HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2025, 21:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 24515 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 981  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 22 srp 2014, 14:38 

Citat:
Jel to piše u kuranu?

Zašto većina ljudi u Dalmaciji kaže "baš si židov" ili "vidi židova", kad hoće nekog uvrijedit? Muslimani?

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:39 

Inače mi fascinantno kako Palestinci stoje na ulici i rukama pokazuju gdje će sljedeća raketa pogoditi. Čudo ih ne gine toliko kad se tako ponašaju.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:41 

Aztec je napisao/la:

Meni nekako djeluje namjesteno, al opet sta ja znam... Ako nije... Tuzno, tuzno...

Yt vrvi takvim filmovima,namještenim naravno.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:42 

BBC je napisao/la:
Bora je napisao/la:

Nećeš mi ti govoriti što sam.

Hoću...i mogu.

Jesi bio na skupu "Srbi i Jevreji braća" u BG?

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:42 

Bora je napisao/la:
Citat:
Jel to piše u kuranu?

Zašto većina ljudi u Dalmaciji kaže "baš si židov" ili "vidi židova", kad hoće nekog uvrijedit? Muslimani?

Pitaao sam te jel to piše u kuranu, koncentriraj se na pitanje.

Dok se koncentrišeš pogledaj video

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:43 

BBC je napisao/la:
Na tom tvom linku vidim skok Palestinaca ogroman od 1931=760.000 do 1947=1.181.000.

Previše sintetički za tako kratak period. Probali su isto što i Židovi pa ispušili jer su im braća pokvarena i gledali da ih zajebu umjesto da im pomognu sa settlments.

Pa to nije tako kratak period. Iran je recimo u istom razdoboblju otišao sa 12 na 17 milijuna stanovnika, što je sličan rast.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:46 

volvoks je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Na tom tvom linku vidim skok Palestinaca ogroman od 1931=760.000 do 1947=1.181.000.

Previše sintetički za tako kratak period. Probali su isto što i Židovi pa ispušili jer su im braća pokvarena i gledali da ih zajebu umjesto da im pomognu sa settlments.

Pa to nije tako kratak period. Iran je recimo u istom razdoboblju otišao sa 12 na 17 milijuna stanovnika, što je sličan rast.

Je vrlo kratak je ako se pogleda rast kroz povijest. Tko želi može kliknuti na taj link i ima jasan pregled na tabeli.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:47 

Mar-kan je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Meni nekako djeluje namjesteno, al opet sta ja znam... Ako nije... Tuzno, tuzno...

onda neka ih satru. :D ako mi se ista gadi to je onda ciljano izazivanje sazaljenja lazima i podvalama.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:49 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Citat:
slika

- Karta je neprecizna, jer su tu velika područja nenaseljenog prostora prikazana jednom ili drugom bojom, da se stvori efekt, koji manipulira.

- Kao drugo i prije II svjetskog rata situacija nije to bila baš tako čista, kao što je prikazana na karti. Na područjima Tel Aviva, Haife, i inače sjevernog dijela sadašnjeg Izraela, bili su i onda omjeri stanovništva oko 70:30 za Arape nasuprot Židova, a u posjedu zemlje tek oko 60:40 ili čak i manje u korist Arapa.

- Naravno treba napomenuti da je Židova bilo u sadašnjim dijelovima Izraela svih ovih stoljeća (iako malobrojni), a pogotovo postaju masovniji i udio im raste od druge polovice XIX stoljeća.

- Palestinci su bili Arapi,. koji su tek krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih počeli sebe nazivati Palestincima, da bi time proklamirali više prava na zemlju (ovo zvuči tako poznato) i stvorili percepciju u svijetu,d a je to samo njihovo.

- OD prijašnje britanske kolonije Palestine, tek oko 20% (ili čak i manje) teritorija je zapalo Izrael. Ostatak je unutar današnjih Sirije, Libanona, Jordana... Postavlja se pitanje zašto okolne države ne daju rado prostor za Palestince?

- Od samo početka Arapi s ovom područja - tj. Palestinci su odbijali svaku pomisao na državu Izrael i najradije bi sve Židove ubacili u more. Tek su počeli pregovarati s Židovima, kada je Izrael pokazao zube u nekoliko navrata poslije II svjetskog rata.

Ovi fakti se moraju uzeti u obzir, pri "zauzimanju" strane u ovom sukobu.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:49 

BBC je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Je vrlo kratak je ako se pogleda rast kroz povijest. Tko želi može kliknuti na taj link i ima jasan pregled na tabeli.

