|
|
Stranica: 1070/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
babo
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 31 lis 2022, 15:30 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
DrMag je napisao/la: babo je napisao/la: To je djelimično tačno samo problem je u cijeni. Norveška prodaje svoj plin, četvrta zemlja svijeta po izvozu plina, po “marktüblichen Preisen“. To bi za jedan njemački hemijski koncern kao što je BASF iz Ludwigshafena (39000 zaposlenih), najveći na svijetu, značilo godišnje 2 milijarde Eura dodatnog troška samo potrošnje gasa u poređenju sa situacijom od prije rata. A to je samo jedan primjer. Mnoge firme u Njemačkoj već ozbiljno razmišljaju da napuste zemlju jer su svjesni da će cijena energije u idućim godinama biti na jednom velikom nivou, između mnogih i Volkswagen sa nešto manje od 300000 zaposlenih samo u D. Opcija je Kina i u prvom redu USA. Možda je sad nekima jasno zašto je amerikancima ovaj rat toliko značajan, ne samo da im se pune kase prodajom naoružanja nego profitiraju i na drugim poljima, a za Evropu koban. Za Njemačku pogotovu pošto je privredno najjača EU zemlja i četvrta privreda na svijetu. Jednostavno tih 2 milijarde uloze u plinska polja, npr u hrvatskom dijelu jadrana, dobro nama, dobro njima. Pa možda i HR da profitira, ko će to znati. Za Njemačku je to u svakom slučaju katastrofa, koju će teško da izbjegne. Crvenozeleni su grobari jedne tehnološki gledano najnaprednije nacije svijeta, samo čudo može da ih spasi. Ali Njemce ne treba nikad otpisati.
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:38 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Osip je napisao/la: Ti znas koliko je primjeraka isporuceno?
Pa eto, da odgovorim kontrapitanjem, ti znaš da je bilo 50 ruskih raketa? Ne, ne znam, ali znam da ih je najmanje 10 bilo na osnovi slika i da ******** iz Kijeva tvrde da samo 6 proslo.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:40 |
|
|
Osip je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa eto, da odgovorim kontrapitanjem, ti znaš da je bilo 50 ruskih raketa?
Ne, ne znam, ali znam da ih je najmanje 10 bilo na osnovi slika i da ******** iz Kijeva tvrde da samo 6 proslo. Poenta je da obje strane plasiraju propagandu. Ništa tu ne kaskaju Rusi za Ukrajincima.
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:44 |
|
|
Estonska finalistica izbora ljepote "Mrs. Europe" Anna Mikkonen iz Tallinna ponosno priča kako dan ranije prošla genetski test da se uvjeri da nije Ruskinja. BOLEST
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:45 |
|
Pridružen/a: 09 pro 2021, 01:01 Postovi: 3261 Lokacija: Castle Grayskull
|
Rutinerr je napisao/la: A možda se odgovor krije u uništenju 40 HIMARS-a od mogućih 16. Sjećaš se toga? Sad nam pokušaj to objasniti. I reci nam, koje je u domenu mogućeg, koje u domenu naučne fantastike? Gde je ruski izvor za 40 uništenih himzi? To je neki NATO paćenik napisao i svi soroševci ko cuke prenose.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:46 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: A možda se odgovor krije u uništenju 40 HIMARS-a od mogućih 16. Sjećaš se toga? Sad nam pokušaj to objasniti. I reci nam, koje je u domenu mogućeg, koje u domenu naučne fantastike? Gde je ruski izvor za 40 uništenih himzi? To je neki NATO paćenik napisao i svi soroševci ko cuke prenose. Naravno, jer gdje bi Rusi lagali. U pravu si, to je američka propaganda
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:54 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Gde je ruski izvor za 40 uništenih himzi? To je neki NATO paćenik napisao i svi soroševci ko cuke prenose.
Naravno, jer gdje bi Rusi lagali. U pravu si, to je američka propaganda Dakle nemaš izvor. Pravi si šaban.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:57 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Naravno, jer gdje bi Rusi lagali. U pravu si, to je američka propaganda Dakle nemaš izvor. Pravi si šaban. Pa to je bilo kad, još nekad u julu? Brišu se tweetovi. Ne možeš mnoge naći ni od prije mjesec. I ne kontam tu foru sa diskusijom, napišeš rečenicu kao odgovor, onda ide rečenica ad hominem. Nekakav šaban, bobanovski...jel inače na ovom forumu tako diskutujete? Ne moraš na ovo da odgovoriš, al onako...bezveze.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 15:59 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:02 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Dakle nemaš izvor. Pravi si šaban.
Pa to je bilo kad, još nekad u julu? Brišu se tweetovi. Ne možeš mnoge naći ni od prije mjesec. I ne kontam tu foru sa diskusijom, napišeš rečenicu kao odgovor, onda ide rečenica ad hominem. Nekakav šaban, bobanovski...jel inače na ovom forumu tako diskutujete? Ne moraš na ovo da odgovoriš, al onako...bezveze. Kad nešto pišeš postavljaš izvor. Ja stavljam stvari sa Telegrama, twittera, YouTube-a i komentarišem, nekad pišem analizu bez izvora ili bar kad prenosim glasine napišem "navodno", a ti ni 5 ni 6 nego kao proverenu činjenicu iznosiš. Evo upravo tražih na Yandexu "уничтожено 40 установок химарс" i ne izlazi ništa, zato ti i tražim link, jer sam 99% siguran da je neki dudlač NATO milokliza lupio nešto na twitteru i onda bezmozgli sorošnjaci prenose.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:03 |
|
|
DrMag je napisao/la: Citat: više od sto projektila Nisi ni pročitao članak koji postavljaš.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:09 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa to je bilo kad, još nekad u julu? Brišu se tweetovi. Ne možeš mnoge naći ni od prije mjesec.
I ne kontam tu foru sa diskusijom, napišeš rečenicu kao odgovor, onda ide rečenica ad hominem. Nekakav šaban, bobanovski...jel inače na ovom forumu tako diskutujete?
Ne moraš na ovo da odgovoriš, al onako...bezveze.
Kad nešto pišeš postavljaš izvor. Ja stavljam stvari sa Telegrama, twittera, YouTube-a i komentarišem, nekad pišem analizu bez izvora ili bar kad prenosim glasine napišem "navodno", a ti ni 5 ni 6 nego kao proverenu činjenicu iznosiš. Evo upravo tražih na Yandexu "уничтожено 40 установок химарс" i ne izlazi ništa, zato ti i tražim link, jer sam 99% siguran da je neki dudlač NATO milokliza lupio nešto na twitteru i onda bezmozgli sorošnjaci prenose. Znam da je bilo na twitteru, sad ko je tačno postavio, to ti ne bih znao sad reći.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:11 |
|
|
Tačno, pročitao sam naslov u kojemu jasno piše preko 100 HIMARS-a, i odustao od čitanja. HIMARS nisu rakete, nego vozilo sa sustavom za lansiranje raketa.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:13 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Kad nešto pišeš postavljaš izvor. Ja stavljam stvari sa Telegrama, twittera, YouTube-a i komentarišem, nekad pišem analizu bez izvora ili bar kad prenosim glasine napišem "navodno", a ti ni 5 ni 6 nego kao proverenu činjenicu iznosiš.
Evo upravo tražih na Yandexu "уничтожено 40 установок химарс" i ne izlazi ništa, zato ti i tražim link, jer sam 99% siguran da je neki dudlač NATO milokliza lupio nešto na twitteru i onda bezmozgli sorošnjaci prenose.
Znam da je bilo na twitteru, sad ko je tačno postavio, to ti ne bih znao sad reći. Twitter je leglo NATO kujica, skoro svi koji su podržavali Rusiju su banovani u prvih mesec dana rata, svi koji su ostali guraju idiotske CIAkrajiške narative. Proširi vidike i informiši se sa više strana, a posebno povremeno baci pogled na dnevne izveštaje MORF gde piše koliko je čega gađano, uništeno i slično. 40 uništenih himzi tamo nije pomenuto sigurno.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:13 |
|
|
DrMag je napisao/la: Tačno, pročitao sam naslov u kojemu jasno piše preko 100 HIMARS-a, i odustao od čitanja. HIMARS nisu rakete, nego vozilo sa sustavom za lansiranje raketa. Tipični bombastični naslovi srbijanskih portala. Ovo je još i dobro, obično naslov nema neke bitne veze sa tekstom.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:15 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: DrMag je napisao/la: Tačno, pročitao sam naslov u kojemu jasno piše preko 100 HIMARS-a, i odustao od čitanja. HIMARS nisu rakete, nego vozilo sa sustavom za lansiranje raketa. Tipični bombastični naslovi srbijanskih portala. Ovo je još i dobro, obično naslov nema neke bitne veze sa tekstom. NEĆETE VEROVATI ŠTA SE ONDA DESILO [FOTO][VIDEO][SISE][NIJE DAČIĆ] Prestanite da pratite vučićeve medije pobogu ljudi, nije zdravo.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:26 |
|
|
Ok, propaganda. Nek bude. No ne mijenja da obje strane prosipaju dosta propagande. To je sastavni dio ratovanja. Govoriti kako jedni pričaju samo kako jeste, a drugi sve lažu....nema baš smisla. Zamisli Rusi otvoreno pričaju kad su ih Ukrajinci galopom najurili na frontu, pa ode moral ostalim jedinicama. Isto tako, kad je ono bilo gusto, upadali Rusi u Kijev, mora tu biti nešto, pa bio to onaj fantom sa avionom ili šta već. To su stvari koje su potrebne i rade se da se postigne efekat. Ponavljam, nema tu amnestije ni za jednu stranu.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:39 |
|
|
Drastično je više propagande sa CIAkrajiške strane, celi lažni narativi se stvaraju i šire hameričkim sredstvima masovnog dezinformisanja, a i ovde zdušno prenose. Po njima već pola godine Rusija gubi, žrtava kao u drugom svetskom ratu, Putin ima 3 raka i svako jutro po dva srčana i moždana udara, Šojgu se triput dnevno obesi koliko im loše ide, svakih 15 minuta iz nemoći prete nuklernim oružjem, sami uništili svoje gasovode, Rusija propada, nastupila velika glad, više Rusa pobeglo od mobilizacije u Gruziju nego što Rusija ima stanovnika, itd. Prepoznaćeš se i ti i mnogi drugi.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 16:45 |
|
|
Istin je napisao/la: ruski sustavi protuzračne obrane su precijenjena krama. Rusi ne samo što zaostaju za Zapadom u avionici nekoliko desetljeća također nisu u stanju napraviti ono čime se najviše hvale, kvalitetan PZO sustav Da, Patriot proslavio u Saudijskoj Arabiji, nisu Huti nikad ništa pogodili. Očigledno je mnogo sposobniji nego ruska krama.
|
|
Vrh |
|
|
Istin
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 17:06 |
|
Pridružen/a: 18 vel 2018, 00:31 Postovi: 1464 Lokacija: Mareva Ljut
|
Saudijci su poznati kao loša vojska, džabe im što imaju skup tehniku. Taj primjer često korišten od rusoguznih trologita je klasičan primjer human errora. S druge strane, svaki ruski sustav se obrukao barem 10 puta više nego nekakav Patriot, i Pantsiri po Libiji, Siriji i Nagorno Karabahu, Buk, S-300 kad su ih Izraelski avioni preljetali a ovi ih nisu ni detektirali a kamoli oborili, evo kolega Osip ti je upravo postavio video broootalnog sramoćenja S-300 danas. Dakle ne samo da zaostaju nekoliko desetljeća u avionici za Zapadnom (ne samo SAD-om nego i još zemalja) nego su im i razvikani PZO sustavi za onu stvar.
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 31 lis 2022, 18:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 18:12 |
|
|
ko smo to mi, i kakve veze imamo sa Hitlerom?
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 18:21 |
|
|
Ma nikakavu osim da navijate svjesno za stovatelje Hitlera.
Ja bih se duboko zapitao da li postoji i jedno opravdanje na ovom svijetu da se nadjes na toj strani.
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 18:34 |
|
|
DrMag je napisao/la: ko smo to mi, i kakve veze imamo sa Hitlerom? Vi iz Nemačke i koji vodite rat za europsku žitnicu kao i Hitler.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 lis 2022, 19:09 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38976 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kongresnik sve rekao Citat: US Congressman Ruskin said that Russia must be destroyed at any cost because it is an Orthodox country with traditional values
“Russia is an Orthodox country professing traditional values. That is why it must be destroyed, no matter what price the US pays for it.”
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|