|
|
Stranica: 825/921.
|
[ 23006 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 03 svi 2024, 18:48 |
|
|
Pa da vidimo ko i kako i za sta protestuje:
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 04 svi 2024, 21:40 |
|
|
Sve sto se treba reci o Izraelu, covjek je rekao. Chris Hedges. Bio je i u BiH tokom rata.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 08:30 |
|
|
Haram je napisao/la: Problem je, Kvacice, sto mi nismo glupi.
Mislim, mozes ti ponavljati te fraze do unedogled ali svi imamo oci, mozgove, i vidimo obim podrske mainstream medija Izraelu. Nekad je to besramno i otvoreno, a nekad prikriveno i ispod ruke tako sto se npr. u NY Timesu rijec "masakar" 93 puta spomene u vezi 7.10. a samo 4-5 puta u vezi palestinskih zrtava.
Koriste se svakorazni eufemizmi da bi se prikrili, kamuflirali, obojili - white washing, izraelski zlocini.
A o Sudanu - what a whataboutism (!) - se ne govori toliko jer mi ne naoruzavamo sudanske koljace, kao sto ih ni ne podrzavamo diplomatski na sve moguce nacine. Izrael nebi mogao ciniti sto cini da nema ovoliku podrsku Zapada, prije svega USA i BRD. Jer nije masakar! Zidovi nisu zarobljavali I ubijalo metkom u zatiljak neko granatirali HAMAS.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 08:31 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Haram je napisao/la: Svaka cast ovoj omladini, nema sta.
90% ženske, i 90% sa društvenih studija. Nije politika za njih, kao ni vojska. Mozemo
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 09:36 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Hamas nije Hamas. To je sve isti neprijatelj i nama i Izraelu i Mijanmaru. Podržavam Izrael u borbi protiv islamofašizma jednako kao što podržavam Mijanmar ili Armeniju. Vrijeme je da svijet shvati da je to sve samo jedan sukob koji bez prestanka traje 1400 godina. Ma ajde, 1400 godina kazes? A vidi ovo prije samo tridesetak. Nesto tu ne stima, zanimljivo da taj 1400-gosišnji neprijatelj nije bio tolimi neprijatelj kad se borio za "vaše" interese.
Kakve to veze ima? Islam je davno pokorio afganistan a ovo je bilo kontra rusa.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 09:58 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Tko o čemu, musliman o moralu i otimanju zemlje. Što ne spominješ slučaj od jučer kad je asirski izbjeglica u Australiji, biskup, pripadnik jednog od najstariih živućih naroda na svijetu, Asiraca, izboden od muslimana usred Sydneya. Isti taj biskup pobjego iz svoje domovine od muslimana i ovi mu došli i tamo ga izboli samo zato što je kršćan? Pa ne samo da se Izraelci imaju pravo vratit na svoju zemlju nego i Asirci imaju pravo se vratit u svoju okupiranu domovinu iz koje su protjerani Asiriju na teritorij umjetne tvorevine Iraka, protjerat arapske muslimanske koloniste i okupatore i obnovit svoju državu iz koje su protjerani. Živila Asirija!
Da jebote! Kako to da niko neoda, a muslimanima I napada ih?
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 12:58 |
|
|
Haram je napisao/la: Druze potocnj, vidim da si nesto repliciro ali ne vidim sta. Ne ide cak ni ona funkcija da ipak procitam post - probao vise puta. Sto se tehnickog aspekta tice - ovaj forum postaje sve gori i gori. Sto se ljudi pak tice, sve bolji i bolji. A i moderacija je mashallah.
...mora da si nesto debelo zasro u povijesti, inace nebi bio na mom spisku budala. Vidi ovoga, misli da je nekome bitno jel čita ili ne čita! Klasično guranje glave u pijesak na način da se izolira od svakog suprotnog mišljenja i ikakve retrospekcije koja bi možda mogla biti isprovocirana time što bi čuo drugo mišljenje. To što sam "zasro" bi mu zasro svaki puta, nikog ne vrijeđam nego sam mu rekao da radikalni islamizam opravdava svojim kvazi-liberalnim stavovima. Ne kužim ni svrhu opcije da članovi blokiraju članove, moderacija služi da ukloni prijetnje i gnjusne uvrede, a ako nisi sposoban podnijeti debatu fino klik mišem na x-ić u ćošku ekrana i ćao! Tko hoće da se zatvara u svoje mjehuriće slobodno mu, ali ovaj forum, bar ja mislim, ne bi trebao imati funkciju koja to omogućava.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 13:31 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Haram je napisao/la: Nakon toga ce sve biti moguce. Ustvari je ovo prvi korak ka kraju ljudske civilizacije onakve kakvu smo ju - makar - zamisljali.
Sad ce biti ko u skolskom dvoristu mahalske skole..onaj najjaci rmpalija ce odlucivati kome ce otimati klikere i pare za uzinu. I to sve zahvaljujuci nacionistickim fanaticima i njihovim sponzorima preko bare.
Ali ako misle da ce unistiti otpor, varaju se.
De ti nama reci zasto nèma krscana u iranu da izbodu imama? Ili u kini? Ili u turskoj ili maroku? Kako to da vi radite sranja po australiji,europi... Otvori temu o Kini, Turskoj, Maroku. I odjebi od mene.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 19:27 |
|
|
Hamas pristao na deal.
"Ceka se rijec cetnika."
Daj boze da ova katastrofa stane. U zivotu nisam vidio ovoliko raskomadane djece.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 19:29 |
|
|
Haram je napisao/la: Hamas pristao na deal.
"Ceka se rijec cetnika."
Daj boze da ova katastrofa stane. U zivotu nisam vidio ovoliko raskomadane djece. Nadajmo se kako će sada doći do primirja i da neće Hamas opet prekršiti primirje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 19:40 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Hamas pristao na deal.
"Ceka se rijec cetnika."
Daj boze da ova katastrofa stane. U zivotu nisam vidio ovoliko raskomadane djece. Nadajmo se kako će sada doći do primirja i da neće Hamas opet prekršiti primirje. Nema mira do uspostavljanja i palestinske drzave na tim prostorima. Jednostavno ne moze biti. To je zakon prirode. Ljudi smo. A i Palestinci su ljudi. Btw fino: Citat: Starbucks stock extends its decline to -16% today hitting its lowest level since June 2022. The stock has now erased $35 billion in market cap since and globally saw 6% decline in customer traffic in Q1 2024 alone. The CEO said Starbucks is in a “highly challenged environment.” Sources: Yahoo Finance, New York Post, The Kobeissi Letter I McDonalds u koji ne idem od 8. oktobra 23. godine je takodjer debelo na gubitku. Colu ne pijem vise. I svima to zabranjujem u mom prisustvu. Lijepo je vidjeti da se isplatilo. Mozda slijedeci put razmisle kako da se ponasaju u kapitalizmu.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 19:43 |
|
|
I kao sto je rekla ona fasistkinja Gamliel, palestinske bebe ce se sjecati sto godina sta su im uradili zhidovi. Sjecace se, samo ne znam da li ce to biti dobro ili lose za njene potomke. Oci ovog djeteta...
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 19:50 |
|
|
Haram je napisao/la: I kao sto je rekla ona fasistkinja Gamliel, palestinske bebe ce se sjecati sto godina sta su im uradili zhidovi. Sjecace se, samo ne znam da li ce to biti dobro ili lose za njene potomke. Oci ovog djeteta... Prokleti Hamas.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 19:50 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nadajmo se kako će sada doći do primirja i da neće Hamas opet prekršiti primirje.
Nema mira do uspostavljanja i palestinske drzave na tim prostorima. Jednostavno ne moze biti. To je zakon prirode. Ljudi smo. A i Palestinci su ljudi. Btw fino: Citat: Starbucks stock extends its decline to -16% today hitting its lowest level since June 2022. The stock has now erased $35 billion in market cap since and globally saw 6% decline in customer traffic in Q1 2024 alone. The CEO said Starbucks is in a “highly challenged environment.” Sources: Yahoo Finance, New York Post, The Kobeissi Letter I McDonalds u koji ne idem od 8. oktobra 23. godine je takodjer debelo na gubitku. Colu ne pijem vise. I svima to zabranjujem u mom prisustvu. Lijepo je vidjeti da se isplatilo. Mozda slijedeci put razmisle kako da se ponasaju u kapitalizmu. I Srbi su ljudi. Trebaju I oni dobiti RS.Jos malo će etnički biti čisti kao Palestina ili ovo što je ostalo od te "Palestine"
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 20:07 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: I kao sto je rekla ona fasistkinja Gamliel, palestinske bebe ce se sjecati sto godina sta su im uradili zhidovi. Sjecace se, samo ne znam da li ce to biti dobro ili lose za njene potomke. Oci ovog djeteta... Prokleti Hamas. Da, ti se nebi branio protiv 5 desetljeca okupacije, jelda?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 20:13 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Prokleti Hamas.
Da, ti se nebi branio protiv 5 desetljeca okupacije, jelda? Zašto se sad Hamas prestaje braniti?
1090 of 2558 - 42.61%
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 20:25 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
Da, ti se nebi branio protiv 5 desetljeca okupacije, jelda?
Zašto se sad Hamas prestaje braniti? Jesu li se predali?
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 20:25 |
|
|
I kao sto rece: ti se nebi borio?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 20:27 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto se sad Hamas prestaje braniti?
Jesu li se predali? Traže primirje umjesto da hrabro nastave borbu.
1090 of 2558 - 42.61%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 20:28 |
|
|
Haram je napisao/la: I kao sto rece: ti se nebi borio? Borio sam se kad je trebalo, isto tako ne kršim primirje nakon što je potpisano.
1090 of 2558 - 42.61%
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 21:38 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: I kao sto rece: ti se nebi borio? Borio sam se kad je trebalo, isto tako ne kršim primirje nakon što je potpisano. Kakvo primirje je potpisano ikad? Pa prije napada 7.10. si imao mnostvo napada i ubistava Palestinaca na Zapadnoj obali npr. a s Hamasom nikad nije potpisano nista. Da se razumijemo, hamas i njihova ideologija > daleko joj kuca bila, ali nisam ja zaduzen za osudjivanje prirode palestinskog otpora jer ne potturam ja pleca u borbi protiv jedne od najjacin vojnih masinerija planete. Kao sto izbjegavam da kritikujem i proces koji je prolazila ARBiH od 93. pa nadalje. Iako mi se taj proces licno ne svidja, ja sam bio na suhom i sigurnom dok su drugi ginuli. Na stranu to sto sam bio dijete tad.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 22:37 |
|
|
Pa evo sad će biti potpisano primirje a ti kažeš Hamas će se nastaviti boriti nakon potpisivanja primirja.
1090 of 2558 - 42.61%
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 22:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pa evo sad će biti potpisano primirje a ti kažeš Hamas će se nastaviti boriti nakon potpisivanja primirja. Ne Hamas vec Palestinci uopsteno gledano. Taj apartajd je jednostavno dugorocno neodrziv. Interesantno ce biti sad iducih 2-3 dana. Po prvi put imamo situaciju u kojoj USA i Hamas kazu: Yess, primirje! Slijedi zasigurno isto i sa strane vecine zapadnjackih zemalja. A i onih saveznika Izraela na Bliskom istoku. Sad dakle imamo situaciju u kojoj SVI ocekuju od Izraela da takodjer kaze: Yess, primirje! Sad je lopta prebacena u netanyahuovo dvoriste - i to veoma jako shutirana. Prosto je velika sreca sto Trump nije na vlasti posto tad nebi imali situaciju koju imamo sad. S jedne strane imamo Bidena koji hoce ponovo biti izabran, tako da mu nastavak rata nije u interesu, a s druge strane Netanyahua koji takodjer zeli ostati na vlasti - ali njemu, za razliku od Bidena, zaustavljanje rata nije u interesu posto to ne moze tek tako prodati svom ultradesnicarskom kabinetu. Kljucnu ulogu su u svemu ovome odigrali ovi studentski protesti posto su prouzrokovali jak pritisak od strane baze Demokrata u USA. Ukoliko rat sad stane, tacno se moze reci da je ova - bogatunska, gradjanska, omladina iznijela pravdu na svojim plecima. Za mene licno, i moju ideologiju, porazna cinjenica. Ali mi je svejedno ukoliko rat stane. Evropska omladina, studentarija? Osim u Francuskoj, Portugalu, Spaniji, djelimicno Italiji (i mozda jos negdje gdje nisam upratio), cista NULA bodova. Ova svapska u svakom slucaju - ovo nizasta nije. Samo je u stanju da se lijepi po cestama boreci se tako protiv CO2 i naravno kad im neko nekom nepozeljnom nacrta na celo "fasista" ili "antisemit". A i gejprajdovi i to je tako "in" da cak i desnicari staju toboze u odbranu "evropskih i krscanskih peddera" protiv islamskog fumhd..fumbda..fudnane.. fundamentalizma.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 06 svi 2024, 23:03 |
|
|
"Ukoliko rat sad stane, tacno se moze reci da je ova - bogatunska, gradjanska, omladina iznijela pravdu na svojim plecima."
Odmah da te razočaram, ne može rat stati jer će se Hamas nastaviti boriti.
1090 of 2558 - 42.61%
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 07 svi 2024, 01:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76921 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ne mora Izrael raditi nikakav izgon.
Nakon ravnanja 80% Gaze, Izrael će podignuti pomorsku blokadu, Gaza više neće biti blokirana za putničke brodove, napravit će se pristanište/luka u Gazi i moći će napustiti pojas tko hoće kroz slijedećih 10 godina.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|