Početak demografske tranzicije, britanska uprava donosi kakav, takav napredak.
slika
Evo ti Iran, vidiš da od tridesetih lagano počinje brži rast, a da su četrdesete početak tranzicije.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:51 

Bora je napisao/la:
Citat:
Jel to piše u kuranu?

Da si iz Dalmacije ili Hrvatske općenito bi znao da je to samo uvreda za škrtost, a ne ono dno dna si.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:54 

volvoks je napisao/la:
Bora je napisao/la:

Da si iz Dalmacije ili Hrvatske općenito bi znao da je to samo uvreda za škrtost, a ne ono dno dna si.

Ne, nego uvreda za škrt si, bez obraza, prepotentan, sebičan. I tako se shvaća. Barem u Splitu, u purgeriji je možda drugačije.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:57 

volvoks je napisao/la:
Evo ti Iran, vidiš da od tridesetih lagano počinje brži rast, a da su četrdesete početak tranzicije.

Iranu se to dogodilo zbog nagle zabrane kondoma i pilula za kontracepciju. Palestinci nisu imali taj fenomen, bar ne u to vrijeme. Taj skok jasno govori da su probali parirati Židovima u naseljavanju sa strane i grabljenju zemlje, ali nisu uspjeli jer su Židovi organiziraniji.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:58 

DzoniBG je napisao/la:
Ja ne bi voleo da Izrael propadne, drago mi je sto su ih 1967 izbambusali da im jos obraz bridi... ali ne podrzavam ni ovako osvetnicko ponasanje...

Pilar Rahola ( http://en.wikipedia.org/wiki/Pilar_Rahola ) je napisala:

"Zašto nema demonstracija protiv islamskih diktatura u Londonu, Parizu i Barceloni? Ili demonstracija protiv diktature u Burmi? Zašto nema demonstracija protiv nasilja nad milijunima žena koje žive bez ikakvih prava i zaštite? Zašto nema demonstracija protiv islamskog korištenja djece kao živih bombi u ratnim sukobima? Zašto nije bilo jednoglasne podrške žrtvama islamske diktature u Sudanu? Zašto nikada nema nikakvih reakcija protiv terorizma uperenog ka Izraelu? Zašto nitko iz europske ljevice ne diže glas protiv islamskog fanatizma? Zašto ne brane pravo Izraela na postojanje? Zašto miješati branjenje Palestinaca sa branjenjem palestinskih terorista? I posljednje, nagradno pitanje: Zašto je čitava europska i svjetska ljevica usredsređena na dvije najstabilnije demokratske države - Ameriku i Izrael, a ne na najgore diktatorske države na planeti? To su dvije najstabilnije demokracije, koje su preživjele najkrvavije terorističke napade, ali za koje europska ljevica ne brine nimalo...

Sada da kažemo nešto o pojmu slobode. Naime, na svakom propalestinskom europskom forumu čujem ljevičare kako viču u zanosu: "Sloboda narodu!" To je laž. Njih nikada nije bilo briga za narod Sirije, Jemena, Irana ili Sudana, i drugih takvih naroda.Nije ih nikada bilo briga ni kada Hamas oduzima slobodu samim Palestincima. Taj pojam "slobode za Palestince" njih zanima samo kao vid oružja u borbi protiv slobode Izraela. Posljedica takve pogrešne ideološke prakse jeste manipulacija u medijima.

Međunarodni mediji iznose velike neistine o izraelsko-palestinskom sukobu. Oni o tome ništa ne izvještavaju, već samo stvaraju propagandu. Kada govore o Izraelu, većina novinara zaboravi na etički kodeks novinarstva, tako da se svaki izraelski vojno-obrambeni potez prikazuje kao "masakr", a svaki sukob kao "genocid". Toliko besmislica je napisano o Izraelu, da više ne postoji ništa za šta isti nije optužen. Sa druge strane, mediji nikada ne govore o propagiranju nasilja prema Izraelu od strane Sirije i Irana, o indoktrinaciji djece i korupciji Palestinaca. U pogledu žrtava u sukobima, svaki gubitak kod Palestinaca se prikazuje kao sveopća tragedija, a svaka izraelska se prikriva ili joj se umanjuje značaj.

U vezi s tim treba spomenuti i ljevičare u Španjolskoj, kod kojih se često primjećuje antiamerički i antiizraelski stav. Recimo, jedna od tih ljevičarskih stranaka je nedavno istjerala iz stranke svog člana koji je napravio neki proizraelski internet-sajt. Evo da citiram iz njihove otpusne liste: "Naši saveznici su Iran, Libija i Venecuela, koje ugnjetava imperijalizam drugih, a ne nacistička država Izrael". Drugi primjer tiče se socijaliste i gradonačelnika Kamposuelosa, koji je praznik Dan sećanja na žrtve Holokausta zamjenio za palestinski praznik Dan žalosti, koji Palestinci obilježavaju žaljenjem zbog nastanka izraelske države, čime je javno pokazan prezir prema šest milijuna europskih Jevreja ubijenih tokom Holokausta.

Ili, recimo, u mom rodnom gradu, u Barceloni, gradska skupština je donijela odluku da 60-godišnjicu stvaranja izraelske države obilježi ispoljavanjem jednotjedne solidarnosti sa palestinskim narodom. U tom pogledu, pozvali su Lejlu Kaled, poznatog teroristu iz '70-tih godina i sadašnjeg vođu Narodnog fronta za oslobođenje Palestine, koju inače i Europska unija smatra terorističkom organizacijom, i koja promoviše uporabu bombi u sukobima sa Izraelom.
Ovakve "politički korektne" stavove nalazimo i u govorima predsjednika Zapatera. Njegova vanjska politika spada u ekstremnu ljevicu, dok je po pitanju sukoba na Bliskom Istoku proarapski orijentiran. Garantujem vam da Zapatero osobo smatra da je Izrael kriv za te sukobe, što pokazuje i ministar vanjskih poslova Moratinos. Nije slučajno što je Zapatero odlučio da nosi kafiju (vrsta arapske odjeće) baš tokom sukoba u Libanu; to je simbolično, namjerno uradio.
Španjolska je od svih europskih država preživjela najgore terorističke napade, i nalazi se na nišanu svake islamske terorističke organizacije. Kao što sam i prije pisala, oni nas ubijaju isto kao i u Srednjem vijeku, samo sada sa modernijom tehnologijom. Uprkos tome, ljevičari u Španjolskoj su i dalje najekstremniji u svijetu po svom antiizraelskom raspoloženju. A kažu da su takvi zbog solidarnosti sa Palestincima. To je ludilo koje optužujem na ovoj konferenciji.

Zaključak: Ja nisam pripadnik jevrejskog naroda. Ljevičar sam i novinar po profesiji. Zašto onda nisam antiizraelski orijentisana kao moje kolege? Zato što kao ne-Jevrejin imam povijesnu odgovornost da se borim protiv mržnje prema Jevrejima i protiv sadašnje mržnje prema njihovoj povijesnoj domovini - Izraelu. Borba protiv antisemitizma nije dužnost Jevreja, već ne-Jevreja. Moj posao kao novinara jeste da tragam za istinom bez predrasuda, laži i manipulacija. Istina o Izraelu do sada nije objavljena. Kao pripadnik ljevice koji gleda ka napred, u obvezi sam da branim slobodu, kulturu, građansko obrazovanje za djecu, koegzistenciju i Zakone sa Ploča Saveza, kao univerzalne principe, one principe koje islamski fundamentalisti sustavno uništavaju. Drugim riječima, ja, kao ne-Jevrejin, novinar i ljevičar, imam trostruku moralnu dužnost prema Izraelu, jer ako Izrael bude uništen, biće uništeni i sloboda, suvremeno društvo i kultura.

Sviđalo se to nekome ili ne, borba Izraela jeste borba svijeta."

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:00 

Borba Izraela danas je borba svijeta? Ovo samo teški imbecil može izreći.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:01 

:palacgore1

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:02 

Aztec je napisao/la:

Drago mi je da se slažeš samnom. :aleale :zubati

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:06 

BBC je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Iranu se to dogodilo zbog nagle zabrane kondoma i pilula za kontracepciju. Palestinci nisu imali taj fenomen, bar ne u to vrijeme. Taj skok jasno govori da su probali parirati Židovima u naseljavanju sa strane i grabljenju zemlje, ali nisu uspjeli jer su Židovi organiziraniji.

Govorim o Iranu od 30. do 50., dakle isto razdoblje kao Palestinci. Tada je još Šah bio na vlasti, islamska demokracija nije bila ni u primisli.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:10 

volvoks je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Govorim o Iranu od 30. do 50., dakle isto razdoblje kao Palestinci. Tada je još Šah bio na vlasti, islamska demokracija nije bila ni u primisli.

Pogledaj krivulju koju si sam stavio i ne seri. Prejeftini pokušaji.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:13 

lider30 je napisao/la:
Citat:
slika

- Karta je neprecizna, jer su tu velika područja nenaseljenog prostora prikazana jednom ili drugom bojom, da se stvori efekt, koji manipulira.

- Kao drugo i prije II svjetskog rata situacija nije to bila baš tako čista, kao što je prikazana na karti. Na područjima Tel Aviva, Haife, i inače sjevernog dijela sadašnjeg Izraela, bili su i onda omjeri stanovništva oko 70:30 za Arape nasuprot Židova, a u posjedu zemlje tek oko 60:40 ili čak i manje u korist Arapa.

- Naravno treba napomenuti da je Židova bilo u sadašnjim dijelovima Izraela svih ovih stoljeća (iako malobrojni), a pogotovo postaju masovniji i udio im raste od druge polovice XIX stoljeća.

- Palestinci su bili Arapi,. koji su tek krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih počeli sebe nazivati Palestincima, da bi time proklamirali više prava na zemlju (ovo zvuči tako poznato) i stvorili percepciju u svijetu,d a je to samo njihovo.

- OD prijašnje britanske kolonije Palestine, tek oko 20% (ili čak i manje) teritorija je zapalo Izrael. Ostatak je unutar današnjih Sirije, Libanona, Jordana... Postavlja se pitanje zašto okolne države ne daju rado prostor za Palestince?

- Od samo početka Arapi s ovom područja - tj. Palestinci su odbijali svaku pomisao na državu Izrael i najradije bi sve Židove ubacili u more. Tek su počeli pregovarati s Židovima, kada je Izrael pokazao zube u nekoliko navrata poslije II svjetskog rata.

Ovi fakti se moraju uzeti u obzir, pri "zauzimanju" strane u ovom sukobu.

Ako razradjujemo temu, treba reci ovo sto si i ti izneo...sve je to argumentacija koja stoji...

Postoji tu mnogo epoha i dogadjaja, dug period pod Otomanskom vlascu, zatim Palestina koja je podeljena izmedju Engleza i Francuza...

Nije da Jevreja uopste tu nije bilo, ali su bili velika manjina, tek u 20. stolecu u vise etapa pocinje kolonizacija, povratak iz Evrope, Amerike...

Ako gledamo iz arapske, tj palestinske perspektive, ta zemlja pripada njima... dugo su bili apsolutno dominantni, i po brojnosti, i uticaju... Jevreji opet imaju svoju perspektivu i argumente koji imaju smisla... zato je taj konflikt toliko dugotrajan i neresiv...

Jevrejima dajem puno pravo na drzavu danas... izborili su se velikim odricanjem i borbom za nju... ali necu da podrzavam propagandu da su za sve krivi Palestinci... oni su tu realno najvise najebali... koriste ih ostali Arapi kao zrtvu za svoje interese, oni u bedi i ocaju uzgajaju mlade generacije pune mrznje... saterani u onaj koncentracioni logor Gaze, na Zapadnoj obali im uvaljuju najzadrtije Jevreje kao nove doseljenike...

Ovo zadnje...ispaljuju iz Gaze rakete koje rane i ubiju par ljudi, i onda krenu Izraelci u napad gde gine stotine njih... bar da ce to resiti nesto...nema sanse, Hamas i civili su stopljeni, zive zajedno, ne znas ko je civil, a ko ekstremista...nece to na dobro da izadje ako se ovako nastavi, ne vidim ikoga spreman na kompromis da se konacno to nekako zavrsi i zavlada mir...

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:15 

korrisnik je napisao/la:
Samo da imaju isto naoružanje k'o Izrael.

Da ih tako zaskoce ,a da se bas niko od izraelaca ne stigne izvuci i odgovoriti vatrom ( puscanom) ..i sve to snime sa vise kamera ( ko da je finale Lige sampiona).
Sumnjiv mi ovaj video .

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:16 

Bora je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Drago mi je da se slažeš samnom. :aleale :zubati

aha :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:17 

Hebi ga sve je bilo mirno dosta godina dok je zid funkcionirao. Sad ovi iz inozemstva uvezli rakete koje ga mogu preskočiti i opet nastali problemi.

Što nam tih nekoliko godina velikog mira govori ?

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 15:30 

Mar-kan je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

DA je Bogdom lažno

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 16:15 

Broj poginulih Palestinaca prešao 600, UN kaže 70% civili.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24515 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 981  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: