HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2025, 23:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 19 vel 2023, 11:56 

Gospon_Bobo je napisao/la:
Kao drugo, na preko 1900 stranica samo ove teme ti ljudi obrazlažu, objašnjavaju i podastiru dokaze.

Kada bi se obrisalo agino,vvs-ovo i sl botanje, boostanje telegram / twitter objavama na temi bi ostalo stotinjak čitljivih komentara.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 11:57 

Gospon_Bobo je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:
Ove hrvatske idiote koji podupiru Ruse ne kontam baš. Vjerojatno ih ima nekoliko kategorija, no raspoznajem ih svega 4-5:

a) jugo-Hrvati, zapravo samo formalno Hrvati

b) opsesivci oko nevaljalih pojava na zapadu, poput lažnog multikulturalizma, trans- i homo- lobija i sl. Dakle, ljudi kojima je neki vid ponašanja zapadnih društava i medija odbojan, te koji iz tih pojava prave nešto najvažnije na svijetu, a za rusku politiku fantaziraju da se radi o nekakvim zaštitnicima tradicionalne normalne europske kulture (ne uzimajući u obzir bizantsku mržnju prema bilo kakvom zapadu i kriminalnu narav Putinova režima koja je vidi i bez dalekozora) Viši stupanj su luđaci koji žive u urotomanskim fantazijama crnih sila, Rothschilda, sotonista, iluminata, masona...dakle ekipa za žutu kuću.

c) herceg-bosanski ograničenjaci koji pamte američke i zapadne opstrukcije kojih zadnjih 20ak godine, no ne vide da se to odvijalo zbog više činitelja (od kojih je glavni politika RH i lokalnih daidža), te da bi Rusi potiskivali Hrvate u korist Srba i Muslimana, kao pravoslavno-islamskih saveznika, još i više- da su mogli

d) možda kakvi ostatci panslavizma mutiranoga oblika, budući da su i Ukrajinci Slaveni?

e) guzičari, kojima nije stalo ni do koga, nego, ako solidno žive, žele da rat bude gotov što prije, valjda uz rusku pobjedu, samo da se inflacija i ostalo sredi i da oni mogu i dalje voditi komotan i materijalno relaksiran život koji se vrti oko stanje vlastite guzice

Ne vidim nikakvu drugu artikuliranu poziciju zbog koje bi netko, a da je Hrvat, podupirao rusku agresiju.

U prvoj rečenici si sve Hrvate koji se ne slažu s tobom nazvao "idiotima". U daljnjem tekstu nazivaš ljude opsesivcima, luđacima, ograničenjacima, guzičarima itd. Samo to te već diskvalificira i trebao bi biti sankcioniran na forumu.

Kao drugo, na preko 1900 stranica samo ove teme ti ljudi obrazlažu, objašnjavaju i podastiru dokaze. A ti si nakon svega toga došao do ovih omalovažavanja i bljuvotina koje si kao kategorizirao. Ne pokušavaš shvatiti argumente drugih, već neargumentirano omalovažavaš druge a pritom ne primjećuješ koliko si skučen i ignorantan, i vjerojatno star.

Svaki ulazak u raspravu s tobom je gubljenje vremena.

Prvo pročitati, kao ja, preko 10.000 - 15.000 knjiga i ozbiljnih tekstova o politici, društvu povijesti- a onda se, i to ponizno, javiti za riječ.

Pročitati djela Kissingera, Billingtona, Brzezinskog, Fukuyame, Huntingtona, Walta i Mearsheimera, Kotkina, Noltea, Kolakowskog, Kershawa, Paula Johnsona, Mazowera, ....i to je minimum minimuma.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 12:10 

Prvo nisam rusofob, protiv rusa kao naroda nemam nista posebno, sto necu reci i za moje Hrvate. Opskurnu septičku jamu od "Forum Hrvata BiH" prave botovi srpskog sveta. Ne znam od kuda tolika želja pisati na "ustaškom" forumu, pod hrvatskim grbom, osim ako niste plaćeni razvodniti i otjerati (u čemu ste djelomično uspjeli) Hrvate sa ovog foruma.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 12:26 

Hroboatos je napisao/la:

Prvo pročitati, kao ja, preko 10.000 - 15.000 knjiga i ozbiljnih tekstova o politici, društvu povijesti- a onda se, i to ponizno, javiti za riječ.

Pročitati djela Kissingera, Billingtona, Brzezinskog, Fukuyame, Huntingtona, Walta i Mearsheimera, Kotkina, Noltea, Kolakowskog, Kershawa, Paula Johnsona, Mazowera, ....i to je minimum minimuma.

Zalud tebi sve te pročitane knjige. Žali Bože vremena.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 12:41 

@aga (izbrisan post) Svakoj ozbiljnijoj temi koja me zanima pristupam kao cjepidlaka, bilo da je vezana za profesiju ili komentare na na forumu. Mene mediji ne mogu zavesti, bio sam dijelom "medija u svrhu propagande".

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 13:50 

Bobovac je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Zalud vama puka egzistencija, čim ste toliko zainteresirani za moju osobnost. Možda je to neka balkansko-cincarska osebujnost, ne znam (aaa, čiji si ti? odakle? a jel' ti rod aaabbabba....)

Ja za vas i vaše osobne životne povijesti ne hajem i ne uplićem ih razgovor.

To rade samo infantilni inferiorci.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 13:55 

Je, evo Hrvati u stotinama na putu za donjeck da se sa četnicima rame uz rame bore za novi SSSR.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 13:58 

Treba razumjeti histeriju i pojacanu agresivnost, Rusi neumoljivo opkoljavaju Bakhmut, cekaju se tenkovi i ceka se ukropska Oluja a nje nema pa nema.

Razumjeti i utjesiti, ljudski je, neka se istresu i olaksaju dusu. Evo ja cu ih saslusati i potapsati po ledjima.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:03 

Primarijus je napisao/la:
Je, evo Hrvati u stotinama na putu za donjeck da se sa četnicima rame uz rame bore za novi SSSR.

Ne eto trebamo se boriti za Svabe koji su nam podarili dva svjetska rata i visestoljetnu okupaciju te izopacene Amerikance kako bi i dalje svi mogli zivjeti u prigradskim enklavama i voziti SUVove s 20 litara potrosnje.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:20 

Da sam u geopolitičkoj opciji na strani šešelja i velikosrpske politike zabrinuo bi se i temeljno preispitao koga ja to podržavam.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:24 

Osip je napisao/la:

Ne eto trebamo se boriti za Svabe koji su nam podarili dva svjetska rata i visestoljetnu okupaciju te izopacene Amerikance kako bi i dalje svi mogli zivjeti u prigradskim enklavama i voziti SUVove s 20 litara potrosnje.

Bez tog zapada Hrvatska danas nebi postojala ili bi postojala oko Zagreba, Varaždina i možda Karlovca. Pobjeda putina jača velikosrpske i velikomađarske ideje, to nikako ne odgovara Hrvatskoj. Čak su to putinovi guzičari i spominjali na tv-u.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:33 

Ja sam za Ukrajinu 80% zbog toga što vidim kakve implikacije za Hrvatsku će imati ruska pobjeda i ljuljanje sjeverno-atlantskog poretka kojem pripada. Može nam se dogodit da u krajnje nepovoljnom ishodu izgubimo pola države ili da moramo opet u rov ginut da bi je očuvali.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:36 

Da sam u geopolitičkoj opciji na strani šešelja i velikosrpske politike zabrinuo bi se i temeljno preispitao koga ja to podržavam.

Prestanite gledati ovaj sukob kroz prizmu našeg rata.

Šešelj i velikosrbi su apsolutno nebitni ovdje.

slika

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:46 

Jako ste naivni, potpuno je nebitno jel se rusija za to bori ili nije, ja samo pitam, hoće li jačanje ruskog utjecaja i slabljenje EU i NATO-a ojačati ili oslabiti velikosrpsku i velikomađarsku politiku?

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:53 

Jača poziciju Srba u RS i KiM.
Ali nikako ne u Hrvatskoj (koja je svedena na Pupovca). Rusi bi vam vrlo rado dali zeleno svjetlo da aneksirate HB, naravno za neko kontrauslugu.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 14:55 

Jako ste naivni, potpuno je nebitno jel se rusija za to bori ili nije, ja samo pitam, hoće li jačanje ruskog utjecaja i slabljenje EU i NATO-a ojačati ili oslabiti velikosrpsku i velikomađarsku politiku?

Otvori temu pa nek se tamo diskutira, ovo je tema o ratu.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 15:12 

Ja sam za Ukrajinu 80% zbog toga što vidim kakve implikacije za Hrvatsku će imati ruska pobjeda i ljuljanje sjeverno-atlantskog poretka kojem pripada. Može nam se dogodit da u krajnje nepovoljnom ishodu izgubimo pola države ili da moramo opet u rov ginut da bi je očuvali.

To nije dovoljno.

