|
|
Stranica: 258/265.
|
[ 6618 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 14:07 |
|
|
Jest, ja sam počeo sa Srbima, nisi ti Stvarno imaš moć da optužiš drugog za svoj offtopic. Koji bezobrazluk! Na stranu vjera, svakako ovo nije nikakav vjerski rat, Iranci su ponosni Perzijanci, narod sa dugom historijom i brane svoje. Ne vidim problem. Tačno, tema je napad Amerike na Iran. Ne vuci ka nekakvim Srbima, evo ja priznam da sam pokrenuo ovo sa Isusom, sve u cilju dokaza da ti židovi ne misle ništa dobro jednako bio ti musliman, kršćanin ili bilo ko osim židov. Njima su jasni njihovi interesi, njihove pretenzije, to uključuje mnogo zlodjela i ja to ne mogu niti hoću podržati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 14:08 |
|
|
daramo je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Allah će vas kazniti zbog kufra i širka.
...a nisu ga ubili i nisu ga raspeli, već im se pričinilo... An-Nisa :157 I šta kaže Kuran gdje je Isus nestao i zašto je prestao propovjedati? Šta kaže o Isusovom životu nakon 33. godine, kako i gdje je umro? Inače je to prvi tvrdio Simon Magus sirijski gnostik koji je smatrao da je Isus čarobnjak. Pa ti si neznalica. Isa a.s nije umro. Uzdignut je na nebo do Sudnjeg dana kada će biti spušten.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 14:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46018 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Machak je napisao/la: Jest, ja sam počeo sa Srbima, nisi ti Stvarno imaš moć da optužiš drugog za svoj offtopic. Koji bezobrazluk! Na stranu vjera, svakako ovo nije nikakav vjerski rat, Iranci su ponosni Perzijanci, narod sa dugom historijom i brane svoje. Ne vidim problem. Tačno, tema je napad Amerike na Iran. Ne vuci ka nekakvim Srbima, evo ja priznam da sam pokrenuo ovo sa Isusom, sve u cilju dokaza da ti židovi ne misle ništa dobro jednako bio ti musliman, kršćanin ili bilo ko osim židov. Njima su jasni njihovi interesi, njihove pretenzije, to uključuje mnogo zlodjela i ja to ne mogu niti hoću podržati. Šta brane državnim motom smrt Izraelu i Americi? Šta brane u Libanonu kojeg su uvukli u rat? Je li Jeruzalem iranski, je li Bejrut?
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 14:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46018 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Izrael objavio da trajno ostaju na jugu Libanona gdje će biti tampon zona dok postoji Hezbolah. Dakle uvjet da se Libanonu vratiti taj teritorij je da zabrane i razoružaju Hezbolah. U praksi rijeka Litani nova granica Izraela na sjeveru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 14:23 |
|
|
daramo je napisao/la: Machak je napisao/la: Jest, ja sam počeo sa Srbima, nisi ti Stvarno imaš moć da optužiš drugog za svoj offtopic. Koji bezobrazluk! Na stranu vjera, svakako ovo nije nikakav vjerski rat, Iranci su ponosni Perzijanci, narod sa dugom historijom i brane svoje. Ne vidim problem. Tačno, tema je napad Amerike na Iran. Ne vuci ka nekakvim Srbima, evo ja priznam da sam pokrenuo ovo sa Isusom, sve u cilju dokaza da ti židovi ne misle ništa dobro jednako bio ti musliman, kršćanin ili bilo ko osim židov. Njima su jasni njihovi interesi, njihove pretenzije, to uključuje mnogo zlodjela i ja to ne mogu niti hoću podržati. Šta brane državnim motom smrt Izraelu i Americi? Šta brane u Libanonu kojeg su uvukli u rat? Je li Jeruzalem iranski, je li Bejrut? Kad bi Amerika napadala svako ko joj želi smrt, morala bi bar pola planete obrisati. Pa nije ni jevrejski, čak je više kršćanski, ali su ga oni sebi prisvojili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 14:28 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8330 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Machak je napisao/la: Jest, ja sam počeo sa Srbima, nisi ti Stvarno imaš moć da optužiš drugog za svoj offtopic. Koji bezobrazluk! Na stranu vjera, svakako ovo nije nikakav vjerski rat, Iranci su ponosni Perzijanci, narod sa dugom historijom i brane svoje. Ne vidim problem. Tačno, tema je napad Amerike na Iran. Ne vuci ka nekakvim Srbima, evo ja priznam da sam pokrenuo ovo sa Isusom, sve u cilju dokaza da ti židovi ne misle ništa dobro jednako bio ti musliman, kršćanin ili bilo ko osim židov. Njima su jasni njihovi interesi, njihove pretenzije, to uključuje mnogo zlodjela i ja to ne mogu niti hoću podržati. Ti se hvataš stanja od prije 2000 godina prije postojanja i Amerike i njene politike, a ja ti navodim svježe primjere: glupiraj se i luduj, pa dobiješ. Usporedba sa Srbijom je itekako aktualna, a nekakvi vjerski prizivi su promašeni, naročito kada su glavni akteri sukoba i dvije zemlje gdje vjera nije glavna odrednica, i to već odavno (u Americi valjda nikad nije ni bila glavna odrednica). Amerikanci su napali srbe - kršćane, jer su se ludirali, napadaju i muslimane kada se ludiraju. Muslimani se mnogo češće ludiraju protiv ustaljenog svjetskog poretka. Još jedna stvar koja čini Iran i Srbiju usporedivim je i to što su se i jedni i drugi uzdali u neki utjecaj Rusije da ne dobiju po glavi pa dobili i jedni i drugi. To su sve friške stvari. Kažeš da mi židovi ne misle dobro, a muslimani, neki od kojih su klali hrvate u mudžahedinskim odredima u prošlom ratu nam valjda misle dobro? Ja baš! Ti to ne moraš podržati, ali je simptomatično da svaki puta kada su muslimani unutar nekog sukoba, držiš muslimansku stranu. A ako su muslimani 100 posto krivi onda tražiš nekakve razloge "Znate, njih su prije 300 godina kolonizirali ovako i onako.." I ti si sada de facto koloniziran, nije ti to izgovor da radikalno luduješ.
_________________ Sud u Iranu: "Mlada djevojko, osuđujemo te na smrt, i ideš na vješala jer si zapalila sliku ovog starog prdonje."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 14:54 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Jest, ja sam počeo sa Srbima, nisi ti Stvarno imaš moć da optužiš drugog za svoj offtopic. Koji bezobrazluk! Na stranu vjera, svakako ovo nije nikakav vjerski rat, Iranci su ponosni Perzijanci, narod sa dugom historijom i brane svoje. Ne vidim problem. Tačno, tema je napad Amerike na Iran. Ne vuci ka nekakvim Srbima, evo ja priznam da sam pokrenuo ovo sa Isusom, sve u cilju dokaza da ti židovi ne misle ništa dobro jednako bio ti musliman, kršćanin ili bilo ko osim židov. Njima su jasni njihovi interesi, njihove pretenzije, to uključuje mnogo zlodjela i ja to ne mogu niti hoću podržati. Ti se hvataš stanja od prije 2000 godina prije postojanja i Amerike i njene politike, a ja ti navodim svježe primjere: glupiraj se i luduj, pa dobiješ. Usporedba sa Srbijom je itekako aktualna, a nekakvi vjerski prizivi su promašeni, naročito kada su glavni akteri sukoba i dvije zemlje gdje vjera nije glavna odrednica, i to već odavno (u Americi valjda nikad nije ni bila glavna odrednica). Amerikanci su napali srbe - kršćane, jer su se ludirali, napadaju i muslimane kada se ludiraju. Muslimani se mnogo češće ludiraju protiv ustaljenog svjetskog poretka. Još jedna stvar koja čini Iran i Srbiju usporedivim je i to što su se i jedni i drugi uzdali u neki utjecaj Rusije da ne dobiju po glavi pa dobili i jedni i drugi. To su sve friške stvari. Kažeš da mi židovi ne misle dobro, a muslimani, neki od kojih su klali hrvate u mudžahedinskim odredima u prošlom ratu nam valjda misle dobro? Ja baš! Ti to ne moraš podržati, ali je simptomatično da svaki puta kada su muslimani unutar nekog sukoba, držiš muslimansku stranu. A ako su muslimani 100 posto krivi onda tražiš nekakve razloge "Znate, njih su prije 300 godina kolonizirali ovako i onako.." I ti si sada de facto koloniziran, nije ti to izgovor da radikalno luduješ. Jevreji se drže plana od prije 2000 godina. Jedino što su to pretočili iz vjerskog rata u rat resursa i uticaja. No, suština je ista, oni se pitaju i oni govore šta ćeš raditi. Ja sam s tobom i Srbijom završio na ovoj temi, a ti srbuj koliko hoćeš  pa će opet biti ja idem u oftopic Ma ja nisam tvrdio da su ti muslimani željeli nekom dobro, pa to su ekstremne skupine, oni su skidali glave i Bošnjacima koji u huji opsuju boga. Ma ja, tako sam i na strani ukajinskih muslimana Ništa ja ne ludujem, ti ne možeš istini pogledati u oči. Tebi je formatirano mišljenje u glavi i mora biti tako. A ništa nije niti crno niti bijelo, a niti unaprijed određeno pa da se ne može mijenjati mišljenje. I da, neće ti Trump i Natenjahu pomoći niti ispuniti želje koje imaš konkretno za naše prostore, tako da 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:07 |
|
|
_________________ Budi svjestan svoje duše, sve sto trebaš je malo hrabrosti U hramu lažnih vrijednosti, lanac straha prekini
Oslobodi se
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:10 |
|
|
|
Ako je ovo istina Izrael planira uzeti veliki teritorij tj. citavi Juzni Libanon
Izraelski ministar Smotrich najavio da će se granica Izraela proširiti do rijeke Litani u južnom Libanonu
“Ovdje definitivno kažem: nova izraelska granica mora biti Litani”, rekao je Smotrich.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:12 |
|
|
daramo je napisao/la: Machak je napisao/la: Evo Mar-kan je objasnio što se toga tiče.
Šta je objasnio? Poncije je bio vrhovna vlast u Judeji, samo je on mogao mogao potvrditi smrtnu kaznu. Kažnjen po rimskom zakonu po kojem su se na smrt raspinjanjem kažnjavali oni koji su se protivili rimskoj vlasti. Židovi nisu prakticirali kaznu raspinjanjem nego kamenovanjem za bogohuljenje. Poncije Pilat je oprao ruke i jasno dao do znanja da su za smrt krivi farizejci.
_________________ Budi svjestan svoje duše, sve sto trebaš je malo hrabrosti U hramu lažnih vrijednosti, lanac straha prekini
Oslobodi se
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:32 |
|
|
Machak je napisao/la: Jevreji se drže plana od prije 2000 godina. Jedino što su to pretočili iz vjerskog rata u rat resursa i uticaja. No, suština je ista, oni se pitaju i oni govore šta ćeš raditi. Ja sam s tobom i Srbijom završio na ovoj temi, a ti srbuj koliko hoćeš  pa će opet biti ja idem u oftopic Ma ja nisam tvrdio da su ti muslimani željeli nekom dobro, pa to su ekstremne skupine, oni su skidali glave i Bošnjacima koji u huji opsuju boga. Ma ja, tako sam i na strani ukajinskih muslimana Ništa ja ne ludujem, ti ne možeš istini pogledati u oči. Tebi je formatirano mišljenje u glavi i mora biti tako. A ništa nije niti crno niti bijelo, a niti unaprijed određeno pa da se ne može mijenjati mišljenje. I da, neće ti Trump i Natenjahu pomoći niti ispuniti želje koje imaš konkretno za naše prostore, tako da  Nitko od nas nema ispunjene želje što se tiče ovog prostora, jer nitko nije puno jači, a da je, želje bi mu bile kudikamo veće, pa opet ne bi bio sretan. Mi se eto nadamo nešto progurati u svoju korist, a Trump ima više razumijevanja za nas. Makar nismo stavili sva jaja u Trumpovu košaru, srbi kao da jesu jer su na ratnoj nozi s demokratskim administracijama ovdje. Ali nije cijeli svijet Balkan. Izrael je jak u svom komšiluku, ali eto, ne šire se na Jordan koji je normalna država, nego se šire na Libanon jer su tamo luđaci Hezbolaha upropastili državu, i napravili je taocem radikalnog pokreta. Isto tako Iran, mogao živjeti posve normalno, odlučio ludovati, dobiva po glavi. Kao što ti možeš podržavati globalni islamizam kad god je negdje neki sukob, tako valjda ja mogu podržavati globalni antiislam. Nisu Trumpu ni Hegsethu maleni bošnjaci, već uškopljen narod, na pameti, kada se bori protiv islamista. Tu smo mi da na vas pripazimo Globalni islamizam je veliki problem i cijenim svaku politiku na zapadu koja o njemu otvoreno govori.
_________________ Sud u Iranu: "Mlada djevojko, osuđujemo te na smrt, i ideš na vješala jer si zapalila sliku ovog starog prdonje."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:44 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Jevreji se drže plana od prije 2000 godina. Jedino što su to pretočili iz vjerskog rata u rat resursa i uticaja. No, suština je ista, oni se pitaju i oni govore šta ćeš raditi. Ja sam s tobom i Srbijom završio na ovoj temi, a ti srbuj koliko hoćeš  pa će opet biti ja idem u oftopic Ma ja nisam tvrdio da su ti muslimani željeli nekom dobro, pa to su ekstremne skupine, oni su skidali glave i Bošnjacima koji u huji opsuju boga. Ma ja, tako sam i na strani ukajinskih muslimana Ništa ja ne ludujem, ti ne možeš istini pogledati u oči. Tebi je formatirano mišljenje u glavi i mora biti tako. A ništa nije niti crno niti bijelo, a niti unaprijed određeno pa da se ne može mijenjati mišljenje. I da, neće ti Trump i Natenjahu pomoći niti ispuniti želje koje imaš konkretno za naše prostore, tako da  Nitko od nas nema ispunjene želje što se tiče ovog prostora, jer nitko nije puno jači, a da je, želje bi mu bile kudikamo veće, pa opet ne bi bio sretan. Mi se eto nadamo nešto progurati u svoju korist, a Trump ima više razumijevanja za nas. Makar nismo stavili sva jaja u Trumpovu košaru, srbi kao da jesu jer su na ratnoj nozi s demokratskim administracijama ovdje. Ali nije cijeli svijet Balkan. Izrael je jak u svom komšiluku, ali eto, ne šire se na Jordan koji je normalna država, nego se šire na Libanon jer su tamo luđaci Hezbolaha upropastili državu, i napravili je taocem radikalnog pokreta. Isto tako Iran, mogao živjeti posve normalno, odlučio ludovati, dobiva po glavi. Kao što ti možeš podržavati globalni islamizam kad god je negdje neki sukob, tako valjda ja mogu podržavati globalni antiislam. Nisu Trumpu ni Hegsethu maleni bošnjaci, već uškopljen narod, na pameti, kada se bori protiv islamista. Tu smo mi da na vas pripazimo Globalni islamizam je veliki problem i cijenim svaku politiku na zapadu koja o njemu otvoreno govori. Valjda globalni ekstremni islamizam Ne podržavam ništa ekstremno. Međutim, imam glavu na ramenima i donosim zaključke na osnovu presjeka informacija sa svih strana, a ne da mi je refer samo jedna strana. Jasno, tebi nije problem što si promašio cijeli fudbal, ovo nije nikakav rat protiv ekstremnog islamizma. Čisto za informaciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:45 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:49 |
|
|
Machak je napisao/la: Valjda globalni ekstremni islamizam Ne podržavam ništa ekstremno. Međutim, imam glavu na ramenima i donosim zaključke na osnovu presjeka informacija sa svih strana, a ne da mi je refer samo jedna strana. Jasno, tebi nije problem što si promašio cijeli fudbal, ovo nije nikakav rat protiv ekstremnog islamizma. Čisto za informaciju. Znači podržavaš islamizam ako nije ekstreman? Zanimljivo bosanski ateist koji podržava islamizam ako nije previše ekstreman.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:52 |
|
|
Machak je napisao/la: Valjda globalni ekstremni islamizam Ne podržavam ništa ekstremno. Međutim, imam glavu na ramenima i donosim zaključke na osnovu presjeka informacija sa svih strana, a ne da mi je refer samo jedna strana. Jasno, tebi nije problem što si promašio cijeli fudbal, ovo nije nikakav rat protiv ekstremnog islamizma. Čisto za informaciju. Svatko tko se bori protiv radikalnih islamističkih grupa i država za tebe je, sam po sebi, u krivu, tako da ti ovo ne prolazi. Ne podržavaj radikalne islamističke teroriste ni režime, ali je uvijek drvlje i kamenje kada se netko protiv njih bori i "Nisu ništa uradili!" Kako nisu, iranci su pobili mnoštvo vlastitih prosvjednika željnih sekularnih promjena. To je, prema nekim standardima Amerike, sasvim dovoljno da ih se kreše. Pobili su vjerojatno više vlastitih ljudi nego srbi albanaca na Kosovu prije početka intervencije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 15:55 |
|
|
|
Trump nazvao Pahlavija princom luzerom i potvrdio da on nije opcija za novog lidera Irana. Žele postaviti nikoga iz Irana, samo je pitanje ima li tamo više itko normalan na funkciji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 16:00 |
|
|
|
Naravno da nije. Spavao citav zivot umjesto da je izgradjivao mrezu otpora u Iranu. Kakve bi mu koristi bilo da ga Amerikanci i na silu dovedu na vlast kad bi ga polovina ili vise Irana zelilo ubiti
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 16:14 |
|
|
|
Trump kaže da nije dobar kandidat jer je odrastao van Irana, niti on poznaje stanje u Iranu niti mlađi Iranci njega. Da bi to izazvalo još veći kaos, očito se traže umjereniji u trenutnom režimu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 17:11 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10421 Lokacija: Banja Luka
|
Evo , još koji dan i biće mjesec dana kako je savremeni Kaligula , zajedno sa Izraelom , napao Iran . Što bi rekao konobar - da vidimo šta imamo ovdje ... Ono što vidim je ...da Iran drži za jaja i USA i Izrael ...a bome i čitav Zapad. Uradili su ono što sam i pretpostavio da hoće , zatvorili su Ormuski prolaz , napali velika naftna i gasna postrojenja po Zalivu.. i oni su ti koji drže pod kontrolom zalivsku naftu i gas...(mnogo krupno) . Ne mislim da su USA i Tramp napali Iran zbog nagovora ( ili nekakve ucjene Trampa ) Izraela , jer USA i Izrael imaju komplementarne interese za potencijalno slamanje Irana . Ili bar , pretvaranje istog , u državu pariju. Slamanje Irana je odavno planirano i jasno je vidljiva ''mapa puta'' . Ona traje već četiri decenije ,još od napada na Irak i prvih arapskih proljeća. Sve USA administracije koje su su bile u tih četrdesetak godina , radile su složno na tom ''projektu''. I demokrate i republikanci . Poslije brutalne egzekucije Gaze , i sloma ( bar su tako mislili ) Hamasa i Hezbolaha , te nestanka Asadove Sirije...na red je došao i Iran . Pokušali su još jednom da ih slome po toliko puta uspjelom receptu - '' obojenom revolucijom''... Da izazovu građanski rat , u kojem bi USA radosno izabrale stranu , i da Iranci syebu sami sebe . Nije prošlo . Ali, pomislili su da su ih dobro načeli njome , da treba'' još samo pobiju vrh'' i iranska nafto dolazim ti ja... Qurko , pogrešno su procjenuli . Arogantni gangster , ohrabren uspjelim kidnapovanjem Madura , i još nekim '' đinđuvama '' , je izgubio kopču sa realnošću . Moja malenkost je stvarno povjerovala u njegove predizborne priče, bile su mi vrlo logične . Mislio sam da je shvatio , da je poredak u kome su USA i samo USA , na vrhu planetarnog lanca ishrane , prošlost...da je njegov plan , da u tom dolazećem novom poretku , za USA sačuva mjesto u ''gornjoj galeriji''. Međutim on hoće sve , još rigidniju planetarnu USA hegemoniju nego što je bila do sada. Mada opet ,možda je on stvarno i mislio da radi , kako je pričao prije izbora , ali ''rotšildi '' i ''blek rokovi'' nisu dozvolili . Oni hoće sve. Odužih.. Dakle , Iran se vrhunski spremio ''za sve eventualnosti'' ( naravno , i lance komandovanja odbranom ) ... imao je vremena . Vjerujem , i za potencijalni napad na njih kopnom. Osim što je spremio mnogo '' municije'' , definitivno dobiva i pomoć sa strane. Sav nezapadni slobodnomisleći svjet , je na strani napadnutog. Političari su nešto drugo. PS. Procjena u kojem će se pravcu razvijati stvari , mi piše u potpisu.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 20:43 |
|
|
|
Na ovome forumu je previše ljudi odvaljenih od realnosti.
Kaže, sunce na istoku a nikome se ne živi na tom istoku, ni njemu samom.
Iranski vrcajući turbani drže za muda Ameriku i zapad?
To nije vrijedno ikakve debate, to je voljno življenje u svijetu fantazije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 22:25 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3324 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 1
|
potocnj je napisao/la: Na ovome forumu je previše ljudi odvaljenih od realnosti.
Kaže, sunce na istoku a nikome se ne živi na tom istoku, ni njemu samom.
Iranski vrcajući turbani drže za muda Ameriku i zapad?
To nije vrijedno ikakve debate, to je voljno življenje u svijetu fantazije. Ja eto oni odvaljeni od realnosti a ti koji svrsavas na spomen Trumpa,ti si normalan. Ovaj rat je pobjedio Iran,samo ostanak rezima je pobjeda a da ne govorim o ostalim stvarima. Trump je dovoljno zajebo da mozes ocekivat povratak demokrata,znaci Bošnjačka Bosna se nece jos umorit 
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 22:41 |
|
|
|
Kad ostaneš bez ajatolaha, bez avijacije, bez mornarice, bez pzo, samo preživljavanje u bunkeru je pobjeda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 24 ožu 2026, 23:32 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3324 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 1
|
daramo je napisao/la: Kad ostaneš bez ajatolaha, bez avijacije, bez mornarice, bez pzo, samo preživljavanje u bunkeru je pobjeda. Ovakav poraz je zapad dozivio tek zadnji put 94. Kad se ukinula HB
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fullback
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 25 ožu 2026, 00:17 |
|
|
|
Ovo teritorijalno širenje Izraela je samo početak, Lebanon će nestati cijelj kao i Jordan, granica će biti Eufrat na istoku i zapadna strana Sinaja na zapadu… očekujemo novi rat s Egiptom do izmaka desetljeća.
Ono što je značajnije za ostatk svjeta je što to briše pravo na samoodređenje naroda i otvara pandorinu kutiju… također otvara put rješenju BiH i Kosova.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 25 ožu 2026, 07:32 |
|
|
Svarog je napisao/la: Evo , još koji dan i biće mjesec dana kako je savremeni Kaligula , zajedno sa Izraelom , napao Iran . Što bi rekao konobar - da vidimo šta imamo ovdje ... Ono što vidim je ...da Iran drži za jaja i USA i Izrael ...a bome i čitav Zapad. Uradili su ono što sam i pretpostavio da hoće , zatvorili su Ormuski prolaz , napali velika naftna i gasna postrojenja po Zalivu.. i oni su ti koji drže pod kontrolom zalivsku naftu i gas...(mnogo krupno) . Ne mislim da su USA i Tramp napali Iran zbog nagovora ( ili nekakve ucjene Trampa ) Izraela , jer USA i Izrael imaju komplementarne interese za potencijalno slamanje Irana . Ili bar , pretvaranje istog , u državu pariju. Slamanje Irana je odavno planirano i jasno je vidljiva ''mapa puta'' . Ona traje već četiri decenije ,još od napada na Irak i prvih arapskih proljeća. Sve USA administracije koje su su bile u tih četrdesetak godina , radile su složno na tom ''projektu''. I demokrate i republikanci . Poslije brutalne egzekucije Gaze , i sloma ( bar su tako mislili ) Hamasa i Hezbolaha , te nestanka Asadove Sirije...na red je došao i Iran . Pokušali su još jednom da ih slome po toliko puta uspjelom receptu - '' obojenom revolucijom''... Da izazovu građanski rat , u kojem bi USA radosno izabrale stranu , i da Iranci syebu sami sebe . Nije prošlo . Ali, pomislili su da su ih dobro načeli njome , da treba'' još samo pobiju vrh'' i iranska nafto dolazim ti ja... Qurko , pogrešno su procjenuli . Arogantni gangster , ohrabren uspjelim kidnapovanjem Madura , i još nekim '' đinđuvama '' , je izgubio kopču sa realnošću . Moja malenkost je stvarno povjerovala u njegove predizborne priče, bile su mi vrlo logične . Mislio sam da je shvatio , da je poredak u kome su USA i samo USA , na vrhu planetarnog lanca ishrane , prošlost...da je njegov plan , da u tom dolazećem novom poretku , za USA sačuva mjesto u ''gornjoj galeriji''. Međutim on hoće sve , još rigidniju planetarnu USA hegemoniju nego što je bila do sada. Mada opet ,možda je on stvarno i mislio da radi , kako je pričao prije izbora , ali ''rotšildi '' i ''blek rokovi'' nisu dozvolili . Oni hoće sve. Odužih.. Dakle , Iran se vrhunski spremio ''za sve eventualnosti'' ( naravno , i lance komandovanja odbranom ) ... imao je vremena . Vjerujem , i za potencijalni napad na njih kopnom. Osim što je spremio mnogo '' municije'' , definitivno dobiva i pomoć sa strane. Sav nezapadni slobodnomisleći svjet , je na strani napadnutog. Političari su nešto drugo. PS. Procjena u kojem će se pravcu razvijati stvari , mi piše u potpisu. Da se i sa tobom u nečemu složim 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|