HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 08:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 8164 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 327  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt
PostPostano: 02 tra 2022, 19:16 

crni_bombarder je napisao/la:
Kako nemaju sanse u Odessi, napast ce sa dvije strane, u Prednjestrovju imaju vec spremne snage, dodace i nove, ne moraju ni napasti od Nikolaeva, mogu sa ledja.

Pri tome, Odessa je jedno od "najruskijih" mjesta u Ukrajini, uz bok Donjecku ili Lugansku. Istina i Mariupolj je, samo sto su tamo instalirali elitnih 15 tisuca vojnika.

Ostaviti Odesu u Ukrajini bi bilo isto kao da Hrvatska intervenira u BiH a muslimanima ostavi Zapadnu Hercegovinu.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 19:31 

skutor55 je napisao/la:
Telegram grupa bliska Wagner grupi kaže da Rusi nisu ostvarili strateške ciljeve oko Kijeva.

Ne treba ti telegram grupa da skontas da im cilj nine bio da dođu ored kijev spavaju mjesec dana i vrate se

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 19:33 

Naravno da mi ne treba, ali treba da neki od nas koji su naklonjeni rusima ipak prihvate da su Rusi na jednom dijelu terena izgubili bitku.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 19:48 

skutor55 je napisao/la:
Naravno da mi ne treba, ali treba da neki od nas koji su naklonjeni rusima ipak prihvate da su Rusi na jednom dijelu terena izgubili bitku.

to je problem svih ljudi koji svoje navijanje za neku stranu brkaju s analitikom.

analitika ne smije biti pristrana. analizirati se mora hladne glave i vidjeti ono što jest, a ne ono što želiš vidjeti. mislim mene zbog toga optuže da sam pesimist, jer ne volim se lagati da su stvari ljepše nego jesu.

Jasno je od trećeg, četvrtog dana da Rusima ne ide po planu. Za to nije trebao Wagner. to se VIDI, ako se želi vidjeti.

to važi i za drugu strani, jer ekipa koja je proukrajinaksa ne shvaća kolika je KATASTROFA ovaj rat za Ukrajince, njima doslovce prijeti biološki nestanak kroz dve generacije potraje li ovaj rat par godina.

ovaj rat lako može završiti porazom obje strane. zapravo, vrlo je vjerojatno i da hoće.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 19:54 

Meni baš izgleda da bi ovo mogao biti poduži rat, tako de razvija situaciju da nijedna strana nema snage da ga okonča relativno brzo.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:00 

daramo je napisao/la:
Meni baš izgleda da bi ovo mogao biti poduži rat, tako de razvija situaciju da nijedna strana nema snage da ga okonča relativno brzo.

Čini mi se da će se ubrzati, da Rusi odustaju od ideje bratski narod, šačica fašista, i da samo gledaju da uzmu ove ruskojezične delove koliko toliko neuništene ali da posle neće biti uopšte milosti. Posle onih snimaka mučenja ruskih vojnika, posle objava da su u razmeni zarobljenika rusima vraćeni ljudi koji su osakaćeni, sa iskopanim očima, odsečenim prstima i drugim delovima tela, ne mogu da opišem gnev koji obuzima ruski segment interneta i sveprisutnu želju da se napalmom spali Ukrajina.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:04 

Znači Ukrajinci kao što su i najavili svojevoljno ne žele poštivati ženevsku konvenciju.
Onda da nadodam dug i još krvaviji rat.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:07 

divizija je napisao/la:
skutor55 je napisao/la:

to je problem svih ljudi koji svoje navijanje za neku stranu brkaju s analitikom.

analitika ne smije biti pristrana. analizirati se mora hladne glave i vidjeti ono što jest, a ne ono što želiš vidjeti. mislim mene zbog toga optuže da sam pesimist, jer ne volim se lagati da su stvari ljepše nego jesu.

Jasno je od trećeg, četvrtog dana da Rusima ne ide po planu. Za to nije trebao Wagner. to se VIDI, ako se želi vidjeti.

to važi i za drugu strani, jer ekipa koja je proukrajinaksa ne shvaća kolika je KATASTROFA ovaj rat za Ukrajince, njima doslovce prijeti biološki nestanak kroz dve generacije potraje li ovaj rat par godina.

ovaj rat lako može završiti porazom obje strane. zapravo, vrlo je vjerojatno i da hoće.

Ti jesi teški pesimist, ko staljin kad je pao u depresiju 2 tjedna nakon 22.6.41

Predviđao si slom ukrajine ako ih ikada napadnu, sada predviđaš slom Rusije.

Analiza ti je hladna samo redovito previše potenciraš učinke.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:08 

Evo jedna proruska karta

slika

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:11 

daramo je napisao/la:

Ukrajinci su pogazeni, transverzala mauriopolj donbas Krim biće i od zelenskog priznata. Uvideo je i on da će biti lično odgovoran za katastrofu naroda ako se nastavi.

Srbija je uspela posle 2,5 mjes da nato i amere protera tehničkom sporazumu jer nisu želeli rizikovati pesadijom pošto im Srbija nije irak libija...
Jedini put u istoriji da su potpisali tehnički sporazum sa nekim.
Ukrajina daleko brojnija od srbije nije ni blizu jer njen narod neće da ratuje protiv rusa.

Ratuju plaćenici koji u kijev i mauriopolj drže narod kao taoce.

Ubrzo će zelenski potpisati sve, video je da od učešća amera neće biti ništa.

Potpis da nikada neće u nato pogotovo.

A kijev ne treba rusiji, ukoliko zelenski bude pametan, inače biće prava katastrofa, kolaps humanitarni. I ovako su u okruženju.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:18 

monsjer rodzer je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Ukrajinci su pogazeni, transverzala mauriopolj donbas Krim biće i od zelenskog priznata. Uvideo je i on da će biti lično odgovoran za katastrofu naroda ako se nastavi.

Srbija je uspela posle 2,5 mjes da nato i amere protera tehničkom sporazumu jer nisu želeli rizikovati pesadijom pošto im Srbija nije irak libija...
Jedini put u istoriji da su potpisali tehnički sporazum sa nekim.
Ukrajina daleko brojnija od srbije nije ni blizu jer njen narod neće da ratuje protiv rusa.

Ratuju plaćenici koji u kijev i mauriopolj drže narod kao taoce.

Ubrzo će zelenski potpisati sve, video je da od učešća amera neće biti ništa.

Potpis da nikada neće u nato pogotovo.

A kijev ne treba rusiji, ukoliko zelenski bude pametan, inače biće prava katastrofa, kolaps humanitarni. I ovako su u okruženju.

Neće Zelenski potpisati ništa jer Zelenski ne postoji, postoji samo Viktorija Nuland koja je unajmila glumca da igra predsednika Ukrajine. Nema šanse da potpišu bilo kakav mir, a i kad bi ga potpisali ne bi ga poštovali, kao što smo videli sa minskim sporazumima. Ovo mora da se istera do kraja, sa koje god strane.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:50 

weasel je napisao/la:
Ti jesi teški pesimist, ko staljin kad je pao u depresiju 2 tjedna nakon 22.6.41

Predviđao si slom ukrajine ako ih ikada napadnu, sada predviđaš slom Rusije.

Analiza ti je hladna samo redovito previše potenciraš učinke.

Ne mora biti da će se Rusija slomiti, ali je definitivno oslabljena i izbačena iz svjetskih odnosa

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 20:55 

Skeletor je napisao/la:
Čini mi se da će se ubrzati, da Rusi odustaju od ideje bratski narod, šačica fašista, i da samo gledaju da uzmu ove ruskojezične delove koliko toliko neuništene ali da posle neće biti uopšte milosti. Posle onih snimaka mučenja ruskih vojnika, posle objava da su u razmeni zarobljenika rusima vraćeni ljudi koji su osakaćeni, sa iskopanim očima, odsečenim prstima i drugim delovima tela, ne mogu da opišem gnev koji obuzima ruski segment interneta i sveprisutnu želju da se napalmom spali Ukrajina.

s obzirom da su Rusima udarili snakcije, prestat će kupovati njihove energente (pitanje je vremena samo kada) izbacilih iz komplentog svjetskog sporta, i s obzirom da su zauzeli većinu prorsukih područja, a s ostatka je mogao pobjeći ko je htio, mislim da je izgledno da će rusi preći na ovaj nacionalistički diskurs.

ono, mržnja ful gas i deri sve pred sobom, kako velebti kaže, plemenski način razmišljana. ionako ih zovu Mongoli

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 21:11 

laganini je napisao/la:
..srpski mentalni sklop nije djabe raskovic reka da su lud narod..mogli bi ameri opet dignut avione..

Manite se takvih komentara. Tema je jasna u naslovu. Ubuduće upozorenje.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 21:31 

buenos aires je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Čuj ti to Rusi će se naljutiti jer su im mučili vojnike koje su poslali u drugu zemlju da ubijaju drugi narod.
Svašta će čovjek pročitati.

Priča se da im je ukinut i Netflix.

Možemo li makar na ovoj temi biti pošteđeni tvojih ''duhovitih'' komentara?
.
.
Bili su kontradiktorni izvještaji vezani za Rubižnoje kod Sjeverodonjecka. Rusi su tvrdili da su zauzeli, ali Ukri govore da su idalje borbe i da je situacija veoma teška.
Malo sam istraživao, gradonačelnik je prešao izgleda na rusku stranu. Ukrajinci su proglasili novog gradonačelnika, ali to je samo de iure. Mislim da grad nije još 100% zauzet, da na rubnim dijelovima ima još uvijek ukrajinskih snaga.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 21:36 

Tankosic je napisao/la:
Evo ovako, svi ozbiljni vojni strucnjaci sa Zapada, na celu sa Skot Ridlejem su rekli da je 40 hiljada parkiranih jedinica pored Kijeva od pocetka samo mamac za ukrajince da vezu snage za Kijev.

