|
|
Stranica: 185/921.
|
[ 23006 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77221 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nije mi detaljno poznata etnogeneza Beduina, oni su arabizirani nešto kao Berberi u Monaku?
Pa tko su onda pravi Arapi.
beduini su toliko posebni da u Izraelu isto tako služe u IDF-u, dakle Druzi, beduini i Etiopljani. Znam da služe u IDF, ali mislio sam da su u Jordanu odavno prešli na sjedilački način života, jer ne znam što ih pored toga razdvaja od drugih Arapa i po čemu se onda razlikuju ako nisu stočari u šatorima. Nije valjda da još imaju klanove koji se žene samo unutar sebe. Ali to imaju i Saudijci.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: IzraelGa Postano: 18 svi 2021, 20:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novem je napisao/la: https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Authority_passport Gaza nije pod Palestinian Authority. PA ti je Fatah. Znam, ali mislim na njih sve. Dosta ih ima i jordansko državljanstvo.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39736 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Razumljivo, evo i sada ostali Arapi digli ruke od njih radi veza s Erdoganom i Iranom.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77221 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
daramo je napisao/la: Razumljivo, evo i sada ostali Arapi digli ruke od njih radi veza s Erdoganom i Iranom. Na izraelske zračne napade NEMAJU KOMENTARA Saudijska Arabija, Egipat, UAE, Bahrein, Maroko... A neke europske zemlje i političari te osuđuju što ne puštaš da ti netko raketama počne gađati civile slobodno, po volji. Dobro je rekao ambasador u Zagrebu, zamisli da te sa Sljemena krenu raketirati, i da postoje neki koji bi ti zabranili da reagiraš.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Belski
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:06 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Citat: PRIORITET JE TRENUTAČNO ZAUSTAVLJANJE NASILJA Grlić Radman osudio napade Hamasa i podupro pravo Izraela na obranu i zaštitu građana https://direktno.hr/domovina/grlic-radm ... na-233079/I ovo nam je konstanta u politici u EU. Komsoglu i Dzaferoglu kot graDŽani moraju uputiti prosvidnu notu Republiki Hrvatskoj. Ako to ne učiniju, budem razočaran. Jako razočaran.
_________________ Pakal ti neće biti pakal ako ti tamo ne bude mene!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60230 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: beduini su toliko posebni da u Izraelu isto tako služe u IDF-u, dakle Druzi, beduini i Etiopljani.
Znam da služe u IDF, ali mislio sam da su u Jordanu odavno prešli na sjedilački način života, jer ne znam što ih pored toga razdvaja od drugih Arapa i po čemu se onda razlikuju ako nisu stočari u šatorima. Nije valjda da još imaju klanove koji se žene samo unutar sebe. Ali to imaju i Saudijci. mahom su prešli na sjedilački način života, oni jesu Arapi, ali sad koje su razlike, to već ne bih mogao da ti kažem.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:14 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Jedna zanimljivost o Šestodnevnom ratu. Iz knjige Mirjane Kasapović Bliski istok. Citat: Presudni događaj u povijesti Izraela i Bliskog istoka uopće bio je Šestodnevni rat 1967. (Prior 2005: 241). Nakon dva desetljeća postojanja Izrael je još bio u otvorenome ili latentnom sukobu sa svim arapskim susjedima, koji su na njegovo uništenje gledali kao na pitanje obnove arapske časti o kojemu nema pregovora. U proljeće 1967. Egipat, Sirija i Jordan bili su u punoj ratnoj pripravnosti. Naser je sredinom svibnja zapovjedio postrojbama UNEF-a da napuste Sinaj, što su one po nalogu tadašnjega glavnog tajnika UN-a U Thanta i učinile. Novi veliki rat Izraela i Arapa postao je neizbježnim. Izraelom su zavladali strah i depresija. Zbog brojnosti i opremljenosti arapskih vojski te otvorenoga sovjetskog svrstavanja na arapsku stranu, mnogi su Izraelci bili uvjereni kako će rat izazvati novu veliku katastrofu njihova naroda. Naser i arapski saveznici prijetili su Izraelu potpunim uništenjem. Osjećaj da su prepušteni novom holokaustu među Izraelcima je jačao i mlak stav zapadnih zemalja prema sigurnosti njihove države. De Gaulle je od Izraela tražio da ne napada prvi ako mu je stalo do francuskog prijateljstva. Tadašnji izraelski premijer Levi Eškol i ministar vanjskih poslova Aba Eban pokušali su diplomatskim putem riješiti krizu. U Izraelu je istodobno iskopano 10.000 grobova i pripremljeno 14.000 bolničkih mjesta (Oren 2002: 136). Parkovi su tajno predviđeni za masovna grobišta, a hoteli pripremljeni za prihvat ranjenih (Meir 1987: 239). Tjeskobna neizvjesnost trajala je tjednima. Prekinuo ju je jedan od najsmjelijih i najučinkovitijih poteza u povijesti ratovanja: izraelsko je zrakoplovstvo ujutro 5. lipnja izvelo preventivni udar na zračne baze egipatske vojske. U napadu su uništeni 90 posto egipatskoga ratnog zrakoplovstva i većina uzletnih staza. Ovladavši nebom, Izraelci su počeli uništavati egipatsku vojsku na Sinaju.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:14 |
|
|
Ali da, fora je da Beduine boli *** za nekakvim Jeruzalemom, oni su ionako nomadi ne razumiju teritorijalne sporove. Bitno im je samo da im ne zabranjuješ incest. Izrael ih tjera da žive u gradovima i počeo im je uklanjati neka ilegalna naselja, i te trzavice su razlog manjeg služenja vojnog roka u IDF zadnjih godina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:19 |
|
|
Inače beduini su jedini koji imaju veći TFR od Hareda.
Zato ih Izrael i želi stavit u gradove, da se 2050 ne probudi sa 1 milijun Beduina u Negevu.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:24 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:26 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inače beduini su jedini koji imaju veći TFR od Hareda.
Zato ih Izrael i želi stavit u gradove, da se 2050 ne probudi sa 1 milijun Beduina u Negevu. mrtva trka između Haredija i beduina u Negevu za najveću stopu fertiliteta u svijetu. i jedni i drugi 7-9.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:29 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Postoje crnci koji su priznati kao Židovi. To je jedna mala populacije iz Etiopije, koji su prakticirali neki polu judaizam i prije modernih vremena. Etiopija je u jednom dijelu povijeti imala židovsko kraljevstvo. https://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_AksumBilo je židova i prije kršćanstva u Etiopiji, a Etiopija je druga najstarija kršćanska zemlja iza Armenije. Također kraljevska obitelj čiji je i član onaj Haile Selassie su Solomonidi. Tvrde da su potomci židovskog kralja Solomona. Također postoji teorija da etiopska crkva čuva zavjetni kovčeg u kojem su Židovi držali orginalnih Mojsijevih 10 Božjih zapovjedi. Sve točno, ali to sa Kovčegom Saveza (Aron HaBrit) je scam etiopske crkve ili narodna tradicija. Inače, Kovčeg Saveza je jedan od izuzetaka gdje Bog naređuje da se izradi lik bića, jer je bio ukrašen kipovima anđela. Pomalo protiv 2. zapovjedi.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:30 |
|
|
Births from January–February 2020 = Jewish: 21,756 (74.59%); Muslim: 5,929 (20.33%); Christian: 390 (1.34%); Druze: 358 (1.23%); Others: 703 (2.41%); Total: 29,166 Births from January–February 2021 = Jewish: 21,052 (75.83%); Muslim: 5,382 (19.39%); Christian: 321 (1.16%); Druze: 319 (1.15%); Others: 687 (2.47%); Total: 27,761 meni je fascinantno kako Izraelci ovo prate svaki mjesec.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:30 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Inače beduini su jedini koji imaju veći TFR od Hareda.
Zato ih Izrael i želi stavit u gradove, da se 2050 ne probudi sa 1 milijun Beduina u Negevu. mrtva trka između Haredija i beduina u Negevu za najveću stopu fertiliteta u svijetu. i jedni i drugi 7-9. Ja bih im dao besplatno visoko obrazovanje, čak bih plaćao žene da se obrazuju. Ali naravno, prvi korak natjerati da sjede.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:33 |
|
|
Kod izraelske okupacije Sinaja bio je problem što je Egipat blokirao Sueski kanal, koji je tada još više značio.
Pritisak svijeta bio je golem da Izrael vrati Sinaj Egiptu.
Rješenje je moglo biti da Izrael uzme i Suez, kad je već tako.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:41 |
|
|
Izrael je pretolerantan prema tim fanaticima koji su ih 4 puta pokušali sve do zadnjeg pobit ali jbg , očajan je za mir pa im daje ustupke. Sa Egiptom je donekle upalilo. Priznali su ih i nisu ih više od onda napadali. Ne znam sad koliko pomažu i naoružavaju Hamas, znam da su imali s njima problema i u Egiptu ko i sve arapske zemlje oko Izraela.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:42 |
|
|
Egipat je inače jedini koji donekle može Izraelu vojno parirat. Ostali su danas smiješni naspram Izraela vojno.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:46 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Robbie MO je napisao/la: Nije mi detaljno poznata etnogeneza Beduina, oni su arabizirani nešto kao Berberi u Monaku ? post1484297.html#p1484297WTF, Robbie? Da, Solomon je ašikovao sa etiopskom kraljicom Sabom... izgleda oni poštuju ta predanja... Palestince izgleda niko neće, zamisli kakvi su to ljudi kad ih ne žele blizu sebe ni njima najsličniji... bukvalno će na kraju Buckeer da ih pozove "Braćo dođite kod nas, mi vas volimo! Evo vam USK!"... Biće: kako se zove Palestina u USK? PalUSKina!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:48 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Izrael je pretolerantan prema tim fanaticima koji su ih 4 puta pokušali sve do zadnjeg pobit ali jbg , očajan je za mir pa im daje ustupke. Sa Egiptom je donekle upalilo. Priznali su ih i nisu ih više od onda napadali. Ne znam sad koliko pomažu i naoružavaju Hamas, znam da su imali s njima problema i u Egiptu ko i sve arapske zemlje oko Izraela. Hamas nije popularan. Hamas je revolucionarski a sve te arapske zemlje vodili apsolutisticki i nasljedni diktatori i monarsi koji vole status quo. Iran im je prirodan partner, iako su shije.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:50 |
|
|
Izrael je Saudiju, osim zbog Irana, vjerojatno pridobio time sto, razmišljajući dugoročno, nikad u zadnjih 50 godina nije radio protiv tamošnje kraljevske familije. To je vremenom otoplilo odnose.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:53 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nije mi detaljno poznata etnogeneza Beduina, oni su arabizirani nešto kao Berberi u Monaku ? post1484297.html#p1484297WTF, Robbie? Da, Solomon je ašikovao sa etiopskom kraljicom Sabom... izgleda oni poštuju ta predanja... Palestince izgleda niko neće, zamisli kakvi su to ljudi kad ih ne žele blizu sebe ni njima najsličniji... bukvalno će na kraju Buckeer da ih pozove "Braćo dođite kod nas, mi vas volimo! Evo vam USK!"... Biće: kako se zove Palestina u USK? PalUSKina! Maroku, zar nije očito sto sam htio reci.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 20:55 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Egipat je inače jedini koji donekle može Izraelu vojno parirat. Ostali su danas smiješni naspram Izraela vojno. A u Libanonu imaju Hezbolah koji, iako nema šanse, voli provocirati i napadati Izrael. Znaci pravi motiv je vlast i populizam. Tako i Erdogan.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 21:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39736 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Mislim da Beduini nisu arabizirani, vjerojatno jedino oni tu i potječu od arapskih nomada od prije islama. Vjerojatno potječu od Nabatejaca i ostalih arapskih nomadskih plemena.
Drže li se još uvijek klanski?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 21:07 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
dudu je napisao/la: Births from January–February 2020 = Jewish: 21,756 (74.59%); Muslim: 5,929 (20.33%); Christian: 390 (1.34%); Druze: 358 (1.23%); Others: 703 (2.41%); Total: 29,166 Births from January–February 2021 = Jewish: 21,052 (75.83%); Muslim: 5,382 (19.39%); Christian: 321 (1.16%); Druze: 319 (1.15%); Others: 687 (2.47%); Total: 27,761 meni je fascinantno kako Izraelci ovo prate svaki mjesec. Tko mi....ođe.Židovi su nam uzor i zvijezda vodilja.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 svi 2021, 21:40 |
|
|
mislim da je poredak praćenja išao Jack pa ja pa Izrael.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|