HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 21:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 25 sij 2023, 03:57 

Retardirano vojno vodstvo umisto da radi sve sta mogu da privuku veci broj boraca, obnovilo BOLJSEVICKU zabranu brkova i brada ruskim vojnicima koji su skoro svi pravoslavci i muslimani.

Ma kreteni. Totalni kretenluk.

Inace da bi bia ruski vojnik, moras se cijepit a onda ce te od sad i obrijat.

Btw zabranili su privatnim stanovnicima da nabavljaju komercijalne dronove za svoje clanove obitelji a ruska vojska ne nabavlja sama.

Totalno su van doticaja sa realnosti.

Anatoly Karlin je otkrija da je sad jasno da je pod Rogozinom, sefom Roskozmosa, Rusija spala na 3 satelita od kojih su dva prastara i tribaju hitnu zamjenu.

Ne znam tko i po kojoj logici misli da ce Rusija ovo dobit.

Jel vi kuzite da Ukrajina dobiva sve vise svega i da zapad radi dugorocne planove povecanja industrijskog kapaciteta SAMO ZA UKRAJINU?

Jel to kuzi itko od ovih Srba?

Proruski Hrvati su nestali skoro totalno.

Rusija da zavrsi ovo MORA napravit neku veliku ofenzivu a doslovno ne radi pripreme za to. Niti su nabiflali industriju, niti ljudstvo, triba im nekih miljun ljudi EKSTRA a to znaci ne miljun jedan put nego u periodu od bar godinu ipo. Uz ugovore od pola godine a 2 miseca je priprema to daje bar 5 valova mobilizacije a da je svaki miljun ljudi.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 05:20 

Velebit je napisao/la:

Pa naravno da ne postoje. Kako če uostalom i postojati kada vi nemate nijedan mediji koji je bar malo naklonjen rusima, svi su ukrobanderovski, koji vas filuje tim glupostima koje si ispisao gore. U Srbiji imaš bar i jedne i druge, pa svakome po nahođenju.

Stvar je jasna. Rusi ovaj rat neće izgubiti zato što ga ne mogu izgubiti. Ako neko ima iskustva kako dugo da ratuje to su rusi.

Velebit je napisao/la:
Rusija da zavrsi ovo MORA napravit neku veliku ofenzivu a doslovno ne radi pripreme za to. Niti su nabiflali industriju, niti ljudstvo, triba im nekih miljun ljudi EKSTRA a to znaci ne miljun jedan put nego u periodu od bar godinu ipo. Uz ugovore od pola godine a 2 miseca je priprema to daje bar 5 valova mobilizacije a da je svaki miljun ljudi.

Ne mora da pravi veliku ofanzivu, dovoljno je da iscrpljuje ukrajince u Donbasu i da pravi efekat kuvane žabe, tj da ih mrcvari malo po malo. Rusi su ovaj rat ušli sa dve strategije:

1) Završiti u prvih nedelju dana velikom ofanzivom. Očigledno nije uspelo, onda su se povukli iz okoline Kijeva već posle mesec dana, a kasnije i iz okoline Harkova kad su videli da bi morali u ovom trenutku dobro da iskrvare gaće da bi ga zauzeli.

2)Višegodišnji rat, gde imaju brojnu nadmoć (ukoliko zatreba, a čak i u ovom sastavu se ukrobanderovci u nenormalnim brojkama desetkuju da to pomalo biva i tužno) i gde ne moraju da žure. Sve ove priče o isporukama su bajke za decu, skoro ništa od toga se nije preslikalo na frontu. Pritom je rusima ovo super pošto mogu da testiraju svoje nove igračke i da modernizuju svoju vojsku, dok Ukrobanderovci zavise od NATO sadake, kao neka sirotinja. Doći će trenutak kada poreski obveznici zapadnih država neće hteti mesečno da izdvajaju po 500 evra za najkorumpiraniju državu u Evropi.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 06:03 

trofazna_struja je napisao/la:
Kad ukrajinci odbiju neki ruski napad bošnjo dođe ovde i napiše "Odbranili smo se!"

