|
|
Stranica: 5/19.
|
[ 461 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 14:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63966 Lokacija: DAZP HQ
|
ZGabriel je napisao/la: Zanar je napisao/la: Pričam o pravim potresima, ne znam kako je bilo u Petrinji jer nisam doživio nikada ali je smiješna tvrdnja da trebaš čekati za vrijeme pravog potresa i nadati se najboljem.
To je glupost
ako te tko pita, potres traje minutu. dok skužiš šta se događa, već prošao. neka me isprave upućeniji, nije baš da se zgrada ljulja 10 minuta dok ti trčiš niz stepenice. ok, ti trči u pidžami iz kuće, slobodno. netko možda ostane da zavrne plin ili vodu. ili se obuče. nisu gluposti, nego preporuka. To je npr. moj razvijen refleks kod potresa, zavrtanje svih ventila. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 14:37 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pa slusaj da je to bio jedan komentar od 50 kao kod metlicica ovdje reko bi covjek ok jedan za psihijatriju. Nazalost kod vas je to bilo moze se slobodno reci svaki drugi. A ako je toliko puno ljudi za psihijatriju onda se covjek s pravom pita kakav je to kolektiv
Opet kažem, ko god je to pisao, nije normalan. I niko normalan to neće podržati, naprotiv. Meni taj nije ništa bolji od metličića. Koliko to ljudi može biti uopšte? Tih komentatora? Znaš koliko ljudi ima da nisu nikad ni pročitali niti jedan taj komentar? Ja sam recimo čitao te gadosti, ali nikad nisam niti profil napravio, a ne još da se valjam u tom blatu. Pričati gadosti dok su ljudi zatrpani pod betonom građevina, to je crvena linija koja se ne prelazi. Ja tu ne bih pravdao ni Hasu ni Jovu ni Hrvoja. Pa ni ne opravdavam. Kazem da je to mogao biti samo sarkastican odgovor takvima
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 14:42 |
|
|
|
Meni je ovo bilo jezivo, a i u Banjaluci se osjetio. Ja sam u tom trenutku hodao zemljanom stazom i nisam ga osjetio, ali je zato čovjek na parkingu na 10-15 metara od mene zaplesao ko lutka na koncu pa sam ukapirao da je zemljotres u pitanju. Ali ova scena iz Petrinje je baš kao iz filmova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 14:47 |
|
|
|
Turska, Iran, Japan- obećane zemlje za potrese.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 14:48 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Turska, Iran, Japan- obećane zemlje za potrese. Kalifornija je uvijek potencijal.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 14:54 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
|
zagrebački potres je bio, onako, malo zazveckalo posuđe. iako nije ugodno. ali petrinjski...mogu misliti kako je tek ljudima koji su se tamo našli. i onda sljedeće tri zime živiš u kontejneru. jer treba platiti boravak u Africi kupcima crne djece, između ostalog. prioriteti. tako da mi je zbilja žao ovih ljudi koji su danas nastradali. poginuli barem više nemaju nikakvih briga, preživjeli su nadrapali.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 14:55 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 15:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46341 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
I drugi potres iste jačine. Američki geološki institut procjenjuje broj žrtava na oko 10000
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 15:52 |
|
|
|
Turskoj je poslata poruka. Bojim se da ovo nema veze sa slučajnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 15:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63966 Lokacija: DAZP HQ
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Turskoj je poslata poruka. Bojim se da ovo nema veze sa slučajnosti. Nemoj nikad ići full retard.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:00 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Turskoj je poslata poruka. Bojim se da ovo nema veze sa slučajnosti. Aludiras na HAARP ili sta
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:06 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Bošnjak.007 je napisao/la: Turskoj je poslata poruka. Bojim se da ovo nema veze sa slučajnosti. Aludiras na HAARP ili sta Nezz da li je to HAARP ali gledajući, čitajući, istražujući donosim logične zaključke. Amerika je toliko moćna da možemo samo pretpostavljati koliko su odmakli u načinima ratovanja. To što mediokriteti nisu u stanju dublje da razmišljaju to nije moj problem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:08 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Aludiras na HAARP ili sta
Nezz da li je to HAARP ali gledajući, čitajući, istražujući donosim logične zaključke. Amerika je toliko moćna da možemo samo pretpostavljati koliko su odmakli u načinima ratovanja. To što mediokriteti nisu u stanju dublje da razmišljaju to nije moj problem. Onda ti nesto ne stima u prici. I u Americi su javljeni danas potresi preko 4 stupnja po Richteru. Nece sami sebi slati potrese. Ako je nesto dokazano da stoji na rasjedima i da je trusno podrucje cemu onda teorije zavjere koje su vise nego smjesne
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:14 |
|
|
|
Treba poomoci ljudima, nadam se da ce svi priskociti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:16 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Bošnjak.007 je napisao/la: Nezz da li je to HAARP ali gledajući, čitajući, istražujući donosim logične zaključke. Amerika je toliko moćna da možemo samo pretpostavljati koliko su odmakli u načinima ratovanja. To što mediokriteti nisu u stanju dublje da razmišljaju to nije moj problem. Onda ti nesto ne stima u prici. I u Americi su javljeni danas potresi preko 4 stupnja po Richteru. Nece sami sebi slati potrese. Ako je nesto dokazano da stoji na rasjedima i da je trusno podrucje cemu onda teorije zavjere koje su vise nego smjesne Naravno da pomjeranje tektonskih ploča igra ogrmnu ulogu. Ali ja ne bih isključio mogućnost da ne postoje tehnologije u rukama SAD koje mogu ubrzati, pojačati određene procese.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:19 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46341 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Nizozemac je ovaj potres predvidio na temelju planetarne geometrije. Nije to ništa neuobičajeno za to područje jer su jaki potresi zabilježeni i u 2. i u 6. st.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:21 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Naravno da pomjeranje tektonskih ploča igra ogrmnu ulogu. Ali ja ne bih isključio mogućnost da ne postoje tehnologije u rukama SAD koje mogu ubrzati, pojačati određene procese. zašto misliš da nitko drugi nema takve tehnologije?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:25 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Naravno da pomjeranje tektonskih ploča igra ogrmnu ulogu. Ali ja ne bih isključio mogućnost da ne postoje tehnologije u rukama SAD koje mogu ubrzati, pojačati određene procese. Osnovna skola buraz...
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:33 |
|
|
divizija je napisao/la: Bošnjak.007 je napisao/la: Naravno da pomjeranje tektonskih ploča igra ogrmnu ulogu. Ali ja ne bih isključio mogućnost da ne postoje tehnologije u rukama SAD koje mogu ubrzati, pojačati određene procese. zašto misliš da nitko drugi nema takve tehnologije? Ja samo pokušavam reći jedno da mi mali, obični ljudi nismo ni svjesni koliko te moćne, tehnološki razvijene zemlje, u prvom redu SAD, rade na novim otkrićima ali i usavršavanju postojećih. To što ovdje na forumu ima mnogo geologa, pedologa, seizmologa koji sve znaju i omalovažavaju druge i drugačije mišljenje nije moj problem. Ko je prije 100-150 godina mogao zamisliti da ćete u relanom vremenu u npr Norveškoj razgovarati sa nekim ko je u tom trenutku u Kini. I td.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:34 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Bošnjak.007 je napisao/la: Naravno da pomjeranje tektonskih ploča igra ogrmnu ulogu. Ali ja ne bih isključio mogućnost da ne postoje tehnologije u rukama SAD koje mogu ubrzati, pojačati određene procese. Osnovna skola buraz... Ti si Srbin. To je dovoljno reći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:34 |
|
|
|
Je, logicno je, Amerikanci imaju tehnologiju da stresu zemlju i pobiju tisuce ljudi, i onda oni zamljotresiraju Gaziantep i pobiju tamo neke nebitne civile, umjesto da razore Ankaru i izazovu epicentar ispod Erdoganove palace.
Glupi mujo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:40 |
|
|
|
Predviđanja su veliki broj žrtava, sada javljaju oko 2000, to valjda samo službeni podaci to će se povećavati iz sata u sat. Vjerojatno su brojna manja sela i naselja potpuno odsječena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:41 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Predviđanja su veliki broj žrtava, sada javljaju oko 2000, to valjda samo službeni podaci to će se povećavati iz sata u sat. Vjerojatno su brojna manja sela i naselja potpuno odsječena. uvijek se javlja samo dotad pronađene i potvrđene smrti jutros je bilo 300, sada preko 2000
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 16:44 |
|
|
|
Dovoljno vidjeti cijela kvartove koji se ruse kao kule od karata, tu mrtvih ima na tisuce.
Vjerojatno jedan od najgorih zemljotresa u povijesti, a ove zemlje kao Turska, Italija su ipak korupmirane vukojebine gdje se rusi sve redom kad zemlja trese. Kazu da kad bi Napulj pogodio jak zemljotres, da bi zgrade propadale u zemlju a na povrsinu izasla ilegalna odlagalista nuklearnog otpada, tako neka crna sala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Najjači potres na Levantu u zadnjih 100 godina, Italija upozorila na cunami Postano: 06 vel 2023, 17:00 |
|
|
Na EMCS je jedan od potresa u nizu označen kao 9. na Merkalijevoj skali. Citat: 9.Pustošni potres Oštećuje 50% zgrada. Mnoge se zgrade ruše, a većina ih je neupotrebljiva. U tlu se javljaju velike pukotine, a na padinama klizišta i odroni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|