|
|
Stranica: 276/329.
|
[ 8208 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:03 |
|
|
Tek se čeka ruski odgovor. USA nije smjela stati na put Rusiji u Siriji a da Erdogan smije.
Mislim da će se mnogi iznenaditi uskoro.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24105 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
divizija je napisao/la: lider30 je napisao/la: Jaka kontraofenziva na jugu Idliba. Rebelsi su natjerali SAA u bježaniju. Zadnja tri dana se nešto veliko događa u Idlibu. Pobunjenici su bili na koljenima, da bi sada počeli zadavati jake udarce Assadu. Putin ih je prodao. Stvarno mi nije jasno koji je klinac uopće dolazio u tu Siriju. Dakle, koji klinac 3 godine bombardira i raketira, da bi se sada povukao? Zbog jedne Turske? Na kraju će ispasti jebena pizda i blefer obični, boji se jebene Turske. Ima naoruanje da cijeli Idlib pretvori u sprženu zemlju, on se boji udarit na Turke IZVAN granica Turske, di ih čak ni NATO članci ne štite. Usput budi rečeno, ovo je i poruka nama ovdje, Čoviću pogotovo, da se kani Rusa. Od njih nema pomoži ni da ti pomoži žele. Ovo će biti epohalna sramota za Rusiju i početak kraja Putinova režima. I moram reći da mi nije žao. Ispasti ovakva pizda pred jednim Erdoganom, to moraš bit znat. I kraj Rusije kao velesile. Ako ništa, neka se Ukrajinci vesele, jednom će vratiti i Krim i jugoistok. Rusija je tigar od papira i samo je pitanje vremena kada će je NATO smrviti. Ako ih Putin proda, to ce biti sramota par excellence za Ruse. Po meni onda definitivno u BiH se treba okanuti Rusije totalno. Bolje i američka pudlica, nego ovakav saveznik.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Tek se čeka ruski odgovor. USA nije smjela stati na put Rusiji u Siriji a da Erdogan smije.
Mislim da će se mnogi iznenaditi uskoro. USA je itekako stala na put Rusiji. Ako nisi primjetio, sve istočno od Eufrata je pod kontrolom USA nI Rusija ni da prdne. Ruski odgovor će uskoro biti da se kupe iz Tarsusa. Erdogan ovako može ući i u Damask. E moj glupi Asade, što nisi katarski plinovod prihvatio, kad ti se nudio.... Rusi ispadaju totalne budale, prvo su im Ameri sankcijama sjebali sjeverni tok 2, nakon što su ga 85% dovršili, a sad ih jedan Erdogan tjera iz Sirije. Biti ruski saveznik je totalni kretenizam.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:13 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39895 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Previše ste idolizirali Ruse, nisu oni ništa bolji od Amera. Pogotovo nisu ludi da ulaze u otvoreni sukob s Turskom radi Sirije. S druge strane je luđak i diktator Erdo koji je spreman žrvovat koliko treba turskih života za ostvarenje neosmanskih ciljeva.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:14 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ako ih Putin proda, to ce biti sramota par excellence za Ruse. Po meni onda definitivno u BiH se treba okanuti Rusije totalno. Bolje i američka pudlica, nego ovakav saveznik. Danas gledamo početak kraja relevantnosti Putinove Rusije. Postat će manje bitna od Jeljcinove. Ono što ne kužim, jer ne smatram Putina budalom, je da to ne shvaća, i da ove Erdoganove agresivnosti može samo trostruko jačima odgovoriti. Inače može ići ča odande, a sutra i sa Krima, preksutra i iz Moskve. Danas se u Idlibu brani ruska pozicija kao velesile i Putinov režim. Ako ovaj misli predat se bez borbe, onda je zbilja glup.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:16 |
|
|
daramo je napisao/la: Previše ste idolizirali Ruse, nisu oni ništa bolji od Amera. Pogotovo nisu ludi da ulaze u otvoreni sukob s Turskom radi Sirije. S druge strane je luđak i diktator Erdo koji je spreman žrvovat koliko treba turskih života za ostvarenje neosmanskih ciljeva. Onda nisu trebali ni dolaziti. Ovo će biti veća sramota za njih nego da je Asad pao kao Gadafi. Rusija ima oružja da pobuija SVE u idlibstanu. SVE. I to je već odavno trebala napraviti. Ovo je kapitulacije bez borbe i ovo će ih totalno uzdrmati. Oni kao velesila ne mogu ovo preživjeti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:18 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
divizija je napisao/la: lider30 je napisao/la: Jaka kontraofenziva na jugu Idliba. Rebelsi su natjerali SAA u bježaniju. Zadnja tri dana se nešto veliko događa u Idlibu. Pobunjenici su bili na koljenima, da bi sada počeli zadavati jake udarce Assadu. Putin ih je prodao. Stvarno mi nije jasno koji je klinac uopće dolazio u tu Siriju. Dakle, koji klinac 3 godine bombardira i raketira, da bi se sada povukao? Zbog jedne Turske? Na kraju će ispasti jebena pizda i blefer obični, boji se jebene Turske. Ima naoruanje da cijeli Idlib pretvori u sprženu zemlju, on se boji udarit na Turke IZVAN granica Turske, di ih čak ni NATO članci ne štite. Usput budi rečeno, ovo je i poruka nama ovdje, Čoviću pogotovo, da se kani Rusa. Od njih nema pomoži ni da ti pomoži žele. Ovo će biti epohalna sramota za Rusiju i početak kraja Putinova režima. I moram reći da mi nije žao. Ispasti ovakva pizda pred jednim Erdoganom, to moraš bit znat. I kraj Rusije kao velesile. Ako ništa, neka se Ukrajinci vesele, jednom će vratiti i Krim i jugoistok. Rusija je tigar od papira i samo je pitanje vremena kada će je NATO smrviti. Mislim da si malo poranio u zakljuccima. Ne znam odakle se informises, mozda ja ne pratim dobro. Ovo je manji napredak pobunjenika, nakon niza poraza. Asad bi bio vec davna proslost da ih Rusi nisu podrzali. Ja koliko vidim da je Erdogan ljubazno upitao Putina da izadje iz Sirije, to je samo zaradi mazanja ociju. Kad bi se Hrvati BiH okrenuli Rusiji, zajedno sa Srbima, imali bi dobre sanse da pocijepamo BiH.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:22 |
|
|
divizija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tek se čeka ruski odgovor. USA nije smjela stati na put Rusiji u Siriji a da Erdogan smije.
Mislim da će se mnogi iznenaditi uskoro. USA je itekako stala na put Rusiji. Ako nisi primjetio, sve istočno od Eufrata je pod kontrolom USA nI Rusija ni da prdne. Ruski odgovor će uskoro biti da se kupe iz Tarsusa. Erdogan ovako može ući i u Damask. E moj glupi Asade, što nisi katarski plinovod prihvatio, kad ti se nudio.... Rusi ispadaju totalne budale, prvo su im Ameri sankcijama sjebali sjeverni tok 2, nakon što su ga 85% dovršili, a sad ih jedan Erdogan tjera iz Sirije. Biti ruski saveznik je totalni kretenizam. Ne sliči mi to na Ruse. Putin razmišlja puno poteza unaprijed i vjerojatno već zna kako će Erdogan stradati, samo ponekad odgovara asimetrično. Hoćeš se kladiti da će idući tjedan biti preokret i veliko iznenađenje u korist SAA? Može i daramo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:24 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39895 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ovo su pokušaji stvaranja velesile, ako ih u tome zaustave neosmanlije onda s k... a ne velesila. Sutra će Turska bez straha širiti neosmanski utjecaj i na Kavkazu. Ako već ne žele ginuti nek ravnaju iz zraka ili nek kupe prnje i ograniče se na intervencije na vlastitim granicama.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 21:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
A generala. Sude rat po par dana borbi. Nasjedate na turske laži i propagandu. Žestoke borbe se vode ginu na obe strane više od prosjeka tog rata. I to je sve. Danas su Turcima srušili 2 drones. Znači Alawiti imaju alat da to urade. Turski ministar danas opet plače Amerikancima i traži Patriot sustave. Da im ide dobro na frontu kako propaganda mlati ne bi im trebali Patriots sustavi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 29 vel 2020, 23:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24105 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ističe upravo Erdoganov ultimatum, da se SAA povuče iz Idliba. Najavio je otvorenu vojnu ofenzivu na sirisjke vladine snage nakon isteka ultimatuma.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 10:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne sliči mi to na Ruse. Putin razmišlja puno poteza unaprijed i vjerojatno već zna kako će Erdogan stradati, samo ponekad odgovara asimetrično. Hoćeš se kladiti da će idući tjedan biti preokret i veliko iznenađenje u korist SAA? Može i daramo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Putinov šahizam je totalno precijenjen. Prvo je bio šokiran ponašanjem EU u ukrajinskoj krizi, govorio da si EU neće pucat u nogu zbog Ukrajine. Onda su ga sad smrdali sa sjevernim tokom. Ameri mjesecima najavljuju sankcije, a njegov brod za postavljanje cijevi u Pacifiku. Odlično predviđanje poteza protivnika. I sad ovo - očekivati racionalnost ili razboritost od Erdogana može samo naivac. Ako mu je cilj uništiti teroriste u Siriji, onda je morao znati da to uključuje sukob s Turskom. Pa to govore obični forumaši. Ako je pak naumio Erdoganu ostaviti komad Sirije, onda u ovoj ofenzivi nije trebao ni sudjelovat. Ovako će doživjet sramotu da ga Erdogan tjera s teritorija koji je zaposjeo. A ako ga istjera iz Idliba, može i iz Damaska. Jer Erdogan je poput naših Bošnji, grizu i udaraju gdje mogu, dok ih se ne zaustavi. Prema tomu, pred Putinom je vrlo jednostavan izbor: 1-nagoditi se s Turcima i ostaviti im komad Sirije. Nema garancije da će erdiboy poštivati nagodbu. 2 - Protjerati Turke iz Sirije i pokazati tko je gazda. 3 - Ako erdiboy odluči ne poštivati nagodbu, pokupiti se iz Sirije i odbrojavati dane do Majdana u Moskvi. Ali ovo, da kreneš zaposjedati neki teritorij i da te onda Turci odande istjeraju, ovo je sramota epohalna, i prođe li to Turcima, Ruse više nitko ozbiljno neće shvaćati i to s razlogom. Sad mu je i za opciju 1 kasno, jer erdiboy hoće vratiti izgubljene teritorije. I možeš ga ili zaustaviti SILOM ili prestati biti veleSILA.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 11:46 |
|
|
Sad potpuno razumijem ponašanje Amera, uvalili Rusima vrući krompir i čekaju.
S neosmanskim islamistima nije moguća nagodba, ti će sutra čim Rusi odu iz Sirije prekršiti sporazum. Ili će ih Rusi vratiti unutar njihova tora ili Turci ostaju u Siriji kao na Cipru.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 12:29 |
|
|
daramo je napisao/la: Sad potpuno razumijem ponašanje Amera, uvalili Rusima vrući krompir i čekaju.
S neosmanskim islamistima nije moguća nagodba, ti će sutra čim Rusi odu iz Sirije prekršiti sporazum. Ili će ih Rusi vratiti unutar njihova tora ili Turci ostaju u Siriji kao na Cipru. Apsolutno, Ameri su odradili odličan posao, uvukli su Ruse, i sada kad je trebalo sve biti gotovo, ovi su pred izborom - rat s Turcima ili pobjeći. A Amerima ostaje pola Sirije istočno od Eufrata.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 12:36 |
|
|
Ameri ratuju za lovu, i prije svega gledaju svoj interes i financijski i geopolitičku dobitak. S druge strane Rusi su se ovdje uvali da dokažu da su velesila i da mogu parirati Amerima, na kraju ćemo vidjeti mogu li barem parirati Osmanlijama. Sumnjam da će se Rusi povući, ali sam isto tako siguran da neće ići u otvoreni sukob s Turcima, neki status quo, samo će biti pitanje granice i kome ide Idlib.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 12:42 |
|
|
divizija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne sliči mi to na Ruse. Putin razmišlja puno poteza unaprijed i vjerojatno već zna kako će Erdogan stradati, samo ponekad odgovara asimetrično. Hoćeš se kladiti da će idući tjedan biti preokret i veliko iznenađenje u korist SAA? Može i daramo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Putinov šahizam je totalno precijenjen. Prvo je bio šokiran ponašanjem EU u ukrajinskoj krizi, govorio da si EU neće pucat u nogu zbog Ukrajine. Onda su ga sad smrdali sa sjevernim tokom. Ameri mjesecima najavljuju sankcije, a njegov brod za postavljanje cijevi u Pacifiku. Odlično predviđanje poteza protivnika. I sad ovo - očekivati racionalnost ili razboritost od Erdogana može samo naivac. Ako mu je cilj uništiti teroriste u Siriji, onda je morao znati da to uključuje sukob s Turskom. Pa to govore obični forumaši. Ako je pak naumio Erdoganu ostaviti komad Sirije, onda u ovoj ofenzivi nije trebao ni sudjelovat. Ovako će doživjet sramotu da ga Erdogan tjera s teritorija koji je zaposjeo. A ako ga istjera iz Idliba, može i iz Damaska. Jer Erdogan je poput naših Bošnji, grizu i udaraju gdje mogu, dok ih se ne zaustavi. Prema tomu, pred Putinom je vrlo jednostavan izbor: 1-nagoditi se s Turcima i ostaviti im komad Sirije. Nema garancije da će erdiboy poštivati nagodbu. 2 - Protjerati Turke iz Sirije i pokazati tko je gazda. 3 - Ako erdiboy odluči ne poštivati nagodbu, pokupiti se iz Sirije i odbrojavati dane do Majdana u Moskvi. Ali ovo, da kreneš zaposjedati neki teritorij i da te onda Turci odande istjeraju, ovo je sramota epohalna, i prođe li to Turcima, Ruse više nitko ozbiljno neće shvaćati i to s razlogom. Sad mu je i za opciju 1 kasno, jer erdiboy hoće vratiti izgubljene teritorije. I možeš ga ili zaustaviti SILOM ili prestati biti veleSILA. S obzirom da su Rusi u pitanju zna se koji će izbor biti. Rusi nemaju mrkvu i batinu, imaju samo dvije batine.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 12:44 |
|
|
Džihadisti glupi ko ***. Slave obaranje turskog drona i misle da je Assadov.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Politikant
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 14:15 |
|
|
Previše se Putin bratimio sa Erdoganom dosad, meni su se uvijek činili kao nekakavi saveznici i to me najviše odbijalo kod Rusa, smiješkanje Putina sa sotonom Erdoganom. Tako da mislim da nema šanse da Putin poravna taj Idlib ili šta već i ujedno jesam i sam razočaran Rusima, to su trebali bit kao neki baje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 14:39 |
|
|
Ne mogu Rusi tu lako ratovati pored turske granice. Turska vojska je puno jača od Assadove koja je istrošena za svih tih godina rata. Da je početak rata to bi bila druga priča. Ali Rusi imaju joker-a, moraju dovući malo moderniju opremu i naoružanje. Tad Turci ne bi imali ni 10% šansi. Njih je još uvijek strah da će druga strana to zaplijeniti pa CIA uzeti za studiranje.
Mogu početi naoružavati Kurde. Ali to se ne da napraviti da ostane tajna.
Primarni cilj Rusima i Assadu mora biti skidanje turskih drones sa neba. Onda vrijeme radi za njih jer su svakako godinama u ratu i pod sankcijama da im gore biti ne može. Iscrpljivati i izluđivati Turke maksimalno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
robelec
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 15:16 |
|
|
Tursko gospodarstvo u kolapsu, Rusi u problemima zbog drastičnog pada cijena nafte i nije baš pametno s gospodarstvima u padu dizati vojne proračune i ratovati, ali Putin i Erdogan imaju neke svoje računice te im u ovom trenutku odgovaraju ratne napetosti kojima primiruju agresivnu oporbu i nezadovoljnu javnost zbog pada životnog standarda.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 16:08 |
|
|
BBC je napisao/la: Primarni cilj Rusima i Assadu mora biti skidanje turskih drones sa neba. Onda vrijeme radi za njih jer su svakako godinama u ratu i pod sankcijama da im gore biti ne može. Iscrpljivati i izluđivati Turke maksimalno. Ne može to Rusima biti cilj jer su godinama gradili imidž velesile. Ako bude ovako kao što govore divizija i daramo, onda Rusi gube reputaciju. Neće ih se više smatrati ozbiljnim, smijat će im se širom planete. Erdogan je bacio rukavicu Putinu u lice i kaže ja sam ovdje gazda. Jedino kako Rusija može uzvratiti je da zada snažniji udarac nazad i tako pokaže da je sila.
1106 of 2558 - 43.24%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 16:26 |
|
|
Jedina velesila u svetu je Amerika.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 16:58 |
|
|
Ovdje neki gledaju s visoka Tursku jer misle da je Turska samo malo veći Bošnjakistan. Pa I prije par godina su srušili Rusima avion i što je Putin napravio? Zabranio uvoz limuna iz Turske. Turska ekonomija je znatno stabilnija od ruske ili arapske jer je bazirana na znanju i proizvodnji, a bez prirodnih resursa.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 17:12 |
|
|
Rusija prdnula u čabar. USA i Kina su u budućnosti takmaci.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 ožu 2020, 17:15 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne mogu Rusi tu lako ratovati pored turske granice. Turska vojska je puno jača od Assadove koja je istrošena za svih tih godina rata. Da je početak rata to bi bila druga priča. Ali Rusi imaju joker-a, moraju dovući malo moderniju opremu i naoružanje. Tad Turci ne bi imali ni 10% šansi. Njih je još uvijek strah da će druga strana to zaplijeniti pa CIA uzeti za studiranje.
Mogu početi naoružavati Kurde. Ali to se ne da napraviti da ostane tajna.
Primarni cilj Rusima i Assadu mora biti skidanje turskih drones sa neba. Onda vrijeme radi za njih jer su svakako godinama u ratu i pod sankcijama da im gore biti ne može. Iscrpljivati i izluđivati Turke maksimalno. Rusima cilj mora biti rat završiti. Skupo ih već košta. Također, mora im biti cilj izaći s ugledom pobjednika. Za to se moraju ili nagoditi s Erdoganom i dati mu komad Sirije ili ga istjerati odande. A ako se nagode, moraju biti spremni na njegovo moguće nepoštivanje nagodbe i imati spremnu reakciju. Ovako ispadaju jadnici. Sve njihove snimke kojekakvih raketa i koječega što reklamiraju, na Idlibu padaju u vodu. Sve ispada veliki blef. Oni ako imaju ozbiljno oružje, u ovakvoj ga situaciji moraju upotrijebiti. Ili ponavljam, prepustiti taj komad Turcima Jer ovako im ispada da ih je Erdogan poslao u kut. To je recept za gubljenje ugleda i saveznika. Ako misliš zapišati neki teritorij, onda moraš pokazati tko je gazda. Ako netko to dovede u pitanje, onda moraš demonstrirati silu i pokazati da si jači. To je tako bilo da se radi o ciganskim prosjacima, narkodilerima ili međunarodnoj politici. Teritorij se zapišava silom. Onaj tko te izazove mora pretrpjeti ogromne gubitke, da odustane i da pošalješ poruku drugima. Ako imaš načina, protivnik mora biti siguran da si spreman. Ako imaš oružje, protivnik mora znati da si ga spreman upotrijebiti i bojati te se. Erdogan je doslovce poslao Ruse u kut. Ispali su glupi što nisu sami prihvatili njegove zahtjeve da se ofenziva zaustavi. Užasno loše odigrano. Putin ga je danima ignorirao, a sad kad su Turci uletjeli, praktički moli za mir. A to sve u situaciji gdje Rusija ima mogućnost spržiti Idlibstan za 15 minuta, da ni travke ne ostane, ali oklijeva. Oklijevanje je put u poraz i gubitak obraza. Pogotovo s nekim kao što je Erdogan. Taj neće stati ako nije siguran da si ti spreman podići ulog svaki put kada ga on digne. P.s., slično je bilo i u Ukrajini, kad su majdanovci krenuli na istok. Putin je to dugo ignorirao, dok nije shvatio da će prorusi doživjeti totalni poraz i onda je uletio i natamburao ih. Rezultat je Minski sporazum i gradnja sjevernog toka 2. Ko radi ustupke, od njega će se tražiti novi ustupci, ko pokažue zube, njega se uvažava. Slabiće nitko ne poštuje, a Putin je počeo podsjećati na Čovića.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Banya i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|