u regiji, Iran - Sirija. Pokušaj "DDOS" napada na amerikance u cilju preusmjeravanja vojne pomoči i pozornosti sa Ukrajine na Izrael. U svemu će ispušiti nevini palestinci koji se nisu othrvali raljama terorističke organizacije HAMAS.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 14 lis 2023, 13:15 |
|
|
daramo je napisao/la: Smiješno je da oni koji ne priznaju Kosovo traže od Izraela da prizna Palestinu. Priznavanje Kosova je kao priznavanje Gaze.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|