Pa realno u nekoj dalekoj, dalekoj budućnosti, ako rusi izbiju na Dunav ne bio nikome od pasioniranih anti - rusa u koži. U tom slučaju kontrolišu praktički sve rečne tokove u ovom delu Evrope, mogu da rade šta hoće.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 08:57 

A pazi, u Srbiji imaš i jedne i druge medije, a 85% Srba navija za Ruse :zubati
Što ti je kad imaš slobodu medija :D

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 10:05 

Eh Dzoni, Dzoni...tamo na forum.hr se još praviš fin, a ovdje skineš sve maske i gas do daske...

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 10:12 

Može li popis forumaša Hrvata koji na ovoj temi emotivno ginu za Ukrajinu, a da nisu ostavili traga na temama o Hrvatima BiH. Ovdje je baš ofirno koliko su se neki uživjeli u taj rat.

Nerazumljivo.

A meni porazno da su Srbi kolektivno ovdje manji mitomani i manje zagriženi od Hrvata. Koliko se sjećam, velika većina su makar priznali i kritizirali ruske propuste. Zaista ne mogu objasniti ovo oko Ukrajine. Ili nikad nisam razumio Hrvate kako treba, ili se nešto promijenilo. Mislio sam da smo neki kuleri koji na ostatak svijeta gledaju pragmatično i hladno.

Dosta razočaravajuće.

Postoji jedino racionalno objašnjenje koje bih prihvatio. A to je, ako doista vjeruju da ako padne pola Ukrajine, da odmah sljedećeg dana kreće napad na Hrvatsku (tko i odakle). Ako me uvjerite u realnost toga scenarija, evo obećavam da ću i ja u taj tabor.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 10:17 

Šta je problem biti na strani napadnutog?
Vjerujem da većina Hrvata tako doživljava situaciju u Ukrajini.
Neutralni stav, bar zvanični, zagovaraju i Srbi, i oni u Srbiji i bosanski.
Znamo koliko je to uopšte istina.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 10:20 

Svarog je napisao/la:
Legionnaire je napisao/la:
Kritičan si. Kakve veze ima što je Zapad stavljao Srbe u loš položaj sa ičim što sam napisao?
Kratko i jasno, SVO ne odgovara Srbima, to je činjenica. I kad završi, ti opet samo misliš kako samo bolje može biti? Ne znamo hoće li nam biti bolje, zasad sigurno nije. Meni je smiješno govoriti kako rusko okretanje Aziji odgovora Srbima.
Ne, plitko je misliti da kad Rusija kaže svom narodu da su gluposti priče kako će biti ikakve mobilizacije, pa na kraju provede mobilizaciju, da je to tako planirano od početka. Uvesti svoju valutu i provoditi onoliki cirkus u Hersonu, pa na kraju napustiti -to je dio plana?

Tebe je nekako sramota priznati da Rusija može da pogriješi, ili bar da ne ide sve kako po planu. Tvoj problem.

Pitaš , kakve veze ima što je Zapad stavljao Srbe u loš položaj sa ičim što si napisao?
A odmah zatim si sam sebi i odgovorio '' a šta ako Zapad kaže, ajmo se sada istresti na Srbiji ili RS, jer smo izgubili u Ukrajini ''.
Smatraš nas miševima za istresanje ?
Moram priznati da si me iznenadio takvim rezonovanjem .
Osim toga , mislim da će Zapad imati preča posla od toga i to u svojoj kući.

Sve ukazuje da će Azija biti svjetski centar moći , a Rusija je njen najveći dio . Zašto bi nam to smetalo , naročito uzevši u obzir da se Evropa (a Zapad samo sebe smatra Evropom )oduvjek prema nama kao prema pastorčetu?

Rusi nisu Svevišnji i svakako grješe , ali srećom ni blizu toliko kao što misliš .

Ko te pita kako se ti i ja smatramo? Već su nas napadali, bez da su ikog pitali, ako si zaboravio. Ne kažem da će napadati opet, mislim da neće, ali da će napadati u drugom smislu - sankcijama, pa da nam utekne i ovo malo ljudi što imamo, sasvim je moguće.

Pa da, Azija će biti najveći centar. Samo pogledaj na mapi gdje su Srbija i RS. Daleeeeko od te Azije. Šta imaju Kanada i Meksiko što će Kina imati najveći BDP? U američkom su dvorištu, moraće idalje da šute.

Globalno američki uticaj slabi. Ali u Evropi je američki uticaj nikad veći nakon ove krize. Nikad u istoriji nisu imali ovoliku dominaciju na ovom kontinentu. Ne ide ti ta geopolitika nikako.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 10:22 

Bude li Azija svjetski centar moći, tu će Kina biti glavna.
Rusija se samo može šlepati.
Nakon ovog su izgubili sve argumente da bilo gdje budu glavni.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 11:18 

Citat:
Two British nationals working as volunteers have been killed in Ukraine

https://uk.news.yahoo.com/two-british-n ... 57401.html

Ma kakvi plaćenici, to su volonteri, jadni dostavljali humanitarnu pomoć i spašavali kućne ljubimce, i to baš u Bahmutu... :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 11:45 

Ministry of Sound je napisao/la:
Može li popis forumaša Hrvata koji na ovoj temi emotivno ginu za Ukrajinu, a da nisu ostavili traga na temama o Hrvatima BiH. Ovdje je baš ofirno koliko su se neki uživjeli u taj rat.

Nerazumljivo.

A meni porazno da su Srbi kolektivno ovdje manji mitomani i manje zagriženi od Hrvata. Koliko se sjećam, velika većina su makar priznali i kritizirali ruske propuste. Zaista ne mogu objasniti ovo oko Ukrajine. Ili nikad nisam razumio Hrvate kako treba, ili se nešto promijenilo. Mislio sam da smo neki kuleri koji na ostatak svijeta gledaju pragmatično i hladno.

Dosta razočaravajuće.

Postoji jedino racionalno objašnjenje koje bih prihvatio. A to je, ako doista vjeruju da ako padne pola Ukrajine, da odmah sljedećeg dana kreće napad na Hrvatsku (tko i odakle). Ako me uvjerite u realnost toga scenarija, evo obećavam da ću i ja u taj tabor.

Ekipa misli ovako nekako...

Ruska pobjeda i kapitulacija Ukrajine = Rusi na Dunavu = Jaka Srbija/ Mađarska = stvaranje male velike Srbije = perecijski slom živaca

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 11:47 

weasel je napisao/la:

Ruska pobjeda i kapitulacija Ukrajine = Rusi na Dunavu = Jaka Srbija/ Mađarska = stvaranje male velike Srbije = perecijski slom živaca

Malo pojednostavljeno, ali ipak istinito.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 11:51 

Velebit je napisao/la:
Retardirano vojno vodstvo umisto da radi sve sta mogu da privuku veci broj boraca, obnovilo BOLJSEVICKU zabranu brkova i brada ruskim vojnicima koji su skoro svi pravoslavci i muslimani.

Btw zabranili su privatnim stanovnicima da nabavljaju komercijalne dronove za svoje clanove obitelji a ruska vojska ne nabavlja sama.

Anatoly Karlin je otkrija da je sad jasno da je pod Rogozinom, sefom Roskozmosa, Rusija spala na 3 satelita od kojih su dva prastara i tribaju hitnu zamjenu.

Jel vi kuzite da Ukrajina dobiva sve vise svega i da zapad radi dugorocne planove povecanja industrijskog kapaciteta SAMO ZA UKRAJINU?

Ne možeš milijun ljudi poslati na front u par dana i reći im ajde juriš. Nije to ww1 gdje sve što treba je neka krpa za obući na vojnika par metaka i puška.

Moraju ići u war economy i poćeti štancati opremu za vojsku a tek onda dodatna mobilizacija ljudstva.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 11:58 

DzonBG je napisao/la:
Zapad, Januar 2023. godine:

Wollt ihr den totalen Krieg?!

:punk :punk :punk :punk

To je taj vajb, zanesena masa maloumnika, koja je 2 godine posle ovoga skupljala shut po razrusenim gradovima, u pauzi od salvi kachusa...

Kako se sve isto ponavlja jbt... svaka generacija izgleda da mora da prodje kroz iste lekcije...

Koja debilana 10 x gore od gubavca iz našeg BG sokaka i njegove sekte....ZASTRAŠUJUĆE kako Njemci puše.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 12:04 

DzonBG je napisao/la:
Zapad, Januar 2023. godine:

Wollt ihr den totalen Krieg?!

:punk :punk :punk :punk

To je taj vajb, zanesena masa maloumnika, koja je 2 godine posle ovoga skupljala shut po razrusenim gradovima, u pauzi od salvi kachusa...

Kako se sve isto ponavlja jbt... svaka generacija izgleda da mora da prodje kroz iste lekcije...

Skupljanje shuta je došlo i kao rezultat operacije Overlord, što je rezultiralo potpunim okruženjem Njemačke. Stoga su ti remeniscencije na Drugi svjetski rat potpuno promašene i van konteksta. Ova današnja Rusija nema veze sa onom iz Drugog svjetskog rata, premda se na taj rat rado poziva. Ima more saveznika iz država trećeg svijeta, a možda joj na kraju glavni saveznik Kina napravi isto ono što su Njemačkoj napravili Italija i Japan... Jedni u ključnom trenutku rata objave kapitulaciju, a drugi kako nemaju namjeru napasti Rusiju sa istoka.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 12:24 

weasel je napisao/la:
Velebit je napisao/la:

Ne možeš milijun ljudi poslati na front u par dana i reći im ajde juriš. Nije to ww1 gdje sve što treba je neka krpa za obući na vojnika par metaka i puška.

Moraju ići u war economy i poćeti štancati opremu za vojsku a tek onda dodatna mobilizacija ljudstva.

Šta su spremali 8 godina sunce ti poljubim?!
Sve ove godine zveckaju oružjem na granici, tinja vatra u Donbasu i sad treba štancati operemu i pičit war economy?
Taj voz je prošao.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 13:17 

Dakle...

Citat:
Njemačka će Ukrajincima poslati tenkove Leopard 2

vs

Citat:
Rusija na ukrajinski front šalje svoje najmodernije tenkove T-14 Armata

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 13:20 

weasel je napisao/la:

Nerazumljivo.

Dosta razočaravajuće.

Mislim da nije. Niko ni ne razmatra pobjedu Rusije, to je nemoguće po njima da se desi.
Mislim da su se vezali emotivno za Ukrajince i to je to. Kao da su dio njihovog naroda. I to zbog bombardovanja medija. Zapadni mediji i politačari, su odlično odradili posao, vi u Hrvatskoj takođe imate isključivo pro-NATO medije, pa je narod to prihvatio.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 13:23 

Legionnaire je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Mislim da nije. Niko ni ne razmatra pobjedu Rusije, to je nemoguće po njima da se desi.
Mislim da su se vezali emotivno za Ukrajince i to je to. Kao da su dio njihovog naroda. I to zbog bombardovanja medija. Zapadni mediji i politačari, su odlično odradili posao, vi u Hrvatskoj takođe imate isključivo pro-NATO medije, pa je narod to prihvatio.

Al čekaj, nije li fakt da je Rusija napala Ukrajinu?
Na stranu zašto.
Jasno, Rusi se brane, Ameri koriste Ukrajinu, al bez obzira, kako to pomaže nekom Ukrajincu ili njegovom djetetu kad ne zna da li će danas neka raketa bubnuti u njegovu zgradu ili školu?
Kakve to veze ima sa bombardovanjem medija?
Podršku razumijem, svako ima neke svoje razloge, al ovo svoditi na bombardovanje medija i na lobotomiju....dajte molim vas!
Bar mi ovdje imamo pristup svemu i istočno i zapadno.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 13:29 

Rutinerr je napisao/la:

Jasno, Rusi se brane, Ameri koriste Ukrajinu, al bez obzira, kako to pomaže nekom Ukrajincu ili njegovom djetetu kad ne zna da li će danas neka raketa bubnuti u njegovu zgradu ili školu?

Onome čemu su izloženi stanovnici Kijeva ili Dnjepra su isto tako izloženi stanovnici Donjecka i Luganska, odnosno izloženi su tome i dosta duže vremena nego galicijski gradovi gdje ratno stanje traje samo godinu dana. Sad je i Belgorod izložen. Tako da taj argument ne stoji.

A u novije vrijeme su izloženi i stanovnici Melitopola, Berdyanska itd. koji su glasali za priključenje Rusiji.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 13:35 

Jefferson Davis je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Onome čemu su izloženi stanovnici Kijeva ili Dnjepra su isto tako izloženi stanovnici Donjecka i Luganska, odnosno izloženi su tome i dosta duže vremena nego galicijski gradovi gdje ratno stanje traje samo godinu dana. Sad je i Belgorod izložen. Tako da taj argument ne stoji.

A u novije vrijeme su izloženi i stanovnici Melitopola, Berdyanska itd. koji su glasali za priključenje Rusiji.

S tim da su i taj Donjeck i Lugansk bili dio Ukrajine, pa su se ovi protuzakonito odvojili.
I onda je Rusija pripisala sebi taj dio i Krim.
I Hersonsku oblast.
Jedino grad u Rusiji koji trpi ratno stanje je Belgorod.
Čudi me da bar s vremena na vrijeme Ukrajinci ne napadnu i neko drugo pogranično područje u Rusiji.
Zašto ne stoji? Ukrajina ima puno pravo da odgovori i gađa ciljeve u Rusiji. Čuj napadneš me i ono tući ćemo se samo u mom dvorištu.

Daj, referendum dok je grad pun vojske, ono baš je dobrovoljno glasanje.
Vidjeli smo u Hersonu koliko je to objektivno bilo.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 14:07 

Znam da nije tema ali ,dosta blisko ovom ratom i jeli ovo pocetak samo ww3 ?Naletih na post sa drugog foruma,vrijedi procitati,sve mi se cini da ce ici ovim tempom ..

Pogledajmo kako Daniel opisuje sukob posljednjih kraljeva Sjevera i Juga:

“U vrijeme svršetka kralj će se Juga zaratiti s njime; kralj će Sjevera navaliti na nj svojim kolima, svojim konjanicima i svojim mnogim brodovima. Provalit će u zemlje i proći njima poput poplave. Prodrijet će u Divotu i mnogi će pasti. Njegovim će rukama izmaći Edom i Moab i glavnina sinova Amonovih.”

Daniel 11:40,41

Kralj Sjevera u naše doba, odnosno doba zadnjeg rata prije uspostave Božjeg kraljevstva može biti Rusija ili Kina ili zajedno. S obzirom da se radi o budućim događajima, to točno ne znamo. Ipak, Daniel je jasan, da će kralj Sjevera u početku rata s Anglo - Amerikom i saveznicima imati velikih uspjeha. Provalit će u mnoge zemlje, od kojih je vjerovatno i naša, i proći poput poplave. Za sada još nema atomskih udara. U drevno doba Edom, Moab i Amon su bili smješteni između područja vladanja egipatskog kralja Juga i sirijskog kralja Sjevera. Stoga, u budućem sukobu kralja Sjevera i kralja Juga, Edom, Moab i Amon predstavljaju zemlje i narode Bliskog istoka, koje kralj Sjevera neće uspjeti ili bolje rečeno, neće morati dovesti pod svoj izravan utjecaj, jer one neće biti neprijatelji kralja Sjevera, ali će uz velike žrtve pokoriti svog tradicionalnog neprijatelja – Izrael, koji je vjerni saveznik kralja Juga.
U nastavku rata, kralj Sjevera će:

