HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 kol 2026, 17:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8327 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 334  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Napad na Iran
PostPostano: 03 ožu 2026, 20:18 

Citat:
Live: Israel's army ordered to seize territory in Lebanon

Nova pokrajina za Izrael. Islam gubi teritorij usred Bliskog Istoka.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:18 

Machak je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Zašto iznosiš laži na vođu slobodnoga svijeta?

Nema trunke dokaza igdje da je on pedofil.

Voli mlade žene, izraženih oblina, preferira slavenske žene. Nikad nigdje nije bio doveden u vezu s ikakvim pedofilskim skandalom.

Bacaš uvrede bez osnove.

U međuvremenu Ajatolah kojemu je odletio turban dokazani pedofil, ženio se malim djevojčicama i silovao ih, kako mu valjda vjera dopušta.

Ima, ima. Pa čime ga to ucjenjuje Natenjahu?
Jest, bez osnove je i osuđeni pedofil Epstajn, a kojim čudom se u njegovim spisima pominje taj vrli dobrica Trump.

Pa ništa, šalji pismo Trumpu da ga vrijeđa neko tamo iz Sarajeva, možda pošalje SWAT ili neku drugu specijalnu jedinicu da me eliminiše.

Trump se spominje seljacino priglupa i epstein ga nehvali nego sere protiv njega.
Navode da je poslan da ih spija :)

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:30 

tetejac je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Nakon Vašeg upisa i ja sam primijetio kako nije korektno, da se naš konstruktor hvali bespilotnim letjelicama hrvatske proizvodnje, a kad ono bile - izraelske.
Stipetić i Bobetko i Gotovina i masa drugih naših generala - hvalili su Amerikance - gdje? Pa američka igračica Carla del Ponte sve ih je željela strpati u zatvor. A generala Gotovinu branio je Iranac Akhavan.
Istina, Amerikanci su pokrivali čitav taj teren satelitom. I tako doznali da su se HV i HVO približili Banja Luci.

Slušaj sad da ti kažem i da završimo priču. Mi smo u Oluji koristili Izraelski searcher, ti si u linku postavio našeg bojnika. To su nebo i zemlja dronovi. Eto Bobetko u svojim memoarima. Pročitaj pa se vrati ovdje na forum. Vidim da si dobro upoznat oko svega pa eto nebilo ti teško upitaj Gotovinu šta misli o Amerikancima. A što se tiče Ante i Haga. I danas bi robijao da nije bilo Amerikanaca. Samo ti to ne znaš a ja ti ovdje neću govoriti. Eto tako Goca moj. Neću ti ja bit ovdje izvor informacija. I ovo što sam ti rekao oko dronova vidim da veze nemaš.

IAI Searcher? Na popisu zemalja koje ga koriste (https://hr.wikipedia.org/wiki/IAI_Searcher#Dizajn) Hrvatske nema nigdje. Za to ste čuli od nekih žena? Biti će da su nam "stigli" zajedno sa onim njemačkim Leopardima III.
Možda jednom i odem posuditi knjigu generala Bobetka, jer taj citat ne mogu naći na internetu, ali možete i Vi biti ljubazni pa ovdje postati njegovu rečenicu o Amerikancima i koliko su mu oni značili? A koliko Iranci?
No našao sam neke citate generala Čosića: "Na nedavnom otvorenju Dubrovnik foruma na svečanoj večeri sjedio sam za stolom uz g. Edwarda P. Josepha, koji je bio visoki UN-ov predstavnik tijekom srpskog masakra nad nedužnim civilnim stanovništvom u Žepi 1995. On je danas ugledni analitičar na Sveučilištu John Hopkins u SAD-u. Nakon par minuta neformalnog razgovora i upoznavanja iznenadio me, ali i razočarao svojim pitanjem, pa ću ga zato citirati: “Generale, kako vam je MPRI pomogao u planiranju i provedbi Oluje?” Nisam mogao vjerovati da me nakon punih 30 godina takvo nešto pitao jedan ugledni Amerikanac, pa sam mu odgovorio da nisam očekivao takvo pitanje nakon toliko godina i naglasio da ono može djelovati i uvredljivo, prema meni osobno, prema Hrvatskoj vojsci, ali i prema hrvatskoj državi, te sam, nakon kraće stanke, na njegovu praznom tanjuru prstom napisao nula!",
"Znali smo da hrvatska suverenost i cjelovitost u ratnim okolnostima isključivo ovisi o snazi Hrvatske vojske. U tom kontekstu sjećam se jako dobro jednoga posjeta koji sam organizirao u rujnu 1994. u Šepurinama i 4. gardijskoj brigadi kako bih pokazao generalima Carlu Vuonu i Vernonu B. Lewisu kako Hrvatska vojska provodi obuku zapovjednika svojih elitnih pješačkih postrojbi. Tijekom obilaska našeg kampa u Šepurinama, gdje se pod vodstvom pukovnika Wernera Ilića – kojega sam 20-ak godina kasnije sreo u Kabulu kao šefa osiguranja američkog veleposlanstva – provodila obuka prema najrigoroznijim standardima elitnog dijela francuske Legije stranaca, general Vuono bio je vrlo iznenađen viđenim i samo je rekao: “Pa vi nas trebate učiti, a ne mi vas. Tako smo mi to trebali raditi u Vijetnamu!” Nakon tog posjeta bilo im je potpuno jasno da Hrvatska vojska i njezini zapovjednici jako dobro znaju svoj posao, a MPRI se posvetio isključivo i jedino poslu za koji je imao mandat, a koji se odnosio na demokratski obrambeni menadžment, civilno-vojne odnose te uspostavljanje nastavnih planova i programa u dočasničkoj i časničkoj školi na Hrvatskom vojnom učilištu.". Neki savjet oko "demokratskog obrambenog menadžmenta", sigurno bi nam dali i Iranci da ih se pitalo?!

Ili jednostavnije, u DR Amerikanci su nam bili beskorisni kao i Iranci, možda nešto skuplji od Iranaca.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:33 

Vijeće islamskih stručnjaka, "konklava" muftija:

slika

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:37 

Robbie MO je napisao/la:
Vijeće islamskih stručnjaka, "konklava" muftija:

slika

Jesu li njihove ekselencije spakirane uredno u te vreće?

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:39 

Bijeli dim, da li to znači da imamo ajatolaha?

1664 of 2558 - 65.05%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:40 

Naša Kvačica je napisao/la:

To Ajatolah upravo odlazi :zubati

Vrh

Auuu sranja u Ruandi.

Nego imam jednu primjedbu, vidim kako pojedinci gube živce na ovoj temi, te jedni druge nazivaju glupanima. Mislim se, ginete jedni i drugi u tuđem ratu. Od dežurnih moderatora očekujem dijeljenje opomena kada razgovori skrenu na osobna prepucavanja.

Vrh

Naša Kvačica je napisao/la:

Habemus ajatollam !

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:46 

Nego čujem neke priče da će amerikanci naoružavati kurde u Iranu. Neznam točno koliko ih ima, ali ti kurdi mora da su najkorisniji narod za američke interese a sa najmanje koristi za sebe.

I neki se žale da smo mi u Herceg-Bosni loše prošli.

Kad god je trebalo micati nekog diktatora, Saddama, Al Assada, i boriti se protiv ISIL-a itd. kurdi priteknu u pomoć a nikad ne ostvare nikakvu državnost. Čak ni ono što mi unutar ove svoje nakarade imamo.

Ne kažem da kurdi nisu ukupno poboljšali svoj status, ali općenito, čini se da su dosta odani Americi, za muslimane jako slabo radikalni, i dosta "moderni", više nacionalno osvješteni, a opet uvijek budu žrtva nekakvog deala koji njih nema na prvom mjestu.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:53 

tetejac je napisao/la:
VBA2024 je napisao/la:

Kako bi lakše u susjedstvu instalirali svoj teroristički proxy.

Ne iz ljubavi prema Hrvatskoj.

Ispod crte više štete nego koristi.

Jedan mali odlomak. To je taj pritisak na Tuđmana o kojem bruje ovi po forumu.

Zato, kada nas je predsjednik Tuđman pitao može li dopustiti Irancima da preko Hrvatske snabdijevaju Bošnjake oružjem, mi nismo rekli ‘ne’. Tako se počeo razvijati za nas neugodan odnos između Hrvatske i Irana koji nije uključivao samo protok oružja za Bosnu, nego i suradnju u drugim oblastima, a na kraju je doveo do pojave, ne samo u Bosni nego i u Hrvatskoj, pripadnika terorističkih skupina koje je podržavao Iran. Takav se razvoj mogao predvidjeti pa i sada služi kao trajno i uznemirujuće podsjećanje na jednu lošu političku odluku," kaže Ron Neitzke. [97]

Iran je predložio Hrvatskoj da kao nadoknadu za prijevoz oružja za Armiju BiH preko njezinoga teritorija zadrži trećinu oružja od svake isporuke. U Zagrebu su se tada pripremali planovi vojnih operacija za reintegraciju Krajine i zapadne Slavonije koje su još bile pod kontrolom tamošnjih pobunjenih Srba, pa se takva ponuda hrvatskim vlastima učinila istodobno privlačnom i opasnom. [98] Odluku je trebalo potkrijepiti mišljenje administracije iz Washingtona, zatraženo posredstvom Petera Galbrighta, američkog ambasadora u Zagrebu. Nakon kratkih konzultacija, čelnici administracije poručili su Galbraightu da Hrvatima kaže kako o tome pitanju "nije dobio nikakve instrukcije," kaže Anthony Lake, tadašnji savjetnik predsjednika Clintona za nacionalnu sigurnost, na čiju je preporuku usvojen ovakav stav.

"Nama nije rečeno da se radi o isporukama oružja iz Irana, nego iz islamskih zemalja. Zapravo, jedan od važnih razloga zbog kojega smo htjeli zaustaviti bosanski rat, bila je namjera da suzimo prostor za prodor i jačanje iranskoga utjecaja u tom dijelu Europe. Međutim, u toj je fazi rata bilo važno omogućiti bošnjačkoj strani da dobije oružje, odnosno ne preporučiti hrvatskoj vladi koja nam se obratila za savjet, da spriječi isporuke toga oružja preko svoga teritorija do Bosne. Bili smo u teškoj dilemi. Da smo kazali Hrvatima - ok, imate zeleno svijetlo da propustite oružje, sudjelovali bismo u kršenju embarga Ujedinjenih naroda na uvoz oružja u BiH. Nismo bili u poziciji da izdamo takvu instrukciju. Da smo rekli Zagrebu - blokirajte prolaz oružja i ne dajete da ono prođe u Bosnu, dodatno bi se produžilo uspostavljanje vojne ravnoteže na terenu, ugrozilo bi se hrvatsko-bošnjačko savezništvo i opstanak Federacije BiH kojom se ta ravnoteža pokušala uspostaviti i održati. Na kraju smo nekako ‘izvrdali’ i, gledano unatrag, nemam razloga da žalim što smo naložili našem ambasadoru u Zagrebu da kaže predsjedniku Tuđmanu kako na njegov upit nije dobio nikakve instrukcije iz Washingtona. Bilo kakva druga odluka u tom trenutku bila bi još štetnija", kaže Lake. [99]

U takvim okolnostima su počele iranske isporuke oružja preko Hrvatske za Armiju BiH. CIA procjenjuje da je od maja 1994. do januara 1996. tim kanalom u Bosnu i Hercegovinu dopremljeno oko 14.000 tona oružja, vrijednog između 100 i 200 miliona dolara. Službenik Agencije koji je imao pristup "operativnim izvještajima" o sadržaju pošiljki, tvrdi da su one dolazile skoro svake sedmice i da su uglavnom sadržavale pješačko naoružanje i municiju, te veliki broj ručnih raketnih bacača i protutenkovskih raketa. [100]

U pratnji tajnih iranskih pošiljki oružja za Armiju Bosne i Hercegovine stizali su pripadnici Qods formacije Iranske revolucionarne garde, koji su imali iskustvo u naoružavanju i uvježbavanju militantnih bliskoistočnih skupina, poput šiitskog Hezbollaha u Libanonu. Uz njih, prvo u Hrvatsku, a potom i u Bosnu, stigli su i pripadnici militantnih bliskoistočnih skupina. I dok su jedni odlazili s transportima oružja u BiH, drugi su počeli svakodnevno promatrati američku ambasadu u Zagrebu, slijediti kretanje njezina osoblja i članova njihovih obitelji. Amerikanci, koji su "zažmirili" pred iranskim transferom oružja preko Hrvatske za Bosnu, postali su, skoro preko noći, metom ekstremista koji su doputovali s ovim oružjem, kaže Neitzke.

Malo kronologije. Ako je ovaj tekst točan, Amerikanci dopuštaju dolazak oružja iz Irana (i Iranaca) nakon V 1994., tj. nakon Vašingtonskg sporazuma, kada više nema sukoba Hrvata i Muslimana, pa ti Iranci (koji dolaze nakon V 1994.), NE ratuju protiv Hrvata.
Ono što sam ranije pisao za Tuđmana i Amerikance, je kraj 1992. Uglavnom ekipa iz Afganistana - mudžahedini. I Tuđman se protivio tome, jer je mislio (ispravno) kako će to izazvati rat Hrvata i Muslimana.
Na kraju priče, mogli su Amerikanci tada (1994.) reći NE iranskom oružju ili NE dolasku Iranaca - ali nisu. Bilo je to tada u korist BiH Muslimana, njihovih favorita.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:58 

Izraelska vojska je objavila da su ubili vrhovnog komandata iranske Revolucionarne garde Daouda Alija Alizadeha zaduženog za Libanon

Lociran je i ubijen u Teheranu.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 20:58 

Dobar komentar s Klixa. :zubati

Citat:
Iran je pokazao muda pa kako god završi

1664 of 2558 - 65.05%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:02 

Robbie MO je napisao/la:
Izraelska vojska je objavila da su ubili vrhovnog komandata iranske Revolucionarne garde Daouda Alija Alizadeha zaduženog za Libanon

Lociran je i ubijen u Teheranu.

Treba Izraelu poslati koordinate Zlatka Begića.

Bez poruke u tekstu, samo poslati njihovoj komandi točne geografske podatke u brojkama pa šta bude bude :D

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:04 

Robbie MO je napisao/la:
Jedan korisnik (VBA) je točno preporučio upravo ovo

U gradu Komu
Izrael raketirao Vijeće eksperata dok se birao nasljednik Khameneija: Napad uslijedio dok su se brojali glasovi

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /260303161

Citat:
Ovu informaciju je za američki Fox News potvrdio neimenovani izraelski zvaničnik, ističući da je primarna meta napada bilo lidersko vijeće zaduženo za izbor nasljednika ajatolaha Alija Khameneija.

Prema dostupnim informacijama, Izrael je izveo direktan udar dok su se brojali glasovi. Kako prenose izvori, napad se dogodio u najosjetljivijem mogućem trenutku, upravo tokom brojanja glasova za budućeg vrhovnog vođu.

Iako u trenutku udara nisu bili prisutni svi članovi Vijeća, ovaj napad predstavlja jedan od najozbiljnijih udaraca na sami vrh iranskog političkog i vjerskog sistema.

Neki dan sam napisao, kako je to vijeće stručnih kozojeba idealna meta.
Eto nije prošlo ni tjedan dana i Donny iskasapi sve.

Jadnicima će preostati jedino prijetiti uzdignutim prstićem iz nekog bunkera, dok Ameri ili Židovi ne dobiju informaciju di se bunker nalazi. Pa stigne pozdrav u obliku GBU.

:sega

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:06 

Koje ponižavanje muslimana i dokazivanje kako je islam lažna vjera. Potpuna dominacija Židova. Njih 15 milijuna na cijelom svijetu a 7 milijuna u Izraelu. Ne znam što je Hitler zabrijao. Baš nisu undermensch nego ubermensch

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:08 

Izrael je apsolutni hegemon nad islamom, poslanik Muhamed je najobičniji prodavač falafela u Velikom Izraelu.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:11 

Umjesto islama, vidim Biblijski vrt od Nila do Eufrata.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:11 

slika

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:13 

Udarna vijest na klixu kako raketa pogodila civilnu zgradu u Tel Avivu. Udarni komentar:

nevjerovatno je da su kod kapica samo povrijeđeni, a nema mrtvih, iako su blokovi zgrada devastirani ... vuk i crvenkapica ...
↑ 252
↓ 10

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:18 

Ajatolaha pratili hakiranim kamaerama za kontrolu prometa.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:34 

Sjednica u toku kako javljaju naši mediji. Očekuje se izbor uskoro.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:34 

Gdje nam je Bobovac da napravi temu "Vojni aspekt" ? Mene to zanima.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:35 

daramo je napisao/la:
Ajatolaha pratili hakiranim kamaerama za kontrolu prometa.

Ma ključna izdaja iznutra. Ima tu i AI tehnologije, sateliti, praćene konvoja, telefona, kamere u saobraćaju i sl. Ali bez izdaje ništa.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:36 

Izrael ipak gađao "uništa" ...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8327 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 334  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: