HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 ožu 2025, 05:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23012 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 921  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael
PostPostano: 22 pro 2017, 23:58 

ZGabriel je napisao/la:
korrisnik piše hebrejski. ima nade za njega :smajl007

Džibrailo, dobro je znati svakakve jezike i pisma pa makar ona bila i od Jehudija.

Samo sam mu napisao na hebrejski ne trolaj temu.

A baš ti znaš semitska pisma :p
Ja znam jedno pismo semitsko :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2017, 09:15 

Ono kad Muslimani otkrije google prevodilac.

Vratimo se temi.
Čekamo reakcije muslimana na odluku da Jerusalim bude glavni grad Izraela.
Zar će sve proći samo muslimanskom kmekom?
Jerusalim je pao šapatom.
Suza na blatnjavom obrazu se osušila a muhamadi su se na +40 zaledili. :D
Pa ovo je genocid.
Jerusalemocid.
Ovo je nemoguće rečima opisati.To ceo svet zna.To svi znamo. =))
Sad srušiti onu nakaradu posvećenu pustinjskom koljaču.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2017, 11:26 

Pa bolje po muslimane što Jeruzalem padne, jer će onda skontati da ih je Bog ošinuo što su se sukobili nacionalno, sektaški, jedni protiv drugih, ujediti će se protiv kjafira Jevreja tj Izraela.
Muslimana možeš motivisati da se pokrene tek kad mu zagusti, onda se oni skupe zajedno i razmišljaju gdje su pogriješili, dok ne zagusti je saburanje, i egoizam.

Taj egoizam je sličan Židovskom egoizmu jer Bog je sa tobom šta ćeš pogriješiti, a i kršćani to imaju u sebi "Bog je Srbin on će nas braniti". ili "Rajska Djevo kraljice Hrvata".

Vrh

PostPostano: 23 pro 2017, 12:05 

Ovih naših kmetova, ništa ne smiju bez naše dozvole.

Citat:
Izetbegović bio za rezoluciju, Čović i Ivanić suzdržani

21.12.2017 20:31

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine imali su različite stavove u vezi s današnjim glasanjem o Nacrtu rezolucije o Jerusalimu u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN), a BiH je nakon današnjeg glasanja bila među 35 zemalja koje su bile suzdržane.

Kako su za Anadoliju potvrdili izvori iz Predsjedništva BiH, Ministarstvo inostranih poslova BiH je Predsjedništvu predložilo glasanje za Nacrt rezolucije o Jerusalimu. Prijedlog Ministarstva prihvatio je bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović, dok su članovi Predsjedništva iz reda srpskog i hrvatskog naroda Mladen Ivanić i Dragan Čović, prema istom izvoru, odlučili ignorisati preporuku Ministarstva te bili suzdržani.

Kako je rečeno, Izetbegović se složio s prijedlogom Ministarstva spoljnih poslova dok su druga dva člana Predsjedništva bila suzdržana.

Ministarstvo inostranih poslova BiH je ranije danas, a nakon instrukcije Predsjedništva, u pisanom saopštenju pred glasanje u Generalnoj skupštini UN-a objavilo instrukciju kolektivnog šefa države prema kojoj će stalni predstavnik BiH pri UN-u biti suzdržan.

"Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku će prilikom glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija biti suzdržan, u skladu s instrukcijom Predsjedništva Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2017, 14:11 

Zato će i biti treći entitet.
slika
Kako se šokački smije. Ovo je ko kec na desetku.
Hrvati trebaju što žešće ići u kontru Bošnjacima i što jače :kava
Opet neće uskrsnuti praljka sa smješkom :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2017, 15:35 

Samo sabur. Allah sve daje onima koji nemaju muda.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2017, 16:35 

BiH za 100% Zidovski Jerusalem 2/3 vecinom. Nista cudno ni neocekivano.

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2017, 22:29 

korrisnik je napisao/la:
Kako se šokački smije.

Koja si ti bukva i to suplja!

Jebote, ti si sokac, a covic to ne moze biti ni u crnom humoru. Sokci ima potpuno isto znacenje kao i tuzlaci, prva rijec madjarskog , druga turskog porijekla. "Bosanski" bi bilo ispravno soljani.

