|
|
Stranica: 181/985.
|
[ 24605 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 14:19 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 16:40 Postovi: 2351 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jadaju mi se ovi moji Židovi i Židovke sa zapada da su šokirani koliko mainstream mediji (i pogotovo državne kuće) izvještavaju kontra Izraela.
Moj odgovor - Dobro jutro Kolumbo!
Već duži niz godina im govorim da jačanje ljevice i imigracije iz arapskog svijeta ima samo jedan (i neminovan) epilog - da će Izrael ostati bez saveznika, osim eventualno istočne Europe. Za SAD nisam siguran, mada sam im ukazao na tendencije u demokratskoj partiji (ovi iz "tzv squada" jedna Palestinka a jedna Somalijka). Uglavnom im tu neugodnu istinu skrešem u brk, nemaju odgovora. Muški se uglavnom slažu (pogotovo ako imaju jake veze s Izraelom), dok su žene naravno više ideološki lijevo i sklonije slušati medijski narativ (samo dožive šok kad od medija koje inače konzumiraju dobiju osudu Izraela).
Za svu tu pamet, neki su još fokusirati na ratove i suparnike iz prošlog stoljeća, umjesto sadašnje i buduće.
Podrška Izraela na zapadu, u zemljama koje imaju jaku imigraciju je još stvar boomerske inercije i starijih pravila igre. Rok trajanja - kad odumre Biden/Pelosi generacija. Pa i oni su podupirali te multi-kulti SJW-proimigracijske spike. Sami pali sami se ubili.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 14:27 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Švajcarski Albanac izbriljirao na više nivoa u Twitter postu pa postao meme: 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 14:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Flamel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Jadaju mi se ovi moji Židovi i Židovke sa zapada da su šokirani koliko mainstream mediji (i pogotovo državne kuće) izvještavaju kontra Izraela.
Moj odgovor - Dobro jutro Kolumbo!
Već duži niz godina im govorim da jačanje ljevice i imigracije iz arapskog svijeta ima samo jedan (i neminovan) epilog - da će Izrael ostati bez saveznika, osim eventualno istočne Europe. Za SAD nisam siguran, mada sam im ukazao na tendencije u demokratskoj partiji (ovi iz "tzv squada" jedna Palestinka a jedna Somalijka). Uglavnom im tu neugodnu istinu skrešem u brk, nemaju odgovora. Muški se uglavnom slažu (pogotovo ako imaju jake veze s Izraelom), dok su žene naravno više ideološki lijevo i sklonije slušati medijski narativ (samo dožive šok kad od medija koje inače konzumiraju dobiju osudu Izraela).
Za svu tu pamet, neki su još fokusirati na ratove i suparnike iz prošlog stoljeća, umjesto sadašnje i buduće.
Podrška Izraela na zapadu, u zemljama koje imaju jaku imigraciju je još stvar boomerske inercije i starijih pravila igre. Rok trajanja - kad odumre Biden/Pelosi generacija. Pa i oni su podupirali te multi-kulti SJW-proimigracijske spike. Sami pali sami se ubili. Nisu borg da se govori u množini kao jednom organizmu. Inteligentniji znaju koliko su nepovoljni ovi trendovi i za njih i na zapadu, i za Izrael, a ostali, po inerciji, žive u strahu od reprize WW2 i kojekakvih desničara, što stvarnih, što imaginarnih. Ovi iz Izraela često ne mogu vjerovati koliko su im rodijaci ovdje na zapadu uljuljkani i u zabludama. Na primjeru Hrvatske, kao razlika između "progresivnih" Hrvata zapadno od KKV, i nas "zatucanih", istočno od KKV. Ne ratuju otvoreno, jer uvijek ima dovoljno ugrozbe u svijetu ili Izraelu da dovoljnu zbiju redove, ali to su dva različita svijeta.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 15:06 |