“Pružit će svoju ruku za zemljama: Egipat mu neće izmaći. On će se domoći zlatnog i srebrenog blaga i svih dragocjenosti Egipta. Pratit će ga Libijci i Etiopljani.”

Daniel 11:42,43

Past će i Egipat, saveznik kralja Juga odnosno Anglo – Amerike. U tom sukobu na strani kralja Sjevera borit će se Libijci i Etiopljani, u zadnjih pedesetak godina tradicionalni saveznici SSSR – a, a sada Rusije.

“Ali će ga uznemiriti vijesti s istoka i sa sjevera te će poći vrlo gnjevan da uništi i zatre mnoštvo. Postavit će svoje dvorske šatore između mora i Svete gore Divote. Ali i njemu će doći kraj, i nitko mu neće pomoći.”

Daniel 11:44,45

Rečeno je da je kralj Sjevera provalio u zemlje saveznice kralja Juga poput poplave. To mogu biti sve zemlje između Rusije i V. Britanije. Možete li zamisliti tu situaciju. Vojska s istoka nadire poput poplave. Obrane nema, a rijeka izbjeglica panično bježi glavom bez obzira. Ako se želi izbjeći najezdu s istoka, mora se bježati brzo.Postavlja se pitanje. Kuda uopće bježati ? Bogati avionima vjerovatno bježe u Ameriku i druge mirne dijelove svijeta, a ostali vjerovatno u Španjolsku, Portugal, sjeverozapadni dio Afrike ili u skandinavske zemlje. Talijani vjerovatno bježe na jug Italije, ali kuda dalje? Zamislite situaciju kada u većini zemalja Europe u trenu prestane funkcionirati kompletan sustav? Nema struje, nema vode, nema policije, nema nikakva reda, nema opskrbe. Vlada opći kaos. Lopovi pljačkaju i ubijaju. Ceste su zakrčene. Nema opskrbe gorivom. Nitko nema vremena pomoći povrijeđenima, već svi gaze jedni preko drugih i bježe. Tko opće može i zamisliti sve te strahote?
Kralj Sjevera je ohrabren sjajnim uspjesima u Europi i odluči krenuti na jug, te uz prvi ozbiljniji otpor i uz obostrane žrtve pregazi Izrael, a zatim i Egipat. Tada čuje loše vijesti iz Europe. Koje to vijesti mogu biti? Anglo – Amerika i saveznici vjerovatno, konačno uspijevaju organizirati obranu. Vojska kralja Sjevera počinje trpjeti ogromne gubitke. Ratna sreća se okreće, pa se gnjevan kralj Sjevera utvrđuje između mora i Svete gore Divote (gora Sion) i odlučuje uništiti mnoštvo. Zanemarimo za sada zadnju rečenicu citata, jer prije njenog ispunjenja imamo još citata iz Biblije.
Tko su ti koji čine mnoštvo? To su najvjerovatnije narodi Europe. Cilj kralja Sjevera nije to mnoštvo izbjeglica, već vojna sila kralja Juga, koja je s mnoštvom naroda stjerana na mali prostor. Veći dio Europe je prazan, bez naroda. Kralj Sjevera odluči uptrijebiti oružje za masovno uništenje. Zamislite koliko tog oružja Rusija ima. Pitamo se samo: “Koju vrstu će prvu upotrijebiti?”
Na to pitanje ne moramo pokušati odgovoriti. Odgovor nam daje Biblija.

“… I nešto kao gora velika, ognjen zapaljena, bačena bi u more. I trećina se mora pretvori u krv te izginu trećina stvorenja što u moru žive i trećina lađa propadne.”

Otkrivenje 8:8,9

Što opisuje ovaj citat? Kralj Sjevera se odlučuje za prvi atomski udar, ali što je cilj? Cilj treba biti jedan od slobodnoh dijelova Europe, vjerovatno V. Britanija.
No kralj Sjevera raspolaže s traljavim i nepreciznim sredstvima za navođenje projektila s nuklearnim punjenjem, te promaši kopno i pogađa more, najvjerovatnije između Norveške i V. Britanije. Možda mu je, ipak cilj more, ako je na njemu koncentrirano mnoštvo ratnih brodova kralja Juga. Kako god bilo, posljedice su strašne. Izgine trećina životinja u moru i trećina vojnog svjetskog brodovlja se potopi. Veliki morski val potopi i opustoši obale V. Britanije, Irske, Francuske, zemalja Beneluksa, Njemačke i zemalja Skandinavije. Poslije eksplozije u moru radijacija i veliki plimni val poubija mnoštvo nedužnih ljudi. Zastrašujuće, ali to je tek početak.

“…I pade s neba zvijezda velika – gorjela je kao zublja – pade na trećinu rijeka i na izvore voda. Zvijezdi je ime Pelin. I trećina se voda pretvori u pelin te mno-štvo ljudi poginu od zagorčanih voda.”

Otkrivenje 8:10,11

Zvijezda, koju Biblija slikovito naziva Pelin, je najvjerovatnije ljudskog porijekla. Znamo da mnogo država danas posjeduje puno vrsta najraznovrsnijih vrsta bojnih otrova, koje jednog dana planira koristiti za obranu svojih interesa. Većina tih zemalja posjeduje i tehniku kojom tim razornim sredstvima za masovno uništavanje ljudi, u bilo kojem trenutku može pogoditi bilo koji dio kugle zemaljske. Sada se, samo po sebi postavlja pitanje: “Zašto bi to netko učinio?” Pokušat ćemo odgovoriti i na to pitanje, ali prije toga treba znati da je knjigu Otkrivenja ili Apokalipse napisao apostol Ivan. On je za vrijeme zatočeništva na sredozemnom otoku Patmosu imao viđenje najznačajnijih svjetskih događaja, koji se dešavaju od njegovog doba, pa sve do uništenja Sotone i njegovih sljedbenika i uspostave Božjeg kraljevstva na Zemlji. Ta vizija, u kojoj je Ivan vidio mnoštvo događaja, vjerovatno je trajala kratko, tako da je istovremeno imao viđenja više događaja. Posljedica toga je, da budući događaji nisu opisani po kronološkom redu događanja. S obzirom da je tvorac te vizije i svih događaja sam Bog, jasno je da je to učinjeno s razlogom, a razlog je jasan i glasi. Sve u svoje vrijeme. Drugi razlog, zbog kojeg je teško obrazložiti citate iz Otkrivenja, je taj da pisac ovih redaka nema ni trunke proročkog dara, već sve citirane Biblije, nakon proučavanja i ozbiljnog razmišljanja o njima, pokušava logički objasniti. Pokušajmo, stoga, odgovoriti na više postavljeno pitanje.
Pogledajmo citate Daniela 11:40-45 (iznad). Kralj Juga će zaratiti s kraljem Sjevera, koji će brzo poput poplave, okupirati veći dio Europe, te krenuti u osvajanja na Bliskom istoku. U jednom trenutku će čuti loše, jako uznemiravajuće vijesti. Što se moglo desiti? Kralj Juga je zaustavio napredovanje kralja Sjevera. Kako? O tome nam govori knjiga Otkrivenja 8:10,11, koji govori o zvijezdi Pelin. Što je Ivan mogao vidjeti u viziji?
Znamo da je vojna sila kralja Juga pred uništenjem u Europi. Njegovi vojni stručnjaci pokušavaju naći rješenje. Kako zaustaviti silnu vojsku kralja Sjevera? Odlučuju se za potez očajnika. Na područje zemalja srednje i istočne Europe, bacaju “zvijezdu Pelin” t.j. kemijsko oružje kojim odvajaju snage kralja Sjevera od svoje pozadine, a na taj način mu onemogučuju svaku opskrbu i popunu borbenih postrojbi, jer zagađenu zonu nitko živ ne može prijeći. Ratna sreća se okreće. Snage kralja Sjevera su u klopci. Nakon tih uznemiravajućih vijesti, kralj Sjevera se odlučuje za već opisani prvi nuklearni udar.

“…I bi udarena trećina sunca i trećina mjeseca i trećina zvijezda te pomrčaše za trećinu. I dan izgubi trećinu svog sjaja, a tako i noć.”

Otkrivenje 8:12

Strahovita nuklearna eksplozija (dijelom već opisana), uz pogubni plimni val, stvara i strahoviti zračni udar, koji velikom temperaturom i strahovitom brzinom (stručnjaci kažu brzinom preko 300km/sat) ruši sve pred sobom. Stotinama kilometara od eksplozije sve gori i stvara ogroman, taman oblak koji izaziva efekt, kakav je Ivan opisao. Dakako, možda posljednji ljudski sukob neće ostati na samo jednoj nuklearnoj eksploziji, već njih nekoliko može izazvati zatamnjenje sunca, mjeseca i zvijezda na sjevernoj zemljinoj polutki.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 15:21 

weasel je napisao/la:

Nerazumljivo.

Dosta razočaravajuće.

To je pojednostavljeno shvacanje geopolitike na nivou "katolicanstvo protiv pravoslavlja"
Ono sto bi se zaista desilo u tom slucaju je da bi se Hrvatska priklonila vise Rusiji.

Rusiji je svejedno zelimo li zivjeti zajedno u Bosni, zajedno u Jugoslaviji, podijeljeni kao sto jesmo itd.
Njima je samo vazno da imaju mir i stabilnost jer sve sto je njih u povijesti kocilo na putu do prosperiteta su bili ratovi i osvajanja iz drugih zemalja.

Orban i Vucic su prepoznali da od suverene politike Madjarska i Srbija mogu vise profitirati nego kad se prilijepe samo za jedan hegemon.
U novije vrijeme se njima prikljucio i Milanovic koji je do prije par godina imao samo pogrdne rijeci za Orbana i Vucica, a sad ih gotivi i fura istu politiku.

Dugorocno ce male drzavice profitirati od bolje ravnoteze izmedju supersila jer se oni onda moraju takmiciti i natjecat za nasu naklonost.

U biti to sto je Jugoslavija donekle patentirala 1945-1991. Hvaljen bio nas sveti Joza.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 15:40 

Stize leo, nadajmo se kvalitetnoj obuci posada.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2023, 16:01 

DrMag je napisao/la:
Stize leo, nadajmo se kvalitetnoj obuci posada.

Dzaba njemacki tenkovi, kada treba obuka (sto ce potrajati), zatim postprodajna podrska tj. podrska servisera (koji ce morati rizikovati ulazak svoje drzave u rat, jer mora da dodje, na licu mjesta, tako da nista od postprodajne podrske), sto znaci, da ce neobucena djecurlija (Zelenski salje ljude tj. djecu od 18 godina, da ginu kao topovsko meso), sa nikakvim ili u najboljem slucaju, oskudnim znanjem, upravljati tenkovima, bez ikakve postprodajne podrske. Bice isuvise laka meta za Ruse. Ovo ce Rusi razbucati najkasnije za koju sedmicu: i njemacke tenkove i ukrajinske tenkiste.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: