|
|
Stranica: 795/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 22 lip 2022, 21:12 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: To uopšte nije tačno. NIKO ozbiljan ne mašta o ruskim trupama. Jel ti maštaš da će vam oni pripojiti HB Hrvatskoj?
Mi ono što nas zanima možemo vratiti sami. Ali zato prvo Zapad mora dosta oslabiti. Tu je Srbija bespomoćna, i tu se nadamo da će Rusi odraditi svoje. Ja i govorim o onim neozbiljnim, zato ih i zovem budaletinama, a ima ih da se ne lazemo. Vama mora biti jasno da zapad i moze oslabiti, ali jos desetinama godina bice sila, i to nista promijeniti ne moze. I nakon ovog rata, i nekog sljedeceg, zapad ce biti jak i mocan. To je fakat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 22 lip 2022, 21:15 |
|
|
Svarog je napisao/la: Uopšte se ne čudim kad Hrvat priča da su Srbi skloni lizanju nečijeg dupeta . A i što bi, Dučić je to fino objasnio. Onda vam kao krivo kad inkvizitor pocne sa istim tezama. Dodjes na nominalno hrvatski forum i razbacujes se ducicevim velikosrpskim bljuvotinama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
andora
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 22 lip 2022, 21:17 |
|
|
|
"Prorusi" uhvatimo se svi za jedan štap.
_________________ Ponosna moja je zemlja Novorusija Ruska gruda nam sveta već tisuć ljeta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 22 lip 2022, 21:34 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Neće Zapad oslabiti zbog rata u Ukrajini. Ako nekim zapadnim zemljama sankcije i budu pravile probleme one će ih ukinuti ili zaobići. Ali bi Rusija mogla oslabiti, posebice ako se rat odulji neovisno o ishodu rata.
Tu postoji uzrocno posljedicna veza koju ili ne vidis ili ne zelis vidjeti. Ako ukinu sankcije, kome su ih ukinuli? Bangladesu ili Rusiji. Sankcije im vec prave probleme, pogledas oko sebe i vidis galopirajucu inflaciju, i to se znalo od starta. Ali su nas ili ste nas uvjeravali da ce sankcije srusiti Rusiju a zapad to ni osjetiti nece. Sad vam je jasno da to nece biti tako. Rusija ne moze oslabiti, Rusija je vec slaba ili jaka taman toliko koliko ima kapacitete, Rusija ima ono sto zapad zeli i zato se i dogadja ova kriza, sve se vrti oko toga sto Rusija ima a zapad nema i zeli imati. Sirovina. Svi se ratovi na planeti vode za sirovinu, sigurno ne za ideale. Zapad je u blagoj panici jer Kina ili Rusija mogu svojim odlukama, izazvati ovaj kaos sa cijenama u Europi, USA. Sve sto se dogadja, volja je Pekinga i Moskve, i cijena zeljeza i cijena nafte, plina, sve. Zapad je jak, vojno, ekonomski, ali u sustini tigar od papira. Ovisan o tudjim sirovinama, ima nesto svoje ali nedovoljno u odnosnu na potrebe. Sve se svodi na to, u selu je baja onaj ko ima puno stoke i zemlje, ne onaj sto se lijepo oblaci i krade perad iz susjednog sela.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 22 lip 2022, 21:34 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Zapad neće propasti. Zapad će još desetljećima pa i stoljećima biti jak. Ali Zapad nije jedinstven. I u Zapadu postoje otpori službenoj LGBT, femi, anacionalnoj, multikulti agendi i taj otpor ako ojača može srušiti službenu agendu.
Neće propasti ali se neće samo on pitati. Što se otpora službenoj šemi tiče, on postoji ali se meri promilima. Tzv sloboda misli je za njih dosta opasna, zato i zabranjuju ruske kanale.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 22 lip 2022, 21:52 |
|
|
|
Pri tome jasno je da je Erdogan odbjebao NATO za ljubav Putinu, jos od Sirije je jasno da Rusija i Turska usko suradjuju iako se predstave radi "tuku na bini".
Zapad propasti nece, previse su oni jaki, ali vec sada a u buducnosti jos intenzivnije, jasno je da nece biti jedna velesila i jedna svjetska vlada sa sjedistem u... gdje bilo, Washingtonu valjda.
Neko rece da je na sceni polarizacija proizvodjaca i potrosaca, gdje je potrosac bahato vec desetljecima ili stoljecima iskoristavao proizvodjaca i nametao mu svoja pravila. Potrosac je naravno zapad, a proizvodjac nije samo Rusija i Kina, sira slika je Afrika pa cijela u sustini, Azija, i sve juznije od Rio Grande rijeke.
Mnogi ne kuze ruske zastave po Ugandi, Nikaragvi, Kongu tj ne kuze konekciju. Reci ce sta ce ta kukavelj, sirotinja, ali bitni su oni kad je stani pani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 22 lip 2022, 22:25 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10415 Lokacija: Banja Luka
|
|
Koliko će pasti , zavisi od toga kako će funkcionisati u novom svjetskom rasporedu , bez blagodeti pozicije hegemona . Zapad se inače, svima zgadio Npr , smeta im Gadafi , boli ih tuki , ubiju ga . Preciznije , umlate kao psa. A Libije ostave taman toliko da joj mogu pljačkati naftu . Mnogo je takvih primjera ponašanja Zapada od kad je nestalo ravnoteže moći u svijetu . U bipolarnom svijetu ipak nisu bili takvi , mnogo puta se trudili i da se dopadnu drugima , ispadnu fini ,počešljani, uredni , zdravi ...A zadnjih par decenija su se pretvorili u neskrivene krvopije, bolest i zlo.
Vrijeme se u BL dugo računalo na ''prije i poslije zemljotesa '' (1969. ) Tako će se i u svijetu uskoro početi računati na prije i poslije Ukrajine .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 03:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Službeno vas obeshrabrujem da ne stavljate slike ubijenih vojnika.
Nije izrijekom zabranjeno, ali skupljate bodove nemilosti kod moderacije.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 07:37 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Trebalo bi četničiju sankcionisati što Hrvate na hrvatskom forumu proziva mujama u svom rusofilnom bjesnilu. Jasno je da smo mi nezaštićena kategorija na forumu i da nas se svakako zove, ali ako se toleriše i svakakvo nazivanje pripadnika hrvatskog naroda, onda nije greška kad se kaže da primat na forumu imaju četnici. Gledaj ti njemu logike, ono konta za za godinu propade Amerika, hahaha. SAD podijeljena? To ti javio Obrad zastupnik iz Washingtona  Ajde idi trolaj po klixu, taman smo se vratili na temu. I postavljaš slike suprotno upozorenju moderatora. Uživate u sadizmu, mučenjima, baš gadno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 07:40 |
|
|
|
Na snimku nema mrtvih, napisao sam to i u postu. Ne uživam u sadizmu nego su snimci dokaz da su se sluge soroša predale. Prestani da trolaš, tema nije o tvom ratu protiv pameti nego o ratu u Ukrajini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 07:53 |
|
|
storarare je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Trebalo bi četničiju sankcionisati što Hrvate na hrvatskom forumu proziva mujama u svom rusofilnom bjesnilu. Jasno je da smo mi nezaštićena kategorija na forumu i da nas se svakako zove, ali ako se toleriše i svakakvo nazivanje pripadnika hrvatskog naroda, onda nije greška kad se kaže da primat na forumu imaju četnici. Gledaj ti njemu logike, ono konta za za godinu propade Amerika, hahaha. SAD podijeljena? To ti javio Obrad zastupnik iz Washingtona  Pa on i jeste Zelenko. Zaudara forumu po loju Sa onim avatarom? Previše sebi dajete za pravo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 10:32 |
|
|
Auuu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 10:42 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 09:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
Mariooo je napisao/la: storarare je napisao/la: Pa on i jeste Zelenko. Zaudara forumu po loju Sa onim avatarom? Previše sebi dajete za pravo. Pa i ti imaš ukrajinsku zastavu , pa nisu Ukrajinac , nego muygur .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 12:29 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Jel znaš ti da u Moskvi ne smiješ u svaki taksi sjesti? Odveze te negdje na periferiju, opljačka i ostavi. I onda nisi siguran ni da ćeš se vratiti, jer ima još koji bi da se namire, a ti nemaš ništa. Mnogo ti je loša takija, ovo nije ni za dvojčicu neku tanku. Razočaran sam. Ajde sad nazad na temu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 12:32 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Jel znaš ti da u Moskvi ne smiješ u svaki taksi sjesti? Odveze te negdje na periferiju, opljačka i ostavi. I onda nisi siguran ni da ćeš se vratiti, jer ima još koji bi da se namire, a ti nemaš ništa. Mnogo ti je loša takija, ovo nije ni za dvojčicu neku tanku. Razočaran sam. Ajde sad nazad na temu. Nije takija, ovo sam slušao od tipa koji je živio u Moskvi. Više nije među živima, većinu života je proveo tamo. Nije to ni čudno, Moskva je ogroman grad. Na periferiji je jad i bijeda i ima svega. Ko će to iskontrolisati. Unutrašnjost je druga priča i ako ne sjedneš s pogrešnim ''taksistom'', bude sve ok. Šta na temu? Što ne upozoriš riječkog Srbina? Brani vas bolje nego vi sami sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 12:33 |
|
|
storarare je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Voliš ti više Rusiju, pa je braniš preko tastature. Samo što moja rusofilija nije iz interesa. Ne Adam seda će da stvore proširenu Srbiju. Ja sam voleo Ruse i pre 10godina kao što ih volim i dana ,kao što ću ih voleti za 10godina. Dok vi ukrjainišete iz koristi Kao hijene ste ,kad oseti mršu. Kakvu bolan imam korist to što sam na strani onih koji brane svoja ognjišta? Šta ja imam sa Ukrajinom? Pa vi navijate za Rusiju upravo iz koristi da će vam kao vaša braća ostvariti hiljadugodišnje želje velike srbije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 12:38 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 09:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
|
Pa imaš korist nadaš se da će NATO u tvoje ime pobiti 900k Srba. I time stvoritinčistu i unitarnu Islamsku Bosnu na 100% Dok nije specijalna operacija krenula ni spomenuo nisi Ukrjainu. Smem da se kladim da pola manjih gradova ne bi znao da nađeš na karti .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 12:41 |
|
|
storarare je napisao/la: Pa imaš korist nadaš se da će NATO u tvoje ime pobiti 900k Srba. I time stvoritinčistu i unitarnu Islamsku Bosnu na 100% Dok nije specijalna operacija krenula ni spomenuo nisi Ukrjainu. Smem da se kladim da pola manjih gradova ne bi znao da nađeš na karti . A to je povezano sa time što se Ukrajinci brane? Šta ću je spominjati? U krivu si, geografija mi je uvijek bila omiljeni predmet i znao sam i ranije za veliki broj gradova Ukrajine. Također i sa sportskog aspekta, recimo gradovi iz kojih dolaze fudbalski klubovi. Velika šteta što je Šahtar istjeran iz Donjecka i mora igrati utakmice u drugim gradovima Ukrajine. Oni su imali odličan skauting brazilskih igrača. Čuj ja želim da nato pobije 900k Srba. Ti fakat nisi dobar u glavi!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 13:12 |
|
|
|
Nema tog boga koji je na strani onih koji ubijaju druge i razaraju im zemlju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 13:44 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Čuj ne postoji, samo zato što bi ti to htio? Kako ne postoji, ko gine tamo od te 2014. godine? A postoje ti odmetnute teritorije koje niko normalan nije priznao? Ma ja, a legalan je ruski režim sa instaliranim Putinom za doživotnog cara. To ti je ok. Legalni proruski režim u paradržavama koje niko nije priznao?! Nisi li to ono rekao da je "Jugoslavija prestala da postoji kad se Slovenija izdvojila". E pa tako i ljudi smatraju da Ukrajina ne postoji otkako je srušen legalno izabrani predsjednik 2014. Da se ne lažemo, Janukovič je isto kao i Putin na vlast postavljen od strane ukrajinskih oligarha, dakle nema tu nikakvih legalnih izbora, to je paravan. Ukrajina je sa Janukovičem zamišljena upravo kao Novorusija samo što se ne bi i zvanično tako zvala. Paralelu koju si povukao uopšte ne stoji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 14:32 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Navodni Poslanik je napisao/la:
Nisi li to ono rekao da je "Jugoslavija prestala da postoji kad se Slovenija izdvojila".
E pa tako i ljudi smatraju da Ukrajina ne postoji otkako je srušen legalno izabrani predsjednik 2014.
Da se ne lažemo, Janukovič je isto kao i Putin na vlast postavljen od strane ukrajinskih oligarha, dakle nema tu nikakvih legalnih izbora, to je paravan. Ukrajina je sa Janukovičem zamišljena upravo kao Novorusija samo što se ne bi i zvanično tako zvala. Paralelu koju si povukao uopšte ne stoji. Koliko voliš laž, to je čudo jedno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 14:35 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Da se ne lažemo, Janukovič je isto kao i Putin na vlast postavljen od strane ukrajinskih oligarha, dakle nema tu nikakvih legalnih izbora, to je paravan. Ukrajina je sa Janukovičem zamišljena upravo kao Novorusija samo što se ne bi i zvanično tako zvala. Paralelu koju si povukao uopšte ne stoji.
Koliko voliš laž, to je čudo jedno. Dok si ti ljubitelj dobre čašice istine. Vjerujem i da si na pravoj strani, a to bi bilo ruske?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 14:42 |
|
|
|
Isto kao što u Donjecku ima onih koji daju podršku Ukrajini. I jedno i drugo je Ukrajina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 19:54 |
|
|
|
Vijest da je u Gorskom i Zolotama opkoljeno 2000 ukrajinskih vojnika je potpuna laz, hrabre ukrajinske snage su drzale polozaje u Toshkivki do petka kao odstupnicu svojim trupama iz dva sela i one su se povukle i tako nanijele veliki poraz ruskim orcima koji i dalje pokusavaju nove napade na tom podrucju pri cemu im hrabri ukrajinski vojnici nanose ogromne gubitke.
Ovako izgledaju vijesti iz ukro yutarnji klikslam perspektive.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 lip 2022, 22:47 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|