|
|
BBC je napisao/la: Na Telegram grupama su prava videa. Nema cenzure i svaka grupa svoje kolo vodi. Sve pro-palestinske grupe na Telegram skoro 100% videa kako jebu mater Židovima. A ovamo na mass socijalnim mrežama kukaju kako im Židovi razvaljuju guzove. To mi je presmiješno. Kao da sam u dva svijeta. Tamo i drvlje i kamenje po Izraelu, ovdje smo svi za. Nama su bliži neprijatelj muslimani, njima ovi globo homo kosher rodijaci. Ali Telegram je jako zanimljiv i zabavan. Fala Bogu pa ima svega, pravim videa i slika da možeš vidjeti kakva je situacija, a ne ovu kamilicu iz MSM.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Belski
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 15:50 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Divizija, Krugerrand, kolege, poznato vam je da većina ljudi preferira PLIĆAK - poznato tlo pod nogama, vidi se dno, sve je prozirno, ... eventualno do dubine grudi... jer, već odatle kreće SENKA, mutni obrisi, a tamo još dalje TAMA... ko će tamo plivati i roniti? - malo ko, jer tamo vreba raznih ružnih, groznih Istina koje ruše prijatnost... Pominjete Praljka... neverovatnom igrom slučaja sam video uživo taj njegov poslednji čin... čekao sam na TVu nešto (utakmicu, film,... ne znam ni tačno koje doba godine je to bilo, da li je bilo neko Prvenstvo u nečemu, seća li se ko?) i dok ne počne vrteo kanale. Slučajno naiđem na prenos njegovog suđenja. I, baš dok sam mislio "Šta, ovo sranje (Haška suđenja) još traje? Mislio sam da su sve završili do sada, u pizdu materinu..." on je ustao, rekao i popio. Pomislih "Šta je ovo, nazdravlja njihovoj odluci? Mora da su ga oslobodili..." A onda poče metež... tek tad skopčak šta je bilo! Ne znam da li je on bio častan čovek ili zločinac (nisam upućen), ali ako je ovo prvo - onda je otišao NEUKALJANA OBRAZA. On je džentlmenski ponizio njih, a sam ostao čist. Svaka mu čast u svakom slujčaju, jer ogromna većina danas bi savila kičmu, preklinjala za oproštaj, odležala, i krila se živeći k'o miš mekinjaš. I on je mogao, ali je odabrao drugačije. Osobno bih odležal koliko triba, vrnul se i rekal gamadi: Pozdrav ''tovaruši'', mislili ste me se rišiti? E pa nećete ma*er vam je*em. Eto me natrag i vadit ću vam mast na slamkicu. Ali dobro. Pogledi se na taj čin mogu razlikovati od človika do človika, ali ne i na ono ča se na tom sudu zapravo zbivalo. Neću već o tomu na ovoj temi, trolam nepotribno. Citat: Ovo mi je oduvek nejasno: zašto smo mi Hrišćani dozvolili njima da nametnu svoj Narativ, tj. priču kako smo mi njima nešto oteli i uzimali? Svako ko ima bar osnovnu školu kad pogleda ovu kartu zna ko je tu kome OTEO sve na njoj (Sever Afrike, Levant, Anadoliju,...)... mi se njima maltene IZVINJAVAMO što su ONI NAMA sve ovo pograbili! Sećam se da smo mi u srednjoj učili o Krstaškim pohodima - kao o nečem ničim neizazvanom, neisprovociranim, ludačkim, bolesnim,... Ja tek posle saznao da su oni VEKOVIMA prvi harali hrišćanskim zemljama bez milosti!  Priko petsto let su jezdili ... i još bi. Dovoljno je vidit taj zemljovid i postane ljudem bistro. Ovo more skončati ''ili mi ili oni''. Gdo preživi, povidat će.
_________________ Pakal ti neće biti pakal ako ti tamo ne bude mene!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 15:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Boris Havel, hrvatski politolog, sveučilišni profesor i stručnjak za Bliski istok u razgovoru za Radio Herceg Bosne otkriva suštinu izraelsko-palestinskog sukoba.“Ovdje je na djelu teroristički napad Hamasa, protiv jedne uređene, demokratske, civilizirane države, a to je Izrael! Kao i u svakom ratu na obje strane ginu nevini ljudi. Teroristička organizacija Hamas na Izrael ispaljuje tehnološki nedorađene rakete neselektivno. Prema procjenama, svaka sedma raketa koju oni ispale padne na područje Gaze. Kada od te rakete netko pogine to se onda pripisuje Izraelu tako da je u ovome trenutku nemoguće znati koliko je civilnih žrtava u Gazi poginulo od ruku Hamasa, a koliko od udara sa strane Izraela”, kazao je među ostalim Havel.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/havel-hr ... kom-sukobu
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
espresso
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 16:03 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 16:11 |
|
|
Belski je napisao/la: Priko petsto let su jezdili ... i još bi. Da! I onda: "Krstaški ratovi su najobičnija Invazija iz čiste obesti i mržnje!" Druga stvar: kako omi zamšljaju da drže NAŠE najsvetije tlo? Držimo li mi njihovu Meku i Medinu? nemam protiv da dolaze da posećuju svoje hramove na Svetoj Zemlji ali da oni I TO drže... koja je Logika? Izraelski ambasador se praktično izvinuo zbog Priznanja tzv. "Kosova", tako da naši malo da o'lade u osudama...  Izraelci bi 'ladno mogli da KUPE svu tu zemlju od Palestinaca... trebalo bi dosta Milijardi, ali...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 18:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47489 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Zastava Palestine na kuli u Počitelju 
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 18:36 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47489 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Izetbegović: Palestinska braća ostavljena na cjedilu, muslimani trebaju pokrenuti bojkot Izraela
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 18:46 |
|
|
|
Boris Havel, hrvatski politolog, sveučilišni profesor i stručnjak za Bliski istok: Samo u dva slučaja u povijesti su suniti i šijiti surađivali. U ratu protiv Izraela i u ratu protiv BIH.
Kaže Havel da svaka 7 raketa Hamasa padne na teritorij Gaze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 18:50 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7034 Lokacija: Izvan sebe
|
daramo je napisao/la: Izetbegović: Palestinska braća ostavljena na cjedilu, muslimani trebaju pokrenuti bojkot Izraela Treba pokrenuti bojkot arapske nafte i plina i kupovati ruski venecuelanski-u, meksicku itd. Ima dosta alternativa.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 18:51 |
|
|
|
Kosovo službeno podržalo Izrael.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 18:52 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: daramo je napisao/la: Izetbegović: Palestinska braća ostavljena na cjedilu, muslimani trebaju pokrenuti bojkot Izraela Treba pokrenuti bojkot arapske nafte i plina i kupovati ruski venecuelanski-u, meksicku itd. Ima dosta alternativa. Nono, petrodolarske monarhije su izraelov saveznik...
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K:M
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 18:58 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Belski je napisao/la: Dakle .... reču Arabi kako su Židi njimi ''ukrali'' zemlju. Privitak: Israel.png Svak zeli vise i bolje....recimo, Germani kazu, Slaveni imaju puno drzava i zemlje. Sto ce drzave Hrv, Slo, Srb,,,, pogle kolika Ukr, Rusija, Poljska.... Glede islamiste Bakira i poziva na bojkotiranje zidovske robe, je super. To ga je gasirao jos ludji Erdo, da daje jake i zapaljive izjave.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 17 svi 2021, 22:38 |
|
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velebit
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 00:43 |
|
|
Belski je napisao/la: Ovo ča ti pišeš osobno vidim kot nacional-romantizam XIX. stoletja.
Tu ću stati s opisom toga ča si napisal.
Današnji svit držim drugačijim.
I nisam liberalni mekani humanist.
Baš suprotno. Život i rat su me načinili t'rdim.
Preživiti težak dan kako god znam kako bih jur idući dan mogal još jače udariti!
Eto, to sam.
Nazovi to kako hoćeš, ali liberalnim mekanim humanizmom ne moreš.
Imamo drugačiji pristup rišavanju preprik. Nije 'ne' nego je itekako da. Ka prvo nisan reka da si liberal i humanista vec da takvi stavovi pocinju liberalnim humanizmom. Isto ka sta ne moraju svi bit hipiji da razmisljaju na nacin 'live and let live' ili 'make love not war'. 19.st. je bilo vrhunac europskog covika i zadnji vijek kad su jos nasiroko dominirale stare vridnosti i kad je Europljanin gazia sve unatoc brojevima, kad nan je etnocentritam bia misao vodilja i kad se nije kmecalo i zalopojkalo. Zasto? Jer je Europljanin bia voljan stat u liniju i izlozit se maksimalno i najpozrtvovnije za svoju grupu.  Neka ti je ova slika uvik kompas. Zasto je to tako bilo? Jer je vladala ETIKA HEROJIZMA Svako drustvo je u jednoj vrsti etike: herojizam, stoicizam ili hedonizam. Kad imas herojizam onda imas ono sta liberalni humanist zove 'glupi entuzijazam mulaca da umru za promasene ciljeve'. E al prezvakana i ispljunuta starcad ne smi smetat to jer su frustirani i ogorceni svojin zivoton. Mora se etika SAMODAVANJA odrzat ne samo nesmetano vec poticano. Zbog ovog je Slobodan Praljak, stari mudrac i ratnik tako odlican uzor svima, jer njegovo srce je do zadnjeg momenta kucalo beskompromisni ideal herojizma. Kad drustvo ude u stoicizam ili hedonizam imas liberalni humanizam. Imas memove, najstetnije vrste. -to je grub i ruzan posao, tezak zivot za moje dite (imigracija krece) -zivi i pusti da zivi (prkosni mutanti pocnu sirit subverziju) -sta oni cine u svoja 4 zida se ne tice nikog (ide degenerluk) -cemu bacit zivot bezveze (ode militarizam evo pacifizam) -zasto bit rob djeci i ne imat SVOJ zivot (ode natalitet i evo jos imigracije) Nemos imat par ovih stvari. One idu sve u paketu. Sve idu cin se desava ovo: Kolutanje ociju na herojizam Klimanje glavom livo desno na herojizam Satira herojizma Ismijavanje ciljeva heroja Jos mislioci anticke Grcke su zakljucili da se herojski duh starih Grka maka kako je pocela satira i sprdanje s njin. Kako su cinicni ljudi dobili prostor da pljuju umisto da stuju heroje i njihovu zrtvu. E onda su in dosli Rimljani i zgazili ih. Spremniji na zrtvu za kolektivnu stvar, za odanost idealima. Naravno, ovo zabraniti je iliberalno. I ne dopusta svakom pojedincu da je sebi mjerilo. Stovise, ide se na to da imamo situaciju u kojoj cure 'bace zivot' tako sta radaju mnostvo dice mlade cim se zaljube u prvog lika. Takav pristup potice mlade muske da 'bace zivot' tako sta zene prvu koja in dopusti da je takne i u ratu da zgine. E al ovo nan triba. Ic u ovom smjeru. Ne triba nan progresivizam. Progresivizam je dosa medu Hrvatima na 8/10 a na zapadu je 10/10. Nedoslidan si jer stavljas sliku kolovrata, Rodnoverje simbola a ne odbijas rodnovirni cin, staroeuropski, samoubojstva iz prkosa neprijatelju. Neozbiljno. Vrlo humanisticki, doduse. Evo ti jedna prica da osjetis herojsku i reakcionarnu energiju i steknes dojam zasto su Izraelci tako jak narod. https://en.wikipedia.org/wiki/Woman_with_seven_sons
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 01:15 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ekdaim
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 08:42 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2020, 18:06 Postovi: 333 Lokacija: Obečano zemljište
|
|
Ovdje se vidi koliko je normalno palestinsko "normalno" i svakidašnjica. koju imaju.
S druge strane ovako.
_________________ القوة تكمن في التفاني
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Belski
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 10:23 |
|
|
Velebit je napisao/la: Belski je napisao/la: Ovo ča ti pišeš osobno vidim kot nacional-romantizam XIX. stoletja.
Tu ću stati s opisom toga ča si napisal.
Današnji svit držim drugačijim.
I nisam liberalni mekani humanist.
Baš suprotno. Život i rat su me načinili t'rdim.