Naravno da treba gledati na vlastite interese, no bitno je da je ukrajinski slučaj stvar- pravde i prava
Rusija je ovdje kao Hitler s parolom svi Nijemci u jednoj državi, a to je granica koja je od 1945. -no, no, no- never.

Granice su nepovrjedive, i zbog toga je Badinterova komisija dala pravorijek kakav jest; u slučaju Ukrajine, nakon izdaje Budimpeštanskog dogovora iz 1994., civilizirani svijet treba izbaciti Rusiju iz Ukrajine, potpuno. Moderni svijet nakon 1945. počiva na nepromjenjivosti granica nacionalnih država, pa iako ima konflikata koji su destljećima zamrznuti (Sjeverna Irska, Cipar, Sri Lanka,..), ovdje je stvar posve jasna: postoje države Ukrajina i Rusija, i u svakoj manjine mogu i trebaju imati manjinska prava.

No- manjine nemaju pravo na samoodređenje do odcjepljenja, čak ni u najdemokratskim uvjetima (npr. kanton Ticino u Italiji), a kamoli u kriminalnom imperiju poput ruskog.

Nije tu pogodna ni usporedba s američkim vojnim intervencijama u Iraku, Afganistanu, eventualno Libiji, SRJ,... budući da se nije radilo o tom da se državni suverenitet SAD proširi na druge zemlje, ni da se demografska struktura promijeni naseljavanjem Amerikanaca (koje je u zadnje vrijeme teškko definirati jer to više i nije narod, kako je bio do Nixona i Reagana).

Dakle, valja biti jasan: Rusija je već izgubila. Nema šanse da im se išta prizna izvan granica države Rusije, i bit će tučeni, izolirani, pod sankcijama, tretirani kao gubavci od cijelog svijeta koji nešto vrijedi - a to je zapad s oko 60% ekonomije i znatno više konvencionalne vojne sile. Prijeđena je odavno granca za dokone bogate europske zemlje, a Japan se ubrzano naoružava, uz visoku tehnologiju koju već ima. Rusija i Kina su sve izoliranije, a Indija zna da je bez zapada- ništa, lak plijen Kini. Zna to i Indonezija, a islamske zemlje najbolje.

Glede jugoistočne Europe- Mađarska je država klaun koju od strožeg sankcioniranja jedino drži nevoljkost zapada da otvara još jednu krizu s potencijalnim urušvanjem Mađarske. Nakon što su stekli simpatije mnogih zbog prkosa ultraludilu oko "migranata", a koje se ispuhalo ili ispuhuje, Mađarska je profućkala svoje adute velikonacionalnim fantazijama i retorikom jer je narogušila svih 5-6 zemalja oko sebe- čin krajnje blesavosti i političke histerije. Znaju vrlo dobro da bi bez EU završli jedva bolje od Srbije ili Makedonije.

Ukratko- do poraza Rusije nema stajanja, i nijedna jedina iole važna zemlja oko toga nema dvojbe, Nema načina da civilizirani i moćni svijet trpi bandite poput Sj. Koreje, Irana, ili Kine, ako pokušaju išta izvan obične egzistencije koja im je dopuštena dok ne čačkaju mečku.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 15:34 

Hroboatos je napisao/la:
Ljudi koji podupiru Ukrajinu, većinom, čine to zbog osjećaja pravde i prava.

Amen.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 15:44 

Mar-kan je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Amen.

Slažem se. I Rusi i Ukrajinci mi nisu bliski niti pretjerano dragi ali sam na strani pravde.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 15:57 

Prestanite moralizirati, pa vi ste u istim redovima sa muslimanima. I sa bjelosvjetskim leftardskim olosem.

Pratite rat ako pratite, a moralne lekcije sacuvajte za kucu.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 15:58 

Vi ste sa četnicima i mafijašima koji ljude truju i bacaju kroz prozor, mislim da smo u boljem društvu. I nije istina da samo ljevičari podržavaju Ukrajinu, otkud ti to pobogu?

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 16:05 

Hroboatos je napisao/la:

To nije dovoljno.

Naravno da treba gledati na vlastite interese, no bitno je da je ukrajinski slučaj stvar- pravde i prava
Rusija je ovdje kao Hitler s parolom svi Nijemci u jednoj državi, a to je granica koja je od 1945. -no, no, no- never.

Granice su nepovrjedive, i zbog toga je Badinterova komisija dala pravorijek kakav jest; u slučaju Ukrajine, nakon izdaje Budimpeštanskog dogovora iz 1994., civilizirani svijet treba izbaciti Rusiju iz Ukrajine, potpuno. Moderni svijet nakon 1945. počiva na nepromjenjivosti granica nacionalnih država, pa iako ima konflikata koji su destljećima zamrznuti (Sjeverna Irska, Cipar, Sri Lanka,..), ovdje je stvar posve jasna: postoje države Ukrajina i Rusija, i u svakoj manjine mogu i trebaju imati manjinska prava.

No- manjine nemaju pravo na samoodređenje do odcjepljenja, čak ni u najdemokratskim uvjetima (npr. kanton Ticino u Italiji), a kamoli u kriminalnom imperiju poput ruskog.

Nije tu pogodna ni usporedba s američkim vojnim intervencijama u Iraku, Afganistanu, eventualno Libiji, SRJ,... budući da se nije radilo o tom da se državni suverenitet SAD proširi na druge zemlje, ni da se demografska struktura promijeni naseljavanjem Amerikanaca (koje je u zadnje vrijeme teškko definirati jer to više i nije narod, kako je bio do Nixona i Reagana).

Dakle, valja biti jasan: Rusija je već izgubila. Nema šanse da im se išta prizna izvan granica države Rusije, i bit će tučeni, izolirani, pod sankcijama, tretirani kao gubavci od cijelog svijeta koji nešto vrijedi - a to je zapad s oko 60% ekonomije i znatno više konvencionalne vojne sile. Prijeđena je odavno granca za dokone bogate europske zemlje, a Japan se ubrzano naoružava, uz visoku tehnologiju koju već ima. Rusija i Kina su sve izoliranije, a Indija zna da je bez zapada- ništa, lak plijen Kini. Zna to i Indonezija, a islamske zemlje najbolje.

Glede jugoistočne Europe- Mađarska je država klaun koju od strožeg sankcioniranja jedino drži nevoljkost zapada da otvara još jednu krizu s potencijalnim urušvanjem Mađarske. Nakon što su stekli simpatije mnogih zbog prkosa ultraludilu oko "migranata", a koje se ispuhalo ili ispuhuje, Mađarska je profućkala svoje adute velikonacionalnim fantazijama i retorikom jer je narogušila svih 5-6 zemalja oko sebe- čin krajnje blesavosti i političke histerije. Znaju vrlo dobro da bi bez EU završli jedva bolje od Srbije ili Makedonije.

Ukratko- do poraza Rusije nema stajanja, i nijedna jedina iole važna zemlja oko toga nema dvojbe, Nema načina da civilizirani i moćni svijet trpi bandite poput Sj. Koreje, Irana, ili Kine, ako pokušaju išta izvan obične egzistencije koja im je dopuštena dok ne čačkaju mečku.

Kosovo je Srbija?

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 16:05 

Hroboatos je napisao/la:

Koje pravde? One koja negira temeljna ljudska prava i slobode Rusima u Ukrajini i želi njihovi istrebljenje?
One pravde koja većini stanovnika te zemlje brani da koriste svoj maternji jezik? One koja je mimo volje većine naroda gurala svoju zemlju u NATO. Koja je američke vojne poligone imala kod Harkova?
One pravde koja je izvršila puč i otjerala demokratski izbranu vlast i spriječila da se na idućim izborima ispoljava demokratska volja naroda.
One pravde koju podupire najveća teroristička organizacija na svijetu - NATO i najzločinačkija država na svijetu - USA?

A Rusija je samo htjela da Ukrajina bude neutralna i da ruska manjina ima autonomiju ( a pitanje je je li i ovo drugo tražila).

Ali to je bilo mnogo Sotoni koja želi da Rusiju stegne sa svih strana i zadavi i uzme sve resurse kako bi mogao još više širiti svoju bolesnu ideologiju.

Nisu oni koji su protiv Rusije na strani pravde. Oni to samo misle da jesu, kao što poklonici svake ideje misle da su na pravičnoj strani.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 16:08 

Bošnjak.007 je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Amen.

Slažem se. I Rusi i Ukrajinci mi nisu bliski niti pretjerano dragi ali sam na strani pravde.

:smijeh =))

CIA državni udar+ marionetska vlast koja brani ruski jezik i instistira na ulasku u NATO iako im je većina stanovništva rusko govoreća i protiv ulaska = Simbol morala i pravde u 21.om vijeku

Vrh

PostPostano: 19 vel 2023, 16:10 

Bobovac je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

10.000 knjiga po 10 sati je 100.000 sati i ili oko 11 godina. Nije ni čudo da je izgubio pamet i da sad piše gluposti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: