|
|
Stranica: 172/324.
|
[ 8082 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 17 svi 2016, 11:21 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nema te vijesti. Možda misli na ona 2 koja su srušili prije 20 godina.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 17 svi 2016, 14:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76130 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Rojava (IPA: [roʒɑːˈvɑ], "the West"), also known as Syrian Kurdistan, Western Kurdistan (Kurdish: ڕۆژاڤای کوردستان, Rojavayê Kurdistanê), is a de facto autonomous region originating in three self-governing cantons in northern Syria.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 17 svi 2016, 17:54 |
|
|
ISIL-ovci gube najveće nalazište plina. Čim su ga minirali i uništili. Kažu da se osjetio potres kolika je eksplozija bila.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 19 svi 2016, 22:07 |
|
|
ISIL u Iraku izgubio 45% teritorija kojeg su nekad držali. U Siriji oko 20% teritorija. Oni se zabavljaju ubijajući svoje "špijune". Špijuni na sve strane, Bošnjaci na udaru.
Nedavno 25 ljudi potopili u kiselinu žive, jer su "špijuni". Sad su "špijuni" na sve strane, u strahu su velike oči.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 20 svi 2016, 12:46 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 20 svi 2016, 12:56 |
|
|
BBC je napisao/la: ISIL u Iraku izgubio 45% teritorija kojeg su nekad držali. U Siriji oko 20% teritorija. Oni se zabavljaju ubijajući svoje "špijune". Špijuni na sve strane, Bošnjaci na udaru. Nedavno 25 ljudi potopili u kiselinu žive, jer su "špijuni". Sad su "špijuni" na sve strane, u strahu su velike oči. U Iraku im je ostala samo mini enklava u Falluji i džep oko Mosula. Ali to je manje više što se drugima još ovo neda čistit, već čekaju da se ovi ISILovci izglodaju kao štakori, kao što si napisao sam...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 20 svi 2016, 12:59 |
|
|
Trebali su ih gurati prema saudijskoj granici. Ali ceste i pustinja to ne dozvoljavaju. Tako su mogli očistiti državu i napraviti je shia državom. Mogu i ovako ali prave probleme ovima u Siriji.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 20 svi 2016, 16:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Trebali su ih gurati prema saudijskoj granici. Ali ceste i pustinja to ne dozvoljavaju. Tako su mogli očistiti državu i napraviti je shia državom. Mogu i ovako ali prave probleme ovima u Siriji. Imaš par stvari koji bi se mogle dogoditi. Prvo, su odseljavanja nakon oslobođenja. Znaš ono, nema posla za sunije. Ionako su većinom bili za Sadama. Drugo, mogu se dogoditi i neke katastrofe, poput pucanja Mosulske brane. Odnjela ih poplava... Irak, bez Kurdskog dijela i je šijitska država. Većinu pokrajina koje su zauzeli su i očistili (ne do kraja). Pogledaj ovu; https://en.wikipedia.org/wiki/Diyala_GovernorateU Tikritu je isto bilo gro čišćenja nakon zauzeća, mislim da je iselilo oko pola sunita. Iselili bi valja i sve, ali ISILa još uvijek ima u provinciji, pa... U Anbaru su suniti još uvijek prisutni samo zato kaj je ISIL u Falluji. Nakon kaj to prođe...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 27 svi 2016, 15:36 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39214 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dankinja koja je otišla u Siriju 'ISIS-ovci su lake mete, nije ih teško ubijati!' Mlada Dankinja, 23-godišnja Joanna Palani, napustila je svoju domovinu kako bi se u Siriji punih godinu dana borila na strani Kurda protiv ISIS-a. - Vojnici ISIS-a su lake mete i lako ih je ubijati. Oni su fanatici i spremni su žrtvovati vlastite živote u samoubilačkim napadima. No, pravi strojevi za ubijanje su Asadovi vojnici. Oni su profesionalci, kazala je Joanna. Joanna sada živi u Kopenhagenu te studira filozofiju i politiku. Kada ju pitaju zašto je napustila sigurnost svoga doma i otišla u tako opasnu avanturu ona odgovara: 'To sam učinila da stanem u obranu osnovnih ljudskih prava'. Šok je doživjela već prve noći na fronti kada je pred njenim očima ubijen suborac koji je stigao iz Švedske. - Pogodio ga je snajper između očiju, bio je to stravičan prizor, ispričala je Joanna. Najpotresnije iskustvo doživjela je prilikom oslobađanja sela pored Mosula gdje su u napuštenoj kući pronašli djecu koja su bila zarobljena i seksualno iskorištavana. - Tamo su bili djevojčice, najstarija je imala 16 godina. Jedna je imala samo 11 godina i bila je trudna. Nosila je blizance. Na kraju je umrla u bolnici. Sjećam se da je doktor neutješno plakao, ispričala je Joanna. - Kurdi se tamo bore za demokraciju i zapadne vrijednosti. Mislim da je to vrijedno borbe i ne bi mi bilo žao da sam zbog tog cilja tamo poginula, priča Joanna, ali u razgovoru za The Vice priznala je da je tek prve noći shvatila što je zapravo čeka i koliko je sve to opasno. - Ipak nisam poželjela da sam doma, rekla je i dodala kako iako je sada doma mislima je uvijek uz one koje je ostavila iza sebe. - Umrla bih za svoja uvjerenja i za demokraciju, za ženska prava. Međutim, kada sam se vratila kući oduzeta mi je putovnica. Na taj način Danska sprečava mlade da odlaze u Siriji i tamo se bore. Razočarana sam u svoju domovinu i u one zbog kojih sam se odlučila otići u rat, zaključila je Joannna.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 02 lip 2016, 15:16 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39214 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Sirijci uhitili “Buldožera”, izvršitelja Islamske države irijska vojska je objavila snimak uhićenog pripadnika Islamske države poznatog pod nadimkom Buldožer, jednog od članova “Komiteta za sječenje“. Kako prenose svjetski mediji, izvršitelj koji je širio strah u video snimcima koji prikazuju egzekucije zarobljenika, uhićen je u Siriji. Na snimku koji kruži internetom, Buldožer je nag do pojasa, sa rukama vezanim iza leđa, u tovarnom dijelu kamiona. Džihadista je godinama skrivao svoje lice iza crne fantomke, poput Muhameda Emvazija, poznatijeg kao Džihadi Džon, koji je bio zadužen za odsjecanje glave stranim zarobljenicima pred kamerama. http://video.dailymail.co.uk/video/mol/ ... 713231.mp4
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 02 lip 2016, 19:22 |
|
|
Jedno 2-3 tjedna mučenja svaki dan i brige da ostane u životu za mučenje naredni dan, onda će mu mozak prosvirati. Mislim da će mu na žive rane sol posipati.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 02 lip 2016, 22:20 |
|
|
nema veze, isplatit će mu se to na onome svijetu
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 03 lip 2016, 09:24 |
|
|
daramo je napisao/la: Sirijci uhitili “Buldožera”, izvršitelja Islamske države
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 22 lip 2016, 08:47 |
|
|
Teme o Siriji i Iraku već godinama najpopularnije na Klislam forumu. Kakvi su islamski papci i tupoglavci postali. Veze to više nema sa onim narodom kojeg su komunisti izveli na pravi put.
|
|
Vrh |
|
|
cvv35
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 22 lip 2016, 14:16 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2015, 23:50 Postovi: 680 Lokacija: Okupirani teritorij
|
BBC je napisao/la: Jedno 2-3 tjedna mučenja svaki dan i brige da ostane u životu za mučenje naredni dan, onda će mu mozak prosvirati. Mislim da će mu na žive rane sol posipati. Treba to duze mucit. Po jedno 10-20 godina je za takve mjera i da bi se prestrasili oni koji bi ga imitirali. 2-3 tjedna je nista.
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=yBEVC-YZTVU pax tibi marce evangelista meus
Non bene pro toto libertas venditur auro!
Srbi RAUS!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 srp 2016, 08:44 |
|
|
Rusi šalju svoj najveći nosač aviona i helikoptera u Siriju ovu jesen da završe rat sa džihadistima. Lijepo je imati Neum u svojim rukama. Znao je Alija da je to bitna stvar.
|
|
Vrh |
|
|
petric1
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 10 srp 2016, 13:30 |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=Pdmji0bPWys Dva ruska pilota poginula u helikopteru Mi-25 kojeg je ISIL oborio u blizini Palmire Dva ruska vojna instruktora i pilota su ubijena 8. srpnja u području Palmire, nakon što je sirijski helikopter Mi-25, kojim su provodili borbenu misiju, bio pogođen od strane terorista "Islamske države", priopćio je danas Interfax, citirajući izvješće Ministarstva obrane Rusije. "Dana 8. srpnja su ruski vojni piloti instruktori poručnik Evgenij Dolgin i pukovnik Rjafagat Habibulin oboreni u sirijskom helikopteru Mi-25 u pokrajini Homs, izvoznoj verziji helikoptera Mi-24", rekli su u Ministarstvo obrane Ruske Federacije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 13 srp 2016, 00:11 |
|
|
Prvi put čujem da su ovo uradili. Ovo su zvijeri, mogu dosta tona eksploziva ponijeti. Citat: Rusi uništili glavni ISIL-ov kamp u Siriji
"Svi zrakoplovi uspješno su se vratili u bazu", izjavio je ruski ministar obrane. Šest ruskih strateških bombardera Tupolev Tu-22M3 bombardirali su glavni kamp i skladišta streljiva Islamske države u Siriji, javlja Russia Today.
Bombarderi su poletjeli iz jedne od baza s juga Rusije, preletivši kroz irački i iranski zračni prostor te su naposljetku masivnim napadom uništili ISIL-ov glavni kamp u Siriji koji se nalazio istočno od Palmire i As Sukhnaha te sela Arak.
"Svi zrakoplovi uspješno su se vratili u bazu", izjavio je ruski ministar obrane. Citat: A large militants' field camp, 3 ammo depots, 3 tanks, 4 IFVs, 8 automobile vehicles and a great number of personnel were eliminated
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 13 srp 2016, 00:16 |
|
|
Čini mi se da su ih opet, odavno, okružili u Allepo. Jake se borbe vode za taj koridor i Alaviti su uzeli skoro pola grada. ISIL kako gubi sve se više zabavlja rezanjem glava svojih muslimana. Kad im to dosadi nekad ih zapale.
Puno ruskih specijalaca je sad u Siriji. Više nemaju ni zabranu slikati se i stavljati na net.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 14 srp 2016, 10:54 |
|
|
Rusi im ne daju diHati. Čuj ovog majmuna što allahuekbera. Slavi ruske avione.
Srbi su naglo i neočekivano dobili dobru zračnu potporu za budućnost.
|
|
Vrh |
|
|
zagrebonline
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 15 srp 2016, 10:51 |
|
|
Izgleda da je ovaj put Omar al Šišani ili kako ga naši islamski prijatelji zovu Omer Čečenac ubijen. Mješavina pravoslanog Gruzijca i islamske majke. Malo me po tim kombinacijama podsjeća na zločince srbijance sa sandžaka Ejupa Ganića, Sefera Halilovića i Rasima Delića.
Ovo je veliki udarac za ISIL, Budući da je dotični bio veliki vojni kalibar usprkos mladim godinama. Kalibar ruske vojne škole.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 16 srp 2016, 14:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
RIP ISIS. Citat: US Secretary of State John Kerry met with Russian President Vladimir Putin and Foreign Minister Sergey Lavrov in Russia to discuss a security partnership in Syria. The potential partnership between the two nations would mark an unprecedented level of cooperation in Syria.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 16 srp 2016, 14:32 |
|
|
Mislim da to nije iskreno. USA opet mulja i pokušava "moderates" staviti van udara ruskog zrakoplovstva. Ovaj put ne kao grupu već kroz koordinate i teritorij koji drže. Rusi naravno nisu naivni i igraju igru radi svijeta da su mirni od kritika. Ali moje osobno i skromno mišljenje je da od tog nema ništa. USA pokušava muljati i spasiti što se da spasiti jer Alaviti sve više uzimaju zadnjih mjeseci.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 17 srp 2016, 16:14 |
|
|
Assad postao vruća i tražena roba u obavještajnim i diplomatskim krugovima. ISIL-ovci tako panično bježe da ne stignu ni pokupiti i uništiti dokumentaciju. U zadnje vrijeme sirijska armija zaplijenila oko 4 Terabytes ISIL dokumentacije, lista, imena, svega.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 17 srp 2016, 17:29 |
|
|
Ispravka, to su neke udružene snage sa sjevera zajedno sa Kurdima zaplijenile IT dokumentaciju. Amerikanci imaju tih skraćenica za popizditi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|