Stavicu ovo ovde posto ne ona druga tema zatrpana a pase djelimicno jer se ipak radi o protestima - iliti protestu pro-ruske influencer (ne znam kako se to sranje na nasem kaze) koja u BRD propagira ruski narativ.
Stavljam iz drugog razloga, naime da ukazem na nacin na koji prosjecni zapadnjacki mediji koji zastupaju gejprajd ideologiju i EU i sve to, na najpodliji nacin manipulisu svoje ionako vec zatupljene citaoce iz "malo obrazovanijih krugova" (jebem li im sjeme ono u picku glupavo).
Naslov: Influencer poziva na razbacivanje s energijom
Podnaslov: Ruskinja daje na telegramu savjete kako podrzati rusku armiju bez da radi toga zavrsite u zatvoru
I onda sama slika koja treba da sugerise da se radi o odvratnoj osobi - dakle od milion njenih slika, dobra picoka inace, oni stave ovu uz podnaslov:
Ispod slike: "Yulia Sergeevna Prokhorova zivi po vlastitim navodima iliegalno od aprila u Njemackoj. Slika pokazuje kako ruska influencer provocira ne jednoj pro-Ukrajina demonstraciji"
Treba paziti na suptilne signale. List koji se inace deklarativno zalaze za humano postupanje prema migrantima, barem deklarativno da bi se specificna publika od citaoca osjecala bolje dok ih ustvari zaboli kurcina ko i sve neoliberalne gejprajdashe i gretologe (to ovde na forumu mnogi jos nisu prokuzili), ovde suptilno izaziva bas te negativne osjecaje naprema jednom "ilegalnom migrantu". Ali inace takav list takve taktike kod desnicara ostro osudjuje.
Ali ovde se radi o Ruskinji, i to jednoj koja se bori za Rusiju i ruske interese. Tu je sve dozvoljeno.
Inace u zadnje vrijeme su se bas uznervozili. U samo zadnja dva, tri dana jedno 5-6 clanaka i "misljenja" u fazonu "Sankcije IPAK bole Rusiju".
Ja jednostavno ne mogu..niti je Rusija zlatna, nit Putin nevinasce, ali ovakvu vrstu podlosti, ljigavosti i pseudomorala, normalan covjek tesko moze podnijeti bez da im iz dna duse zazeli rak prostate.
Pogotovo sto se taj i takvi listovi zalazu za prava zena, zastitu istih itd. A ZNAJU, moraju da znati, da ce toj zeni ovakvim clankom staviti metu na celo. Inace im je svako, zaista SVAKO ubistvo neke zene, da li unutar braka jer je muz puko, ili ovako u svadji vani, uvijek i iskljucivo FEMICID. Ali kad je patriotska Ruskinja, onda gazi bre do mile volje.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
Ova zena i nije bas najspretnija i zasigurno polarizira kao osoba. Sto znaci da per se vec navlaci kod dosta ljudi svojim nacinom ponasanja negativne osjecaje. Taj list dakle uzima nju da bi suptilno rekao slijedece:
- Proruski aktivisti su odvratni i bezobrazni - Stedite energiju, samo pro-ruski fasisti ne stede energiju
E zato meni mogu popusiti kurcinu. Austrija je uvela kapak na cijene za struju. Sto znaci da ce uzeti prosjecnu potrosnju jednog kucanstva od 3 osobe tj. 80% prosjecne potrosnje takvog kucanstva, i tu struju subvencionirati drzavnim parama. Sto pak za sve nas koji zivimo sami znaci da mozemo svu tu energiju trositi po subvencioniranim cijenama. Dakle mogu trositi za dvoje, troje, bez da me bogzna kosta. Sto cu zdusno i ciniti. Jedva cekam zimu, vrijeme kad se puni kada od 100 litara vrelom vodom, ugrijanom skupim ruskim gasom, subvencioniranim od strane EU drzave Republik Österreich.
Eto da vas i ja sve koji ste u Austriji pozovem na razbacivanje strujom - budite genocidni, trosite struju. :)
Vozite se liftovima, ostavljajte upaljena svjetla na radnom mjestu, suncajte se u solarijumu, budite ruska peta kolona. Kad vas vec mrze, nek vas mrze s razlogom.
E zato meni mogu popusiti kurcinu. Austrija je uvela kapak na cijene za struju. Sto znaci da ce uzeti prosjecnu potrosnju jednog kucanstva od 3 osobe tj. 80% prosjecne potrosnje takvog kucanstva, i tu struju subvencionirati drzavnim parama. Sto pak za sve nas koji zivimo sami znaci da mozemo svu tu energiju trositi po subvencioniranim cijenama. Dakle mogu trositi za dvoje, troje, bez da me bogzna kosta. Sto cu zdusno i ciniti. Jedva cekam zimu, vrijeme kad se puni kada od 100 litara vrelom vodom, ugrijanom skupim ruskim gasom, subvencioniranim od strane EU drzave Republik Österreich.
Eto da vas i ja sve koji ste u Austriji pozovem na razbacivanje strujom - budite genocidni, trosite struju. :)
Vozite se liftovima, ostavljajte upaljena svjetla na radnom mjestu, suncajte se u solarijumu, budite ruska peta kolona. Kad vas vec mrze, nek vas mrze s razlogom.
Zar nisu nesposobni glupani ? Naučili voditi države samo kad od poreza kupe milijarde i dižu kredite. Time neće nimalo povećati uštedu plina i električne energije.
Zar nisu nesposobni glupani ? Naučili voditi države samo kad od poreza kupe milijarde i dižu kredite. Time neće nimalo povećati uštedu plina i električne energije.
Htjeli bi biti Kina ali ne znaju kako.
Ne da su nesposobni, vec su NESPOSOBNI toliko da im nesposobnost smrdi do neba. Zanemarimo li ovu rupu koju sam spomenuo, oni struju subvencioniraju i svakom milioneru, milijarderu. Kao sto ce svakom milioneru i milijarderu uskori stici 500 eura na konto od poreznih para. I onda to nazovu KLIMABONUS. Pa ti nepovrati..
Drzave EU, ljudi to ne vjeruju jer vide ustiman sistem ali sistem je ustiman od ranije i radi bez obzira ko vladao, vode uglavnom idioti. Ne poznajem sve naravno, ali ovo sto vidim u Srednjoj Evropi je katastrofa. I to ide sve ka gorem. Zamisliti samo jednu Annalenu Baerbock sredinom osamdesetih godina proslog stoljeca kao ministarku vanjskih poslova... nemoguce. Danas? Normala.
A znaš kako je. Šta će reći EU sud za ljudska prava, jebo ih on u guzicu. To je jedini razlog zašto su hrvatske auto-ceste van ljetne sezone prazne jer ne smiju svom narodu (stvarnom vlasniku) naplaćivati putarinu jeftinije.
Sve je u EU sklapano za zajebavanje EU naroda i sad se poklopilo u savršenu oluju. Kad te stisnu vanjski faktori.
Neovisno o protestima mislim da se to radilo namjerno. Kopiranje Amerikanaca sa novčanim burzama i ogromno zaduživanje državne vlasti na svim razinama kao da ne postoji sutra. Jer, to ti ne dozvoljava ni samo jednu godinu predaha da probaš nešto novo i drugačije, zar ne ? A sad je došla ta godina. Niko u njihovom mjestu ne bi znao raditi bolje, tako su stvari postavljene. Namjerno ili ne može se imati mišljenje, moje je da je jako namjerno što ne znači da mora biti svjesno od izvršitelja.
Ovo iz Italije je fake sa ruskog portala Mash.ru, inače magazina koji promoviše ljevičarsku kulturu poa Zapadu ruskim parama. Ali uredno to prenose portali i sharuju ljudi.
Ceska - - "Zaustavite sankcije Rusiji", "Izlazak iz EU i NATO-a", "Sabotaza Sjevernog toka bila je kontraproduktivna." Deseci tisuca ponovno danas u Pragu i drugim ceskim gradovima na masovnim prosvjedima
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24409 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
U istocnoj Njemackoj je poceo val prosvjeda vec nekoliko dana. Oni su malo siromasniji i njih su poskupljenja pravo udarila. Gledam po vijestima, vec lagana panika. Uplasila se mainstream Njemacka da se desnica ne infiltrira u prosvjede.
Zanimljivo skoro svi prosvjedi protiv NATO. Ljudi su skužili da ih to sranje vuče u katastrofu i masova ubijanja. Novi svjetski rat sa milijunima mrtvih.
Svi prosvjedi jučer bili protiv NATO i "ratnih zločinaca" Amerikanaca. Postoji ogroman kanjon između kazališta kojeg izvode mass mediji i stvarnosti kod naroda. Mi smo pod okupacijom doslovce, NATO / US okupacija.
Nijemci sad prosvjeduju i radnim danima. Kuha sve više i više. Tipujem na lude Francuze da će prvi početi paliti po ulicama. Ali ne treba zaboraviti 2 rekordna divljanja u engleskim gradovima. To su bile scene za Oscar filmove. Ko tad nije sebi nabavio Plasma TV bio je glupan.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.