|
|
Stranica: 174/327.
|
[ 8164 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 12:59 |
|
|
Rusima bataljon drzi po par kilometara linije. Cudno je da ukrajinci nisu napravili nigde prodor, verovatno niko od nas nije svestan inteziteta artiljerijske vatre kojom Rusi zasipaju Ukre. Neko je preneo da su na Peski u jednom danu ispalili 6500 granata. Navodno oko Soledara je gusta suma, i tu prakticno nema linije, vec se rokaju diverzanti.
Evo kako izgleda svakodnevnica... Malo mi je ovo nesto kilavo, pa i ovo izvlacenje i previjanje. Ne znam jesu li ovo NM DNR ili VS RF.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77723 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
BBC je napisao/la: Rat je ubrzao. Osvajanje teritorija je usporilo. U smislu trošenja municije i ubijanja?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77723 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ShahidMaker je napisao/la: Neko je preneo da su na Peski u jednom danu ispalili 6500 granata. Ova brojka meni ništa ne znači. Morate mi usporediti s vašom opsadom Sarajeva, da znam je li "mash-allah" ili "meh". Mada Peski je puno manji, to valjda se mora po kvadratnom kilometru, ili glavi stanovnika, podijeliti.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
U smislu intenziteta borbi. Peski je imao sve kuće povezane tunelima pod zemljom.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:04 |
|
|
BBC je napisao/la: U smislu intenziteta borbi. Peski je imao sve kuće povezane tunelima pod zemljom. Šta da? To onda postaje ruska ukopana tvrđava. Nije da će im trebati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:11 |
|
|
Te informacije dolaze od Ukrajinaca koji kukaju zapadu da im treba više vojne pomoći.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:13 |
|
|
One famozne tisuce granata koje su padale na Sarajevo, prvo treba bitnu stvar spomenuti, sta se podrazumjeva pod granatom. Odnosno, sta se broji, jer da su na Sarajevo Srbi ispaljivali tisuce granata dnevno, granata iz haubica recimo, od Sarajeva ne bi ostao kamen na kamenu. Muslimani su brojali svaki projektil, recimo iz famoznog PATa a to je obicni protuavionski top, taj projektil mozda probusi zid ako ne padne negdje u livadu. Haubicki projektil srusi pola kuce. Najcesce su to bili PATovi i minobacaci 82 mm koji ne rade skoro nikakvu stetu na objektima, ali ubijaju ljude jer su za to i namijenjeni.
Rusi ne granatiraju PATom niti racunaju 82mm minobacacke granate, oni rokaju samo velike kalibre i VBR rakete. A to je velika razlika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:20 |
|
|
Što se tiče modernog ratovanja, jesi li iskopao rov, taj položaj si i izgubio, kopanje rova je u principu kopanje groba tim vojnicima. Ne kužim ove ukrajinske generale kako im to nije jasno, ja sa malo iskustva ove naše pizdarije od rata sam dhvatio da kad iskopaš rov da si neprijatelju rekao evo tu sam, a sad me zatrpaj artiljerijom. Danas u vrijeme dronova sa kamerama i preciznog gađanja braniti se rovovskom crtom je unaprijed izgubljen rat. Zašto ukrinigdje ne mrdaju naprijed, pa upravo zato jer nemaju definiran cilj, nemaju ruske položaje koje mogu napasti, a gdje hod da krenu po dubini čeka ih smrt bilo gdje, sa bilo koje strane.
_________________ Работайте, братья!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:21 |
|
|
Da, tako je.
Rusi gadjaju sa 120mm minobacacem, haubicama, gradom itd.. koliko god da su ukupani, ovakav intezitet vatre izbacuje iz stroja. Da ne pricamo sto puca lobanja i psiha. To bi mogao da nam docara neko ko je bio izlozen art. vatri, ako ima takvih ovde.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:23 |
|
|
Sendvičsaburekom je napisao/la: Što se tiče modernog ratovanja, jesi li iskopao rov, taj položaj si i izgubio, kopanje rova je u principu kopanje groba tim vojnicima. Ne kužim ove ukrajinske generale kako im to nije jasno, ja sa malo iskustva ove naše pizdarije od rata sam dhvatio da kad iskopaš rov da si neprijatelju rekao evo tu sam, a sad me zatrpaj artiljerijom. Danas u vrijeme dronova sa kamerama i preciznog gađanja braniti se rovovskom crtom je unaprijed izgubljen rat. Zašto ukrinigdje ne mrdaju naprijed, pa upravo zato jer nemaju definiran cilj, nemaju ruske položaje koje mogu napasti, a gdje hod da krenu po dubini čeka ih smrt bilo gdje, sa bilo koje strane. A šta Kijev da radi. Alternativa (jedina) im je pristati da ne budu NATO članica i da imaju samo policiju. Do njih je, nek sami sebi računice prave. Oni i CIA / Pentagon bratski.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:23 |
|
|
Poslusajte Vinka Pandurevica, ratnog komandanta zvornicke brigade i haskog osudjenika na 15 godina zbog ,,genocida'' u Srebrenici.
Izmedju ostalog, kaze da su na pocetku Rusi slabo eksploatisali prednosti koje su im donosile prevage u artiljeriji i kalibri..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:28 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25967 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
ShahidMaker je napisao/la: Poslusajte Vinka Pandurevica, ratnog komandanta zvornicke brigade i haskog osudjenika na 15 godina zbog ,,genocida'' u Srebrenici.
Izmedju ostalog, kaze da su na pocetku Rusi slabo eksploatisali prednosti koje su im donosile prevage u artiljeriji i kalibri..
I sad mi trebamo slušati tog Pandurevića 2 sata jer tebi mrsko označiti minute gdje on govori o tomu?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Sendvičsaburekom je napisao/la: Što se tiče modernog ratovanja, jesi li iskopao rov, taj položaj si i izgubio, kopanje rova je u principu kopanje groba tim vojnicima. Ne kužim ove ukrajinske generale kako im to nije jasno, ja sa malo iskustva ove naše pizdarije od rata sam dhvatio da kad iskopaš rov da si neprijatelju rekao evo tu sam, a sad me zatrpaj artiljerijom. Danas u vrijeme dronova sa kamerama i preciznog gađanja braniti se rovovskom crtom je unaprijed izgubljen rat. Zašto ukrinigdje ne mrdaju naprijed, pa upravo zato jer nemaju definiran cilj, nemaju ruske položaje koje mogu napasti, a gdje hod da krenu po dubini čeka ih smrt bilo gdje, sa bilo koje strane. A šta Kijev da radi. Alternativa (jedina) im je pristati da ne budu NATO članica i da imaju samo policiju. Do njih je, nek sami sebi računice prave. Oni i CIA / Pentagon bratski. Mogu se braniti po dubini, tada Rusi ne bi mogli iskoristiti prednost artiljerije, već bi morali tražiti neprijatelje, a tada su već u situaciji vojnik jedan na jedan, tenk i protivoklop jedan na jedan, sa tim da su ukri tu u prednosti, oni čekaju, a Rusi njih traže i dolaze njima. Istini za bolju, za ovakav način ratovanja moraš imati spremnu i uvezanu vojsku, ukri to očito nemaju, dok du Rusi takve operativne sposobnosti razvili u Siriji i za napad i za obranu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:33 |
|
|
Ruski helikopteri (i drones) imaju termo kamere.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la:
I sad mi trebamo slušati tog Pandurevića 2 sata jer tebi mrsko iznačiti minute gdje on govori o tomu?
Da, jer ima sta da kaze. A nemam sta da ti nadjem minute, kada sam to kljucno preneo. Ne secam se na kojoj minuti je, gledao sam sinoc. Pocetak emisije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:47 |
|
|
Mali, jeftini, teško vidljivi komercijalni kvadkopteri su nenadjebiva stvar, pronađu ti neprijatelja, daju ti koordinate, a ti ga gnjeteš artiljerijom i sve to gledaš na monitoru u realnom vremenu. Rusi imaju tih kvadkoptera na bacanje, u Siriji su shvatili njihovu vrijednost naročito u pješaštvu, pješadija + kvadkopter + topništvo = neprijatelj nema šanse.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:47 |
|
|
Kad već spominješ te ruske kamikaze. Kako to čudo radi ? Ima preveliku brzinu za nešto sa propelerom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:50 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
i_jopet
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:51 |
|
|
Od kinžal raketa nema obrane, strašna je to spoznaja kad si napadnut
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:52 |
|
|
Citat: Kad već spominješ te ruske kamikaze. Kako to čudo radi ? Ima preveliku brzinu za nešto sa propelerom.
on ide oko 110km na cas, dok krstari, ali kada se obrusi na cilj, loginco dosta je brzi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:55 |
|
|
Sjebali im lager za popravke tenkova. Samo po sebi dosadno i nebitno ako zanemariš činjenicu da se jedna EU država za pišljivih 5 komada jebe mjesecima sa birokracijom i kompenzacijom u novcu da im to pošalje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 13:57 |
|
|
Cini se da je PVO radio prilikom rusenja mosta...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 14:11 |
|
|
Matematika odgovara. Rusi presreli 3 projektila, 3 pogodila most. Kamion ima 6 cijevi. Taj tip pametuje bezveze.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 14:15 |
|
|
Opet tuku po nuklearci. Rusi bi im trebali odgovoriti po njihove dvije na zapadu. Nek vide kako je to. Mislim pored njih nešto štete napraviti, imaju precizne rakete. Prvi bi Poljaci i Nijemci tražili od Kijeva da prestane sa tim glupostima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 14 kol 2022, 14:16 |
|
|
raketa iz himarsa u zavrsnoj putanji moze da se presretne iz pancira i tora, ovako mora s300... pola obore, pola puste da prodje i jeftinije im je da saniraju stetu posle, nego raketa od s300/400...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|