|
|
Stranica: 309/331.
|
[ 8260 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 13:49 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9936 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Realno, Iran više drži Hormuški prolaz zatvorenim prijetnjom nego nekakvim direktnim napadom. Niti jedan brod koji je pokušao da prođe nije bio uništen, neki jesu oštećeni. Ima i brodova koji su prošli unatoč zabrani, iako većina ne žele riskirati. Evo primjer, kakve štete mogu nanijeti nekakvi metci ogromnim brodovima? Citat: "Iran je jučer odlučio ispaliti metke u Hormuškom moreuzu, što je potpuno kršenje našeg sporazuma o prekidu vatre. Mnogi od njih bili su usmjereni na francuski brod i teretni brod iz Ujedinjenog Kraljevstva. To nije bilo lijepo, zar ne? Moji predstavnici idu u Pakistan na pregovore, bit će tamo sutra navečer", kazao je Trump. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /260419065
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:10 |
|
|
tetejac je napisao/la: levat je napisao/la: Pa ovo vec traje preko 50 dana . Nije Hormuz problem od jucer. Jer kao sto sam rekao nije ovo od jucer. Ne. Ovo je friško. Ovo ponovno zatvaranje hormuza i pucanje na brodove. Neće ovo Ameri tolerirati i ako se nastavi onda idu bombe od 500 kila. Živi bili pa vidjeli. Ti zivis pod pretpostavkom da Amerikanci nesto toleriraju. Tj. da su oni svemoguca sila koja moze sta hcoe ako se ne udovolji njihovim zahtjevima. Ja mislim da nije vise tako, mozda je nekad bilo ali tada nije bilo niti pregovora niti primirja. Sad jebiga, malo se i drugi pitaju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:12 |
|
|
A za koji dan ćemo slušati i čitati kletve. 
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:37 |
|
|
Karabaja je napisao/la: tetejac je napisao/la: Ne. Ovo je friško. Ovo ponovno zatvaranje hormuza i pucanje na brodove. Neće ovo Ameri tolerirati i ako se nastavi onda idu bombe od 500 kila. Živi bili pa vidjeli. Ti zivis pod pretpostavkom da Amerikanci nesto toleriraju. Tj. da su oni svemoguca sila koja moze sta hcoe ako se ne udovolji njihovim zahtjevima. Ja mislim da nije vise tako, mozda je nekad bilo ali tada nije bilo niti pregovora niti primirja. Sad jebiga, malo se i drugi pitaju Sa Iranom mogu kako hoće. Ili će dat sve što Ameri traže ili ide lupanje.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:40 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: A za koji dan ćemo slušati i čitati kletve.  Ili nebuloze kako se braća dobro drže 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:44 |
|
|
tetejac je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ti zivis pod pretpostavkom da Amerikanci nesto toleriraju. Tj. da su oni svemoguca sila koja moze sta hcoe ako se ne udovolji njihovim zahtjevima. Ja mislim da nije vise tako, mozda je nekad bilo ali tada nije bilo niti pregovora niti primirja. Sad jebiga, malo se i drugi pitaju Sa Iranom mogu kako hoće. Ili će dat sve što Ameri traže ili ide lupanje. Vec su trazili, nisu dobili, bilo je lupanje. Gdje je zapelo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:46 |
|
|
Karabaja je napisao/la: tetejac je napisao/la: Sa Iranom mogu kako hoće. Ili će dat sve što Ameri traže ili ide lupanje. Vec su trazili, nisu dobili, bilo je lupanje. Gdje je zapelo? Sad će opet bit lupanje. Žuri ti se negdje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:54 |
|
|
|
Iran polupao amerucke radare i odmah kisa pocela padati
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 16:58 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Iran polupao amerucke radare i odmah kisa pocela padati
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 17:51 |
|
|
tetejac je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Iran polupao amerucke radare i odmah kisa pocela padati

Čista patologija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 17:56 |
|
|
horus je napisao/la: tetejac je napisao/la: Čista patologija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 18:22 |
|
|
Karabaja je napisao/la: horus je napisao/la: Čista patologija.
Grozno, odoh sad podržavati da islam osvoji Europu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1618 of 2558 - 63.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 19 tra 2026, 19:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47563 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Šve što napiše musliman trebate provjeriti dva puta 
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 05:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Šve što napiše musliman trebate provjeriti dva puta  ??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 07:55 |
|
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: Šve što napiše musliman trebate provjeriti dva puta  ?? Zasto mislis da mi zivimo u iluziji da Zidovi ne mrze krscane? To nam je sasvim jasno Zidovi mrze krscane vise od muslimana, pa cak i hindusa
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 08:11 |
|
|
Meni na prvu izgleda kao ofirno teatralna AI propaganda. Nešto mi previše prstiju na Isusovoj nozi. A u današnjem svijetu su bilo kakvi vizualni dokazi postali besmisleni kad svatko može stvarati takav sadržaj s kauča i plasirati ga na društvene mreže da postane viralan i nema boga koji će onda milijunima ljudi dokazati da se nije desilo. Sreća da u našem ratu nije bilo ovih alata, nagledali bi se svega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 08:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47563 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
krstjanin je napisao/la: Karabaja je napisao/la: ?? Zasto mislis da mi zivimo u iluziji da Zidovi ne mrze krscane? To nam je sasvim jasno Zidovi mrze krscane vise od muslimana, pa cak i hindusa Još više živiš u iluziji ako vjeruješ na svaku vijest koju plasiraju mediji. Pogotovo kad u to na prvu vjeruje Hrvat iz BiH koji je bio žrtva iste propagande za vrijeme rata. Kod nas su za vrijeme rata snimale žrtve Hrvate i onda u svijet ode vijest Hrvati pobili muslimane ili ona da Hrvati drže pod opsadom muslimane u središnjoj Bosni. Sve je još uvijek pod navodno, IDF se oglasio da će istražiti slučaj.
Isto vrijedi i za dio kršćana, ali i općenito Zapadnjaka, a bome i Hrvata. Iluzija je vjerovati da živimo u svijetu bez mržnje.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 08:27 |
|
|
|
Slika je autentična, Izraelska vojska je već izdala ispriku i obavezala se provesti istragu o incidentu, restaurirati kip i vratiti na njegovo mjesto. Nakon što su pripadnike radikalnih skupina poslali u vojsku za očekivati je i ovakvih incidenata.
Pripadnici EUFOR-a su, između ostalog, gazili i po slici Ivana Pavla II. kada su devastirali Hercegovačku banku. Tada muslimani širom svijeta nisu ovo pokazivali to da izazovu zgražanje kršćanske javnosti, pitam se zašto...? A mi, ako smo prešli preko toga da sačuvamo "mir", onda valjda možemo oprostiti i nekakvog svetogrđa izraelcima ako je glavni cilj da potamane islamiste.
Ne postoji nijedno međunarodnopravno opravdanje za postojanje Hezbollaha i Hamasa kao paravojski.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 08:30 |
|
|
tetejac je napisao/la: weasel je napisao/la:  Iran je površine 2.5X Ukrajina, to je ogromna zemlja sa 93 milijuna stanovnika i ogromnom infrastrukturom. Stavio sam kartu čisto da se vidi omjer i scale te zemlje u odnosu na Europu. Da bi se takvo što poravnalo treba neumoljiv dan i noć napad sa tisućama i tisućama bombi. Pa ti zamisli koliko rokanja treba da preoreš jednu Poljsku plus Ukrajinu i kusur. Amerikanci su potrošili većinu navođenih i skupih projektila i sad Trump žica kongres za još sredstava koje ako i dođu neće se sutra pretvorit u municiju. Preostaje dakle bombardiranje strateškim bombarderima kojih nema beskonačno i neće zemlju takve površine pretvorit u prah i peopeo ni za 5 godina rata. A rokanje običnim borbenim avionima ne može donjeti taj scale destrukcije zato što em nemaju tu nosivost, em nemaju odakle uzljetati em nosači nemauju beskonačne zalihe municije. Kad se malo razmotri stanje dalje od kreveljenja na birtijskoj razini dolazi se do zaključka da Mule imaju s čime pregovarat i da neće otvorit Hormuz pod prijetnom sile. Samo će pregovori zaustavit ovaj rat i to ne poput onih u Tokijskom zaljevu gdje je japan potpisao predaju ili u rambujeu si su Srbi ostali bez Kosova. Multipolarni svijet već živi i Jenkiji se nikako ne mogu otrijeznit da je prošlo vrijeme di rade baš šta god hoće Pa ovo tvoje čovječe je na razini neke birtije. Ti ako misliš da Iran može držat zatvoren hormuz bez posljedica, ja stvarno ne znam šta da ti kažem? Jesi ti svjestan da oni krše međunarodno pravo, ženevsku konvenciju? Ti ako misliš da će Ameri stajat po strani i da nemaju čim poravnat Iran i vratit ih 100 godina unazad, nemamo šta pričat. Nerealan si. Pričaš o dronovima od 5 kila a kad im budu padale bombe od 500 kila, hvatat ćeš se za glavu  Hormuz zatvoren mjesec i pol dana i forum palmudi ovako onako. Da su ih mogli natjerat da otvore prolaz vec bi to ucinili. Taksativno ti navedem okolnosti sukoba a ti meni kafanske argumente. Amerika je izgubila domacu industrijsku proizvodnju, ne nastaju resursi za ratove poput ovih pomakom čarobnog štapiča. A koliko si oduzet od realnosti kao i pola foruma govori činjenica da mislis da se tolika povrsina izbombardira eto tek tako, a napadnuti ce caljda samo gledat. Ovaj rat će imat nesagledive globalne posljedice ako se nastavi, a to je bitnije od vašeg inaćenja i tjeranja kontre Bosanskim Muslimanima po svakom pitanju vanjske politike
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 08:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Grozno, odoh sad podržavati da islam osvoji Europu. Karabaja i taj sa slike te jednako vole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 08:45 |
|
|
weasel je napisao/la: Hormuz zatvoren mjesec i pol dana i forum palmudi ovako onako. Da su ih mogli natjerat da otvore prolaz vec bi to ucinili.
Taksativno ti navedem okolnosti sukoba a ti meni kafanske argumente.
Amerika je izgubila domacu industrijsku proizvodnju, ne nastaju resursi za ratove poput ovih pomakom čarobnog štapiča.
A koliko si oduzet od realnosti kao i pola foruma govori činjenica da mislis da se tolika povrsina izbombardira eto tek tako, a napadnuti ce caljda samo gledat.
Ovaj rat će imat nesagledive globalne posljedice ako se nastavi, a to je bitnije od vašeg inaćenja i tjeranja kontre Bosanskim Muslimanima po svakom pitanju vanjske politike Amerika skinula sankcije na rusku naftu. Može to i Europa. Ako se bira tko će biti neprijatelj ja kažem neka bude Iran. Što se tiče Hormuza, u kalkulaciju ovog napada je ušlo i to da ga Iran može zatvoriti kao i to da će biti problema vezano za cijene nafte. Procjena je da je bolje riješiti Iran sada i utjerati im strah u kosti nego čekati da budu jači i da imaju nuklearnu bombu. Rade mnogo problema i bez toga. Što bi tek bilo da imaju? Uostalom, treba se pripremati za svijet u kojem nafta neće imati ovoliki značaj, taj svijet pomalo nastaje. Iran želi u vremenu dok im ide da zarađuju od nafte napraviti i usavršiti oružje masovnog uništenja. Na isti način kako sada koriste Hormuz tako bi oni koristili i prijetnju da će baciti nuklearnu bombu na Rim. Meni je teško shvatiti zašto netko tko nije islamske orijentacije želi da jedna radikalna islamistička teokracija, relativno blizu Europi, ima takvu moć?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 09:09 |
|
|
weasel je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Grozno, odoh sad podržavati da islam osvoji Europu.
Karabaja i taj sa slike te jednako vole Siguran sam da bi se našao i neki Hrvat, posebno u ratnim stresnim uvjetima, koji bi gazio i muslimanske i židovske i svake druge svetinje. Čak mislim da bi sigurno našao i Hrvate sklone ljevici koji bi rušili crkve i gazili križeve. Gdje je to 100% ljudi ispravno. Nismo ni mi bolji. IDF službeno osudio incident, to je to. S druge strane službeno Iran je najavljivao uništenje Izraela. Podvlačim, ne neki prašinar džihadist nego vrli učenjaci. Vrhunske mule. Također što se tiče Karabaje, na stranu anonimni Karabaja, muslimanski političari proglašavaju hrvatsku zastavu fašističkom, nazivaju Hrvate u BiH podstanarima, kažu malo su nas pobili na Bleiburgu, prijete tako reći svakodnevno. Ok, Karabaja, Patriota i Bošnjaci po Facebooku, to je jedna dimenzija, ali izabrani bošnjački predstavnici to govore sa 100% konsenzusom. Ako neki spomene dogovor sa Hrvatima ostali ga proglase izdajnikom.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1618 of 2558 - 63.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 09:46 |
|
|
daramo je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Zasto mislis da mi zivimo u iluziji da Zidovi ne mrze krscane? To nam je sasvim jasno Zidovi mrze krscane vise od muslimana, pa cak i hindusa
Još više živiš u iluziji ako vjeruješ na svaku vijest koju plasiraju mediji. Pogotovo kad u to na prvu vjeruje Hrvat iz BiH koji je bio žrtva iste propagande za vrijeme rata. Kod nas su za vrijeme rata snimale žrtve Hrvate i onda u svijet ode vijest Hrvati pobili muslimane ili ona da Hrvati drže pod opsadom muslimane u središnjoj Bosni. Sve je još uvijek pod navodno, IDF se oglasio da će istražiti slučaj.
Isto vrijedi i za dio kršćana, ali i općenito Zapadnjaka, a bome i Hrvata. Iluzija je vjerovati da živimo u svijetu bez mržnje.
IDF je vec potvrdio autenticnost.
Neovisno od toga cinjenica je da Zidovi (vjernici) mrze krscane vise od muslimana. Razlog je jednostavan. Mozes ti sanjati da to nije tako ali jest. Ako si bio u svetoj zemlji mogao si se u to uvjeriti iz prve ruke. Hodocasnici bivaju pljuvani, psovani itd. i sve to uredno uz pratnju policije koja nista ne radi Bivaju napadani svecenici, redovnice stovise biskupi bez ikakve kako rekoh reakcije nadleznih organa (to je tamo sasvim normalna stvar)
Medjutim to kako rekoh ne znaci da ih se ne moze podrzati u istrebljenju islamista. Jedan mali napredak u borbi protiv islamista je korak za covjecanstvo
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 10:09 |
|
|
krstjanin je napisao/la: daramo je napisao/la: Još više živiš u iluziji ako vjeruješ na svaku vijest koju plasiraju mediji. Pogotovo kad u to na prvu vjeruje Hrvat iz BiH koji je bio žrtva iste propagande za vrijeme rata. Kod nas su za vrijeme rata snimale žrtve Hrvate i onda u svijet ode vijest Hrvati pobili muslimane ili ona da Hrvati drže pod opsadom muslimane u središnjoj Bosni.
Sve je još uvijek pod navodno, IDF se oglasio da će istražiti slučaj.
Isto vrijedi i za dio kršćana, ali i općenito Zapadnjaka, a bome i Hrvata. Iluzija je vjerovati da živimo u svijetu bez mržnje. IDF je vec potvrdio autenticnost. Neovisno od toga cinjenica je da Zidovi (vjernici) mrze krscane vise od muslimana. Razlog je jednostavan. Mozes ti sanjati da to nije tako ali jest Medjutim to kako rekoh ne znaci da ih se ne moze podrzati u istrebljenju islamista. Jedan mali napredak u borbi protiv islamista je korak za covjecanstvo
Po meni je pogrešno sve islamiste trpati u isti koš. Velika je razlika između jednog ISILa i šijitskih milicija. Meni je inače žao da Trump obćenito padne, jerbo ako na račun njega republikancima padne rejting, doći će umobolni demokrati koji će skupa s Ursulom uništavati našu djecu. Uglavnom, istovremeno mi je žao i hrabrih Iranaca i Trumpa o kojem ovisi obrana zapadnjačke djece od kastriranja...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 tra 2026, 10:24 |
|
|
weasel je napisao/la: tetejac je napisao/la: Pa ovo tvoje čovječe je na razini neke birtije. Ti ako misliš da Iran može držat zatvoren hormuz bez posljedica, ja stvarno ne znam šta da ti kažem? Jesi ti svjestan da oni krše međunarodno pravo, ženevsku konvenciju? Ti ako misliš da će Ameri stajat po strani i da nemaju čim poravnat Iran i vratit ih 100 godina unazad, nemamo šta pričat. Nerealan si. Pričaš o dronovima od 5 kila a kad im budu padale bombe od 500 kila, hvatat ćeš se za glavu  Hormuz zatvoren mjesec i pol dana i forum palmudi ovako onako. Da su ih mogli natjerat da otvore prolaz vec bi to ucinili. Taksativno ti navedem okolnosti sukoba a ti meni kafanske argumente. Amerika je izgubila domacu industrijsku proizvodnju, ne nastaju resursi za ratove poput ovih pomakom čarobnog štapiča. A koliko si oduzet od realnosti kao i pola foruma govori činjenica da mislis da se tolika povrsina izbombardira eto tek tako, a napadnuti ce caljda samo gledat. Ovaj rat će imat nesagledive globalne posljedice ako se nastavi, a to je bitnije od vašeg inaćenja i tjeranja kontre Bosanskim Muslimanima po svakom pitanju vanjske politike Ako Iran ne otvori Hormuz, neće to ostat na priči. Već sad vidiš blokadu, zapljene brodova i direktne prijetnje bombardiranjem infrastrukture ako nema dogovora. A to što ti misliš da će Amerika “poravnat svaki pedalj zemlje” — to je iskreno glupo razmišljanje. Niko nije rekao da će Iran pretvorit u parking ali da će ga ravnat i stući infrastrukturu ako ne otvore Hormuz, to je realno za očekivati. Samo ti pametan to ne vidiš i glumiš pametnjakovića. Ovo je još sve donekle ispipavanje. Malo pregovori, malo primirje malo zatezanje… Kad jednom pukne i kad Ameri uđu all in, e onda nema nazad. Bolje je Iranu da se ne zajebaje da ne bude kasnije plakanja i kuknjave.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 59 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|