A Ukrajinci telad pa nisu i sami zaključili...

Sukob im je dobro i došao da se riješe proruskih elemenata u svojim službama i vojnim strukturama. Primili su prvi udar, koliko toliko organizovali, oružje stiže, rusima će biti sve teže.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 22:23 

Nisu ni pokusavali, realno.

Mislim opkoliti Kijev.

Od pocetka besmislena akcija, ako neces napasti grad, motali se okolo i sad otisli. Nidze veze.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 22:30 

Mislim opkoliti Kijev.

Od pocetka besmislena akcija, ako neces napasti grad, motali se okolo i sad otisli. Nidze veze.

Jok eto nisu, pokušali su staviti Kijev pod opsadu, nije uspjelo i sad se povlače.
Očito je da nisu imali dovoljno vojnika niti za to, i tu su podcijenili Ukrajince.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 22:31 

Mislim opkoliti Kijev..

jesu, ali im niej uspjelo, nisu svemoćni kako si zamišljao

opkoljeni Kijev bi bio ogroman ulog u pregovorima, ali NISU USPJELI

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 22:34 

divizija je napisao/la:

ja bih rekao da je to post festum priča da se opravda neuspjeh kod Kijeva.

vjerojatno nisu mislili zauzeti Kijev, ali su ga sigurno mislili opkoliti, sasvim sigurno, i tu nisu uspjeli

Razumeš se u vojnu strategiju kao Marica u kriv q....

Ruski cilj je transfer ala mauriopolj donbas Krim. Kijev bi bio prevelika humanitarni katastrofa koju Rusi ne žele Ukrajinsko narodu, mogli su ga ispeglati raketama da su htjeli.

Zelenski spreman na potpiše jer je uvideo da od zapada učešća ne sme biti. Potpisaće Mauriopolj donbas Krim i sve priznati. Plus da nikada nece u nato.

Pa sto uletise onda oko kijeva sa dva pravca ?
Taj grad sam se moze braniti i mobilizirati, a sad isti napustaju i oslobadjaju Ukro trupe da idu na istocni front
Rusi humanitarci :dragobojic

Vrh

Razumeš se u vojnu strategiju kao Marica u kriv q....

Ruski cilj je transfer ala mauriopolj donbas Krim. Kijev bi bio prevelika humanitarni katastrofa koju Rusi ne žele Ukrajinsko narodu, mogli su ga ispeglati raketama da su htjeli.

Zelenski spreman na potpiše jer je uvideo da od zapada učešća ne sme biti. Potpisaće Mauriopolj donbas Krim i sve priznati. Plus da nikada nece u nato.

tipično opravdavanje vlastitog neuspjeha.

Kijev su htjeli opkoliti i onda ucjenjivati njime i nisu uspjeli., sad tražite alibije za neuspjeh da si ne priznate istinu

Vrh

Da je namjera bila opkoliti Kijev, poravnali bi sve okolo i usetali u srusene gradove.

Ne lupajte gluposti.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 22:39 

Da je namjera bila opkoliti Kijev, poravnali bi sve okolo i usetali u srusene gradove.

Ne lupajte gluposti.

nego što je bila namjera, ući s dva pravca, izgubiti hrpu vojske i onda se pobrati?

i sad se i jedn ii drugi sele na istok?

sele se zato što Rusima odgovara skraćenje bojišnice, a odgovara im jer nisu očekivali ovoliki otpor Ukrjinaca.
Čak i da je Kijev bio navlakuša, on je trebao poslužiti da Rusi na drugim frontovima probiju linije, ali to je trajalo samo par dana, nakon toga su Ukri i te druge frontove pozatvarali i spriječili opkoljavne Kijeva.

dakle fail, samo si od navijanja svaku spsoobnost objektivne analize izgubio

Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 22:49 

Marijupol jučer, prema nekom Twiterrasu

Privitak/ci:
BA07E5CF-A4C7-4C43-A4C8-BCFADFD80B2F.jpeg
BA07E5CF-A4C7-4C43-A4C8-BCFADFD80B2F.jpeg [ 856.1 KiB | Pogledano 1913 put/a. ]

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Vrh

PostPostano: 02 tra 2022, 22:49 

Nisu drzali, sta nije isla prica kako Rusi nista oko Kijeva ne kontroliraju, samo prometnice.

Kako se stavovi mijenjaju haha samo su napustili prometnice.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 8164 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 327  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: