|
|
Stranica: 515/981.
|
[ 24508 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Imota
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:36 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Haramov problem nije islamizam, nego terorizam. Islamizam i terorizam su sinonimi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Ako mi nastavis predbacivati islamizam, moracu te na ignore. Zaista.
Znas ti, znam ja, da ja nista s religijom nemam. Znas ti to vrlo dobro. A posto ovde nismo ravnopravni, tj. ti imas moderatorske ovlasti koje mozes koristiti i u licnu korist u toku diskusije, sta meni drugo preostaje no da te ignorisem?
Možeš me ignorirati, to je ok. Ali jbg, vidim tri puta sam te pitao je li Hamas trebao napasti Izrael 7. listopada i tri puta si me ignorirao. Ili sam ti već na ignore ili te stid reć da Hamas jest trebao napasti Izrael. To je sve ok, samo primijećujem da Hamasov napad i izraelske reakcije idu zajedno ruku pod ruku. To je sve dio istog paketa. Kupiš jedan paket, dobiješ dvije usluge. Posebna ponuda.  Citat: Možeš me ignorirati, to je ok. Kao sto rekoh, ne mogu dopustiti da me klevetas a da ti ne mogu uzvratiti istom mjerom. Ni ja tebi ne poredbacujem ustasluk i nacizam iako u zadnje vrijeme zaudaras sovinizmom. Ne znam sta ce ti ta dehumanizacija mene iako VRLO DOBRO ZNAS da ja s vjerom nemam nikakvih dodirnih tacaka. Radis dakle namjerno da bi me provocirao ali ja nisam na forumu da bih provocirao (osim ponekad) ili bio provociran. Drugo, kad si me pitao? Mislis da ja citam svo ovo sranje i ovu pljuvacku na ovoj temi? Pa nisam 24/7 online ko ti covjece. Uopste nije problem, evo odgovor: Palestinski narod ima pravo na otpor. Ali taj otpor mora biti u okviru medjunarodnog prava. Sto znaci, napad kao napad je opravdan i ne samo to, vec pozeljan, ali pri tome nije trebalo ubijati civile. Dakle imamo krsenje medjunarodnog prava ratovanja od strane hamasa. Ali isto tako imamo i krsenje istog prava od strane USraela i to vec decenijama. Sto znaci da ustvari imamo DVA AKTERA koji agiraju na teroristicki nacin. Koriste teror metode za ispunjavanje politickih i strateskih ciljeva. Jednog aktera proklinjemo, drugog aktera dizemo u nebesa. Ako nisi u stanju uvidjeti da je to P O G R E S N O i apsolutno NE- K R S C A N S K I, onda ti ja tu ne mogu nista pomoci. Ili kao sto bi rekao Sir Peter Ustinov, laka mu crna zemlja: Teror(izam) je rat siromasnih, dok je rat teror(izam) bogatih.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:39 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Haramov problem nije islamizam, nego terorizam. Islamizam je korijen. Opsesija širenjem islama i progonom nevjernika. Nekad se to radi terorizmom, nekad otvorenim ratom, nekad samo "poklapanjem", ali uvijek je neka agresija. Ne može islamist biti sretan kad je pored njega slobodan susjed.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1380 of 2558 - 53.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:39 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Haramov problem nije islamizam, nego terorizam. Jedini terorizam koji simpatisem je ljevicarski iz sedamdesetih godina. Otimanje bivsih SS-ovaca na pozicijama tipa predsjednik privredne komore itd..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:40 |
|
|
|
Zvaničnik State Departmenta Josh Paul koji je nadzirao promet oružja podnio je ostavku ove sedmice u znak protesta protiv odluke Bidenove administracije da nastavi slati oružje i municiju Izraelu dok nastavlja opsadu Gaze u ratu s Hamasom.
U svom pismu o ostavci, Josh Paul koji je više od 11 godina bio direktor kongresa i javnih pitanja u Uredu za političko-vojna pitanja State Departmenta, rekao je da je "slijepa podrška Bidenove administracije jednoj strani dovela do političkih odluka koje bile su kratkovidne, destruktivne, nepravedne i kontradiktorne samim vrijednostima koje javno zastupamo", piše New York Times.
“Odgovor koji Izrael poduzima, a s njim i američka podrška za taj odgovor i za status quo okupacije, dovest će samo do više i dublje patnje i za izraelski i za palestinski narod”, napisao je. On je kazao da se boji da SAD ponavlja iste greške koje je Washington činio proteklih desetljeća.
"Odbijam biti dio toga", naglasio je.
Paul je rekao da bi izraelski prekid opskrbe Gazom vodom, hranom, medicinskom pomoći i električnom energijom, teritorijem od dva miliona ljudi, trebao potaknuti zaštitu u nizu dugotrajnih saveznih zakona koji imaju za cilj držati američko oružje izvan ruku kršitelja ljudskih prava.
"Ali te zakonske ograde ne uspijevaju", poručio je.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:40 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Haramov problem nije islamizam, nego terorizam. Islamizam je korijen. Opsesija širenjem islama i progonom nevjernika. Nekad se to radi terorizmom, nekad otvorenim ratom, nekad samo "poklapanjem", ali uvijek je neka agresija. Ne može islamist biti sretan kad je pored njega slobodan susjed. Dakle opet me nazivas islamistom iako sam te zamolio da to ne cinis?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:43 |
|
|
|
Možda islam može da se liječi sa skinner box-om.
Ako čovjek u jednom danu ne alaha dobije da jede. Ako alaha dobije batine.
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:43 |
|
|
|
Bilo kako bilo cinjenica je jedna. Palestinci ne mogu pruziti otpor jer nisu drzava pa tako ni organizirani. Ako ne pruzaju nikakav otpor kao Fatah vidimo sta im se dogadja na Zapdnoj obali: okupacija, otimacina, protjerivanje, ubijanje. Svijet suti i pravi se blesav. Tu i tamo koja izjava i opomena Izraelu nista pretjerano ni strasno sto bi Izrael sprijecilo u daljim planovima. Ako pruze otpor kao Hamas teroristi su (sto i jesu ako ubijaju civile) Dolazimo do zakljucka da Palestinci moraju nestati jer ne mogu organizirati otpor. Ako ne zele nestati ona jbg. moraju podrzati sve moguce opcije, a to je i Hamas. Svidjalo se to nekome ili ne svidjalo cinjenice su takve.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:44 |
|
|
"krug dvojke" iz Srbije zaratio sa SDA talibanima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:45 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Bilo kako bilo cinjenica je jedna. Palestinci ne mogu pruziti otpor jer nisu drzava pa tako ni organizirani. Ako ne pruzaju nikakav otpor kao Fatah vidimo sta im se dogadja na Zapdnoj obali: okupacija, otimacina, protjerivanje Ako pruze otpor kao Hamas teroristi su (sto i jesu ako ubijaju civile) Dolazimo do zakljucka da Palestinci moraju nestati jer ne mogu organizirati otpor. Ako ne zele nestati ona jbg. moraju podrzati sve moguce opcije, a to je i Hamas. Svidjalo se to nekome ili ne svidjalo cinjenice su takve. Sasvim jasno i logicno. No, neki zele vidjeti da oni nestanu i onda opravdavaju sve ono sto se ne moze opravdati. Barem ne normalan ljudski um, roditelj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:51 |
|
|
Haram je napisao/la: Uopste nije problem, evo odgovor:
Palestinski narod ima pravo na otpor. Ali taj otpor mora biti u okviru medjunarodnog prava. Sto znaci, napad kao napad je opravdan i ne samo to, vec pozeljan, ali pri tome nije trebalo ubijati civile.
Zahvaljujem i potpuno se slažem. Haram je napisao/la: Sto znaci da ustvari imamo DVA AKTERA koji agiraju na teroristicki nacin. Koriste teror metode za ispunjavanje politickih i strateskih ciljeva. Jednog aktera proklinjemo, drugog aktera dizemo u nebesa. Ako nisi u stanju uvidjeti da je to P O G R E S N O i apsolutno NE- K R S C A N S K I, onda ti ja tu ne mogu nista pomoci. Problem je jer je razina Hamasovih zločina prilikom napada bila previsoka. Šokirali su svijet svojim postovima na Twitteru. Sada ih gledaju kao ISIL. Sa njima se više neće pregovarati. Svima je žao civila, ali Hamas se mora uništiti. Bilo koji prijedlog što sada uraditi mora uključivati kao rezultat uništenje Hamasa. Najjeftinije bi bilo da ih sami Palestinci skinu s vlasti, to bi momentalno zaustavilo izraelsku ofanzivu.
1380 of 2558 - 53.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:53 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Bilo kako bilo cinjenica je jedna. Palestinci ne mogu pruziti otpor jer nisu drzava pa tako ni organizirani. Ako ne pruzaju nikakav otpor kao Fatah vidimo sta im se dogadja na Zapdnoj obali: okupacija, otimacina, protjerivanje, ubijanje. Svijet suti i pravi se blesav. Tu i tamo koja izjava i opomena Izraelu nista pretjerano ni strasno sto bi Izrael sprijecilo u daljim planovima. Ako pruze otpor kao Hamas teroristi su (sto i jesu ako ubijaju civile) Dolazimo do zakljucka da Palestinci moraju nestati jer ne mogu organizirati otpor. Ako ne zele nestati ona jbg. moraju podrzati sve moguce opcije, a to je i Hamas. Svidjalo se to nekome ili ne svidjalo cinjenice su takve. A možda pod c) da pružaju otpor i ne ubijaju civile, barem ne namjerno.
1380 of 2558 - 53.95%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:54 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Daj nam Kinzhale Putine Kriza. Otanjilo. Šverca se elektronika jbg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 09:55 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Islamizam je korijen. Opsesija širenjem islama i progonom nevjernika.
Nekad se to radi terorizmom, nekad otvorenim ratom, nekad samo "poklapanjem", ali uvijek je neka agresija. Ne može islamist biti sretan kad je pored njega slobodan susjed.
Dakle opet me nazivas islamistom iako sam te zamolio da to ne cinis? Pisao sam odgovor prije nego sam pročitao tvoj post.
1380 of 2558 - 53.95%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:00 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2317 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
|
Uglavnom Izrael je je korektniji, prije napada upozori stanovništvo i da im rok da se povuku. Ovi su teroristi i ne mogu u istu rečenicu. Sam islam je problematičan kao takav jer ne trpi drugo i drugačije stoga se ne može integrirati bilo gdje osim u islam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Bilo kako bilo cinjenica je jedna. Palestinci ne mogu pruziti otpor jer nisu drzava pa tako ni organizirani. Ako ne pruzaju nikakav otpor kao Fatah vidimo sta im se dogadja na Zapdnoj obali: okupacija, otimacina, protjerivanje, ubijanje. Svijet suti i pravi se blesav. Tu i tamo koja izjava i opomena Izraelu nista pretjerano ni strasno sto bi Izrael sprijecilo u daljim planovima. Ako pruze otpor kao Hamas teroristi su (sto i jesu ako ubijaju civile) Dolazimo do zakljucka da Palestinci moraju nestati jer ne mogu organizirati otpor. Ako ne zele nestati ona jbg. moraju podrzati sve moguce opcije, a to je i Hamas. Svidjalo se to nekome ili ne svidjalo cinjenice su takve. A možda pod c) da pružaju otpor i ne ubijaju civile, barem ne namjerno. Pruziti otpor kao nepriznat, neorganiziran i sve drugo sto uz to ide jednoj od najorganiziranijih vojski svijeta je nemoguce. Zato me ne cudi da pribjegavaju taktici koju zapad naziva terorizmom. Medjutim taj me terorizam nista vise ne sablaznjava nego i upakovani Izraelski terorizam koji takodjer ubija civile samo organizirano i nemasovno u kratkim intervalima ali u duzem vremenskom razdoblju itekako masovno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:03 |
|
|
|
Mogli su lijepo priznati Izrael, ne ga napasti takijaški 1973.
Zašto ti Haram sudiš Izraelu? Vi Muslimani ste ubijali hrvatske povratnike i politički okupirali Federaciju s ciljem protjerivanja Hrvata. Ciljali ste i naše firme, obrte
Po tvojoj logici mi bi trebali biti kao Hamas
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:03 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A možda pod c) da pružaju otpor i ne ubijaju civile, barem ne namjerno.
Pruziti otpor kao nepriznat, neorganiziran i sve drugo sto uz to ide jednoj od najorganiziranijih vojski svijeta je nemoguce. Zato me ne cudi da pribjegavaju taktici koju zapad naziva terorizmom. Medjutim taj me terorizam nista vise ne sablaznjava nego i upakovani Izraelski terorizam koji takodjer ubija civile samo organizirano i nemasovno. Daleko da je Izrael super, cool ili nešto tako. Ali su opet u ovoj priči protiv islama koji ih okružuje i želi ih uništiti pozitivci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:08 |
|
|
|
Koja je razlika vas i Izraelaca osim što su Izraelci na tom području bili oduvijek? Vi slavite dekapitulaciju Stjepana Tomaševića, svi ste se doselili ovdje u Bosnu iz Crne Gore i Srbije i preuzeli ste našu povijest.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:08 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Uopste nije problem, evo odgovor:
Palestinski narod ima pravo na otpor. Ali taj otpor mora biti u okviru medjunarodnog prava. Sto znaci, napad kao napad je opravdan i ne samo to, vec pozeljan, ali pri tome nije trebalo ubijati civile.
Zahvaljujem i potpuno se slažem. Haram je napisao/la: Sto znaci da ustvari imamo DVA AKTERA koji agiraju na teroristicki nacin. Koriste teror metode za ispunjavanje politickih i strateskih ciljeva. Jednog aktera proklinjemo, drugog aktera dizemo u nebesa. Ako nisi u stanju uvidjeti da je to P O G R E S N O i apsolutno NE- K R S C A N S K I, onda ti ja tu ne mogu nista pomoci. Problem je jer je razina Hamasovih zločina prilikom napada bila previsoka. Šokirali su svijet svojim postovima na Twitteru. Sada ih gledaju kao ISIL. Sa njima se više neće pregovarati. Svima je žao civila, ali Hamas se mora uništiti. Bilo koji prijedlog što sada uraditi mora uključivati kao rezultat uništenje Hamasa. Najjeftinije bi bilo da ih sami Palestinci skinu s vlasti, to bi momentalno zaustavilo izraelsku ofanzivu. Zamisli na trenutak svijet bez Hamasa. Evo recimo, nazovimo taj svijet Zapadna Obala.
_________________ Right-wing lives don't matter
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:11 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zahvaljujem i potpuno se slažem. Problem je jer je razina Hamasovih zločina prilikom napada bila previsoka. Šokirali su svijet svojim postovima na Twitteru. Sada ih gledaju kao ISIL. Sa njima se više neće pregovarati. Svima je žao civila, ali Hamas se mora uništiti. Bilo koji prijedlog što sada uraditi mora uključivati kao rezultat uništenje Hamasa. Najjeftinije bi bilo da ih sami Palestinci skinu s vlasti, to bi momentalno zaustavilo izraelsku ofanzivu. Zamisli na trenutak svijet bez Hamasa. Evo recimo, nazovimo taj svijet Zapadna Obala. Jos bolje svit bez muslimana, mir i spokoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:15 |
|
|
|
Nažalost kad se rješe Hamasa, doći će neka druga teroristička organizacija kojoj će cilj biti uništenje Izraela a koja je potpomognuta iz mnogih islamskih zemalja. Tako da su te terorističke organizacije posljedica a ne uzrok ovog problema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:16 |
|
|
|
Stotine ciljeva pogođeno u zadnja 24 sata.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 lis 2023, 10:17 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zahvaljujem i potpuno se slažem. Problem je jer je razina Hamasovih zločina prilikom napada bila previsoka. Šokirali su svijet svojim postovima na Twitteru. Sada ih gledaju kao ISIL. Sa njima se više neće pregovarati. Svima je žao civila, ali Hamas se mora uništiti. Bilo koji prijedlog što sada uraditi mora uključivati kao rezultat uništenje Hamasa. Najjeftinije bi bilo da ih sami Palestinci skinu s vlasti, to bi momentalno zaustavilo izraelsku ofanzivu. Zamisli na trenutak svijet bez Hamasa. Evo recimo, nazovimo taj svijet Zapadna Obala. Vrlo jednostavno - 2 mil. Palestinaca u Gazi na 360 km2. - 2 mil. Palestinaca na Zapadnoj Obali na 5860 km2 sa svakodnevnim smanjivanjem, a povecavanjem kolonijalista Nekako racunica daje da je djelu sa Hamasom puno bolje jer bar nece doci do istrebljenja kao na Zapadnoj obali
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|