HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 16:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 5005 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 201  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 24 lis 2013, 17:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
lider30 je napisao/la:
Njemačka je danas popodne objavila da postoji osnovana sumnja, da je CIA prisluškivala telefonske razgovore Angele Merkel.

Amerikanci su izgleda malo previše prčeviti. :zubati

Ništa neobično i nesvakidašnje jer tu svako svakog špijunira. Naime, ko nam može garantovati da recimo Njemačka ne špijunira američke građane ili Francuska, Rusija, Kina, Indija, Brazil, Kanada itd. Amerikanci špijuniraju sve i svi špijuniraju Amerikance, kao i svi ili samo neki međusobom i to nije nikakav novitet. Kada su u pitanu male zemlje uvijek komšija komšiju špijunira + naravno CIA, dok kod zemalja srednje veličine komšije, plus možda neko iz drugog komšiluka i naravno CIA dok kada su u pitanju velike zemlje svi. Postoji više vrsta špijunaže od kojih nisu sve namijenjene da bi se protivničkoj strani nabio kišobran namazan otrovom u debelo meso ( :zubati ) od kojih su industrijska špijunaža (prikupljanje informacija o naprimjer tehnologiji za proizvodnju automobila, elektronike itd. U toj vrsti špijunaže su poznati Kinezi), zatim informativna špijunaža (prikupljanje informacija o naprimjer naoružanju. Po toj vrsti špijunaže su poznati Amerikanci, Rusi i Englezi), zatim ekonomska špijunaža (prikupljanje informacija o zemljama pogodnim za investiranje, biznis i druge ekonomske aktivnosti. Što se tiče ovih prostora zemlje koje najviše špijuniraju po toj osnovi jesu Njemačka, Austrija, Italija itd.).

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 25 lis 2013, 11:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Citat:
Fantomski zastupnik u njemačkom parlamentu

slika

Po njemu je nazvan jedan zakon, njegova se biografija nalazi na službenim stranicama njemačkog parlamenta. I to mada je plod mašte dva duhovita parlamentarca, čiji kolege kult fantomskog zastupnika njeguju već 34 godine.

Rođen je 1. ožujka 1933. u malom mjestu Morbachu, po zanimanju je krojač, katolik je, udovac i otac četvero djece. Član je brojnih lokalnih udruga i organizacija, a od 1979. do danas je socijaldemokratski zastupnik u Bundestagu (u svojoj izbornoj jedinici izabran s rekordnih 100 posto glasova!). Objavio je brojne članke u stranačkom listu Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD), a po njemu je čak nazvan i tzv. Mierscheidov zakon kojim se dokazuje da rezultati SPD-a na saveznim izborima odgovaraju indeksu proizvodnje čelika u Njemačkoj. Taj je satirički uradak službeno prihvatio i Savezni statistički ured.

Ti detalji iz bogate političke karijere najstarijeg njemačkog parlamentarnog zastupnika objavljeni su na službenim stranicama Bundestaga, donjeg doma saveznog parlamenta, u rubrici: Zastupnici. I to mada je sve skupa plod bujne mašte pojedinih socijaldemokratskih političara.

Stereotip "zastupnika iz zadnje klupe"

Jakob Maria Mierscheid (naslovna fotografija) "rođen" je u prosincu 1979. godine, u restoranu tadašnjeg njemačkog parlamenta u Bonnu. Dva socijaldemokratska zastupnika, Peter Würtz i Karl Haehser, izmislili su lik fantomskog kolege s namjerom da "s vremena na vrijeme zastupnike podsjete na stvarni život, koji smije biti i duhovit". On je stereotip "zastupnika iz zadnje klupe" koji povremenim blijedim doprinosima raspravama opravdava svoj zastupnički mandat, ali većina njegovih kolega i javnost nemaju pojma kako izgleda. Mierscheid redovito u Bundestagu izdaje pismena priopćenja i daje prijedloge koji su tako sastavljeni da bi se zbog svojih ispraznih političkih fraza mogli primijeniti na bilo koju temu.