Preživiti težak dan kako god znam kako bih jur idući dan mogal još jače udariti!
Eto, to sam.
Nazovi to kako hoćeš, ali liberalnim mekanim humanizmom ne moreš.
Imamo drugačiji pristup rišavanju preprik. Nije 'ne' nego je itekako da. Ka prvo nisan reka da si liberal i humanista vec da takvi stavovi pocinju liberalnim humanizmom. Isto ka sta ne moraju svi bit hipiji da razmisljaju na nacin 'live and let live' ili 'make love not war'. 19.st. je bilo vrhunac europskog covika i zadnji vijek kad su jos nasiroko dominirale stare vridnosti i kad je Europljanin gazia sve unatoc brojevima, kad nan je etnocentritam bia misao vodilja i kad se nije kmecalo i zalopojkalo. Zasto? Jer je Europljanin bia voljan stat u liniju i izlozit se maksimalno i najpozrtvovnije za svoju grupu.  Neka ti je ova slika uvik kompas. Zasto je to tako bilo? Jer je vladala ETIKA HEROJIZMA Svako drustvo je u jednoj vrsti etike: herojizam, stoicizam ili hedonizam. Kad imas herojizam onda imas ono sta liberalni humanist zove 'glupi entuzijazam mulaca da umru za promasene ciljeve'. E al prezvakana i ispljunuta starcad ne smi smetat to jer su frustirani i ogorceni svojin zivoton. Mora se etika SAMODAVANJA odrzat ne samo nesmetano vec poticano. Zbog ovog je Slobodan Praljak, stari mudrac i ratnik tako odlican uzor svima, jer njegovo srce je do zadnjeg momenta kucalo beskompromisni ideal herojizma. Kad drustvo ude u stoicizam ili hedonizam imas liberalni humanizam. Imas memove, najstetnije vrste. -to je grub i ruzan posao, tezak zivot za moje dite (imigracija krece) -zivi i pusti da zivi (prkosni mutanti pocnu sirit subverziju) -sta oni cine u svoja 4 zida se ne tice nikog (ide degenerluk) -cemu bacit zivot bezveze (ode militarizam evo pacifizam) -zasto bit rob djeci i ne imat SVOJ zivot (ode natalitet i evo jos imigracije) Nemos imat par ovih stvari. One idu sve u paketu. Sve idu cin se desava ovo: Kolutanje ociju na herojizam Klimanje glavom livo desno na herojizam Satira herojizma Ismijavanje ciljeva heroja Jos mislioci anticke Grcke su zakljucili da se herojski duh starih Grka maka kako je pocela satira i sprdanje s njin. Kako su cinicni ljudi dobili prostor da pljuju umisto da stuju heroje i njihovu zrtvu. E onda su in dosli Rimljani i zgazili ih. Spremniji na zrtvu za kolektivnu stvar, za odanost idealima. Naravno, ovo zabraniti je iliberalno. I ne dopusta svakom pojedincu da je sebi mjerilo. Stovise, ide se na to da imamo situaciju u kojoj cure 'bace zivot' tako sta radaju mnostvo dice mlade cim se zaljube u prvog lika. Takav pristup potice mlade muske da 'bace zivot' tako sta zene prvu koja in dopusti da je takne i u ratu da zgine. E al ovo nan triba. Ic u ovom smjeru. Ne triba nan progresivizam. Progresivizam je dosa medu Hrvatima na 8/10 a na zapadu je 10/10. Nedoslidan si jer stavljas sliku kolovrata, Rodnoverje simbola a ne odbijas rodnovirni cin, staroeuropski, samoubojstva iz prkosa neprijatelju. Neozbiljno. Vrlo humanisticki, doduse.Evo ti jedna prica da osjetis herojsku i reakcionarnu energiju i steknes dojam zasto su Izraelci tako jak narod. https://en.wikipedia.org/wiki/Woman_with_seven_sonsMa rekal sam da ne grem va trolanje ... ali ... . Nisam nedoslidan, još manje činim čagod neozbiljno. Ali te simbole ne gledam kot ti kroz očale današnjeg vrimena koje su nam, opet, nametnuli današnji ideologi. To su drevni simboli. Rodnovjerje danas je meni smišno mlaćenje slame modernih hipijev. Uobće neću trošiti riči na to. Samoubojstvo iz prkosa mi nima smisla. Komu takov prkos hasnuje? Mojem neprijatelju. Mesto da se on trsi maknuti mene s ovog svita jer sam živi svidok njegovih del i k tomu još pritnja mu, ja to činim mesto njega. Nisam rekal da je Praljak mulac koji je počinil ubojstvo za promašene cilje, nego da je njegov život otišal zaman jer bi živ sa svojimi sposobnosti itekako bolje udaral va kost neprijatelju. Naše razlike proizlaze iz toga ča smo drugačiji ljudi. Ti si kako vidim retoričar, začinjavac, ideolog, intelektualac, idealist, filozof, verujem i političar. Ja to nisam. Pol života sam provel va vojničkih škornjah, (ča ne znači da mi vsi ča jesmo ili ča smo bili va vojničkih škornjah isto mislimo) i naučil sam se ako ne morem premagati idem na pričuvni položaj dok dovoljno ne ojačam kako bih premagal. Ali ne samo iz sebičnih razlogov, nego i zato kako bih svoju zajednicu i dalje mogal braniti. Na vse moguće načine. Mrtav človik ne more uzvratiti udarac. Živ itekako more. To naravno ne znači da žitak va takovih situacijah ne visi na koncu. Drugo je mlatiti se do poslednjeg trenutka ako jur nimaš kamo odstupiti, a drugo je iz prkosa nikomu sebi oduzeti život. I to iz prkosa nikomu do čijeg dela niti mišljenja ne držim i prezirem ga. Ma ne i ne i jednostavno ne. Tu se ne slažemo. Niti ja tebe ne morem uveriti va moje riči, niti ti mene va svoje. Ja s tim nimam problema, ti morebiti imaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Belski
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 10:26 |
|
|
Malo povisne kartografije. Privitak:
1919 peace-prop-map.jpg [ 61.05 KiB | Pogledano 2255 put/a. ]
Privitak:
1920 - mandate_for_palestine.jpg [ 42.11 KiB | Pogledano 2255 put/a. ]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Belski
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 10:29 |
|
|
Privitak:
1922 map_british_mandate_for_palestine_israel.jpg [ 414.69 KiB | Pogledano 2253 put/a. ]
Privitak:
1922-mandate_for_palestine 3.jpg [ 51.98 KiB | Pogledano 2253 put/a. ]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 11:47 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7034 Lokacija: Izvan sebe
|
|
Situacija sa izraelom i palestincima je cista ko suza. Tu se nema sta puno dokazivati. Izrael je "Obecana Zemlja" koju je Bog licno obecao jevrejima i mojsije ih tamo doveo. Rimljani su ih raselili po citavom svijetu i istjerali iz te zemlje. Oni koji su kasnije dosli trebali su da se informiraju i da znaju da su dosli na tudu zemlju i da ce se vlasnici kad tada opet vratiti. I taj princip vrijedi i sada. Ja znam za primjer gdje su u münchenu naci oteli imovinu zemljiste i zgradu jednoj zidovskoj obitelji ciji su clanovi zavrsili u konc logoru, osim jednog koji je uspio na vrijeme da pobjegne. Taj prezivjeli, u biti njegovi potomci, trazi imovinu i u osnovi ju je dobio, ali novcanu vrijednost koju je drzava procjenila. On ne pristaje na to i hoce sadasnju vrijednost koja je visestruko veca jer je na zemljistu izgraden jedan vazan objekat. I ja se nadam da ce dobiti. Znaci palestinci treaju da idu i da pri tome neko plati za 2000 godina koristenja tude zemlje.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 13:03 |
|
|
Wow, jeste vi čuli za ovo: 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 13:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90300 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Wow, jeste vi čuli za ovo:  Čuo sam ali nisam čuo da je Energoinvest (kojeg je btw 1951 osnovao Emerik Blum) pobjedio na natječaju.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 37 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|