|
|
Stranica: 77/981.
|
[ 24514 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 26 vel 2015, 10:01 |
|
|
Tuta je napisao/la: Spominjao sam to ranije, Obamina administracija je kriva zbog pregovora s Iranom koje vode. 2015. je Šabatna godina u sedmogodišnjem ciklusu (od jeseni,a Šabatna g. je bila i 2008.,2001. itd..,),tako da će biti zanimljivo vrijeme...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 02 ožu 2015, 19:38 |
|
|
|
Premijer države od 7 milijuna stanovnika došao u prvu silu svijeta da ih malo primiri, slučajno su se dosjetili misliti svojom glavom i napravili potez prema miru na Bliskom istoku. Za idiota s comb over frizurom nedopustivo, njemu je ipak u trenutku dok ISIL-ovci haraju Irakom, Sirijom, Libijom, a Katar i SA ih financiraju. Iran glavni sigurnosni problem u regiji
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 02 ožu 2015, 19:43 |
|
|
Citat: The population of Israel, as defined by the Israel Central Bureau of Statistics, was estimated in 2014 to be 8,146,300 people. It is the world's only Jewish-majority state; 6,212,000 citizens, or 74.9% of Israelis, are designated as Jewish. Arab citizens of Israel comprise 20.7% and other religions comprise 4.3% of the country's total population. http://en.wikipedia.org/wiki/IsraelCitat: Israel gives military 10% spending boost, covers Gaza campaign costs
By 2015 the country’s military budget will be increased by 10 percent and will reach 57 billion shekels (or $15.5 billion). http://rt.com/news/190416-israel-boosts ... ry-budget/
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 07:42 |
|
|
volvoks je napisao/la: Premijer države od 7 milijuna stanovnika došao u prvu silu svijeta da ih malo primiri, slučajno su se dosjetili misliti svojom glavom i napravili potez prema miru na Bliskom istoku. Za idiota s comb over frizurom nedopustivo, njemu je ipak u trenutku dok ISIL-ovci haraju Irakom, Sirijom, Libijom, a Katar i SA ih financiraju. Iran glavni sigurnosni problem u regiji Najdraže mi je čitat komentare komunista i komunističkih simpatizera. Volvokse, ti ne razumiješ prirodu suradnje Izraela i SAD-a. U vrijeme Hladnog rata, kada je i Izrael nastao, sve arapske države bile su bliske SSSR-u, jedino je Izrael bio protivan SSSR-u. To je iskoristio SAD i našao svog jedinog saveznika u regiji. Davao mu je financijsku podršku u oblasti naoružanja, a Izrael njima zauzvrat davao informacije svojih obavještajnih službi, koje su, prihvatit ćeš, od velikog značaja, s obzirom da Izrael ima jednu od najboljih tajnih službi. Takav oblik suradnje zadržao se i nakon Hladnog rata, a sada je potrebniji nego što je bio u razdoblju od 1991. pa do 2011., kada otpoče ovo Arapsko proljeće, Arapska zima, pa na kraju i džihad. Ovo što radi Obama kratkoročno je dobro za vas komuniste i komunističke simpatizere, ali ne gledate na dugoročne posljedice, kako komunisti inače i čine. Možda je bolje kratkoročno pojest govno da ti dugoročno bude bolje, nego na duge staze jest govna. Iran, ako se ne ukroti sada, ostaje tu gdje jest, bio je i prije džihada, a ostat će i poslije. Ako mu se sada daju krila, to će biti isti akt kojeg je napravio Chamberlain 1938. prema nacističkoj Njemačkoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 15:04 |
|
|
Tuta je napisao/la: volvoks je napisao/la: Premijer države od 7 milijuna stanovnika došao u prvu silu svijeta da ih malo primiri, slučajno su se dosjetili misliti svojom glavom i napravili potez prema miru na Bliskom istoku. Za idiota s comb over frizurom nedopustivo, njemu je ipak u trenutku dok ISIL-ovci haraju Irakom, Sirijom, Libijom, a Katar i SA ih financiraju. Iran glavni sigurnosni problem u regiji Najdraže mi je čitat komentare komunista i komunističkih simpatizera. Volvokse, ti ne razumiješ prirodu suradnje Izraela i SAD-a. U vrijeme Hladnog rata, kada je i Izrael nastao, sve arapske države bile su bliske SSSR-u, jedino je Izrael bio protivan SSSR-u. To je iskoristio SAD i našao svog jedinog saveznika u regiji. Davao mu je financijsku podršku u oblasti naoružanja, a Izrael njima zauzvrat davao informacije svojih obavještajnih