|
|
Stranica: 261/327.
|
[ 8164 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 12:49 |
|
|
..prodavali nama i Rusima znaci iz simpatije koji ste vi debili..prodavali smonu mi Srbima naftu a ratovali smo..
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 12:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 12:57 |
|
|
goran2hr je napisao/la: laganini je napisao/la: ..kojim avionima..JNA.?? Što kolega laganini uopće zna o tome? Gdje je on onda bio i što vidio? ..ja znam za vlakove ..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 12:59 |
|
|
..opet trolat temu ja obicno dobijem opomenu.. Tvrtka Raytheon Technologies isporučila je vladi Sjedinjenih Država dva sofisticirana sustava protuzračne obrane NASAMS, a koja će biti proslijeđena Ukrajini, rekao je u utorak njezin izvršni direktor, Greg Hayes, prenosi Defense news. - Riječ je o sustavu protuzračne obrane kratkog dometa koji može srušiti sve, od bespilotnih letjelica do balističkih projektila i borbenih zrakoplova - rekao je CEO te tvrtke, Greg Hayes u emisiji “Squawk on the Street” na CNBC-u Oružje koje je razvijeno u Norveškoj tako bi trebalo Ukrajini pružiti obranu od ruske vojske, koja protekla dva tjedna iz zraka žestoko napada ukrajinsku civilnu infrastrukturu, uključujući i njezinu električnu mrežu, koristeći projektile i bespilotne letjelice. SAD se obvezao isporučiti dva NASAMS-a u roku od nekoliko tjedana i još šest njih u dužem vremenskom okviru.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 13:02 |
|
|
laganini je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Što kolega laganini uopće zna o tome? Gdje je on onda bio i što vidio?
..ja znam za vlakove .. Da, čuo sam takve priče kako su se oni što su bježali za Minhen skrivali u WC-u vagona. Neke su čak Slovenci skidali sa vlaka i zvali MUP da ih preuzme.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 13:08 |
|
|
goran2hr je napisao/la: laganini je napisao/la: ..ja znam za vlakove .. Da, čuo sam takve priče kako su se oni što su bježali za Minhen skrivali u WC-u vagona. Neke su čak Slovenci skidali sa vlaka i zvali MUP da ih preuzme. …mislio sam da znas al ok nebi o detaljima…
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 14:41 |
|
|
Prodavao si vino putnicima?
|
|
Vrh |
|
|
Rutiner
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 14:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 15:38 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Prodavao si vino putnicima? ..iznad tog je standarda..
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 16:19 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Od 1992. pa sve do 1997. iz Rusije je za RH organizirano 150 do 160 letova, a u prosjeku je prevoženo stotinu tona oružja po letu. Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatsk ... era-569795 - http://www.vecernji.hrtreba biti pošten i reći - i Rusija je oružje PRODAVALA, nije ga poklanjala Hrvati oružje ne prodaju Ukrajini, nego ga poklanjamo
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 17:51 |
|
|
Nisu li Migovi 21 u 1990-ima kupljeni od Ukrajine? Znam da se u medijima spominjao i Kirgistan kao zemlja porijekla, ali to je uvijek izgledalo kao priča za sakrivanje pravog porijekla Migova.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 18:00 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nisu li Migovi 21 u 1990-ima kupljeni od Ukrajine? Znam da se u medijima spominjao i Kirgistan kao zemlja porijekla, ali to je uvijek izgledalo kao priča za sakrivanje pravog porijekla Migova. možda jesu kupljeni, ali sigurno nisu poklonjeni
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 18:10 |
|
|
divizija je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nisu li Migovi 21 u 1990-ima kupljeni od Ukrajine? Znam da se u medijima spominjao i Kirgistan kao zemlja porijekla, ali to je uvijek izgledalo kao priča za sakrivanje pravog porijekla Migova. možda jesu kupljeni, ali sigurno nisu poklonjeni Nitko u ovom ratu ne poklanja, ako ne misli nešto dobiti za uzvrat. Hrvatska je siromašno dijete, kad preraste zastavino pješačko oružje iz 1980-ih i sovjetske topove iz 1950-ih, pokloni ih onima koji trebaju, a stric iz Amerike pošalje Hrvatskoj neke helikopterčiće koje su njegova djeca prerasla. Takvu starudiju neće niti jedna polucivilizirana zemlja kupiti, moguće ih je prodati samo nekakvim "freedom fightersima" koji bi sutra mogli biti kategorizirani kao teroristi.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 18:11 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
krstjanin je napisao/la: Je li istina da Ukrajina nije Hrvatskoj u domovinskom ratu htjela prodavati oruzje pod izlikom embarga Vas je odbranilo oružje iz muslimanskog svijeta!
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 18:18 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
To se zove carina kao i u svakom demokratskom društvu. Niste bili dio hrvatskog Commonwealth-a i morali ste platiti carinu na uvoz.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 19:28 |
|
|
Poruka beloruske vojske ukro soldateski Settings/Captions/ON
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 19:35 |
|
|
DrMag je napisao/la: Od kuda dijete u pola noći u školi?
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 19:51 |
|
|
Jao gospodine Markane, ta nijeste valjda ceo dan čekali moje podastiranje na temi da biste ukro forumsku momčad počastili tim radosnim vestima
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 19:56 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Poruka beloruske vojske ukro soldateski Settings/Captions/ON
Bolje je bjeloruskoj vojsci da ne ulijeću u Ukrajinu ako ne žele biti masakrirani. Jer za razliku od Ukra nemaju motiva za borbu, a niti vojnog iskustva, a da ne spominjem puno bolju ukrajinsku naoružanost i opremljenost.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 19:57 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Jao gospodine Markane, ta nijeste valjda ceo dan čekali moje podastiranje na temi da biste ukro forumsku momčad počastili tim radosnim vestima Ma jok, g.Aga, obveze, sad malo odmaram čekam Bajern, pa rekoh da vidim što se dešava u Ukrajini, pošalju mi par obavijesti...orkestar vam trpi gadne batine.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 20:02 |
|
|
Aha. Važi, gospodine Markane A za Orkestar ne brinite, tu su đe su i bili za razliku od kukavelji iz "Azova" koji kao da su u zemlju propali
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 20:11 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Bolje je bjeloruskoj vojsci da ne ulijeću u Ukrajinu ako ne žele biti masakrirani. Jer za razliku od Ukra nemaju motiva za borbu, a niti vojnog iskustva, a da ne spominjem puno bolju ukrajinsku naoružanost i opremljenost.
Idite molim vas, gospodine Dutch. Pored sve bede u koju su ih robovlasnici sa zapada uvalili, još im samo treba da im i Belorusi zajašu za vrat. A koliko su bolesno glupi i slepi to će im se verovatno i desiti.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 20:33 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Jao gospodine Markane, ta nijeste valjda ceo dan čekali moje podastiranje na temi da biste ukro forumsku momčad počastili tim radosnim vestima Ma jok, g.Aga, obveze, sad malo odmaram čekam Bajern, pa rekoh da vidim što se dešava u Ukrajini, pošalju mi par obavijesti...orkestar vam trpi gadne batine. Ukri Rusima polupali sve u Donbasu sa navođenim exalibur topovskim granatama. Nema zasipanja, trošenja, oranja..baržne paljbe, samo jedan komad i svaki pogađa cilji prve.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 22:01 |
|
|
Kijev će morati neke konkretne rezultate pokazati brzo inače će neki generali državni udar napraviti. Previše ih gine i previše tehnike gube. Te svakodnevne probe sa par tenkova su neuspješne. Lideri u Kijevu su mudro napravili sa tim zakonima i zatvaranjem ljudi u zatvor ako pričaju javno o gubitcima. No to ne znači da čitava država ne zna što se događa na frontu.
Amerikancima i Englezima mislim svejedno sve dok rat traje i Rusi troše novac. Jebe im se za žrtve i koliko teritorija ovi vrate. Njihov interes i nije da Kijev vrati teritorij već da rat traje dugo.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 26 lis 2022, 22:10 |
|
|
Citat: Russia will soon start producing thousands of UAVs.
The Obukhov plant has started serial production of multifunctional unmanned aerial vehicles (UAVs) for the civilian market.
"The first 400 items will be manufactured and assembled in November, and production of about a thousand drones is planned by the end of this year. The project was developed as part of a programme to diversify production at defence-industrial complex enterprises, "the company, part of the Almaz-Antey All-Russian Defence Concern, said in a statement.
The development is based on a quadcopter design. The apparatus can be operated in strong winds and sub-zero temperatures. A sales launch is scheduled for the end of this year. The preliminary cost of the complete UAV kit is significantly lower than the foreign counterparts on the market, the concern added.
At the same time, work has already started to improve the aircraft to equip them with additional capabilities. "In 2023, it is planned to expand the range and increase the production of UAVs of this type," the statement said.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|