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 08:33 

To je pogrdan naziv za Hrvate na ovim prostorima, nisam takav jer se ne krstim šakom , šakac, dalje više pripadam Srebreničkoj Banovini, ne mijenja činjenicu da su Hrvati okrenuli svoje pravo lice i da su Tuđmanu Bošnjaci trebali kao štit u odbrani Hrvatske, kamo sreće da Srbi nisu guslali o Muslimani a, da nisu činili zločine nad Bošnjacima i provocirali prije njihovog svata kojeg vole medijski predstaviti kao uzrok rata, a pomalo pucali po dzamijama i ubili pokojeg Bošnjaka onako uz JNA usput.
Ovakvim postupcima i sličnim Hrvati samo gube Bošnjačko povjerenje, što se neće dobro odraziti ni za bošnjački ni hrvatski narod, hoće li Bošnjaci popustiti u ovom dtiskanju neće osim ako ne budu primorani od strane Svijeta, Srbi i Hrvati zajedno samo inat bosanski mogu kod Bošnjaka izazvati ništa drugo.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 10:20 

korrisnik je napisao/la:
To je pogrdan naziv za Hrvate na ovim prostorima, nisam takav jer se ne krstim šakom , šakac, dalje više pripadam Srebreničkoj Banovini, ne mijenja činjenicu da su Hrvati okrenuli svoje pravo lice i da su Tuđmanu Bošnjaci trebali kao štit u odbrani Hrvatske, kamo sreće da Srbi nisu guslali o Muslimani a, da nisu činili zločine nad Bošnjacima i provocirali prije njihovog svata kojeg vole medijski predstaviti kao uzrok rata, a pomalo pucali po dzamijama i ubili pokojeg Bošnjaka onako uz JNA usput.
Ovakvim postupcima i sličnim Hrvati samo gube Bošnjačko povjerenje, što se neće dobro odraziti ni za bošnjački ni hrvatski narod, hoće li Bošnjaci popustiti u ovom dtiskanju neće osim ako ne budu primorani od strane Svijeta, Srbi i Hrvati zajedno samo inat bosanski mogu kod Bošnjaka izazvati ništa drugo.

Ah tesko mi zaista pada vase povjerenje izgubiti, nismo vam sluge da trebamo moralno politicku podobnost, kao sto je povjerenje.
Necemo vam cuvati magazu ili zene u harenu. Vaznije, puno vaznije je da mi vas nikada vise ne cvjecarimo, to je ko treci i cetvrti entitet skupa.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 10:47 

Bukvo, sokac uopce nije pogrdan naziv :D mozda ste vi muslimani takvo nesto umislili, cinjenica je da postoji ogroman broj sokackih kulturnih dogadjanja i udruga :D

Za pocetak https://translate.google.com/?hl=ba#hr/hu/Soli pa na dugme sa ikonom zvucnika ispod madjarskog prijevoda :)

Sokac je ungarizam, uopceni naziv za srednjovjekovne stanovnike zupe soli i sireg tuzlanskog podrucja, koji su od turskog nadiranja pa do 1699. kada je bio vrhunac migracije katolika iz sjevero-istocne bosne bjezali preko save i dunava na teritorij AU.

Mene nazvati sokcem je isto kao nazvati me starosjediocem :) , jos jedna bitna stvar, malo familija u BiH (TK, Posavina) je izravno sokacke loze, ima ih nesto u Drijenci, Seonjacima (porijeklom iz Seone), Breskama, Obodnici, Dragunji, Par Selu, Husinu. Ostale familije su potomci doseljenika iz sredisnje bosne, hercegovine, crne gore!

Jedna cetvrtina mog porijekla je sokacka, ostatak sredisnja bosna te hercegovina.

Nazvati Covica sokcem je izvan svake pameti, onakav mrk prije je pripadnik nekog vlaskog plemena :)

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 11:02 

Jest pogrdan ako ti ja kao Bošnjak kažem da si šokac i to izmeđuse Hrvati govore šokac, nije ni Baliya pogrdno, nije ni Vlah pogrdno, a kakvu konotaciju dobija ako onaj drugi kaže, slično nazivu nigger.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 11:10 

korrisnik je napisao/la:
Jest pogrdan ako ti ja kao Bošnjak kažem da si šokac i to izmeđuse Hrvati govore šokac, nije ni Baliya pogrdno, nije ni Vlah pogrdno, a kakvu konotaciju dobija ako onaj drugi kaže, slično nazivu nigger.

Nidje veze :D mozes trubiti koliko hoces, u negativnom kontekstu moze reagirati samo onaj tko nije sa sokackog podrucja, npr hercegovca ili stanovnika Varesa, Zepca, Maglaja nazvati sokcem, je rto on u biti i nije, niti moze biti.

Onda je pogrdan naziv i kad me neko nazove tuzlakom, bosancem :D

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 13:58 

Ma da pametujem puno, kojeg god Hrvata da Baliya nazove Šokcom ovaj će se uvrijediti, s ti se kao ponosiš zapravo ideš u kontru onako da bi ispao pametan.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 17:30 

korrisnik je napisao/la:
Ma da pametujem puno, kojeg god Hrvata da Baliya nazove Šokcom ovaj će se uvrijediti, s ti se kao ponosiš zapravo ideš u kontru onako da bi ispao pametan.

Ja jesam pametan, izuzetno pametan, visokog iq.

Nisam primjetio da postoje balyska kulturna drustva i bastina, a sokacka postoji i to se ponosno istice. Koliko samo pjesama ima gdje se spominju sokci i sokice. I to bi trebalo biti nesto uvredljivo za nas? :D . Rekao sam ti vec pogresno je nazivati ljude sokcima, koji nemaju veze sa sokackim, soljanskim tj tuzlanskim podrucjem.

Slavonija prije dolaska sokaca je bila naseljena pretezno madjarima.

Nemam namjeru vise objasnjavati, jednostavno bukva si i to ona suplja.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 17:46 

Samo vi smatraju baliye inferiornijim takvi nam i pašete mi Srbe i Hrvate nikad ne potcjenjujemo.
Sabur pa ko više izdrži a vidim već si u Poljskoj, lijepa država. :D
Možete vi planirati šta hoćete, ali nećete to lahko ostvariti zato što ste neiskreni i sami prema sebi.
A vrijeme ide pa ko prije nestane, kad nećete normalan život patit ćemo se svi.
Drugog načina sa vama nema.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 21:01 

Šoknjaci!!
mi sad znademo da smo Šoknjaci po nacjonalnoj osnovi.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2017, 23:52 

Old Fridolin je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Ah tesko mi zaista pada vase povjerenje izgubiti, nismo vam sluge da trebamo moralno politicku podobnost, kao sto je povjerenje.
Necemo vam cuvati magazu ili zene u harenu. Vaznije, puno vaznije je da mi vas nikada vise ne cvjecarimo, to je ko treci i cetvrti entitet skupa.

Meni treći entietet ne značni ništa više od kanstona sa hrvatskom većinom, kao i RS ali ti entieti su samo paravan i želja za istrebljivanjem Bošnjačkog naroda, daljim širenjem kroz 100 godina jednostavno morali bi se Bošnjaci istrijebiti, nema ništa od Bošnjačke države entiiteta jer kao takav ne bi opstao, ni narod njegov ne bi opstao.
Srbi i Hrvati bi opet za nekoliko godina kidisali i na 24% ili bi postepeno htjeli uzeti i to, kad bi vidjeli a mogli bi i to 24% lahko izolovati od svijeta, ja razumijem Srbe i Hrvate, njima jest bolje ali nije Bošnjacima, i tu ne vjerujem da među Balkancima može biti kompromisa, čak ni poslijeratnih generacija ni kod njih nema kompromisa, bit će ga možda drugo koljeno kad bude, ako doživi se tamo do 2040 ako opet ne bude rata, jer adet je da ga bude svakih 50 godina.
Matematika je jednostavna, Bošnjaci ne mrze nikoga, imaju veću netrpeljivost prema Srbima, i tu netrpeljivost su Hrvati korisitili do sad, jer su svoje ratove sa Bošnjacima izvojevali (Hrvatska) davno već, e sad Srbi nisu i mržnja prema Bošnjacima je same Bošnjake natjerala da uvijek Srbe gledaju ispod oka, jer su za njih Muslimani, to su Hrvati i u drugom svjetskom ratu u uočili i izmanipulisali "Hrvatsko cvijeće" protiv Srba.
Hrvatima svaka čast na domišljatosti, srpska greška je što su puno emotivni, a ne lukavi ko Hrvati, Hrvati su šahisti, Bošnjaci su kasno počeli igrati "šaha" po svojim pravilima, jer u doba komunizma Srbi i Hrvati su određivali pravila šaha.
Kad su počeli igrati "šaha" i Bošnjaci bili su skoro "matirani" ali opet nisu ostali bez "kralja" u toj igri nekoliko pijuna je stradalo.
Međutim šah se sad igra kako ko želi, nema nametanja, istina za to se plaća cijena, ali bolja je krvava sloboda nego udobna robija.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2017, 12:33 

Nije sila Bogu mila, ovo uništava iznutra i kršćane, samo sabur.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2017, 12:59 

Drži se ti Bakira i zidanja, kopanja kanala za 10-20 KM dnevno. Ili u Međugorju za 30 KM.
Sabur vas je napravio najsiromašnijim i najglupljim narodom u Europi. Nepostojeći "allah" Židovima ne može ništa.

A koliko je efikasan taj vaš sabur možeš vidjeti i po sebi. Godinama na forumu misionariš, nula konverzija na islam. Samo se to *** zvano islam više gadi forumašima.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2017, 15:18 

Moj nijet nije bio misionare je po hrvatskom forumu, nego da vidim kakvi su BiH Hrvati zapravo, narod mi se činio tajanstven i interesantan, zato sam na forum došao.
Imao sam dvije godine Hrvata za profesora praktične nastave, koji je bolje obavljao posao od onog Bošnjaka, i podsticao nas ka boljem učenju istraživanju, e onaj Bošnjak nije obavljao svoj posao dobro.
I čim sam vidio kakav je profesor moram znati kakav mu je narod, ako je ko on, onda Bošnjaci ili imaju pametnog saveznika, ili lukavog koji im iza leđa radi.
Boraveći u Zagrebu, Karlovcu, Splitu, Sinju i Trilju i jedan je kolega iz Slavonije ostao upečatljiv kako spominje Vukovar, a Bosance svako malo podjebaje, vidio sam zapravo da Hrvati Bošnjake ni ne poštuju, boravio sam i u Beogradu i usporedio Zagreb i Beograd, došao do šokantnog saznanja da cijelo vrijeme Bošnjaci su manipulisani i da Hrvati više mrze Srbe, a u dobrim odnosima sa Bošnjacima su samo zbog koristi, svu mržnji i pakost kriju iza kulture i ljubaznosti.
Trilj, Split i Sinj su kolijevka hrvatskog nacionalnog bića i kasnije Zadar a u tuzlanska poslodavca hrvatske nacionalnosti zgadila je sva moja dobra mišljenja o Hrvatima.
Svaki Bošnjak bi trebao, i doći će kad tad do saznanja o pristojnoj Hrvatskoj uljudbi.

Ne treba generalizovati jedan narod ali kad ti sliku o jednom narodu ne da jedna individua nego više njih shvatiš da su manjina u tom narodu oni iskreni i pošteni.
Ono 50 dana iskustva sa tim narodom, prikaže ti svu sliku, moji tezu potvrđuje i divljanja nakon presude haškom zločincu, sve polahko isplivava.
Hrvati će biti još luđi a to je bolje po Bošnjake.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2017, 23:34 

korrisnik je napisao/la:
Old Fridolin je napisao/la:

Meni treći entietet ne značni ništa više od kanstona sa hrvatskom većinom, kao i RS ali ti entieti su samo paravan i želja za istrebljivanjem Bošnjačkog naroda, daljim širenjem kroz 100 godina jednostavno morali bi se Bošnjaci istrijebiti, nema ništa od Bošnjačke države entiiteta jer kao takav ne bi opstao, ni narod njegov ne bi opstao.
Srbi i Hrvati bi opet za nekoliko godina kidisali i na 24% ili bi postepeno htjeli uzeti i to, kad bi vidjeli a mogli bi i to 24% lahko izolovati od svijeta, ja razumijem Srbe i Hrvate, njima jest bolje ali nije Bošnjacima, i tu ne vjerujem da među Balkancima može biti kompromisa, čak ni poslijeratnih generacija ni kod njih nema kompromisa, bit će ga možda drugo koljeno kad bude, ako doživi se tamo do 2040 ako opet ne bude rata, jer adet je da ga bude svakih 50 godina.
Matematika je jednostavna, Bošnjaci ne mrze nikoga, imaju veću netrpeljivost prema Srbima, i tu netrpeljivost su Hrvati korisitili do sad, jer su svoje ratove sa Bošnjacima izvojevali (Hrvatska) davno već, e sad Srbi nisu i mržnja prema Bošnjacima je same Bošnjake natjerala da uvijek Srbe gledaju ispod oka, jer su za njih Muslimani, to su Hrvati i u drugom svjetskom ratu u uočili i izmanipulisali "Hrvatsko cvijeće" protiv Srba.
Hrvatima svaka čast na domišljatosti, srpska greška je što su puno emotivni, a ne lukavi ko Hrvati, Hrvati su šahisti, Bošnjaci su kasno počeli igrati "šaha" po svojim pravilima, jer u doba komunizma Srbi i Hrvati su određivali pravila šaha.
Kad su počeli igrati "šaha" i Bošnjaci bili su skoro "matirani" ali opet nisu ostali bez "kralja" u toj igri nekoliko pijuna je stradalo.
Međutim šah se sad igra kako ko želi, nema nametanja, istina za to se plaća cijena, ali bolja je krvava sloboda nego udobna robija.

apropo šah!

slika

sretno!

Vrh

PostPostano: 25 pro 2017, 23:37 

Trilj LOL

Vrh

PostPostano: 26 pro 2017, 10:43 

Hrvati nestaje vam boje kojom se bojite.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2017, 14:02 

Hrvatska treba izmjestiti ambasadu za Jeruzalem.
Treba nasekirati evropske sile, svakako nas pokusavaju, zajebati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23012 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 921  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: