|
|
Stranica: 849/925.
|
[ 23120 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 11 lip 2024, 13:50 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Hoces reci da likovi koji marsiraju Jeruzalimom, mahajuci zastavama, i uzvikuju "SMRT ARAPIMA", ne mrze?
Tebe fakat zaboli racku da li cu te smatrati budalom ili ne.
Egipat ponudio mir, Izrael prihvatio i pridržava se. Jordan ponudio mir, Izrael prihvatio i pridržava se. Izrael pokušava poboljšati odnose sa Saudijskom Arabijom. Izrael nije u svoj ustav stavio ubijanje Palestinaca, kao što je Hamas stavio u svoj ustav. Izrael je poštovao primirje sa Gazom dok nije napadnut sedmog listopada 2023. Usput rečeno, nitko od "humanista" se nije ni počešao nad sudbinom Jezida, nad djecom Sudana ili Nigerije itd. Nema vijesti, nema prosvjeda, nema marševa. Sudbina Armena u Nagorno Karabahu je čak ismijavana. Katar za te priloge nije uplatio milijarde. Vidis, nije istina. IZrael je prije 7. oktobra neprekidno napadao Palestince na Zapadnoj obali, izzivljavao se, kao sto je btw. i blokirao Gazu (sto po medjunarodnom pravu = okupacija). Napad 7.10. jest bio brutalan, ali je to bio tipican anti-kolonijalisticki refleks. Pogledajmo samo brutalnost odredjenih grupa u Africi prema bijelcima kolonizatorima - u ratovima za oslobadanje kolonija nakon 2. SR. Apsolutno identicni scenariji. I onda kolonizator udari jos vise i jos jace i na kraju samo iscezne ko da ga nikad tu nije bilo. Ali ti ozbiljno tvrdis da ovi IZraelci ne mrze Palestince. To je meni, bez uvrede, na razini psihicke bolesti. Ili notoricne lazljivosti.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 11 lip 2024, 16:04 |
|
|
JA bih rekao ljudo hrabri. Njih trojica protiv cijele jedinice https://www.facebook.com/watch/?v=417729761249006I nije ga pogodio, pogodio je praznu rupu tunela, tad je vec bio sisao dole (imaju snimci na telegramu gdje se to tacno vidi).
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 11 lip 2024, 16:29 |
|
|
Haram je napisao/la: Ali ti ozbiljno tvrdis da ovi IZraelci ne mrze Palestince. To je meni, bez uvrede, na razini psihicke bolesti. Ili notoricne lazljivosti. Ne kažem da ne mrze, više mislim da je ta mržnja posljedica konstantnog sukoba. To vidimo na primjeru Egipta i Jordana. Čim je prestao sukob, prestala je i mržnja.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1013 of 2558 - 39.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 11 lip 2024, 16:30 |
|
|
Ukratko, kod Izraela je mržnja refleksna, kao reakcija. Kod Hamasa je mržnja ideološka, po dužnosti.
1013 of 2558 - 39.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 11 lip 2024, 16:50 |
|
|
Postoje i Hrvati koji konstantno mrze Srbe i bio rat ili završio, to j valjda isto i kod Židova ima ih jedna manja skupina takvih. Kod Palestinaca je mržnja mislim započela u većem intenzitetu početkom naseljavanja Židova i ne prestaje. Obuhvaća većinu tog naroda (OK možda ima koji da nije ali malo njih). Čini mi se da je mržnja kod Palestinaca izrazito na vjerskoj osnovi jer bi inače i poneki Židov živio na palestinskom teritoriju i bili bi sekularno društvo ali očito nije tako, ustvari sigurno nije tako.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 09:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ukratko, kod Izraela je mržnja refleksna, kao reakcija. Kod Hamasa je mržnja ideološka, po dužnosti. Pa nije bas tako. Zamisli da u Palestini nisu zhidovi okupatori vec Indijanci - Hamas bi mrzio Indijance. Sto znaci da je njihova mrznja refleksnog tipa, mrznja kao reakcija na okupaciju i nepravdu. Da to nije tako, mrzili bi se zhidovi i prije okupacije a nebi ih se primalo nakon sto su protjerivani iz Evrope.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 09:33 |
|
|
Kad se desio 7.10. svi na Zapadu su zajaukali. To je islo tako daleko da su - gnjide - usporedjivali to sa pogromima od strane nacista (tako speres ljagu sa sebe najlakse).
Odmah se naravno zapocelo pricati o toboznjem antisemitizmu Hamasa. Sto je glupost, i to notorna. Hamas jest radikalna skupina (kako drugacije da imas grupu ljudi koji su u stanju da toliko dugo pod takvim uslovima pruzaju otpor..retoricko pitanje) ali on nije antisemitski u svojoj prirodi.
Mrznja koja se izlila i prelila preko zhidova u Kibucima koji su to ustvari i najmanje zasluzili (kako perfidna taktika naCionisticke tvorevine - naselis tik uz one koje tlacis one svoje najvece liberale i ljevicare medju Izraelcima), je tipicno antikolonijalistickog tipa. Sto ne znaci da je ta mrznja dobra i pozeljna, vec jednostavno logicna. Ko se kuzi u historiju africkih antikolonijalistickih pokreta zna da su se ovakvi dogadjaji kao 7.10.23. dogadjali i u kolonijama, iako u manjem obliku, logicno, ali zasigurno ne manje brutalni.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 09:41 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ukratko, kod Izraela je mržnja refleksna, kao reakcija. Kod Hamasa je mržnja ideološka, po dužnosti. Pa nije bas tako. Zamisli da u Palestini nisu zhidovi okupatori vec Indijanci - Hamas bi mrzio Indijance. Sto znaci da je njihova mrznja refleksnog tipa, mrznja kao reakcija na okupaciju i nepravdu. Da to nije tako, mrzili bi se zhidovi i prije okupacije a nebi ih se primalo nakon sto su protjerivani iz Evrope. Hamas je kratica za Pokret islamskog otpora. Ti kažeš da nisi musliman, stoga vjerojatno nisi upoznat s mjestom Židova u islamskoj teologiji. U Kur'anu su Židovi vječiti vojni gubitnici. Zato je ova situacija u kojoj su oni vojno nadmoćni šok za islamski svijet i odstupanje od očekivane normale. U islamskoj teologiji je vojni uspjeh u korelaciji sa stupnjem monoteizma kako ga muslimani doživljavaju. Stoga je za njih prirodni poredak: muslimani su najjači, kršćani za njima, zoroastrijanci za njima i mnogobošci na dnu. Židovi su iznimka - unatoč monoteizmu oni su uvijek opisani kao gubitnici. E sad, još je Muhamed prognozirao da će unatoč perzijskim pobjedama Bizantinci na kraju poraziti Perzijance. Zašto? Jer su iz islamske perspektive kršćani monoteističkiji od zoroastrijanaca. I uvijek su tijekom cijele islamske povijesti postojale snažne kršćanske vojne sile koje su nerijetko znale biti i nadmoćne muslimanima. Tako da iako islam sanja o vladavini nad cijelim planetom, kršćanske vojne sile se podrazumijevaju sve do kraja. Ali da su Židovi vojna sila i to koja je u Šestodnevnom ratu zbrisala muslimanske snage dovelo je do introspekcije i pojačanog islamizma kod muslimana, jer su režimi u Egiptu, Siriji i Jordanu osuđeni kao nedovoljno islamski. Jedna od posljedica je i nastanak Hamasa.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 09:42 |
|
|
Ko ne prati desavanja na sjeveru Izraela i ne zna sta Hezbollah tamo radi. Hamas je za njih mala maca takoreci. U toku zadnjih mjeseci su konstantno "probijali koridor" za svoje rakete. Salama-taktikom su komadic po komadic rasturali izraelsku odbranu od raketa, dronova i slicno. Ne samo da su im skenjali onaj US-americki spijunski balon vrijedan 200 mio. dolara, o tome su cak pisale i zapadnjacke novinske agencije, vec su im prekljucer skrshili i "mocni" Irone Dome. 160 mio. dolara zaspase u behutu. Ovde imate snimke unistavanja + slike koje su Izraelci nakon napada objavili Ovo vise nije onaj Izrael od prije a ovo vise nisu oni "Arapi" od prije. U golemom su belaju. Ne znam ko prati privredne statistike ali sve su suplji. Odlazi im narod a radnike Palestince koji iz Zapadne obale vec 8 mjeseci ne mogu doci u Izrael na posao, ne uspijevaju nadomjestiti Indijcima (kako su to sebi fino bili zamislili), tako da im je gradjevinski sektor sve vise u banani. Da ne govorimo o tome da su im rezervisti vec 8 mjeseci u i oko Gaze, na sjeveru, u okupiranim dijelovima Sirije (Golanska visoravan). Doktori, ucitelji, inzinjeri, svi oni sad fale u Izraelu, u kojem cijene rastu. Ono sto su mocni naCionisti u proslosti radili, naime stvaranje "sigurnosnih zona" u drugim zemljama, kao npr. u Libanu gdje su istu morali napustiti 2006. godine, to sad njima radi Hezbollah. Sjever Izraela iseljen a ogromni pozari izbili zbog dijelova presretenih raketa koje padaju na tlo. Sad Hezbollah sebi stvara sigurnosnu zonu, kao sto Nasrallah veli "da se profilakticno sprijeci moguca invazija Libana", i to na izraelskoj teritoriji. :) Nicija dakle nije - niti moze vjecno - do zore goriti.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 09:52 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Haram je napisao/la: Pa nije bas tako.
Zamisli da u Palestini nisu zhidovi okupatori vec Indijanci - Hamas bi mrzio Indijance.
Sto znaci da je njihova mrznja refleksnog tipa, mrznja kao reakcija na okupaciju i nepravdu.
Da to nije tako, mrzili bi se zhidovi i prije okupacije a nebi ih se primalo nakon sto su protjerivani iz Evrope.
Hamas je kratica za Pokret islamskog otpora. Ti kažeš da nisi musliman, stoga vjerojatno nisi upoznat s mjestom Židova u islamskoj teologiji. U Kur'anu su Židovi vječiti vojni gubitnici. Zato je ova situacija u kojoj su oni vojno nadmoćni šok za islamski svijet i odstupanje od očekivane normale. U islamskoj teologiji je vojni uspjeh u korelaciji sa stupnjem monoteizma kako ga muslimani doživljavaju. Stoga je za njih prirodni poredak: muslimani su najjači, kršćani za njima, zoroastrijanci za njima i mnogobošci na dnu. Židovi su iznimka - unatoč monoteizmu oni su uvijek opisani kao gubitnici. E sad, još je Muhamed prognozirao da će unatoč perzijskim pobjedama Bizantinci na kraju poraziti Perzijance. Zašto? Jer su iz islamske perspektive kršćani monoteističkiji od zoroastrijanaca. I uvijek su tijekom cijele islamske povijesti postojale snažne kršćanske vojne sile koje su nerijetko znale biti i nadmoćne muslimanima. Tako da iako islam sanja o vladavini nad cijelim planetom, kršćanske vojne sile se podrazumijevaju sve do kraja. Ali da su Židovi vojna sila i to koja je u Šestodnevnom ratu zbrisala muslimanske snage dovelo je do introspekcije i pojačanog islamizma kod muslimana, jer su režimi u Egiptu, Siriji i Jordanu osuđeni kao nedovoljno islamski. Jedna od posljedica je i nastanak Hamasa. ISpravno si rekao, ne kuzim se u te stvari pa te ne mogu ni potvrditi ni poboriti, ali ono sto mislim da mogu reci je da mi se cini da Hamasu islam nije cilj vec sredstvo. Oni da su u fazonu "globo-islama", oni nebi otjerali one IS-ovce iz Gaze, pri cemu su nekolicinu i pobili. Takodjer ih ne vidim da su ikad igdje van Palestine napali ikoga - pa ni jevreje. Ne branim ih u smislu odbrane njihove ideoloske postavke, nit radikalno konzervativnih pogleda na drustvo i Svijet, vec si jednostavno ne uzimam za pravo da odlucujem o tome kakvog ce oblika biti palestinski pokret otpora kad ljudi 70 godina zive pod okupacijom a ja nisam spreman otici i prokrvariti gace tj. uciniti tamo nesto konkretno protiv okupacije (sto bi me mozda donekle i stavilo u poziciju da se bunim sto su "vaki" il "naki"). Da Hamas nije "mala maca" je jasno. Ali ne mozes biti "mala maca" a imati uspjeha u borbi protiv okupatora koji nikad ni od cega nije prezao kad se o tome radilo da se ugushi svaki pokret otpora protiv njihove okupacije. Hocu reci: Hamasa, da im ije te radikalnosti i spremnosti da se ide do kraja, vjerovatno vise nebi ni bilo.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 09:56 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Haram je napisao/la: ISpravno si rekao, ne kuzim se u te stvari pa te ne mogu ni potvrditi ni poboriti, ali ono sto mislim da mogu reci je da mi se cini da Hamasu islam nije cilj vec sredstvo.
Oni da su u fazonu "globo-islama", oni nebi otjerali one IS-ovce iz Gaze, pri cemu su nekolicinu i pobili. Takodjer ih ne vidim da su ikad igdje van Palestine napali ikoga - pa ni jevreje.
Ne branim ih u smislu odbrane njihove ideoloske postavke, nit radikalno konzervativnih pogleda na drustvo i Svijet, vec si jednostavno ne uzimam za pravo da odlucujem o tome kakvog ce oblika biti palestinski pokret otpora kad ljudi 70 godina zive pod okupacijom a ja nisam spreman otici i prokrvariti gace tj. uciniti tamo nesto konkretno protiv okupacije (sto bi me mozda donekle i stavilo u poziciju da se bunim sto su "vaki" il "naki").
Da Hamas nije "mala maca" je jasno. Ali ne mozes biti "mala maca" a imati uspjeha u borbi protiv okupatora koji nikad ni od cega nije prezao kad se o tome radilo da se ugushi svaki pokret otpora protiv njihove okupacije. Hocu reci: Hamasa, da im ije te radikalnosti i spremnosti da se ide do kraja, vjerovatno vise nebi ni bilo. Vidiš, ti gledaš Hamas kroz marksističke naočale. Kao antikolonijalni pokret. No, srž Hamasa je u tome da je on islamski pokret. U Hamasovom procesu odlučivanja islamska teologija i povijest igraju ključnu ulogu. Zato je Hamas uvijek odbijao ideju trajnog mira s Izraelom i prihvaćao samo privremena primirja.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 10:05 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Vidiš, ti gledaš Hamas kroz marksističke naočale. Kao antikolonijalni pokret.
No, srž Hamasa je u tome da je on islamski pokret.
U Hamasovom procesu odlučivanja islamska teologija i povijest igraju ključnu ulogu.
Zato je Hamas uvijek odbijao ideju trajnog mira s Izraelom i prihvaćao samo privremena primirja.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 10:20 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Vidiš, ti gledaš Hamas kroz marksističke naočale. Kao antikolonijalni pokret.
No, srž Hamasa je u tome da je on islamski pokret.
U Hamasovom procesu odlučivanja islamska teologija i povijest igraju ključnu ulogu.
Zato je Hamas uvijek odbijao ideju trajnog mira s Izraelom i prihvaćao samo privremena primirja.
Daj Markane
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 10:21 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Haram je napisao/la: ISpravno si rekao, ne kuzim se u te stvari pa te ne mogu ni potvrditi ni poboriti, ali ono sto mislim da mogu reci je da mi se cini da Hamasu islam nije cilj vec sredstvo.
Oni da su u fazonu "globo-islama", oni nebi otjerali one IS-ovce iz Gaze, pri cemu su nekolicinu i pobili. Takodjer ih ne vidim da su ikad igdje van Palestine napali ikoga - pa ni jevreje.
Ne branim ih u smislu odbrane njihove ideoloske postavke, nit radikalno konzervativnih pogleda na drustvo i Svijet, vec si jednostavno ne uzimam za pravo da odlucujem o tome kakvog ce oblika biti palestinski pokret otpora kad ljudi 70 godina zive pod okupacijom a ja nisam spreman otici i prokrvariti gace tj. uciniti tamo nesto konkretno protiv okupacije (sto bi me mozda donekle i stavilo u poziciju da se bunim sto su "vaki" il "naki").
Da Hamas nije "mala maca" je jasno. Ali ne mozes biti "mala maca" a imati uspjeha u borbi protiv okupatora koji nikad ni od cega nije prezao kad se o tome radilo da se ugushi svaki pokret otpora protiv njihove okupacije. Hocu reci: Hamasa, da im ije te radikalnosti i spremnosti da se ide do kraja, vjerovatno vise nebi ni bilo. Vidiš, ti gledaš Hamas kroz marksističke naočale. Kao antikolonijalni pokret. No, srž Hamasa je u tome da je on islamski pokret. U Hamasovom procesu odlučivanja islamska teologija i povijest igraju ključnu ulogu. Zato je Hamas uvijek odbijao ideju trajnog mira s Izraelom i prihvaćao samo privremena primirja. Da, vidim ga iskljucivo kroz te naocale. Draze bi mi naravno bilo da su kao PLO, ili - kad smo vec kod muzickih zelja, kao IRA, ali takvi su kakvi su i vjerovatno samo takvi kakvi su i mogu skupiti snagu i sposobnost da se suprostave globo-homo-US-azdaji (Izrael da je sam, nebi dugo trajao, u to sam u medjuvremenu poprilicno siguran). Tako dugo istrajavati u tim tunelima, ne znam, Vietcong je mala maca za njih. Kao sto se sav Zapad - onaj vladajuci - upro u smislu prikazivanja svakoraznih ukrajinskih nacionalista kao branioca i boraca protiv ruskog imperijalizma btw.. Tu im radikalnost ne smeta, kod Palestinaca pak da. Da ne spominjemo to da su naseljenici na Zapadnoj obali, na Golanu, u svojoj radikalnosti veoma slicni Hamasu. Preziru i mrze sve sto nije zhidovsko. Imas snimke gdje pljuju krscane na Zapadnoj obali i slicno. Sto ne znaci da ni prvi, ni drugi, nisu radikali, i dalako im kuca bila od moje.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 10:22 |
|
|
Hm da
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 10:33 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Daj Markane Simpatično
Ali pokazuje o kakvom se mentalnom sklopu radi, koji nema veze sa ovdašnjim islamom sa kojim sa odrastao. Ne mislim na novokomp muslimane.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 14:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75507 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 14:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mir sa kjafirima žele, veliki je to grijeh, tako reći znaci posljednjih vremena.
1013 of 2558 - 39.6%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 14:34 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ukratko, kod Izraela je mržnja refleksna, kao reakcija. Kod Hamasa je mržnja ideološka, po dužnosti. Pa nije bas tako. Zamisli da u Palestini nisu zhidovi okupatori vec Indijanci - Hamas bi mrzio Indijance. Sto znaci da je njihova mrznja refleksnog tipa, mrznja kao reakcija na okupaciju i nepravdu. Da to nije tako, mrzili bi se zhidovi i prije okupacije a nebi ih se primalo nakon sto su protjerivani iz Evrope. Evo je Markan postavio plakat o islamističkom zauzimanju Rima. Ok, eto Izraelce mrze zbog.. razloga. Ajde sad smisli zašto mrze Talijane?
1013 of 2558 - 39.6%
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 14:45 |
|
|
Ne mrze talijane, mrze krscane, mrze sve nevjernike, islam im zapovjeda da islamska zastava mora biti u Vatikanu, islam ne priznaje druge religije dapace smatra ih kjafirskim i treba ih unistiti, islam je u programskom nacelu Hamasa, i ne samo Hamasa.
Oni su u dzihadu, konstantno.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 14:55 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ne mrze talijane, mrze krscane, mrze sve nevjernike, islam im zapovjeda da islamska zastava mora biti u Vatikanu, islam ne priznaje druge religije dapace smatra ih kjafirskim i treba ih unistiti, islam je u programskom nacelu Hamasa, i ne samo Hamasa.
Oni su u dzihadu, konstantno. Zato kažem da je islam u biti arapski protokomunizam, perfidna ideologija koja želi svjetsku dominaciju.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 14:58 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Usput rečeno, nitko od "humanista" se nije ni počešao nad sudbinom Jezida, nad djecom Sudana ili Nigerije itd. Nema vijesti, nema prosvjeda, nema marševa. Sudbina Armena u Nagorno Karabahu je čak ismijavana. Katar za te priloge nije uplatio milijarde. Stavise, iza pokolja u Sudanu stoji UAE, emirati su direktni pokrovitelji celnika dzihad vojske koja kolje po Darfuru i diljem Sudana. Sudanci vape da se istina kaze, ali svjetski humanisticki mass mediji sute, nije tesko zakljuciti zasto. Ko ima kliker u glavi. I ne samo to, nego su podmuklo pokusali za pokolje u Sudanu optuziti Putina, Moskvu i Wagner. Kao sto uvijek i rade. Globo homo marksisti su na istoj valnoj duzini kao i dzihadlije. Danas vec ni ne skrivaju, otvoreno podrzavaju Hamas, nazivaju ih "vlast iz Gaze" i prenose izjave celnika Hamasa.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 15:05 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Usput rečeno, nitko od "humanista" se nije ni počešao nad sudbinom Jezida, nad djecom Sudana ili Nigerije itd. Nema vijesti, nema prosvjeda, nema marševa. Sudbina Armena u Nagorno Karabahu je čak ismijavana. Katar za te priloge nije uplatio milijarde. Stavise, iza pokolja u Sudanu stoji UAE, emirati su direktni pokrovitelji celnika dzihad vojske koja kolje po Darfuru i diljem Sudana. Sudanci vape da se istina kaze, ali svjetski humanisticki mass mediji sute, nije tesko zakljuciti zasto. Ko ima kliker u glavi. I ne samo to, nego su podmuklo pokusali za pokolje u Sudanu optuziti Putina, Moskvu i Wagner. Kao sto uvijek i rade. Globo homo marksisti su na istoj valnoj duzini kao i dzihadlije. Danas vec ni ne skrivaju, otvoreno podrzavaju Hamas, nazivaju ih "vlast iz Gaze" i prenose izjave celnika Hamasa. Crvena stoka koja skandira "from the river to the see" I paradira sa zastavama terorističke organizacije zvane hamas po Europi i americi, optužuje "desničare" za antisemitizam.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 15:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/svijet/komandanti-nekoliko-arapskih-vojski-u-bahreinu-odrzali-sastanak-sa-sefom-vojske-izraela/240613036Citat: Načelnik štaba IDF-a general-pukovnik Herzi Halevi sastao se prošle sedmice u Bahreinu s kolegama iz nekoliko arapskih vojski kako bi razgovarali o regionalnoj sigurnosnoj saradnji, prema izvještajima Walla i Axiosa. U glavnom gradu Bahreina, Manami, sastao se s generalima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Saudijske Arabije i Egipta, izvijestila su Axios dva izvora koja su izravno upoznata sa sastankom.
Sastanak je održan pod pokroviteljstvom komandanta Centralne komande SAD-a generala Erika Kurille. Zbog regionalne i političke osjetljivosti oko rata u Gazi, o njemu se nije govorilo i nije javno objavljen.
U izvještaju Walla stoji da je sastanak znak da se vojni dijalog i saradnja između Izraela i arapskih zemalja nastavlja u okviru Centralne komande SAD-a unatoč javnim kritikama i oštrim osudama operacija IDF-a u Gazi od strane zemalja regije.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 13 lip 2024, 16:12 |
|
|
Meni je zanimljivo da Saudijci ne zele Palestince. Uvoze toliko radne snage s filipina da je doslovno vise krscana u Saudijskoj Arabiji nego muslimana drzavljana, ali Palestince ne pozivaju niti ih zele
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Sokolić i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|