službi, koje su, prihvatit ćeš, od velikog značaja, s obzirom da Izrael ima jednu od najboljih tajnih službi. Takav oblik suradnje zadržao se i nakon Hladnog rata, a sada je potrebniji nego što je bio u razdoblju od 1991. pa do 2011., kada otpoče ovo Arapsko proljeće, Arapska zima, pa na kraju i džihad. Ovo što radi Obama kratkoročno je dobro za vas komuniste i komunističke simpatizere, ali ne gledate na dugoročne posljedice, kako komunisti inače i čine. Možda je bolje kratkoročno pojest govno da ti dugoročno bude bolje, nego na duge staze jest govna. Iran, ako se ne ukroti sada, ostaje tu gdje jest, bio je i prije džihada, a ostat će i poslije. Ako mu se sada daju krila, to će biti isti akt kojeg je napravio Chamberlain 1938. prema nacističkoj Njemačkoj. Na ove neoconske gluparije mi se ni ne da baš odgovarati. Pa Izrael uopće nema neku pozitivnu ulogu oko arapskog proljeća, zbog tog je Obama i popizdio, stanje nije bilo takvo u prvom mandatu. Što reći na usporedbu Irana i Hitlera?? Pa Obama im i podrezuje krila s time što odustaju od bombe, napravili bi je usprkos sankcija, pod cijenu kvalitete života stanovništva. Uglavnom, zbog bolesnih neoconovaca sam došao u tu fazu da ću navijati za Hillary za koju godinu, tako mi je svejedno za neki blagi socijalizam koji demokrati provode, meni ništa ne mijenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 15:13 |
|
|
volvoks je napisao/la: Tuta je napisao/la: Najdraže mi je čitat komentare komunista i komunističkih simpatizera. Volvokse, ti ne razumiješ prirodu suradnje Izraela i SAD-a. U vrijeme Hladnog rata, kada je i Izrael nastao, sve arapske države bile su bliske SSSR-u, jedino je Izrael bio protivan SSSR-u. To je iskoristio SAD i našao svog jedinog saveznika u regiji. Davao mu je financijsku podršku u oblasti naoružanja, a Izrael njima zauzvrat davao informacije svojih obavještajnih službi, koje su, prihvatit ćeš, od velikog značaja, s obzirom da Izrael ima jednu od najboljih tajnih službi. Takav oblik suradnje zadržao se i nakon Hladnog rata, a sada je potrebniji nego što je bio u razdoblju od 1991. pa do 2011., kada otpoče ovo Arapsko proljeće, Arapska zima, pa na kraju i džihad. Ovo što radi Obama kratkoročno je dobro za vas komuniste i komunističke simpatizere, ali ne gledate na dugoročne posljedice, kako komunisti inače i čine. Možda je bolje kratkoročno pojest govno da ti dugoročno bude bolje, nego na duge staze jest govna. Iran, ako se ne ukroti sada, ostaje tu gdje jest, bio je i prije džihada, a ostat će i poslije. Ako mu se sada daju krila, to će biti isti akt kojeg je napravio Chamberlain 1938. prema nacističkoj Njemačkoj.
Na ove neoconske gluparije mi se ni ne da baš odgovarati. Pa Izrael uopće nema neku pozitivnu ulogu oko arapskog proljeća, zbog tog je Obama i popizdio, stanje nije bilo takvo u prvom mandatu. Što reći na usporedbu Irana i Hitlera?? Pa Obama im i podrezuje krila s time što odustaju od bombe, napravili bi je usprkos sankcija, pod cijenu kvalitete života stanovništva. Uglavnom, zbog bolesnih neoconovaca sam došao u tu fazu da ću navijati za Hillary za koju godinu, tako mi je svejedno za neki blagi socijalizam koji demokrati provode, meni ništa ne mijenja. Kakav neocon? Nisam ja Amerikanac, to je njihov specifičan pokret. A to što ti ne znaš drugačije odgovorit već samo ad hominem napadat sugovornike govori mi samo da nemaš argumenata kontra. I zašto bi Izrael imao pozitivnu ulogu u Arapskom proljeću? Pojasni što podrazumijevaš pod "imanjem uloge", pa da procjenimo je li pozitivna ili negativna. I šta se Arapsko proljeće tiče Izraela, koji nije arapska država? Iran će bombu napravit, od lijepih riječi u politici nema ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 15:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Nije ni meni jasno kuda plovi Izrael. Okruženi su pravim sharia manijacima oni se brinu za sekularn(ij)e diktatore oko sebe. Premijer posjećuje islamske fanatike iz Sirije u izraelskoj bolnici, bombardiraju snage Assada. Mislim da se Židovi pogubili i jebeno lutaju. Previše se fokusirali na Palestince. Palestinci su im najmanji problem.
Svako vrijeme nosi svoje breme. Ovo breme nije breme diktatora na Bliskom istoku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 15:37 |
|
|
Tuta je napisao/la: volvoks je napisao/la: Na ove neoconske gluparije mi se ni ne da baš odgovarati. Pa Izrael uopće nema neku pozitivnu ulogu oko arapskog proljeća, zbog tog je Obama i popizdio, stanje nije bilo takvo u prvom mandatu. Što reći na usporedbu Irana i Hitlera?? Pa Obama im i podrezuje krila s time što odustaju od bombe, napravili bi je usprkos sankcija, pod cijenu kvalitete života stanovništva. Uglavnom, zbog bolesnih neoconovaca sam došao u tu fazu da ću navijati za Hillary za koju godinu, tako mi je svejedno za neki blagi socijalizam koji demokrati provode, meni ništa ne mijenja. Kakav neocon? Nisam ja Amerikanac, to je njihov specifičan pokret. A to što ti ne znaš drugačije odgovorit već samo ad hominem napadat sugovornike govori mi samo da nemaš argumenata kontra. I zašto bi Izrael imao pozitivnu ulogu u Arapskom proljeću? Pojasni što podrazumijevaš pod "imanjem uloge", pa da procjenimo je li pozitivna ili negativna. I šta se Arapsko proljeće tiče Izraela, koji nije arapska država? Iran će bombu napravit, od lijepih riječi u politici nema ništa. Ti si počeo s ovim o komunistima, a uz to imaš i brojne odrednice neocon ideologije, posebno na području vanjske politike. Pa uloga ti je ovo što ti je BBC napisao, a uz to nisam baš vidio da se guraju u red za bombardiranje Islila, dok granate po Golanu redovno isporučuju. Jebiga, problem su Šijiti i Iran, tko bi znao zašto. Vjerojatno ni sam Bibi nije siguran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 16:07 |
|
|
volvoks je napisao/la: Tuta je napisao/la: Kakav neocon? Nisam ja Amerikanac, to je njihov specifičan pokret. A to što ti ne znaš drugačije odgovorit već samo ad hominem napadat sugovornike govori mi samo da nemaš argumenata kontra. I zašto bi Izrael imao pozitivnu ulogu u Arapskom proljeću? Pojasni što podrazumijevaš pod "imanjem uloge", pa da procjenimo je li pozitivna ili negativna. I šta se Arapsko proljeće tiče Izraela, koji nije arapska država? Iran će bombu napravit, od lijepih riječi u politici nema ništa.
Ti si počeo s ovim o komunistima, a uz to imaš i brojne odrednice neocon ideologije, posebno na području vanjske politike. Pa uloga ti je ovo što ti je BBC napisao, a uz to nisam baš vidio da se guraju u red za bombardiranje Islila, dok granate po Golanu redovno isporučuju. Jebiga, problem su Šijiti i Iran, tko bi znao zašto. Vjerojatno ni sam Bibi nije siguran. Jesi li ozbiljan kada kažeš da Izraelu veću prijetnju predstavlja ISIL od Irana? Evo samo to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 16:22 |
|
|
Tuta je napisao/la: volvoks je napisao/la: Ti si počeo s ovim o komunistima, a uz to imaš i brojne odrednice neocon ideologije, posebno na području vanjske politike. Pa uloga ti je ovo što ti je BBC napisao, a uz to nisam baš vidio da se guraju u red za bombardiranje Islila, dok granate po Golanu redovno isporučuju. Jebiga, problem su Šijiti i Iran, tko bi znao zašto. Vjerojatno ni sam Bibi nije siguran. Jesi li ozbiljan kada kažeš da Izraelu veću prijetnju predstavlja ISIL od Irana? Evo samo to. Jedni bi ih genocidisali, drugi baš i ne. A da Iran vodi agresivnu politik, pa baš i ne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 18:58 |
|
|
volvoks je napisao/la: Tuta je napisao/la: Jesi li ozbiljan kada kažeš da Izraelu veću prijetnju predstavlja ISIL od Irana? Evo samo to.
Jedni bi ih genocidisali, drugi baš i ne. A da Iran vodi agresivnu politik, pa baš i ne. Iran ne vodi agresivnu politiku? Opet si neozbiljan. Financiranje, naoružavanje i svaki drugi oblik pomaganja Hezbolaha i Hamasa, pa potom pomaganje i podržavanje šijitskih pobunjenika u Jemenu tebi nije agresivna politika? Sasvim vjerojatno tajno razvijanje nuklearnog oružja tebi isto nije agresivna politika? To, uz izuzmemanje povijesti financiranja raznih terorističkih organizacija i ranijih prijetnji o bristanju Izraela s lica zemlje kao i židovskog naroda. Što će jednoj miroljubivoj zemlji brigada al-Kuds (Jeruzalem)? To je kao da Srbi imaju brigadu "Karlobag".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kelvin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 19:43 |
|
|
|
Sasvim je jasno zasto je Izrael fokusiran i bavi se Iranom
Iran je za razliku od ovih kozojebaca i prasinara poput ISIL-a,Hamasa i slicnih budaletina sasvim respektabilna sila i jedina opasnost za Izrael,sasvim su ravnopravni sa Izraelom i zato ih se Izraelci i plase
Izraelu takodjer odgovara i ovaj kaos u Egiptu,Siriji,Iraku i Libanonu svako toliko,sto vise razvaljenih i razorenih drzava oko njih to bolje,a ISIL i slicni taj posao rade sjajno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 21:31 |
|
|
|
O čem ti?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 21:35 |
|
|
doc je napisao/la: O čem ti? Primjećujem u zadnje vreme, ja šta god da napišem pojavi se tvoj nick i pođe da sere. Ne garantiram da je to zbilja tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 21:46 |
|
|
|
Vremenski slijed je malo problematičan ali dopuštam da se može steći i taj dojam.
No moj komentar na ovoj temi nema veze sa tvojim gore prikazanim zelotizmom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 23:56 |
|
|
Ne znam je li to stvarno rekao. Poznavajući njega mislim da jest. Židovi pamet u glavu na sljedećim izborima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 ožu 2015, 23:59 |
|
|
|
Problem sa židovskim liderima je da su došli u kurac pa prave liste neprijatelja tko je od muslimana više puta spomenuo "holocaust". Eto ISIL i sunni wahabbi to malo spominju pa im nisu problem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 04 ožu 2015, 00:38 |
|
|
volvoks je napisao/la: Uglavnom, zbog bolesnih neoconovaca sam došao u tu fazu da ću navijati za Hillary za koju godinu I Hillary je nekad bila na pravoj strani...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 04 ožu 2015, 16:51 |
|
|
|
Nije bio problem rušenje Sadama, što je samo po sebi pozitivna stvar, problem je što je Američka vojska napustila Irak prerano.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kelvin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 05 ožu 2015, 16:53 |
|
|
|
Pa mislim da je rušenje Sadama i sunitskog režima u Iraku velika greška SAD-a a i naštetilo je Izraelu
Zar je bolje sad kad je Irak iranska prćija i kad ga Iranci imaju cijelog pod svojom kontrolom? Znam samo jedno,a to je da prije američke intervencije Iranci nisu imali Irak,danas ga imaju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kelvin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 05 ožu 2015, 16:55 |
|
|
|
Iako je dobro što je jedna budala i ubojica poput Sadama uklonjen,no strateški velika je pogreška bila okupacija Iraka
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 05 ožu 2015, 17:24 |
|
|
|
Prognoziram Bliskom Istoku za nekih 10-20 godina 100% diktatora. Kad se pokolju između sebe dovoljno i umore netko će morati preuzeti stvar da to smiri. Samo ti diktatori će biti puno jebeniji, jer se svijetu više jebe za demokraciju kod tih budala. Nemoguća misija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 05 ožu 2015, 19:55 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
"I Mi smo u Knjizi* objavili sinovima Israilovim: "Vi ćete doista dva puta nered na Zemlji učiniti i preko mjere oholi postati. I kad dođe vrijeme prve od dvije prijetnje, poslaćemo protiv vas robove Naše, silno moćne, oni će uzduž i poprijeko zemlju vašu pregaziti, i prijetnja će se ispuniti.* Zatim ćemo vam dati pobjedu protiv njih i pomoći ćemo vas imecima i sinovima i učinićemo vas brojnijim. - Sve što činite - činite sebi, dobro i zlo. - A kad dođe vrijeme druge prijetnje, poslaćemo ih da na licima vašim tugu i jad ostave i da u Hram kao i prvi put, ponovo provale i da sve što osvoje do temelja poruše."
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 05 ožu 2015, 21:03 |
|
|
|
Postoji lijek za to. Neka ostanu u školi i uče umjesto što bacaju kamenje na vojnike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 05 ožu 2015, 21:19 |
|
|
kelvin je napisao/la: Iako je dobro što je jedna budala i ubojica poput Sadama uklonjen,no strateški velika je pogreška bila okupacija Iraka Pogreška je samo odlazak Američke vojske iz Iraka, ne i okupacija. Dosta je i taktičkih grešaka napravljeno, najveća ona kada su zabranili svim članovima Baasističke stranke sudjelovanje u političkom životu, kao da su vraga tražili. To su iskoristili šijitski islamisti, onda počeli ugnjetavat sunite. Danas je ISIL samo reakcija na to. U suprotnom, da je ostala američka okupacija do danas, mi ne bi govorili o ISIL-u. Donal Rumsfeld je najkrivlji za loš položaj sunita, a Obama zbog napuštanja Iraka. Njih dvojica nekako nose posredno odgovornost za ISIL, bar po meni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|