Jakob Marie Mierscheid vodi se kao zastupnik u Bundestagu i na službenoj internetskoj stranici parlamenta. Na fotografiji je prikazan straga. Mierscheidova biografija objavljena je i na internetskim stranicama Bundestaga. Na fotografiji je prikazan s leđa...

Njegu biografije i aktivnosti fiktivnog zastupnika nastavile su generacije socijaldemokratskih političara, tako da je njegova biografija redovito popunjavana novim detaljima. Danas je za predstavljanje i navodne izjave Jakoba Marie Mierscheida odgovoran njegov parlamentarni kolega Friedhelm Wollner. On očigledno dobro obavlja taj posao, jer se vremešni zastupnik svojim izjavama i aktivnostima redovito pojavljuje u socijaldemokratskom stranačkom listu i drugim publikacijama.

Aktivan u društvenim mrežama

Pored svojih intenzivnih političkih aktivnosti na saveznoj razini, Jakob Maria Mierscheid nalazi vremena i za angažman u svom rodnom Morbachu, gdje je, prema službenim navodima s internetskih stranica Bundestaga, član brojnih lokalnih udruga i ogranizacija. Ondje se navodi da je, kao strastveni uzgajivač golubova pismonoša, aktivan u Udruzi uzgajivača malih životinja Morbach, od 1977. je počasni zapovjednik mjesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a odlikovan je i Srebrnom počasnom iglom Muškog zbora Morbach. Od 1986. je uvršten i u zbirku "Who is Who in Germany".

On sam za sebe je jednom prilikom navodno rekao: "Ja nisam ni izmišljotina niti patent, ja sam rješenje." A povodom njegovog 25. godišnjeg zastupničkog jubileja tadašnji šef Kluba zastupnika SPD-a Peter Struck je izjavio: "On je naš dobri duh."

Političara takvog formata očito su u svojim redovima željele imati i druge njemačke stranke, pa je proteklih godina bilo izvještavano o njegovom navodnom prelasku iz SPD-a u stranku Ljevica, a jedno vrijeme su ga svojatali i Pirati. No Mierscheid je sve te informacije odlučno demantirao.

Iako već u poznoj dobi, Mierscheid je odmah s oduševljenjem prihvatio moderne medije. Ima svoj blog, a vrlo je aktivan i na Twitteru i Facebooku.

Mierscheidov most u Berlinu Mierscheidov most u Berlinu

Most i staza nazvani po Mierscheidu

1. ožujka 2013. njegov mu je 80. rođendan službeno u ime stranke čestitao predsjednik Kluba zastupnika SPD-a Frank-Walter Steinmeier, a i predsjednik Bundestaga Norbert Lammert je na početku plenarne sjednice izrazio najbolje želje nastarijem zastupniku " u ime čitavog Bundestaga". Skromni i povučeni Mierscheid toj sjednici nije nazočio.

U skladu sa zakonom, kao najstariji zastupnik trebao je u utorak (22.10.) otvoriti konstituirajuću sjednicu novog saziva Bundestaga. No, vjeran svom načelu da se previše ne eksponira u javnosti i da radije djeluje "iz zadnjih klupa", ispričao se za nedolazak, pa je tu ulogu prepustio 77-godišnjem Heinzu Riesenhuberu.

A da je dosadašnji angažman fantomskog zastupnika Jakoba Marie Mierscheida unatoč njegovoj skromnosti stvarno vrijedan priznanja svjedoči i činjenica da je po njemu nazvan most koji povezuje dvije zgrade njemačkog parlamenta u Berlinu (imenovanje je uslijedilo, slučajno ili ne, baš na 1. travnja). Istina, taj most koriste samo zaposlenici kada prelaze iz jedne u drugu zgradu i nema službenu ploču s imenom, ali je zato u Mierscheidovom rodnom (stvarno postojećem!) Morbachu povodom njegovog 80. rođendana po njemu nazvan jedan šumski put dug 13 kilometara.

S takvim se počastima može pohvaliti malo koji stvarni zastupnik iz novog saziva Bundestaga.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 27 lis 2013, 13:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
Amerikanci više od 10 godina prisluškuju Angelu Merkel?
slika

SAD je navodno prisluškivao telefon njemačke kancelarke Angele Merkel od 2002. godine, izvijestio je magazin Der Spiegel pozivajući se na tajni dokument Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), piše France24.

Nakon što je izbila afera sa prisluškivanjem njemačke kancelarke, Barack Obama je rekao Merkel da bi on to zaustavio da je imao saznanja o praćenju. Spiegel piše kako je telefonski broj Angele Merkel bio izlistan u bazi NSA od 2002. godine, a označen je pod imenom "GE Chancellor Merkel" i još je bio na listi tjednima prije nego je Obama u lipnju posjetio Berlin.

U dokumentu koji citira magazin, NSA piše kako u američkom veleposlanstvu u Berlinu imaju "legalno neregistriranu špijunsku podružnicu" zbog čijeg otkrića bi došlo do "velike štete za odnose SAD i druge vlade". Od tamo su NSA i agenti CIA-e pratili komunikaciju u području gdje se nalazi njemačka vlada. U tom dokumentu stoji kako su takve podružnice postojale i na još oko 80 lokacija diljem svijeta, uključujući i Pariz, Madrid, Rim, Prag i Frankfurt.


http://www.vecernji.hr/vijesti/amerikan ... nak-633782

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 27 lis 2013, 22:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
Šta ima Merkelovu da prisluškuju kad je ona njihova marioneta.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 14 stu 2013, 18:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
Preveliki izvoz
Njemačka će platiti kaznu 2,6 milijardi eura jer je uspješna!?
Nijemci bi svoj suficit trebali spustiti sa 7,2 na šest posto BDP-a

http://www.vecernji.hr/svijet/njemacka- ... sna-902680

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 14 stu 2013, 18:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13034
Lokacija: Zagreb
Nije da mogu regulirati izvoz u EU, nemaju autonomnu monetarnu politiku i ne postoje unutarnje carine...

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 24 stu 2013, 21:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Niko ne piše puno kako je ovo tehnički izvodivo. Po svemu sudeći signal mobitela nije toliko slab da ga satelit ne bi mogao hvatati.

Citat:
Pet zemalja prisluškivalo Angelu Merkel

BERLIN - Najmanje pet stranih obavještajnih službi prisluškivalo je mobilni telefon njemačkog kancelara Angele Merkel, objavio je danas njemački magazin "Fokus", pozivajući se na neimenovanog zvaničnika bezbjednosti.

Prema pisanju lista, obavještajne službe SAD, Kine, Rusije, Sjeverne Koreje i Velike Britanije prisluškivale su mobilni telefon njemačkog kancelara.

List navodi da je, takođe, bilo više od 100 slučajeva 2012. godine u kojima su strane obavještajne službe pokušale da regrutuju njemačke političare, službenike, vojni personal, kao i menadžere i naučnike da budu doušnici.

Zvaničnici njemače obavještajne službe najavili su prošle sedmice da planiraju da pojačaju svoje sposobnosti praćenja kao odgovor na špijunski program američke Agencije za nacionalnu bezbjednost /NSA/, a što bi moglo dodatno da zategne odnose sa SAD.

Zvaničnici vjeruju da ruska i britanska ambasada učestvuju u elektronskom prisluškivanju.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 24 stu 2013, 23:00 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
Anđa pravo popularna cura u selu. :D Pitanje je ima li ko a da ne prisluskiva Merkelovu. :D

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 19 pro 2013, 22:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
A crne tuge. Nema veze, Bošnjaci su na Turkoviziji.

Citat:
Merkelova preskočila BiH dok je govorila o proširenju EU

Angela Merkel, njemačka kancelarka, u predstavljanju programa svoje treće vlade, koja upravo stupa na dužnost, u Bundestagu "preskočila" je BiH dok je govorila o evropskim pitanjima i proširenju.

Merkelova je čestitala Srbiji početak pregovora za članstvo u EU, a Albaniju ohrabrila da sprovede dodatne reforme kako bi dobila datum za početak pregovora. Međutim, BiH, za razliku od ranijih govora, nije spomenula.

Zid šutnje prema BiH bio je upadljiv i proteklih dana, kada su učesnici sjednice o proširenju Vijeća EU izjavljivali da se o BiH uopšte ne razgovara.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 20 pro 2013, 00:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
Zirdum je ipak u pravu. Albanija i Kosovo nisu najgori.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 20 pro 2013, 18:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Kuda ide Njemačka? Ne morate razumjeti Njemački jezik, dovoljno je pogledati video, Turci, Romi, Balkanci...




_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 04 sij 2014, 22:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
Nemačka ministarka lezbejka nezgodne naravi
IZVOR: TANJUG
Berlin -- U centar pažnje nemačke javnosti dospela je ministarka Barbara Hendriks za koju mediji navode da je lezbejka i "nezgodna" kad se razbesni.

slika

Novu nemačku vladu kancelarke Angele Merkel formirana je sa starim-novim ministarima čiji su životi, uglavnom, poznati nemačkoj javnosti. Ipak, mediji su počeli da pišu o Barbari Hendriks (61), ministarki za zaštitu sredine. Ona dolazi iz redova socijaldeomokrata, a njoj se do nedavno malo znalo. Sada mediji navode da je lezbejka i "nezgodna" kad se razbesni.

Hendriksova je, prema pisanju lista "Rajniše post", dočekala Novu godinu zajedno sa svojom prijateljicom, a vlada je, navode mediji, dobila prvu ministarku lezbejku.

U političkom Berlinu, gde su gradonačelnik Klaus Voverjat i bivši ministar inostranih poslova, takodje, homoseksualci, to nikoga nije uzbudilo. Medije zapravo više zanima kako je Hendriksovoj u šestoj deceniji života pošlo za rukom da napravi "skok" u karijeri i postane član nemačke vlade.

Na medijskoj i političkoj sceni istovremeno kruže anegdote o "gorućoj Barbari" (Burning Barbara) i "čeličnoj dami" koja, izgleda, kad se naljuti zna da bude i nezgodna.

"Goruća Barbara" je nadimak koji su joj dodelili neki demohrišćani posle jednog neobičnog susreta s njom u kantini diseldorfskog pokrajinskog parlamenta, pre puno godina, koji se završio - tako što je ruka njenog političkog neistomišljenika "poslužila" kao pepeljara.

U vreme kada je bila portparol bivšeg ministra finansija Severne Rajne Vestfalije, Ditera Posera, Hendriksova je, kako list piše, jednom prilikom vodiala žestoku diskusiju sa Hartmutom Šauerteom, tadašnjim pokrajinskim portparolom Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i u žučnoj raspravi ga zgrabila za ruku i na nju pritisla svoju cigaretu.

Dan kasnije izvinila se svom političkom neistomišljeniku, pišu nemački mediji.

Kada je, medjutim, reč o stručnosti nove ministarke, poznate po oštrom jeziku, za Hendriksovu se kaže da je "siva eminencija" Socijaldemokratske partije (SPD), žena koja ima snagu da sprovede odluke, političarka od velikog uticaja.

Doktorirala je na temu "Razvoj industrije margarina na području Donje Rajne", dugo je bila porptarol pokrajinskog ministarstva finansija u Diseldorfu, a od 1994. godine je član Bundestaga. Od 1998. do 2007. bila je parlamentarni državni sekretar u nemačkom saveznom ministarstvu finansija.

Njeno iskustvo u oblasti uprave je enormno, a stručnost neosporna, kažu poznavaoci za novu ministarku zaštite okoline u vladi Merkelove, navodeći da je ona političar, kome ne treba podsetnik sa govorom koji su napisali savetnici već je sposobna da rečito i stručno da govori.

Kritičari i "zli jezici", medjutim, tvrde da je ona došla u kabinet Merkelove samo zato što je bilo potrebno da jedna žena zauzme tu poziciju ali i iz regionalnih razloga koji igraju veliku ulogu i nalažu da ta žena bude iz najmnogoljudnije pokrajine Severne Rajne Vestfalije u kojoj živi čak više od 18 miliona ljudi, a Hendriksova je ispunila oba uslova.

*************************
"Vatrena Barbara": Nemačka ministarka lezbejka protivnicima gasila cigarete po telu
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/432222/Va ... te-po-telu

**************************

Džimi se okreće u grobu kao misker.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 07 ožu 2014, 19:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
Ima li Nemaca u Nemačkoj?
IZVOR: TANJUG
Berlin -- Broj stranaca u Nemačkoj porastao je u 2013. na više od 7,6 miliona, što je za 5,8 odsto više nego u 2012, saopštio je Savezni zavod za statistiku u Vizbadenu.

slika

Time je broj stranaca postao najveći od 1992. godine.

Tri četvrtine ukupnog broja novopridošlica i novorodjenih stranaca potiču iz zemalja Evropske unije (EU) - najčešće iz Poljske, Rumunije i Bugarske.

Kada je reč o odnosu stranaca i Nemaca, ankete cešto pokazuju da većina Nemaca misli da su stranci dobrodošli sve dok rade, da je nemačkoj privredi za uspeh potrebna inostrana radna snaga, ali i da useljenici iz EU koji nemaju radno mesto u Nemačkoj treba da napuste zemlju.

Većina Nemaca, prema anketama koje sprovode različiti instituti, misli, takođe, da političke partije premalo čine da bi rešile probleme, koji nastaju useljavanjem stranaca.

U Nemačkoj se vodi i debata o tzv. "useljavanju siromaštva" sa istoka EU a povodom stupanja na snagu mera da Rumuni i Bugari od 1. januara slobodno mogu da traže posao na celoj teritoriji EU.

Konzervativci upozoravaju na opasnost zloupotreba nemačkog socijalnog sistema i, između ostalog, predlažu uzimanje otisaka prstiju od onih koji su se "ogrešili" o taj sistem, kao i zabranu njihovog ponovnog ulaska.

Iz redova socijaldemokrata su stizale kritike na račun konzervativaca, naročito, bavarskih, zbog kampanje protiv takozvane "mirgracije siromaštva" iz Rumunije i Bugarske, uz ocenu da takvi stavovi štete i Evropi i Nemačkoj.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=820621

**********************************************


https://www.youtube.com/watch?v=bB5fbQgIMlU


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 08 ožu 2014, 12:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
Whiteone je napisao/la:
slika


=))

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 15 ožu 2014, 19:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
Novi njemački zakon
U sedam dana potjerat će azilante s Balkana
slika
Srbi prednjače - 
Od 22.495 azilanata s Balkana iz Srbije ih je lani u Njemačkoj bio čak 18.001.

http://www.vecernji.hr/svijet/u-sedam-d ... ana-926946

Citat:
Tako i treba, za deset godina ce galamit kako je to vekovna srpska zemlja


Komentar. :zubati

Podrška velikoj bratskoj Njemačkoj u rješavanju problema srbijanskih vagabunda. :zubati

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 16 ožu 2014, 12:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Cigani i Šiptari, kad ih vrate u Srbiju skičaće kako im Srbi krše prava i diskriminišu ih.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 16 ožu 2014, 12:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
Da nije zapada kako bi mi očistili zemlju od tih spodoba ? Ovo što vrate, ako uopšte i vrate ovde, je u suštini malo koliko njih ode tamo na zapad.

Sa druge strane te azilante ovde čeka pakao, pošto oni nemaju nikakav smeštaj (prodali ili nisu ni imali), a mi ne želimo da nam cigani i muslimani budu komšije.
Primera radi, neka naselja u BG su se uspešno odbranila od najezde tih štetočina, koje je vlast nameravala da naseli ovde.
Recimo jedno mešovito naselje gde Rumuni i Srbi žive vekovima složno su blokirali put i sprečili menjanje demografske slike, tradicije življenja i uticaja tih parazita.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 18 ožu 2014, 20:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
Whiteone, Rumunji žive u Beogradu? Rumunji il Vlasi?

Znači iako se vi Srbi predstavljate kako veliki Ciganoljupci, i eno tamburaju ciganske pjesme u Vučićevom stožeru, zapravo je većina ljudi antiromski nastrojena?

Čuo sam da u Srbiji, pogotovo u Beogradu ima jako puno socijaliziranih Roma, koji ne žive u getima, već rade uobičajene poslove i žive ko i svi drugi. Jel to točno?

Ovi Romi što su otišli za Njemačku, jesu li to mahom romi iz Begeja ili sa juga?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 30 ožu 2014, 21:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
Turčin i mali njemac
http://mentalzero.com/extreme-videos/fi ... -kid_8041/

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 30 ožu 2014, 22:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
Ibar je napisao/la:
Whiteone, Rumunji žive u Beogradu? Rumunji il Vlasi?

Znači iako se vi Srbi predstavljate kako veliki Ciganoljupci, i eno tamburaju ciganske pjesme u Vučićevom stožeru, zapravo je većina ljudi antiromski nastrojena?

Čuo sam da u Srbiji, pogotovo u Beogradu ima jako puno socijaliziranih Roma, koji ne žive u getima, već rade uobičajene poslove i žive ko i svi drugi. Jel to točno?

Ovi Romi što su otišli za Njemačku, jesu li to mahom romi iz Begeja ili sa juga?


Vlaha ima 182, a Rumuna ima 1282 u Beogradu, a polovina je u toj opstini koja je uspesno pruzila otpor.

Cigani nisu integrisani u drustvo, cak i u Beogradu. Generalno Srbi nisu rasisti, ali nisu ni ciganoljubci. Nismo poput Grka koji organizovano napadaju njihova naselja, prosjake i one koji prodaju ilegalno.
Medjutim, pojedini Srbi su više rasistički nastrojeni od drugih, zavisi od sredine iz koje dolaze ili iz koje su proterani.
Oni koji su došli/proterani iz sredine gde je je bilo cigana ili etničkih grupa sličnim ciganima su više tolerantni prema njima, a oni koji su došli/proterani iz sredine koja nikada nije imala cigane su manje tolerantni.

Nemam podatke o tome koji cigani su najviše odlazili u Nemačku, ali Nemačka i Austija su nam dosta pomogli u deciganizaciji Srbije, bez obzira sto su neke i vraćali, ali dosta je otišlo.

p.s. muzika nema mnogo veze sa nekim stavovima i ideologijom. Ja recimo slušam hiphop i još mnogo štošta.
Ali daleko od toga da mogu da slušam sve, ne volim narodnjake (osim nekim starogradskih i tradicionalnih pesama koje imaju dobru kompoziciju), pa tako i tu cigansku muziku ne osećam.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 01 tra 2014, 18:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46
Postovi: 6610
Lokacija: kašeta brokava
http://www.china-briefing.com/news/2014 ... -asia.html

Citat:
Frankfurt Beats London to Become First RMB Clearing Hub Outside Asia

_________________
Čast svakome, veresija nikome.

zabranjeni list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 01 tra 2014, 21:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
Groblje samo za lezbejke
Autor: MONDO
Lezbejke u Berlinu biće od sada sahranjivane na groblju gde će, kako kažu, moći da žive zajedno i u zagrobnom životu.

01.04.2014. | 17:45 4 A- A A+
groblje v.jpgFoto: Beta/AP, Markus Schreiber Groblje nekadašnje Luteranske crkve staro dva veka, površine oko 4.000 kvadratnih metara, biće ovog vikenda svečano progalešno grobljem lezbejki.
Na groblju će biti 80 grobnica" , rekla je za AP Usa Cahau, članica nacionalnog udruženja čije su članice uglavnom starije lezbejke.

Udruženje je dobilo groblje na korišćenje na 30 godina, a zauzvrat će morati da ga održavaju.

"Mi ne moramo da plaćamo zakup, ali smo uložili mnogo novca da sredimo ovo groblje", kaže članica udruženja koje je angažovalo firmu za asfaltiranje staza na groblju, posadilo zimzeleno drveće.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 06 tra 2014, 13:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
https://www.youtube.com/watch?v=hJ-VMWR ... e=youtu.be

Nemačka policija protiv nemačkih patriota i gostiju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 15 tra 2014, 11:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
'Lost Nation': US Think Tank Slams Germany's NATO Role
slika
Germany may be Europe's driving force in the euro crisis, but a prominent US think tank has accused the country of shirking its defense duties. In a report released ahead of the NATO summit in Chicago, a group of experts criticizes Germany for threatening the future of the whole alliance through its weakness.

The Atlantic Council is considered one of Washington's leading foreign policy think tanks. The non-partisan institution was founded in 1961 and its honorary directors include former Secretaries of State Madeleine Albright and Condoleezza Rice.

The Council places high value on using a diplomatic tone. So when its members resort to strong rhetoric it causes a stir, especially so now, on the eve of the NATO summit on May 20-21 in Chicago. In a 12-page report titled "Anchoring the Alliance" the Council's experts dissect the future of the defense alliance -- and make Germany into the main scapegoat for NATO's problems.

"A stronger Germany would be the greatest boost to NATO's future," says the study. But the authors say that the exact opposite is actually true, namely there is less German involvement. Germany, which has taken a lead role in the euro crisis, behaves like a "lost nation" when it comes to political and military leadership.

Germany's helpless behaviour has consequences, says the study. "A weak Germany that lacks a capacity to act globally will inevitably weaken NATO," the authors write. "Europe cannot remain a major force within the NATO Alliance if a country of Germany's size, geography, and prosperity makes the kind of deep reductions in defense spending announced by Chancellor Angela Merkel's government in 2011."

'Two-Tier Alliance'

Such accusations against Germany are not new. At his farewell speech in June 2011 in Brussels, former US Defense Secretary Robert Gates left no doubt that he thinks that the budget burden is unfairly split among NATO countries.

In his sober analysis, he said that NATO has become a "two-tier alliance." He accused some members of cutting their own defense budgets and deliberately exploiting the US, which now shoulders 75 percent of NATO's costs. The Atlantic Council's current study also comes down hard on Britain, where Prime Minister David Cameron's austerity program includes a 7.5 percent cut in defense spending over the next five years. "The trend lines for the capabilities of the UK military are worrisome," argues the report.

The institution's disappointment regarding Germany is especially palpable. The study's authors share the opinion of Polish Foreign Minister Radoslaw Sikorski, quoting his now-famous November 2011 speech in Berlin, where he said: "I will probably be the first Polish foreign minister in history to say so, but here it is: I fear German power less than I am beginning to fear German inactivity."


The sobering result is that trans-Atlantic experts in Washington fear for Germany's relationship with America. That was also confirmed by a recent survey about the future of NATO that Foreign Policy magazine conducted among dozens of experts in Europe and the US.

When asked what will primarily define German foreign policy in 2020, only three experts cited "the trans-Atlantic relationship" with the US. By contrast, 14 experts said the most important influence would be "Berlin's preference for the status quo."

http://www.spiegel.de/international/wor ... 33797.html

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 15 tra 2014, 12:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27
Postovi: 1676
Lokacija: Srbija Beograd
Da Nemačka ima muda sada bi sa Rusijom mogla da stupi u vojni savez i da povrati neke otete delove teritorije, pre svega mislim na ono što je Poljska otela, pa i one manje delove koje je otela Danska,Belgija, Češka i Francuska.
Naravno Königsberg ostaje u Rusiji.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5005 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 201  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 51 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO