|
|
Stranica: 8/921.
|
[ 23025 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 05 svi 2012, 12:00 |
|
|
dudu je napisao/la: sva lažna priča o kršćanima u Palestini pada u ovdu pred činjenicom da danas duplo više kršćana živi u Izraelu nego na Zapadnoj Obali. iz Gaze su ionako mahom svi protjerani. A gdje bi drugdje živjeli kad se njihova zemlja "dodjelila" narodu koji se sove Židovi,a država im Izrael... Tko i kada je istu "dodjelio" Židovima znamo,a čiji su igrač i danas tamo lako je zaključiti... Što onaj Domazet reče,gledam maloprije...400 godina oni drže i kontroliraju ostatak kugle zemaljske...I sve je podređeno njihovim interesima...Sa njima sve počinje i završava...
Osobno žao mi tog naroda tamo,kao u ostalom i nas ovdje,ma koje i kakve vjere bio ili bili...Jer vjera i pripadnost bilo kojoj naciji ili narodu nema ama baš nikakve veze...s košarkom...
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 05 svi 2012, 20:01 |
|
|
puntar je napisao/la: posto se tema provlaci kroz cili forum,vode mozda jedan kljucni topic o toj temi.jel podrzavate izrael,ako da-zasto?ako ne-zasto?sto mislite kakav stav imaju zidovi o hrvatima?pozitivan,negativan ili pak neutralan?hoce li izrael moci opstati u arapskon okruzenju?izjasnite se,pro or contra  Podupirem, jer bih isto tako podupirao Hrvate u obnovi Hrvatske na ovom prostoru da nas netko sada genocidom raseli na par tisuća godina kao što se dogodilo Židovima od strane Rimljana. Židovski odnos prema Hrvatima je uglavnom loš jer su šopani srbijanskom propagandom, ali takav je bio i cijelog svijeta iz istog razloga. Bar Židovi znaju što radi propaganda. Za pokolj Židova u NDH nema opravdanja ali istina je i da nisu Hrvati birali ni Ustaše, ni KPJ, kao ni ulazak u Kraljevinu Jugoslaviju prije toga. U današnjoj Hrvatskoj u kojoj vladaju Hrvati Židovi žive kao i svi ostali građani a najveći neprijatelji su im Mesić i Goldštajni koji se sukobljavaju sa Židovskom općinom koju žele ukinuti. Kada ih vidi Ognjen Krauss prelazi na drugu stranu ulice. Sjećam se da sam jednom u Slobodnoj Dalmaciji čitao kako su Hrvati za vrijeme SFRJ spasili Izrael jer su im švercali oružje preko hrvatskih luka, a drug Tito je poslao vojnu pomoć Arapima. Volio bih kada bih to ponovno pronašao ili ako netko zna o čemu se to radilo da napiše. Mislim da na tome trebamo graditi svoje odnose sa Židovima. Hoće li Izrael opstati? To je teško reći. Piše jučer da su nekakvi govnari objavili kako napraviti superubojiti virus koji može pokositi čovječanstvo. Čovjeka obično sjebe ono o čemu niti ne razmišlja.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 05 svi 2012, 20:29 |
|
|
mirv je napisao/la: Sjećam se da sam jednom u Slobodnoj Dalmaciji čitao kako su Hrvati za vrijeme SFRJ spasili Izrael jer su im švercali oružje preko hrvatskih luka, a drug Tito je poslao vojnu pomoć Arapima. Volio bih kada bih to ponovno pronašao ili ako netko zna o čemu se to radilo da napiše. Mislim da na tome trebamo graditi svoje odnose sa Židovima.
Imao sam tu knjigu negdje na tavanu u kojoj postoji dio o slanju "dobrovoljaca" iz redova NOVJ, koji će pomoći Palestincima u borbi protiv cionista. Citat: Hoće li Izrael opstati? To je teško reći. Piše jučer da su nekakvi govnari objavili kako napraviti superubojiti virus koji može pokositi čovječanstvo. Čovjeka obično sjebe ono o čemu niti ne razmišlja. Opstat će.Svi će se okrenuti protiv njih,ali ništa im neće moći jer imaju najjaču silu u svemiru na svojoj strani.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 06 svi 2012, 12:51 |
|
|
pozitivac je napisao/la: doc je napisao/la: zato jer imati tateka u komunistima nije stvar koja je ni pojedincu, a ni narodu na čast. a dodatak o ustaškoj zmiji je naprosto nastavak toga (crvenog podrijetla i želje da se dedeki i tateki operu) a nikako vođena motivom poboljšanja odnosa s Izraelom. Kojem narodu nije na čast? Moj hrvatski narod je izabrao Josipovića na izborima, koji je tvoj narod? Svakom normalnom narodu. pozitivac je napisao/la: Moj hrvatski narod je izabrao Josipovića na izborima, koji je tvoj narod? I ja sam glasovao za Josipovića. Više neću ponoviti tu grešku. Prema tome i kao onaj tko je glasovao za njega imam ga pravo pljuvati. Šta to uopće znači, hrvatski narod je izabrao i Sanadera pa ga imamo pravo pljuvati jer ga nismo zato birali (ja ga nisam birao). pozitivac je napisao/la: Tko ozbiljan danas uopće zagovara komunizam u Hrvatskoj?
U desničarskom imaginariju "komunizam" može značiti mnogo stvari koje nemaju blage veze sa komunizmom. Govorim o branjenju neobranjivog. O bulažnjenju kako je "antifašizam u izvorišnim odredbama ustava" (i treba biti ali pravi antifašizam) dok je taj isti "antifašizam" gazio skoro svaku "najvišu vrednotu Ustava" od slobode, poštovanje prava čovjeka, nepovredivosti vlasništva, višestranačkog demokratskog sustava,... Predsjednik kao vrstan pravnik to sasvim sigurno zna, ali on ne brani umom, nego emocijama jer je tatek bio crveni pa bi on crvene svrstao među moderne Europljane. Nebu to tak išlo. Uostalom ti meni i dalje nisi jasan. Šta ti to treba? To branjenje crvenih kad su u krivu? Kad hoće branit zločince? A sam si rekao da su ti preci bili crni jer su bili prisiljeni na to okolnostima. Meni nitko nije bio crn ali mi se kao čovjeku gadi to veličanje zločinaca. Serem im se na taj "antifašizam" kao i na Staljinov antifašizam. Govna i jedni i drugi. Zašto ih braniš?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 07 svi 2012, 15:57 |
|
|
mirv je napisao/la: puntar je napisao/la: posto se tema provlaci kroz cili forum,vode mozda jedan kljucni topic o toj temi.jel podrzavate izrael,ako da-zasto?ako ne-zasto?sto mislite kakav stav imaju zidovi o hrvatima?pozitivan,negativan ili pak neutralan?hoce li izrael moci opstati u arapskon okruzenju?izjasnite se,pro or contra  Podupirem, jer bih isto tako podupirao Hrvate u obnovi Hrvatske na ovom prostoru da nas netko sada genocidom raseli na par tisuća godina kao što se dogodilo Židovima od strane Rimljana. Židovski odnos prema Hrvatima je uglavnom loš jer su šopani srbijanskom propagandom, ali takav je bio i cijelog svijeta iz istog razloga. Bar Židovi znaju što radi propaganda. Za pokolj Židova u NDH nema opravdanja ali istina je i da nisu Hrvati birali ni Ustaše, ni KPJ, kao ni ulazak u Kraljevinu Jugoslaviju prije toga. Citat: U današnjoj Hrvatskoj u kojoj vladaju Hrvati Židovi žive kao i svi ostali građani a najveći neprijatelji su im Mesić i Goldštajni koji se sukobljavaju sa Židovskom općinom koju žele ukinuti. Kada ih vidi Ognjen Krauss prelazi na drugu stranu ulice. Sjećam se da sam jednom u Slobodnoj Dalmaciji čitao kako su Hrvati za vrijeme SFRJ spasili Izrael jer su im švercali oružje preko hrvatskih luka, a drug Tito je poslao vojnu pomoć Arapima. Volio bih kada bih to ponovno pronašao ili ako netko zna o čemu se to radilo da napiše. Mislim da na tome trebamo graditi svoje odnose sa Židovima. Hoće li Izrael opstati? To je teško reći. Piše jučer da su nekakvi govnari objavili kako napraviti superubojiti virus koji može pokositi čovječanstvo. Čovjeka obično sjebe ono o čemu niti ne razmišlja. Zanimljivo... Možeš li ovo malo obrazložiti...
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 07 svi 2012, 15:57 |
|
|
mirv je napisao/la: puntar je napisao/la: posto se tema provlaci kroz cili forum,vode mozda jedan kljucni topic o toj temi.jel podrzavate izrael,ako da-zasto?ako ne-zasto?sto mislite kakav stav imaju zidovi o hrvatima?pozitivan,negativan ili pak neutralan?hoce li izrael moci opstati u arapskon okruzenju?izjasnite se,pro or contra  Podupirem, jer bih isto tako podupirao Hrvate u obnovi Hrvatske na ovom prostoru da nas netko sada genocidom raseli na par tisuća godina kao što se dogodilo Židovima od strane Rimljana.
Židovski odnos prema Hrvatima je uglavnom loš jer su šopani srbijanskom propagandom, ali takav je bio i cijelog svijeta iz istog razloga. Bar Židovi znaju što radi propaganda. Za pokolj Židova u NDH nema opravdanja ali istina je i da nisu Hrvati birali ni Ustaše, ni KPJ, kao ni ulazak u Kraljevinu Jugoslaviju prije toga. Citat: U današnjoj Hrvatskoj u kojoj vladaju Hrvati Židovi žive kao i svi ostali građani a najveći neprijatelji su im Mesić i Goldštajni koji se sukobljavaju sa Židovskom općinom koju žele ukinuti. Kada ih vidi Ognjen Krauss prelazi na drugu stranu ulice. Sjećam se da sam jednom u Slobodnoj Dalmaciji čitao kako su Hrvati za vrijeme SFRJ spasili Izrael jer su im švercali oružje preko hrvatskih luka, a drug Tito je poslao vojnu pomoć Arapima. Volio bih kada bih to ponovno pronašao ili ako netko zna o čemu se to radilo da napiše. Mislim da na tome trebamo graditi svoje odnose sa Židovima. Hoće li Izrael opstati? To je teško reći. Piše jučer da su nekakvi govnari objavili kako napraviti superubojiti virus koji može pokositi čovječanstvo. Čovjeka obično sjebe ono o čemu niti ne razmišlja. Zanimljivo... Možeš li ovo malo obrazložiti... PS
Za ovo podvučeno.... A šta reći...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 11:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Izgleda da će Haredi Židovi polako početi gubiti svoje privilegije, od kojih je najštetnija ona koja im omogućuje da ne služe vojsku, i da samo parazitiraju na račun države i štancaju djecu. Bibi je pokrenuo to pitanje, iako je u koaliciji sa nekim Haredi strankama. Na to je potaknut ogromnim pritiscima mainstrema, običnih Izraelaca koji su protestirali, i sebe nazvali "suckersima" jer je sav teret proizvodnih djelatnosti i obrane države pao na njihova leđa. U paketu je spomenuta i mogućnost po kojoj bi isto tako tjerali izraelske Arape da služe vojsku - mada osobno ne znam koliko je to pametno.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 12:06 |
|
|
Zašto su dosad bili oslobođeni vojne obveze ? Zbog štancanja ?
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 12:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Vjerski razlozi. Ako se definiraju kao studenti Tore, oslobođeni su vojnog roka (to je u početku obuhvatalo par stotina ljudi), a ogroman broj ih se izvlači na taj loophole. Osim što ne služe vojsku, općenito vrlo malo doprinose državi i ekonomiji.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 13:07 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ministry of Sound je napisao/la: Izgleda da će Haredi Židovi polako početi gubiti svoje privilegije, od kojih je najštetnija ona koja im omogućuje da ne služe vojsku, i da samo parazitiraju na račun države i štancaju djecu. Bibi je pokrenuo to pitanje, iako je u koaliciji sa nekim Haredi strankama. Na to je potaknut ogromnim pritiscima mainstrema, običnih Izraelaca koji su protestirali, i sebe nazvali "suckersima" jer je sav teret proizvodnih djelatnosti i obrane države pao na njihova leđa. U paketu je spomenuta i mogućnost po kojoj bi isto tako tjerali izraelske Arape da služe vojsku - mada osobno ne znam koliko je to pametno. Ti Haredi Židovi su im ono što će im osigurati veću brojnost i povećanje % Izraelaca nad Palestincima na području Zapadne Obale u budućnosti tako da ih ne bi smjeli dirati već tretirati do toga trenutka dok Palestinci ne budu potpuno eliminirani kao ikakav faktor u osim u području Gaze kao nacionalno blago.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 13:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sad ovih dana će konačna odluka što sa otetom zemljom od Palestinaca. U najboljem slučaju Palestinci mogu proći sa nekom sitnom odštetom, zemlju neće dobiti nazad. Izgleda po svemu što sam pročitao.
Čitav taj Izrael je u kurcu. Na vrlo lošim temeljima izgrađen. Hrvatska je pojam demokratske zemlje za Izrael. I mi sebi dozvolimo da od takvih kritike primamo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 13:21 |
|
|
Isti broj Židova je istjeran iz arapskih zemalja u to vrijeme - dakle kao što bi Englezi rekli: Let's call it evens. Izrael u svakom slučaju ima moju potporu, i na forumu na račun Izraela neće biti ništa više od povremene light "drugarske" kritike, tek reda radi, a Bibićko dobro dođe da odglumimo neki pluralizam na tu temu. Ustašama, fundamentalistima i pravašima - no pasaran.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 13:49 |
|
|
BBC je napisao/la: Čitav taj Izrael je u kurcu. Na vrlo lošim temeljima izgrađen. Da,Izrael jeste u problemu,ali nije na lošim temeljima,dapače,imaju odlične temelje.Samim tim što su opstali tolike godine u takvom neprijateljskom okružju,daje za pravo tvrdnji da imaju jake temelje,u vjeri prije svega.I kod njih postaje problem sekularizam,iako su svi oni redom domoljubi.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:09 |
|
|
Mislio sam na demokraciju i prava manjina. Takav su put izabrali, svaka im čast što to mogu izdržati. Ali Hrvatska ne bi trebala primati kritike od takvih. Baš nikakve.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:13 |
|
|
Egzodus Arapa iz Izraela 1948 se ne razlikuje previše od egzodusa Srba/Hrvata/Muslimana tijekom rata 1991-1995, i mislim da se ne može nikako porediti sa ustaškim uništenjem (eksterminacijom) 85% predratne populacije Židova, koji protiv Hrvata nisu ratovali niti su predstavljali nikakvu prijetnju. Dakle, ne može se reći da nemaju pravo na kritiku.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:15 |
|
|
Ne nemaju. Jer ljudi koji danas žive nisu bili ni rođeni za vrijeme WWII. Dok je Izrael danas živ i podložan kritikama za svoje akcije.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:17 |
|
|
Pa nitko nije kritizirao Hrvatsku, nego samo ljude koji glorificiraju zločinačku NDH.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:18 |
|
|
Bojkotiranje Thompsona po europskim gradovima je što ? Čovjek nije osuđivan ni za što, i slobodan kao i svi drugi građani.
Aj priznaj da ti je gazda Židov. Nemoj nas maltretirati glupostima.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:20 |
|
|
Thompsonov manager iz Sarajeva je antisemit, onaj video klip u kojem napada nekakve imaginarne sarajevske "Židove" (i traži potporu od pravih "Bošnjaka") mi je otvorio oči.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:21 |
|
|
Ma nije tebi ništa otvorilo oči. Samo si se ufurao da ti je forum neki primjer multi-kulti i liberalnosti u BiH.
Običan nacionalno-šovinistički forum, ne furaj se puno.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:24 |
|
|
Sve super i sve za pet, nacionalno-šoviniraj do mile volje, ali ovdje su tri stvari koje su off limits - Tuđman, Boban i Izrael.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:25 |
|
|
Mislio sam na tebe. Nekad nešto napišeš da bi se i Thomspon posramio kad to pročita.
Prestani se praviti fin.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:39 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Thompsonov manager iz Sarajeva je antisemit, onaj video klip u kojem napada nekakve imaginarne sarajevske "Židove" (i traži potporu od pravih "Bošnjaka") mi je otvorio oči. Onda je očito krivnja antisemitizma na menageru, a ne na Thompsonu ? Thompson sigurno ne istražuje psihički profil svojih menagera prije nego što ih uzme, a osim toga pogledaj Sarajevo, radi se o gradu u kojem nažalost buja dosta radikalnog islamizma, a znamo kakvi su ti isti prema Židovima. Osim toga pogledaj Markovu ekipu u RH, najnormalniji ljudi, jedino zašto ih konstantno napadaju jest zato što su domoljubni i to glasni domoljubi kakvih uistinu ima malo . P.S. Ne veliča Thompshon NDH nego žestoko osuđuje komuniste, nažalost mnogi ljudi ne rade distinkciju između ta dva čina (osobito pod utjecajem medija u RH).
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 14:44 |
|
|
Ne znam, svi su mi ti HSP-dodrinaši sumnjivi, jer uvijek u paketu ide lizanje guzice muslimanima i napadi na Židove, a čini mi se da privlači takve. Ako smo očistili barem ovu virtualnu Herceg-Bosnu od takvih tipova, ni njemu to ne bi trebalo predstavljati veliki problem, naravno ukoliko time ne bi ražestio svoje fanove.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 12 srp 2012, 15:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne znam, svi su mi ti HSP-dodrinaši sumnjivi, jer uvijek u paketu ide lizanje guzice muslimanima i napadi na Židove, a čini mi se da privlači takve. Ako smo očistili barem ovu virtualnu Herceg-Bosnu od takvih tipova, ni njemu to ne bi trebalo predstavljati veliki problem, naravno ukoliko time ne bi ražestio svoje fanove. Ma manji dio njegovih fanova su ti dodrinaši, a i čovjek ne može odlučiti koga će na svojoj sceni privlačiti. Kod Marka se radi o domoljubnoj pjesmi koja privlači i normalne domoljube i dodrinaše koji će cvjećariti i sa najgorom vehabijom i proklinjati Izrael, što je jednostavno normalno u svakoj normalnoj državi na svijetu. Uvijek ima domoljubnih pjesama i uvijek one privlače i normalne ljude i uskogrudne budale (za primjer, engleski bandovi privlače i normalne Engleze i neonaciste koji imaju u Engleskoj drugu najjaču prisutnost u Europi poslije Njemačke) . Sam Marko ima tim u kojemu su normalni ljudi koje iskreno malo što zanima osim Hrvatske i glazbe . Jedini koji odskače je ovaj menager, za kojeg Marko nije ni mogao znati kako će se ponašati na intervju-u . Tako da čovjeka ne treba neosnovano napadati, ne može Marko kontrolirati sve što se dogodi u vezi njega i što se povezuje s njim.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|